Το παραμύθι ζέα: Μια φαντασίωση υποστηρικτών της ομάδας Ε και των ελωχείμ

Ένας μικρός σχολιασμός μου επί του θέματος της ζέας. Σε λίγο χρονικό διάστημα θα δημοσιευθεί ειδική μελέτη μου


Όσοι πιστεύετε στο παραμύθι τής ζέας, δέν έχετε παρά να πάτε σε ένα διεθνές επιστημονικό συνέδριο διατροφολογίας, γιά να αποκαλύψετε τη δήθεν άξια της (αφού δέν ξέρουμε ποιά ακριβώς ήταν η ζέα απορώ τί θα τους δείξετε) και να μας παραθέσετε όλες τις επιστημονικές μελέτες, που έχουν διεξαχθεί γιά αυτή.

Codex Alimentarius: Μια απειλή για τη δημόσια υγεία

Το 2007 ήμουν ο πρώτος στην Ελλάδα που έγραψα δημόσια για τον Codex Alimentarius σε ένα περιοδικό υγείας που είχα εκδώσει με τίτλο NutriHealth. Εκείνη την εποχή σχεδόν κανένας Έλληνας δεν γνώριζε ούτε καν το όνομα Codex Alimentarius, παρά το ότι πολλά χρόνια πριν το 2007 το θέμα ήταν γνωστό στο εξωτερικό και είχαν γίνει αντιδράσεις από πολλούς ακτιβιστές υγείας και οπαδούς της φυσικής και εναλλακτικής ιατρικής, οι οποίοι είχαν φτιάξει και ειδικές ιστοσελίδες επί του θέματος. Για άλλη μια φορά βλέπουμε πόσο πίσω βρίσκεται η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός για θέματα που αφορούν στην υγεία και στην εναλλακτική ιατρική.

Πριν 2 χρόνια περίπου ο δημοσιογράφος κ. Μούτσιος είχε την ευγενή καλωσύνη να με καλέσει στην εκπομπή του Terra Incognita στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, για να μιλήσω για τον Codex Alimentarius. Δυστυχώς, μου είχε πάρει μια συνέντευξη, από την οποία έβαλε ένα πολύ μικρό απόσπασμα, και δεν ήμουν καλεσμένος στην εκπομπή. Τόσο ο δημοσιογράφος όσο και οι καλεσμένοι είχαν άγνοια ή ημιμάθεια επί του θέματος. Στην πραγματικότητα, τα όσα λέθηκαν σε αυτή την εκπομπή ήταν παραπλανητικά, το όλο θέμα παρουσιάστηκε με μια συνομοσιολογική απόχρωση και δεν εξηγήθηκε με σαφήνεια το τι πραγματικά είναι ο Codex Alimentarius. Λίγο μετά την εκπόμπή αυτή, το όλο θέμα άρχισε να γίνεται να παίρνει έκταση στα ελληνικά blogs, αλλά παρουσιαζόταν με συνομοσιολογική, λιακοπουλέικη απόχρωση. Στην ουσία, ελάχιστοι ακόμα Έλληνες έχουν καταλάβει τι πραγατικά είναι ο Codex Alimentarius, την πολιτική βαρύτητα τουν θέματος και τις ολέθριες συνέπειες που θα έχουν αυτές οι ρυθμίσεις για την δημόσια υγεία. 
 
Παρουσιάζω το βίντεο της εκπομπής Terra Incognita, στην οποία ήμουν καλεσμένος.
 
 
 
Για να το πούμε με συντομία: Codex Alimentarius είναι ρυθμίσεις της Ευρωπαικής Ένωσης σχετικά με τη διατροφή, τα συμπληρώματα διατροφής και τα βότανα. Πίσω από τον Codex Alimentarius κρύβονται οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες που θέλουν να έχουν το μονοπώλειο, και σκοπό έχουν την κατάργηση της φυσικής ιατρικής, δεν θέλουν οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχουν ελευθερία επιλογής στην υγεία τους, έχουν σκοπό την κατάργηση των καλής ποιότητας συμπληρωμάτων διατροφής και έχουν σκοπό την απαγόρευση πώλησης βοτάνων της κινεζικής, ινδικής και παραδοσιακής ιατρικής διαφόρων χωρών μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόκειται για μια προσπάθεια εδραίωσης του παγκόσμιου εμπορίου και ομογενοποίησης των λαών. 
Αυτό είναι ένας από τους δεκάδες λόγους που η Ελλάδα θα πρέπει να βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια μεγάλη κατάρα για τον Ελληνισμό και εν γένει για όλους τους Ευρωπαϊκούς λαούς. Στα θέματα της υγείας οι Έλληνες θα πρέπει να συσπειρωθούμε και να συνεργαστούμε με ακτιβιστικές οργανώσεις υγείας αγγλόφωνων χωρών που έχουν παράδοση στη φυσική και εναλλακτική ιατρική (ΗΠΑ, Καναδάς, Αγγλία κ.λπ.) και να διαλύσουμε το Γαλλο-Γερμανικό φαρμακευτικό λόμπυ που υποκίνησε το όλο θέμα του Codex Alimentarius.
 
                                                
 
 
                                                                       
 
 
                    CODEXALIMENTARIUS
ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
ΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΥΓΕΙΑΣ
Ο CodexAlimentariusδημιουργήθηκε το 1962 ως μια υποεπιτροπή των Ηνωμένων Εθνών, με εντολή να καθορίσει οδηγίες πάνω σε θέματα εμπορίου τροφής και να ελέγχει το παγκόσμιο εμπόριο των τροφίμων. Ο CodexAlimentariusελέγχεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ( WorldHealthOrganization-WHO) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FoodandAgricultureOrganization-FAO). Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Codex (http://www.codexalimentarius.net) αποστολή του είναι να προστατεύσει τον καταναλωτή και να διασφαλίσει την τήρηση των κανονισμών του διεθνούς εμπορίου. Οι αρχικές του προθέσεις μπορεί να ήταν αλτρουιστικές, αλλά στη συνέχεια άρχισε να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών και της βιοτεχνολογίας.
Αν ψάξουμε καλύτερα την ιστορία του CodexAlimentariusθα δούμε ότι οι προθέσεις του δεν είναι αγαθές, όπως αποκαλύπτει η εκπρόσωπος του NaturalSolutionsFoundation, ιατρός RimaE. Lainbow. Ο Codexεμφανίζεται το 1962 σε μια συνεδρίαση του ΟΗΕ, προκειμένου να προστατευθεί η υγεία των καταναλωτών. Από το 2002 όμως οι μεγάλες βιομηχανίες αποφάσισαν να στηρίξουν τον Codex. Από τότε χρησιμοποιείται για την στήριξη των συμφερόντων πολυεθνικών εταιρειών, ιδιαίτερα των φαρμακευτικών εταιρειών και των βιομηχανιών αγροτικών και χημικών προϊόντων, προωθώντας την αύξηση των κερδών τους.  
Ο CodexAlimentariusδρα υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (WorldTradeOrganization, WTO). Όταν η εφαρμογή του Codexγίνει υποχρεωτική για τα κράτη-μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, όποιο κράτος αρνηθεί να επικυρώσει ή να τηρήσει τους όρους του θα αντιμετωπίσει βαριές οικονομικές τιμωρίες.
Ο CodexAlimentariusέχει δυο επιτροπές που αφορούν στα τρόφιμα. Σε μια από αυτές, την “CodexΕπιτροπή στη Διατροφή και τα Τρόφιμα για Ειδικές Διαιτητικές Χρήσεις” (CodexCommitteeonNutritionandFoodsforSpecialDietaryUses, CCNFSDU), πρόεδρος είναι ο Dr. RolfGrossklaus, ένας γιατρός που πιστεύει ότι η διατροφή δεν έχει σχέση με την υγεία. Το 1994 ο Grossclausδήλωσε ότι τα θρεπτικά συστατικά είναι τοξίνες και επέβαλε τη χρήση της τοξικολογίας (RiskAssessment, Καθορισμός Κινδύνου), για να αποτρέψει τα θρεπτικά συστατικά να έχουν οποιαδήποτε επίδραση στους ανθρώπους που λαμβάνουν διατροφικά συμπληρώματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Grossklausτυχαίνει να είναι ο κάτοχος της εταιρείας Καθορισμού Κινδύνου που συμβουλεύει την CCNFSDUκαι την επιτροπή Codex επ’ αυτού του θέματος. Αυτή η εταιρεία κερδίζει χρήματα όταν οι υπηρεσίες τοξικολογίας χρησιμοποιούνται για τον καθορισμό των θρεπτικών συστατικών.
Ο Codexαποτελείται από πολλά standardsκαι οδηγίες. Μια από αυτές, η VitaminandMineralGuideline (VMG), έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει μόνο πολύ χαμηλές δόσεις βιταμινών και μετάλλων και να κάνει τα κλινικά αποτελεσματικά θρεπτικά συστατικά παράνομα. Πώς μπορεί το VMGνα περιορίσει τις δόσεις βιταμινών και μετάλλων; Με τη χρήση του RiskAssessmentγια τον καθορισμό των θρεπτικών συστατικών.
Ορισμένες από τις ρυθμίσεις που προβλέπονται από τον CodexAlimentarius να τεθούν σε ισχύ και θα είναι αμετάκλητες περιλαμβάνουν τα εξής:
 -Απαγόρευση των ζωτικών θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμινών και μετάλλων για πρόληψη ή θεραπεία οιασδήποτε πάθησης. Τα συστατικά αυτά θα χαρακτηρίζονται ως “τοξίνες” ή “δηλητήρια”. Εκατοντάδες διατροφικά συμπληρώματα αποδεδειγμένης ασφάλειας και διατροφικής αξίας χρησιμοποιούμενα από εκατομμύρια ανθρώπους θα εξαφανιστούν από τα ράφια φαρμακείων ή θα είναι διαθέσιμα μόνο με ιατρική συνταγή.
-Κάθε είδος τροφής θα υποβάλλεται σε επεξεργασία με ακτινοβολία.
-Θα επιβληθεί σε παγκόσμιο επίπεδο η εισαγωγή δυνητικά επικίνδυνων για την υγεία γενετικά τροποποιημένων ποικιλιών σε ζώα, ψάρια και πτηνά. Η Monsanto θα ωφεληθεί πολύ από την παραγωγή γενετικά τροποποιημένων τροφών. 
-Πάνω από 300 επικίνδυνα πρόσθετα τροφίμων τα οποία είναι κυρίως συνθετικά θα επιτρέπονται. Ο Dr. RobertVerkerk, ο οποίος είναι ιδρυτής και διευθυντής της AllianceforNaturalHealth, είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για το ότι κανένα ενδιαφέρον δεν έχει δοθεί για τους πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με τη μακρόχρονη έκθεση σε πρόσθετα τροφίμων.
- Όλες οι αγελάδες που θα χρησιμοποιούνται για την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων σε όλο τον πλανήτη θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε αγωγή με τη γενετικά τροποποιημένη αυξητική ορμόνη των βοοειδών της Monsanto.
-Σε όλα τα ζώα που προορίζονται για τροφή θα χορηγούνται ισχυρά αντιβιοτικά και εξωγενείς αυξητικές ορμόνες.
-Θα επανεισαχθεί στη διατροφή η χρήση επικίνδυνων και καρκινογόνων εντομοκτόνων, η χρήση των οποίων απαγορεύτηκε στη σύνοδο της Στοκχόλμης το 1991 από 176 χώρες. OCodexεπιτρέπει 3.275 διαφορετικά εντομοκτόνα. Δεν έχει υπάρξει ενδιαφέρον για τη μακρόχρονη επίδραση από την έκθεση σε εντομοκτόνα στα τρόφιμα. 
- Θα επιτρέπονται επικίνδυνα τοξικά επίπεδα (0,05) αφλατοξίνης στο γάλα. Η αφλατοξίνη είναι το δεύτερο πιο ισχυρό καρκινογόνο (μη σχετιζόμενο με ραδιενεργό ακτινοβολία) συστατικό για τον άνθρωπο.
  Καμιά χώρα δε θα έχει δικαίωμα να εμποδίσει την εισαγωγή τέτοιων τροφίμων που περιέχουν τέτοιες χημικές ουσίες ή και να απαγορεύσει την κυκλοφορία τους, διότι κάτι τέτοιο σημαίνει παραβίαση των διεθνών κανονισμών εμπορίου.
Είναι πιθανό να ανακηρυχθούν παράνομες οι συμβουλές που δίνονται για τη διατροφή που αφορούν σε βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένων των άρθρων που δημοσιεύονται σε περιοδικά ή στο Διαδύκτιο.
Το 2002 μια Ευρωπαϊκή Ντρεκτίβα (2002/46 ΕΟΚ) παρουσίασε οδηγίες για τα διατροφικά συμπληρώματα. Ο σκοπός της οδηγίας είναι η εναρμόνιση της αγοράς συμπληρωμάτων διατροφής σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ντιρεκτίβα αυτή έχει ορίσει μια λίστα επιτρεπόμενων συστατικών που πρέπει να περιέχονται στα διατροφικά συμπληρώματα και θα θέσει και ανώτερα επίπεδα βιταμινών και μετάλλων που θα περιέχονται σε αυτά. Το κακό έγκειται στο ότι τα διατροφικά συμπληρώματα για να είναι νόμιμα θα πρέπει να περιέχουν χαμηλές δόσεις βιταμινών και μετάλλων. Ο κόσμος δεν θα έχει ελεύθερη πρόσβαση σε συμπληρώματα υψηλής περιεκτικότητας και ποιότητας σε βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά. Οι ρυθμίσεις αυτές δεν θα περιοριστούν μόνο στις βιταμίνες και στα μέταλλα. Προβλέπονται περιοριστικές ρυθμίσεις και για τα αμινοξέα, τα απαραίτητα λιπαρά οξέα (ωμέγα 3 και ωμέγα 6), τα προβιοτικά και τα εκχυλίσματα φυτών. Δεκάδες ασφαλή και αποτελεσματικά βότανα που χρησιμοποιούνται από την κινεζική και ινδική ιατρική δεν θα επιτρέπονται να κυκλοφορούν στην Ευρώπη. 
Ο CodexAlimentariusδεν έχει να κάνει τίποτα με την προστασία του καταναλωτή, αλλά εξυπηρετεί τα οικονομικά συμφέροντα των πολυεθνικών οργανισμών και ιδιαίτερα των φαρμακευτικών εταιρειών. Η NaturalSolutionsFoundationεξηγεί ότι ο Codexείναι μια εμπορική επιτροπή που έχει δημιουργηθεί για να ελέγχει πώς τα τρόφιμα και τα διατροφικά συμπληρώματα παρασκευάζονται και πωλούνται στον καταναλωτή. Έχει δημιουργηθεί για το κέρδος και όχι για την ανθρώπινη υγεία. Θέλει να απαγορεύσει τα φυσικά θεραπευτικά προϊόντα και να προωθήσει τα μη ασφαλή για την υγεία φάρμακα..  
 
 
Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ (ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ) ΙΑΤΡΙΚΗΣ: ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ;
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι παγκοσμίως στρέφονται στα φυσικά προϊόντα υγείας (διατροφικά συμπληρώματα και βότανα). Όσο περισσότερα φυσικά προϊόντα υγείας οι άνθρωποι χρησιμοποιούν, τόσο λιγότερα φάρμακα αγοράζουν. Οι φαρμακευτικές εταιρείες φοβούνται αυτή τη στροφή του κόσμου και έχουν αποφασίσει τον περιορισμό των φυσικών προϊόντων υγείας. Ο CodexAlimentarius είναι ένα έξυπνο μέσο για την προστασία των φαρμακευτικών εταιρειών από την απώλεια εισοδημάτων που η στροφή του κόσμου στα φυσικά προϊόντα υγείας προκαλεί.
Εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να υποφέρουν από εκφυλιστικές παθήσεις λόγω περιορισμένης λήψης διατροφικών θρεπτικών συστατικών, εάν επιτραπεί στους ισχυρούς παγκόσμιους οργανισμούς να ομογενοποιήσουν τον κόσμο μέσω του νέου Κώδικα Διατροφής. Κάποιοι φτάνουν να λένε ότι ο CodexAlimentariusαποτελεί το μέσο μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών από μόνη της η οδηγία για μείωση των επιπέδων βιταμινών και μετάλλων θα επιφέρει μέσα σε μια δεκαετία τον θάνατο εκατομμύρια ανθρώπων από εκφυλιστικές ασθένειες που θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί, όπως είναι οι διάφορες μορφές καρκίνου και οι καρδιαγγειακές παθήσεις. Αν αναλογιστούμε ότι οι ρυθμίσεις για μείωση των επιπέδων βιταμινών και μετάλλων θα συνοδευτεί με ρυθμίσεις που θα επιβάλλουν την ακτινοβολία των τροφίμων, τη χρήση επικίνδυνων εντομοκτόνων και φυτοφαρμάκων και τη χορήγηση ισχυρών αντιβιοτικών και αυξητικών ορμονών σε όλα τα ζώα που προορίζονται για τροφή μπορούμε να αντιληφθούμε ότι ο CodexAlimentariusθα συμβάλει στη μαζική εξόντωση του πληθυσμού.
Τα διατροφικά συμπληρώματα για να έχουν ουσιαστικό όφελος για την υγεία μας, πρέπει να περιέχουν αξιοσέβαστες δόσεις και όχι τις πενιχρές συνιστώμενες ημερήσιες δόσεις (RDA). Ας πάρουμε για παράδειγμα του RDAτη βιταμίνη Cπου είναι 60 mg. Αυτή η συνιστώμενη δόση έχει προκαλέσει την ειρωνεία και την αντίδραση πολλών διαπρεπών επιστημόνων. Ο βραβευθείς δύο φορές με το βραβείο Νόμπελ Dr. LinusPauling – από τους πρώτους που ερεύνησαν τις εκπληκτικές θεραπευτικές ιδιότητες της βιταμίνης C– είχε πει χαρακτηριστικά: «Είναι κατηγορηματικοί στο να λένε ότι η ημερήσια συνιστώμενη δόση της βιταμίνης C είναι η ποσότητα που δεν θα σας αφήσει να πεθάνετε από σκορβούτο. Οι ποσότητες αυτές διατηρούν τους ανθρώπους σε μια συνηθισμένη πενιχρή υγεία». Αυτό επιθυμεί να κάνει ο CodexAlimentarius.
Μια μελέτη που έγινε στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας του Λος Άντζελες το 1992 πάνω σε 11.000 ανθρώπους έδειξε ότι οι άνδρες που κατανάλωναν τη μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης C(περίπου 150 mgτην ημέρα) είχαν 35% μικρότερο ποσοστό θνησιμότητας από τους άνδρες που κατανάλωναν μόνο 30 mgτην ημέρα. Και ανάλογα ήταν τα ευρήματα για τις γυναίκες. Και μιλάμε για μια δόση (150 mg) που πολλοί επιστήμονες θεωρούν και πάλι ανεπαρκή. Όταν είναι γνωστό ότι κάθε τσιγάρο «κλέβει» 25 mgβιταμίνης C(που σημαίνει ότι όποιος καπνίζει ένα πακέτο τσιγάρο την ημέρα καταστρέφει 500 mg βιταμίνης Cαπό τον οργανισμό του), καταλαβαίνουμε πόσο απροστάτευτοι θα αφήνονται οι άνθρωποι, αν στις πολυβιταμίνες ο CodexAlimentariusεπιτρέπονται να περιέχονται τόσο πενιχρές δόσεις βιταμινών. Κατά τη γνώμη πολλών επιστημόνων της διατροφικής ιατρικής, μια πολυβιταμίνη, για να είναι καλή, πρέπει να περιέχει 500-1000 mg βιταμίνης C.
Θα μπορούσαμε να δώσουμε και άλλα παραδείγματα με νεώτερες μελέτες βιταμινών, όπως τις τελευταίες μελέτες πάνω στη βιταμίνη Dπου δείχνουν ότι η λήψη μεγαλύτερων δόσεων βιταμίνης Dαπό την RDA, δηλαδή 1000 IUτουλάχιστον αντί των 400 IUτου RDA, ασκούν προληπτική δράση κατά του καρκίνου. Ο Dr. CedricGeraldκαι οι συνάδελφοί του από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας εξέτασαν μελέτες που έγιναν από το 1966 έως το 2004 και βρήκαν ότι αυτές οι μελέτες δείχνουν ότι η βιταμίνη Dμπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για καρκίνο του κόλου του εντέρου, του μαστού, του προστάτη και των ωοθηκών έως και 50%. Οι μελέτες αυτές δείχνουν ότι η πρόσληψη 1000 IUβιταμίνης Dπροσφέρουν την καλύτερη προστασία κατά αυτών των μορφών του καρκίνου. Η κατανάλωση 1000 IUβιταμίνης Dμπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού στο μισό, ενώ η λήψη επιπλέον 1000 IUβιταμίνης D, δηλαδή 2000 IU, θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού στα δύο τρίτα, σύμφωνα με τον Gerard. Από τότε έχουν δημοσιευθεί πάρα πολλές άλλες μελέτες που δείχνουν ότι η κατανάλωση 1000-2000 IUβιτμίνης Dπροστατεύει από τον καρκίνο καθώς και από άλλες ασθένειες. Θα πρέπει όμως να λαμβάνετε συμπληρώματα βιταμίνης D3 και όχι D2, διότι η D2 δεν απορροφάται καλά, ενώ η D3 είναι όπως ακριβώς τη λαμβάνουμε από τον ήλιο.
 
ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΘΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
Το να καθοριστούν από τον CodexAlimentariusανώτατα επίπεδα πρόσληψης βιταμινών, μετάλλων και άλλων θρεπτικών συστατικών για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι κάτι παράλογο. Είναι γνωστό ότι ανάμεσα στα διάφορα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις στις διατροφικές προσλήψεις και επίσης στις απαιτήσεις για κάποια θρεπτικά συστατικά. Για παράδειγμα οι διαιτητικές προσλήψεις της βιταμίνης Dείναι υψηλές στους κατοίκους των Σκανδιναβικών χωρών, ενώ είναι χαμηλές για τους κατοίκους των νότιων Ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίοι εκτίθενται στο φως του ηλίου. Αντίθετα η πρόσληψη καροτενοειδών των νότιων Ευρωπαίων είναι σημαντικά υψηλότερη από αυτήν των βορείων Ευρωπαίων, ενώ η πρόσληψη βιταμίνης Α των κατοίκων των Σκανδιναβικών χωρών είναι σημαντικά υψηλότερη από αυτήν σε πολλά άλλα μέρη της Ευρώπης. Οι Βορειοευρωπαίοι αντίθετα με εμάς τους μεσογειακούς που καταναλώνουμε ελαιόλαδο, καταναλώνουν σπορέλαια με αποτέλεσμα να έχουν ανάγκη πρόσληψης περισσότερων αντιοξειδωτικών.
Όπως καταλαβαίνουμε, ο CodexAlimentariusδεν έχει να κάνει με την υγεία των ανθρώπων και με την επιστήμη, αλλά με το ενιαίο εμπόριο και τα συμφέροντα μιας ελίτ ανθρώπων που κυβερνούν με το χρήμα την ανθρωπότητα.
 
Η ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Ο CODEXALIMENTARIUS ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
Ο CodexAlimentariusθέλει να επιβάλει την ακτινοβόληση των τροφίμων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ακτινοβόληση των τροφών εφαρμόζεται ήδη στην Αμερική. Ο FDA (ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων) ενέκρινε την ακτινοβόληση των τροφών στις 18 Απριλίου του 1986. Τα πρώτα ακτινοβολημένα φρούτα και λαχανικά πουλήθηκαν το 1992 σε ένα μικρό supermarketτου Miami. Ο FDAεπιμένει ότι οι ακτινοβολούμενες τροφές έχουν εξεταστεί και είναι απόλυτα ασφαλείς. Ωστόσο η Νέα Υόρκη, το NewJerseyκαι η Maineέχουν απαγορεύσει την πώληση και τη διανομή των ακτινοβολημένων τροφών, όπως έχουν κάνει και οι κυβερνήσεις της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.
Τι είναι ακτινοβόληση των τροφών; Ακτινοβόληση των τροφών είναι η διαδικασία της έκθεσης των τροφών σε ιονίζουσα ακτινοβολία, για να καταστρέψει μικροοργανισμούς, βακτήρια, ιούς ή έντομα που μπορεί να είναι παρόντα στην τροφή. Άλλες εφαρμογές της ακτινοβολίας περιλαμβάνουν παρεμπόδιση βλάστησης και καθυστέρηση της ωρίμανσης.
Ποιες τροφές θα ακτινοβολούνται; Όλα τα φρούτα, τα λαχανικά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα κρέατα.
Η δόση της ακτινοβολίας μετριέται με τη SIμονάδα γνωστή ως Gray (Gy). Μια δόση Grayακτινοβολίας είναι ισοδύναμη με 1 jouleενέργειας που απορροφάται ανά κιλό υλικού τροφής. Στη διαδικασία ακτινοβόλησης των τροφών οι δόσεις μετριώνται σε KGy(1.000 Gy). Μια απορροφούμενη δόση ακτινοβολίας ή RADαποτελεί το ποσό της ακτινοβολίας που απορροφά ένα άτομο από τις ακτίνες Χ. Ένα kiloGray (kGy) ισοδυναμεί με 100.000 RAD.
Ας εξετάσουμε τις δόσεις της ακτινοβολίας που χρησιμοποιούνται για τα τρόφιμα. Χαμηλές δόσεις ακτινοβολίας (ώς 1KGy): Για παρεμπόδιση βλάστησης σε βολβούς 0,03-0,15 KGy, για καθυστέρηση ωρίμανσης στα φρούτα 0,25-1,75 KGy, για έντομα και παράσιτα των τροφών 0,07-1,00 KGy. Μεσαία δόση ακτινοβολίας (1KGyώς 10 KGy): Για μείωση των μικροβίων που χαλάνε τις τροφές, για να παραταθεί η διάρκεια ζωής των κρεάτων, των πουλερικών και των θαλασσινών τροφών σε ψύξη 1,50-3,00 KGy, για μείωση των παθογόνων μικροβίων σε φρέσκα και κατεψυγμένα κρέατα, πουλερικά και θαλασσινές τροφές 3,00-7,00 KGy, για μείωση του αριθμού των μικροοργανισμών σε μπαχαρικά 10,00 KGy. Υψηλή δόση ακτινοβολίας (πάνω από 10 KGy) για αποστείρωση των διαιτών σε νοσοκομεία 25,00-70,00 KGy.
Η ακτινοβόληση των τροφών μερικές φορές αναφέρεται ως ‘κρύα παστερίωση’ ή ‘ηλεκτρονική παστερίωση’, επειδή η ιονίζουσα ακτινοβολία δεν θερμαίνει την τροφή σε υψηλές θερμοκρασίες, όπως η παστερίωση με θερμότητα. Ωστόσο η χρήση του όρου κρύα παστερίωση, για να περιγράψει τις ακτινοβολημένες τροφές είναι αμφιλεγόμενη, διότι η παστερίωση και η ακτινοβολία είναι εντελώς διαφορετικές διαδικασίες, αν και τα προσδοκώμενα τελικά αποτελέσματα μπορεί να είναι παρόμοια σε μερικές περιπτώσεις.
Όσο μεγαλύτερη είναι η γενετική δομή των ανεπιθύμητων οργανισμών τόσο πιο ευαίσθητοι είναι στην ακτινοβολία. Οι μύκητες και τα παράσιτα είναι πιο ευαίσθητα από τα βακτήρια, τα οποία με τη σειρά τους είναι πιο ευαίσθητα από τους ιούς. Οι περισσότεροι ανεπιθύμητοι οργανισμοί συμπεριλαμβανομένης της σαλμονέλας και του E. coli 0157 πεθαίνουν σε επίπεδα που κυμαίνονται από 140-600 RAD, χωρίς να είναι ξεκάθαρο γιατί τα βότανα και τα μπαχαρικά απαιτούν 3 εκατομμύρια RAD. Τα prions, οι οργανισμοί που είναι υπεύθυνοι για την ασθένεια των τρελών αγελάδων είναι ανθεκτικά σε δόσεις που χρησιμοποιούνται για τις ακτινοβολημένες τροφές.
Η ακτινοβόληση δεν εξαλείφει όλα τα βακτήρια. Μερικά δεν επηρεάζονται από τα επίπεδα των δόσεων που χρησιμοποιούνται στα φαγητά. Αυτά περιλαμβάνουν τα βακτήρια που προκαλούν αλλαντίαση, το Clostridiumκαι το Deinococcusradiodurans, τα οποία στην πραγματικότητα επισκευάζουν το δικό τους DNAμετά την έκθεση.
Η ακτινοβόληση των τροφών επηρεάζει τη διατροφική αξία των τροφών. Σχηματίζονται ελεύθερες ρίζες, οι οποίες προκαλούν καρκίνο, και άλλα καρκινογόνα συμπεριλαμβανομένης της φορμαλδεΰδης, του βενζόλιου και των υπεροξειδίων των λιπιδίων.
Οι ελεύθερες ρίζες συνδυάζονται με εντομοκτόνα και με πρόσθετα των τροφών, για να σχηματίσουν νέα χημικά που ονομάζονται “άγνωστα ραδιολυτικά συστατικά” (unknownradiolyticcompounds, URPs). Οι υποστηρικτές της ακτινοβόλησης των τροφών έχουν θεωρητικά απαλείψει τις ανησυχίες για τα URPs. Οι μακρόχρονες επιδράσεις αυτών των προσφάτως παραγόμενων χημικών δεν έχουν ερευνηθεί.
Η ακτινοβόληση των τροφών προκαλεί απώλειες των βιταμινών A, C, E, K, B1, B2, B3, B6, B12 και φολικού οξέος ώς και 80%. Μπορούν επίσης να συμβούν απώλειες των λιπαρών οξέων. Τα ακτινοβολημένα λίπη τείνουν να ταγγίζουν γρήγορα. Οι υδατάνθρακες παθαίνουν υδρόλυση με αποτέλεσμα τα άμυλα να μετατρέπονται σε απλά σάκχαρα. Οι υποστηρικτές της ακτινοβόλησης θεωρούν την επίδραση στην πρωτεΐνη μηδαμινή. Ωστόσο το περιεχόμενο του DNAβλάπτεται και οι επιπτώσεις στον άνθρωπο δεν έχουν ακόμα ερευνηθεί.
Η επίδραση της ακτινοβολίας στο περιεχόμενο των τροφών σε μέταλλα, στα βότανα και στα μπαχαρικά είναι πολύ αρνητική, επειδή λαμβάνουν τις υψηλότερες δόσεις ακτινοβολίας. Όλα τα μέταλλα μπορούν να γίνουν ραδιοϊσότοπα, που είναι το ραδιενεργό τους αντίγραφο.
Η ακτινοβόληση των τροφών είναι δυνητικά καταστροφική για την υγεία μας εξαλείφοντας ένζυμα, βιταμίνες και άλλα συστατικά. Το ανοσοποιητικό μας σύστημα θα γίνεται όλο και πιο αδύναμο, ανίκανο να καταπολεμήσει τις τόσες ασθένειες που αντιμετωπίζουμε. Η συχνότητα του καρκίνου θα αυξηθεί.
Το σώμα μας είναι κατασκευασμένο, για να αυτοθεραπεύεται. Είναι δική μας ευθύνη να δώσουμε στους εαυτούς μας την απαραίτητη υγιεινή τροφή, για να βοηθήσει τα συστήματα του σώματός μας να λειτουργήσουν κατάλληλα και να μας δώσει υγιή ζωή.
Η μεγάλη πλειοψηφία των ασθενειών συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου προκαλείται από έλλειψη των απαραίτητων ενζύμων, βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων που χρειάζεται το σώμα μας.
Η ακτινοβόληση των τροφών είναι μια διαδικασία που σκοτώνει και καταστρέφει όλα τα ζωντανά μέρη της τροφής. Θα σκοτώνει τα “καλά” βακτήρια, ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη των “κακών” βακτηρίων.
Στις εναλλακτικές θεραπείες του καρκίνου η εστίαση είναι στην αποκατάσταση και στη διατήρηση της υγείας. Το σώμα χρειάζεται ένζυμα και βιταμίνες που αποκτώνται από φρούτα και λαχανικά και άλλες ζωντανές τροφές που τρώμε. Αυτά τα απαραίτητα συστατικά τροφής έρχονται κατά τη διάρκεια των τελευταίων σταδίων της φυσικής ωρίμανσης. Όλα τα ένζυμα καθώς και πολλές άλλες βιταμίνες και συστατικά καταστρέφονται από τη διαδικασία της ακτινοβολίας. Είναι σημαντικό να επικεντρωθούμε στο γεγονός ότι πολλά από αυτά που το σώμα μας χρειάζεται από τις τροφές που τρώμε αποκτώνται κατά τη διάρκεια της φυσικής ωρίμανσης των τροφών. Η ακτινοβόληση προλαμβάνει τη φυσική ωρίμανση. Η ακτινοβόληση προκαλεί χημικές αλλαγές που θα επιδράσουν δραστικά την υγεία των συστημάτων του σώματός μας. Το σώμα είναι κατασκευασμένο να τρώει φυσικές τροφές που έχουν ωριμάσει στο φυσικό περιβάλλον του ήλιου και του αέρα.
Αν τα ζιζάνια μπορούν να αποστειρωθούν, δεν είναι πιθανό ότι, καθώς τρώμε μεγάλες ποσότητες τροφών που είναι ακτινοβολημένες, καταναλώνουμε αρκετά κατάλοιπα ακτινοβολίας από τις τροφές, ώστε να επηρεαστούν τα συστήματα του σώματός μας;
Χρειαζόμαστε προστατευτικά τοιχώματα, ώστε οι εργάτες να μην επηρεαστούν από τις χαμηλές δόσεις ακτινοβολίας. Γιατί να μην σκεφτούμε ότι θα υπάρχουν προκλήσεις υγείας, καθώς οι ιστοί του σώματός μας αρχίζουν να συγκεντρώνουν και να αποθηκεύουν μικρές ποσότητες ακτινοβολίας καθημερινά από τις τροφές που τρώμε;
Χημικά παράγωγα που βρίσκονται σε ακτινοβολημένο βοδινό και σε μερικές άλλες ακτινοβολημένες τροφές αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του κόλου και βλάβης του DNAσε ανθρώπους που τρώνε αυτές τις τροφές σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες που διεξήχθησαν στην Ευρώπη. Αυτές οι μελέτες θέτουν σε αμφισβήτηση τη θέση του FDAκαι της βιομηχανίας τροφίμων ότι οι ακτινοβολημένες τροφές είναι γενικά ασφαλείς για ανθρώπινη κατανάλωση. Οι μελέτες επιβεβαιώνουν έρευνες που δημοσιεύτηκαν το 1988 και 2001 και έδειξαν ότι συγκεντρώσεις χημικών που ονομάζονται 2-alkylcyclobutanones(ή 2-ACBs) – που βρίσκονται μόνο σε ακτινοβολημένες τροφές – προκάλεσαν βλάβη του DNAσε ανθρώπινα κύτταρα. Ανάμεσα στα νέα ευρήματα οι 2-ACBsφάνηκαν ότι προάγουν την ανάπτυξη όγκων στα έντερα αρουραίων.
Οι 2-ACBsσχηματίζονται, όταν οι τροφές που περιέχουν λίπος ακτινοβολούνται, όπως το μοσχάρι, το κοτόπουλο και συγκεκριμένα φρούτα.
Το τρίχρονο πρόγραμμα διεξήχθη από μια ομάδα Γάλλων και Γερμανών επιστημόνων από διάφορα ινστιτούτα, συμπεριλαμβανομένου του GermanysFederalResearchCenterforNutritionκαι του LouisPasteurUniversityστη Γαλλία. Το 200 σελίδων σώμα ερευνών που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Δεκέμβριο του 2003, αποτελείτο από πέντε πρωταρχικές μελέτες για τοξικότητα και διάφορες δευτερεύουσες μελέτες. Δημοσιευμένες στα Γερμανικά και στα Γαλλικά οι μελέτες μεταφράστηκαν στα Αγγλικά από το PublicCitizenandtheCenterforFoodSafety.
Οι συγγραφείς των μελετών προειδοποιούν: «Προσοχή πρέπει να δοθεί προτού κάθε κίνδυνος των καταναλωτών από την έκθεση σε αυτά τα συστατικά απορριφθεί. Επιπλέον έρευνες απαιτούνται, για να καθορίσουν ακριβώς την έκθεση σε αυτά τα συστατικά… και τον μεταβολισμό των 2-ACBsστον ζωντανό οργανισμό. Όλες αυτές οι έρευνες είναι απαραίτητες, για να κατανοηθούν σε βάθος οι μηχανισμοί των τοξικών επιδράσεων».
Το PublicCitizenandtheCenterforFoodSafetyπαρουσίασε στον FDAμια υπογεγραμμένη άποψη του WilliamAu, ενός διεθνώς αναγνωρισμένου ειδικού τοξικολογίας στο UniversityofTexasMedicalBranch. Βασισμένος σε μια επιθεώρηση των Ευρωπαϊκών μελετών και άλλων ερευνών ο Auπροειδοποιεί ότι «η κατανάλωση ακτινοβολημένων τροφών από άτομα που έχουν παράγοντες κινδύνου για καρκίνο του κόλου θα προκαλέσει αυξημένο κίνδυνο για την ασθένεια’ και ότι ‘η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων ακτινοβολημένων τροφών μπορεί να αυξήσει τους κινδύνους υγείας στον πληθυσμό».
Ομάδες υποστήριξης καταναλωτών όπως η PublicCitizenή FoodandWaterWatchυποστηρίζουν ότι η ασφάλεια των ακτινοβολούμενων τροφών δεν είναι αποδεδειγμένη. Μακρόχρονες μελέτες δεν έχουν διεξαχθεί.
Έχουν προκληθεί προβλήματα υγείας σε ζώα που τρέφονταν με ακτινοβολημένες τροφές, όπως πρόωρος θάνατος, μεταλλάξεις και άλλες γενετικές ανωμαλίες, θάνατοι εμβρύων και άλλα αναπαραγωγικά προβλήματα, ασθένειες του ανοσοποιητικού συστήματος και διατροφικές ελλείψεις. Αξιοσημείωτο είναι ότι στην Αυστραλία σε έξι γάτες που είχαν τραφεί με ακτινοβολημένες τροφές για γάτες έγινε ευθανασία μετά από σοβαρή παράλυση και άλλες 60 γάτες αρρώστησαν, όταν τράφηκαν με αυτές τις ακτινοβολημένες τροφές. Η AustralianQuarantineInspectionServices (AQIS) απαιτεί τα εισαγόμενα προϊόντα φρέσκων τροφών να ακτινοβολούνται στην ελάχιστη δόση των 50 KGy. Η ζωοτροφή ήρθε από τον Καναδά – η Αυστραλέζικη εισαγωγική εταιρεία υπέθεσε ότι ο σχηματισμός ελευθέρων ριζών και η καταστροφή της βιταμίνης Α πρέπει να ήταν η αιτία της νευρολογικής βλάβης στις γάτες. Είναι γνωστό ότι η ακτινοβόληση μπορεί να προκαλέσει μείωση των βιταμινών και σχηματισμό ελευθέρων ριζών, αλλά η αιτία της πρόκλησης βλάβης στις γάτες δεν έχει γίνει ακόμα καθαρά κατανοητή και χρειάζεται περισσότερη έρευνα και επαλήθευση. Σε αντίθεση με την ανακοίνωση τύπου της εταιρείας ο κτηνίατρος που πρώτος ταύτισε τη συγκεκριμένη ζωοτροφή ως κοινό παράγοντα πρόκλησης βλάβης στις γάτες ανέφερε ότι έλλειψη βιταμίνης Α δεν παρατηρήθηκε σε αυτές τις γάτες.
Ο FDAεπιθεώρησε 441 μελέτες τοξικότητας, για να καθορίσει την ασφάλεια των ακτινοβολημένων τροφών. Τελικά ο FDAβασίστηκε μόνο σε 5 από τις 411 μελέτες, αφού οι υπόλοιπες ήταν ελαττωματικές. Στηριζόμενος μόνο σε 5 μελέτες ο FDAενέκρινε την ακτινοβόληση των τροφίμων. ΌμωςτοDepartment of Preventative Medicine and Community Health τουNew Jersey Medical School βρήκεδύοαπότιςμελέτεςμεθοδολογικάελαττωματικές. Σε μια τρίτη μελέτη ζώα που τράφηκαν με μια δίαιτα ακτινοβολημένων τροφών αντιμετώπισαν απώλεια βάρους και αποβολή λόγω της προκαλούμενης από ακτινοβόληση διατροφικής έλλειψης της βιταμίνης Ε. Οι υπόλοιπες δύο μελέτες ερεύνησαν τις επιδράσεις διαιτών τροφών ακτινοβολημένων σε δόσεις κάτω από το εγκρινόμενο από τον FDAγενικό επίπεδο των 100.000 rads. Έτσι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, για να δικαιολογήσουν την ακτινοβόληση της τροφής σε επίπεδα που έχουν εγκριθεί από τον FDA.
Άλλες μελέτες δείχνουν σοβαρά προβλήματα υγείας που συνδέονται με την κατανάλωση ακτινοβολημένων τροφών. 12 μελετες που διεξάχθηκαν από τις RaltechScientificServices, Inc. εξέτασαν την επίδραση της κατανάλωσης ακτινοβολημένων κοτόπουλων από διάφορα είδη ζώων.  Οι μελέτες έδειξαν την πιθανότητα χρωμοσωματικής βλάβης, ανοσοτοξικότητας, μεγαλύτερης συχνότητας ασθένειας των νεφρών και καρδιακού θρόμβου. Εξετάζοντας τα ευρήματα της RaltechScientificServicesτο 1984 ο ερευνητής της USDADonaldThayer υποστήριξε: «Μια συλλογική εκτίμηση των αποτελεσμάτων των μελετών έρχεται σε αντίθεση με το οριστικό συμπέρασμα ότι το ακτινοβολημένο υλικό ήταν ελεύθερο από τοξικές ιδιότητες».
Μελέτες σε αρουραίους που τράφηκαν με ακτινοβολημένες τροφές δείχνουν επίσης πιθανή νεφρική βλάβη και βλάβη των όρχεων και μια στατιστικά σημαντική αύξηση στους όγκους των όρχεων. Μια μελέτη ορόσημο στην Ινδία βρήκε ότι τέσσερα από πέντε παιδιά που τράφηκαν με ακτινοβολημένο σιτάρι ανέπτυξαν πολυπλοειδία, μια χρωμοσωματική ανωμαλία που είναι μια καλή ένδειξη μελλοντικής ανάπτυξης καρκίνου.
Η ακτινοβόληση θέτει σοβαρούς κινδύνους και ακόμα δεν εξασφαλίζει ασφαλές κρέας. Αν και σκοτώνει τα περισσότερα βακτήρια, δεν καταστρέφει τις τοξίνες που δημιουργούνται στα αρχικά στάδια της μόλυνσης. Και σκοτώνει επίσης τα ευεργετικά βακτήρια που παράγουν μυρωδιές που δείχνουν ότι η τροφή έχει χαλάσει και ελέγχουν φυσιολογικά την ανάπτυξη των βλαβερών βακτηρίων. Η ακτινοβόληση επίσης προκαλεί την παραγωγή αφλατοξίνης, μιας καρκινογόνου ουσίας.
Επιπρόσθετα η ακτινοβόληση θα έχει πιθανή μεταλλαξιογόνο επίδραση σε βακτήρια και ιούς, τα οποία επιζούν από την έκθεση στην ακτινοβολία. Οι μεταλλαγμένοι επιζώντες μπορεί να είναι ανθεκτικοί σε αντιβιοτικά και μπορεί να εξελιχθούν σε πιο μολυσματικές ποικιλίες. Τα μεταλλαγμένα βακτήρια μπορούν επίσης να γίνουν ανθεκτικά στην ακτινοβολία, κάνοντας τη διαδικασία της ακτινοβολίας αναποτελεσματική για τροφές που έχουν εκτεθεί σε ποικιλίες ανθεκτικές στην ακτινοβολία.
Ποικιλίες σαλμονέλας ανθεκτικές στην ακτινοβολία έχουν ήδη αναπτυχθεί κάτω από εργαστηριακές συνθήκες και επιστήμονες στο LouisianaStateUniversityστο BatonRougeέχουν βρει ότι ένα βακτήριο που βρίσκεται στο χαλασμένο κρέας και σε κόπρανα ζώων μπορεί να επιβιώσει από μια δόση ακτινοβολίας πέντε φορές από ό, τι ο FDAθα εγκρίνει τελικά για το μοσχάρι. Οι επιστήμονες εξέθεσαν το βακτήριο, που ονομάζεται D. radiourans, σε 10 και 15 kilograys (kGy) για μερικές ώρες. Το βακτήριο επιβίωσε από την έκθεση στην ακτινοβολία.
Ο GeorgeTritsch, PhD, επιστήμονας έρευνας του καρκίνου στο RoswellParkMemorialInstituteέγραψε: «Μιλάω ως ιδιώτης κάτοικος και οι απόψεις μου είναι δικές μου, βασισμένες σε 33 χρόνια εμπειρίας από το διδακτορικό μου στο CornellMedicalCollege, RockefellerUniversity και από το 1959 ως επιστήμονας έρευνας του καρκίνου και βιοχημικός στο Roswell. Είμαι αντίθετος με την κατανάλωση ακτινοβολημένων τροφών λόγω των άφθονων και πειστικών αποδείξεων στην επιστημονική βιβλιογραφία ότι ταπροϊόντα των ελευθέρων ριζών που σχηματίζονται κατά την ακτινοβόληση προκαλούν στατιστικά σημαντικές αυξήσεις στην καρκινογένεσηκαι στην καρδιαγγειακή ασθένεια στα ζώα και στον άνθρωπο. Δεν θα μιλήσω για την αναφερόμενη καταστροφή των βιταμινών και άλλων συστατικών από την ακτινοβόληση, διότι η κατάλληλη λήψη συμπληρωμάτων μπορεί να προλάβει τέτοιες πιθανές ελλείψεις. Ωστόσο δεν μπορώ να προστατέψω τον εαυτό μου από τις καρκινογόνες και άλλες βλαβερές προσβολές στο σώμα τοποθετημένες σε τροφές και δεν μπορώ να δω ουσιαστικό όφελος από την πιθανή αυξημένη συχνότητα κακοήθους ασθένειας μία με τρεις δεκαετίες στο μέλλον».
Το 1997 σε μια δημοσκόπηση του CBS77% των καταναλωτών των Η.Π.Α. δεν θέλουν τις ακτινοβολημένες τροφές. Όταν η πλειοψηφία των καταναλωτών δεν θέλει τις ακτινοβολημένες τροφές, γιατί οι ιθύνοντες υγείας θέλουν να τις επιβάλουν;
Οι ιθύνοντες υγείας θέλουν να μας προστατέψουν από τα μικρόβια, αλλά λησμονούν ότι το ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα είναι αυτό που μας προστατεύει από τις διάφορες μολύνσεις. Η ακτινοβόληση όμως των τροφών θα έχει ως συνέπεια να έχουμε ένα αδύνατο ανοσοποιητικό σύστημα, αφού μειώνει τα επίπεδα των βιταμινών των τροφών.
Η ακτινοβόληση δημιουργεί ελεύθερες ρίζες και καταστρέφει τις αντιοξειδωτικές βιταμίνες που είναι απαραίτητες για την καταπολέμησή τους. Αυτό θα μπορούσε να λυθεί με τη λήψη διατροφικών συμπληρωμάτων. Αλλά ο CodexAlimentariusσκοπό έχει να απαγορεύσει τα συμπληρώματα διατροφής με υψηλές δόσεις βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών και αντιοξειδωτικών ουσιών που μπορούν να μας προστατέψουν από τη βλάβη των ελευθέρων ριζών. Αυτό θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία μας, αφού οι ελεύθερες ρίζες είναι υπεύθυνες για την πρόκληση πολλών ασθενειών. Από αυτό φαίνεται ότι ο στόχος του CodexAlimentariusδεν είναι η προστασία του καταναλωτή αλλά η μείωση του πληθυσμού της γης λόγω ασθενειών που θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί, αν οι άνθρωποι είχαν πρόσβαση σε αγνές, ανεπεξέργαστες τροφές και σε καλά συμπληρώματα διατροφής.
 
ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ
Στις 14-6-2003 κατατέθηκε μήνυση στον εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης. Ο διαπρεπής γιατρός MatthiasRath – ο οποίος, σημειωτέον, έχει συνεργαστεί με τον νομπελίστα χημικό LinusPauling και είναι δημιουργός της λεγομένης “Κυτταρικής Ιατρικής” – καθώς και οι υπόλοιποι που την υπογράφουν, καταγγέλλουν και ζητούν την καταδίκη όσων ευθύνονται για την γενοκτονία και τα άλλα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, που διαπράχθηκαν και διαπράττονται από τις πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες στα πλαίσια της διατήρησης και επέκτασης της επιχείρησης «Εκμετάλλευση της Ανθρώπινης Αρρώστιας».
Οι μηνυτές κατηγορούν με τεκμηριωμένα στοιχεία τις φαρμακευτικές εταιρείες ότι:
α) Εκούσια και συστηματικά «συντηρούν» τις καρδιαγγειακές παθήσεις, την υπέρταση, την καρδιακή ανεπάρκεια, την καρδιακή αρρυθμία, την οστεοπόρωση, τον καρκίνο, τις μολυσματικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του AIDSκ.λπ.
β) Σκοπίμως συμβάλλουν στην επέκταση των ασθενειών που ήδη υπάρχουν σε έναν άνθρωπο και στην εμφάνιση νέων, με την Παρασκευή, κυκλοφορία και προώθηση συνθετικών φαρμάκων που έχουν καταστρεπτικές παρενέργειες για την ανθρώπινη υγεία.
γ) Σκοπίμως αποτρέπουν την εξάλειψη των προαναφερθεισών ασθενειών με την παρεμπόδιση και τον αποκλεισμό της διάδοσης πληροφοριών σχετικά με τα οφέλη που θα μπορούσαν να προσφέρουν οι φυσικές θεραπείες. Προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους δυσφήμησαν δημόσια τις φυσικές θεραπείες και όσους τις χρησιμοποίησαν, εξαπατώντας το κοινό με τη διάδοση ψεύτικων, παραπλανητικών και κατασκευασμένων πληροφοριών. Αξιοσημείωτο είναι ότι η πολεμική αυτή τακτική εφαρμόζεται από τα τέλη του 19ου αιώνα στις ΗΠΑ, όταν ιδρύεται ο Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος, ο οποίος προσπάθησε να σταματήσει την κυκλοφορία των βοτάνων – άρα την παραδοσιακή ιατρική – και να εξαφανίσει από προσώπου γης την φυσικοπαθητική ιατρική (Naturopathy). Στις ΗΠΑ έχει ιδρυθεί και το «Εθνικό Συμβούλιο κατά της απάτης σε θέματα υγείας» (NationalCouncilAgainstHealthFraud) από συντηρητικές ομάδες γιατρών, το οποίο καταδιώκει λυσσωδώς κάθε μη συμβατική ιατρική μέθοδο. Η SharonBloydPeshkinκαταγγέλλει ότι «ο NCAHF (NationalCouncilAgainstHealthFraud) καταπολέμησε τη διατροφική ιατρική, τα συμπληρώματα βιταμινών και βοτάνων, τα βιολογικά προϊόντα και όλες τις εναλλακτικές θεραπείες του AIDS και του καρκίνου, τη φυσικοπαθητική, την ομοιοπαθητική και την χειροπρακτική» (13).
Ας δούμε τι αναφέρεται στο κατηγορητήριο σχετικά με την σκόπιμη «συντήρηση» του καρκίνου:
Ο καρκίνος δεν συνεπάγεται θανατική καταδίκη χάρη στις προόδους της φυσικής, κυτταρικής και ορθομοριακής ιατρικής. Όλες όμως οι φυσικές ουσίες που θα μπορούσαν να θεραπεύσουν τον καρκίνο, επειδή δεν μπορούν να πατενταριστούν και κατ’ αυτό τον τρόπο να αποφέρουν υψηλά κέρδη, έχουν σκόπιμα παραμεληθεί και αποκλεισθεί.
Τις φαρμακευτικές εταιρείες δεν συμφέρει να ανακαλυφθεί μια αποτελεσματική φυσική θεραπεία του καρκίνου που θα συνέβαλε στην εξάλειψή του, διότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε στην απώλεια μιας αγοράς πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή της αγοράς φαρμάκων. Οι μηνυτές κατηγορούν τις φαρμακευτικές εταιρείες ότι έχουν καταστρώσει ένα σχέδιο εξαπάτησης εκατοντάδων εκατομμυρίων καρκινοπαθών σε όλο τον κόσμο με έναν σκοπό: Την αύξηση του πλούτου τους. Αυτό το πετυχαίνουν με τη χορήγηση τοξικών φαρμάκων που, ως γνωστόν, σκοτώνουν μαζί με τα καρκινικά κύτταρα και τα υγιή κύτταρα του σώματος των καρκινοπαθών. Αυτό θα είχε τις ακόλουθες συνέπειες, οι οποίες θα πρέπει να θεωρηθούν ως συνειδητές και σκόπιμες αποφάσεις μάρκετινγκ:
α) Ο καρκίνος θα επεκτεινόταν με τη μορφή μιας παγκόσμιας επιδημίας, προσφέροντας την οικονομική βάση για μια επιχειρηματική εκμετάλλευσή του.
β) Η χορήγηση τοξικών φαρμάκων θα προκαλούσε την εμφάνιση νέων παθήσεων στους καρκινοπαθείς και κατά συνέπεια στη δημιουργία μιας νέας αγοράς. Αποτέλεσμα της στρατηγικής αυτής είναι ότι ο συνολικός τζίρος της αγοράς φαρμάκων που χορηγούνται για την αντιμετώπιση των παρενεργειών της χημειοθεραπείας έχει γίνει μεγαλύτερος από τον τζίρο της αγοράς των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται στην ίδια τη χημειοθεραπεία.
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια κινείται και ο CodexAlimentarius. Δεν αποτελεί μια επιτροπή που θέλει να ρυθμίσει κανόνες σε θέματα διατροφής για την ασφάλεια των πολιτών, αλλά για την «ασφάλεια» της τσέπης των φαρμακευτικών εταιρειών και για τη δημιουργία ενιαίου εμπορίου.
 
 
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Ο CodexAlimentariusαποτελεί μέσο παγκοσμιοποίησης και ομογενοποίησης των λαών. Ελέγχοντας την τροφή ελέγχει ολόκληρη την ανθρωπότητα. Θα υπάρχει ένα ενιαίο εμπόριο, όπου όλα τα κράτη του κόσμου θα πρέπει να υποτάσσονται σε αυτό. Στην Αμερική ήδη απαγορεύεται κάποιος να καλλιεργεί στον κήπο του λαχανικά, ενώ η Monsantoδιαδίδει σε όλο τον κόσμο τους μεταλλαγμένους σπόρους της. Στην Ευρώπη έχει τεθεί σε ισχύ ο CodexAlimentariusπου επιβάλλει τα όσα εκθέσαμε σε αυτό το άρθρο. Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι υποχρεωμένες να ακολουθούν αυτές τις ρυθμίσεις και να απεμπολήσουν την τοπική τους παραγωγή σε σχέση με τα τρόφιμα. Όλα αυτά δεν είναι άσχετα με την προσπάθεια διάλυσης των Ευρωπαϊκών λαών τόσο σε επίπεδο εθνικό όσο και σε φυλετικό. Οφείλω να διευκρινίσω ότι οι ΗΠΑ είναι πολύ πιο ανοικτή στην διακίνηση των καλής ποιότητας διατροφικών συμπληρωμάτων και βοτάνων από ό, τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι τίποτα άλλο από μια φασιστική οργάνωση εξολόθρευσης των λαών. Ως Έλληνες πρέπει να βγούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ως άνθρωποι πρέπει να εξολοθρεύσουμε το σαθρό αυτό φασιστικό οικοδόμημα, ώστε οι λαοί της Ευρώπης να είναι ελέυθεροι και αυτοκαθοριζόμενοι.
 
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Μάριος Δημόπουλος είναι διατροφολόγος και συγγραφέας. Αρχικά σπούδασε φιλολογία με ειδικότητα στη γλωσσολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια στράφηκε προς τις φυσικές θεραπείες και σπούδασε κλινική διατροφολογία (Αγγλία, ΗΠΑ). ΕίναιμέλοςτουAmerican Council of Applied Clinical Nutrition. Εκπαιδεύεται για απόκτηση πτυχίου DoctorofNaturopathy. ΈχειεκπαιδευθείστηΦυσικήΙατρικήστιςσχολέςBritishInstituteofHomeopathy (New Jersey, USA), Clayton College of Natural Health (Alabama, USA), Trinity College of Natural Health (Indianapolis, USA), International Society of Homotoxicology, Baden-Baden, Germany. Έχει συγγράψει τέσσερα βιβλία σχετικά με υγεία και φυσική ιατρική: "Οι θεραπείες του καρκίνου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα" (εκδ. Εύανδρος, 2004), "Τα μυστικά της μακροζωίας" (εκδ. Εύανδρος, 2005), "Χοληστερίνη, ένας σύγχρονος μύθος" (εκδ. Etra, 2011) και "Φυσικές μέθοδοι αντιμετώπισης του καρκίνου" (εκδ. Etra, 2012).
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλων των αναρτήσεων της ιστοσελίδας ΠΕΛΑΣΓΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΛΒΑΝΟΙ – www.greeks-albanians.com σε ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας με προϋπόθεση την αναφορά του αρθρογράφου και της ιστοσελίδας με ενεργό λινκ.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλων των αναρτήσεων της ιστοσελίδας ΠΕΛΑΣΓΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΛΒΑΝΟΙ – www.greeks-albanians.com σε έντυπα μέσα χωρίς τη γραπτή άδεια του κατόχου αυτής της ιστοσελίδας Μάριου Δημόπουλου.

Friday the 4th - . Thanks to Joomla 2.5 templates by FTS