Κλασσική ιατρική και χριστιανισμός

ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ Η ΦΥΣΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ (ΟΡΘΟΔΟΞΗ) ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΑΠΌ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΙΑΤΡΙΚΗΥ

Η ΦΑΡΜΑΚΟΛΑΓΝΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο υπογράφων υποστηρίζω την ολιστική και φυσική ιατρική (Naturopathy), η οποία αντιμετωπίζει τις ασθένειες με φυσικές μεθόδους (διατροφή, βιταμίνες, φυτά και βότανα) και βλέπει τον ανθρώπινο οργανισμό ολιστικά δεν κοιτά το σύμπτωμα, αλλά προσπαθεί να βρει την αιτία του συμπτώματος και κατά αυτό τον τρόπο να επιφέρει την υγεία στον ασθενή. Η ολιστική-φυσική ιατρική είναι η Ελληνική ιατρική, η συνέχεια της ιατρικής των Ασκληπιείων και του Ιπποκράτη και έρχεται σε αντίθεση με την κλασσική (ορθόδοξη) ιατρική, που αντιμετωπίζει τις ασθένειες με χημικά φάρμακα, χωρίς τις περισσότερες φορές να αναζητά τις αιτίες των συμπτωμάτων και χωρίς να δίνει έμφαση στον ρόλο της διατροφής στην πρόκληση των παθήσεων ούτε στην πρόληψη των ασθενειών. Έρχεται δηλαδή σε πλήρη αντίθεση με τις βασικές αρχές του Ιπποκράτη, που είναι «Η τροφή σου το φάρμακό σου», «Κάλλιον το προλαμβάνειν ή (=παρά) το θεραπεύειν» και «Φύσις νόσων ιατρός».  Δυστυχώς στην χριστιανική Ελλάδα η άσκηση της φυσικής ιατρικής (Naturopathy) δεν επιτρέπεται. Πιιστεύω ότι μαζί με την επίσημη αναγνώριση της πατρώας Ελληνικής θρησκείας στην Ελλάδα, θα πρέπει να αναγνωριστεί η Φυσικοπαθητική (Naturopathy), καθώς και να αναγνωριστούν όλες οι εναλλακτικές θεραπείες, όπως ο βελονισμός, η οστεοπαθητική, η χειροπρακτική κ.λπ., και να διδάσκονται από εγκεκριμένα Ελληνικά πανεπιστήμια ή κολλέγια. Ο υπογράφων το άρθρο, Μάριος Δημόπουλος, κλινικός διατροφολόγος με σπουδές στην Naturopathy, έχω δώσει αγώνα για την αναγνώριση της ολιστικής ιατρικής και Φυσικοπαθητικής ιατρικής στην Ελλάδα καθώς και με την επαφή των Ελλήνων με την φυσική θεραπευτική συγγράφοντας πολλά βιβλία και πλήθος ιατρικών άρθρων σε Ελληνικά περιοδικά και με τη δημιουργία ιστολογίων στο διαδίκτυο. Το τελευταίο μου βιβλίο πραγματεύεται το ζήτημα του καρκίνου, όπου δέινω ότι οι συμβατικές μέθοδοι αντιμετώπισής του είναι τοξικές και τις περισσότερες φορές αναποτελεσματικές, και δείχνω εναλλακτικούς και φυσικούς τρόπους αντιμετώπισής του. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάποια οργανωμένη κλινική, όπου μπορούν να συνεργαστούν πολλοί επιστήμονες που υποστηρίζουν τις εναλλακτικές θεραπείες του καρκίνου, ώστε να επιτυγχάνονται καλύτερα αποτελέσματα. Έτσι οι συμπατριώτες μας μένουν αβοήθητοι, και πέφτουν στα αρπακτικά νύχια των χημειοθεραπευτών ογκολόγων, με αποτέλεσμα ο καρκίνος να είναι μια από τις πρώτες αιτίες θανάτου. Η κλασσική ιατρική(χριστιανοϊατρική) έχει αποτύχει παταγωδώς, ήρθε η ώρα για μια νέα Ιατρική, την Ελληνική ιατρική.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλων των αναρτήσεων της ιστοσελίδας ΠΕΛΑΣΓΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΛΒΑΝΟΙ – www.greeks-albanians.com σε ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας με προϋπόθεση την αναφορά του αρθρογράφου και της ιστοσελίδας με ενεργό λινκ.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλων των αναρτήσεων της ιστοσελίδας ΠΕΛΑΣΓΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΛΒΑΝΟΙ – www.greeks-albanians.com σε έντυπα μέσα χωρίς τη γραπτή άδεια του κατόχου αυτής της ιστοσελίδας Μάριου Δημόπουλου.

Friday the 4th - . Thanks to Joomla 2.5 templates by FTS