Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα θα κάνει την Ελλάδα μια χώρα χειρότερη από την Αλβανία της εποχής του Χότζα και θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια και εδαφική ακεραιότητα του Ελληνικού κράτους

Share

Ως Έλληνας πατριώτης-ελληνιστής διανοούμενος (φιλόλογος, ιστορικός και διατροφολόγος) και συγγραφέας 16 βιβλίων, γαλουχημένος με αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, Περικλή Γιαννόπουλο, Ίωνα Δραγούμη, Άγγελο Σικελιανό και άλλους ελληνιστές διαννούμενους είμαι υποχρεωμένος να παρέμβω στην ψύχωση που έχουν πάθει πολλοί Έλληνες συμπατριώτες μας νομίζοντας ότι ο Σύριζα και το ΑΝΕΛ κάνει εθνικό αγώνα κατά των Γερμανών. Ποτέ μου δεν εντάχθηκα σε πολιτικά κόμματα, διότι τους θεωρώ ότι όλοι οι πολιτικοί μετά τη μεταπολίτευση έχουν συμβάλλει στη σημερινή οικτρή κατάσταση της Ελλάδας. Σε αυτούς που λένε ότι η επιλογή του ΝΑΙ σημαίνει υποτέλεια και ότι είμαστε γερμανοτσολίαδες απαντώ:
Το ΟΧΙ υποστηρίζεται από τα αριστερα κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και από τα ακροδεξιά κόμματα του ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής. Πώς είναι δυνατόν να χαρακτηρίζονται γερμανοτσολιάδες οι υποστηρικτές του ΝΑΙ, όταν η Χρυσή Αυγή είναι οπαδοί του εθνικοσοσιαλισμού (ναζισμού); Από την άλλη. οι κομμουνιστές που οδήγησαν στον εμφύλιο σπαραγμό και ήταν έτοιμοι να πουλήσουν τη Μακεδονία μας στους Σλάβους, τολμούν να μας αμφισβητήσουν τον πατριωτισμό μας. Αυτοί λοιπόν είναι οι πατριώτες και εμείς οι ξενόδουλοι και οι ανθέλληνες; Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει. Ότι οι υποστηρίζοντες το ΟΧΙ θα οδηγήσουν την Ελλάδα στην απόλυτη καταστροφή, χωρίς να τους κατηγορώ ότι είναι ανθέλληνες ή ξενόδουλοι, διότι η απόφαση του ΟΧΙ είναι αποτέλεσμα έλλειψης ψυχραιμίας, πανικού και αγανάκτησης, δικαιολογημένης βέβαια, αλλά ποτέ μια κίνηση εν βρασμώ ψυχής δεν μπορεί να οδηγήσει σε ένα σωστό αποτέλεσμα, αλλά πάντα οδηγεί σε κακά αποτελέσματα.

 

Στους υποστηρικτές του ΟΧΙ απαντάμε:
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας δήλωσε ότι θα εξαγοράσει αυτός το χρέος με απώτερο σκοπό να εξαγοράσει την Ελλάδα και η Ελλάδα θα γίνει υποτελής στους Τούρκους. Με την έξοδο από την ευρωζώνη και την χρεωκοπία της Ελλάδας μπορεί να γίνει πολεμικό επεισόδιο και να πάρουν οι Τούρκοι τη Θράκη, όπως έγινε το 1974 με την Κύπρο που πήραν τη μισή Κύπρο λόγω των αναταραχών της εποχής. Θα επικρατήσει κοινωνικό χάος. Κλοπές σε σπίτια, τράπεζες. Όλοι οι Έλληνες θα φτάσουν στα όρια της φτώχειας και η Ελλάδα θα μείνει κατεστραμμένη για τουλάχιστον 20 χρόνια. Η Ελλάδα θα γίνει χειρότερη από την Αλβανία, και για πολύ καιρό θα είμαστε όπως ήταν η Αλβανία το 1990, όπου επικρατούσε κοινωνικό χάος. Σε αυτούς που λένε ότι τώρα έχουν οικονομικές δυσκολίες, τονίζω ότι οι περισσότεροι Έλληνες έχουν τη δυνατότητα να πάρουν ένα κινητό, ένα λάπτοπ, να πάρουν τις βιταμίνες ή τα φάρμακά τους ή να πάνε σε ένα εστιατόριο να φάνε. Αν βγούμε από το ευρώ, δεν θα έχουμε να φάμε ούτε ένα πιάτο ρύζι! Τα βρέφη θα κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία. Δεν θα υπάρχουν καθόλου φάρμακα. Δεν θα υπάρχουν λεφτά και οι έγκυες δεν θα μπορέσουν να γεννήσουν. Οι καρκινοπαθεις δεν θα έχουν καθόλου φάρμακα. Αν βγούμε από το ευρώ, επειδή δεν έχει κοπεί εθνικό νόμισμα (δραχμή) για ένα μεγάλο διάστημα δεν θα υπάρχει νόμισμα στην Ελλάδα και θα γίνει εμφύλιος στην Ελλάδα. Ο ένας θα σκοτώνει τον άλλον για να φάει, θα γίνονται ομαδικές ληστείες στα σούπερ μάρκετ. Οι καταθέσεις στις τράπεζες θα χαθούν, διότι θα γίνει κούρεμα καταθέσεων. Αν βγούμε από το ευρώ, το χρέος δεν θα διαγραφεί, όπως πολλοί παραπλανούν το κοινόι αλλά θα τριπλασιαστει και θα έρθουν οι ξένοι τοκογλύφοι και θα μας βγάζουν έξω από τα ίδια τα σπίτια μας!

Τα ελληνικά κόμματα της Βουλής αποπροσανατολίζουν για μια ακόμα φορά τον ανενημέρωτο και ανώριμο ελληνικό λαό ότι φταίχτες δεν είναι οι Έλληνες πολιτικοί και φυσικά ο Ελληνικός λαός που τους ψήφιζε, αλλά δήθεν οι κακοί Ευρωπαίοι και η Τρόικα. Οι Έλληνες (πολιτικοί και ένα μεγάλο μέρος του λαού) οδήγησαν την Ελλάδα εκεί που την οδήγησαν και δεν έχουν ακόμα το θάρρος και την αυτογνωσία να παραδεχθούν ότι οι ίδιοι φταίνε. Όπως είχε πει ο μέγας εθνεγέρτης Περικλής Γιαννόπουλος, ''τα ψέματα σκοτώνουν τους λαούς''. Μόνο η αλήθεια σώζει και αν ο ελληνικός λαός δεν παραδεχθεί ότι αυτος φταίει για την κατάντια του και όχι οι τάχα κακοί Τροϊκανοί, τότε ελπίδα ανανήψεως δεν θα υπάρξει ποτέ.

Ο Τσίπρας με τους άπειρους από πολιτική βουλευτές τους αποφάσισαν να καταστρέψουν τελείως την Ελλάδα! Δημοψήφισμα! Να ψηφίσει ποιος; Ο ανενημέρωτος ελληνικός λαος που δεν έχει ιδέα από οικονομία; Πανηγυρίζουν οι αντιευρωπαϊστές με ψευτοπατριωτικά επιχειρήματα ότι δήθεν γίνεται η επανάσταση του 1821, όπου οι Έλληνες μάχονται κατά των κακών Ευρωπαίων! Η νέα ήττα του 1897 και η νέα μικρασιατική καταστροφή έρχεται! Όταν ένας ασθενής είναι με αναπνευστήρα, δεν του τη βγάζεις και δεν τον αφήνεις να φύγει από το νοσοκομείο, διότι θα πεθάνει. Πρέπει να έχεις σχέδιο πράξης. Η Ελλάδα θα βγει λοιπόν από την Ευρώπη, θα περάσουμε χρόνια πείνας.


Η διακήρυξη δημοψηφίσματος από τον Τσίπρα μέσα στο καλοκαίρι και μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, είναι απαράδεκτη, διότι οι Έλληνες δεν ξέρουν τι ψηφίζουν ούτε έχουν τις απαραίτητες γνώσεις για να το διαπράξουν. Κανονικά, θα έπρεπε το δημοψήφισμα να είχε ανακοινωθεί πολλούς μήνες πριν, ώστε ο λαός να έχει καιρό να ενημερωθεί πλήρως για το τι θα επιλέξει. Ο λαός τους εξουσιοδότησε να αναλάβουν την διακυβέρνηση και εκείνοι τώρα αφήνουν τον ανήξερο λαό να αποφασίσει για θέματα που δεν μπορεί να αποφασίσει. Αυτό λέγεται ανικανότητα! Το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι παραπλανητικό και το δημοψήφισμα είναι αντισυνταγματικό. Αυτή τη στιγμή συμφωνία δεν υπάρχει. Άρα την Κυριακή τι θα πάμε να ψηφίσουμε ως ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Θα δώσουμε μια απάντηση σε κάτι που δεν υπάρχει; Το πιο απίστευτο είναι ότι το ΟΧΙ τίθεται πρώτο στπ ψηφοδέλτιο, κάτι παράλογο, αφού πρώτα λέμε ως τρόπο έκρφραση το Ναι και μετά το ΟΧΙ (π.χ. Θα έρθεις; Ναι ή όχι;).

Ήδη οι ευρωβουλευτές του Σύριζα κ. Χρυσόγονος και ο κ. Κούλογλου κατηγόρισαν δημόσια τον Τσίπρα ότι θέτει σε κίνδυνο την πορεία του ελληνικού κράτους, διότι με τις κινήσεις του υπάρχει κίνδυνος εξόδου από το ευρώ και η μετατροπή της Ελλάδας σε νια χώρα σαν τη Ζιμπάμπουε.


Ακόμα και ο Mίμης Ανδρουλάκης είπε στον Τσίπρα: Αλέξη πέσαμε σε λάκκο, σταμάτα να σκάβεις.


Ύστατη έκκληση στον πρωθυπουργό να σώσει τη χώρα από την εθνική καταστροφή απευθύνει και ο Μίμης Ανδρουλάκης.

Με ανάρτησή του στο facebοοκ, σημειώνει:

«Aλέξη έχουμε πέσει σε λάκκο, μη συνεχίζεις να σκάβεις. Τερμάτισε τώρα την αλυσιδωτή αντίδραση που οδηγεί σε εθνική καταστροφή, ιδιαίτερα για τους οικονομικά αδύνατους.»


Τέσσερεις βουλευτές του ΑΝΕΛ διαφοροποίηθηκαν τις τελευταίες από τις απόψεις της κυβέρνησης και ένας από αυτούς εδιώχθη διότι δήλωσε ότι θα ψηφίσει ΝΑΙ, διότι το ΟΧΙ αποτελεί την απόλυτη καταστροφή της Ελλάδας. Είναι ευχάριστο ότι ο εν λόγω βουλευτής του ΑΝΕΛ εγκαταλείπει τα κομματικά συμφέροντα και κοιτούν το ΕΘΝΙΚΟΝ συμφέρον και αντιτάσσονται στον λαϊκιστή δεξιό Πάνο Καμμένο.

Έξοδος από την Ευροζώνη σημαίνει με μαθηματική ακρίβεια έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό αποδεικνύεται από τη μελέτη του καθηγητή Α. Μεταξά, ο οποίος διδάσκει ευρωπαϊκό δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και δίκαιο ενεργειακής ρύθμισης στο Διεθνές Πανεπιστήμιο. Το άρθρο του επιγράφεται "Νομικά αδιανόητη η έξοδος από το ευρώ χωρίς ταυτόχρονη έξοδο από την ΕΕ'', ππυ μπορείτε να το διαβάσετε στο ακόλουθο λινκ  http://energypress.gr/news/antonis-metaxas-nomika-adianoiti-i-exodos-apo-eyro-horis-taytohroni-exodo-apo-tin-ee

Ως συγγραφέας εθνολογικών ζητημάτων, τονίζω ότι αυτό θέτει σε κίνδυνο την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, διότι γύρω μας έχουμε λύκους που ετοιμάζονται να μας κατασπαράξουν. Η τάση του νεοθωμανισμού στην Τουρκία έχει βλέψεις για την ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας στα Βαλκάνια.

Πλην τούτου,τόσοι Έλληνες επιστήμονες που πήγαν στην Ευρώπη για δουλειά και έφτιαξαν τις ζωές τους θα κηρυχθούν λαθρομετανάστες και θα γυρίσουν στην Ελλάδα και θα καταστραφούν οι ζωές τους.

Για να αντιληφθείτε σε τι κατάσταση έχουμε φτάσει, αρκεί να τονίσω ότι ατομα που με συμβουλεύονται για θέματα καρκίνου και άλλων σοβαρών ασθενειών από διατροφικής απόψεως (μια από τις ιδιότητές μου είναι διατροφολόγος και συγγραφέας βιβλίων φυσικής ιατρικής) μου λένε αναστατωμένοι ότι αν ψηφιστεί το ΟΧΙ θα αποτελέσει καταστροφή για την υγεία των ιδίων ή των συγγενών τους. Ήδη στα νοσοκομεία έχουν τελειώσει οι πρωτεϊνικές τροφές και σε 20 μέρες θα τελειώσουν τα φάρμακα που τα περισσότερα είναι εισαγόμενα.

Μια Αλβανίδα μητέρα που με συμβουλεύετε για την υγεία του νεογέννητού της μού έγραψε: ''Πέρυσι όταν πήγαμε Αλβανία, ανοίξαμε λογαριασμό και βάλαμε μερικά λεφτά εκεί, αλλά και πάλι αφήσαμε εδώ αρκετά, εάν χαθούν αυτά πάει όλη η ζωή των παιδιών μας γιατί για αυτά τα μαζεύουμε''. Με έκπληξη είδα στο ίντερνετ ότι ακόμα και πολλά άτομα της μειονότητας των σλαβομακεδόνων (Σκοπιανών) στην Ελλάδα που μέχρι τώρα τασσόταν με το Σύριζα (αφού ο Σύριζα αναγνώριζε την ύπαρξη ανεξάρτητου μακεδονικού έθνους, άποψη αντεθνική και ανθελληνική) ή Έλληνες συγγραφείς που υποστηρίζουν τη σλαβομακεδονική μειονότητα στρέφονται κάθετα εναντίον του Σύριζα. Για να ευθυμολογήσουμε, ίσως με αυτά που κάνει ο Σύριζα να φύγουν όλοι οι μετανάστες από την Ελλάδα και να μείνουμε μόνοι μας άφραγκοι! Ίσως θα είναι μια μεγάλη προσφορά του Σύριζα προς το ελληνικό έθνος. Πάντως, εγώ προτιμώ να μείνουν και λίγοι μετανάστες στην Ελλάδα, αλλά να επιβιώσουμε και οι Έλληνες, κάτι που δεν το βλέπω με την τακτική του κ. Τσίπρα.

Ποια είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής του Τσίπρα; Οι τράπεζες έκλεισαν και τις προηγούμενες μέρες οι συνταξιούχοι έτρεχαν με ουρές στις τράπεζες για να πάρουν 120 ευρώ αντί για 700 ευρώ που θα έπρεπε να πάρουν. Ήδη η Ελλάδα πριν επτώχευσε επισήμως. Η Ελλάδα επτώχευσε πάλι επί Τρικούπη. Την εποχή εκείνη υπήρχαν Έλληνες-ήρωες που πολεμούσαν σε Βαλκανικούς πολέμους και αντιτάσσονταν στον φασισμό των Ιταλών και των Γερμανών. Ένας σοβαρός πολιτικός ηγέτης τότε θα ζητούσε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και θα δήλωνε την παραίτησή του ή και θα φύτευε μια σφαίρα στο κεφάλι του. Σήμερα, ο δειλός αριστερός πρωθυπουργός Τσίπρας αντί να υποβάλλει την παραίτησή του, το παίζει εθνικός ήρωας της Ελλάδας και ο νέος Κολοκοτρώνης! Ποιος; Αυτός που όταν μιλούσε είχε από πίσω τη φωτογραφία του Τσε Γκρεβάρα (χωρίς να αμφισβητούμε αυτή τη σημαντική προσωπικότητα), αλλά αν ήταν Έλληνας θα είχε τη φωτογραφία όχι του Τσε Γκεβάρα αλλά του Παύλου Μελά, που πέθανε για την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας. Με την πτώχευση της Ελλάδας έχουμε γίνει διεθνής περίγελως και όλοι οι εχθροί της Ελλάδας τρίβουν τα χέρια τους! Πριν λίγες μέρες κάποιοι μιλούσαν για κινδυνολογίες, αλλά οι κακές "προφητείες" επιβεβαιώνονται.

Όλα τα ρίχνουμε στην Ευρώπη, αλλά η Ευρώπη ζήτησε από την κυβέρνηση του Τσίπρα να κάνει περικοπές στο δημόσιο, ενώ αυτός έκανε τα εντελώς αντίθετα, και το πρώτο πράγμα ήταν η ανασύσταση της κρατικής τηλεόρασης (τέσσερα κανάλια), λες και αυτή ήταν η κύρια ανάγκη του ελληνικού κράτους.

Σε αυτούς που κατηγορούν τους υποστηρίζοντες το ΝΑΙ ως δοσίλογους, απαντούμε ότι η πνευματική ελίτ της Ελλάδας ψηφίζει το ΝΑΙ. Διαβάστε το παρακάτω δημοσίευμα:

40 διανοούμενοι υπέρ του «ΝΑΙ» στην Ευρώπη
Με ένα κείμενο - παρέμβαση, 40 Έλληνες πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, νομικοί και καλλιτέχνες τάσσονται υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρώπη, καλώντας το λαό ενωμένο να πει την Κυριακή «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα. Μεταξύ αυτών που υπογράφουν είναι η Ελένη Αρβελέρ, η Νανά Μούσχουρη, ο Θάνος Βερέμης, η Άλκη Ζέη, ο Πέτρος Μάρκαρης κ.ά.

«Ελλάδα και Ευρώπη είναι πολιτιστικά έννοιες ταυτόσημες από τα πανάρχαια χρόνια της ιστορίας τους. Προπύργιο και προμαχώνας η Ελλάδα της Ευρώπης εναντίον σε κάθε εξωτερικό εχθρό. Βοηθός και αρωγός η Ευρώπη της Ελλάδας σε κάθε αντιξοότητα σε χαλεπούς καιρούς ως τα σήμερα.

Αυτό αποδεικνύει, μεταξύ άλλων, η μέριμνα των εταίρων μας για την ανάπτυξη των υποδομών της χώρας, η υποδοχή Ελλήνων φοιτητών στα καλλίτερα πανεπιστήμια της ηπείρου, η συμμετοχή των Ελλήνων επιστημόνων στα ευρωπαϊκώς χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα, οι αγροτικές επιδοτήσεις και άλλα, για να μη μιλήσoυμε για την διασφάλιση, χάρη στην ευρωπαϊκή συμμαχία, των συνόρων της χώρας από κάθε ξένη βουλιμία.

Σ’ αυτήν την Ευρώπη πρέπει να μείνουμε πιστοί. Τα παιδιά μας δεν θα μας συγχωρήσουν ποτέ, αν δεν πρυτανεύσει στις αποφάσεις μας το εθνικό συμφέρον. "Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία", έγραψε ο Κάλβος, "Αν μισούνται ανάμεσά τους δεν τους πρέπει λευτεριά", είπε ο Σολωμός.

Όλοι λοιπόν ενωμένοι και αποφασιστικοί να πούμε την ερχόμενη Κυριακή: Ναι στην Ευρώπη, την ευρύτερη πατρίδα μας».
1. Ελένη Αρβελέρ
2. Νίκος Αλιβιζάτος
3. Θανάσης Βαλτινός
4. Θάνος Βερέμης
5. Κατερίνα Γαρδίκα
6. Νίκη Γουλανδρή
7. Βασίλης Γούναρης
8. Άγγελος Δεληβοριάς
9. Γιώργος Δερτιλής
10. Νικηφόρος Διαμαντούρος
11. Απόστολος Δοξιάδης
12. Αρίστος Δοξιάδης
13. Άλκη Ζέη
14. Παναγιώτης Ιωακειμίδης
15. Παντελής Καψής
16. Χαρά Κιοσσέ
17. Γιώργος Κουρουπός
18. Χρύσα Μαλτέζου
19. Λίλα Μαραγκού
20. Πέτρος Μάρκαρης
21. Ναταλία Μελά
22. Νανά Μούσχουρη
23. Γιώργος Μπαμπινιώτης
24. Δημήτρης Νανόπουλος
25. Γεράσιμος Νοταράς
26. Μαρία Νυσταζοπούλου Πελεκίδου
27. Γιώργος Παγουλάτος
28. Γιώργος Παμπούκης
29. Λευτέρης Παπαγιαννάκης
30. Στέλιος Ράμφος
31. Κωνσταντίνος Σβολόπουλος
32. Ιωσήφ Σηφάκης
33. Μιχάλης Σταθόπουλος
34. Παναγιώτης Τέτσης
35. Μιχάλης Τιβέριος
36. Κώστας Τσόκλης
37. Λουκάς Τσούκαλης
38. Αλέκος Φασιανός
39. Ευάνθης Χατζηβασιλείου
40. Παναγής Ψωμόπουλος

 

Εκτός από την ελληνική πνευματική ελίτ, και ένα μεγάλο μέρος ανώτατων αξιωματικών που απετέλεσαν και αρχηγοί γενικών επιτελείων υπέγραψαν κείμενο του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Διαβάστε το παρακάτω δημοσίευμα:

Οι στρατηγοί Βερυβάκης, Γράψας, ο πτέραρχος Κλόκοζας και άλλοι 62 στρατιωτικοί υπέρ του «ναι» - «Η Ευρώπη είναι ο σύμμαχός μας - Η Ελλάδα είναι Ευρώπη» το μήνυμά τους

Διαβάστε την επιστολή που υπογράψουν ανώτατοι στρατιωτικοί, ναύαρχοι και πτέραρχοι - «Η έξοδός μας από την Ευρώπη θα μας κάνει αδύναμους σε πιέσεις που θα ενταθούν και θα γίνουν ακόμη πιο απειλητικές» προειδοποιούν

Θέση υπέρ του «ναι» παίρνουν 65 ανώτεροι και ανώτατοι απόστρατοι στρατιωτικοί ανάμεσα στους οποίους οι επίτιμοι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Ι. Βερυβάκης, Δ. Σκαρβέλης, Δ. Γράψας, οι επίτιμοι αρχηγοί ΓΕΝ Ε. Λαγάρας και Ηρ. Δρίκος και οι επίτιμοι αρχηγοί ΓΕΑ και ΑΤΑ Βασίλειος Κλόκοζας, Κωνσταντίνος Χίου, Βασίλειος Κατσιαντώνης, και Ιωάννης Πατσαντάρας.

Στην επιστολή τους τονίζουν τον κίνδυνο απώλειας συμμάχων σε περίπτωση εξόδου από την Ευρώπη και το ευρώ αναφέροντας ότι «η έξοδός μας από την Ευρώπη θα μας κάνει αδύναμους σε πιέσεις που θα ενταθούν και θα γίνουν ακόμη πιο απειλητικές»

«Με την επιλογή της απομόνωσης θέτουμε σε κίνδυνο την Πατρίδα και το Μέλλον της. Παίρνουμε ένα ρίσκο με οδυνηρές επιπτώσεις.  Ένα ρίσκο που μπορεί να έχει τεράστιο κόστος για τη Χώρα, τη Δημοκρατία, την Ελευθερία και την Εθνική Κυριαρχία» προειδοποιούν και καταλήγουν: «Η Ευρώπη είναι ο σύμμαχός μας. Η Ελλάδα είναι Ευρώπη. Ναι στην Ελλάδα. Ναι στην Ευρώπη».

Διαβάστε το κείμενο και τα ονόματα όσων το υπογράφουν:

Έχουμε ορκιστεί στην Πατρίδα και τη Σημαία. Έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας στην άμυνα της Χώρας. Έχουμε υπηρετήσει τη Δημοκρατία και την Ελευθερία. Στόχος μας ήταν πάντοτε η προάσπιση του Έθνους και της Ευημερίας του.

Οι συνθήκες και οι στιγμές μας επιβάλουν να εκφράσουμε τους φόβους και τις ανησυχίες μας.

Η ισχύς της χώρας μας είναι ό,τι πιο σημαντικό έχουμε και αυτή τη στιγμή  η δύναμή της τίθεται σε κίνδυνο.

Η έξοδός μας από την Ευρώπη και το Ευρώ θα κάνει τη χώρα μας  πιο αδύναμη.  Θα χάσουμε συμμάχους που έχουν σταθεί στο πλάι μας. Θα χάσουμε τη δύναμη που μας χαρίζουν ενώσεις και ομάδες χωρών στις οποίες ανήκουμε ιστορικά και πολιτιστικά.

Σημαντικός παράγοντας ισχύος μιας χώρας είναι οι σύμμαχοί της, είναι εκείνοι που θα προστρέξουν όταν αντιμετωπίσει τον ύψιστο κίνδυνο. Δίχως συμμάχους,  η δύναμή μας μικραίνει, η θέση της χώρας μας απαξιώνεται και οι συνέπειες θα είναι τρομακτικές. 

Η γεωπολιτική θέση της χώρας είναι δύναμη, αλλά και αδυναμία. Η έξοδός μας από την Ευρώπη θα μας κάνει αδύναμους σε πιέσεις που θα ενταθούν και θα γίνουν ακόμη πιο απειλητικές και οι θυσίες των Ελλήνων θα πάνε χαμένες.

Με την επιλογή της απομόνωσης θέτουμε σε κίνδυνο την Πατρίδα και το Μέλλον της. Παίρνουμε ένα ρίσκο με οδυνηρές επιπτώσεις.  Ένα ρίσκο που μπορεί να έχει τεράστιο κόστος για τη Χώρα, τη Δημοκρατία, την Ελευθερία και την Εθνική Κυριαρχία.

 

Με την επιλογή της απομόνωσης καθιστούμε τη χώρα ανίσχυρη απέναντι στις προκλήσεις όσων την επιβουλεύονται, την καθιστούμε αδύναμη απέναντι σε όσους θέλουν να τη γονατίσουν και να την καθυποτάξουν.

 

Η Ευρώπη είναι ο σύμμαχός μας.

Η Ελλάδα είναι Ευρώπη.

Ναι στην Ελλάδα. Ναι στην Ευρώπη.

 

ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

1. Στρατηγός ε.α. Ι.Βερυβάκης, επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ

2. Στρατηγός ε.α. Δ.Σκαρβέλης, επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ

3. Στρατηγός ε.α. Δ. Γράψας, επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ

4. Στρατηγός ε.α. Ε. Καπραβέλος, επίτιμος Α/ΓΕΣ

5. Στρατηγός ε.α. Κ. Παναγιωτάκης, επίτιμος Α/ΓΕΣ

6. Αντιστράτηγος ε.α. Δ. Δεμέστιχας, επίτιμος Διοικητής Δ΄ΣΣ

7. Αντιστράτηγος ε.α. Ν. Λαζαρίδης, επίτιμος ΓΕΠΣ

8. Αντιστράτηγος ε.α. Ν. Μποζώνης, επίτιμος Διοικητής Β΄ΣΣ

9. Αντιστράτηγος ε.α. Χ. Μουστάκης, επίτιμος Διοικητής Στρατιάς

10. Αντιστράτηγος ε.α. Θ. Τόρβας, επίτιμος Διοικητής Δ΄ΣΣ

11. Αντιστράτηγος ε.α. Α. Βασιλόπουλος, επίτιμος Διοικητής ΣΔΑ

12. Αντιστράτηγος ε.α. Γ. Μοσχοβάκος, επίτιμος Υπαρχηγός ΓΕΣ

13. Αντιστράτηγος ε.α. Ι. Αρβανίτης, επίτιμος Διοικητής Α΄ΣΣ

14. Αντιστράτηγος ε.α. Η. Καζούκας, επίτιμος Διοικητής XVI ΜΠ

15. Αντιστράτηγος ε.α. Ν. Σαμψών, επίτιμος Δντής ΔΔΒ/ΓΕΣ

16. Αντιστράτηγος ε.α. Α. Γαληνός, επίτιμος Διοικητής Β΄ΣΣ

17. Αντιστράτηγος  ε.α. Ν. Ασημακόπουλος, επίτιμος Υποδιοικητής Δ΄ΣΣ

18. Αντιστράτηγος ε.α. Π. Τατσόπουλος, επίτιμος Διοικητής VI ΜΠ

19. Αντιστράτηγος ε.α. Π. Καράμπελας, επίτιμος Διοικητής Στρατιάς

20. Αντιστράτηγος ε.α. Σ. Παναγόπουλος, επίτιμος Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ

21. Αντιστράτηγος ε.α. Ε. Στρατάκος, επίτιμος Διοικητής Γ΄ΣΣ/NDC-GR

22. Αντιστράτηγος ε.α. Π. Τσαλικίδης, επίτιμος ΓΕΠΣ-τέως Α/ΓΕΕΦ

23. Αντιστράτηγος ε.α. Β. Γωγουβίτης, επίτιμος Υπαρχηγός ΓΕΣ

24. Αντιστράτηγος ε.α. Π. Ζάρας, επίτιμος Διοικητής ΑΣΔΥΣ

25. Αντιστράτηγος ε.α. Σ. Νάσης, επίτιμος Διοικητής Στρατιάς – τέως Α/ΓΕΕΦ

26. Αντιστράτηγος ε.α. Γ. Τσακανίκας, επίτιμος Υπαρχηγός ΓΕΣ

27. Αντιστράτηγος ε.α. Γ. Βέζος, επίτιμος Υπαρχηγός ΓΕΣ

28. Αντιστράτηγος ε.α. Κ. Κατής, επίτιμος Διοικητής Α’ ΣΣ

29. Αντιστράτηγος ε.α. Σ. Ξιφαράς, επίτιμος Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ

30. Αντιστράτηγος ε.α. Σ. Παπαποστόλου, επίτιμος Επιτελάρχης NDC-GR

31. Αντιστράτηγος ε.α. Γ. Γκαρτζονίκας, επίτιμος Διοικητής ΧΙ ΜΠ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

1. Ναύαρχος ε.α. Ε. Λαγάρας, επίτιμος Α/ΓΕΝ

2. Ναύαρχος ε.α. Ηρ. Δρίκος, επίτιμος Α/ΓΕΝ

3. Αντιναύαρχος ε.α. Γρ. Δεμέστιχας, επίτιμος Αρχηγός Στόλου

4. Αντιναύαρχος ε.α. Κ. Δημητριάδης, επίτιμος Διοικητής ΑΔΜΝ

5. Αντιναύαρχος  ε.α. Α. Χρυσικόπουλος

6. Αντιναύαρχος ε.α. Π. Καβαλιέρος, επίτιμος Διοικητής ΔΕΝ

7. Αντιναύαρχος ε.α. Ε. Ζαρόκωστας, επίτιμος Αρχιεπιστολέας  Στόλου

8. Αντιναύαρχος ε.α. Δ. Αθανασίου

9. Αντιναύαρχος ε.α. Α. Ανδρέου

10. Αντιναύαρχος ε.α. Δρ. Στυλιανός Πολίτης

11. Αντιναύαρχος ε.α. Αντ. Σουρβίνος, επίτιμος Υπαρχηγός ΓΕΝ

12. Αντιναύαρχος ε.α. Κ. Γκιώνης

13. Αντιναύαρχος ε.α. Νικ. Κατσιμήτσης

14. Αρχιπλοίαρχος ε.α. Π. Διβριώτης

ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

1. Πτέραρχος ε.α. Βασίλειος Κλόκοζας, επίτιμος Αρχηγός ΓΕΑ

2. Αντιπτέραρχος ε.α. Κωνσταντίνος Χίου, επίτιμος Αρχηγός ΑΤΑ

3. Αντιπτέραρχος ε.α. Βασίλειος Κατσιαντώνης, επίτιμος Αρχηγός ΑΤΑ

4. Αντιπτέραρχος ε.α. Ιωάννης Πατσαντάρας, επίτιμος Αρχηγός ΑΤΑ

5. Αντιπτέραρχος ε.α. Γεώργιος Σκαρλάτος, επίτιμος Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ

6. Αντιπτέραρχος ε.α. Στυλιανός Πετρουλάκης, επίτιμος Διοικητής ΔΑΥ

7. Αντιπτέραρχος ε.α. Κωνσταντίνος Ιατρίδης, επίτιμος Διοικητής ΔΑΥ

8. Αντιπτέραρχος ε.α. Κ. Καλαμάτας, επίτιμος Διοικητής ΣΕΘΑ

9. Αντιπτέραρχος ε.α. Γ. Μελετίου, επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής ΓΕΑ

10. Αντιπτέραρχος ε.α. Παναγιώτης Μπαλές

11. Αντιπτέραρχος ε.α. Ευάγγελος Πετρουλάκης

12. Αντιπτέραρχος ε.α. Θωμάς Γερασόπουλος, επίτιμος Διοικητής ΣΠΑ

13. Αντιπτέραρχος ε.α. Δημήτριος Παπαγεωργίου

14. Αντιπτέραρχος ε.α. Δημήτριος Αθανασάκος

15. Αντιπτέραρχος ε.α. Στ. Αλεξόπουλος

 

Αντιστράτηγος ε.α. Θωμάς Τσελώνης, επίτιμος Δντής ΔΣΛ/ΓΕΕΘΑ

Αναθεωρητής Α΄Θωμάς Καρανίσας, επίτιμος Πρόεδρος Αναθεωρητικού Δικαστηρίου

Αναθεωρητής Α΄ Ιωάννης Τσιλίδης, επίτιμος Πρόεδρος Αναθεωρητικού Δικαστηρίου

Αναθεωρητής Α΄ Δημήτριος Ασδέρης, επίτιμος Εισαγγελέας Αναθεωρητικού Δικαστηρίου

Αναθεωρητής Α΄Δημήτριος Μπακόλας, επίτιμος Εισαγγελέας Αναθεωρητικού Δικαστηρίου

 

 

Παρακάτω παραθέτω βίντεο από ομιλία του διανοούμενου Χωμενίδη που εξηγεί ότι το ΟΧΙ σημαίνει εθνική καταστροφή χειρότερη από τη Μικρασιατική καταστροφή και ότι θα γίνουμε όπως ήταν η Αλβανία το 1990

https://www.youtube.com/watch?v=CjpNpaMlkso

 


 

Ο Πύρρος Δήμας κατακεραυνώνει αυτούς που θέλουν να οδηγήσουν την Ελλάδα στην αυτοκτονία με τη δραχμή. Έγραψε πριν λίγες μέρες στην προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook:

''Δέχομαι κριτική για το γεγονός οτι επιλέγω να είμαι ανοικτός ως προς το τι πιστεύω (και ναι κυρίες και κύριοι αυτό είναι δημοκρατία). Μου είπανε οτι είμαι Αλβανός και δεν έχω το δικαίωμα να μιλάω. Εγώ πράγματι μεγάλωσα στην Αλβανία. Και επειδή έζησα οτι γινόταν εκεί αρνούμαι την αλβανοποίηση στην οποία οδηγείται η ελληνική κοινωνία. Αρνούμαι τα παιδιά μας να στέκονται σε ουρές για 1 κιλό τυρί ή 10 αυγά ή 60 γραμμάρια κιμά (αμφιβόλου προελεύσεως) κάθε μήνα με ένα κουπόνι στο χέρι όπως στάθηκα εγώ. Αρνούμαι να μεγαλώσουν με έναν Χότζα πάνω απ'το κεφάλι τους και τον φόβο στην ψυχή τους. Επειδή ευτυχώς οι περισσότεροι απο εσάς που με βρίζετε για προδοσίες και άλλου τέτοιου είδους ακρότητες δεν το έχετε ζήσει, ελπίζω να το φαντάζεστε αλλα να μην το ζήσετε ποτέ''.

Δείτε το παρακάτω  Πύρρος Δήμας κλαίει στο τέλος του βίντεο για το ότι αν οι Έλληνες ψηφίσουν ΟΧΙ, Η Ελλάδα θα γίνει σαν την Αλβανία του Χότζα! Τα άτομα που ανέβασαν τον βίντεο βρίζουν τον Πύρρο Δήμα ως ''Αλβανό''! Όταν ο Πύρρος Δήμας μας έφερνε μετάλλια, τον λέγαμε Ελληνάρα, τώρα τον βρίζουμε ως Αλβανό! Τι υποκρισία! Ο Πύρρος Δήμας ξέρει τι σημαίνει πείνα, ας μην τη ζήσουμε και εμείς.

https://www.youtube.com/watch?v=oyWnPnw90j0


 

Παρουσιάζω επίσης βίντεο του πιο έντιμου Έλληνα πολιτικού που έχει αντιταχθεί στην πολιτική διαφθορά της Ελλάδας, του Βασίλη Λεβέντη, προέδρου του κόμματος της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ο οποίος τόνισε ότι ο Τσίπρας και οι βουλευτές του Σύριζα είναι "τρελοί" και ότι αν βγούμε από το ευρώ θα είμαστε κατεστραμμένοι για 50 χρόνια, δεν θα έχουμε να φάμε και θα επικρατήσει κοινωνικό χάος και εμφύλιος και θα είναι μια καταστροφή για την Ελλάδα παρόμοια με τη μικρασιατική καταστροφή. Ο κ. Λεβέντης συμβουλεύει τον κ. Τσίπρα να παραιτηθεί, διότι με αυτά που κάνει, αν δημιουργηθεί κοινωνικό χάος, θα πάει φυλακή. Ο κ. Λεβέντης έχει χαρακτηρισθεί ως ο προφήτης της πολιτικής και ενώ αρχικώς χλευαζόταν από το σύστημα, τώρα οι δημοσιογράφοι του ζητούν δημόσια συγγνώμη.

https://www.youtube.com/watch?v=jXNRwpKkml0


 

Προτείνω επίσης να διαβάσατε το καταπληκτικό άρθρο του οικονομολόγου Βασίλη Βιλιάρδου με τίτλο "Ο ευρωπαϊκός εφιάλτης''. Ο κ. Βασίλης Βιλιάρδος είναι ένας σύγχρονος οικονομολόγος, πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου – όπου και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά για αρκετά χρόνια, με ιδιόκτητες επιχειρήσεις σε όλες τις πόλεις της Γερμανίας. Έχει  εκδώσει τρία βιβλία αναφορικά με την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, ενώ έχει δημοσιεύσει πάνω από 2.500 αναλύσεις σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, με κέντρο βάρους την εθνική και διεθνή μακροοικονομία, καθώς επίσης το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ας δούμε το άρθρο του κ. Βιλιάρδου: http://www.analyst.gr/2015/07/01/o-evropaikos-efialtis/

 

Τα λάθη της ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση ήταν πολύ μεγάλα, ενώ η απόφαση να μεταφερθεί η ευθύνη της επιλογής μεταξύ της Σκύλλας και της Χάρυβδης στους Έλληνες, είναι ασυγχώρητη – για την καταστροφή όμως, ένοχη είναι η ΕΚΤ  

 .

«Κάναμε λάθη, πολλά λάθη, εντελώς ασυγχώρητα – τα οποία όμως αποτελούν πλέον μακρινό παρελθόν. Σήμερα, είμαστε αντιμέτωποι με μία πολύ άσχημη, σκοτεινή, τρομακτική θύελλα, από την οποία δεν θα επιβιώσουμε ελεύθεροι με δειλούς συμβιβασμούς.

Εάν καταφέρουμε να ενωθούμε, όλοι μαζί, χωρίς κρυφές σκοπιμότητες, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις και κομματικές «αγκυλώσεις», θα μπορέσουμε σίγουρα να αμυνθούμε αποτελεσματικά. Εάν όχι, η χώρα μας είτε θα μετατραπεί σε άβουλη αποικία, είτε θα βυθιστεί στο χάος και στην καταστροφή, απειλούμενη με μία πραγματική γενοκτονία, με μία φυλετική εκκαθάριση».

.

Άποψη 

Είμαστε της άποψης ότι, το δημοψήφισμα είναι ένα ασυγχώρητο λάθος της κυβέρνησης, κυρίως λόγω της χρονικής στιγμής που αναγγέλθηκε – ενώ είναι το τελευταίο μίας σειράς αδικαιολόγητων καθυστερήσεων και τεραστίων λαθών, τα οποία ξεκίνησαν με τις δημαγωγικές προεκλογικές υποσχέσεις, συνεχίσθηκαν με την αναίρεση της απαίτησης διαγραφής χρέους από την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκαν με την επιβολή ελέγχων στη διακίνηση των κεφαλαίων, όπου έκλεισαν οι τράπεζες.

Δεν μπορούμε βέβαια να πιστέψουμε πως είναι μέρος ενός μυστικού σχεδίου εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη (άρθρο), εκ μέρους του πρωθυπουργού, η οποία προϋποθέτει την προηγούμενη εγκατάλειψη της ΕΕ – κάτι που, με βάση τις συμφωνίες, θα απαιτούσε διαπραγματεύσεις διαρκείας δύο ετών (πηγή). Είμαστε δε σύμφωνοι με την τοποθέτηση πως εάν η Ελλάδα έφευγε από το ευρώ, θα δημιουργούνταν τεράστια προβλήματα στο κοινό νόμισμα – τυχόν έξοδος της όμως από την ΕΕ, θα ισοδυναμούσε με την ολοκληρωτική αποτυχία της Ευρώπης, την οποία φυσικά δεν επιθυμούμε.

Σε σχέση με το δημοψήφισμα, εκτός του ότι έχουν καταπατηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες, οι οποίες απαιτούν ένα σαφές ερώτημα, λεπτομερή ενημέρωση των Πολιτών από τα κόμματα, χρονικό διάστημα ενός μηνός κοκ.,θεωρούμε ηθικά ανάρμοστο τον εκβιασμό των Ελλήνων να απαντήσουν εάν επιλέγουν μεταξύ της Σκύλλας και της Χάρυβδης – ενώ, εάν η κυβέρνηση ήθελε να κηρύξει τον πόλεμο στους δανειστές, μία ενέργεια που δεν είναι καθόλου κατακριτέα, ήταν υποχρεωμένη να αναλάβει η ίδια τις ευθύνες.

Σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να τις μεταβιβάσει στους Πολίτες, αφού κάτι τέτοιο αποτελεί σοβαρό δείγμα αποφυγής ευθυνών, εάν όχι πολιτικής δειλίας – ενώ φυσικά δεν ενέργησε ανάλογα ο πρωθυπουργός που είπε το 1940 «ΟΧΙ» στους εισβολείς, παίρνοντας ο ίδιος την ευθύνη της κήρυξης του πολέμου. Επομένως θα έπρεπε να αναλάβει τις ευθύνες του, ανοίγοντας το δρόμο στον επόμενο – όσο αυστηρό και αν ακούγεται κάτι τέτοιο.

Παρά το ότι τώρα το δημοψήφισμα είναι ένα από τα βασικά εργαλεία της άμεσης δημοκρατίας (άρθρο), όταν διενεργείται δια της «μεθόδου του κατεπείγοντος» (όπως γινόταν με την απαράδεκτη διαδικασία της ψήφισης των νόμων των μνημονίων), είναι ευκαιριακό, ενδεχομένως καιροσκοπικό, ενώ δεν τηρούνται οι σωστές νομικές διαδικασίες, δεν εκπληρώνει το σκοπό του – ενώ άμεση δημοκρατία δεν σημαίνει μόνο δημοψηφίσματα, αλλά την ψήφιση των νόμων απευθείας από τους Πολίτες, σε σταθερά επαναλαμβανόμενα χρονικά διαστήματα (τρίμηνα), μετά τη λεπτομερή ενημέρωση τους από όλα τα κόμματα.

Ελπίζοντας να έχει το θάρρος η κυβέρνηση να το αποσύρει, ακυρώνοντας ή αναβάλλοντας το με δική της πρωτοβουλία, σε καμία περίπτωση λόγω του εκβιασμού της από την Τρόικα, οφείλουμε να ασχοληθούμε πλέον με την επόμενη ημέρα – έτσι όπως αυτή ξεκίνησε, με το τέλος της υπαγωγής της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό οικονομικό πρόγραμμα και την απομόνωση της από την ΕΚΤ, η οποία ισοδυναμεί με το βγάλσιμο της πρίζας του τραπεζικού της συστήματος από την ίδια την κεντρική του τράπεζα.

Πρόκειται προφανώς για μία δολοφονική ενέργεια, με την κυριολεξία της λέξης, η οποία είναι πρωτοφανής – ενώ ασφαλώς δεν νομιμοποιείται από τη σχετικά ανάλογη δολοφονία της Κύπρου, η οποία προηγήθηκε. Ένοχος της συγκεκριμένης απόφασης είναι ο διοικητής της ΕΚΤ, ο οποίος αρνήθηκε να στηρίξει τις ελληνικές τράπεζες ως όφειλε, εκ της θέσης του ως ο δανειστής ύστατης ανάγκης του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος – μία απόφαση μεγάλης ιστορικής σημασίας, οι οποία αύξησε σημαντικά τις πιθανότητες εξόδου της χώρας μας από την Ευρωζώνη.

Σταματώντας το πρόγραμμα έκτακτης ρευστότητας (ELA), έναντι των 90 δις € του οποίου η ΕΚΤ έχει στα χέρια της εγγυήσεις ύψους περί τα 150 δις € (γεγονός που σημαίνει πως τα σπίτια των Ελλήνων, οι επιχειρήσεις τους ή ότι άλλο έχουν τοποθετήσει ως εγγύηση στις τράπεζες ανήκουν στην ΕΚΤ), χρεοκόπησε ουσιαστικά τις ελληνικές τράπεζες – με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν πλέον πολύ σοβαρά οι καταθέσεις των Πολιτών, αρκετοί από τους οποίους πιστεύουν δυστυχώς ότι, εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει δεν θα πληρώσουν τα χρέη τους (κάτι που φυσικά δεν ισχύει).

Τονίζοντας ότι, η ΕΚΤ ενήργησε κυριολεκτικά όπως η μητέρα που σκοτώνει τα ίδια της τα παιδιά, οφείλουμε να επισημάνουμε πως για εκείνο το χρονικό διάστημα που στήριζε τις ελληνικές τράπεζες χωρίς επιφύλαξη, οι καταθέτες δεν είχαν κανέναν απολύτως λόγο να αποσύρουν τα χρήματα τους – ενώ όλοι όσοι δεν το έκαναν ήταν εκείνοι οι συνεπείς Έλληνες, οι οποίοι πράγματι αγαπούν τη χώρα τους, θεωρούσαν σοβαρή και υπεύθυνη την ηγεσία της, καθώς επίσης την ΕΚΤ, ενώ πίστευαν στην ευρωπαϊκή ιδέα.

Ακριβώς για το λόγο αυτό δεν σημειώθηκαν μαζικές τραπεζικές επιθέσεις, κάτι που δυστυχώς άλλαξε μετά την απαράδεκτη απόφαση της ΕΚΤ – αφού οι αποταμιευτές φοβούνται πλέον εύλογα πως οι τράπεζες είναι αφερέγγυες, οπότε θα χρεοκοπήσουν. Επομένως, καθίσταται νομοτελειακά αδύνατον το άνοιγμα των τραπεζών, όχι γιατί είναι πράγματι αφερέγγυες (κάτι που δεν μπορούμε να κρίνουμε), αλλά επειδή θα ακολουθούσαν μαζικές επιθέσεις των καταθετών, οι οποίες θα προκαλούσαν την κατάρρευση τους, ακόμη και αν ήταν υγιέστατες.

Εάν λοιπόν άνοιγαν οι τράπεζες, θα χρεοκοπούσαν ακαριαία, οπότε η πόρτα της εξόδου από την Ευρωζώνη θα άνοιγε διάπλατα – επειδή η χώρα χρειάζεται επειγόντως μέσα συναλλαγής (χρήματα), για να εξασφαλίσει την επιβίωση των Πολιτών της. Μη διαθέτοντας τώρα η Ελλάδα ένα δικό της νόμισμα, ένα πρόβλημα που δεν είχε η Αργεντινή το 2001, θα υποχρεωνόταν να υιοθετήσει ένα παράλληλο νόμισμα, υποσχετικές πληρωμής ή οτιδήποτε άλλο – ενώ θα έπρεπε ταυτόχρονα να αποκαταστήσει τη φερεγγυότητα των τραπεζών της.

Έχοντας «στραγγαλισθεί» λοιπόν από την ΕΚΤ, η Ελλάδα θα αναγκαζόταν εκ των πραγμάτων να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, γεγονός που νομικά προϋποθέτει την έξοδο της από την ΕΕ – ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου πρώτα για την ίδια και μετά για την Ευρώπη.

Δεν γνωρίζουμε φυσικά γιατί έλαβε αυτήν την απόφαση η ΕΚΤ ή εάν ήταν αναγκασμένη από την ευρωπαϊκή νομοθεσία – αν και δεν πιστεύουμε πως οφειλόταν σε αυτό. Ο ισχυρισμός δε, σύμφωνα με τον οποίο η απεριόριστη στήριξη των ελληνικών τραπεζών θα της προκαλούσε μεγάλες ζημίες, δεν είναι παραδεκτός – αφούμία κεντρική τράπεζα δεν επικεντρώνεται στην κερδοφορία της, αλλά στη σταθερότητα του συνολικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Εκτός αυτού, η ενδεχόμενη χρεοκοπία των ελληνικών τραπεζών θα επιβάρυνε κυρίως τους Έλληνες φορολογουμένους, όχι την ΕΚΤ – ενώ θα οδηγούσε στην ακόμη μεγαλύτερη χρεοκοπία του κράτους, η οποία θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν η ΕΚΤ συνέχιζε να στηρίζει τις ελληνικές τράπεζες.

Με κριτήριο τα παραπάνω, είναι προφανές πως η απόφαση της ΕΚΤ στηριζόταν σε πολιτικούς λόγους – κάτι που δεν θα έπρεπε να συμβεί, αφού πρόκειται για έναν μη εκλεγμένο δημοκρατικά ανεξάρτητο Θεσμό, ο οποίος δεν νομιμοποιείται να αναμιγνύεται σε πολιτικές διαδικασίες.

Φαίνεται όμως πως τα μέλη του ΔΣ της ΕΚΤ εξυπηρετούν άλλους σκοπούς – όπως άλλωστε τεκμηριώθηκε το 2010, όπου η ΕΚΤ αποφάσισε να δανείσει την Ελλάδα συμμετέχοντας στην Τρόικα, για να διασώσει τις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες (άρθρο), αντί να εισηγηθεί τη διαγραφή μέρους του δημοσίου χρέους.

Εάν δεχθούμε τώρα πως η απόφαση της τότε ήταν σωστή, τότε θα σήμαινε πως δεν είχε κανένα δικαίωμα σήμερα να τραβήξει την πρίζα από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, καταστρέφοντας την Ελλάδα – αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε τον εκβιασμό της Ιρλανδίας, η οποία δυστυχώς υπέκυψε αναντίρρητα.

Άλλωστε συμμετείχε στην Τρόικα, κάτι που είναι ασυνήθιστο, πρωτόγνωρο μάλλον για μία κεντρική τράπεζα, αφού δεν έχει συμβεί ποτέ και πουθενά αλλού. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ οφειλετών και δανειστών συνιστούν μία πολιτική διαδικασία – στην οποία δεν έχουν κανένα δικαίωμα να επεμβαίνουν οι τράπεζες, οι διοικήσεις των οποίων δεν είναι δημοκρατικά εκλεγμένες.

Εάν δε η ΕΚΤ είχε επιλέξει αυτό το ρόλο, τότε δεν θα έπρεπε σήμερα να αποφεύγει ξαφνικά την ευθύνη, καταδικάζοντας ερήμην έναν ολόκληρο λαό στο χάος και στην καταστροφή – αν και το θύμα θα αποδειχθεί σύντομα πως δεν θα είναι μόνο οι Έλληνες, αλλά ολόκληρη η νομισματική ένωση, κάτι που φυσικά δεν μας χαροποιεί.

Δεν απέτυχε λοιπόν οικτρά, παταγωδώς, εντελώς αδικαιολόγητα η ελληνική κυβέρνηση στις διαπραγματεύσειςαλλά, επίσης, η διακυβέρνηση της Ευρωζώνης, το «ευρωπαϊκό ιερατείο» – η οποία θα το συνειδητοποιήσει πολύ σύντομα, εάν επιμείνει στις δολοφονικές αποφάσεις της.

Ολοκληρώνοντας, σαν επιστήμονες θεωρούμε πως τυχόν έξοδος από την Ευρωζώνη και την ΕΕ, υπό τις σημερινές συνθήκες, θα ήταν συνώνυμη με το χάος - καθώς επίσης με την απόλυτη καταστροφή της Ελλάδας (άποψη).

Σαν Ευρωπαίοι Πολίτες όμως, με βασικό κριτήριο τη συμπεριφορά των ευρωπαϊκών Θεσμών όπως η ΕΚΤ και η Κομισιόν, καθώς επίσης με την προοπτική της μετατροπής της νομισματικής ένωσης σε γερμανική ηγεμονία, με την περιφέρεια στο ρόλο της άβουλης αποικίας, δεν θα θεωρούσαμε ίσως ακριβό το θηριώδες τίμημα της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής – εάν αποφασιζόταν από κοινού εκ μέρους όλων των πολιτικών κομμάτων, αφού είναι αδύνατον να δρομολογηθεί από μία παράταξη, όποια και αν είναι αυτή.

Αυτή η Ευρώπη, έτσι όπως συμπεριφέρεται στα μέλη της, εννοώντας πάντοτε την ηγεσία της και όχι τους Πολίτες (οι οποίοι δεν είναι οι μοναδικοί υπεύθυνοι για τα λάθη των κυβερνήσεων τους, πολύ περισσότερο όταν δεν έχουν σοβαρές εναλλακτικές επιλογές όταν τις ψηφίζουν), δεν μπορεί να αποτελεί όνειρο για τα κράτη της – αλλά τον απόλυτο, τρομακτικό τους εφιάλτη.

Υστερόγραφο: Τα προβλήματα ανοίγματος των τραπεζών δεν θα αλλάξουν, από το όποιο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος – αν και ίσως αναιρεθεί, μετά την αποδοχή της ήττας άνευ όρων του πρωθυπουργού, με την επιστολή που έστειλε στην Τρόικα, συμφωνώντας με όλα της τα μέτρα (τρίτο μνημόνιο).

Άλλωστε είχε ήδη προτείνει ένα δικό του μνημόνιο, πολύ πιο καταστροφικό από τα προηγούμενα – ενώ η σημερινή μεταστροφή του ενισχύει τις υποψίες περί θεάτρου, με στόχο να πεισθούν έμμεσα οι «αντιδραστικοί» του κόμματος του, τις οποίες όμως δεν μπορούμε να κρίνουμε.

Η σχέση των τραπεζών με τους πελάτες τους στηρίζεται στην εμπιστοσύνη, η οποία έπαψε πλέον να υπάρχει –κάτι που θα διαπιστωθεί και στις άλλες χώρες του Νότου, ειδικά στην Ιταλία και στην Ισπανία, οι Πολίτες των οποίων δεν είναι σίγουροι πλέον για τη μη επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων στα κράτη τους, κάποια στιγμή στο μέλλον. Πόσο μάλλον εάν υποχρεωθούν τελικά οι Έλληνες να διασώσουν τις τράπεζες τους, με τη δήμευση μέρους των καταθέσεων τους (κούρεμα) – κάτι που δεν είναι καθόλου απίθανο.

 

Αυτά λοιπόν γράφει ο κ. Βιλιάρδος στο εξαίρετο αυτό άρθρο του.

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Ας προσπαθήσουμε ήπια και με νηφαλιότητα να περισώσουμε τον σάπιο άρρωστο ασθενή που λέγεται Ελλάδα μέσω της Ευρώπης. Άς αφήσουμε τους συναισθηματισμούς και τους ψευτοεθνικισμούς και ας ακολουθήσουμε αυτό που επιτάσσει ο ελληνικός ορθολογισμός και ο ρεαλισμός. Δεν είμαι φιλοευρωπαϊστής, Έλληνας είμαι που προσπαθώ να περισώσω ό, τι έχει απομείνει από εκεί που μας οδήγησαν όχι οι ''κακοί'' Ευρωπαίοι' Τροικανοί, αλλά οι Έλληνες, πολιτικοί και ο λαός που τόσα χρόνια μαζί έπαιζαν το παιχνίδι της διαφθοράς. Ας βγάλουμε έναν νέο Καποδίστρια να φτιάξει την Ελλάδα μέσα σε μια δεκαετία μέσα από το ευρώ και όχι έξω από το ευρώ που θα είναι η ολοκληρωτική καταστροφή της Ελλάδας. Το πιο σημαντικό για έναν λαό είναι αυτογνωσία. Ας κοιτάξουμε με καθαρά μάτια τον εαυτό μας στον καθρεύτη, να δούμε τα λάθη μας, και τότε είναι βέβαιο ότι έχουμε ένα καλύτερο μέλλον.

 

Μάριος Δημόπουλος

Φιλόλογος-Γλωσσολόγος

Διατροφολόγος-Φυσικοπαθητικός

Συγγραφέας

Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition

Μέλος του American Association of Drugless Practitioners

 

Add comment


Security code
Refresh

Comments  

 
0 #1 enarnolebimk 2019-04-26 13:31
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin Amoxicillin rlw.gyun.greeks -albanians.com. vvn.cx http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
Quote
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλων των αναρτήσεων της ιστοσελίδας ΠΕΛΑΣΓΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΛΒΑΝΟΙ – www.greeks-albanians.com σε ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας με προϋπόθεση την αναφορά του αρθρογράφου και της ιστοσελίδας με ενεργό λινκ.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλων των αναρτήσεων της ιστοσελίδας ΠΕΛΑΣΓΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΛΒΑΝΟΙ – www.greeks-albanians.com σε έντυπα μέσα χωρίς τη γραπτή άδεια του κατόχου αυτής της ιστοσελίδας Μάριου Δημόπουλου.

Saturday the 31st - . Thanks to Joomla 2.5 templates by FTS