Περί Αλβανών, Πελασγών και Ινδοευρωπαίων

Written by Μάριος Δημόπουλος
Share

                          ΟΤΑΝ ΜΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

 ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΔΑΚΟΡΟΥΜΑΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΘΟΔΟΥ ΤΩΝ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΩΝ

              ΠΩΣ Η ΠΑΡΕΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗ, ΜΠΟΛΑΡΙ ΚΑΙ ΑΚΡΙΤΑ ΠΙΑΝΕΤΑΙ ΑΔΙΑΒΑΣΤΗ!!!

Πριν λίγους μήνες είχα έναν διάλογο με τον κ. Μπόλαρι και τον γνωστό συγγραφέα Δημήτρη Ευαγγελίδη με αφορμή το άρθρο του κ. Μπόλαρη (μη ειδικού επί της γλωσσολογίας)  που δημοσιεύθηκε στο blogτου Ακρίτα στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.gr/2013/01/blog-post_2.html Στο συγκεκριμένο λινκ μπορείτε να διαβάστε το άρθρο καθώς και τη συζήτηση που είχα με τους εν λόγω κυρίους. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ. Μπόλαρις δεν έχει σπουδάσει γλωσσολογία, αρχαιολογία, ιστορία ή ανθρωπολογία, αλλά εμφανίζεται ως αυθεντία. Αξιοσημείωτο είναι ότι αγνοεί τα βασικά από την ιστορικοσυγκριτική γλωσσολογία. Έτσι αγνοεί ότι ο βούλγαρος γλωσσολόγος Georgiev είχε εκφράσει τη θρακοϊλλυρική θεωρία για την καταγωγή των Μυκηναίων ή ότι αρχαία Μακεδονική γλώσσα ήταν ξεχωριστή γλώσσα και όχι διάλεκτος της ελληνικής!!! Και όμως ο Μπόλαρις χρησιμοποεί αυτόν τον επιστήμονα, για να αποδείξει τη δήθεν δακορουμανική καταγωγή των Αλβανών και της γλώσσας τους. Ομοίως και ο κύριος Ευαγγελίδης είναι ένας απλός συγγραφέας εθνολογικών θεμάτων χωρίς να έχει τις απαραίτητες σπουδές επί του αντικειμένου. Εν πρώτοις, αυτό δεν είναι κακό. Πολλοί ερασιτέχνες επιστήμονες μπορούν νσα συνεισφέρουν στην επιστήμη. Το κακό είναι να μην είσαι ειδικός και να εμφανίζεσαι ως ξερόλας, και κριτής των πάντων. Ο κ. Ευαγγελίδης έχει γράψει βιβλίο στο οποίο υποστηρίζει ότι όλοι όσοι γράφουν σρον λεγόμενο ελληνοκεντρικό χώρο για ιστοριο-γλωσσολογικά ζητήματα είναι παραεπιστήμονες. Ο μόνος προφανώς επιστήμονας είναι ο κ. Ευαγγελίδης, αφού κατέχει το αλάθητο. Για να αντιληφθούμε την ιδεολογία και τα κίνητρα του του κ. Ευαγγελίδη, αρκεί να ανεφέρουμε ότι ξεκίνησε την καριέρα του στον ελληνοκεντρικό χώρο με το βιβλίο «Εθνικισμός και γλώσσα», που εκδόθηκε το 1986 από τον εκδοτικό οίκο Νέα Θέσις (γνωστό ακροδεξιό βιβλιοπωλείο που εξέδιδε τα βιβλία του εθνικοσοσιαλιστή Κώστα Πλεύρη. Στη συνέχεια εξέδωσε ένα δίτομο βιβλίο στον ίδιο εκδοτικό οίκο με θέμα τους Ινδοευρωπαίους ή Άριους (sic), στο οποίο υποστήριζε με φανατισμό την ινδοευρωπαϊκή θεωρία και την δήθεν κάθοδο των Ελλήνων το 2.000 π.Χ. (γνωστή ξεπερασμένη αντιεπιστημονική και ανθελληνική θεωρία). Βεβαίως ο κ. Ευαγγελίδης εμφανίζεται ως υπέρμαχος της ελληνικότητας της Μακεδονίας και με αυτό τον τρόπο πείθει τους «αφελείς» και μη ειδήμονες αναγνώστες του για το δήθεν ορθόν των απόψεών του, ενώ στην ουσία περνάει ανενόχλητος τις ινδοευρωαπϊκές και φοινικικές του πομφόλυγες.

 

Στην παρούσα συζήτηση, θα φανεί ότι αυτοί που με μένως αντιτάσσονται στην ελληνική (ιλλυρική και πελασγική) καταγωγή των Αλβανών είναι εκφραστές ανθελληνικών θεωριών και υποστηρίζουν ότι η ελληνική ιστορία ξεκινά τάχα το 2000 π.Χ., ότι η Γραμμική Α δεν είναι ελληνική (ανοίγοντας τον δρόμο σε αφροκεντρικές ή σημιτοκεντρικές θεωρίες), ότι οι Πελασγοί δεν ήταν ελληνικό φύλο, αλλά προέλληνες. Υποστηρίζουν επίσης ότι οι Ιλλυριοί και οι Θράκες ήταν ξένα προς τον ελληνισμό φύλα, απορρίπτοντας με αυτό τον τρόπο την ελληνικότητα των αρχαίων Μακεδόνων για την οποία τάχα μάχονται. Είναι φυσικό άνθρωποι χωρίς τις κατάλληλες σπουδές να μην μπορούν να αντιληφθούν τη σοβαρότητα των όσων υποστηρίζουν και τις επιπτώσεις των θεωριών τους. Και φυσικά πίσω από όλα αυτά κρύβεται ο αντιαλβανισμός τους. Κατά τη λογική τους ο απέραντος αυτός λαός των Ιλλυριών εξαφανίστηκε από τις επιδρομές των Σλάβων και οι Αλβανοί είναι νεότερος λαός στην περιοχή, οι οποίοι Αλβανοί προφαβνώς εξαφάνισαν τους Σλάβους (!!!) που κατοικούσαν εκεί, ή η περιοχή ήταν έρημη!!! Φυσικά όλα αυτά είναι γραφικά και αστεία αλλά σε μια αντιαλβανική κοινωνία το να πεις την αλήθεια είσαι φιλοαλβανός, και το να κάνεις αντιαλβανική προπαγάνδα είσαι εοαγγελματίας Ελληναράς. Δεν μας απαντούν όμως οι κ. Μπόλαρις και Ευαγγελίδης που υποστηρίζουν τη μη ελληνική ή ιλλυρική καταγωγή των Αλβανών, τι καταγωγής είναι οι Αρβανίτες. Οκ. Μπόλαρις μάλλον μας δίνει την άποψή του, οι Αλβανοί ήταν Δακορουμάνοι, και κατ’ επέκταση και οι Αρβανίτες έχουν Δακουρουμανική ρίζα. Έτσι, όχι μόνο οι Βλάχοι, αλλά και οι Ααρβανίτες είναι Δακορουμάνοι, άρα η Ελλάς είναι μια ρουμανική επαρχία!!! Ο κ. Ευαγγελίδης δεν μας έχει ξεκαθαρίσει τη θέσςη του για τους Αρβανίτες. Αν οι Αλβανοί είναι Δακορουμάνοι (από τον παρακάτω διάλογο φαίνεται ότι συμφωνεί με τη δακορουμανική θεωρία), πιστεύει ότι και οι Αρβανίτες είναι Δακορουμανικής καταγωγής ή τους θεωρεί εξαλβανισμένους Έλληνες; Εμείς είμαστε ξεκάθαροι: Οι Αρβανίτες ήταν Αλβανοί, δηλαδή γνήσιοι Έλληνες. Όσο για τη Μακεδονία, αν οι Ιλλυριοί και οι Θράκες δεν ήταν ελληνικά φύλα, για ποια ελληνική Μακεδονία ομιλούν;

Μάριος Δημόπουλος

Γλωσσολόγος-Εθνολόγος

Διατροφολόγος, υποψήφιος δρ. Φυσικοπαθητικής

Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition

 

 

Αγαπητέ Ακρίτα,
Δεν γνωρίζω τι ιδιότητα έχει ο κ. Μπόλαρης που υπογράφει αυτό το άρθρο, αλλά η θεωρία του είναι εντελώς εσφαλμένη. Γράφει: "Το κοινό Δακικό γλωσσολογικό υπόβαθρο Αλβανικής καί Ρουμανικής σμπρώχνουν πολλούς γλωσσολόγουν στο να μιλούν γιά την Ρουμανική σαν μία "πλήρως εκλατινισμένη Δακική γλώσσα", ενώ την Αλβανική σαν μιά "μερικώς εκλατινισμένη Δακική γλώσσα" ("Rumanian and Albanian took shape in the Daco-Mysian region; Rumanian represents a completely Romanised Daco-Mysian and Albanian a semi-Romanised Daco-Mysian." -V. Georgiev, 'Albanisch, Dakisch-Mysisch und Rumanisch. Die Herkunft der Albaner' [Linguistique Balkanique, II, 1960, pp. 1 ff. and pp. 15 ff.])". Το να στηριζόμαστε στις απόψεις του Georgiev, του εκφραστή της απορριφθήσεις θεωρίας του θρακοϊλλυρισμού και ενός ανθρώπου με παντελή άγνοια της Αλβανικής, είναι εντελώς άτοπο, αν όχι προπαγανδιστικό. Είμαι γλωσσολόγος και ασχολούμαι εδώ και 20 χρόνια με την καταγωγή των λαών της Βαλκανικής. Οι Αλβανοί είναι απόγονοι Πελασγών και Ιλλυριών, δηλαδή Έλληνες και η Αλβανική γλώσσα προέρχεται από την πρωτοελληνική.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τη νέα μου ιστοσελίδα με ονομασία Πελαγοί-Έλληνες-Αλβανοί. Προς το παρόν έχω γράψει λίγα μόνο άρθρα, διότι η ιστοσελίδα ξεκίνησε προχθές.
http://www.greeks-albanians.com/
Όλοι αυτοί που θεωρούν ότι η Αλβανική δεν σχετίζεται με την ιλλυρική αλλά ότι είναι μια νεοφερμένη γλώσσα στα Βαλκάνια βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου. Ο Luigi Luca Cavalli-Sforza στο βιβλίο του Genes, Peoeples, and Languages (σελ. 163, εκδ. 2000) γράφει: "It is reasonable to think that isolated languages like Albanian and Armenian (and with less evidence Greek) originated with the first wave of Neolithic farmers from Turkey". Δηλαδή με άλλα λόγια, ο Sforza μας λέει ότι οι Έλληνες και οι Αλβανοί ήρθαν στη Βαλκανική γύρω στο 7.000 π.Χ. Αυτό έρχεται κοντά στα δικά μου πορίσματα, μόνο που εγώ δείχνω ότι η Ελληνική και η Αλβανική είναι η μήτρα των ινδοευρωπαϊκών γλωσσών, αφού προηγούνται χρονικά. Καλό θα ήταν λοιπόν εσείς οι Ρωμιοί να συνηθίσετε σιγά σιγά στην ιδέα της παναρχαιότητας της Αλβανικής στα Βαλκάνια και δη στον Ελλαδικό χώρο και σύσσωμοι να αποδεχθείτε την ελληνική προέλευσή της, διότι διαφορετικά θα πρέπει να αποδεχθείτε το αντίθετο, την προέλευση δηλαδή της Ελληνικής εκ της Αλβανικής. Και σιγά σιγά να αποδέχεστε την ιδέα ότι η γλώσσα των "κακών" μεταναστών γειτόνων μας Σκιπτάρ ήταν η γλώσσα πολλών θεωρούμενων ως "προελληνικών" ή τάχα "προϊνδοευρωπαίκών" λαών του Ελλαδικού χώρου, για να μη φθάσω και σε πιο ακραίες θεωρίες που πονάνε, όπως σε "αλβανικά γλωσσικά στοιχεία στη γλώσσα των αρχαίων Μακεδόνων". Δυστυχώς (ή ευτυχώς θα έλεγα) οι γείτονές μας είναι κολλημένοι στο να αποδείξουν το αναπόδεικτο (την ιλλυρικότητα-αλβανικότητα των Ηπειρωτών), αντί να ασχοληθούν με την παναρχαιότητα της αλβανικής, ή υποστηρίζουν φαιδρότητες του τύπου ότι το όνομα Αλέξανδρος ετυμολογείται εκ του a le se enderr και γίνονται περίγελοι, όπως και εμείς γινόμαστε περίγελοι με μελέτες τύπου "Οι Αραουκανοί είναι Έλληνες", "Η Ελληνικότητα των Μάορι" ή η ελληνική τάχα καταγωγή των Καλάς.

Φιλικά,
Μάριος Δημόπουλος
Γλωσσολόγος-Εθνολόγος,
Κλινικός Διστροφολόγος
Συγγραφέας
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition

 
 

κ. Δημόπουλε,
ο κ. Μπόλαρις θα σας διαβάσει και ευελπιστώ να σας απαντήσει. Προσωπική μου άποψη είναι ότι οι Αλβανοί δεν έχουν καμία σχέση με τους Ιλλυριούς ή Πελασγούς, όπως έχουν γράψει αρκετοί επιστήμονες που έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα μεταξύ αυτών ο Wilkes(Οι Ιλλυριοί,εκδόσεις Οδυσσέας σελ 286), Sievers & Fischer(Albanian Identities, σελ 73-77, 110-112 κλπ).
Σε ότι αφορά τον Sforza, ναι μεν γράφει αυτό αλλά δεν τους συνδέει με Πελασγούς ή Ιλλυριούς.

 

Εγώ είπα, εσύ είπες, αυτός είπε. Η ουσία όμως βρίσκεται πάντα στην τεκμηρίωση, άν θέλουμε να είμαστε σοβαροί ανακοινώσεις του στύλ "Είμαι γλωσσολόγος και ασχολούμαι εδώ και 20 χρόνια με την καταγωγή των λαών της Βαλκανικής. Οι Αλβανοί είναι απόγονοι Πελασγών και Ιλλυριών, δηλαδή Έλληνες και η Αλβανική γλώσσα προέρχεται από την πρωτοελληνική", δεν έχουν ΚΑΜΙΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ βαρύτητα παρεκτός καί άν συνοδεύονται από τα αναγκαία στοιχεία που θα μας πείσουν. Πχ, πού είναι τα στοιχεία που δένουν γλωσσολογικά τα Πελασγικά με τα Ιλλυρικά - δύο λαοί που ποτέ δεν ήλθαν σε επαφή, μιάς καί οι Ιλλύριοι είναι εποχής του σιδήρου, γύρω στα 1000 πΧ, ενώ οι Πελασγοί είναι παλιότεροι. Γιά τους Πελασγούς γνωρίζουμε πως σίγουρα δεν ήταν μόνον ένας λαός ούτε μιά μόνον γλωσσική ενότητα, απλώς οι Έλληνες τους ονομάτισαν όλους Πελασγούς, πιστεύω εκ του πελάζω, γειτονεύω, συναναστρέφομαι. Επίσης, πού είναι τα στοιχεία που δένουν τα Αλβανικά με τα Ιλλυρικά. Απο προελληνικές γλώσσες έχουμε πολλά τοπωνύμια, ορισμένα Ινδοευρωπαϊκά αλλά τα πιό πολλά προ-ϊνδοευρωπαϊκά, λέξεις φυτών, ψαριών, ζώων, θεοτήτων κλπ. Δεν έχουμε κανένα στοιχείο γρμματικής ή συντακτικού. Καμία πρόταση δεν έχει διασωθεί πλήν της Στήλης των Καμινίων της Λήμνου που όμως έχει ταυτοποιηθεί σαν συγγενής με την Ετρουσκική. Από την άλλη πλευρά για τα Ιλλυρικά έχουμε κάποια στοιχεία γραμματικής καί λίγες, απελπιστικά λίγες λέξεις γιά φυτά, ανθρωπονύμια, τοπωνύμια, αντικείμενα, υδρονύμια, κλπ. Σύνδεση με την Αλβανική δεν μπορεί να επιτευχθεί μέχρι στιγμής. Εάν η σύνδεση Αλβανικώς καί Ιλλυρικών ήταν κλεισμένο θέμα, οι Αλβανοί επιστήμονες θα μας το είχαν παρουσιάσει. Δυστυχώς τα στοιχεία τους είναι πενιχρότατα! Πεδίον δόξης λαμπρόν γιά όποιον γλωσσολόγο ή έστω "γλωσσολόγο" θελήσει να το αποδείξει και να το αναδείξει, αντί να μας ζητά να γίνουμε κοινωνοί κάποιας μυστικής επιφοίτησης γιά να αποδεχτούμε την όποια μη συμβατή θεωρία του. Γιά όποιον θέλει να εμβαθύνει στο θέμα σοβαρά καί να παρακολουθήσει την γλωσσολογική άποψη καί τις αντικρουόμενες αντιπαραθέσεις των γλωσσολόγων γιά την Αλβανική καί την σχέση της ή μη με τις Θρακική καί Ιλλυρική, το άρθρο του Eric P. Hamp "The Position of Albanian" είναι μιά καλή αρχή. Όσο γιά τον Γκεόργκιεφ, μπορεί να έκανε λάθη σε κάποια θέματα, αλλά είναι σοβαρότατος καί στην περίπτωση της Αλβανικής τα επιχειρήματά του είναι ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΑ καί τα δέχεται απερίφραστα ο Ε.Π. Χάμπ! Το να τον προσπερνούμε διαστρεβλώνοντάς τον λέγοντας πως ο Γκεόργιεφ ήταν δήθεν "εκφραστής της απορριφθήσεις θεωρίας του θρακοϊλλυρισμού", είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ δείγμα προχειρότητας, άν μη δόλου ή καί πλήρους άγνοιας του επιστητού...("θρακοϊλλυρισμού"?!). Γενικά θεωρείται πως η Θρακική είναι μάλλον περισσότερο συγγενής με την Ινδο-Ιρανική (Σάτεμ) ενώ η Ιλλυρική θεωρείται κοντύτερα στις δυτικοευρωπαϊκές (Κέντουμ) Ινδοευρωπαϊκές γλώσσες. Τα γλωσσολογικά στοιχεία που παρέθεσα επάνω συνδέουν την Αλβανική με το Δακικό υπόβαθρο της Ρουμανικής, καί σε αυτό όλοι οι Γλωσσολόγοι πάνω κάτω συμφωνούν.

Αγαπητέ Ακρίτα,
Ευχαριστώ για την απάντησή σας. Παρακαλώ να δημοσιευθεί η απαντησή μου στα όσα γράψατε καθώς και στα όσα μου απάντησε ο κ. Μπόλαρις, ο οποίος αναπόδεικτα και συκοφαντικά γράφει ότι δεν είμαι γλωσσολόγος ή ότι είμαι εθνικοσοσιαλιστής!!! Λεπτομερής απάντηση στα όσα έχει γράψει για μένα καθώς και αναίρεση των όσων γράφει για την δακορουμανική τάχα προέλευση των Αλβανών, θα δημοσιευθεί πιθανότατα αύριο στην ιστοσελίδα μου. Εδώ περιορίζομαι στα εξής. Η απάντησή μου εδώ θα είναι σε πολλά μέρη, διότι δεν μπορεί να σταλεί μήνυμα σε σας πάνω από 4.096 χαρακτήρες.
Ο John Wilkes δεν είναι γλωσσολόγος αλλά καθηγητής Ελληνικής και Ρωμαϊκής Αρχαιολογίας και η ειδίκευσή του είναι στην αρχαιολογία και της Ανατολικής Ευρώπης, και συνεπώς δεν είναι καθ’ ύλην αρμόδιος να κρίνει αν οι Αλβανοί έχουν σχέση με τους Ιλλυριούς ή τους Πελασγούς. Αλήθεια, πώς γνωρίζετε ποια είναι η άποψή του για τους Πελασγούς, αφού στο βιβλίο του δεν κάνει καμμιά αναφορά σε αυτούς; Στη σελίδα 286 που με παραπέμψατε δεν γράφει τίποτα σχετικά με την καταγωγή των Αλβανών. Στη σελίδα αυτή ξεκινά το κεφάλαιο «Η ζωή και ο θάνατος στους Ιλλυριούς». Για την ιλλυρική καταγωγή των Αλβανών γράφει στις σελίδες 34-35, χωρίς να παίρνει κάποια θέση. Στη σελίδα όμως 123 γράφει: «Τις εθνικές συγγένειες των Δαρδανών – από το όνομα των οποίων θεωρείται ότι προέρχεται η σύγχρονη αλβανική λέξη dardhë, που σημαίνει αχλάδι…». Φυσικά το αντίθετο συνέβη. Από το αλβανικό dardhë ετυμολογείται η λέξη Δαρδανία, έχοντας τη σημασία «αχλαδόκαμπος». Αυτό αποτελεί πανηγυρική επιβεβαίωση ότι η γλώσσα των Δαρδάνων ήταν Αλβανική, και ότι κατά συνέπεια οι Αλβανοί ζούσαν χιλιετίες προ της ελεύσεως των Σέρβων στη Δαρδανία (Κόσοβο), κάτι που αποδεικνύει ότι το Κόσοβο είναι πανάρχαια Αλβανική (και άρα Ελληνική) γη. Ελληνοκεντρικές θεωρίες του τύπου «οι Δάρδανοι μιλούσα Γραικικά (δεν λέω Ελληνικά, διότι και τα Αλβανικά Ελληνικά είναι) στερούνται σοβαρότητας. Ο Wilkes γράφει: «Το αν οι Δάρδανοι ήταν ιλλυρικό ή θρακικό φύλο είναι ένα θέμα πολυσυζητημένο». Εν προκειμένω, δεν μας απασχολεί το θέμα τούτο ιδιαιτέρως. Αυτό που μας απασχολεί είναι ότι οι Αλβανοί, είτε είναι Ιλλυριοί είτε είναι Θράκες, είναι πανάρχαιοι στα Βαλκάνια.
Ο πιο αρμόδιος επί του θέματος J.P. Mallory, αρχαιολόγος ειδικευμένος στις ινδοευρωπαϊκές σπουδές, στη σελίδα 90 του βιβλίου του «Οι Ινδο-ευρωπαίοι» (εκδ. Στάχυ) γράφει: «Ωστόσο, υπάρχει μια σημαντική διαφορά ανάμεσα στους Ιλλυριούς των δυτικών Βαλκανίων και στους Θράκες: είναι τουλάχιστον πιθανόν να ομιλείται ακόμη ένας σύγχρονος απόγονος μιας ή περισσοτέρων ιλλυρικών γλωσσών. Η αλβανική, μια γλώσσα την οποία μιλούν σήμερα περίπου πέντε εκατομμύρια, εντοπίζεται σε μια εδαφική έκταση η οποία αποδιδόταν προηγουμένως στους Ιλλυριούς. Αυτό επιτρέπει σε πολλούς γλωσσολόγους να υποθέτουν ότι είναι πιθανόν απόγονος της παλιότερης ιλλυρικής γλώσσας αν και επηρεάσθηκε πολύ από τη λατινική, την ελληνική, την σλαβική και την τουρκική. Πρέπει να επιμείνουμε ότι πρόκειται για υπόθεση και όχι βεβαιότητα». Συνέχεια στο 2ο μέρος.
 
Ο Arnold Sherman στη σελίδα 11 του βιβλίου του «Αλβανία, ο τσακισμένος αετός των Βαλκανίων (εκδ. Ίνδικτος) γράφει: «Οι Ιλλυριοί ήταν πιθανότατα οι Πελασγοί που πολύ αργότερα αναφέρουν οι Έλληνες κλασσικοί συγγραφείς ως τους αυτόχθονες κατοίκους των περιοχών της Ελλάδας και ανατολικών νησιών της Μεσογείου. Γνωρίζουμε επίσης ότι η αλβανική γλώσσα…κατά πάσα πιθανότητα είναι η μοναδική επιζώσα γλώσσα από την ομάδα των θρακοϊλλυρικών γλωσσών που κάποτε μιλούσαν οι παλαιότεροι κάτοικοι της Βαλκανικής Χερσονήσου». Στη σελίδα 14 γράφει ότι οι Αλβανοί ισχυρίζονται ότι «η αλβανική γλώσσα παρέχει τη μόνη λογική εξήγηση για την ονομασία του ελληνικού πανθέου. Ο Δίας για παράδειγμα επιβιώνει μέχρι σήμερα στην αλβανική γλώσσα ως Ζοτ. Η προέλευση του ονόματος Αθηνά ισχυρίζονταν ότι μπορεί εύκολα να προέρχεται από το αλβανικό E-Thena, που σημαίνει «λόγος». Η λέξη Ulyssees, είτε στη λατινική του μορφή είτε στην Ελληνική ως Οδυσσεύς, είναι απλά ένας άλλος τρόπος, για να πει κανείς δρομολόγιο ή ταξίδι στην αλβανική γλώσσα». Αλλά αφού εμείς οι Έλληνες θεωρούμε τόσο περιθωριακές αυτές τις ετυμολογήσεις των Αλβανών, γιατί τις μνηνομονεύει ένας ξένος συγγραφέας; Πού τις έμαθε αυτές τις θεωρίες. Πάντως δεν έχω δει κανένα ξένο επιστημονικό βιβλίο να αναφέρει τις γνωστές παρετυμολογίες γνωστών γραφικών ελληναράδων. Να σημειωθεί εδώ ότι, όπως θα δείξω στην ιστοσελίδα μου, το όνομα Αθηνά δεν είναι προελληνικό, όπως ισχυρίζεται ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης και οι λοιποί ινδοευρωπαϊστές, αλλά ετυμολογείται άνετα από την Ελληνική γλώσσα. Και όσο για τις λέξεις udhe, udhetur, udhetuar, από τις οποίες οι Αλβανοί θεωρούν ότι προέρχεται το όνομα Οδυσσεύς, έχουν ελληνική προέλευση. Το udhe που σημαίνει δρόμος προέρχεται από την ελληνική λέξη οδός. Και για να κλείσω με τον Arnold Sherman, στη σελίδα 9 γράφει ότι: «Η κυρία Rebecca West, σίγουρα μία από τις πλέον οξείες και προκλητικές ιστορικούς που ερεύνησαν ποτέ τα Βαλκάνια, έκανε μνεία στην αρχαία Ιλλυρία…ισχυριζόμενη ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν κατά τα τρία τέταρτα Ιλλυριός». Να λοιπόν που μη Αλβανοί μιλούν για «σκιπτάρικη» καταγωγή του Αλεξάνδρου!!!
Την πανάρχαια πελασγική καταγωγή των Αλβανών υποστηρίζει η Encyclopedia Americana (vol.1, ed. 1951), η οποία γράφει: «The Albanians are among the oldest people in Europe...Descendants of the ancient Pelasgi, the Albanians are one of the Dinaric physical type…Modern Albanians are said to speak a language compounded of Illyrian, Thracian, Latin, Slav and Turkish. By some, the Albanian language is thought to be based upon the speech of the ancient Pelasgi. By others it is believed to be one of the eight chief Indo-European groups…The Albanians claim to be the oldest established of all the Balkan peoples, greatly senior to the Slavs, Bulgars, and Turks, senior even to the classical Greeks. Among the heroes of antiquity claimed by the Albanians are Alexander the Great, and king Pyrrhus». Μας λέει λοιπόν εδώ η εγκυκλοπαίδεια ότι οι Αλβανοί είναι ένας από τους αρχαιότερους λαούς της Ευρώπης, απόγονοι των Πελασγών και ότι ανήκουν στον διναρικό ανθρωπολογικό τύπο. Και ότι από κάποιους η Αλβανική γλώσσα θεωρείται ότι βασίστηκε πάνω στη γλώσσα των Πελασγών. Και μνημονεύει τις απόψεις των Αλβανών που ισχυρίζονται ότι είναι αρχαιότεροι των κλασσικών Ελλήνων και διεκδικούν ως ήρωές τους τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Πύρρο.
Συνέχεια στο 3ο μέρος.

 

Ο L.S. Stavrianos, καθηγητής ιστορίας πανεπιστημίου Northwestern, στην ελληνική έκδοση της Μεγάλης Ελληνικής Εγκυκλοπαίδειας, τ.2, σελ. 120-122, γράφει: «Οι Αλβανοί είναι απόγονοι των αρχαίων Ιλλυριών. Οι Αλβανοί συγκαταλέγονται μεταξύ των αρχαιότερων λαών της Ευρώπης. Η αλβανική γλώσσα ανήκει εις τον θρακοϊλλυριακόν κλάδον της ινδογερμανικής γλωσσικής ομοφυλίας. Βάσις της σημερινής αλβανικής είναι η πανάρχαια Ιλλυρική. Ο Δημήτριος Καμάρδα ησχολήθη με την αλβανικήν γλώσσαν και κατέλιπε περισπούδαστας μελέτας, εξ ων σημαντικώτεραι είναι το Δοκίμιον συγκριτικής γραμματολογίας επί της αλβανικής γλώσσης και το Παράρτημα, καταδεικνύουσαι την στενήν συγγένειαν της αλβανικής προς την ελληνικήν».
Όπως βλέπουμε εδώ κ. Μπόλαρη, ο εν λόγω καθηγητής μιλά για «θρακοϊλλυριακό κλάδο» ινδογερμανικών γλωσσών που εσείς λέτε ότι δεν υπάρχει, και μάλιστα μνημονεύει την περισπούδαστη εργασία του Demetrio Camarda, που αποδεικνύει τη στενή συγγένεια της αλβανικής με την ελληνική. Μάλιστα ο παλιός γνωστός ιστορικός Παύλος Καρολίδης έγραψε στον πρόλογο της Ιστορίας του Παπαρρηγόπουλου ότι ο Camarda θεωρούσε την Αλβανική ως ένα Ελληνικό προομηρικό ιδίωμα. Την εργασία αυτή του Camarda είμαι ο μόνος παγκοσμίως που την έχω επιμεληθεί και θα την παρουσιάσω στην ιστοσελίδα μου. Τα στοιχεία λοιπόν της σύνδεσης της αλβανικής με την ελληνική και την πελασγική, όπως αποδεικνύεται από αυτό το βιβλίο καθώς και από άλλα, είναι μυριάδες. Αν οι Αλβανοί γλωσσολόγοι δεν τα βρίσκουν, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα. Δεν φταίω εγώ αν είναι κολλημένοι με τους Ιλλυριούς και δεν αναδεικνύουν το έργο του Ιταλοαλβανού Camarda, τον οποίο διδάσκουν στα σχολεία τους ως μέγα διδάσκαλο του γένους τους, κάτι σαν τον δικό μας Κοραή, αλλά δεν παρουσιάζουν τη δουλειά του για την ελληνική καταγωγή της Αλβανικής γλώσσας από κομπλεξισμό μήπως και αποδειχθεί ότι είναι Έλληνες.
Ας δούμε τι γράφει ο σπουδαίος ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Άμαντος στη Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια Δρανδάκη, Πυρσός, τόμος 3, σελ. 413: «Είναι ευνόητον ότι οι περισσότεροι των ερευνητών αποκλίνουν υπέρ της γνώμης ότι οι σημερινοί Αλβανοί κατάγονται κατά μέγα μέρος τουλάχιστον εκ των αρχαίων κατοίκων της χώρας, των Ιλλυριών. Τουλάχιστον εις το εσωτερικόν, εις την ορεινήν Αλβανίαν, δεν δυνάμεθα να δεχθώμεν ότι οι αρχαίοι Ιλλυριοί έφυγαν και ότι άλλοι λαοί αντικατέστησαν αυτούς. Τα παμπάλαια πατριαρχικά έθιμα, όλος ο βίος των ορεινών Αλβανών συνηγορεί υπέρ της γνώμης ότι είναι απόγονοι των αρχαίων Ιλλυριών». Ο Άμαντος αναφέρει τα ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά των Αλβανών και γράφει: «Τα μνημονευθέντα ανωτέρω ανθρωπολογικά γνωρίσματα των Γκέγκηδων εχαρακτήρισεν ο Γάλλος ανθρωπολόγος Pittard ως ιλλυρικά». Άρα και από απόψεως φυσικής ανθρωπολογίας οι Αλβανοί κατάγονται από τους Ιλλυριούς. Και συμπεραίνει ο Άμαντος: «Οι Γκέγκηδες πρέπει να θεωρηθούν ως οι γνησιότεροι απόγονοι των Ιλλυριών». Συνέχεια στο 4ο μέρος.
 

Ο κ. Μπόλαρης γράφει: «Όσο γιά τον Γκεόργκιεφ, μπορεί να έκανε λάθη σε κάποια θέματα, αλλά είναι σοβαρότατος καί στην περίπτωση της Αλβανικής τα επιχειρήματά του είναι ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΑ καί τα δέχεται απερίφραστα ο Ε.Π. Χάμπ! Το να τον προσπερνούμε διαστρεβλώνοντάς τον λέγοντας πως ο Γκεόργιεφ ήταν δήθεν "εκφραστής της απορριφθήσεις θεωρίας του θρακοϊλλυρισμού", είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ δείγμα προχειρότητας, άν μη δόλου ή καί πλήρους άγνοιας του επιστητού...("θρακοϊλλυρισμού"?!). Γενικά θεωρείται πως η Θρακική είναι μάλλον περισσότερο συγγενής με την Ινδο-Ιρανική (Σάτεμ) ενώ η Ιλλυρική θεωρείται κοντύτερα στις δυτικοευρωπαϊκές (Κέντουμ) Ινδοευρωπαϊκές γλώσσες». Στο blog του μάλιστα έγραψε: «Δεν μπορείτε να λέτε πως "Ο Georgiev ήταν φανατικός υοστηρικτής της θρακοϊλλυριακής θεωρίας". Άλλο πράγμα είναι να μιλά ο Γκεόργκιεβ γιά "Δακο-Θρακική" που θεωρούνται γενικά της ίδιας γλωσσικής ενότητας (όπως πχ Ισπανικά καί Πορτογαλλικά), καί άλλο "Θρακο-Ιλλύριοι", που ο Γκεόργκιεβ ΠΟΤΕ δεν θα το έγραφε. Αυτο το "Θρακοϊλλυριακή" που καταλογίζετε στον Γκεόργιεφ είναι απόλυτη διαστρέβλωση, σαν να λέμε "Ιταλο-Σλοβενική", ή "Γερμανο-Πολωνική"». Αλήθεια; Ποτέ δεν έγραψε για θρακοϊλλυριακή θεωρία και εγώ διατρεβλώνω την αλήθεια; Ας δούμε τι γράφει ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης στο βιβλίο του «Συνοπτική Ιστορία της Ελληνικής Γλώσσας», έκδ. 1986, σελ, 67-68, όπου υπάρχει κεφάλαιο με τίτλο «Θρακο-ιλλυρική/Ινδοευρωπαϊκή θεωρία».: «Κατά τη θεωρία του Georgiev (“Vorgiechische Sprachwissenschaft”, «Προελληνική Γλωσσολογία»)το δεύτερο στρώμα, οι μεσευρωπαίοι Προέλληνες δεν ήταν απλώς Πρωτο-ινδοευρωπαίοι, αλλά γνήσιοι Ινδοευρωπαίοι και μάλιστα Θρακοίλλυριοί. Έμμεσο συμπέρασμα του ισχυρισμού αυτού είναι ότι οι Βούλγαροι, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στον γεωγραφικό χώρο της θρακοϊλλυρικής εθνότητας, αποτελούν τους άμεσους συνεχιστές της ΙΕ φυλής των Προελλήνων ή Πελασγών, οι δε Έλληνες εμφανίζονται στον χώρο αυτό και στο ιστορικό προσκήνιο πολύ αργότερα. Οι Θρακοϊλλυριοί είναι κατά τον Georgiev οι παλαιότατοι κάτοικοι του Βαλκανικού χώρου, οι δημιουργοί παλαιότατου πολιτισμού, του «προελληνικού», ακόμη δε και αυτού του Κρητομυκηναϊκού. Οι Έλληνες εμφανίζονται μόλις περί τα τέλη της 2ης χιλιετηρίδας, είναι δε οι γνωστοί Δωριείς! Οι Ίωνες και οι Αχαιοί ήταν Θρακοϊλλυριοί, ο Όμηρος και τα λοιπά δημιουργήματα οφείλονται στους Θρακοϊλλυριούς, οι δε Έλληνες τα γνώρισαν από μεταφράσεις! Πρόκειται προφανώς για ακραία, αθεμελίωτη και αναπόδεικτη επιστημονική θέση που τα κενά και οι αντιφάσεις της έτυχαν δριμείας κριτικής¨». Σε επιστολή του μάλιστα στην εφημερίδα Καθημερινή (14 Ιουλίου 1986) ως απάντηση στον Κώστα Πλεύρη που υποστήριζε ότι το αλφάβητο ήταν ελληνικό και χρησιμοποιούσε ως ένα από τα επιχειρήματά του ότι ο Georgiev υποστήριζε την καταγωγή του φοινικικού αλφαβήτου από τη Γραμμική Α γράφει: «Ας σημειωθεί ότι ο κ. Πλεύρης καταφεύγει σε μαρτυρίες του Βούλγαρου γλωσσολόγου Georgiev, του οποίου μάλιστα επαινεί και προβάλλει ως παράδειγμα για μας τους Έλληνες, αγνοώντας προφανώς ότι ο Georgiev δέχτηκε την κρητική θεωρία, γιατί τον εξυπηρετούσε στη δική του θεωρία ότι οι Θρακοϊλλυριοί είναι οι παλαιότατοι κάτοικοι του βαλκανικού χώρου. Να τι μπορεί να πάθει κανείς όταν, όπως ο κ. Κ. Πλεύρης, καλόπιστα μεν αλλά ανυποψίαστα και χωρίς τα απαιτούμενα επιστημονικά εφόδια επιχειρεί να μιλάει για θέματα με τεράστιες προεκτάσεις». (Δεν υιοθετώ τις απόψεις του κ. Μπαμπινιώτη προς τον κ. Πλεύρη). Ομοίως και εσείς κύριε Μπόλαρη ως αρχιτέκτονας που είστε αγνοείτε τη θρακοϊλλυρική θεωρία του Georgiev και δεν καταλαβαίνετε τι σκοπιμότητα είχε ο Georgiev, όταν υποστήριζε ότι οι Αλβανοί δεν είναι αυτόχθονες. Αφού έβγαλε νοκ άουτ τους Έλληνες, βγάζει νοκ άουτ και τους Αλβανούς, και οι μόνοι συνεχιστές των Θρακοϊλλυριών στα Βαλκάνια είναι οι Βούλγαροι, τους οποίους ο Georgiev θεωρούσε αυτόχθονες και όχι Σλάβους ή Τατάρους. Συνέχεια στο 5ο μέρος.

Επίσης αυτό που γράφετε: «Γιά τους Πελασγούς γνωρίζουμε πως σίγουρα δεν ήταν μόνον ένας λαός ούτε μιά μόνον γλωσσική ενότητα, απλώς οι Έλληνες τους ονομάτισαν όλους Πελασγούς, πιστεύω εκ του πελάζω, γειτονεύω, συναναστρέφομαι» είναι αναπόδεικτο, οι Έλληνες δεν ονομάτισαν τους Πελασγούς, διότι απλούστατα οι Πελασγοί ήταν Έλληνες, όπως ρητώς αναφέρει ο Διονύσιος ο Αλικαρνασσεύς: «Ην γαρ δη και το των Πελασγών γένος Ελληνικόν εκ Πελοποννήσου το αρχαίον». Όσο για την αντιεπιστημονική ετυμολόγησή σας του ονόματος Πελασγός εκ του πελάζω (!!!), καλό θα ήταν να μάθετε ότι υπάρχουν δεκάδες πιο σοβαρές ετυμολογικές προτάσεις, και μία αρκετά αποδεκτή από τους επιστημονικούς κύκλους είναι η προτεινόμενη από τον Μ. Σακελλαρίου στην Ιστορία του Ελληνικού Έθνους της Εκδοτικής Αθηνών, σελ. 358-360, όπου ετυμολογεί τη λέξη Πελασγός από τις ρίζες bhel- και –osgho, δηλ. bhelosgho = ανθισμένο κλαδί, όπου εξηγεί λεπτομερώς γιατί πρότεινε αυτή την ετυμολογία. Όσο γι’ αυτό που γράφεται ότι «Τα γλωσσολογικά στοιχεία που παρέθεσα επάνω συνδέουν την Αλβανική με το Δακικό υπόβαθρο της Ρουμανικής, καί σε αυτό όλοι οι Γλωσσολόγοι πάνω κάτω συμφωνούν», αυτό αποτελεί προϊόν φαντασίας σας, αφού αυτή η θεωρία υποστηρίζεται από ελάχιστους και μάλιστα περιθωριακούς όπως τον Georgiev.
Αντί λοιπόν να αναπαράγουμε ψευδοεπιστημονικές δακορουμανικές θεωρίες τύπου Georgiev, πρέπον είναι να αποδεχθούμε την με γενετικά δεδομένα υποστηριζόμενη θεωρία του διαπρεπέστερου σήμερα γενετιστή Luigi Luca Cavalli-Sforza, ο οποίος στο βιβλίο του Genes, Peoples, and Languages (σελ. 163, εκδ. 2000) γράφει: "It is reasonable to think that isolated languages like Albanian and Armenian (and with less evidence Greek) originated with the first wave of Neolithic farmers from Turkey". Δηλαδή με άλλα λόγια, ο Sforza μας λέει ότι οι Έλληνες και οι Αλβανοί ήρθαν στη Βαλκανική γύρω στο 7.000 π.Χ. Και αφού οι Αλβανοί ζουν στα Βαλκάνια από το 7000 π.Χ. τουλάχιστον, αν δεν σχετίζονται οι Αλβανοί και οι Έλληνες με τους Πελασγούς, ποιοι άλλοι θα σχετίζονται. Η επιστήμη προχωρά και απόψεις του τύπου «οι Έλληνες ήρθαν το 2000 π.Χ. στην Ελλάδα από τη Βόρεια Ευρώπη» ή ότι οι Αλβανοί είναι Τουρκο-Καυκάσιοι ή Δακορουμάνοι ανήκουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ασχοληθείτε λοιπόν, κ. Μπόλαρι με την επιστήμη σας, την αρχιτεκτονική καλύτερα, και αφήστε τη γλωσσολογία για τους γλωσσολόγους.
Αυτά για να σοβαρολογούμε.

 

 • σελ 286
  «Κάποιες προσπάθειες να ενταχτούν οι Ιλλυριοί στον βραχύ-

  σελ 287
  -σωμο και μελαμψό ανθρωπολογικό τύπο- στον οποίο ανήκουν οι σύγχρονοι Αλβανοί- μάλλον δεν πρέπει να θεωρηθούν αξιόπιστες


  Ξανακοιτάξτε το.

  Στις σελ 34-35 είναι ξεκάθαρος και αναφέρει για την «τρέχουσα αλβανική θεωρία για την ιλλυρική καταγωγή των σύγχρονων Αλβανών....», δηλαδή η θεωρία που ασπάζονται οι Αλβανοί.
  Σε ότι αφορά το dardhë, το «Albanian English Etymological Dictionary by Vladimir Orel», δεν αναφέρει κάποια σχέση με την λέξη Δαρδανία. Μόνο ο Hahn έγραψε ότι υπάρχει σύνδεση με την Δαρδανία. Ουδείς άλλος γλωσσολόγος δεν το έχει γράψει.

  Σε ότι αφορά τον Μallory, είναι ξεκάθαρος για την Αλβανική γλώσσα(The Oxford Introduction to Proto-Indo-European and the Proto-Indo-European World, Oxford,2006, σελ 26-27):

  «The earliest reference to an Albanian language dates to the fourteenth century
  but it was not until 1480 that we begin to recover sentence-length texts and the
  Wrst Albanian book was only published in 1555. The absorption of so many
  foreign words from Greek, Latin, Turkish, and Slavic has rendered Albanian
  only a minor player in the reconstruction of the Indo-European vocabulary,and of the ‘major’ languages it contributes the least number of Indo-European
  cognates.»


  Πουθενά δεν υποστηρίζει για οποιαδήποτε σχέση με την Ιλλυρική. Το ότι μερικοί γλωσσολόγοι το υποστηρίζουν δεν σημαίνει ότι αυτός το ασπάζεται.

 • κ. Δημόπουλε,

  μήπως η Ελληνική μετάφραση γράφει και κάτι άλλο, διότ στην πρωτότυπη αγγλική ο Mallory είναι ξεκάθαρος για την σχέση της Ιλλυρικής με την σύγχρονη Αλβανική(In Search of the Indo-Europeans Language, Archaeology, and Myth/1991/σελ 74):

  «....surmise and not a certainty.... since there is little if anything to provide clear linguistic proof of the connection between Illyrian and Albanian:the modern
  language is known from written records only from the fifteenth century AD
  onwards, by which time it had undergone massive attrition in vocabulary to the
  above four languages. On the other hand, the linguistic evidence for Illyrian is
  pitifully small except for personal and place names
  . »
 • 1. "Στις σελ 34-35 είναι ξεκάθαρος και αναφέρει για την «τρέχουσα αλβανική θεωρία για την ιλλυρική καταγωγή των σύγχρονων Αλβανών....», δηλαδή η θεωρία που ασπάζονται οι Αλβανοί."

  Αυτό όντως το γράφει. Δεν σημαίνει όμως ότι απορρίπτει την αλβανική θέση. Απλώς δείχνει αντικειμενικότητα. Στο μόνο που παίρνει θέση είναι στην ελληνικότητα της Ηπείρου, αφού γράφει ότι μόνο οι Αλβανοί δέχονται ότι η αρχαία ηπειρωτική γλώσσα δεν ήταν ελληνική.

  2. "Σε ότι αφορά τον Μallory, είναι ξεκάθαρος για την Αλβανική γλώσσα(The Oxford Introduction to Proto-Indo-European and the Proto-Indo-European World, Oxford,2006, σελ 26-27):
  «The earliest reference to an Albanian language dates to the fourteenth century"

  Μα εδώ κύριε Ακρίτα μιλάει για γραπτή πηγή Αλβανικής γλώσσας. Το ότι ήταν προφορική δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχε. Είναι σαν να λέτε ότι οι Έλληνες προ γραφής δεν είχαν λαλιά!!! Και δεν νομίζω ότι όλοι οι αρχαίοι Έλληνες άφησαν γραπτά μνημεία.

  3. Ο Mallory πουθενά δεν υποστηρίζει για οποιαδήποτε σχέση με την Ιλλυρική. Το ότι μερικοί γλωσσολόγοι το υποστηρίζουν δεν σημαίνει ότι αυτός το ασπάζεται.

  Για να το γράφει του δίνει βαρύτητα. Αν πίστευε κάποια άλλη θεωρία, γιατί δεν την αναφέρει; Γιατί δεν αναφέρει για παράδειγμα την δακοθρακική θεωρία;

  Αλλά ας μην γινόμαστε μεσαιωνικοί σχολαστικιστές του τι λέει ο Α ή ο Β. Σημασία έχει τι στοιχεία φέρνει ο καθένας. Το ότι η Αλβανική ομιλείτο στον ελλασδικό χώρο από τα προιστορικά χρόνια φαίνεται από πολλά στοιχεία. Φυσικά απόδειξη δεν υπάρχει. Απόδειξη θα ήταν να είχαμε ένα μαγνητοφωνάκι με τη λαλιά τους.

  3. "Σε ότι αφορά το dardhë, το «Albanian English Etymological Dictionary by Vladimir Orel», δεν αναφέρει κάποια σχέση με την λέξη Δαρδανία. Μόνο ο Hahn έγραψε ότι υπάρχει σύνδεση με την Δαρδανία. Ουδείς άλλος γλωσσολόγος δεν το έχει γράψει."

  Πώς γνωρίζετε ότι κανείς άλλος γλωσσολόγος δεν το υποστηρίζει; Θα το ερευνήσω. Πάντως ο Άμαντος δίνει μια άλλη ετυμολογική εκδοχή στην εγκυκλοπαίδεια Δρανδάκη. Γράφει: "Δαρδανία έχει σχέση με το σημερινό αλβανικό dardhan (=χωρικός). Δεν έχω καταφέρει να βρω αυτή τη λέξη σε κάποιο σύγχρονο αλβανικό λεξικό. Πιθανόν να μην είναι σε χρήση στη σύγχρονη αλβανική.

  4. Πάντως και η Πάπυρος Λαρούς Μπριτάννικα γράφει: "Οι Αλβανοί θεωρούνται απόγονοι των αρχαίων Ιλλυριών, υπόθεση για την υποστήριξη της οποίας η συγκριτική γλωσσολογία προσφέρει μερικά επιχειρήματα. Το ισχυρότερο επιχείρημα είναι η συνέχεια των οικισμών και τοπωνυμίων στην περιοχή που περικλείουν τα σημερινά όρια της Αλβανίας".

  5. «Κάποιες προσπάθειες να ενταχτούν οι Ιλλυριοί στον βραχύσωμο και μελαμψό ανθρωπολογικό τύπο- στον οποίο ανήκουν οι σύγχρονοι Αλβανοί- μάλλον δεν πρέπει να θεωρηθούν αξιόπιστες.»

  Ο Pittard ξεκάθαρα θεωρούσε τους Γκέγκηδες ότι έχουν τον ίδιο ανθρωπολογικό τύπο με τους Ιλλυριούς. Το ίδιο και ο Carleton Coon. Ο Άρης Πουλιανός αναφέρει ότι "στα ίδια συμπεράσματα για την αυτοχθονία των μεσαιωνικών σκελετών (6ου-10ου αιώνα) της περιοχής του καταλήγει ο αξιόλογος Αλβανός ανθρωπολόγος Αλέξανδρος Δήμα".

 
Ο κύριος Μπόλαρης με άλλο προφίλ μου απάντησε:
 

Οι Πελασγοί σύμφωνα με την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους της Εκδοτικής Αθηνών που αναφέρεις είναι προελληνικά φύλλα. Επίσης, πώς έρχεσαι καί παρατάσεις εδώ ετυμολογίες που βασίζονται σε Ινδοευρωπαϊκές ρίζες(τη λέξη Πελασγός από τις ρίζες bhel- και –osgho, δηλ. bhelosgho = ανθισμένο κλαδί), όταν πρεσβεύεις πως δεν υπήρξε ΙνδοευρωπαΪκή πρωτογλώσσα; Ο καιροσκοπισμός έχει καί κάποια όρια. Αναφέρεις το τσιτάτο του Διονυσίου, που στην εποχή του οι Πελασγοί είχαν πλέον αφομοιωθέι πλήρως, άρα καλά κάνει καί τους αναφέρει σαν Έλληνες. Οι Πελασγοί είναι αποδεδειγμένο πως δεν μιλούσαν Ελληνικά καί σχεδόν όλοι οι Αρχαίοι μας το πιστοποιούν αυτό, από τον ¨ομηρο που μιλά γιά πανσπερμία γλωσσ΄βν στην Κρήτη, μέχρι τον Ηρόδοτο, τον Θουκιδίδη, καί άλλους.
"o Eκαταίος ο Μιλήσιος λέει για την Πελοπόννησο ότι πριν από τους Έλληνες, την κατοίκησαν βάρβαροι. Και σχεδόν όλη η Ελλάδα στα αρχαία χρόνια υπήρξε κατοικία βαρβάρων, αν κάποιος λογαριάσει τις μαρτυρίες". (Στράβων,Γεωγραφικά,βιβλίο Ζ')
Για τη γλώσσα των Πελασγών δεν μπορώ να μιλήσω με σιγουριά, αλλά το ότι δεν ήταν Ελληνική μπορεί να το συμπεράνει κανείς πρώτα από τη γλώσσα ενός μέρους της φυλής των Πελασγών, που ζει τώρα στην πόλη Κρότωνα πάνω από τους Τυρρηνούς, και που κάποτε ήταν γείτονες αυτών που τώρα ονομάζονται Δωριείς -τότε που οι Πελασγοί ζούσαν στην περιοχή που ονομάζουμε σήμερα Θεσσαλιώτιδα-δεύτερον από τη γλώσσα των Πελασγών που έχτισαν την Πλακία και τη Σκυλάκη του Ελλήσποντου [...].
Αν όμως πρέπει να συμπεράνουμε απ’ αυτά, οι Πελασγοί θα μιλούν βάρβαρη γλώσσα.
"Αν λοιπόν όλοι οι Πελασγοί είχαν αυτή τη γλώσσα, το Αττικό έθνος, που ήταν Πελασγικό, όταν μεταβλήθηκε σε Ελληνικό, έμαθε και την Ελληνική γλώσσα...Εγώ πιστεύω ότι οι Ελληνικοί λαοί μιλούσαν πάντα την ίδια γλώσσα, αλλά αποδυναμώθηκαν μετά τον χωρισμό τους από τους Πελασγούς, και, ξεκινώντας αρχικά από ένα μικρό πυρήνα, έφτασαν στους τεράστιους αριθμούς που αντιπροσωπεύουν τώρα με την ενσωμάτωση διαφόρων ξένων εθνών, ανάμεσα στα οποία ήταν και οι ίδιοι οι Πελασγοί. Δεν πιστεύω ότι οι Πελασγοί, ένας βαρβαρικός λαός, έγινε ποτέ πολυάριθμος ή ισχυρός" (Ηρόδοτος, βιβλίον 1ο).
 

Μείωσε όσο θέλεις τον Γκεόργκιεβ, αλλά όταν ο Έρικ Ηάμπ δέχεται την άποψή του γιά την Δακοθρακική, όλα τα άλλα τα παίρνω τοιίς μετρητοίς. Ο Καβάλλι Σφόρζα είναι επίσης ένας σοβαρός του οποίου καί πάλι οππορτουνιστικά παραθέτεις τσιτάτο ενώ ξέρεις πως ο άνθρωπος αποδέχεται ΑΠΟΛΥΤΑ την Ινδοευρωπαϊκή γλωσσολογία, καί βασίζεται πάνω της γιά να εξηγ'ήσει τις μετακινήσεις των λαών, αλλά όταν κάνει μιά υπόθεση, που μάλλον δεν ισχύει, δεν μπορεί να την παίρνει καί να την κάνει ο καθένας παντιέρα σαν να είναι δόγμα από τον Πάπα. Ενώ ο Καβάλλι λέγει πχ πως ισως Έλληνες, Αλβανοί καί Φρύγες να προέρχονται από την Μιρκασία, καί μάλιστα γιά τους Έλληνες το αναφέρει πως δεν έχει στοιχεία κάν, δεν μπορούμε εμεις να το δένουμε σκοινί κορδόνι πως ΕΤΣΙ είναι. Υπάρχουν καί άλλοι πολύ πιό ειδικοί από τον Καβάλλι στο θέμα άλλωστε, που αναιρούν την υποθετική σκέψη που έκανε.
Για να τελειώνουμε, τώρα. Ο κάθε πονεμένος μπορεί να βγάζει κάθε τρείς καί πέντε μιά θεωρία γιά οτιδήποτε. Μπορεί να τα πιστεύει όσα λέγει ή μπορεί ν το κάνει γιά να πουλάει βιβλία απλώς. Αυτό δεν έχει σημασία. Η επιστημονική μέθοδος είναι να παραθέτεις τα στοιχεία που έχεις καί να τα φέρνεις τα στοιχεία σε συμφωνία με την θεωρία σου. Αύριο θα έλθει κάποιος Χιλιανός καί θα πεί, ναί, είναι αλήθεια η αρλούμπα που πετούν κάποιοι στην Ελλαδα πως οι Αραουκανοί Ινδιάνοι μιλούσαν Ελληνικά αλλά δεν προέρχονταν οι Αραουκανοί από την Σπάρτη, αλλά οι Έληνες είναι απόγονοι Ινδιάνων της Χιλής. Τέλεια! Απόδειξέ το! Μπορεί να κάθεται ο κάθε Αλβανός ή άλλος κάι να λέγει πως οι Πελασγοί ήταν αρχαίοι Αλβανοί, με το οποίο συμφωνείς, αλλά, πρώτον, φέρε στο τραπέζι τα στοιχεία που να μου περιγράφουν την Πελασγική γλώσσα, καί μετά φέρε τα στοιχεία που κάνουν την Αλβανική να φαίνεται να προέρχεται από την Πελασγική. Τέλος, φέρε καί κάποια αρχαία επιγραφή πού να είναι στην Αλβανική...καί μην ακούσω γιά τον δίσκο της Φαιστού, ή την επιγραφή των Καμινίων! Μετά, φέρε τα στοιχεία που να μας αποδεικνύουν πως οι ιλλύριοι, ένας λαός της εποχής του σιδήρου, μιλούσαν τα Πελασγικά, καί φέρε καί τα στοιχεία που αποδεικνύουν το πως ο ΠΕΛΑΣΓΟΙΛΥΡΙΚΟΑΛΒΑΝΙΚΟΣ αχταρμάς είναι Ελληνικά, καί άν είναι, φέρε μιά σύγκριση γλωσσολογική. Ο Γκεόργκιεφ έφερε. Το να βρίζεις τον Γκεόργκιεφ, δεν μου λέέι τίποτα. Τα επιχειρήματα που τον αναιρούν θέλω να δώ.

"Η επιστήμη προχωρά και απόψεις του τύπου «οι Έλληνες ήρθαν το 2000 π.Χ. στην Ελλάδα από τη Βόρεια Ευρώπη» ή ότι οι Αλβανοί είναι Τουρκο-Καυκάσιοι ή Δακορουμάνοι ανήκουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ασχοληθείτε λοιπόν, κ. Μπόλαρι με την επιστήμη σας, την αρχιτεκτονική καλύτερα, και αφήστε τη γλωσσολογία για τους γλωσσολόγους."

Το από που ήλθαν οι Έλληνες καί το πότε είναι γραμμένο στην Ιστορία του Ελληνικού Εθνους, καί μέχρισ τιγμής τίποτα τρομαχτικά καινούριο δεν έχει προκύψει. Εάν η επιστήμη έχει προχωρήσει πέρα από το σημείο του να αναθεωρηθεί η Ινδοευρωπαϊκή προέλευση της Ελληνικής, καί τον ερχομό των Ελλήνων γύρω στα 2000, να το μάθουμε κι εμείς. Εάν πάλι προχώρημα της επιστήμης θα πρέπει θεωρούνται τα φληναφλήματα διαφόρων εμπόρων μαντζουνιών διαίτης καί ψευδοθεωριών γιά Αλβανοπελασγούς, Αλβανοιλλυριούς καί πελαργούς από τον Σείριο, δεν θα συνενοηθούμε.
Όσον αφορά την γλωσσολογία, το να φέρω γλωσσολογικά επιχειρήματα που αποδεικνύουν την Δακοθρακική-Δακορουμανική προέλευση των Αλβανών, αφόσον τα στοιχεία δεν είναι δικά μου αλλά από καταξιωμένους γλωσσολόγους πχ τον μεγαλύτερο εν ζωή γνώστη καί ειδήμονα της Αλβανικής, τον Δρ. Έρικ Χαμπ, είναι και θεμιτό καί επιβεβλημένο. Από την άλλη, το να παρουσιάζεται κάποιος σαν γλωσσολόγος ενώ την ίδια στιγμή διακυρύττει πως η Ινδοευρωπαίκή γλωσσολογία είναι σαθρή, τότε το πρόβλημα που έχει είναι να αποδείξει ο ίδιος με ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ τα μη συμβατά με την Ιστορία καί γλωσσολιογία αναπόδεικτά του καί όχι να κρύβεται πίσω από yalanci περγαμηνές καί δή λίαν προσεχώς καί του Πανεπιστήμίου της Καλιφόρνίας ή έστω της Καλιφορνικίας.

 

1. Ότι και να λες, αγαπητέ Μπόλαρι σε ξεφτίλισα μέσα από το βιβλίο του ίδιου του Μπαμπινιώτη. Είπες ότι ψεύδομαι ότι ο Georgiev έχει εκφράσει "θρακοϊλλυριακή" θεωρία και σου απέδειξα μέσα από τον Μπαμπινιώτη, ότι αυτή ήταν η βασική του θεωρία, η οποία και δέχθηκε τη γενική επιστημονική κατακραυγή. Μάθε πρώτα τα βασικά της ινδοευρωπαϊκής γλωσσολογίας και μετά συζητάμε. Πολύ σωστά όμως σου φάνηκε περίεργο πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν θρακοϊλλυριοί, όταν οι γλωσσολόγοι κατατάσσουν την ιλλυρική στη δυτική ομάδα centum, ενώ τη θρακική στην ανατολική ομάδα satem. Επίσης οι γλωσσολόγοι κατατάσσουν τη φρυγική στην ομάδα satem. Και δεν σου πέρασε ποτέ από το μυαλό, πώς οι γλωσσολόγοι λένε ότι η Θρακική και η Φρυγική είναι satem και η Ιλλυρική είναι centum, όταν γι’ αυτές τις γλώσσες ελάχιστα γνωρίζουμε. Δεν σου πέρασε από το μυαλό ότι η όλη αυτή θεωρία περί centum/satem μπάζει από παντού.

2. "Οι Πελασγοί είναι αποδεδειγμένο πως δεν μιλούσαν Ελληνικά καί σχεδόν όλοι οι Αρχαίοι μας το πιστοποιούν αυτό, από τον ¨Όμηρο που μιλά για πανσπερμία γλωσσών στην Κρήτη, μέχρι τον Ηρόδοτο, τον Θουκιδίδη, καί άλλους."

Μετά τα ψεύδη σου ότι δεν είμαι γλωσσολόγος ή ότι είμαι εθνικοσοσιαλιστής, έρχεσαι να διαστρεβλώσεις και την αρχαία γραμματεία. Οι αρχαίες Ελληνικές παραδόσεις ξεκάθαρα λένε ότι ο Πελασγός είναι Έλληνας. Ο Όμηρος μιλάει για πανσπερμία γλωσσών στη Κρήτη; Ας δούμε τι γράφει ο Όμηρος κύριε φοιτητή αρχιτεκτονικής: "Άλλη δ' άλλων γλώσσα, μεμιγμένη. Εν μεν Αχαιοί, εν δ' Ετεόκρητες μεγαλήτορες, εν δε Κύδωνες, Δωριέες τε τριχάικες διοι τε Πελασγοί". Δεν μιλάει για πανσπερμία γλωσσών, αλλά διαλέκτων. Διότι αν μεταφράσεις το "γλώσσα" όπως σήμερα, θα πρέπει να θεωρήσεις ότι οι Αχαιοί και οι Δωριείς μιλάγαν μη διαφορετικές γλώσσες!!! Και οι αρχαίοι συγγραφείς χαρακτήριζαν την ιλλυρική «διάλεκτον»!!! Γιατί λοιπόν δέχεσαι την ιλλυρική ως ξεχωριστή γλώσσα; Να σε τι παγίδες πέφτει ένας αρχιτέκτονας που ασχολείται με την αρχαία γραμματεία, χωρίς να έχει επίγνωση της σημασίας των λέξεων σε κάθε εποχή. Συνέχεια στο 2ο μέρος.
Και δεν φτάνει μόνο αυτό, ψεύδεσαι και για τον Θουκυδίδη, ο οποίος ξεκάθαρα γράφει: "Πελασγοί και Έλληνες το αυτό έθνος"! Στη συνέχεια έρχεσαι να πλαστογραφήσεις τον Ηρόδοτο, με το γνωστό του απόσπασμα περί της γλώσσας των Πελασγών, απόσπασμα που διαστρεβλώνουν οι πάσης λογής ανθέλληνες, συμπεριλαμβανομένων τωνν Αλβανών. Ας δούμε πώς αναλύει ο Θωμόπουλος τα κείμενα του Ηροδότου, διότι εκείνος ήταν ιατροφιλόσοφος με βαθιά φιλολογική και γλωσσολογική γνώση που κανένας από τους εν Ελλάδι αναξίως κατέχοντες έδρες γλωσσολογίας δεν έχει!!! Γράφει: "Εξ όσων παρέδωκαν ημίν περί των σχέσεων του Ελληνικού έθνους προς το Πελασγικόν δυνάμεθα ή μάλλον οφείλομεν ασφαλώς συμπεραίνειν, ότι η Πελασγική ήτο συγγενεστάτη προς την Ελληνικήν. Το Ελληνικόν έθνος, λέγει ο Ηρόδοτος, απεσχίσθη από του Πελασγικού». Και αφού παραθέτει το αρχαίο απόσπασμα γράφει: «Τούτο ούτως εχόντων, ο ορθός λόγος επιβάλλει ημίν, ίνα δεχθώμεν στενοτάτην συγγένειαν της Πελασγικής προς την Ελληνικήν.». Και προσθέτω εγώ. Αφού το Ελληνικό έθνος προήλθε από το Πελασγικό, πώς είναι δυνατόν οι Έλληνες να ομιλούσαν διαφορετική γλώσσα από τους Πελασγούς; Ή λοιπόν οι Πελασγοί μιλούσαν μια αρχαϊκή μορφή της Ελληνικής γλώσσας ή μιλούσαν μια συγγενέστατη ινδοευρωπαϊκή. Και αφού λοιπόν κατά όλους τους αρχαίους συγγραφείς οι Πελασγοί ήταν αυτόχθονες στην Ελλάδα, πού πάνε οι Ινδοευρωπαίοι σου. Ο Ηρόδοτος δεν λέει ότι οι Έλληνες ήρθαν από τις ρωσικές στέπες το 2000 π.Χ., αλλά από τους αυτόχθονες Πελασγούς. Κανένας αρχαίος συγγραφέας δεν κάνει νύξη για κάθοδο Ελλήνων και πάνω σε αυτό πάτησε ο Bernal και λέει ότι το ινδοευρωπαϊκό μοντέλο είναι μια πομφόλυγα, οι Έλληνες είναι Αφροσημίτες!!! Πάνω σε αυτό πάτησε ο Κορδάτος, για να υποστηρίξει ότι οι Έλληνες δεν ήρθαν από τον βορρά, αλλά τάχα από τη Μικρά Ασία!!!
Ας δώσω τον λόγο πάλι στον Θωμόπουλο: «Το ότι λοιπόν ο Ηρόδοτος λέγει την γλώσσαν των Πελασγών βάρβαρον ουδόλως αποκλείει την παραδοχήν συγγενείας της Πελασγικής προς την Ελληνικήν, αφού οι Έλληνες εκάλουν βαρβαροφώνους τους ομοεθνείς και ομογλώσσους Ηλείους, βαρβάρους δε τους Αιολείς Έλληνας Λεσβίους. Τουναντίον όσα παραδίδουσιν ημίν οι αρχαίοι αναγκάζουσιν ημάς, ίνα εικάζομεν στενοτάτην την γλωσσικήν συγγένειαν μεταξύ Πελασγικής και Ελληνικής. Διά τούτο η δοξασία τινων εκ των νεωτέρων, καθ’ ην οι Πελασγοί ήσαν δήθεν φυλή όλως ξένη προς τους Έλληνας ήτο εκ των προτέρων επιστημονικώς καταδεδικασμένη». Αυτά γράφει ο μέγας Θωμόπουλος, τον οποίο κανένας Georgiev ή ημεδαπός γλύφτης προς απόκτησιν εδρών μπορεί να φτάσει.
Ας προσθέσω και εγώ κάτι στη σκέψη του Θωμόπουλου. Παραθέτω το κείμενο του Ηροδότου που έγραψες: «"Αν λοιπόν όλοι οι Πελασγοί είχαν αυτή τη γλώσσα, το Αττικό έθνος, που ήταν Πελασγικό, όταν μεταβλήθηκε σε Ελληνικό, έμαθε και την Ελληνική γλώσσα...Εγώ πιστεύω ότι οι Ελληνικοί λαοί μιλούσαν πάντα την ίδια γλώσσα». Ε, λοιπόν, το απόσπασμα αυτό αποδεικνύει πανηγυρικά την ταυτογλωσσία των δύο λαών, αλλά εσύ μη γνωρίζοντας ούτε αρχαία Ελληνικά ούτε την ιστορία της Ελληνικής γλώσσας μπορείς να καταλάβεις. Τι μας λέει λοιπόν; Ότι οι Πελασγοί είχαν την ίδια γλώσσα. Τότε πώς εσύ ισχυρίζεσαι ότι οι Πελασγοί ήταν μια οικιλία λαών που μιλούσαν διαφορετικές γλώσσες; Λέει όμως παρακάτω ο Ηρόδοτος κάτι που δεν πρόσεξες: «Εγώ πιστεύω ότι οι Ελληνικοί λαοί μιλούσαν πάντα την ίδια γλώσσα». Ο Ηρόδοτος λοιπόν νόμιζε ότι οι γλώσσες ήταν στατικές και δεν άλλαζαν. Βλέπεις, ο Ηρόδοτος ήταν ιστορικός, δεν είχε τις γνώσεις της γλωσσολογίας που είχαμε σήμερα. Ακούγοντας λοιπόν μια βάρβαρη τραχιά, ακατέγαστη παλαιότερη μορφή της Ελληνικής γλώσσας, την Πελασγική εν προκειμένω, η οποία και θα είχε τεράστια διαφορά στην προφορά από τη γλώσσα της εποχής του Ηροδότου, ήταν φυσικό να θεωρήσει την Πελασγική βάρβαρη. Συνέχεια στο 3ο μέρος
 

Σε αυτό τον συλλογισμό μας αξίζουν να προστεθούν αυτά που γράφει ο Θωμόπουλος: «Ούτω λέγει μεν ο Όμηρος τους Κάρας βαρβαροφώνους, αλλά το αυτό επίθετον απεδίδετο και προς τους Έλληνας την γλώσσαν Ηλείους. “βαρβαρόφωνοι οι Ηλείοι και οι Κάρες, ως βραχύφωνοι και ασαφή την φωνήν έχοντες” (Ησύχιος). Ο δε Πλάτων εισάγει τον Ηρόδικον αποκαλούντα βάρβαρον την των Λεσβίων φωνήν, την Αιολικήν δηλ. διάλεκτον, την αναμφισβητήτως Ελληνικήν. Βάρβαροι λοιπόν ελέγοντο και Έλληνς υπό ετέρων Ελλήνων μη εννοούντων ακριβώς την γλώσσαν αυτών ένεκα των διαλεκτικών διαφορών. Όσον αφορά τους μη Έλληνας βαρβάρους και την διάκρισιν του ελληνικού από του μη ελληνικού οφείλομεν πάντως λαμβάνειν υπ’ όψιν, ότι οι αρχαίοι μη δυνάμενοι έχειν γνώσεις γλωσσολογικάς ήσαν μάλλον του δέοντος αυστηροί περί την τοιαύτην κρίσιν».
Και προσθέτω εγώ. Αλλά μήπως και οι Αιτωλοί-Ακαρνάνες των Ομηρικών χρόνων ως Έλληνες δεν χαρακτηρίστηκαν από τον Θουκυδίδη «αγνωστώτατοι την γλώσσαν»; Αλλά και ο Πολύβιος γράφει: «Αυτών γαρ Αιτωλών ουκ εισίν Έλληνες οι πλείους. Το γαρ των Αγραών έθνος και το των Αποδοτών, έτι δε των Αμφιλόχων ουκ εστίν Ελλάς». Μήπως λοιπόν οι Αιτωλοί-Ακαρνάνες δεν ήταν Έλληνες, αλλά Ιλλυριοί, όπως διατείνονται οι Αλβανοί ή άγνωστη ινδοευρωπαϊκή (sic), όπως διατείνονται κάποιοι Σκοπιανοί; Όμως, όπως γράφει ο Γεώργιος Χατζιδάκις στο βιβλίο του «Περί του Ελληνισμού των αρχαίων Μακεδόνων» (εκδ. 1896) «αι επιγραφαί των χωρών τούτων βοώσι μεγαλοφώνως κατά των πλημμελών τούτων κρίσεων, αποδεικνύουσαι πάντας τούτους γνησίους Έλληνας».
Στη συνέχεια παραθέτεις απόσπασμα του Στράβωνα για τις απόψεις του Εκαταίου περί βαρβάρων, για να μας πείσεις για τη μη αυτοχθονία των Ελλήνων: «o Eκαταίος ο Μιλήσιος λέει για την Πελοπόννησο ότι πριν από τους Έλληνες, την κατοίκησαν βάρβαροι. Και σχεδόν όλη η Ελλάδα στα αρχαία χρόνια υπήρξε κατοικία βαρβάρων, αν κάποιος λογαριάσει τις μαρτυρίες". (Στράβων, Γεωγραφικά, βιβλίο Ζ'). Πάνω σε αυτό το απόσπασμα έχουν στηριχτεί οι διάφοροι αγράμματοι και ημιμαθείς τσαρλατάνοι, για να στηρίξουν τη φαιδρή και αντιεπιστημονική θεωρία περί προελλήνων μη ινδοευρωπαίων στην Ελλάδα και εμείς εδώ αναμασάμε αυτή την μπούρδα. Γιατί παίρνεις τοις μετρητοίς αυτή τη μαρτυρία του Εκαταίου; Αν είναι έτσι, γιατί δεν παίρνεις τοις μετρητοίς και το κείμενο του Στράβωνα που θέτει την Ήπειρο εκτός Ελλάδας καθώς και τη γνώμη του Θουκυδίδη ότι οι Ηπειρώτες ήταν βάρβαροι; Γράφει ο Χατζιδάκις: «Ομοίως λέγει ο Θουκυδίδης εν Β’ 80 “βάρβαροι δε Χάονες”, εν δε 81 δηλούται ότι και οι Θεσπρωτοί και οι Μολοσσοί ήσαν κατά τον Θουκυδίδην βάρβαροι». Εύγε της μεγαλοφυΐας σου, Μπόλαρι. Ούτε οι Ακαρνάνες Έλληνες, μα ούτε και όλα τα Ηπειρωτικά φύλα τα οποία αν δεν ήταν Ελληνικά, τι δουλειά έχουν στο Ελληνικό κράτος και όχι στο Αλβανικό; Μα ούτε και η Θεσσαλία ήταν Ελληνική, αφού, όπως γράφει ο Δικαίαρχος ή Αθήναιος «φήσουσι τινές ημας αγνοείν την Θεσσαλίαν της Ελλάδος». Να λοιπόν τι μπορεί να πάθει κάποιος, όταν χωρίς τα απαραίτητα επιστημονικά φόντα, την αρχαιογνωσία και τη γνώση των νεοτέρων επιστημονικών δεδομένων καταπιάνεται με τέτοια σημαντικά θέματα, όπως είναι η εθνολογία και η καταγωγή των λαών.
Συνέχεια στο 4ο μέρος

Στη συνέχεια σε ένα ρεσιτάλ αμάθειας και παχυλής άγνοιας γράφεις: «Το από που ήλθαν οι Έλληνες καί το πότε είναι γραμμένο στην Ιστορία του Ελληνικού Εθνους, καί μέχρισ τιγμής τίποτα τρομαχτικά καινούριο δεν έχει προκύψει. Εάν η επιστήμη έχει προχωρήσει πέρα από το σημείο του να αναθεωρηθεί η Ινδοευρωπαϊκή προέλευση της Ελληνικής, καί τον ερχομό των Ελλήνων γύρω στα 2000, να το μάθουμε κι εμείς. Εάν πάλι προχώρημα της επιστήμης θα πρέπει θεωρούνται τα φληναφλήματα διαφόρων εμπόρων μαντζουνιών διαίτης καί ψευδοθεωριών γιά Αλβανοπελασγούς, Αλβανοιλλυριούς καί πελαργούς από τον Σείριο, δεν θα συνενοηθούμε». Ποιοι είναι αυτοί οι έμποροι ματζουνιών διαίτης και τι δουλειά έχουν με τους Ινδοευρωπαίους, δεν κατάλαβα. Αλλά είπαμε. Τρικυμία εν κρανίω. Και στη συνέχεια παραποιείς τις απόψεις του Sforza και τον βγάζεις άσχετο επί του θέματος!!! «Ο Καβάλλι Σφόρζα είναι επίσης ένας σοβαρός του οποίου καί πάλι οππορτουνιστικά παραθέτεις τσιτάτο ενώ ξέρεις πως ο άνθρωπος αποδέχεται ΑΠΟΛΥΤΑ την Ινδοευρωπαϊκή γλωσσολογία, καί βασίζεται πάνω της γιά να εξηγ'ήσει τις μετακινήσεις των λαών, αλλά όταν κάνει μιά υπόθεση, που μάλλον δεν ισχύει, δεν μπορεί να την παίρνει καί να την κάνει ο καθένας παντιέρα σαν να είναι δόγμα από τον Πάπα. Ενώ ο Καβάλλι λέγει πχ πως ισως Έλληνες, Αλβανοί καί Φρύγες να προέρχονται από την Μιρκασία, καί μάλιστα γιά τους Έλληνες το αναφέρει πως δεν έχει στοιχεία κάν, δεν μπορούμε εμεις να το δένουμε σκοινί κορδόνι πως ΕΤΣΙ είναι. Υπάρχουν καί άλλοι πολύ πιό ειδικοί από τον Καβάλλι στο θέμα άλλωστε, που αναιρούν την υποθετική σκέψη που έκανε». Δυστυχώς, όπως και με τον Georgiev, πιάνεσαι αδιάβαστος. Σε ευχαριστώ που μου δίνεις και άλλη ευκαιρία να σε κατατροπώσω. Η άποψη ότι οι Έλληνες προήλθαν από τον βορρά αποτελεί παρωχημένη θεωρία, τόσο παρωχημένη όσο οι βεντούζες και οι αφαιμάξεις στην ιατρική. Το ότι την επαναλαμβάνουν οι κάθε καραάχετοι στα διάφορα βιβλία τους δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Ο φανατικότερος ινδοευρωπαϊστής, ο Mallory γράφει στη σελίδα 82 του βιβλίου του «Ινδοευρωπαίοι»: «Γιατί οι Έλληνες θα πρέπει να από αλλού; Προσπαθώντας να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα πρέπει να παραδεχθούμε ότι στερούμαστε την ιστορική τεκμηρίωση που χρησιμοποιήσαμε για την Ασία και κατά συνέπεια δεν μπορούμε να αποδείξουμε την ύπαρξη ενός προελληνικού πληθυσμού στη βάση σύγχρονων μαρτυριών». Στη συνέχεια όμως τα παραμυθάκια περί προελληνικού γλωσσικού υποστρώματος και άλλες ινδοευρωπαϊκές πομφόλυγες. Συνέχεια στο 5ο μέρος

O Mallory στις σελίδες 211-216 αναγκάζεται να αναφερθεί στις απόψεις του αρχαιολόγου Colin Renfrew, ο οποίος έχει γράψει το βιβλίο «Archeology and Language», το οποίο έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη νέα τάση στη διεθνή επιστήμη, αφού κριτικάρει την ισχύουσα ινδοευρωπαϊκή και θεωρεί ότι οι ινδοευρωπαϊκές γλώσσες διαδόθηκαν κατά τη νεολιθική περίοδο από τη Μικρά Ασία. Επομένως σύμφωνα με αυτή τη θεωρία οι Έλληνες ζούσαν στην Ελλάδα από το 6000 π.Χ. Όλα αυτά ασφαλώς τα αγνοείς από πρώτο χέρι, εφόσον γράφεις «Το από που ήλθαν οι Έλληνες καί το πότε είναι γραμμένο στην Ιστορία του Ελληνικού Εθνους, καί μέχρισ τιγμής τίποτα τρομαχτικά καινούριο δεν έχει προκύψει. Εάν η επιστήμη έχει προχωρήσει πέρα από το σημείο του να αναθεωρηθεί η Ινδοευρωπαϊκή προέλευση της Ελληνικής, καί τον ερχομό των Ελλήνων γύρω στα 2000, να το μάθουμε κι εμείς». Γράφει ο Mallory: «Σ’ έναν κόσμο όπου τα αρχαιολογικά ευρήματα αρνούνται να κραυγάσουν μαρτυρίες για μαζικές ινδοευρωπαϊκές μεταναστεύσεις, θα μπορούσε κανείς να δείξει συμπαθεια στις απόψεις του Colin Renfrew, ο οποίος ανατρέχει στην επέκταση της πρώιμης νεολιθικής στην Ευρώπη ως τη μόνη βασική και εκτεταμένη πολιτισμική και οικονομική αλλαγή που θα μπορούσε να εξηγήσει την εξάπλωση των ινδοευρωπαϊκών γλωσσών…Σύμφωνα με τον Renfrew η πρόγονος της ελληνικής υπήρχε ήδη στην Ελλάδα γύρω στο 6500 π.Χ….Αν οι ινδοευρωπαίοι ήταν στην Κρήτη από το 6000 π.Χ., τότε γιατί δεν μπορούμε να διαβάσουμε τη Γραμμική Α; Γιατί αυτή φαίνεται να έχει εφευρεθεί για μια γλώσσα της οποίας η συλλαβική δομή είναι ριζικά διαφορετική από τη δομή των ινδοευρωπαϊκών λέξεων;». Σκοπίμως παρέθεσα την τελευταία αυτή πρόταση, για να δούμε τη σαθρότητα των επιχειρημάτων της ινδοευρωπαϊκής γλωσσολογίας. Άκου εκεί «έχει εφευρεθεί για μια γλώσσα της οποίας η συλλαβική δομή είναι ριζικά διαφορετική από τη δομή των ινδοευρωπαϊκών λέξεων» (sic). Πώς τεκμηριώνεται αυτό; Ο καθηγητής πανεπιστημίου Κρήτης Μηνάς Τσικριτσής υποστηρίζει ότι έχει καταφέρει να αποκρυπτογραφήσει τη Γραμμική Α ως Ελληνική. Ακόμα και ο φίλος σου ο Georgiev έχει γράψει ένα βιβλίο με τίτλο La Position du dialecte Cretois des inscriptions en Lineaire A (Η τάση της Κρητικής διαλέκτου των πινακίδων της Γραμμικής Α, Σόφια 1957), στο οποίο ισχυρίζεται ότι η Γραμμική Α είναι Ελληνική.. Αλλά αυτή την εργασία του δεν την αναφέρεις, αφού την αγνοείς. Συνέχεια στο 6ο μέρος

Ας δούμε όμως μερικούς Έλληνες διακεκριμένους επιστήμονες που αμφισβητούν την ινδοευρωπαϊκή θεωρία.
1. Ο καθηγητής αρχαιολογίας κ. Χουρμουζιάδης, ο οποίος έχει ανακαλύψει την πινακίδα του Δισπηλιού της Καστοριάς, η οποία χρονολογείται το 5250 π.Χ., έχει χαρακτηρίσει την ινδοευρωπαϊκή θεωρία ως παραμύθι και τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένα αρχαιολογικό δεδομένο που να πιστοποιεί κάθοδο Ελληνικών φυλών από βορρά, αλλά αντίθετα υπάρχει αρχαιολογική συνέχεια στον Ελλαδικό χώρο.
2. Ο καθηγητής φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών Ιωάννης Προμπονάς, αυθεντία στη μυκηναϊκή φιλολογία, έχει γράψει μια μελέτη με τίτλο «Η καταγωγή της Ελληνικής γλώσσας» (περ. Άρδην, τ. 52), στο οποίο υποστηρίζει τα εξής: «Κατά κανόνα, η αρχική κοιτίδα των Ινδοευρωπαίων τοποθετείται στη Βόρεια Ευρώπη. Κατά τη γνώμη μου, όχι ο αφιλόξενος βορράς, αλλά ο χώρος εκατέρωθεν του Αιγαίου με το προνομιούχο κλίμα, όμοιο από το 8.000 π.Χ. (βλ. Θεοχάρη, ΙΕΕ τ. Α΄, σ. 44), και την ιδεώδη γεωμορφολογία θα ήταν ο πιο κατάλληλος να θεωρηθεί ως η αρχική κοιτίδα των Ινδοευρωπαίων. Φυσικά, μια τέτοια θεωρία χρειάζεται τεκμηρίωση γλωσσική, αρχαιολογική και ανθρωπολογική.
Ως προς την ηλικία της ελληνικής γλώσσας, θα αποτολμήσω μια υπόθεση βασιζόμενος κυρίως στη συγκριτική μελέτη της μυκηναϊκής Ελληνικής με τη νέα Ελληνική». Μετά από διάφορους συλλογισμούς γράφει: «Με βάση όλα τα παραπάνω, η γραπτή παράδοση της Ελληνικής γλώσσας αρχίζει από τον 17ο π.Χ. αιώνα και η προφορική της τουλάχιστον από το 6.000 π.Χ.
Το συμπέρασμα αυτό, που βασίζεται σε γλωσσικά δεδομένα, δεν απέχει πολύ από το συμπέρασμα του διακεκριμένου Άγγλου αρχαιολόγου και προϊστοριολόγου Colin Renfrew, ο οποίος πρόσφατα υπεστήριξε ότι η Ελληνική γλώσσα άρχισε να διαμορφώνεται στην ελληνική χερσόνησο γύρω στο 6.500 π.Χ. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η γνώμη του ίδιου σοφού ότι οι διαδοχικοί πολιτισμοί του ελληνικού χώρου είναι προϊόντα τοπικών ανελίξεων. Η κοινώς κρατούσα επιστημονική γνώμη ότι η ελληνική γλώσσα διαμορφώθηκε ανάμεσα στο 2100 με 1900 π.Χ. χρειάζεται αναθεώρηση Πρέπει όμως να παρατηρηθεί και να υπογραμμισθεί ότι λέξεις ή κατηγορίες λέξεων που μέχρι πριν λίγα χρόνια χαρακτηρίζονταν ως «προελληνικές» αποδείχτηκε στη συνέχεια ότι είναι γνήσιες ελληνικές. Π.χ. η συνηθέστατη αρχαία ελληνική κατάληξη –ευς (βασιλεύς κ.λπ) απέδειξε ο Perpillou ότι έχει ελληνική και όχι προελληνική καταγωγή. Το κύριο όνομα Ἀχιλ(λ)εύς έχει πειστικά αποδειχτεί ότι παράγεται από τις λέξεις ἄχος (=λύπη, θλίψη) και λαός (=πολεμική ομάδα): έτσι ονομάστηκε ο πρωταγωνιστής της Ιλιάδας γιατί με την μῆνιν του (=τον θυμό του) προκάλεσε θλίψη στους άλλους πολεμιστές. Ελληνική και όχι προελληνική καταγωγή έχει και το θεωνύμιο Ἀπόλλων (που μαρτυρείται τώρα στα μηκηναϊκά κείμενα με τον τύπο Ἀπέλλων), όπως έδειξε ο Heubeck (βλ. Συντομογραφίες). Ελληνικό και όχι προελληνικό είναι και το μέγαρον (βλ. Ruijgh). Κατά τη γνώμη μου, η θεωρία περί «Προελλήνων Ινδοευρωπαίων» αλλά, ενδεχομένως, και η θεωρία περί «Προελλήνων μη Ινδοευρωπαίων» χρειάζεται επανεξέταση και αναθεώρηση. Μήπως η καλούμενη «Προελληνική» δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια πρωϊμότατη φάση της Ελληνικής;». Αυτά γράφει ο Προμπονάς.
Συνέχεια στο 8ο μέρος

3. Ο καθηγητής ανθρωπολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Ν. Ξηροτύρης σε συνένταυξή του στο περιοδικό Focus με τίτλο «Ποιοι ήταν οι Ινδοευρωπαίοι» (Μάρτιος 2004) τόνισε: «Το πλέον αξιοπερίεργο όμως είναι ότι ενώ στην Σοβιετική Ένωση από την δεκαετία τού 1930 πολιτικά ορθή θεωρείται κατ’ αντιδιαστολή η αυτόχθονη εξέλιξη των πληθυσμών και των πολιτισμών, από το 1965 όμως και μετά παρατηρούμε την αποδοχή της θεωρίας της Ινδοευρωπαϊκής πλέον Φυλής, με γενέτειρα την Ουκρανία και κύριο εκφραστή της την Λιθουανικής καταγωγής καθηγήτρια σε αμερικανικό Πανεπιστήμιο Marija Gimbutas, η οποία μάλιστα θα τιμηθεί για την θεωρία της και με το παράσημο Λένιν. Πρέπει να τονισθεί ότι η Φυσική Ανθρωπολογία δεν ακολούθησε τον ιδεολογικό αυτόν παραλογισμό των δύο πλευρών, απεναντίας αντιτάχθηκε εξ αρχής στα έξω από κάθε επιστημονική λογική πληθυσμιακά, βιολογικά, δημογραφικά κλπ επιχειρήματά του. Σήμερα γνωρίζουμε ότι οι λεγόμενη Ινδοευρωπαϊκή ομοταξία γλωσσών δεν είναι παρά η φυσιολογική εξέλιξη των γλωσσών των παλαιολιθικών εποίκων της Ευρώπης. Επίσης η (άγνωστη ακόμη στην χώρα μας) σύγχρονη γλωσσολογική επιστήμη θεωρεί κοινή την καταγωγή όλων των γλωσσών τού πλανήτη μας (non Stratic Θεωρία), άποψη πού συνταιριάζει απόλυτα με τις σημερινές γνώσεις μάς για την εξέλιξη και μετανάστευση τού ανθρώπου… Η τελευταία τού C. Renfrew υποστηρίζει ότι οι Ινδοευρωπαϊκές γλώσσες μεταδίδονται ομόκεντρα από την Μικρά Ασία με μεταναστεύσεις νεολιθικών πληθυσμών. Βεβαίως η γεωμορφολογία τού εδάφους και η δυνατότητες παραγωγής αγροτικών προϊόντων της περιοχής αυτής δεν ευνοούν μία τέτοιου μεγέθους δημογραφική έκρηξη των πληθυσμών της και βεβαίως τέτοιας εκτάσεως μεταναστεύσεις. οι εργασίες τού L. Cavalli-Sforza και συνεργατών και τού R. Sokal και συνεργατών για την μετανάστευση νεολιθικών πληθυσμών από την Εγγύς Ανατολή προς την Ευρώπη, σε συνδυασμό με τις ραδιοχρονολογήσεις των νεολιθικών οικισμών και την σημερινή κατανομή αιματολογικών δεικτών και γλωσσών, απετέλεσαν την βάση της θεωρίας τού C. Renfrew. Βεβαίως ο επιστημονικός αντίλογος στις παραπάνω θεωρίες είναι και εκτεταμένος και πειστικός, γιατί βασίζεται καθαρά σε μεθοδολογικά αντεπιχειρήματα. Η μελέτη δεικτών τού DNA ευρωπαϊκών πληθυσμών από τον B. Sykes έδειξε ότι η σημερινή ποικιλομορφία τους έχει τις ρίζες της στην παλαιολιθική εποχή, αν και οι 7 γενεαλογικές αλληλουχίες πού υποστηρίζει (οι 7 κόρες της Εύας) δεν φαίνεται με τις σημερινές γνώσεις μας να έχει σταθερό επιστημονικό έρεισμα…
Συνέχεια στο 9ο μέρος
 

Συνεχίζει ο Ξηροτύρης:
"Υπάρχει βασικός αντίλογος στη θεωρία της Μαρίγια Gimbutas; Η θεωρία αυτή δεν ισχύει σήμερα, παρά τις διορθωτικές ερμηνευτικές τροποποιήσεις τις οποίες υπέστη (Πρώτο-Ινδοευρωπαίοι, τρία ή περισσότερα μεταναστευτικά κύματα κλπ). Βασικό μειονέκτημα της η αποδοχή τής διάκριτης πληθυσμιακής ομάδος (Άρειοι, Ινδοευρωπαίοι), παρά την μετακίνηση της γενέτειρας τους στην Ουκρανία, ο συλλήβδην χαρακτηρισμός ως Ινδοευρωπαϊκών διαφορετικών πολιτισμικών στοιχείων, η έλλειψη ανώτερων πολιτισμικών στοιχείων στην γενέτειρα, η αδυναμία δημογραφικής εκρήξεως στην γενέτειρα, η δίκην πολυπλόκου στρατηγικού σχεδίου μετανάστευση των Ινδοευρωπαϊκών πληθυσμών, η δημιουργούσα φραγμούς γεωμορφολογία τού εδάφους, η έλλειψη λογιστικής υποστηρίξεως στους μετακινουμένους όγκους πληθυσμών, η απουσία «Ινδοευρωπαϊκών» στοιχείων στο μεγαλύτερο γεωγραφικό τμήμα της Ευρώπης, η μη λογικά ερμηνεύσιμη βιολογική ποικιλομορφία των πληθυσμών, η έλλειψη πληθυσμιακών αλλαγών στους τοπικούς πληθυσμούς κατά και μετά την εμφάνιση των «Ινδοευρωπαίων», η αποδοχή κοινωνικής ανωτερότητας χωρίς στοιχεία και πολλά άλλα. Ειδικά στην Ελλάδα, οι «Ινδοευρωπαίοι» αποτελούν και σήμερα την κρατούσα ιδεολογία στην γλωσσολογία και στην αρχαιολογία. Αντίθετα οι έρευνές μας σε σκελετικό υλικό έδειξαν την ανυπαρξία οποιασδήποτε πληθυσμιακής αλλαγής κατά την εποχή τού Χαλκού, αλλά επιπλέον και στην Νεολιθική εποχή. Βεβαίως το υπάρχον υλικό μελέτης είναι περιορισμένο σε όγκο, αλλά ενδεικτικό μιας συνέχειας, την οποία είχαμε την ευκαιρία να την διαπιστώσουμε σε ανάλογο σκελετικό υλικό και στην Πορτογαλία. Ελπίζουμε ότι η έρευνα πού αρχίσαμε στην γενετική δομή (αρχαίο- ή παλαιο-DNA) των αρχαίων «ελληνικών» πληθυσμών» ίσως διαφωτίσει την βιολογική εξέλιξη των πληθυσμών τού γεωγραφικού όρου Ελλάς».
Συνέχεια στο 10 μέρος

4. Ο δρ. ανθρωπολογίας Άρης Πουλιανός στο βιβλίο του «Σαρακατσάνοι, ο αρχαιότερος λαός της Ευρώπης» γράφει: «Η μελέτη αυτής της απομονωμένης ομάδας πληθυσμού (των Σαρακατσάνων) μας έδωσε το δικαίωμα να μιλούμε για την ελληνική λαλουμένη ότι προφανώς είναι μητέρα των ευρωπαϊκών γλωσσών. Η ελληνική πρωτοεμφανίσθηκε στην οροσειρά μεταξύ των Άγραφων και Μαυροβουνίου, συμπεριλαμβανομένων και των Σκοπίων, από όπου εξαπλώθηκε προς την Πελοπόννησο, τα νησιά και την υπόλοιπη Βαλκανική, με βασικούς φορείς τους νομάδες Σαρακατσάνους, οι οποίοι ήσαν ανέκαθεν ελληνόφωνοι. Στη συνέχεια φαίνεται η ελληνική να γέννησε τους υπόλοιπους κλάδους της Ινδοευρωπαϊκής ομοεθνίας λαών, που από την ενδοχώρα των Βαλκανίων εξαπλώθηκε μέχρι τα Πυρηναία προς δυσμάς, προς βορράν μέχρι της Βαλτικής και της Σκανδιναβίας, και προς Ανατολάς μέσω της Μικράς Ασίας, αλλά και των Ρωσσικών Στεππών, μέχρι και των Βορείων Ινδιών… Έτσι μπορεί να πει κανείς ότι η ελληνική, έμμεσα με τα ανθρωπολογικά στοιχεία, αποτελεί τη ρίζα των γλωσσών των λεγόμενων ινδοευρωπαϊκών λαών. Με τις μετακινήσεις των λαών αυτών προς Βρρά, Δύση και Ανατολή, οι γλώσσες των δημιουργήθηκαν αρκετά ανεξάρτητα η μία από την άλλη, αλλά χωρίς να εξαφανιστεί ποτέ από τη δομή τους ο αρχικός πυρήνας της ευρωπαϊκής της Πίνδου, δηλαδή της πρωτοελληνικής. Οι γερμανικές θεωρίες περί καθόδου της γλώσσας μας, και των ίδιων των Ελλήνων, από τη Βόρεια Ευρώπη, πρέπει να απορριφθούν παντελώς». Η πιθανή ένσταση του Ακρίτα ότι ο Πουλιανός έχει κατακριθεί από τον Ξηροτύρη, και επομένως η άποψή του δεν έχει βαρύτητα, δεν ευσταθεί, διότι πρόκειται απλώς περί μιας κόντρας ανθρωπολόγων. Απλώς τον Ξηροτύρη τον ξέρουν λίγοι, ενώ ο Πουλιανός μεσουρανούσε παγκοσμίως πριν μερικές δεκαετίες. Όταν λοιπόν ο Πουλιανός ήταν πρόεδρος κατόπιν ψηφοφορίας διαφόρων παγκοσμίων ανθρωπολογικών συνεδρίων, το να λέμε ότι η άποψή του δεν έχει βαρύτητα, δεν είναι σωστό. Εξάλλου και ο ίδιος ο Ξηροτύρης πάνω κάτω παρόμοιες απόψεις έχει με τον Πουλιανό στο θέμα των Ινδοευρωπαίων, αφού ανάγει την ελληνική στην παλαιολιθική περίοδο.
Η ινδοευρωπαϊκή θεωρία είναι μια τσαρλατανιά υποστηριζόμενη δίκην θρησκείας, και αν παραμένει ισχύουσα στους επιστημονικούς κύκλους είναι επειδή θρησκευτικές προκαταλήψεις παραμένουν βαθιά ριζωμένες στο μυαλό του ανθρώπου. Όπως μου απάντησε ένας ινδοευρωπαϊστής γλωσσολόγος, καθηγητής πανεπιστημίου, σε μια κόντρα που είχαμε «οι Ινδοευρωπαίοι είναι σαν τον Θεό. Αν θες τους πιστεύεις». Δυστυχώς όμως εδώ έχουμε να κάνουμε με επιστήμη και όχι με θρησκεία, ώστε να πιστεύουμε σε βιβλικά παραμυθάκια, σε αγγέλους, τριβόλους, πρωτοπλάστους, επταήμερες δημιουργίες και άλλες θρησκευτικές φαντασιώσεις. Επομένως είναι πολύ λογικό ότι στο μέλλον, αν κάποιος πάει σε ένα τμήμα ανθρωπολογίας ή αρχαιολογίας και θέσει θέμα Ινδοευρωπαίων ο υπέύθυνος του τμήματος να τον στείλει στο διπλανό τμήμα παραμυθολογίας, λαογραφίας ή θρησκειολογίας.
 
Και ο κύριος Ξηροτύρης προφανώς θυμωμένος, επειδή ανέφερα ότι ο Πουλιανός είναι πασίγνωστος και εκείνος όχι και τόσο γνωστός εκρήγνυται:
 

κύριοι, λυπάμαι, αλλά είσθε παντελώς άσχετοι. Δέν αρκεί νά διαβάσετε ένα βιβλίο, τό οποίο αμφιβάλλω εάν τό καταλαβαίνετε καί νά μιλάτε μέ τόση σιγουριά γιά θέματα, γιά τά οποία η επιστήμη ακόμη σιωπά, επειδή δέν υπάρχουν στοιχεία.
Ηρεμήστε καί μήν ασχολείσθε μέ θέματα πού δέν κατανοείτε!

Μπορεί να παρανόησα τα όσα γράφει ο κ. Ξηροτύρης, και ζητώ συγγνώμη, αν ανέφερα ως απόψεις του πράγματα που δεν έχει πει. Ίσως όμως η έκρηξή του να οφείλεται περισσότερο στην πρότασή μου "Η πιθανή ένσταση του Ακρίτα ότι ο Πουλιανός έχει κατακριθεί από τον Ξηροτύρη, και επομένως η άποψή του δεν έχει βαρύτητα, δεν ευσταθεί, διότι πρόκειται απλώς περί μιας κόντρας ανθρωπολόγων. Απλώς τον Ξηροτύρη τον ξέρουν λίγοι, ενώ ο Πουλιανός μεσουρανούσε παγκοσμίως πριν μερικές δεκαετίες".
Αλλά μια και ο κ. Ξηροτύρης γράφει: "κύριοι, λυπάμαι, αλλά είσθε παντελώς άσχετοι. Δέν αρκεί νά διαβάσετε ένα βιβλίο, τό οποίο αμφιβάλλω εάν τό καταλαβαίνετε καί νά μιλάτε μέ τόση σιγουριά γιά θέματα, γιά τά οποία η επιστήμη ακόμη σιωπά, επειδή δέν υπάρχουν στοιχεία. Ηρεμήστε καί μήν ασχολείσθε μέ θέματα πού δέν κατανοείτε!", ρωτώ:
Ποια είναι η προσφορά των σύγχρονων Ελλήνων ανθρωπολόγων στην ανθρωπολογική επιστήμη; Πού είναι τα επίσημα ελληνικά ανθρωπολογικά Journals; Αυτό αφορά και στον κ. Νίκο Πουλιανό. Πού είναι η εξέλιξη της γλωσσικής επιστήμης; Μια σύγκριση με την εξέλιξη της ιατρικής και της διατροφικής επιστήμης με την οποία ασχολούμαι δείχνει τη διαφορά. Μέχρι και ανθρωπολόγοι ασχολούνται με τη διατροφή (παραπέμπω στις ενδιαφέρουσες μελέτες του ανθρωπολόγου Leon Abrams, του Stephenson, του οδοντίατρου και βιολόγου Weston Price, της γιατρού Catherine Shanshan, ειδικευθείσης στη μοριακή βιολογία στο πανεπιστήμιο Cornell αλλά και πολλές άλλες), ενώ η "επιστήμη" της διαιτολογίας (που δεν πρέπει να συγχέεται με τη διατροφολογία) θεωρεί ότι η βάση της διατροφής του ανθρώπου πρέπει να είναι τα δημητριακά για τη λήψη ενέργειας (αλήθεια προ νεολιθικής ο άνθρωπος από που αντλούσε ενέργεια;). Επομένως ο κ. Ξηροτύρης, τον οποίο σέβομαι για τις γνώσεις του, θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στις εκφράσεις του, καθ' ότι δεν μιλά με κανέναν φοιτητάκο ή απόφοιτο της φιλοσοφικής σχολής που η μόνη γνώση του είναι να διδάσκει συνακτικό στο σχολείο.
Αφού λοιπόν ο κ. Ξηροτύρης έχει ασκήσει κριτική στη θεωρία της Marija Gimbutas ή του Colin Renfrew, θα πρέπει να μας διεκρινίσει ποια ακριβώς είναι η άποψή του για την αρχαιότητα της Ελληνικής. Επί παραδείγματι ο κ. Προμπονάς ξεκάθαρα τονίζει ότι "Η κοινώς κρατούσα επιστημονική γνώμη ότι η ελληνική γλώσσα διαμορφώθηκε ανάμεσα στο 2100 με 1900 π.Χ. χρειάζεται αναθεώρηση", φλερτάροντας με τη θεωρία του Renfrew.
Έτσι λοιπόν υπέθεσα ότι αφού κατακρίνει τις δύο προαναφερθείσες θεωρίες, αποδέχεται την Paleolithic Continuity Theory. Παραθέτω μερικά αντιποροσωπευτικά links παρακάτω:
http://en.wikipedia.org/wiki/Paleolithic_Continuity_Theory
http://www.continuitas.org/
http://languagecontinuity.blogspot.gr/2011/09/more-on-paleolithic-proto-indo-european.html
http://www.panshin.com/trogholm/wonder/indoeuropean/indoeuropean1.html
Αν λοιπόν "η επιστήμη ακόμη σιωπά, επειδή δέν υπάρχουν στοιχεία", γιατί σε όλα τα Ελληνικά πανεπιστήμια (αλλά και σε ξένα φαντάζομαι) διδάσκονται μονιστικά θεωρίες του τύπου "Οι Έλληνες κατέβηκαν από τον βορρά, όπως δεικνύει το επιχείρημα της φηγοϋ" (sic);

 

Και νά και ο αυτόκλητος εθνολόγος Δημήτριος Ευαγγελίδης, με το ψευδώνυμο Βιβλιόφιλος που χωρίς σπουδές επί του αντικειμένου, προσπαθεί να μας κάνει τον έξυπνο με ειρωνίες χωρίς να συνεισφέρει στη συζήτηση.

Αγαπητέ κε Δημόπουλε, υποθέτω ότι είστε γιος του αγαπημένου και καλού φίλου Δημήτρη Δημόπουλου, ο οποίος δυστυχώς δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας. Με θλίψη μου διαπιστώνω ότι έχετε κατρακυλήσει στο επίπεδο Λιακόπουλου και των υπολοίπων ελλαδεμπόρων οι οποίοι πλούτισαν από την κυκλοφορία και την πώληση πνευματικών σκουπιδιών αποβλάκωσης των νεοελλήνων. Προφανώς ανήκετε στους οπαδούς των λεγομένων "μη-συμβατικών" ψευδο-επιστημονικών θεωριών που γνωρίζουν μεγάλη διάδοση μεταξύ των ημιμαθών και αγραμμάτων που εντυπωσιάζονται με απάτες του τύπου "επιγραφής" (!) του Δισπηλιού, αρχανθρώπων, ομάδων Ε, νεφελείμ, εξωγήινων και των σχετικών. Έτσι εξηγείται και όλη αυτή η αφελής επιχειρηματολογία σας και οι αντιρρήσεις στο εξαιρετικό άρθρο του κ. Μπόλαρη. Διάβασα επίσης ανάμεσα στις ιδιότητές σας και την ειδικότητα "Εθνολόγος-Γλωσσολόγος". Επειδή το αντικείμενο αυτό με ενδιαφέρει και ασχολούμαι εδώ και δεκαετίες, θα ήθελα να διαβάσω κάποια άρθρα, εργασίες, μονογραφίες ή βιβλία σας αρκεί να με ενημερώσετε σε ποια έντυπα έχουν δημοσιευθεί ή τον εκδοτικό οίκο που εκδόθηκαν ώστε να φροντίσω να τα προμηθευτώ για να διαμορφώσω άποψη για το επιστημονικό σας επίπεδο και κυρίως εάν τα όσα γράψατε παραπάνω τα πιστεύετε στα σοβαρά ή απλώς κάνετε τον "δικηγόρο του διαβόλου". Ευχαριστώ.

 

Αγαπητέ κύριε Βιβλιόφιλε,
Όχι δεν είμαι γιος του συγγραφέα Δημήτρη Δημόπουλου, και ευτυχώς βέβαια, διότι πλην του ότι ο Δημήτρης Δημόπουλος ήταν θεωρητικός του εθνικοσοσιαλισμού, στο βιβλίο του "Η Καταγωγή των Ελλήνων" γράφει ένα σωρό ανακρίβειες, και προκάλεσε την έκρηξη οργής του Άρη Πουλιανού που σε δημόσια ομιλία του στον χώρο του αρχαιολόγου Ευάγγελου Μπεξή είπε ότι ξεφτιλίζει την επιστήμη της ανθρωπολογίας και τον χαρακτήρισε πλαστογράφο (έχω σε βίντεο τη σχετική ομιλία του Πουλιανού). Για παράδειγμα ο Δημήτρης Δημόπουλος υποστήριζε ότι οι Μεσογειακοί είναι Έλληνες, οι δε Διναρικοί μη Έλληνες, άρα κατ' αυτόν οι Βούλγαροι είναι τα μόνα εξ αίματος αδέρφια μας, οι δε Αλβανοί ως διναρικοί είναι αλλόφυλοι! Του διέφυγε όμως ότι και οι Σαρακατσάνοι είναι Διναρικοί, τους οποίους έτσι άθελά του βγάζει εκτός Ελληνικότητας!!! Τι να πρωτοπιάσει κανείς από τον Δημήτρη Δημόπουλο; Ότι υποστηρίζει ότι οι Σλάβοι ήταν ένα ελληνικό πρωτομεσογειακό φύλο; (sic). Ή μήπως του ότι χρησιμοποιεί την άποψη του Κρέτσμερ ως απόδειξη τάχα της ελληνικότητας των αρχαίων Μακεδόνων; Άλλα έγραφε ο Κρέτσμερ, αλλά π Δημήτρης Δημόπολος ως μη γλωσσολόγος δεν τα κατάλαβε.
Παρεπιπτόντως ούτε ο Δημήτρης Δημόπουλος πίστευε στην Ινδοευρωπαϊκή θεωρία και θεωρούσε την Ελληνική ως μητέρα γλώσσα. Οι απόψεις του ήταν αντισυμβατικές. Τον κρίνατε και αυτόν λέγοντας ότι δεν ήταν ειδικός και δεν μπορούσε να παρακολουθήσει τη σύγχρονη βιβλιογραφία, την οποία όμως παρακολουθείτε εσείς ως «ειδικός» (οι σπουδές σας;).
Συνέχεια στο 2ο μέρος

Γράφετε προσβλητικά εναντίον μου: "Προφανώς ανήκετε στους οπαδούς των λεγομένων "μη-συμβατικών" ψευδο-επιστημονικών θεωριών που γνωρίζουν μεγάλη διάδοση μεταξύ των ημιμαθών και αγραμμάτων που εντυπωσιάζονται με απάτες του τύπου "επιγραφής" (!) του Δισπηλιού, αρχανθρώπων, ομάδων Ε, νεφελείμ, εξωγήινων και των σχετικών. Έτσι εξηγείται και όλη αυτή η αφελής επιχειρηματολογία σας και οι αντιρρήσεις στο εξαιρετικό άρθρο του κ. Μπόλαρη. Διάβασα επίσης ανάμεσα στις ιδιότητές σας και την ειδικότητα "Εθνολόγος-Γλωσσολόγος". Επειδή το αντικείμενο αυτό με ενδιαφέρει και ασχολούμαι εδώ και δεκαετίες..."
Αντί να απαντήσετε σε όσα γράφω εξ αδυναμίας στρέφεστε στη μέθοδο λασπολόγησης (γνωστή τακτική του ναζισμού). Θα ήθελα και εγώ να διαβάσω τις όλες τις "εθνολογικές" σας εργασίες, αν και έχω διαβάσει μερικές από αυτές. Απαντώ λοιπόν:
1. Η αφελής (sic) επιχειρηματολογία μου δεν είναι δική μου. Απλώς παρέθεσα σωρεία εγκεκριμένων βιβλίων και εγκυκλοπαιδειών που μιλούν για Ιλλυριούς Αλβανούς και όχι για περιθωριακές απόψεις τύπου Μπόλαρη.
2. Ποια η σχέση μου με νεφελιμ και ομάδες Ε, που σε μια προσπάθεια πανικού σας προσπαθείτε να με συνδέσετε; Αυτοί εξάλλου πίστευαν στο ανάδελφον έθνος και ότι οι Έλληνες δεν είναι αυτόχθονες αλλά…ουράνιοι. Είδατε κανέναν από αυτούς να αναφέρονται σε Αλβανούς;
3. Βιβλία για ιστορικά ζητήματα δεν γράφω, μόνο για ιατρικά, και μάλιστα είναι το τελευταίο ιατρικό που γράφω στην Ελλάδα, διότι ξέρετε καλά πώς είναι οι εκδοτικοί οίκοι στην Ελλάδα.
4. Όσο για το "Γλωσσολόγος-Εθνολόγος", δεν έχετε παρά να έρθετε να σας κεράσω έναν καφέ, να σας δείξω το πτυχίο μου, όπου αποφοίτησα αριστούχος από την Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, καθώς και την πτυχιακή μου εργασία με θέμα την καταγωγή του αλφαβήτου, για την οποία παρά το ότι εξέφρασα διαφορετική άποψη από την φοινικική θεωρία, βαθμολογήθηκα με άριστα.
Συνέχεια στο 3ο μέρος

Όσο για τον γνωστό αυτόκλητο "εθνολόγο" Μακεδόνα συγγραφέα που χωρίς σπουδές επί του αντικειμένου γράφει βιβλία και κρίνει τους πάντες που εξέφρασαν "αντισυμβατικές" θεωρίες ως κομπογιαννίτες (sic), ετοιμάζω απάντηση καταπέλτη. Αλήθεια κύριε Βιβλιόφιλε, τι ακριβώς Μακεδόνας είστε; Σλαβομακεδόνας (= δηλαδή γνήσιος Μακεδόνας) ή κανένας εξελληνισμένος από το Βυζάντιο Μικρασιάτης (=ψευτομακεδόνας), που ζει στη Μακεδονία τα τελευταία 100 χρόνια και νομίζει ότι είναι απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου;!!!
Αλλά το εθνικιστικό, κρυπτοναζιστικό λόμπυ του αντιαλβανισμού στην Ελλάδα (και το αντίστοιχο ανθελληνικό στην Αλβανία) ζει και βασιλεύει. Λυπάμαι που σας χαλάω τα σχέδια, καθ' ότι ως βαθύς γνώστης της Ελληνικής αλλά και αρκετά καλός γνώστης της Αλβανικής (αλλά και άλλων γλωσσών) καθώς και γνώστης της σχετικής βιβλιογραφίας, παλαιάς και νέας, μπορώ να έχω καλύτερη άποψη από εσάς, που είστε απλώς βιβλιόφιλος αλλά όχι επιστήμων.
Τέλος λέω να σας καλέσω στην παρουσίαση του νέου μου βιβλίου για τον καρκίνο, που βασίζεται σε 1100 βιβλιογραφικές παραπομπές. Αντισυμβατικό και αυτό, καθ' ότι είμαι εκ φύσεως αντισυμβατικός και όχι γλύφτης της εκάστοτε εξουσίας και του κατεστημένου. Όπως λοιπόν χρησιμοποιώ τόσες πηγές για τα ιατρικά βιβλία, έτσι χρησιμοποιώ και για τα εθνολογικά.
Στόχος της έρευνάς μου στην ιατρική είναι να αποδείξω τις αντιεπιστημονικές θεωρίες της συμβατικής ιατρικής και διαιτολογίας, (αλλά και διάφορες θεωρούμενες ως εναλλακτικές όπως η ψευδοεπιστήμη της ομοιοπαθητικής), θεωρίες που κοστίζουν ζωές και την καταπίεση μη συμβατικών ατοξικών θεραπειών από το ιατροφαρμακευτικό λόμπυ.
Ομοίως στόχος μου από εδώ και πέρα είναι η κριτική των αντιεπιστημονικών θεωριών της συμβατικής γλωσσολογίας-εθνολογίας.
Θα δείτε επίσης στην ιστοσελίδα μου κατακραυγή των ψευτοθεωριών των δήθεν αντισυμβατικών Ελληναράδων, όπως του ότι η Ελληνική είναι η τελειότερη γλώσσα επειδή έχει πολλές πτώσεις και δυικό αριθμό (!!!), (άρα η γλώσσα των Μάο Μάο είναι πλουσιότερη της ελληνικής, διότι έχει περισσότερες πτώσεις!!!), ή ότι η Ελληνική είναι η μόνη γλώσσα που έχει ευκτική (sic), όπως μας πληροφόρησε εσχάτως η κ. Τζιροπούλου (αλήθεια το αλβανικό "rrofte Shqiperia" είναι ή δεν είναι ευκτική;), ότι οι Καλάς είναι Έλληνες (με επίσημες κρσατικές εκπομπές στην τηλεόραση)και άλλες φαιδρότητες. Επίσης φαντασιώνεστε ότι οι Πόντιοι και οι Κύπριοι είναι Ελληνικής καταγωγής, ενώ οι μεν πρώτοι είναι προσωασιάτες, ενώ οι δεύτεροι ένα συνονθύλευμα ανατολικών λαών, και κυρίως Φοινίκων.
Συνέχεια στο 4ο μέρος

Ξεφεύγεται εσείς τώρα κ. Δημόπουλε με το σχόλιο σας για τους...γνήσιους Μακεδόνες και τους ...εξελληνισμένους Μικρασιάτες.
Δηλαδή Έλληνες στην Μακεδονία δεν υπάρχουν ή υπήρχαν; Έχετε καταλάβει ότι αναπαράγεται αυτό που κατακρίνεται;
Τον Εθνοπολιτισμικό Εθνικισμό και Εθνικό Σωβινισμό(όπως τους καθορίζει ο Andrew Heywood στο Political Ideologies), που έχει γίνει σημαία στον Σλαβικό Μακεδονισμό και στον Αλβανιανισμό.

 

Όσον αφορά στον Θωμόπουλο, που τόσο προσπαθείτε να απαξιώσετε, ο καθηγητής γλωσσολογίας πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Μαγουλάς έγραφε: «Παλαιότερα θεωρούσαν τους Πελασγούς Ινδοευρωπαίους και μάλιστα προγόνους των Αλβανών (πβ. το ογκώδες βιβλίο Πελασγικά του Ιάκωβου Θωμόπουλου)». Ας δούμε τι γράφει ο Σαράντος Καργάκος στο βιβλίο του «Αλβανοί, Αρβανίτες, Έλληνες», σελ. 88 και 98: «Δεν πρέπει να αγνοηθεί η προσπάθεια ενός Έλληνα γιατρού, του Ιάκωβου Θωμόπουλου που δημοσίευσε την ογκώδη μελέτη υπό τον τίτλο Πελασγικά. Στο βιβλίο αυτό ο αυτοδίδακτος γλωσσολόγος Ιάκωβος Θωμόπουλος είχε υποστηρίξει τη στενή συγγένεια της ιλλυρικής και της αρχαίας πελασγικής, των οποίων μετεξέλιξη είναι η νεώτερη αλβανική. Προφανής πολιτικός στόχος του Θωμόπουλου ήταν η ένωση Ελλήνων και Αλβανών…Συχνά έχω γράψει ότι η Ελλάς θα έπρεπε από την πρώτη δεκαετία της εμφάνθισής της ως κράτους να γίνει το κέντρο των Βαλκανικών σπουδών.Υπήρχε τότε στην Ελλάδα το κατάλληλο έμψυχο δυναμικό, οι άνθρωποι δηλαδή που γνώριζαν άπταιστα την αλβανική και είχαν την αναγκαία πνευματική υποδομή για να θεμελιώσουν και να κτίσουν ένα σοβαρό επιστημονικό κέντρο. Έτσι κάποιες μεμονωμένες εργασίες, όπως του Παναγιώτη Κουπιτώρη και του Θωμόπουλου έμειναν αναξιοποίητες και χωρίς συνέχεια». Στην πραγματικότητα λίγοι έχουν προσέξει τι πραγματικά πίστευε ο Θωμόπουλος. Εξετάζοντας τη γλώσσα των Χετταίων (στην εποχή του υπήρξε σύγχυση και στην ουσία ο Θωμόπουλος μελέτησε τη γλώσσα των Hurri (του βασιλείου των Mitanni) και των Urartu γράφει: «Την γλώσσαν ταύτην απεδείξαμεν ημίν κατά τους τε γραμματικούς τύπους και τα θέματα αναντιρρήτως Πελασγική ήτοι πρωτοελληνικήν. Και φαίνεται μεν έχουσα εν τισιν η Χεττιτική (εννοεί τη γλώσσα των Hurri και Urartu) τη μορφή προσκολλητικής (agglutinative), αλλά το προσκολλητικόν τούτο, όπερ, ειρήσθω εν παρόδω, υπάρχει εν μέρει και εν τη σημερινή Πελασγική τη Αλβανική, και όπερ διακρίνει δήθεν την γλώσσαν των Χετταίων (εννοεί τη γλώσσα των Hurri και Urartu) από των Ινδογερμανικών, σκεπτέον μήπως αποτελη την αρχαϊκωτέραν μορφήν και αυτών των Ινδογερμανικών γλωσσών, ων τα Πελασικά ιδιώματα εισίν οι πρωτογενείς και αρχαιότεροι αντιπρόσωποι, αρχαιότεροι και αυτής της Σανσκριτικής (σελ. 679). Σε άλλο σημείο του έργου του ονομάζει την Αλβανική οιωνεί Ελληνική διάλεκτο. Και αλλού γράφει: Η αντιπαραβολή της αρχαίας Ελληνικής μεταφράσεως προς το Αλβανικόν κείμενον δεικνύει πόσα και αυτός ο ατημέλητος και όλως δημώδης Αλβανικός λόγος εγκλείει αρχαϊκά Ελληνικά κειμήλια, και πόσον η μελέτη της Πελασγικής Αλβανικής γλώσσης δύναται είναι ωφέλιμος προς τους ασχολουμένους με την αρχαίαν Ελληνικήν γλωσσολογίαν».
Αλλά κατά τους «ειδήμονες» η Ελληνική και η Αλβανική δεν έχουν σχέση μεταξύ τους, διότι η μεν είναι centum, η δε satem, αυτό όμως δεν εμποδίζει τον Γεώργιο Μπαμπινιώτη να γράψει: «Ενδιαφέρον είναι ότι τόσο η δομή όσο και το λεξιλόγιο της Αρμενιακής εμφανίζουν στενότερη συγγένεια προς την Ελληνική. Η στενότερη αυτή συγγένεια των δύο γλωσσών παραμένει πρόβλημα, καθ’ όσον δεν έχει αποδειχθεί ιστορικώς ότι Έλληνες και Αρμένιοι συνέζησαν σε ορισμένο χώρο και ότι διασπάσθηκαν αργότερα». Δυστυχώς ο κύριος Μπαμπινιώτης πιάνεται αδιάβαστος, αφού αγνοεί τη σχετική βιβλιογραφία! Η ελληνική λοιπόν και η αρμενική σχετίζονται, παρ’ όλο που η μια είναι centum και η άλλη satem, αλλά η Ελληνική και Αλβανική (ή η Ιλλυρική και η Αλβανική) για τον ίδιο ακριβώς λόγο θεωρούνται άσχετες!!! Υποκριτές και φαρισαίοι!!!
Σας πείραξε λοιπόν που μιλώ για την παναρχαιότητα της Αλβανικής, καθ’ ότι η Αλβανική είναι γλώσσα των κατώτερων φυλετικά, μη εν Χριστώ αδερφών Αλβανών μεταναστών, τετραγωνοκέφαλων και με πεταχτά αυτιά και μαίνεσθαι εναντίον μου εξαπολύοντας μύδρους πυρούς. Με ρωτάτε ποια είναι τα επιστημονικά μου συγγράμματα. Όταν λοιπόν κύριε Βιβλιόφιλε, γράψετε καμιά πρωτότυπη συγγραφή και όχι αντιγραφές άλλων βιβλίων, πες τε μου και μένα να τις διαβάσω.
Τις δικές μου γλωσσολογικές και εθνολογικές μελέτες μπορείτε να τις διαβάζετε στην ιστοσελίδα μου http://www.greeks-albanians.com/
Αυτά προς το παρόν.
 
Να που με λίγη ώθηση ξεπήδησε ένας ακόμη μεγαλοπρεπής «Βασιλάκης» («...ένας φανατικός «ξερόλας» μπουκωμένος με «μη-συμβατικές» άχρηστες ανοησίες τις οποίες πιστεύει για αδιαμφισβήτητες αλήθειες («το σύνδρομο του Βασιλάκη»...) όπως έχει περιγραφεί ήδη - «"Μη-συμβατικές" θεωρίες: Οι κερδοσκόποι του "ελληνισμού" και ο φενακισμός των αφελών»). Ο εν λόγω σπουδαίος εθνολόγος-γλωσσολόγος («...αποφοίτησα αριστούχος από την Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών...». Και ο γνωστός Άδωνις επίσης. Και λοιπόν; Τουλάχιστον ο Άδωνις δεν ισχυρίζεται ότι είναι εθνολόγος-γλωσσολόγος!) αναπτύσσει μια απίστευτη υπόθεση περί Αλβανοπελασγών με επιχειρήματα του απίθανου Θωμόπουλου, ο οποίος όμως είχε το ελαφρυντικό ότι τα έγραφε πριν από έναν αιώνα (το 1912 !). Και μόνον το επιχείρημα ότι: «...Εξετάζοντας τη γλώσσα των Χετταίων (στην εποχή του υπήρξε σύγχυση και στην ουσία ο Θωμόπουλος μελέτησε τη γλώσσα των Hurri (του βασιλείου των Mitanni) και των Urartu γράφει: «Την γλώσσαν ταύτην απεδείξαμεν ημίν κατά τους τε γραμματικούς τύπους και τα θέματα αναντιρρήτως Πελασγική ήτοι πρωτοελληνικήν...» αρκεί για να αντιληφθεί ένας μέσος αναγνώστης (με την προϋπόθεση ότι έχει σώας τας φρένας) την γελοιότητα αυτών των ...επιχειρημάτων. Με άλλα λόγια ο Θωμ. πιστεύοντας ότι μελετούσε την γλώσσα των Χετταίων έβγαλε συμπεράσματα ότι αυτή είναι αναντιρρήτως ...πελασγική δηλ. πρωτοελληνική. Μόνο που η γλώσσα που μελετούσε ο ατυχής δεν ήταν η χεττιτική, αλλά η Χουρριτική, η οποία ουδεμία σχέση έχει με τις ΙΕ γλώσσες, μια και ανήκε σε εντελώς διαφορετική γλωσσική οικογένεια! Βεβαίως απορώ που ο εθνολόγος-γλωσσολόγος αγνοεί ότι η Χουρριτική ΔΕΝ ήταν η γλώσσα «και των Urartu» όπως αναφέρει. Το φαιδρό πάντως της όλης ιστορίας είναι ότι η Γλωσσολογία αγνοεί την «πελασγική γλώσσα» διότι απλούστατα δεν διασώθηκε ούτε μια λέξη από αυτήν. Πώς λοιπόν ο σοφός Θωμ. κατάλαβε ότι η Αλβανική είναι πελασγική γλώσσα; Μυστήριον! Εάν λοιπόν εμφανιζόταν κάποιος και ισχυριζόταν ότι η γλώσσα των Βάσκων (η οποία δεν έχει άλλη συγγενική γλώσσα στον κόσμο) είναι μια διάλεκτος της Ατλαντικής που μιλούσαν στην χαμένη Ατλαντίδα, ποιο θα ήταν το πρώτο ερώτημα που θα του έκαναν; Και πώς γνωρίζεις την Ατλαντική; Αυθαίρετα λοιπόν ο Θωμ. και οι ευφάνταστοι οπαδοί του ισχυρίζονται ότι η Αλβανική είναι ίδια με την πελασγική (!) και επειδή η (άγνωστη) πελασγική είναι πρόγονος της ελληνικής, άρα ελληνική=αλβανική! Tragic, όπως λέει και η Τασούλα της διαφήμισης!
Είμαι βέβαιος ότι ο εν λόγω εθνολόγος-γλωσσολόγος σύντομα θα αποκρυπτογραφήσει τον δίσκο της Φαιστού, την στήλη της Λήμνου, θα δώσει μια έγκυρη μετάφραση της πινακίδας του Δισπηλιού, θα ερμηνεύσει την στήλη του Αρχοντικού, θα ανακαλύψει την Αμερική, την πενικιλλίνη και (γιατί όχι;) το φάρμακο για τον καρκίνο. Στις απέραντες λεωφόρους της μη-συμβατικής αρλουμπολογίας τα πάντα είναι δυνατά! Ακόμη και οι Σκιπετάροι να ομιλούν πελασγικά!
 

Δυστυχώς μαζί σας, κύριε Βιβλιόφιλε, δεν μπορεί να γίνει επιστημονικός διάλογος. Ο Άδωνις δεν ισχύρίζεται ότι είναι εθνολόγος-γλωσσολόγος, διότι έχει τελειώσει το τμήμα ιστορίας της φιλοσοφικής. Δεν μπορεί να ισχυριστεί πράγματα τα οποία δεν είναι.
Δεν ξέρετε να κάνετε επιστημονικό διάλογο, διότι δεν έχετε επιχειρηματολογία. Από κάθε "αντισυμβατικό", όπως τον αποκαλείται, συγγραφέα απομωνώνεται κάποιες εσφαλμένες απόψεις του (που είναι λογικό να υπάρχουν λόγω της εποχής που γράφουν) και πετάτε στον κάλαθο των αχρήστων όλη την υπόλοιπη δουλειά του. Ύπουλη τύπου Δαβίδ και σφεντόνας μέθοδος, δεν νομίζετε; Έτσι αντί να πιάσετε λέξη προς λέξη το βιβλίο του Θωμόπουλου και να το ανατρέψετε, όπως θα έκανε ένας σοβαρός επιστήμονας, περιορίζεστε σε λεκτικές επιθέσεις εντυπωσιασμού. Αν είχατε όμως κάτσει ποτέ στη ζωή σας να διαβάσετε κανένα επιστημονικό σύγγραμμα, θα βλέπατε τι σημαίνει επιστημονικός αντίλογος. Αν διαβάζατε για παράδειγμα το ογκωδέστατο βιβλίο του Θ. Παπαδημητρακόπουλου με τίτλο "Βάσανος των περί της ελληνικής προφοράς ερασμικών αποδείξεων" θα βλέπατε ότι παίρνει ένα ένα τα επειχηρήματα των ερασμιστών και προσπαθεί να τα ανατρέψει. Δυστυχώς σήμερα δεν βλέπουμε στην Ελλάδα τέτοιου είδους πρωτότυπα επιστημονικά συγγράμματα, αλλά απαντήσεις συναισθηματικού εντυπωσιασμού. Έτσι οι μεν καταφεύγουν σε εκφράσεις του τύπου "κομπογιαννίτες, τσαρλατάνοι, αρλουμπολόγοι, εθνικιστές, ναζιστές κ.λπ.", οι δε σε εκφράσεις τύπου "ανθέλληνες, προδότες, κομμουνιστές, σιωνιστές κ.λπ.". Έτσι ανάλογα με το κοινό που απευθύνεστε, κάποιους οπαδούς θα προσελκύσετε. Με την τακτική όμως που ακολουθείτε, θα έπρεπε να πετάξετε στον κάλαθο των αχρήστων και όλους τους μεγάλους Έλληνες λογίους του παρελθόντος. Γιατί δεν πατάτε στον κάλαθο των αχρήστων και τον Μέγα Κοραή ή τον Οικονόμο Εξ Οικονόμων, ο οποίος και πίστευε στην ξεπεραμένη πια "αιολοδωρική" θεωρία (αν έχετε ιδέα τι είναι αυτό). Γιατί δεν πετάτε στον κάλαθο των αχρήστων και τον μέγα Κουμανούδη, ο οποίος και πίστευε στην αιολική προέλευση της λατινικής γλώσσας;
Δεν πρόκειται να ανακαλύψω την Αμερική, αλλά να αποκαλύψω την ολική γενοκτονία των ιθαγενών από τους Χριστιανούς Δυτικούς, για την οποία όλοι εσείς οι "συμβατικοί" μιλιά. Αφήστε τώρα τα ιατρικά στην ησυχία τους, γιατί δεν έχετε ιδέα επί του θέματος. Πολλές από τις σημαντικές ανακαλύψεις στον χώρο της υγείας έχουν γίνει από "αντισυμβατικούς". Για παράδειγμα, ενώ ήταν γνωστή η θεραπεία του σκορβούτου, η επίσημη ιατρική αρνιόταν να δεχθεί την αλήθεια για δύο ολόκληρους αιώνες, αφήνοντας χιλιάδες κόσμο να αποδεκατίζεται. Και αφήστε τον καρκίνο στην ησυχία του. Μη μιλάτε για πράγματα που αγνοείτε.
Δεν κάνω τον ξερόλα, ομιλώ μόνο για πράγματα τα οποία έχω σπουδάσει και συνεχίζω να σπουδάζω προς απόκτηση διδακτορικού. Άλλοι είναι αυτοί που το παίζουν ξερόλες χωρίς να έχουν επίγνωση των ζητημάτων που καταπιάνονται. Αλλά δυστυχώς ζούμε σε μια εκφυλισμένη οπισθοδρομική, ταλιμπανορθόδοξη κοινωνία, ένα άθλιο ψευδεπίγραφα ελληνικό ρωμέικο κρατίδιο, που το μόνο που ξέρει να μιλά είναι για τον Μέγα Αλέξανδρο και τον ένδοξο βυζαντινισμό μας. Τη νεοελληνική ξεφτίλα στις επιστήμες υγείας την έχω δει όταν κάνω τη σύγκριση με χώρες όπως ΗΠΑ, Καναδά, και Αγγλία, από τις οποίες πολλά έχουμε να μάθουμε, μπας και βγούμε από τον μεσαίωνα της αμάθειας στον οποίο ευρισκόμεθα.

 

Αγαπητέ Ακρίτα διαπιστώνω για μια ακόμη φορά ότι επιχειρείς να ανοίξεις διάλογο με έναν "Βασιλάκη" που τα ξέρει όλα: "Δυστυχώς όλοι στην Ελλάδα έχετε πλήρη μεσάνυχτα γύρω από το μακεδονικό (αλλά και το αλβανικό)", ενώ ο εν λόγω προφανώς γνωρίζει τα πάντα. "Μη μιλάτε για πράγματα που αγνοείτε". Ο τύπος εκτός από ψώνιο είναι και επικίνδυνος: Αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία ("...δικαιώνετε τον αλυτρωτισμό της Μακεδονίας), ανακάλυψε (έναν περίπου αιώνα μετά από το ΚΚΕ) την ύπαρξη Σλαβομακεδόνων, ισχυρίζεται ότι οι ομιλούντες το σλαβικό ιδίωμα δεν είναι ελληνικής καταγωγής (αν και έχουν ελληνική συνείδηση, κάτι είναι και αυτό) και ότι "...Πολλοί από τους θεωρούμενους ως Έλληνες μικρασιάτες δεν είναι Ελληνικής καταγωγής, είναι πληθυσμοί που εκχριστιανίσθηκαν και έμαθαν την Ελληνική επί Βυζαντίου. Ας μην αναπαράγουμε εθνικούς μύθους...".
Υπενθυμίζω ότι η ελευθερία διατύπωσης απόψεων και ο διάλογος έχουν κάποια όρια. Παρ' όλο που έγινε αντιληπτό από τα πρώτα "σεντόνια" του, ότι ο εν λόγω ισχυρίζεται πως κατέχει την απόλυτη και μοναδική αλήθεια, άρα έχουμε να κάνουμε με κάποιον "παράξενο" τύπο από αυτούς που κυκλοφορούν ελεύθερα στο Διαδίκτυο, μόλις τον επανέφεραν στην τάξη από το παραλήρημά του κατέφυγε σε επιθέσεις, απειλές, μειωτικούς χαρακτηρισμούς, χωρίς ποτέ να απαντάει στα ερωτήματα που του έθεταν, κάτι που δυστυχώς το επέτρεψες. Βεβαίως, δικό σου ιστολόγιο είναι και εσύ επιλέγεις το πώς θα το διαχειριστείς. Μια ενδιαφέρουσα και διαφωτιστική ανάρτηση που θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή για μια διαφωτιστική ανταλλαγή απόψεων, απαξιώθηκε πλήρως με την είσοδο ενός "Βασιλάκη" με τις "μη-συμβατικές" αερολογίες και παλαβομάρες του και που επιδιώκει να μας διδάξει με ύφος εκατό καρδιναλίων πράγματα και θάματα που αγνοούμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι αδαείς και αμαθείς. Ο Καθηγητής Ξηροτύρης, που θα μπορούσε να συνεισφέρει εποικοδομητικά "έφυγε τρέχοντας". Λυπάμαι, αλλά θα ακολουθήσω το παράδειγμά του. Αρκετά λοιπόν με τους διάφορους θρασύτατους νεαρούς καλαμοκαβαλλάρηδες του Διαδικτύου. Δεν έχω ούτε τον χρόνο, ούτε την διάθεση να ασχοληθώ άλλο μαζί τους. Είναι ανίατες περιπτώσεις και το μόνο που κάνουν είναι να δοκιμάζουν τα νεύρα μας και να μας γεμίζουν αλογόμυγες. Καλή συνέχεια.

 

Βιβλιόφιλε, ξέρεις πολύ καλά ότι είμαι υπέρ του διαλόγου, ακόμα και εάν ο άλλος θεωρείται από κάποιους δογματικός. Το ξέρω ότι δεν έχεις υπομονή όταν αντιμετωπίζεις τέτοιου είδους επιχειρηματολογία, δεν παύει όμως να είναι γόνιμη για έναν τρίτον.Δυστυχώς και εγώ στεναχωρήθηκα για την αντίδραση του καθηγητή Ξηροτύρη. Αυτό όμως είναι το διαδίκτυο. Ακούγονται όλες οι ιδέες, ακόμα και οι παράξενες για κάποιους.

ΥΓ προς τρίτους:
Ο Βιβλιόφιλος είναι ο Μακεδόνας Δημήτρης Ε. Ευαγγελίδης, συγγραφέας των πολύ καλών βιβλίων «Λεξικό των αρχαίων ελληνικών και περι-ελλαδικών φυλών»,«Λεξικό των λαών του αρχαίου κόσμου», «Μη Συμβατικές θεωρίες», «Αρχαία Μακεδονία: Εθνολογία, Αρχαιολογία, Ιστορία», κλπ
Ετοιμάζει ένα καινούργιο βιβλίο με θέμα την «ιστορική καταγωγή των Αλβανών»

 

Ούτε και εγώ έχω χρόνο να ασχοληθώ άλλο μαζί με τον Βιβλιόφιλο.
Απλώς μια διευκρίνιση.
Γράφει ότι ισχυρίζομαι ότι οι ομιλούντες το σλαβικό ιδίωμα δεν είναι ελληνικής καταγωγής, αν και έχουν ελληνική συνείδηση!!!
Το ακριβώς αντίθετο λέω, αλλά ο εν λόγω κύριος δεν καταλαβαίνει ούτε τι γράφω.

Επίσης γράφει:
"Ο τύπος εκτός από ψώνιο είναι και επικίνδυνος: Αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία ("...δικαιώνετε τον αλυτρωτισμό της Μακεδονίας)"
Ενώ αν ονομαστούν με άλλο όνομα, θα πάψουν να έχουν αλυτρωτικές διαθέσεις; Μα η Ελλάδα φοβάται ένα κρατιδιάκι, που αν θέλει μπορεί να το καταλάβει μέσα σε 3 ώρες; Το πιο σημαντικό θέμα είναι η μη αποδοχή μακεδονικής εθνότητας, κάτι που οι φίλοι του οι Σέρβοι έχουν αποδεχθεί!!! Το ίδιο και το "ελληνικό" κόμμα που έχει ισχυρές πιθανότητες να κυβερνήσει την Ελλάδα: ο Σύριζα!!!
Ας διαβάσει τι γράφει ο Δημήτρης Δημόπουλος για το Μακεδονικό, και μετά συζητάμε.

Γράφει: "Υπενθυμίζω ότι η ελευθερία διατύπωσης απόψεων και ο διάλογος έχουν κάποια όρια."
Το αφήνω ασχολίαστο. Οι αναγνώστες μπορούν να κρίνουν.

Αν διάβαζε την ιστοσελίδα μου θα έβλεπε ότι ετοιμάζω ανασκευή των θεωριών Νακρατζά, Λιθοξόου και Βοσκόπουλου. Εκείνος που γράφει βιβλία κατά των ελληνοκεντριστών, πώς και δεν έχει γράψει κάτι για να ανασκευάσει τα όσα ανθελληνικά γράφουν οι του Ουρανίου Τόξου, αλλά ασχολείται από το πρωί ώς το βράδυ με τους ελληνοκεντριστές;
Σε μια εκπομπή του Χαρδαβελα ο γενετιστής Πάγκαλος ανασκεύασε τη θεωρία των Σκοπιανών περί δήθεν αφρικανικής καταγωγής των Ελλήνων, αλλά στη συνέχεια είπε: "Αποδεχόμαστε ότι υπήρξε κένωση πληθυσμών στη Μακεδονία όπως υπήρξε και στην Κεντρική Ελλάδα και Πελοπόννησο και καλύφθηκε από Αλβανούς". Βέβαια για τη Μακεδονία δεν μας ανέφερε από ποιους καλύφθηκε το δήθεν κενό!!! Στη συνέχεια όμως είπε: "Ας διαλέξουν οι γείτονές μας το όμορφο όνομα Δημοκρατία του Βαρδάρη και ας μην ασχολούνται με γενετικές μελέτες για να αποδείξουν την αρχαιότητά τους, μελέτες που θυμίζουν άλλες εποχές (εννοούσε Γερμανία του Χίτλερ)". Και πολλοί από το πάνελ συμφώνησαν λέγοντας "Έλληνες οι της ημετέρας παιδείας μετέχοντες"!!! Το βίντεο αυτό υπήρχε στο youtube ευτυχώς χωρίς μετάφραση. Αφού όμως ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι τα Σκόπια δεν πρέπει να λέγονται Μακεδονία, όλα τα άλλα περί πληθυσμιακών κενών πέρασαν απαρατήρητα.
Τώρα το ποιοι είναι επικίνδυνοι το βλέπουμε.
Βλέπουμε επίσης και την τρομερή επιτυχία πο έχει η ελληνική εξωτερική πολιτική, η οποία εστιάζεται στο θέμα του ονόματος.

Για ρίξτε μια ματιά σε ένα παλιό μου δημοσίευμα ενός blog μου, όπου σχολιάζω τις αρκετά σωστές τοποθετήσεις του Κυριάκου Βελόπουλου, όπως αυτές παρουσιάσθηκαν σε συνέντευξή του σε σκοπιανό τηλεοπτικό σταθμό.
http://mariosdimopoulos.blogspot.gr/2012/02/blog-post_18.html
Δείτε για να καταλάβετε και τι σημαίνει ορθή εξωτερική πολιτική. (Να διευκρινίσω ότι δεν ταυτίζομαι ιδεολογικά με τον Βελόπουλο. Απλώς ο άνθρωπος ξέρει ιστορία.
 
Και ήλθαν και οι ενισχύσεις. Οι οπαδοί και φίλοι του κ. Ευαγγελίδη.
 
λοιπον συνοψιζω αυτα που εγραψα στο σχολιο το οποιο σβηστηκε, χωρις χαρακτηρισμους για τον λαμπρο επιστημονα Μαριο Δημοπουλο!
1) αυτοαποκαλειται γλωσσολογος-εθνολογος, αλλα αναφερει μονο το πτυχιο της φιλολογιας(αρα απο που προκυπτει η δευτερη ιδιοτητα?)
2)κατηγορει τον Ευαγγελιδη οτι δεν εχει πτυχιο, αρα δεν εχει δει ποτε το βιογραφικο του(πτυχιο απο τη σχολη φυσικων επιστημων του Αριστοτελειου και μεταπτυχιακο πολιτιστικης ανθρωπολογιας(εθνολογιας) στην Πατρα)
3)Κατηγορει ξανα τον Ευαγγελιδη οτι δεν παραθετει στοιχεια να τον αντικρουσει! Αυτα που του αναφερει ο Ευαγγελιδης για τον Θωμοπουλο, τα κανει γαργαρα, λεγοντας απλα, οτι ο Ευαγγελιδης "απομονωνει φρασεις επιλεκτικα"! Συγγνωμη δηλαδη, τι θα επρεπε να κανει? Να σχολιασει φραση φραση τις 1000 σελιδες του βιβλιου του Θωμοπουλου? Αυτα τα λιγα που αναφερει ο Ευαγγελιδης, καθως και καποια αλλα που εχει μεσα στο βιβλιο του, "Μη Συβατικες Θεωριες", ειναι απτα δειγματα, για την αντεπιστημονικοτητα του Θωμοπουλου!
4)Μας λεει οτι ο Μαλορυ αναγκαζεται στο βιβλιο του, να αναφερει τη θεωρια του Ρενφριου, που εχει δημιουργησει νεες τασεις κλπ κλπ! Αυτο που δεν μας λεει, ειναι οτι ο Μαλορυ δεν αναφερει απλα τη θεωρια του Ρενφριου, αλλα κυριολεκτικα την συντριβει, ενω και ο ιδιος ο Ρενφριου απ'οτι ξερω εχει προχωρησει σε αναθεωρηση αρκετων σημειων της αρχικης του θεωριας! Επισης ειναι τουλαχιστον αστειο ν α μιλαει για σαθροτητα του επιχειρηματος του Μαλορυ, σχετικα με τη Γραμμικη Α και να αντιπαραθετει οτι την αποκρυπτογραφησε ως ελληνικη ο...Μηνας Τσικριτσης!!!...
5)Μας αναφερει τον Πουλιανο, μεσα στον καταλογο των, υποτιθεται, σοβαρων επιστημονων που αρνουνται την ινδοευρωπαικη θεωρια! Ας μαθει ο κυριος Δημοπουλος οτι οι πρωτες εκδοσεις του βιβλιου του Πουλιανου, "Η Προελευση των Ελληνων", δεν αρνουνταν τιποτα τετοιο και ξαφνικα, βγηκαν αναθεωρημενες εκδοσεις του βιβλιου, "μη συμβατικες" πλεον, οπου ποτε δεν δικαιολογησε ο Πουλιανος, αυτες τια αλλαγες, δηλαδη αν βρηκε νεα στοιχεια κλπ! Αυτα για την επιστημονικη σοβαροτητα του Πουλιανου, ο οποιος χρονολογει τον "αρχανθρωπο" στα 700.000 χρονια πισω...
6)Μας παραθετει οτι η εκυκλοπαιδεια Παπυρος-Λαρους, δεχεται την καταγωγη των Αλβανων απο τους Ιλλυριους! Εχω και τους 61 τομους της Παπυρος-Λαρους-Μπριτανικα(η παλια, μαυρη εκδοση), εψαξα στα σχετικα ληματα αυτες τις μερες ("Αλβανια" "Ιλλυριοι" κλπ), το μονο που εβρισκα ηταν οτι σχετικα με τη θεωρια αυτη "δεν υπαρχουν ισχυρα επιχειρηματα"! παρακαλω λοιπον να γινει συγκεκριμενος ο κυριος Δημοπουλος και να μας πει, ακριβως σε ποιον τομο και σε ποιο λημα το βρηκε αυτο!
7) Τελος, ενα εκπληκτικο χωριο απο τα σεντονια του κυριου Δημοπουλου
"Το ότι η Αλβανική ομιλείτο στον ελλασδικό χώρο από τα προιστορικά χρόνια φαίνεται από πολλά στοιχεία. Φυσικά απόδειξη δεν υπάρχει. Απόδειξη θα ήταν να είχαμε ένα μαγνητοφωνάκι με τη λαλιά τους."
Θαυμαστε επιστημονικη μεθοδολογια και επιχειρηματολογια...
 

Εγώ θα σου προσθέσω και ένα 8ο:
Κάπου μέσα στην επιχειρηματολογία του ο γιατρός Δημόπουλος αναφέρει τον Σταυριανό και την θέση του που είναι ότι οι Αλβανοί είναι οι απόγονοι των Ιλλυριών.!!!

Αυτά που δεν αναφέρει και αφορούν τις εξής ιστορικές θέσεις του Σταυριανού(The Balkans since 1453):

-Οι Ιλλυριοί είναι ξεχωριστή πολιτισμική οντότητα από την Ελληνική.
-Πρώτος κύριος(και ελληνικός) πολιτισμός ήταν ο Μινωικός το 2200 π.Χ έως το 1100. π.Χ
-Οι Ιλλυριοί και οι Θράκες ήταν βάρβαρα φύλλα.
-Οι Έλληνες Δωριείς προέρχονται από τα Βόρεια, και κατέβηκαν στην Ελλάδα και στον Μυκηναικό κόσμο λόγω των πιέσεων των παραπάνω βαρβαρικών φύλλων.
-Οι Μακεδόνες σύμφωνα με τελευταία αρχαιολογικά και γλωσσολογικά δεδομένα ήσαν Έλληνες(όταν γράφτηκε το βιβλίο δεν είχε ανακαλυφθεί η Βεργίνα)
-Οι Αλβανοί κατέβηκαν στην Ελλάδα κατά την διάρκεια την Βυζαντινής εποχής.
-Πουθενά δεν αναφέρει την λέξη...Πελασγός.

Τώρα να τα ξέχασε σκοπίμως, να μην τα πρόσεξε, είναι δικό του θέμα.
Βλέπεις ότι δεν χρειάζονται χαρακτηρισμοί όταν κάνουμε διάλογο. Παίρνουμε και αναλύουμε τα στοιχεία. Ότι έκανε η Λέφκοβιτς με τον Αφροκεντρισμό.

 

Αγαπητέ Ακρίτα,
1. Μην μου βάζετε ιδιότητες που δεν έχω (γιατρός).
2. Δεν κατάλαβα προς τι όλο αυτό με τον Σταυριανό; Εσείς που χρησιμοποιείτε ως πηγή τον Georgiev για τη δήθεν δακορουμανική προέλευση των Αλβανών, πώς και αγνοείτε ότι ο εν λόγω γλωσσολόγος δεν θεωρούσε τη γλώσσα των αρχαίων Μακεδόνων Ελληνική;
3. Κάθοδος Δωριέων υπήρξε μόνο στη φαντασία σας.
Δείτε τι λέει η σύγχρονη επιστήμη:
"According to Greek legend, the sons of Heracles and his followers were banished from Mycenae and they took possession of the Peloponnesus. The Dorians spoke the same language as the Mycenaeans. One wonders how they remained isolated for so long. The historian John Fine has suggested that the Dorians were not another group of people as all, but simply another Mycenaean people, long oppressed, who spoke another dialect and who simply outlive the Mycenaeans. Many historians today believe that a system-wide collapse brought on by famine or other natural disaster, cimbined with the wanderings of the People of the Sea and internal warfare among Mycenaean chieftains brought the civilization down (AP World History, by Deborah Vess,p 98, 2006).
4. Τι εννοείται λέγοντας για τη Βεργίνα; Τίνος είναι ο τάφος και τι αποδεικνύει για την καταγωγή των Μακεδόνων; Παρακαλώ να γίνεται σαφής.

 

Προς hellenicwarrior84,
1. Γράφει: "ο ιδιος ο Ρενφριου απ'οτι ξερω εχει προχωρησει σε αναθεωρηση αρκετων σημειων της αρχικης του θεωριας" και μετά γράφει "Μας αναφερει τον Πουλιανο, μεσα στον καταλογο των, υποτιθεται, σοβαρων επιστημονων που αρνουνται την ινδοευρωπαικη θεωρια! Ας μαθει ο κυριος Δημοπουλος οτι οι πρωτες εκδοσεις του βιβλιου του Πουλιανου, "Η Προελευση των Ελληνων", δεν αρνουνταν τιποτα τετοιο και ξαφνικα, βγηκαν αναθεωρημενες εκδοσεις του βιβλιου...Αυτα για την επιστημονικη σοβαροτητα του Πουλιανου".
Δηλαδή ο Renfrew έχει δικαίωμα να αναθεωρήσει, ο Πουλιανός όχι; Και αυτό σημαίνει επιστήμη. Να αναθεωρείς τις απόψεις σου, αν βρεις άλλα στοιχεία. Προς ενημέρωση του φίλου μας, από την πρώτη έκδοση του βιβλίου του για την προέλευση των Ελλήνων, βρήκε νέα δεδομένα και μελέτησε νέους πληθυσμούς (όπως τους Σαρακατσάνους) που τον έκαναν να αναθεωρήσει την αρχική του άποψη. Ο φίλος μας είναι ανθρωπολόγος και έχει κάνει ανθρωπολογική έρευνα, για να αποδείξει την ηλικία του αρχανθρώπου;
2. Τελος, ενα εκπληκτικο χωριο απο τα σεντονια του κυριου Δημοπουλου
"Το ότι η Αλβανική ομιλείτο στον ελλασδικό χώρο από τα προιστορικά χρόνια φαίνεται από πολλά στοιχεία. Φυσικά απόδειξη δεν υπάρχει. Απόδειξη θα ήταν να είχαμε ένα μαγνητοφωνάκι με τη λαλιά τους."
Γνωρίζει ο φίλος μας τη διαφορά των λέξεων ένδειξη και απόδειξη; Μπορεί ο φίλος μας να μας φέρει αποδείξεις ότι η μητρική γλώσσα των αρχαίων Μακεδόνων και Ηπειρωτών ήταν Ελληνική; Σύμφωνα επίσης με τη λογική του οι Αχαιοί του 19ου αιώνα δεν μιλούσαν Ελληνικά, αφού δεν τους έχουμε απομαγνητοφωνήσει.
3. Γράφει ότι ο Mallory συντρίβει τον Renfrew!!! Ευσεβείς πόθοι. Ο Μπράιαν Σάικς στο βιβλίο του "Οι επτά κόρες της Εύας", αφού αναφέρεται στις πρωτοποριακές γενετικές μελέτες του Sforza για τη μετακίνηση των νεολιθικών γεωργών γράφει: "Αυτό το ανθρώπινο τσουνάμι δεν έφερε μόνο τη γεωργία στην Ευρώπη, αλλά σύμφωνα με τον διακεκριμένο αρχαιολόγο του Κέμπριτζ Κόλιν Ρένφριου, ήταν υπεύθυνο και για την εισαγωγή και τη διασπορά της οικογένειας γλωσσών στην οποία ανήκουν οι περισσότερες ευρωπαϊκές γλώσσες...Ο Ρένφριου συμπέρανε ότι η πρωταρχική ινδοευρωπαϊκή ευρωπαϊκή γλώσσα εμφανίστηκε στην Ανατολία της Κεντρικής Τουρκίας και από εκεί εξαπλώθηκε στην Ευρώπη από τους πρώτους αγρότες που εισέβαλαν στην ήπειρο (σελ. 218-220). Καμιά αναφορά στον Μάλορυ. Ποιος ασχολείται με τον Μάλορυ; Ο εαυτός του, ο κ. Ευαγγελίδης και hellenicwarrior84!!! Μου είναι αδιάφορο τι πιστεύει ένας κολλημένος ινδοευρωπαϊστής σαν τον Μάλορυ. Οι απόψεις του έχουν τόσο αξία όσο και οι απόψεις ορισμένων που ακόμα και σήμερα αμφισβητούν την ελληνικότητα των Μυκηναίων και θεωρούν ως χρονολογία άφιξης των Ελλήνων το 1200 π.Χ.!!! Γράφει ο Robert Drews στο βιβλίο του "Η έλευση των Ελλήνων": "Η τελευταία χρονολογία - 1200 π.Χ. - υποστηρίζεται σήμερα από μια μικρή μειοψηφία επιστημόνων που όλοι τους αμφισβητούν την απόδειξη του Michael Ventris και John Chadwick ότι η γλώσσα στις πινακίδες της Γραμμικής Γραφής Β είναι ελληνική" (σελ. 33-34).

4. Γράφει: "Επισης ειναι τουλαχιστον αστειο να μιλαει για σαθροτητα του επιχειρηματος του Μαλορυ, σχετικα με τη Γραμμικη Α και να αντιπαραθετει οτι την αποκρυπτογραφησε ως ελληνικη ο...Μηνας Τσικριτσης!!!"
Γιατί έχει διαβάσει ο φίλος το βιβλίο του Τσικριτσή και μπορεί να τον αντικρούσει; Αγνοεί όμως ότι εκτός από τον Τσικριτσή και ο αγαπημένος σας Georgiev ισχυρίζεται ότι έχει ερμηνεύσει τη Γραμμική Α ως ελληνική στο έργο του ''La position du dialecte Cretois des inscriptions en Lineaire A'' (ed. 1957). Αλλά γι' αυτό γαργάρα!!!

 

5. Όσον αφορά στο ότι ο κ. Ευαγγελίδης απέδειξε την αντιεπιστημονικότητα του Θωμόπουλο. Αν μέσα σε ένα βιβλίο 10000 σελίδων κάποιος καταφέρει να βρει 10 λάθη (δικαιολογημένα λόγω της εποχής που έγραψε το βιβλίο του), αυτό σημαίνει ότι ο Θωμόπουλος ήταν παραεπιστήμων; Το γεγονός ότι ολόκληρα βιβλία του Georgiev αποδείχθηκαν εντελώς λάθος, αυτό δεν σας εμποδίζει να τον ονομάζεται σπουδαίο επιστήμονα και να τον χρησιμοποιείται, για να επικυρώσετε τον αντιαλβανισμό σας. Αλήθεια, γνωρίζετε ότι ο Georgiev υποστήριζε ότι η γλώσσα των αρχαίων Μακεδόνων δεν ήταν Ελληνική; Γιατί δεν χρησιμοποιείτε και αυτή την άποψή του;

 

6. Γράφει: "κατηγορει τον Ευαγγελιδη οτι δεν εχει πτυχιο, αρα δεν εχει δει ποτε το βιογραφικο του(πτυχιο απο τη σχολη φυσικων επιστημων του Αριστοτελειου και μεταπτυχιακο πολιτιστικης ανθρωπολογιας(εθνολογιας) στην Πατρα".
Πότε κατηγόρησα εγώ τον κ. Ευαγγελίδη ότι δεν έχει πτυχίο; Αλλά και πάλι δεν κατανοώ τι δουλειά έχει πτυχιούχος σχολής φυσικών επιστημών (τι σημαίνει αυτό; πολύ γενικό δεν είναι;) καθώς και με μεταπτυχιακό πολιτιστικής ανθρωπολογίας να ασχολείται με γλωσσολογία και καταγωγές λαών, και όχι μόνο αυτό, αλλά αντί να είναι σεμνός και ήπιων τόνων, να κρίνει τους πάντες και τα πάντα λες και κατέχει έδρα πανεπιστημίου!!!

κ. Δημόπουλε, γιατί πετάγεστε από το ένα θέμα στο άλλο;
Βάλατε ως επιχείρημα τον Σταυριανό, όπως έβαλα και εγώ.
Ποιο είναι το συμπέρασμα του ιστορικού: ότι Ιλλυριο-Αλβανοί δεν έχουν ουδεμία σχέση με τους Έλληνες.
Μήπως το αμβισβητείται;
Σε ότι αφορά την Βεργίνα μιας και ρωτάτε... http://www.imathia.gr/page.asp?404;http://www.imathia.gr:80/tourism/archaeological/vergina.htm

Και καλό είναι να απαντάτε και στις προηγούμενες ερωτήσεις που σας ζήτησα. Όχι τίποτα άλλο, για το καλό του διαλόγου.

 

Μπορεί ο Σταυριανός να λέει ότι οι Ιλλυριοί δεν έχουν καμιά σχέση με τους Έλληνες, αλλά θεωρεί τους Αλβανούς απογόνους των Ιλλυριών. Παρ' όλα αυτά στο ίδιο λήμα της εγκυκλοπαίδειας διαβάζουμε: "Ο Δημήτριος Καμάρδα ησχολήθη με την αλβανικήν γλώσσαν και κατέλιπε περισπούδαστας μελέτας, εξ ων σημαντικώτεραι είναι το Δοκίμιον συγκριτικής γραμματολογίας επί της αλβανικής γλώσσης και το Παράρτημα, καταδεικνύουσαι την στενήν συγγένειαν της αλβανικής προς την ελληνικήν". Συγκεκριμένα ο Καμάρδα θεωρούσε την Αλβανική ως προερχόμενη από την Ελληνική. Φαντάζομαι ότι και αυτό το απόσπασμα είναι του Σταυριανού.
Δεν μου απαντήσατε όμως για τον Geogiev που δεν θεωρεί την αρχαία μακεδονική ως ελληνική;
Όσον αφορά στον τάφο της Βεργίνας, διαβάστε αυτό:
http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=2439
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
Ο ΤΑΦΟΣ ΣΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ
Μια εικοσαετία μετά το θάνατο τού Φιλίππου Β΄
χρονολογείται τελικά ο τάφος τής Βεργίνας.
καθηγητής κλασικής αρχαιολογίας τού Α.Π.Θ.,
δρ. Παναγιώτης Φάκλαρης,
μαθητής και στενός συνεργάτης τού Μ. Ανδρόνικου.

 

Ο Georgiev όταν έκανε την ανάλυση είχε τα υπόψη του τα πρόσφατα επιγραφικά και αρχαιολογικά δεδομένα(π.χ. κατάδεσμος της Πέλλας);
Μάλλον όχι. Γι'αυτό να μην βγάζουμε συμπεράσματα όταν κάποιος επιστήμονας δεν έχει λάβη για διάφορους λόγους υπόψη τα τελευταία επιστημονικά ευρήμματα.
Σε ότι αφορά την Αλβανική γλώσσα, δεν λέει πουθενά ότι ο Σταυριανός συμφωνεί με τον Καμάρδα.!!!

Για τον τάφο του Φιλίππου υπάρχει πλούσιο υλικό στο blog. Μέχρι στιγμής δεν πείθει η άποψη ότι ο τάφος δεν είναι του Φιλίππου.

Και εδώ κλείνω την κουβέντα μαζί σας, διότι δεν απαντάτε στα ερωτήματά μου. Προφανώς σκοπίμως.

 

ο κυριος Δημοπουλος η δεν καταλαβαινει, η κανει πως δεν καταλαβαινει καποια πραγματα! ξαναρωταω λοιπον και απαιτω συγκεκριμενες απαντησεις!!
1)να μας πει, εφοσον αυτοαποκαλειται εθνολογος, που σπουδασε εθνολογια?
2)επειδη ρωταει για το ποτε κατηγορησε τον κυριο Ευαγγελιδη οτι δεν εχει πτυχιο, να του πω οτι υπαρχει το εξης σχολιο που εγινε στις15 Ιανουαρίου 2013 - 10:38 μ.μ.
"Όσο για τον γνωστό αυτόκλητο "εθνολόγο" Μακεδόνα συγγραφέα που χωρίς σπουδές επί του αντικειμένου γράφει βιβλία και κρίνει τους πάντες" κλπ κλπ
μηπως δεν το εγραψε ο ιδιος αυτο το σχολιο, αλλα τον χακαρε κανεις ωστε να κανει αντιαλβανικη προπαγανδα?
3) αναρωτιεται μετα, για το πως ειναι αρμοδιος ο Ευαγγελιδης να κρινει περι καταγωγης εθνων!! Δηλαδη ειναι αρμοδιος ο φιλολογος Δημοπουλος και δεν ειναι ο εθνολογος Ευαγγελιδης...οκ, πασο
4)Η διαφορα Πουλιανου και Ρενφριου βρισκεται στο γεγονος οτι ο Πουλιανος δεν δικαιολογησε τις αναθεωρησεις στις επανεκδοσεις των βιβλιων του! Μην μου λες για Σαρακατσανους κλπ, εγω μιλαω για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ βιβλιο, το "Προελευση των Ελληνων". Απο την αλλη αρνεισαι οτι ο Μαλορυ κονιορτοποιησε τη θεωρια του Ρενφριου! Ρε ανθρωπε μου, εδω ο ιδιος ο Ρενφριου την αναθεωρησε σε μεγαλο βαθμο! Εμπαζε η θεωρια του, πως να το πω πιο ξεκαθαρα??
Επισης ειναι τουλαχιστον φαιδρο να ισχυριζεσαι οτι με τον Μαλορυ, ασχολουμαι μονο εγω και ο Ευαγγελιδης! Δικαιωμα σου να πιστευεις σε ο,τι περιθωριακο πραγμα να θελεις, αλλα οχι να λες τετοιες αηδιες! Τη θεωρια του Μαλορυ(αλλωστε δεν ειναι καν δικη του θεωρια), την ασπαζεται η συντριπτικη πλειοψηφια αρχαιολογων και γλωσσολογων, σταματα λοιπον να παρουσιαζεις διαστρεβλομενα πραγματα
Κλεινοντας, να πω, μιας και απ'οτι ειδα στην ιστοσελιδα του Δημοπουλου, μεσα στις προτεινομενες ιστοσελιδες(αρα θα τις θεωρει εγκυρες και αξιολογες), υπαρχει και το http://greekgenetics.blogspot.gr/(το οποιο παρακολουθω στενα), υπαρχουν δημοσιευσεις που αποδεικνυουν πραγματα εντελως αντιθετα απο τις θεωριες του Δημοπουλου! Απο το ξεφτιλισμα του Πουλιανου και του αρχανθρωπου των 700000 ετων, εως τις γενετικες συγγενειες των Ευρωπαιων, οπου οι πιο κοντινοι στους Ελληνες φαινονται οτι ειναι οι Ιταλοι και οι πρωην Γιουγκοσλαβοι(και οχι οι Αλβανοι), εως και γενετικα δεδομενα που ενισχυουν τη θεωρια των Ινδοευρωπαιων(και μαλιστα με πιθανοτητα να ισχυουν δεδομενα τοσο της Θεωριας των στεππων, οσο και του Ρενφριου)! Αμα θελει καποιος, στελνω και τα σχετικα λινκ!

 

 

 
 

Add comment


Security code
Refresh

Comments  

 
0 #5047 Petrjuill 2018-12-13 19:37
Всю ночь наблюдал содержимое инет, при этом к своему восторгу обнаружил крутой сайт. Вот посмотрите: https://shopfishing.com.ua/obuv-dlya-rybalki/ . Для моих близких данный вебсайт оказался довольно неплохим. Всех благ!
Quote
 
 
0 #5046 Petrjuill 2018-12-13 16:59
Ночью изучал контент инета, и к своему восторгу обнаружил красивый веб-сайт. Вот посмотрите: https://shopfishing.com.ua/primanki-dlya-rybalki/ . Для меня данный сайт показался весьма нужным. До свидания!
Quote
 
 
0 #5045 Jamesdaula 2018-12-13 16:14
Весь вечер просматривал материалы инета, и вдруг к своему удивлению открыл крутой ресурс. Посмотрите: trahnet gigporno xxx trah_net_621 video seks . Для моих близких этот сайт оказал хорошее впечатление. Всех благ!
Quote
 
 
0 #5044 Loyd 2018-12-13 16:03
Hello. I have checked your greeks-albanian s.com and
i see you've got some duplicate content so probably it is the reason that you don't rank hi
in google. But you can fix this issue fast.
There is a tool that generates content like human, just search in google: miftolo's tools

Also visit my web blog ... JeannetteBig: https://SamiraBad.wix.com
Quote
 
 
0 #5043 NormanJuili 2018-12-12 19:19
гидра сайт доверенных - hydra ссылкк, гидра черный магазин
Quote
 
 
0 #5042 Charlesduelm 2018-12-12 02:04
navigate here History of Bulgaria
Quote
 
 
0 #5041 Mariojodia 2018-12-11 16:54
theSandfly Sexbites Incredible MILF Dune Blowbang
Tight Milf Shows Off Pussy With OMBSHOW Toy Inside U Turn It On NOW
Pretty amateur fucks in fake taxi
Fat old white guy destroys petite Filipina babe in bed
Ocean fresh Pussy
Airin Okui and gal suck dicks and fucked
Hot Asian Milf Squirting And Dirty Talking On Webcam
Big shlong rams taut cunts of bff
Quote
 
 
0 #5040 Derrickvap 2018-12-11 14:42
Great beauty punk fetish during hardcore sex
Serious POV porn scenes along nasty Sana Anzyu
German Slut
Freaky brunette teen girl Alex Mae fucked by big black cock
Cute babe in pink fishnet trows on a anal show
Cute thief and her mother fucked by a security guard
Pretty chick rides on dudes dong passionately
Busty blonde Helly Mae Hellfire gives head in pov
Quote
 
 
0 #5039 MarquisFlida 2018-12-11 13:38
Sexy brunette Rachel Starr getting screwed on the table
Luscious hottie Angel del Rey wants a big dick
Erika Bella Tropical Bitch
Teen lesbo action
Three teens share a cock
gang ross
Busty blonde shemale Duda Dihl is being fucked hard in her ass
Amateur teen couple having hot sex on webcam
Young lesbian teens exploring each other HD
Quote
 
 
0 #5038 Patrickpaype 2018-12-11 12:36
Fat Danni Dawson Uses Sex Toys to Bring Herself to Powerful Orgasms
Licking wet teen pussy in the pool
Slender slim horny girl Judy Smile hotly posing in sexy panties and showing her great red nailed toes and small boobs.
Mouth Full Of Cum To Swallow
Cuties overspread their lustful bodies with stuff
mff crazy
MILF Alena Croft pays dept with her hot mature body
Horny blonde MIlf Robbye Bentley giving horny stud a blow job
barazzers porn
Quote
 
 
0 #5037 ArthurNeona 2018-12-11 11:34
Horny BBW Joanna Roxxx rides a stiff cock
Hot and natural titted brunette teen seduces daddys friend
Incredible chocolatehole acrobat lesbians toying holes deeply
Avalon confronts him and make a way to get some stepdick
full porn film
Hot Blonde Webcam Girl Screaming Orgasms
Big dick girl teen porn Janine porking an older guy
Sexy blone Lucy loves to take a messy facial
Quote
 
 
0 #5036 Mariojodia 2018-12-11 10:33
Wicked babe with big boobs camps in a tent solo
caramel dior
Busty female agent strap on sex with brunette babe
Rei Serizawa has a workout that fills her body with hard dick and burns up those calories
Alec Knight and his sex teacher Monique Fuentes
Real Amateur Indian Bindi Forehead Naughty Masturbation On Webcam
Prego Teen With Monster Tits And Ass Pounds Hairy Pussy
redhead in extreme bangvan anal DP
Quote
 
 
0 #5035 Derrickvap 2018-12-11 09:33
Naughty teen performs oralservice and cock riding
bbc bangla video
Bikini babes squirting big time all over a big cock
Super hot chick and lovely panties
victoria jostice
Sweet black chick having a hard cock to fuck
Czech babe Lilia Rafael nailed for cash
Red Hair Babe Plays And Masturbate On Cam
Quote
 
 
0 #5034 MarquisFlida 2018-12-11 08:31
Hot girlfriend AJ Applegate anal try out
Karma takes big white cock through glory hole
Spying on hot brunette from the train
Hot latina Luscious Lopez gets her pussy out
Darling is engulfing ebonys racks lustily
Big booty slut Julie Cash pussy rammed
A new girl gets fucked from behind
red head milf
Milf slut gets some cock instead of a workout
Quote
 
 
0 #5033 Patrickpaype 2018-12-11 07:31
Brother and sister fuck like hell
Brazilian player plumbing the referee
Shione Cooper porn tube
Double penetrated grey eyed Princess. Nice facial cumshot
Nude fight club presents Lexy Little vs Nicole Sweet.
Sexy milf reading a good cock in hardcore scene
Isabella De Santos sliding on a cock
Asian babe sucks on the thumb dick and she fucks
Two nasty big boobs women anal threesome with big hard cock
Quote
 
 
0 #5032 ArthurNeona 2018-12-11 06:33
Horny granny Tamara plays with pussy while sucking hard cock
hayawanat sex
Girl is exposing each inch of her valuable body
Shy Asian girl gets her twat licked and ass fucked
masturba skype
Sarah Vandella pleasures her husband and boyfriend at the same time
Hot blonde Phoenix Marie fucked on a romantic date
Shy babe getting fucked for cash
Quote
 
 
0 #5031 Mariojodia 2018-12-11 05:37
Glory Hole Blowjob Action With Nasty Brunette Babe
Emily Mena open her mouth for big cock
Teen Masturbating In A Bathroom
Beautiful Blonde Girl Anal Fisted
Charming oriental honey arouses with wet oraljob
heat xnxx
Teen anal pro gets fucked in the ass hard
Curvy MILF teaches teen how to fuck hard and proper
Quote
 
 
0 #5030 Derrickvap 2018-12-11 04:41
Aurita in guy with a big schlong fucks a hot naked chick
aaliyabhat xxx video
Sexy milf Shayla Laveaux wants some new cock
Euro slut fucked and facialed in public
habshi lun lamba
New babe with a hot chocolate booty
Petite Amateur Model vs Huge Cock XXX
Karen loves so many toys in her pussy
Quote
 
 
0 #5029 MarquisFlida 2018-12-11 03:44
Tricky old teacher shows Esenia
Pretty teenie Rachel James pussy pounded hard and receives facial
super poen
Busty Russian step sis Allison Grady gets banged
Wild sex party with crazy blow job
Granny Accidentally Touches Young Guys Cock
Shiori got her soaking wet pussy fucked in POV mis
BBW wakes up in the mornning super horney 1
Kinky gf tries out anal sex by the pool
Quote
 
 
0 #5028 Patrickpaype 2018-12-11 02:46
Redhead teen gets her asshole pounded and creamed
Teenage euro publicly doggystyled in car
sex withe my beutiful mother
Sexy babe screwed by pervert pawn keeper
Asphyxia Noir takes black cock at Gloryhole
japan mather in lae
Sexy gf Natasha Starr tries out anal sex on St Patricks Day
Beauty thrills hungry dude with racy penis riding
Teen hitchhiker masturbates in car in public
Quote
 
 
0 #5027 ArthurNeona 2018-12-11 01:48
Hot babe pawns her BFs speaker and fucked at the pawnshop
rape of the brothers wife in a dream forcibly
Amazing Latina babe playing with a dildo
Masked teen fucks in fake taxi
Petite colombian student addicted to sex
18 years old teen with perfect skinny body doing Yoga
Sexy babe Carrie Brooks fucked hard and gets a creampie
Redhead chubby Hottie Webcam Toying
Quote
 
 
0 #5026 Mariojodia 2018-12-11 00:50
Busty Arab chick spreads legs and gets pussy penetrated balls deep
Fist Fucked HD XXX
Mellanie Monroe wants to please her lover and ride on his cock
Hot milf Sybil Stallone suck Van Wylde
MMV FILMS Joining in a Mature Couple
dilator girl in bdsm
Busty chocolate skinned lady Aileen Ghettman and Voodoo near the pool
Super Service Masseur Gives Ebony BBW Olivia Leigh Orgasms with Sex Toys
Quote
 
 
0 #5025 Derrickvap 2018-12-10 23:54
Tattooed black girl Skin Diamond
1st se
Japanese with sexy scoops amazes with blowbang
Fuck the Butt Klara Gold, Nikki Delano, Nadia Styles, Chris Strokes, Mark Wood
pitty video
Horny Arab wife Yasmin
Naruto Porn Dream sex with Tsunade
Outdoor squirting with magic wand
Quote
 
 
0 #5024 MarquisFlida 2018-12-10 22:55
Charming beauty has a bald cunt to offer
Twerking teen ass cumshot
Lusty Old Bitches Hard Fuck Compilation
Babe delights with her naughty schlong riding
Teen Paris Gables takes BBC in front of her father
son forced brutal mom
Booty Blonde XXX
Sexy red head takes all she can to prove she is
Amateur chubby wife action with cumshot on tits
Quote
 
 
0 #5023 Patrickpaype 2018-12-10 21:56
Crystal Clark uses a toy to fuck her hot pussy
Hot Teens and Grandmas Pussy Lick Compilation
Portuguese blonde hottie taste a big black cock with her ass
Very silicone beauty gets gangbanged hard by male
Dirty Talking Blonde Abuses her Cunt
Hot and busty Latina gets fucked like mad
Schoolgirl tart Ella Milano is tied up and blindfolded
Hot momma that likes to have some nice fucking
GretaUniqueSnis tcx enjoys in hot threesome with two guys
Quote
 
 
0 #5022 ArthurNeona 2018-12-10 20:14
Intense fucking in the woods
Horny Cougar Fucks Creamy Wet Pussy With Big Dildo
Teen blonde nurse is getting double penetrated
Teen babe gets a big cock to measure her cookie
White Bbw Ass Jumps On Dick Sex Machine Chubby Ass Part 2
Fine Tits Babe Playing OMBSHOW Toy Love The Vibration That U Sent
College sluts hot orgy in St Patricks Day
Czech babe Suzy Rainbow pounded for cash
Quote
 
 
0 #5021 Alfredo 2018-12-10 19:41
Hi. I have checked your greeks-albanian s.com and i see you've got some duplicate
content so probably it is the reason that you don't rank hi in google.
But you can fix this issue fast. There is a tool
that creates articles like human, just search in google:
miftolo's tools

My blog post RobertBig: https://LamontBad.blogspot.com
Quote
 
 
0 #5020 Mariojodia 2018-12-10 18:40
Charming playgirl is pumping her sexy bald beaver
Piper Perri taking that black pipe in her throat as deep as possible
Big tits Marsha May loses bet and gives up the goods to stepdad
Sexy chick craving for a large dick to suck it hard
Amateur Redhead MILF Blowjob
Kanon Hanai findss her face and pussy fucked at the same time by two horny guys
Big ass babe show har juicy butt
A very hot Bailey Brooke is very horny so she offers her pussy to her step brother
Quote
 
 
0 #5019 Derrickvap 2018-12-10 17:49
Pretty blonde gets her nice feet worshipped
Aletta Ocean in Aletta Ocean is back: https://blowjobporntrends.com/96665-aletta+ocean+in+aletta+ocean+is+back
Adeline, Joana, Molly in marine fuck party
Silvana Violet treats the guys to a threesome cocksucking
DaughterSwap Dads Finger Daughters in Masks: https://blowjobporntrends.com/436997-daughterswap+dads+finger+daughters+in+masks
Piss fetish brunette babe making a mess
My sexy asian friend Heather Vahn
Wild blowjob for warm goo
Quote
 
 
0 #5018 MarquisFlida 2018-12-10 17:00
Bad Girl Fucked In Prison
Large tits playgirl charms a lusty rod with riding
BBC Anal Fucking with Chanel Preston and Mandingo
Double Penetrating Belgian Booty
Prof. Tate letting her student fuck her pussy
Ass licking granny Cecily seduces young buck
Lisa Ann rides her tight pussy on this massive shaft
Stepmom and teen fucked by LPs big cock
Babe receives a love tunnel drilling doggy style
Quote
 
 
0 #5017 Patrickpaype 2018-12-10 16:13
European Alive Bell fucked for some cash
Stefania Mafra brazilian thicke fucked by Derek A
Gorgeous teen camgirl with vibra toy in front of the webcam
Only Way To Get Away Is To Cum Faster
Hot teen deep fingering pussy and squirting on floor
She fucks her girlfriend with a big sex toy
Nonstop pleasuring for angels and sexy dudes
Hot students, Albina,Ava,Tayl or and Zoe celebrate purchase of a new car.
Seductive minx opens face gap for erect shlong
Quote
 
 
0 #5016 ArthurNeona 2018-12-10 15:27
Perky tits blond teen Lilli Dixon reamed rough in many poses
cocksuckera angel taking a medical sex from a hot coed
BBW Amateur From Horny Italy Goes Wild With Hubby
Candy Pretty Euro Teen Screwed By The Male Nurse
randi with cotsamar
Blonde chick gets fucked by the IT guy in the office
Bombastic African Vixen And German Slut In Wild Foursome
Gorgeous Latina having fun on cam
Quote
 
 
0 #5015 Mariojodia 2018-12-10 14:40
Redhead teen fucking big cock
Capri Cavanni Fucking Two Big Black Cocks
Tattooed Teen Loves Swallowing Your Cock
Sexy Michelle Martinez getting drilled by hard meat
Teen babe shared her BF with her stepmom
Sexy brunette Audrey Bitoni fucks with the gym teacher
Pretty Eurobabe gets pounded in public
Preky titted Ashley pounded by big dick
Quote
 
 
0 #5014 Derrickvap 2018-12-10 13:52
After School Cam Watch Part2 on wepornlive com
Facial loving blowjob slut sucks hard
Sweet Asian girl in POV
A Poker Game Where Anything Goes
lesbians complications squirting
Four babysitters fucked by the master on the couch
Busty MILF Valerie Luxe sucks the strong dick and jumps on it
Hot 18 cutie gets fucked hard by her masseur
Quote
 
 
0 #5013 MarquisFlida 2018-12-10 13:03
Teen catches her BF licking her stepmoms twat in the bedroom
Busty babe gives head and banged by nasty fake driver
Beautiful ass blonde spanked in suspension bondage
Young babysitter Presley Hart gets banged by thick dicked man
Hot Jessy Dubai tries to break up with her boyfriend but it turns out to be fucking session
Beautiful amateur girlie is givng a head in bus
OmaGeiL Busty Mature Lady Solo Striptease
18 years old Asian chick gets fucked
My niece and a friend caught on spy camera
Quote
 
 
0 #5012 ArthurNeona 2018-12-10 11:21
Milena Devil Blonde Babe Gets Likes it Hard
Eva Karera oiled hardcore sex with Ramon
Two teen lesbians Kacee Daniels and Lara Brookes want hot sex
Teens lesbian kisses and scissors sex
Lily having fun with balls before she gets fucked
Chocolate Babe Riding a white cock
Wild And Slutty Brunette Amateur Ex Girlfriend Riding On Dick
Nonstop fucking of juicy cunt
Quote
 
 
0 #5011 Mariojodia 2018-12-10 10:32
Pretty honey sucks on dudes penis for jizz flow
blacked monsterscom
Young n beautiful BBW with huge tits loves undressing and masturbation LiveSexFunsCOM
Natural bigtit teen fucks on balcony
Hot Babe Fingering Pussy And Using Dildo
Lusty amateur girl with big tits gets dicked and sprayed
2 wicked sweethearts are sharing a lusty shlong
Webcam girl lights her asshole
Quote
 
 
0 #5010 MarquisFlida 2018-12-10 08:49
Cute fit cheerleading whore serving big hard cock with all holes
Penny Pax and Maddy OReilly HD Sex Movies
atsk sex
Voluptuous babe wants to sell a bugle ends up sucking Shawns big cock
Mature Blonde Sucking On A Cock POV
mom solo feet
Asian Double Penetrated In A 3some
Big tittied diva is going to play with her juggs
Sexy Amara Romani in a hot anal sex
Quote
 
 
0 #5009 Patrickpaype 2018-12-10 07:59
Slim rich cutie Tori Black fucking
gorgeous
horny milf nina hartley teaches young guy anal
Gorgeous babe tempts stud with her hawt beaver
Horny Wife Eats My Cum While She Supposed To Be At Work
blackhair miss world enjoy sex for a cam
Brunette blowjob and foot sex in fishnet stockings
Emma leaves lipstick stains on my dick
Sucking Slut XXX
Quote
 
 
0 #5008 ArthurNeona 2018-12-10 07:09
Horny Sluts XXX
Ava Adams Wears a Huge Cumshot on her Big Tits after Fucking
Big tits milf threesome with teen couple
Huge Tits Russian Babe Dildo Masturbation
A delicious Arab babe gives an amazing blowjob before gets her pussy banged
Fresh loads of cumshots cover the body of a chick
Elsa Jean tries her first BBC
Busty Blonde Step Sis Blair Williams Pounded
Quote
 
 
0 #5007 Marti 2018-12-10 06:15
Hello. I have checked your greeks-albanian s.com and i
see you've got some duplicate content so probably it is the reason that you don't rank high
in google. But you can fix this issue fast. There is a tool that generates articles like human, just search in google: miftolo's tools

Look into my weblog :: BenjaminBig: https://RickSick.wix.com
Quote
 
 
0 #5006 KevinGex 2018-12-09 18:28
article
http://www.knowthiscaller.com/
Quote
 
 
0 #5005 NikolaySpafe 2018-12-09 11:28
Минут пять познавал материалы инет, неожиданно к своему удивлению открыл четкий ресурс. Смотрите: франк казино мобильная . Для моих близких вышеуказанный вебсайт произвел хорошее впечатление. Пока!
Quote
 
 
0 #5004 Oleggapip 2018-12-09 07:56
Прошлой ночью анализировал данные инет, и к своему восторгу обнаружил важный ресурс. Вот гляньте: http://winvulcan.ru/ . Для нас этот веб-сайт произвел незабываемое впечатление. Пока!
Quote
 
 
0 #5003 NikolaySpafe 2018-12-09 06:21
Немало исследовал данные инет, неожиданно к своему удивлению заметил отличный ресурс. Ссылка на него: http://antikazino.ru/ . Для моих близких данный ресурс оказал хорошее впечатление. До свидания!
Quote
 
 
0 #5002 NikolaySpafe 2018-12-09 02:13
Сегодня утром изучал содержимое сети, неожиданно к своему удивлению открыл отличный вебсайт. Смотрите: слот в отзывы . Для моих близких этот ресурс произвел радостное впечатление. Всем пока!
Quote
 
 
0 #5001 Oleggapip 2018-12-08 18:08
Три дня назад познавал материалы сети интернет, неожиданно к своему восторгу заметил хороший ресурс. Посмотрите: казино вулкан как играть . Для нас вышеуказанный сайт показался довольно неплохим. Успехов всем!
Quote
 
 
0 #5000 Bennettsmava 2018-12-08 10:59
best fake id

best fake id
Quote
 
 
0 #4999 Oleggapip 2018-12-08 06:20
Накануне исследовал контент инет, неожиданно к своему восторгу увидел важный ресурс. Гляньте: вулкан как выиграть . Для меня данный вебсайт произвел яркое впечатление. Пока!
Quote
 
 
0 #4998 NikolaySpafe 2018-12-08 05:19
Утром наблюдал контент сети, и неожиданно к своему восторгу заметил поучительный ресурс. Вот смотрите: http://antikazino.ru/ . Для меня этот ресурс показался очень привлекательным . Всех благ!
Quote
 
 
0 #4997 JeffreyClall 2018-12-07 12:20
Stunning beauty sucks on studs rod zealously
Kymberlee Anne stupid slut in the house
Girl gets hardcore from behind drilling from guy
Megan Foxx is a Man Eater
Slutty hoe Jasmine exposes her big milk cans
Readhead horny teen undressing and dancing at home
AJ Applegate and Megan Rain get faces fucked by Keiran Lee
Big ass Pakistani babe takes it from behind on sofa
Quote
 
 
0 #4996 Darrenspure 2018-12-07 11:26
Kinky babe screwed by nasty pawn keeper
Brandy Aniston and Jessica Creepshow share one big cock
Babe is getting her snatch fucked among the bushes
Deepthroat fellatio sex and handjob
Dillion Harper, Lily Love and Whitney Westgate licking each others cunts
Lesbo delights with loads of cumhole lickings
My hairy mature wife rimming my ass
Young Alex Blake is eager to do her first porn scene
Quote
 
 
0 #4995 Kevinchepe 2018-12-07 10:25
Russian GF gets sold by her man
Asian slut getting her tight asshole fucked by a BBC
2017 HARDCORE SLUTS CUMSHOT COMPILATION PART 1
Amazing black chick masturbates for her white guy on the sofa
Kattie Golds hairy pussy is full of cum
JAV lesbian schoolgirls CFNF cunnilingus Subtitled
Busty McKenzie touches her pussy and takes a dick in her ass
Dana Vespoli in a lesbian action with beautiful young blondie
Old Young Porn Group fucked Teen Takes 2 grandpa
Quote
 
 
0 #4994 Brandonbex 2018-12-07 09:22
Oiled brunette babe sucks and fucks
Hot Chick Pounds Her Hole on Cam
Aaliyah Hadid gets her big tits fucked in the shower
Big tits blonde rides cock on the bonnet of fake taxi
Anal creampie by black cocks for blonde bimbo
Horny Alli Rae masturbates and seduces MILF Tanya Tate for a lesbian sex
Sydney and The Plumber
Melody and her tight pussy and ass fucked hardcore
Petite ebony babe stuffed with big cock in her mouth
Quote
 
 
0 #4993 RamiroWon 2018-12-07 08:10
Blondie little chick gets her little wet pussy eats by her horny sexy stepmom
Thick chick Lana has fucked hardcore doggy style by stud
Pantyhose fuck and hot threesome xxx
Big 10pounder for a legal age teenager slut
Three adorable whores Sara Jay, Sarah Vandella, Spicy J and one guy
Hunk is driving his shlong into honeys taut hole
Lovely Sexy Blonde Babe Fucks Hard Her Pussy
Legal age teenager slut acquires a fucking romp
Quote
 
 
0 #4992 JeffreyClall 2018-12-07 06:54
Melissa Moore gets a dick kebab under the table at the local food joint
Redhead slut Barbara Babeurre getting her asshole fucked in POV
Now casting desperate amateurs Tiger Evi Fox Treasure Vicky full figure first time mom wife need money
public flashing
Chubby big tit teen shows off on webcam
LUST CINEMA The Erotic Hotel Room
Master punishing and fucking hot slave girl pretty
Compilation of pee fail scenes from got2pee
Quote
 
 
0 #4991 Kevinchepe 2018-12-07 04:27
TeamSkeet January 2015 Hottest Girls
Skinny blonde teen blows old guy stiff boner
jaroslava mature pictures
Passionate and very hot brunette in amateur action
Haley Cummings in Haley Cummings. Meet the Beast of Cock.
reluctant grope
Horny Couple Fucked Each Other In Multiple Positio
Brunette Daughter Takes Pounding And Cum In Mouth
Iris thinks that tonight is the night he might finally make a move on her
Quote
 
 
0 #4990 Brandonbex 2018-12-07 03:17
Love Creampie moist tight pussy stretches for cock
Skinny blonde Kristy May does her first porn scene
BurningAngel Punk Mabel Gets Fucked in Locker Room
Lovely teenage girl enjoys her dildo in hot HD sex video
Playgirl acquires knob shovelling
Grosse Naturmelonen huepfen
Charming chick is offered money for her beaver
Perfect Huge Tits On This Webcam Girl
Couple enjoys mornig coffee then hot blonde swallows some cream.
Quote
 
 
0 #4989 RamiroWon 2018-12-07 02:03
Bigtits business lady fucked by pawn man
Asian Kianna Dior gets her huge melons fucked in POV
Just like that...
Asian Boss Forces Cute Japanese Babe To Give Deepthroat Blowjob
Submissive sexy slut fucked hard and rough by a pervert
Naughty Oldies Hard Fuck Compilation
Hot African babe with big ass rides hard boner
Japanese maid will do anything to please her master
Quote
 
 
0 #4988 Олег 2018-12-07 01:57
Перезвоните пожалуйста по телефону 8 (499) 322-46-85, Извините подвисла Станция, дождитесь ответа оператора, Олег.
Quote
 
 
0 #4987 JeffreyClall 2018-12-07 00:50
Myuu Hasegawa takes several cocks at the same time and cum all over her body.
Tina Kay gets her ass and mouth fucked by two guys
Alluring brunette gal has steamy fuck session with fitness instructor
Busty British bbw banged in fake taxi
Sexy Latina loves dick
oral xvidei
Big brother learns little sis how to fuck
Hirsute babe gets pussy massaged and banged
Quote
 
 
0 #4986 NikolaySpafe 2018-12-07 00:08
Целый вечер просматривал содержимое инет, и вдруг к своему восторгу увидел полезный веб-сайт. Вот посмотрите: обзор казино джойказино . Для нас этот вебсайт показался очень привлекательным . Хорошего дня!
Quote
 
 
0 #4985 Darrenspure 2018-12-06 23:38
Young lady Victoria pays the rent with her pussy
foto smp6
Step bros fat cock drills Khloe Kapri doggystyle
Bella Margo in a black guy fucks a horny slut in a hotel sex vid
Milf Mercedes gets shaved pussy eaten by teen Zoey
Hot blonde milf cums on her vibrator
Natural busty Latina bangs by the river
Sexy teen riding pov and cute teen omegle Taking nasty movies
Quote
 
 
0 #4984 Kevinchepe 2018-12-06 22:24
Yummy babe sucks it real good and receives sticky facial
Teen Alexa Grace is Gorgeous
Nancy teases with her huge stunning tits
Exotic Asian teen gets her tight cherry ass probed
Blonde bitch gets fucked doggy style outdoor
amateur ainal pain
Euro blowjob castings with babe facialized
Rough cowgirl riding
Teen doxy likes to be fucked very hard on camera
Quote
 
 
0 #4983 Brandonbex 2018-12-06 20:12
Big natural titted teens, showering and fucking
Valuable Anal Lessons For Mandy Muse
Tara Lynn Foxx and Monster of Cock
Cute brunette babe drilled by daddy next to sleeping friend
Hardcore pussy fuck and anal try for czech 19yo teen
Brazzers Bella Maree sucks cock at work
Tattoed Busty Flexible Brunette on Webcam
Naive brunette babe gets her first sex lesson in the gym by her coach
Feisty Latina Blondie Fesser giving blowjob to a stranger in public
Quote
 
 
0 #4982 RamiroWon 2018-12-06 16:52
Colombian slut loves getting fucked from behind
African Fuck Tour With Two Black Babes Addicted To White Cocks
Doll rides on a wang untill shes fully satisfied
My babe sliding on my cock
Teen jerk off instruction hd Suspect had no choice but to cooperate
Horny blondes with big boobs, Anna Lovato and Paige Ashley, dressed up in
Awesome brunette babe gets slammed by three dicks
Big tits gf Ava Campos asshole pounded and caught on cam
Quote
 
 
0 #4981 Mihailrat 2018-12-06 15:37
smoke out офіційний сайт офіційний сайт виробник
товарів супермаркетів пятерочкемагнит серпня товар перехрестя липня діксі спортмастер супермаркетах пятерочка стрічка спб магазинах офіційні дешеві газпрому білла
Quote
 
 
0 #4980 JeffreyClall 2018-12-06 14:38
Fucking My Girlfriend Raw POV
Hot brunette GF gives sloppy blowjob
Sexy big tits blonde babe pounded hard
Pretty raven teen fucks in public
A busty brunette Latina Ana Ribera gets her tight butt fucked hard
step mom episode of fucking
Swinging MILF having an orgy
Huge Tits Blonde Fuck Her Pussy With Her Toy
Quote
 
 
0 #4979 Darrenspure 2018-12-06 14:17
Two sexy bitches Angel Vain and Nicole Anistonsuck my big dick
Brandi Love and Lia Lor crazy threesome action in bed
African Slave Forced Into Sucking Cock Outdoors
Nikki Sexx takes fat cock in her ass standing doggie
Lesbian teen got hard fucked in front of her angry mom
Teen unprotected creampie xxx Frannkie And The Gang Take a Trip Down
Tiffany Watson cleaning Kyles huge pipe
Hardcore interracial anal sex for Ashley
Quote
 
 
0 #4978 Brandonbex 2018-12-06 13:39
Massage girl with perfect natural tits
Busty Turkish girl loves taking it from behind super hard
xxx escolarez
boat
Step Sis Cosette Forced To Take Big Dick In Asshole
Young Italian amateur couple fucking in front of a camera
Naughty brunette mom Eva Long gets manhandled by two black guys
Slutty Babe Pressley Carter Strips And Starts Slurping On Fat Cock
Smoking hottie Sydney Cole banged with a massive cock
Quote
 
 
0 #4977 Mariojodia 2018-12-06 09:39
Josh gets a P.O.V. blowjob from Vivian here
aloure jonson
Busted big tit roomie blows dick
Eva Strauss gets a fistful of Blanche Bradburry
Huge boobs lesbo licked in fake taxi
Three 18 year old blondies share a cock
Big tits brunette milf rides her dildo on webcam
Blonde with big ass banged pov to cumshot
Quote
 
 
0 #4976 RamiroWon 2018-12-05 21:38
Schoolgirl Wet and Ready
Step bro getting something out of his step sis
Gina Valentina sucking her step bros cock while recording it
Alice Green stripteasing in front of the camera
Horny big titted celeb Zoey Andrews
Bumsen macht Bock
Hawt chicks rod riding is creating deep delights
Hardcore Threesome Action With Stunning Blonde Whore
Quote
 
 
0 #4975 Derrickvap 2018-12-05 20:27
Pierced euro babe fingered in tight ass and deepth
son creampie japanese mom
Cute teen deep fingering her tight pussy at home
Holly Hendrix jerk and suck her step bros big cock then sat on it
A and wild sex offering for delicious babe
Big asses in pantyhose get fucked
Fucking the bride in wedding dress
Amazing Hot Brunette With Hot Body
Quote
 
 
0 #4974 MarquisFlida 2018-12-05 18:40
Busty Ciara Masturbating her Tight Pussy
Ebony chick is riding on studs rod wildly
Explosive ramrod sucking with cunt pounding
Lusty Vietnamese babe gives a footjob and rides a dick
Black hottie Monique Symone takes selfie while sucking hard dick through gloryhole
Teen Paar
USAwives Horny mature self masturbation with toys
Hot babes are delighting guy with sexual blowjobs
Lustful anal toying for fascinating babe
Quote
 
 
0 #4973 Mihailrat 2018-12-05 17:57
краплі алкобарьер купити алко бар'єр ціна Україна
інфантильності крім усього іншого така поведінка не властива собакам: собаки прив'язані до людини віддані а серед дрібних порід багато егоїстичних істеричних
Quote
 
 
0 #4972 Patrickpaype 2018-12-05 16:23
Hot busty MILF licks ice cream and takes cock
Busty Romanian amateur fucks in cab
family sex ramble
Geile Titten
Black babe enjoys being banged by strong dong
Marvelous sex gets organized by lesbo sluts
Sex Toys This teen knows exactly how to pleasure her pussy
MMV FILMS Fucking the German Army babe
Perfect Anal Sex in Round Sexy Booty
Quote
 
 
0 #4971 ArthurNeona 2018-12-05 14:11
Hot mature gets sperm all over her hairy beaver
ahri a
Shaved cunt amateur bangs in cab
Busty black whore takes cop white cock outdoors
Amateur teen interracial 4 Hot 8 nymphs taking a shower together
Anal on the floor
Amazing Brandi Love is sucking a big cock of her friend
Gorgeous teen loves big cock in her twat
Quote
 
 
0 #4970 JeffreyClall 2018-12-05 12:55
Oriental stimulates her vagina with a strong toy
zuma stone
Surprise cock with Bettina DiCapri and David Perry.
A precious lil blonde teen gets beast fucked
Blonde big tits milf kitchen full length Muscular Chick Spreads Eagle
drunk sister fuk
An assistant sent his boss a sexy arab babe to bang
Asian babe riding and taking facial cumshot
Quote
 
 
0 #4969 Darrenspure 2018-12-05 12:07
OldNannY Enjoyable Blowjob and Hardcore Threesome
julianna vrga anal
Two bitches are sharing one huge stiff dong
Hot babes Valentine and Abelia milk David Perry
Heavy chsted Ava Addams does blowjob in pov
Black Panther in girl picked up and slammed hard in this porn video
A Big Dick Is What Alex Wants
Feisty Teen Latina Gets Fucked By Huge Cock
Quote
 
 
0 #4968 Mariojodia 2018-12-05 11:37
Pretty babe gets her sweet pussy pounded by huge cock
student in lingerie fucks in hotel
Young girl needs intensive big o for her beaver
Amateur Curvy Blonde Babe Sex
Tourist gets to be sucked off by the brunette Asia
only 2 minit pron video
Tiny tittie Mandy uses a toy on her shaved pussy
DP in the sex shop
Quote
 
 
0 #4967 Kevinchepe 2018-12-05 11:14
Fucking Asian gf after Yoga session
Jealous girlfriend revenge sex
Awsome sexy Professor Shay Morgan teaching humping
2017 SUCKING FUCKING CUMSHOT PORN COMPILATION P2
Longhaired brunette makinglove with bigcock in the be
Czech blonde Victoria Pure guzzles the lucky dick
Lush blonde coed Jillian Janson peels off her bra and thong to mount her mans hard cock for a...
White Whores Maggie Green And Joslyn Seduce And Fuck Black Pimp
Amateur teen girlfriend naughty threesome with cum
Quote
 
 
0 #4966 Derrickvap 2018-12-05 11:01
Tempting Asian girlfriend gives an amazing blowjob and gets her pussy fucked from behind
Super cute teen fingers pussy On Cam
Naughty gangbanging for a and pliant playgirl
LECHE 69 Tight Asshole equals Anal Pleasure
zzzz vipenm
Close up creamy pussy fingering on webcam
Businesslady Did Some Ba Business
Big boob mommy toy fucks her dripping wet twat to orgasm
Quote
 
 
0 #4965 MarquisFlida 2018-12-05 10:24
Perfect ass Latina dildoing her tight cunt on webcam
Hardcore anal penetration with horny shemale Michelle Keaton and her lover
school massage xnxx
Fun in the sun
Patient fucks his big tits mature doctor on hopital bed
amigos en webcam
Hunk is bestowing anal pleasures to hawt hottie
GBg 44 27
Big titted blonde MILF loves getting penetrated by a massive black cock
Quote
 
 
0 #4964 Brandonbex 2018-12-05 10:12
Tiny Tunes And Tinier Tits XXX
Cute slender babysitter takes a wild ride with the daddy
Black Teen Pussy Destroyed on Backroom Casting Couch PART 2
Cassidy Bliss finally invites dude over for creampie fuck
Pretty Eurobabe fucked in the woods for cash
aj applegate 4k
Brunette sluts share throbbing cock in tow truck
Ava Dalush and Jelena Jensen munching each others pussies
Mature milf Angel Allwood horny threeway on the couch
Quote
 
 
0 #4963 Patrickpaype 2018-12-05 09:50
Sexy 18 year old girl acquires fucked hard
Magical cutie Lora Summer fucking with her new seduced boyfriend
Bouncing Toying Tattoed Big Butt
Love Creampie Amateur loves taking big cock in her ass
Hot Amateur Couple Having Anal Sex
Step mom and girlfriend feasting on Alex cock
Big tits and big booty orgy party
Nikki Ferrari fucks herself with a baseball bat and dildos
Sophie Sativa spread her legs wide open
Quote
 
 
0 #4962 ArthurNeona 2018-12-05 09:18
Hot sexy girl gets dicked for the first time on film
Blonde milf with nice big tits on cam
Sexy handjobs with gals
Petite teen Lucie Kline gets creampied by her Stepbro
la hija de el comisario rondon en puerto la cruz
Akiho Nishimura takes good care of a big dick
Elsa Dream got her mouth cock stuffed by Liza Rowes dad
Big assed teen enjoys creampie
Quote
 
 
0 #4961 RamiroWon 2018-12-05 09:16
Gorgeous brunette babe likes sucking cock in the glory hole
motherj japanese
Confessions of an ass maniac
Redhead amateur chick fucks hard at the CASTING
Luscious Eden gets a cock between her tits
Oral sex job in open air by a seductive nymph
Amateur Latina stewardess banged at the pawnshop
Old men and young boy sex stories Paul is enjoying his breakfast in
Quote
 
 
0 #4960 StephenkaK 2018-12-05 03:58
videos kostenlos anschauen
gratis bondage porno
grosse kitzler kostenlos
schwarze mdchen nackt
kostenlose gina wild filme
hentai kostenlos anschauen
Quote
 
 
0 #4959 StephenkaK 2018-12-05 00:10
transen gratis porno
deutsche mtter wollen ficken
alexis texas hd porn
erotic thai massage video
old and young porn videos
hot muslim ass
Quote
 
 
0 #4958 Mihailrat 2018-12-04 23:09
artrovex купити артровекс ціна склад як купити в аптеці Україна
за течією!», «Дружи з тенденцією!«, "Не давай ходу втратам - давай дорогу прибутку!», «Хочеш пізнати ринок - пізнай себе!» і так далі. Розклавши всі ці мудрі поради на
Quote
 
 
0 #4957 Miroslavrat 2018-12-04 16:17
рукавичка для вичісування вовни для гребінця шерсті тварин купити Україна
олена нестерова
Quote
 
 
0 #4956 DouglasNic 2018-12-04 13:32
Telegram Hack Online - FB Messenger Hack, WhatsApp Hacking Online Tool
Quote
 
 
0 #4955 Stevenbok 2018-12-04 11:08
Местоположение телефона в режиме онлайн на карте - Узнать местоположение телефона на карте онлайн, Как найти Айфон онлайн
Quote
 
 
0 #4954 Miroslavrat 2018-12-03 14:05
відвар Мотрони настій мотрони купити в Україні
Скандувати її-одна насолода. Чоловік був особистою власністю тракт до прозріння лежав за допомогою перешкоди. А також аз Многогрішний впізнаю себе, що йде шляхом
Quote
 
 
0 #4953 AaronLix 2018-12-03 13:01
кун на мтз новый

косилка на квадроцикл
Quote
 
 
0 #4952 BerdarisNeock 2018-12-03 02:35
Юбки-макси 2018:модные луки этого сезона.
Quote
 
 
0 #4951 BrianCat 2018-12-03 01:41
hacking snapchat for free - hacking snapchat for free, hacking snapchat for free
Quote
 
 
0 #4950 Kelleychips 2018-12-02 23:05
download program + for hacking twitter - how to hack twitter account, hacking messages twitter
Quote
 
 
0 #4949 FrankieNetry 2018-12-02 20:12
программа для взлома Одноклассники онлайн - взломать страницу Одноклассники за деньги, Как прочитать чужую переписку Одноклассники.
Quote
 
 
0 #4948 Matveyconee 2018-12-02 16:58
Немало осматривал содержание интернет, и вдруг к своему удивлению открыл отличный веб-сайт. Вот гляньте: Плюсы иминусы работы в компании . Для нас данный сайт произвел яркое впечатление. Всего хорошего!
Quote
 
 
0 #4947 Matveyconee 2018-12-02 15:21
Сегодня смотрел данные инета, и вдруг к своему восторгу открыл отличный веб-сайт. Смотрите: Плюсы и минусы фильма: https://otzovator.ru/category/film/ . Для моих близких данный ресурс оказался довольно неплохим. Всего доброго!
Quote
 
 
0 #4946 Markweelp 2018-12-02 09:27
Пол дня анализировал содержимое инета, неожиданно к своему удивлению заметил отличный веб-сайт. Ссылка на него: схемы казино . Для нас данный вебсайт явился довольно неплохим. Хорошего дня!
Quote
 
 
0 #4945 Markweelp 2018-12-02 04:40
Целый час анализировал содержание сети интернет, неожиданно к своему удивлению увидел нужный сайт. Смотрите: как выиграть в казино вулкан . Для моих близких этот вебсайт явился довольно важным. Всего доброго!
Quote
 
 
0 #4944 Dennisbog 2018-12-02 03:30
Как прочитать чужую переписку telegram - Услуги Взлома мессенджеров telegram, Как взломать телеграм.
Quote
 
 
0 #4943 Konstantinowela 2018-12-01 20:59
Минут пять изучал материалы инет, неожиданно к своему восторгу открыл неплохой ресурс. Вот посмотрите: https://zaxvatu.net/2-krasota/ . Для моих близких вышеуказанный ресурс показался довольно оригинальным. Успехов всем!
Quote
 
 
0 #4942 Kirillowela 2018-12-01 17:28
Всю ночь анализировал содержимое инет, при этом к своему удивлению заметил четкий веб-сайт. Вот посмотрите: https://zaxvatu.net/2-krasota/ . Для меня вышеуказанный веб-сайт произвел яркое впечатление. До свидания!
Quote
 
 
0 #4941 Kirillowela 2018-12-01 01:20
На днях смотрел содержание инета, случайно к своему удивлению открыл интересный ресурс. Гляньте: https://zaxvatu.net/3-lenta/ . Для нас данный вебсайт показался очень неплохим. Удачи!
Quote
 
 
0 #4940 Kirillowela 2018-11-30 21:52
Прошлым вечером пересматривал данные интернет, и вдруг к своему восторгу открыл замечательный веб-сайт. Смотрите: https://zaxvatu.net/kultura/ . Для меня данный веб-сайт оказал яркое впечатление. Всего наилучшего!
Quote
 
 
0 #4939 Reginald 2018-11-30 19:14
constantly i used to read smaller articles or reviews that also clear their motive, and
that is also happening with this piece of writing which
I am reading at this time.

Take a look at my page - long island backpage: https://www.eporner.com/search/long-island-backpage/
Quote
 
 
0 #4938 LevKes 2018-11-30 15:58
Вчера исследовал контент инета, и неожиданно к своему удивлению открыл поучительный вебсайт. Гляньте: Фск лидер . Для нас этот сайт оказал незабываемое впечатление. Пока!
Quote
 
 
0 #4937 MakarBrore 2018-11-30 13:41
Целый час анализировал контент сети, неожиданно к своему удивлению обнаружил прекрасный веб-сайт. Гляньте: Фск лидер . Для моих близких вышеуказанный вебсайт оказался довольно полезным. Всем пока!
Quote
 
 
0 #4936 Abraham 2018-11-30 11:51
Hello. I see that you don't update your blog too often. I know that writing
posts is boring and time consuming. But did you know that there is
a tool that allows you to create new articles using
existing content (from article directories or other pages from your niche)?
And it does it very well. The new posts are unique and pass the copyscape test.
Search in google and try: miftolo's tools

Here is my blog - ConradJuicy: https://ChadwickWee.blogspot.com
Quote
 
 
0 #4935 LeonidKes 2018-11-30 11:47
Целый вечер просматривал данные инет, при этом к своему удивлению увидел хороший ресурс. Вот он: Фск лидер квартал . Для нас вышеуказанный вебсайт явился довольно важным. Хорошего дня!
Quote
 
 
0 #4934 Nathantip 2018-11-30 01:48
человечный ресурс томск стоматология
Quote
 
 
0 #4933 Kirillowela 2018-11-30 00:51
Позавчера мониторил данные сети, случайно к своему восторгу открыл важный сайт. Это он: https://zaxvatu.net/ . Для нас этот вебсайт показался очень важным. Пока!
Quote
 
 
0 #4932 Marylyn 2018-11-29 22:44
Hey there! Someone in my Facebook group shared this website with us so I came to take
a look. I'm definitely enjoying the information. I'm book-marking and will be
tweeting this to my followers! Great blog and wonderful style
and design.

Here is my website ... 666.porn sex: http://666.porn
Quote
 
 
0 #4931 Kennethannor 2018-11-29 20:24
пополнить webmoney

можно ли снять деньги с киевстар
Quote
 
 
0 #4930 Jamesnouck 2018-11-29 19:13
Dillion Harper, Zoey Monroe and Robby Echo in threesome
Two Cougars One Lucky Guy Interracial
Playful teen girl acts like a slut in the sack
Oriental receives fingering in gangbang
Foot Fetish Daily Lexi Belle Hardcore
Teen slut getting slammed hard on the massage table
MILF Jessica Jaymes getting fucked on the desk
Lesbian Sex Of Two Smoking Hot Sexy Girls
Quote
 
 
0 #4929 GeorgeRef 2018-11-29 17:53
An innocent tourist who is captured
nasty brother banging her little sister in hentai video
McKenzee Miles shooting her fresh juice
Alex D drilling Lauren Phillips hairy pussy
SisLovesMe Little StepSIs Loves To Tease
Cute chick Megan Sage loves sucking cock
Enchanting babe offers her pussy for teachers joy
Wonderfully beautiful Alexis Brill has sex
Quote
 
 
0 #4928 MichaelTup 2018-11-29 16:19
Sexy Beauties Footsex Compilation
ass lick
Mia Malkova nibbles on her partners moist clit
Blonde milf bangs horny guy in diapers with strap on
Hard core sex ending up with the cum shot
six six 14
Babes firmed bottoms is making man losing his mind
Babe with big beautiful natural boobs in action
Massive tits MILF nasty threesome action in the bedroom
Quote
 
 
0 #4927 EdwardBlubs 2018-11-29 15:25
Ella in amateurs gone wild and made a hardcore porn video
Face Fucking HD PORN
Massage chick gets anal tag teamed by two black guys
Isis Love sucking it until her pussy was dripping wet and aching to get fucked
Amateur teen couple home action with cum on ass
aa jao bhai
Sex Shop Surprise
Two hot babes with big tits getting fucked hard in POV threesome
Realising her ultimate fantasy in public
Quote
 
 
0 #4926 Nathanphync 2018-11-29 14:28
Big ass and big tits blonde get anal fuck
Jay uses her mouth and pussy to get the job done
Nami Dahlia bouncing her pussy on top of matured cock
Lovely new comer Candice Dare stroke an awesome co
force sex vedii
Esmi Lee Earns a Facial After Rope Bondage Rough Sex Session
Ebony Skyler Nicole enjoys Anal Sex and Gangbang
Amateur Brunette Beauty Anal
Quote
 
 
0 #4925 IlyaSwift 2018-11-29 14:06
капли молот тора купить в украине в аптеке заказать недорого
Quote
 
 
0 #4924 Konstantinowela 2018-11-29 13:49
Минут пять пересматривал данные инет, и неожиданно к своему удивлению заметил четкий вебсайт. Я про него: https://zaxvatu.net/lentahit/ . Для меня данный вебсайт оказал яркое впечатление. Хорошего дня!
Quote
 
 
0 #4923 Brucevoisp 2018-11-29 12:23
Привет!
Нашел прикольные новости на этом сайте: http://watafak.ru :
дизайн маникюра ландшафтный дизайн
фото красивых девушек самые красивые девушки мира
http://watafak.ru/foto-prikoly-interesnoe/7013-samyy-dlinnyy-i-vysokiy-steklyannyy-most.html Самый длинный и высокий стеклянный мост
Звезды в реальной жизни Звезды в реальной жизни
http://watafak.ru/foto-prikoly-interesnoe/8855-samye-finansovo-uspeshnye-sportsmeny.html
Quote
 
 
0 #4922 Luisa 2018-11-29 11:28
If some one needs expert view on the topic of running a
blog then i advise him/her to pay a quick visit this webpage, Keep up
the pleasant job.

my web blog ... succubus porn: https://www.eporner.com/search/succubus/
Quote
 
 
0 #4921 IgorSwift 2018-11-29 05:53
penilux gel купить пенилюкс отзывы
Quote
 
 
0 #4920 Michaelpen 2018-11-28 17:53
Привет! класный у вас сайт!
Нашел класную базу кино: лучшие российские сериалы скачать торрент бесплатно
Здесь: фильмы онлайн фантастика самая лучшая бесплатные фильмы лучшая фантастику рейтинг 2019
Тут: смотреть лучшую комедию 2018 года смотреть комедии новинки в хорошем качестве рейтинг 2018
Здесь: смотреть хорошие мелодрамы про любовь русские 2019 http://kinovalenok.tv/melodrama/ список 2019
Тут: http://kinovalenok.tv/komediya/9712-moya-nyanya-vampir-my-babysitters-a-vampire-sezon-1-2-20112012.html Смотреть Моя няня – вампир / My Babysitter's a Vampire (Сезон 1-2) (2011–2012) онлайн бесплатно
Здесь: Смотреть Декстер / Dexter (Сезон 7) (2012) онлайн бесплатно Декстер / Dexter (Сезон 7) (2012)
Тут: http://kinovalenok.tv/uzhasy/6924-zhivaya-mertvechina-braindead-1992.html
Quote
 
 
0 #4919 Andrewvoize 2018-11-28 15:44
http://gurrl.club/sample-affidavit-of-good-faith-marriage
Quote
 
 
0 #4918 Douglasfar 2018-11-28 14:38
canada online pharmacies top rated canadian pharmacies online canadianpharmac yies.com
are canadian online pharmacies safe http://canadianpharmac yies.com/
pharmacy canada 24 http://canadianpharmac yies.com/
canadian pharmacies online
п»їhttp://iluvglhec.biz/__media__/js/netsoltrademark.php?d=canadianpharmac yies.com
canada online pharmacies surrey
http://inspectro.ru/bitrix/rk.php?goto=http://canadianpharmac yies.com/
north west pharmacies canada
Quote
 
 
0 #4917 Jamesgaics 2018-11-28 14:11
http://gurrl.club/business-accounting-1-by-frank-wood-solutionmanual
Quote
 
 
0 #4916 IgnatSwift 2018-11-28 13:00
titanium крем титаниум мужской крем для увеличения
Quote
 
 
0 #4915 BobbyChect 2018-11-28 12:01
http://gurrl.club/waterfall-houghton-mifflin-comprehension-test
http://gurrl.club/hello-evanescence-piano-sheet-music
http://gurrl.club/mast-ram-stories-hindi
Quote
 
 
0 #4914 Andrewvoize 2018-11-28 11:27
http://gurrl.club/avancemos-2-workbook-key
Quote
 
 
0 #4913 Jamesgaics 2018-11-28 10:53
http://gurrl.club/maharishi-vidya-mandir-lkg-full-annum-fees
Quote
 
 
0 #4912 IgnatSwift 2018-11-28 00:24
priup гель крем PriUp отзывы для увеличения
Quote
 
 
0 #4911 Ivanmoori 2018-11-27 10:15
Немало наблюдал контент инет, и к своему удивлению увидел четкий ресурс. А вот и он: http://bazarsng.ru/ . Для нас данный сайт явился очень оригинальным. Всем пока!
Quote
 
 
0 #4910 Geraldjaift 2018-11-27 10:14
https://www.google.com.mm/maps/d/u/1/viewer?mid=1WKuuWvOaCIk1lvk5xrrvFGsxGZfuI7W5
https://www.google.as/maps/d/u/1/viewer?mid=1WKuuWvOaCIk1lvk5xrrvFGsxGZfuI7W5
https://www.google.nl/maps/d/u/1/viewer?mid=1WKuuWvOaCIk1lvk5xrrvFGsxGZfuI7W5
https://www.brusheezy.com/members/myiplookup
https://www.google.io/maps/d/u/1/viewer?mid=1WKuuWvOaCIk1lvk5xrrvFGsxGZfuI7W5
Quote
 
 
0 #4909 Gita 2018-11-27 07:52
Hello. I see that you don't update your website too often. I know that writing content
is time consuming and boring. But did you know
that there is a tool that allows you to create new articles using existing content (from article directories or
other blogs from your niche)? And it does it very well. The new
posts are high quality and pass the copyscape test.

Search in google and try: miftolo's tools

Also visit my page ... RodgerJuicy: https://LillaSick.wix.com
Quote
 
 
0 #4908 Charlestwelo 2018-11-27 03:34
http://www.vodostok-moscow.ru
http://www.vodostok-moscow.ru/catalo/vodostochnye-sistem/
http://www.vodostok-moscow.ru/pric/
http://www.vodostok-moscow.ru/deliver/
http://www.vodostok-moscow.ru/contact/
http://www.vodostok-moscow.ru/catalo/vodostochnye-sistemy/voronki-vodostochnye-otsinkovanny/
http://www.vodostok-moscow.ru/catalo/vodostochnye-sistemy/kolena-vodostochnye-otsinkovanny/
http://www.vodostok-moscow.ru/catalo/vodostochnye-sistemy/truby-vodostochnye-otsinkovanny/
http://www.vodostok-moscow.ru/catalo/vodostochnye-sistemy/koleno-vodostochnoe-slivno/
http://www.vodostok-moscow.ru/catalo/vodostochnye-sistemy/kreplenie-vodostoko/
Quote
 
 
0 #4907 ZaharGuiva 2018-11-27 02:41
Несколько минут осматривал контент сети интернет, случайно к своему удивлению обнаружил полезный вебсайт. Гляньте: Лесбиянки . Для моих близких этот сайт показался довольно неплохим. Удачи!
Quote
 
 
0 #4906 JeremyFLUMP 2018-11-27 02:36
t rex offline game
no internet dinosaur game
t rex offline game
no internet dinosaur game
Quote
 
 
0 #4905 JeremyFLUMP 2018-11-26 13:10
chrome dinosaur game
chrome://дино
chrome://дино
t rex offline game
Quote
 
 
0 #4904 Dennis 2018-11-26 12:11
Hi. I see that you don't update your website too often. I
know that writing articles is time consuming and boring.
But did you know that there is a tool that allows you to create new articles using existing content (from article directories
or other blogs from your niche)? And it does it very well.
The new articles are unique and pass the copyscape test.
Search in google and try: miftolo's tools

My web blog - CeliaJuicy: https://LucaSee.wix.com
Quote
 
 
0 #4903 AnthonyAcazy 2018-11-25 22:23
Website 3d engine
Quote
 
 
0 #4902 BobbyChect 2018-11-25 22:10
http://gurrl.club/literere-opstel-van-vaselinetjie
http://gurrl.club/thank-you-card-template-for-birthday
http://gurrl.club/physical-metallurgy-principles-solution-manual
Quote
 
 
0 #4901 Jamesgaics 2018-11-25 20:09
http://gurrl.club/nehemiah-rebuilds-the-wall-craft
Quote
 
 
0 #4900 BerdarisNeock 2018-11-25 19:39
Сергей Зуденков в программе Модный свет ТК Волга. Ведущая — Марина Теплицкая
Quote
 
 
0 #4899 JeremyFLUMP 2018-11-25 12:44
Game Land
no internet dinosaur game
Game Land
chrome dinosaur game
Quote
 
 
0 #4898 MichaelTet 2018-11-25 10:22
Приветствую! интересный у вас сайт!
Нашел прикольную базу кино: отечественные фильмы онлайн смотреть бесплатно в хорошем
Тут: отечественные фильмы бесплатно в хорошем качестве Лучшие отечественные фильмы смотреть онлайн список 2019
Здесь: новинки кино 2019 хорошем качестве hd 1080 http://kinokub.net/novinki/ список 2018
Здесь: приключении смотреть хорошем качестве 720 приключения онлайн в хорошем качестве список 2019
Здесь: http://kinokub.net/komediya/9973-mastera-vecherinok-party-down-sezon-1-2-20092010.html Смотреть Мастера вечеринок / Party Down (Сезон 1-2) (2009–2010) онлайн бесплатно
Тут: http://kinokub.net/drama/13058-pochti-tam-almost-there-2015.html
Quote
 
 
0 #4897 EgorTon 2018-11-25 10:06
Целый вечер изучал контент инета, неожиданно к своему восторгу заметил красивый ресурс. А вот и он: http://ceramicstroi.ru/ . Для меня этот вебсайт оказался очень оригинальным. До встречи!
Quote
 
 
0 #4896 EgorTon 2018-11-25 08:08
Несколько дней назад серфил содержимое сети интернет, неожиданно к своему удивлению увидел прекрасный сайт. Вот смотрите: http://ceramicstroi.ru/ . Для нас вышеуказанный сайт явился довольно нужным. Успехов всем!
Quote
 
 
0 #4895 Richarddog 2018-11-25 08:04
home Series en Streaming HD
Quote
 
 
0 #4894 Evgeniyweday 2018-11-25 01:43
Полчаса пересматривал данные сети, и к своему удивлению заметил крутой ресурс. Я про него: http://paynex.ru/ . Для моих близких данный сайт явился очень нужным. До встречи!
Quote
 
 
0 #4893 Evgeniyweday 2018-11-24 23:34
Целый час изучал содержание инет, случайно к своему удивлению обнаружил поучительный ресурс. Это он: http://paynex.ru/ . Для нас этот веб-сайт явился весьма полезным. Успехов всем!
Quote
 
 
0 #4892 Adolfo 2018-11-24 21:28
Hello. I see that you don't update your blog too often. I know that writing content is time consuming and boring.
But did you know that there is a tool that allows you to create new posts using existing
content (from article directories or other blogs from your niche)?
And it does it very well. The new posts are unique and pass the copyscape
test. Search in google and try: miftolo's tools

My blog post: JanetteJuicy: https://ReganSick.wix.com
Quote
 
 
0 #4891 Grigoriygef 2018-11-24 20:54
проститутки города
детское порно бесплатно
порно видео зоофилы
детское порно аниме
скачать детское порно
детское порно онлайн бесплатно
детское порно вк
детское порно онлайн бесплатно
дешевые проститутки
детские порно истории
Quote
 
 
0 #4890 Grigoriygef 2018-11-24 20:13
купить наркотики в спб
проститутки омска
фен наркотик купить
купить огнестрельный макаров
порно зоофилы
русское зоо порно
проститутки саратова
заказать проститутку
проститутки спб
купить огнестрельное оружие в москве
Quote
 
 
0 #4889 Grigoriygef 2018-11-24 19:32
проститутки уфы
проститутки краснодара
проститутки выезд
зоо порно фильмы
порно зоофилы
зоо порно ролики
проститутки краснодара
смотреть порно зоофилы
купить наркотики киев
зоофилы видео бесплатно
Quote
 
 
0 #4888 Gordeygef 2018-11-24 19:27
проститутки новгорода
проститутки москвы
проститутки волгограда
порно фото зоофилов
цп детское порно
купить огнестрельное ружье
купить огнестрельный ак 47
где найти детское порно
купить огнестрельный макаров
проститутки города
Quote
 
 
0 #4887 Grigoriygef 2018-11-24 18:50
проститутки перми
заказать проститутку
купить огнестрельное оружие пистолет
проститутки омска
купить огнестрельное оружие нарезное
где проститутки
зоо порно онлайн
купить наркотики в спб
порно фото зоофилов
вызвать проститутку
Quote
 
 
0 #4886 Grigoriygef 2018-11-24 18:07
зоофилы видео бесплатно
курительные смеси и порошки
где купить наркотики
купить огнестрельное оружие без разрешения
купить наркотики в интернете
курительная смесь соль
сайт курительных смесей
купить наркотики онлайн
проститутки челябинска
курительные смеси
Quote
 
 
0 #4885 Grigoriygef 2018-11-24 17:22
детское порно вконтакте
детское порно девочек
магазин курительных смесей
лсд наркотик купить
амфетамин купить наркотики
купить наркотики киев
зоо порно бесплатно
наркотики курительные смеси
купить скорость наркотик
снят проститутки
Quote
 
 
0 #4884 Grigoriygef 2018-11-24 16:37
детское порно скачать бесплатно
проститутки тюмени
заказать проститутку
элитные проститутки
зоофилы смотреть онлайн
секс зоофилов
легальные наркотики купить
где проститутки
зоофилы скачать
купить огнестрельный револьвер
Quote
 
 
0 #4883 Gordeygef 2018-11-24 16:26
купить наркотики в спб
зоо порно секс
снять проститутку
проститутки индивидуалки
купить наркотики тор
скачать зоо порно видео
проститутки москвы
форум купить наркотики
проститутки волгограда
детское порно аниме
Quote
 
 
0 #4882 Grigoriygef 2018-11-24 15:50
проститутки москвы
проститутки уфы
гей зоо порно
детское инцест порно
форум купить наркотики
зоофилы смотреть бесплатно
детское порно картинки
зоо порно бесплатно
детские порно рассказы
курительные смеси купить
Quote
 
 
0 #4881 Grigoriygef 2018-11-24 15:03
дешевые проститутки
проститутки города
купить огнестрельное оружие бу
где купить огнестрельное оружие
проститутки метро
купить огнестрельное оружие без разрешения
запретное детское порно
детское порно смотреть онлайн
купить огнестрельное ружье
детское порно онлайн бесплатно
Quote
 
 
0 #4880 Grigoriygef 2018-11-24 14:13
зоо порно с собакой
где купить огнестрельное оружие: http://rucompromat.com/organizations/fsk_lider
проститутки иркутска
проститутки красноярска
амфетамин купить наркотики: http://rucompromat.com/organizations/fsk_lider
проститутки города
проститутки нижнего новгорода
зоо порно смотреть онлайн
зоо порно смотреть бесплатно: http://rucompromat.com/organizations/fsk_lider
зоофилы бесплатно
Quote
 
 
0 #4879 Grigoriygef 2018-11-24 13:24
смотреть порно зоофилы
детский секс порно
проститутки тюмени
детское порно аниме
купить соль наркотик
зоо порно рассказы
продажа курительных смесей
телефоны проституток
русское детское порно
порно рассказы зоофилы
Quote
 
 
0 #4878 Gordeygef 2018-11-24 13:07
детское порно смотреть онлайн
заказать проститутку
проститутки нижнего
зоофилы видео бесплатно
курительные смеси
детское порно фото
купить огнестрельное оружие бу
купить наркотики тор
зоофилы видео
проститутки краснодара
Quote
 
 
0 #4877 Grigoriygef 2018-11-24 11:50
детское порно торрент
купить наркотики киев
легальные наркотики купить
зоофилы видео
купить огнестрельный пистолет
детское порно видео
купить огнестрельное оружие цены
купить огнестрельное оружие нарезное
купить наркотики через закладки
проститутки краснодара
Quote
 
 
0 #4876 Grigoriygef 2018-11-24 10:55
зоофилы смотреть
зоо порно смотреть бесплатно
магазин курительных смесей
проститутки города
детские порно мультики
проститутки красноярска
купить огнестрельное оружие бу
проститутки омска
зоо порно фильмы
проститутки екатеринбург
Quote
 
 
0 #4875 Grigoriygef 2018-11-24 10:02
проститутки киева
детское порно видео
проститутки воронежа
курительные смеси спайс
детский сад порно рассказы
зоо порно фильмы
порно рассказы зоофилы
амфетамин купить наркотики
курительные смеси и порошки
детский секс порно
Quote
 
 
0 #4874 Gordeygef 2018-11-24 09:54
проститутки новгорода
купить наркотики в интернете
проститутки уфы
проститутки екатеринбург
сайт можно купить наркотики
купить кристаллы наркотик
порно фото зоофилов
проститутки тулы
зоо порно фильмы
вызвать проститутку
Quote
 
 
0 #4873 Grigoriygef 2018-11-24 09:16
порно фото зоофилов
смотреть зоо порно
проститутки москвы
курительные смеси и порошки
детское порно эротика
проститутки индивидуалки
секс зоофилов
детское порно видео бесплатно
форум купить наркотики
купить соль наркотик
Quote
 
 
0 #4872 Grigoriygef 2018-11-24 08:29
зоофилы смотреть бесплатно
курительные смеси купить
цп детское порно
проститутки видео
купить наркотики онлайн
купить наркотики в спб
купить огнестрельное оружие без лицензии
зоо порно фото
зоо порно рассказы
секс зоофилов
Quote
 
 
0 #4871 Grigoriygef 2018-11-24 07:42
детское порно эротика
детское порно бесплатно
купить огнестрельное оружие цены
купить боевое огнестрельное оружие
элитные проститутки
купить наркотики
проститутки екатеринбург
порно детские письки
детское порно видео бесплатно
купить огнестрельное оружие бу
Quote
 
 
0 #4870 Gordeygef 2018-11-24 06:56
зоо порно видео
спайс наркотики купить: http://rucompromat.com/organizations/fsk_lider
детское порно
купить огнестрельное оружие без лицензии
детские порно мультики: http://rucompromat.com/organizations/fsk_lider
проститутки екатеринбург
легальные наркотики купить
проститутки новосибирска
детское порно онлайн: http://rucompromat.com/organizations/fsk_lider
зоо порно видео бесплатно
Quote
 
 
0 #4869 Grigoriygef 2018-11-24 06:54
проститутки казани
где найти детское порно
купить огнестрельный пм
купить огнестрельное оружие без разрешения
проститутки выезд
купить соль наркотик
купить наркотики через тор
легальные наркотики купить
проститутки индивидуалки
курительные смеси и порошки
Quote
 
 
0 #4868 Grigoriygef 2018-11-24 06:05
проститутки спб
купить наркотики через тор
проститутки иркутска
зоо порно фото
проститутки ростова
проститутки города
купить огнестрельное оружие нарезное
проститутки новосибирска
проститутки омска
зоо порно смотреть онлайн
Quote
 
 
0 #4867 Grigoriygef 2018-11-24 05:18
купить кристаллы наркотик
форум купить наркотики
вызвать проститутку
где купить наркотики
детское порно картинки
спайс наркотики купить
наркотические курительные смеси
зоофилы видео
зоофилы смотреть бесплатно
порно онлайн зоофилы
Quote
 
 
0 #4866 Grigoriygef 2018-11-24 04:31
детское порно скачать бесплатно
детское порно видео онлайн
детское порно мальчики
детское порно аниме
детские порно мультики
где купить огнестрельное оружие
форум купить наркотики
магазин курительных смесей
купить наркотики в украине
детское порно смотреть онлайн
Quote
 
 
0 #4865 Gordeygef 2018-11-24 03:59
зоо порно фильмы
порно фото зоофилов
флер наркотик купить
купить наркотики через тор
снять проститутку
русское детское порно
детские порно ролики
проститутки тюмени
купить винтовку огнестрельную
купить огнестрельное ружье
Quote
 
 
0 #4864 Grigoriygef 2018-11-24 03:40
проститутки волгограда
русские проститутки
порно зоофилы бесплатно
купить огнестрельное оружие
детский сад порно рассказы
русские проститутки
смотреть зоо порно
проститутки уфы
форум купить наркотики
детское порно бесплатно
Quote
 
 
0 #4863 Grigoriygef 2018-11-24 02:47
проститутки перми
вызвать проститутку
купить курительную смесь спайс
зоо порно онлайн
смотреть зоо порно
элитные проститутки
проститутки индивидуалки
проститутки новгорода
детские порно ролики
проститутки видео
Quote
 
 
0 #4862 Grigoriygef 2018-11-24 01:57
русское зоо порно
где найти детское порно
смотреть зоо порно
купить огнестрельный пм
курьер курительных смесей
зоо порно рассказы
купить огнестрельный револьвер
русские проститутки
детские порно ролики
заказать курительные смеси
Quote
 
 
0 #4861 Grigoriygef 2018-11-24 01:09
купить огнестрельное ружье
детские порно комиксы
зрелые проститутки
наркотики курительные смеси
запрещенное детское порно
купить огнестрельный пм
купить спайс
где купить наркотики
купить винтовку огнестрельную
гей зоо порно
Quote
 
 
0 #4860 Gordeygef 2018-11-24 00:54
зоофилы видео бесплатно
купить огнестрельное оружие цены
проститутки киева
русское детское порно
наркотики курительные смеси
зоо порно с собакой
русское детское порно
детское инцест порно
магазин курительных смесей
снять проститутку
Quote
 
 
0 #4859 Amie 2018-11-24 00:46
Hello. I see that you don't update your blog too often.
I know that writing posts is time consuming and boring.
But did you know that there is a tool that allows you to
create new posts using existing content (from article directories or other pages from your niche)?

And it does it very well. The new articles are
high quality and pass the copyscape test. Search in google and try: miftolo's
tools

Here is my web-site: LeonelJuicy: https://BrittWee.blogspot.com
Quote
 
 
0 #4858 Grigoriygef 2018-11-24 00:25
купить огнестрельный пистолет
проститутки индивидуалки
зоофилы онлайн
купить огнестрельное ружье
детское порно вк
скачать зоо порно
зоо порно смотреть бесплатно
купить огнестрельное оружие в москве
купить огнестрельное оружие без разрешения
номера проституток
Quote
 
 
0 #4857 Grigoriygef 2018-11-23 23:38
порно видео зоофилы
купить наркотики в интернете
скачать зоо порно видео
детское порно девочек
где можно купить наркотики
детские порно мультики
купить огнестрельное оружие без разрешения
купить наркотики через тор
зоо порно рассказы
зоофилы смотреть бесплатно
Quote
 
 
0 #4856 Grigoriygef 2018-11-23 22:45
зоофилы смотреть онлайн
проститутки саратова
зоофилы онлайн
купить спайс
зоофилы видео бесплатно
проститутки самары
дешевые проститутки
порно детская порнография
детские порно комиксы
зоо порно фильмы
Quote
 
 
0 #4855 Gordeygef 2018-11-23 22:20
купить огнестрельное оружие нарезное
зоо порно бесплатно
детское порно торрент
проститутки киева
проститутки москвы
проститутки саратова
проститутки видео
легальные наркотики купить
зоо порно онлайн бесплатно
купить наркотики екатеринбург
Quote
 
 
0 #4854 Grigoriygef 2018-11-23 21:52
зоофилы онлайн
порно фото зоофилов
спайс
проститутки нижнего новгорода
проститутки челябинска
купить наркотики через закладки
порно детские игры
проститутки самары
проститутки волгограда
запретное детское порно
Quote
 
 
0 #4853 Grigoriygef 2018-11-23 21:00
спайс наркотики купить
детские порно мультики
проститутки саратова
проститутки саратова
где проститутки
зоо порно секс
детское порно мальчики
заказать проститутку
проститутки казани
курительная смесь соль
Quote
 
 
0 #4852 Grigoriygef 2018-11-23 20:07
проститутки тюмени
купить наркотики через закладки
курительные смеси
порно зоофилы
проститутки нижнего новгорода
зоофилы смотреть
проститутки челябинска
детское порно мальчики
где найти детское порно
купить спайс
Quote
 
 
0 #4851 Gordeygef 2018-11-23 20:03
сайт можно купить наркотики
купить наркотик цена
зоо порно скачать бесплатно
смотреть зоо порно
зоофилы скачать
детское порно бесплатно
номера проституток
секс зоофилов
детский секс порно
купить скорость наркотик
Quote
 
 
0 #4850 Grigoriygef 2018-11-23 19:16
детский сад порно рассказы
курительные смеси купить
лсд наркотик купить
зоо порно фото
зоофилы смотреть онлайн
где купить соль наркотик
зоо порно смотреть бесплатно
наркотики курительные смеси
гей зоо порно
телефоны проституток
Quote
 
 
0 #4849 Grigoriygef 2018-11-23 18:28
порно зоофилы бесплатно
купить спайс
зрелые проститутки
детское порно фото
купить огнестрельное оружие без разрешения
курительные смеси купить
проститутки киева
зоофилы онлайн
купить огнестрельный тт
курительные смеси
Quote
 
 
0 #4848 Gordeygef 2018-11-23 17:53
купить боевое огнестрельное оружие
купить огнестрельное оружие нарезное
зоо порно видео
порно зоофилы
порно зоофилы бесплатно
купить огнестрельный ак 47
детское гей порно
детское порно видео онлайн
детское порно торрент
проститутки киева
Quote
 
 
0 #4847 Grigoriygef 2018-11-23 17:38
вызвать проститутку
проститутки красноярска
проститутки казани
детское порно вконтакте
детское порно фото
запретное детское порно
проститутки казани
купить огнестрельный макаров без лицензии
проститутки воронежа
зоо порно фото
Quote
 
 
0 #4846 Grigoriygef 2018-11-23 16:49
форум купить наркотики
дешевые проститутки
гей зоо порно
купить огнестрельный ак 47
где купить наркотики
детское порно
спайс бесплатно
купить соль наркотик
зоо порно смотреть бесплатно
зоо порно скачать бесплатно
Quote
 
 
0 #4845 Grigoriygef 2018-11-23 15:59
курительные смеси спайс
проститутки новгорода
купить соль наркотик
элитные проститутки
сайт можно купить наркотики
заказать курительные смеси
детское порно смотреть онлайн
где проститутки
купить наркотики через тор
детское порно аниме
Quote
 
 
0 #4844 Gordeygef 2018-11-23 15:27
легальные наркотики купить
проститутки метро
зоофилы смотреть бесплатно
где купить огнестрельное оружие
купить огнестрельный тт
проститутки новосибирска
проститутки краснодара
курьер курительных смесей
купить наркотики киев
порно видео зоофилы
Quote
 
 
0 #4843 Grigoriygef 2018-11-23 15:07
купить огнестрельное ружье
проститутки метро
детское порно онлайн бесплатно
курительная смесь скорость
проститутки екатеринбург
купить огнестрельный пистолет
купить огнестрельное оружие цены
купить огнестрельный макаров без лицензии
запрещенное детское порно
детские порно комиксы
Quote
 
 
0 #4842 Stanley 2018-11-23 14:18
I see you don't monetize your website, don't waste your traffic, you can earn additional bucks every month.

You can use the best adsense alternative for any type of website (they approve all websites), for more
info simply search in gooogle: boorfe's tips monetize your website

Feel free to surf to my homepage ... BestHanna: https://CleverKacey.blogspot.com
Quote
 
 
0 #4841 Grigoriygef 2018-11-23 14:17
где купить наркотики в москве
продажа курительных смесей
зоо порно
зоо порно онлайн
курительные смеси и порошки
купить наркотики через тор
зоо порно секс
русские проститутки
детское порно скачать бесплатно
купить наркотики через закладки
Quote
 
 
0 #4840 Grigoriygef 2018-11-23 13:28
проститутки волгограда
где найти детское порно
купить огнестрельный ак 47
порно детские игры
купить огнестрельное оружие цены
порно проститутки
фен наркотик купить
где проститутки
детское порно картинки
детские порно комиксы
Quote
 
 
0 #4839 Gordeygef 2018-11-23 13:04
детское порно видео бесплатно
купить огнестрельное оружие без лицензии
курительная смесь соль
зоофилы онлайн
детское инцест порно
где купить соль наркотик
проститутки челябинска
телефоны проституток
детское порно фото
проститутки видео
Quote
 
 
0 #4838 Grigoriygef 2018-11-23 12:38
порно рассказы зоофилы
русское зоо порно
проститутки тулы
заказать курительные смеси
смотреть зоо порно
детское порно
детское порно онлайн
детское порно мальчики
зоо порно фото
порно фото зоофилов
Quote
 
 
0 #4837 Grigoriygef 2018-11-23 11:48
где купить огнестрельное оружие
смотреть порно зоофилы
купить огнестрельный пм
фен наркотик купить
детское порно девочек
проститутки уфы
детские порно мультики
легальные наркотики купить
проститутки города
вызвать проститутку
Quote
 
 
0 #4836 Grigoriygef 2018-11-23 10:58
проститутки перми
порно проститутки
детское порно мальчики
курительные смеси
цп детское порно
курительная смесь соль
лсд наркотик купить
проститутки нижнего новгорода
спайс
зоофилы смотреть онлайн
Quote
 
 
0 #4835 Gordeygef 2018-11-23 10:50
лсд наркотик купить
порно проститутки
где купить огнестрельное оружие
проститутки нижнего новгорода
купить наркотики в интернете
зоофилы видео бесплатно
зрелые проститутки
купить наркотики онлайн
зоо порно онлайн
секс зоофилов
Quote
 
 
0 #4834 Grigoriygef 2018-11-23 10:05
детское порно смотреть
скачать зоо порно
купить наркотики в спб
зоо порно с животными
порно детские письки
купить огнестрельный пм
купить огнестрельное оружие цены
детское порно скачать бесплатно
купить наркотики в спб
зоо порно секс
Quote
 
 
0 #4833 Grigoriygef 2018-11-23 09:17
зоофилы смотреть
скачать зоо порно
купить огнестрельное оружие нарезное
детское порно девочек
гей зоо порно
проститутки омска
детское порно видео бесплатно
купить огнестрельное оружие пистолет
купить огнестрельный
зоо порно онлайн бесплатно
Quote
 
 
0 #4832 Gordeygef 2018-11-23 08:36
снят проститутки
заказать проститутку
детские порно рассказы
проститутки иркутска
проститутки выезд
купить огнестрельный макаров без лицензии
детские порно рассказы
детское порно вконтакте
русские проститутки
купить огнестрельный
Quote
 
 
0 #4831 Grigoriygef 2018-11-23 08:29
купить наркотики в украине
зоо порно видео бесплатно
детское гей порно
где можно купить наркотики
зоо порно смотреть бесплатно
детское порно скачать бесплатно
снять проститутку
детские порно истории
купить наркотики через закладки
порно проститутки
Quote
 
 
0 #4830 Grigoriygef 2018-11-23 07:36
скачать зоо порно видео
проститутки новосибирска
зоофилы смотреть онлайн
порно фото зоофилов
купить огнестрельное оружие
проститутки нижнего новгорода
курительная смесь соль
зоо порно фильмы
цп детское порно
смотреть зоо порно
Quote
 
 
0 #4829 Grigoriygef 2018-11-23 06:44
купить огнестрельный револьвер
порно зоофилы бесплатно
порно зоофилы
зоо порно секс
запретное детское порно
детское порно
купить наркотик цена
проститутки нижнего
проститутки тюмени
гей зоо порно
Quote
 
 
0 #4828 Gordeygef 2018-11-23 06:12
зоо порно онлайн бесплатно
купить наркотики через закладки
детское порно бесплатно
проститутки саратова
зоо порно фото
наркотические курительные смеси
купить синтетический наркотик
купить наркотики в интернете
детское порно видео бесплатно
детские порно истории
Quote
 
 
0 #4827 Grigoriygef 2018-11-23 05:51
где купить наркотики в москве
купить наркотики онлайн
магазин курительных смесей
русские проститутки
лсд наркотик купить
амфетамин купить наркотики
купить огнестрельное ружье
проститутки омска
купить огнестрельное оружие в москве
проститутки москвы
Quote
 
 
0 #4826 Grigoriygef 2018-11-23 04:57
купить наркотики тор
проститутки челябинска
где найти детское порно
флер наркотик купить
зоофилы онлайн
элитные проститутки
скачать зоо порно
проститутки нижнего
детский секс порно
зоо порно фильмы
Quote
 
 
0 #4825 Grigoriygef 2018-11-23 04:09
проститутки екатеринбург
зоо порно скачать бесплатно
зоо порно онлайн бесплатно
купить огнестрельное оружие бу
проститутки челябинска
детские порно комиксы
зоофилы смотреть
спайс
проститутки краснодара
проститутки москвы
Quote
 
 
0 #4824 Gordeygef 2018-11-23 03:42
проститутки красноярска
где купить соль наркотик
заказать курительные смеси
купить огнестрельный макаров без лицензии
снять проститутку
зоо порно фильмы
зоо порно с животными
зоо порно с собакой
заказать проститутку
зоофилы видео бесплатно
Quote
 
 
0 #4823 Grigoriygef 2018-11-23 03:20
зоо порно онлайн бесплатно
порно фото зоофилов
зоо порно с собакой
проститутки самары
купить огнестрельный ак 47
проститутки саратова
флер наркотик купить
детский секс порно
зоо порно видео бесплатно
проститутки москвы
Quote
 
 
0 #4822 Grigoriygef 2018-11-23 02:31
купить огнестрельное оружие в москве
зоофилы онлайн
снять проститутку
проститутки тулы
купить огнестрельный ак 47
номера проституток
заказать проститутку
порно детские письки
купить синтетический наркотик
проститутки самары
Quote
 
 
0 #4821 Grigoriygef 2018-11-23 01:45
зоо порно видео бесплатно
заказать проститутку
зоо порно рассказы
проститутки новгорода
зоофилы скачать
вызвать проститутку
зоо порно видео
купить наркотики онлайн
цп детское порно
детские порно ролики
Quote
 
 
0 #4820 Gordeygef 2018-11-23 01:29
наркотики курительные смеси
купить наркотики киев
порно детская порнография
порно проститутки
зоо порно онлайн бесплатно
купить наркотики через закладки
порно детские игры
детское порно скачать бесплатно
проститутки воронежа
проститутки тюмени
Quote
 
 
0 #4819 Grigoriygef 2018-11-23 00:56
купить огнестрельное оружие нарезное
детское порно эротика
купить огнестрельное оружие без разрешения
спайс
спайс наркотики купить
проститутки омска
купить наркотики
курительные смеси купить
проститутки казани
запретное детское порно
Quote
 
 
0 #4818 Grigoriygef 2018-11-23 00:10
детское порно видео бесплатно
гей зоо порно
купить курительную смесь спайс
детское порно торрент
русское детское порно
купить наркотики через закладки
проститутки новосибирска
купить наркотики тор
зоофилы смотреть
купить огнестрельное оружие в москве
Quote
 
 
0 #4817 Grigoriygef 2018-11-22 23:26
дешевые проститутки
проститутки спб
где купить огнестрельное оружие
детское порно онлайн бесплатно
зоо порно рассказы
курительные смеси доставка
проститутки выезд
купить огнестрельное оружие бу
проститутки видео
купить наркотики в спб
Quote
 
 
0 #4816 Gordeygef 2018-11-22 23:23
русские проститутки
зоо порно видео бесплатно
детские порно фильмы
купить наркотики через закладки
фен наркотик купить
зоо порно онлайн бесплатно
проститутки волгограда
детские порно рассказы
зоо порно с животными
проститутки казани
Quote
 
 
0 #4815 Grigoriygef 2018-11-22 22:40
детское порно картинки
номера проституток
детское порно смотреть
купить огнестрельное оружие в москве
заказать проститутку
проститутки саратова
порно детские игры
детское порно смотреть
купить огнестрельное оружие в москве
проститутки нижнего новгорода
Quote
 
 
0 #4814 Grigoriygef 2018-11-22 21:47
проститутки воронежа
детское порно аниме
детское порно картинки
зоофилы скачать
где проститутки
купить огнестрельное оружие цены
проститутки казани
детское порно онлайн
купить наркотики через закладки
форум купить наркотики
Quote
 
 
0 #4813 Gordeygef 2018-11-22 21:05
купить боевое огнестрельное оружие
купить наркотики онлайн
спайс наркотики купить
купить наркотики через закладки
смотреть порно зоофилы
детское порно картинки
курительная смесь скорость
купить кристаллы наркотик
спайс
номера проституток
Quote
 
 
0 #4812 Grigoriygef 2018-11-22 20:49
зоо порно бесплатно
порно проститутки
цп детское порно
где купить огнестрельное оружие
проститутки казани
зоо порно с животными
проститутки красноярска
купить наркотики через закладки
купить огнестрельный макаров
детское порно видео онлайн
Quote
 
 
0 #4811 Daniilgef 2018-11-22 19:09
детское порно онлайн
где можно купить наркотики
сайт можно купить наркотики
купить наркотики через закладки
купить огнестрельный макаров без лицензии
купить наркотики через тор
детское порно смотреть онлайн
детское гей порно
проститутки киева
зоо порно фото
Quote
 
 
0 #4810 Grigoriygef 2018-11-22 19:06
детское гей порно
проститутки новгорода
зоофилы смотреть онлайн
детское порно бесплатно
купить огнестрельное оружие без лицензии
зоофилы смотреть онлайн
скачать детское порно
зоо порно онлайн бесплатно
курительные смеси и порошки
где найти детское порно
Quote
 
 
0 #4809 Gordeygef 2018-11-22 18:51
проститутки индивидуалки
проститутки казани
детские порно ролики
детские порно истории
детские порно фильмы
порно детские письки
секс зоофилов
детские порно комиксы
купить огнестрельный макаров без лицензии
купить кристаллы наркотик
Quote
 
 
0 #4808 EddieBox 2018-11-22 18:24
GangBang
Blowjob
Cum Eating
Girls only 18+
Piss
Quote
 
 
0 #4807 Gordeygef 2018-11-22 16:16
купить огнестрельный
купить соль наркотик
курительная смесь соль
порно видео зоофилы
купить наркотики красноярск
проститутки краснодара
зоо порно
купить синтетический наркотик
где купить наркотики
порно фото зоофилов
Quote
 
 
0 #4806 Gordeygef 2018-11-22 13:36
проститутки краснодара
купить спайс
детские порно истории
снят проститутки
зоофилы смотреть онлайн
лсд наркотик купить
секс зоофилов
купить боевое огнестрельное оружие
купить огнестрельный пистолет
купить наркотики
Quote
 
 
0 #4805 Gordeygef 2018-11-22 11:20
лсд наркотик купить
купить наркотики в спб
детские порно мультики
детское порно бесплатно
зоо порно фото
купить огнестрельный пистолет
смотреть зоо порно
русское детское порно
проститутки спб
детские порно мультики
Quote
 
 
0 #4804 Gordeygef 2018-11-22 05:28
детское инцест порно
купить огнестрельный ак 47
проститутки ростова
зоо порно секс
детское порно видео онлайн
детские порно мультики
купить огнестрельный револьвер
проститутки нижнего новгорода
купить огнестрельное оружие без лицензии
купить наркотик цена
Quote
 
 
0 #4803 Grigoriygef 2018-11-22 01:24
телефоны проституток
курительные смеси спайс
купить огнестрельное оружие нарезное
скачать зоо порно
купить огнестрельное ружье
купить скорость наркотик
детское порно смотреть
порно онлайн зоофилы
зрелые проститутки
проститутки самары
Quote
 
 
0 #4802 Daniilgef 2018-11-22 01:21
зоофилы бесплатно
детское порно скачать бесплатно
флер наркотик купить
магазин курительных смесей
магазин курительных смесей
купить скорость наркотик
курительные смеси доставка
проститутки спб
скачать зоо порно
где купить соль наркотик
Quote
 
 
0 #4801 EddieBox 2018-11-21 17:59
Bukkake
Orgy
Orgy
GangBang
Cum Swallow
Quote
 
 
0 #4800 Waltercof 2018-11-21 04:41
anastasiadate.c om reviews - m.anastasiadate , anastasia date
Quote
 
 
0 #4799 Gordeygef 2018-11-20 21:50
где найти детское порно
проститутки выезд
купить наркотики тор
проститутки ростова
купить наркотики
проститутки краснодара
секс зоофилов
где купить соль наркотик
зоо порно смотреть бесплатно
купить спайс
Quote
 
 
0 #4798 Alva 2018-11-20 13:02
Hello. I see that you don't update your website too often.
I know that writing articles is time consuming and boring.
But did you know that there is a tool that allows you
to create new posts using existing content (from article directories or other websites from your niche)?
And it does it very well. The new posts are high
quality and pass the copyscape test. Search in google and try:
miftolo's tools

Feel free to visit my blog; CorneliusJuicy: https://OttoBad.wix.com
Quote
 
 
0 #4797 ClieeWounc 2018-11-20 01:05
Why you want something startup new? Look at this offer. Only here the choice of slaves for every taste and completely free! They are hardcore slaves, they will and want perform anything you say !
https://rebrand.ly/governy#S3
Quote
 
 
0 #4796 ClieeWounc 2018-11-20 00:21
Do you! prefer something super new? Open and look at this offer. Only here the choice of young girls for every unique guy and completely free! They are good slaves, they will and want perform anything you order !
https://rebrand.ly/governy#L17
Quote
 
 
0 #4795 Estelle 2018-11-19 06:30
Hi. I see that you don't update your page too often. I know that writing articles is boring and time consuming.
But did you know that there is a tool that allows you to create new articles
using existing content (from article directories or other blogs from your
niche)? And it does it very well. The new articles
are unique and pass the copyscape test. Search in google and try: miftolo's tools

Here is my page - VaniaJuicy: https://CamillaBad.blogspot.com
Quote
 
 
0 #4794 Jamesrhymn 2018-11-16 08:47
e-loto - Играть в онлайн лотерею с реальными выигрышами, быстрые лотереи
Quote
 
 
0 #4793 GlebNeelo 2018-11-16 03:36
Пару минут назад изучал материалы инет, и к своему восторгу заметил четкий веб-сайт. Вот гляньте: Купить лекарства без рецепта . Для моих близких вышеуказанный ресурс произвел незабываемое впечатление. До встречи!
Quote
 
 
0 #4792 Eusebia 2018-11-15 21:47
I have noticed you don't monetize your website, but you can earn extra bucks
every day. It's very easy even for noobs, if you are interested
simply search in gooogle: pandatsor's tools

my weblog: youngRosario: https://facebook.com/Reyna88
Quote
 
 
0 #4791 GlebNeelo 2018-11-15 19:11
Вечером мониторил контент инет, неожиданно к своему восторгу заметил крутой сайт. Вот посмотрите: Купить линдакса без рецепта . Для меня этот ресурс показался весьма важным. Всего хорошего!
Quote
 
 
0 #4790 Steveepirl 2018-11-14 12:58
she gives a blowjob while he doft- videos free tube
real straight big long cock gay blowjob- videos free tube
drop dead gourgous shemale cumin mouth blowjobs- videos free tube
amazing blue eyes blowjob swallow pov hd amatuer- videos free tube
jenaveve jolie cum in mouth while blowjob- videos free tube
https m.xhamster.com movies 2373200 blowjob_in_the_ car.html- videos free tube
german bbw fucks blowjobs and anal- videos free tube
where can you get a blowjob- videos free tube
mom son handjob then blowjobs pornvids- videos free tube
Quote
 
 
0 #4789 HowardPox 2018-11-14 03:09
android malware - highest paying mobile ad networks, mobile malware
Quote
 
 
0 #4788 Steveepirl 2018-11-13 21:42
wife forced to give blowjob bet dare game- videos free tube
giving a polterghiest a blowjob then several women screaming- videos free tube
what to do when giving a blowjob- videos free tube
nena traga toda la lechita blowjob xvideos favorite list- videos free tube
www veronicca.com video 6607 kimber lee s awesome blowjob in pov- videos free tube
gorgeous latina teen gives superlative blowjob- videos free tube
first time giving blowjob with cum- videos free tube
white woman enormous black cock blowjob- videos free tube
first blowjob for horny gay teen- videos free tube
Quote
 
 
0 #4787 Miguelnab 2018-11-13 11:40
спальня - кухонная мебель Анапа, кровать Анапа
Quote
 
 
0 #4786 TommieBaith 2018-11-13 05:25
Всем привет! интересный у вас сайт!
Нашел русскую базу кино: смотреть фильмы онлайн хороший русский детектив
Здесь: кино фэнтези смотреть бесплатно в хорошем качестве фэнтези бесплатно в хорошем качестве без регистрации список 2018
Здесь: Сериалы драмы отечественные 2018 фильмы драмы бесплатно в хорошем качестве список 2018
Тут: документальные фильмы онлайн в хорошем качестве лучшие документальные онлайн фильмы бесплатно список 2018
Здесь: http://kinovalenok.tv/drama/12730-nochnoy-beglec-run-all-night-2015.html Смотреть Ночной беглец / Run All Night (2015) онлайн бесплатно
Тут: http://kinovalenok.tv/komediya/6632-demony-starshey-shkoly-tv-2-high-school-dxd-new-tv-2-sezon-1-2011.html
Quote
 
 
0 #4785 Williamjainc 2018-11-12 23:51
shod foot - download feet massage, showing bare feet
Quote
 
 
0 #4784 Danny 2018-11-12 18:57
We would like to thank you just as before for the beautiful ideas you gave Jesse when preparing
a post-graduate research in addition to, most
importantly, for providing all of the ideas in a single blog post.

Provided that we had been aware of your website
a year ago, i'd have been kept from the pointless measures we were participating in. Thanks to you.


my webpage: 666.porn fisting: http://666.porn
Quote
 
 
0 #4783 WilliamMop 2018-11-12 10:49
trading games at gamestop - mining 360, trading xp pokemon go
Quote
 
 
0 #4782 Katlyn 2018-11-12 07:50
Hi. I see that you don't update your website too often. I know that writing posts is time consuming and boring.
But did you know that there is a tool that
allows you to create new articles using existing content
(from article directories or other blogs from your
niche)? And it does it very well. The new posts are high quality
and pass the copyscape test. Search in google
and try: miftolo's tools

my website: HilarioJuicy: https://AlysaWee.blogspot.com
Quote
 
 
0 #4781 TommieBaith 2018-11-11 14:41
Всем привет! интересный у вас сайт!
Нашел топ базу кино: боевики лучшие зарубежные смотреть онлайн бесплатно http://kinovalenok.tv/
Тут: фильм фэнтези список лучших смотреть фэнтези аудиокниги лучшее слушать онлайн список 2018
Здесь: русские драмы онлайн бесплатно в хорошем качестве http://kinovalenok.tv/drama/ список 2019
Здесь: Лучшие документальные фильмы http://kinovalenok.tv/dokumentalnyy/ список 2019
Здесь: http://kinovalenok.tv/raznoe/1064-parizh-tehas-paris-texas-1984.html Смотреть Париж, Техас / Paris, Texas (1984) онлайн бесплатно
Тут: http://kinovalenok.tv/multfilmy/850-polynnaya-skazka-v-tri-blina-dlinoy-2003.html
Quote
 
 
0 #4780 FrankAlips 2018-11-11 10:36
Приветствую всех! класный у вас сайт!
Нашел класную базу кино: Смотреть лучшие сериалы
Здесь: фэнтези бесплатно в хорошем качестве без регистрации фэнтези 2019 смотреть онлайн бесплатно в хорошем список 2019
Тут: Смотреть лучшие драмы Лучшие драмы бесплатно список 2019
Тут: лучшие документальные онлайн фильмы бесплатно http://inspacefilm.ru/dokumentalnyy/ список 2018
Тут: http://inspacefilm.ru/newskino/6065-zvezda-pyatidesyati-ottenkov-serogo-nauchitsya-byt-odna.html Звезда «Пятидесяти оттенков серого» научится «быть одна»
Тут: http://inspacefilm.ru/newskino/12990-vyshel-pervyy-treyler-supergeroyskogo-seriala-nelyudi.html
Quote
 
 
0 #4779 Joie 2018-11-10 14:26
What a material of un-ambiguity and preserveness of valuable knowledge concerning unpredicted emotions.


my web page :: https://bigboobsdaily.blogspot.com/search/label/store%20pupper: https://bigboobsdaily.blogspot.com/search/label/store%20pupper
Quote
 
 
0 #4778 Georgiyslack 2018-11-09 09:14
Ночью смотрел данные инет, неожиданно к своему удивлению заметил прекрасный вебсайт. Вот посмотрите: Обучение без стрессов . Для меня данный вебсайт оказался весьма неплохим. Хорошего дня!
Quote
 
 
0 #4777 Gonzaloinofe 2018-11-08 18:42
buy fake id

best fake id
Quote
 
 
0 #4776 Georgiyslack 2018-11-08 17:55
Минут пять разглядывал данные сети, при этом к своему удивлению увидел хороший сайт. Вот гляньте: Химки . Для нас вышеуказанный веб-сайт оказал яркое впечатление. До встречи!
Quote
 
 
0 #4775 GavriilNog 2018-11-08 02:24
fiberfix отзывы fiber fix инструкция примеение
Quote
 
 
0 #4774 Neil 2018-11-07 21:51
Hi. I see that you don't update your page too often. I know that writing content is boring
and time consuming. But did you know that there is a tool that allows you to create new posts using existing
content (from article directories or other websites
from your niche)? And it does it very well. The new articles
are high quality and pass the copyscape test. Search in google
and try: miftolo's tools

my web-site ... ShermanJuicy: https://DarrellBad.blogspot.com
Quote
 
 
0 #4773 GavriilNog 2018-11-07 21:34
maestro love реальные отзывы маэстро лав для мужчин
Quote
 
 
0 #4772 HenryTob 2018-11-07 19:57
переводчик китай китайский язык переводчик

переводчик в шэньчжэне
Quote
 
 
0 #4771 VsevolodNog 2018-11-07 19:40
ликвидация склада духов распродажа духов со склада
Quote
 
 
0 #4770 VyacheslavNog 2018-11-07 19:28
псорисил отзывы форум сколько стоит псорисил
Quote
 
 
0 #4769 EddieUnact 2018-11-07 18:11
Android Tracker Tool - Phone Location INFO, PL_INFO Android IOS Windows
Quote
 
 
0 #4768 BerdarisNeock 2018-11-07 08:13
9 неожиданных способов использования кондиционера для белья о котором Вы могли не знать Так просто
Quote
 
 
0 #4767 GennadiyPoemo 2018-11-07 02:21
Немало пересматривал содержание инет, вдруг к своему удивлению обнаружил крутой сайт. А вот и он: https://pay2pay.org/ . Для меня вышеуказанный сайт оказался очень полезным. До свидания!
Quote
 
 
0 #4766 GavriilNog 2018-11-06 19:58
steel rage официальный сайт крестик цепочка и кольцо в подарок
Quote
 
 
0 #4765 VyacheslavNog 2018-11-06 19:50
уретроактив цена уретроактив сколько стоит
Quote
 
 
0 #4764 VsevolodNog 2018-11-06 19:31
standup gel вся правда stan dup gel отзывы реальные
Quote
 
 
0 #4763 JesusPed 2018-11-06 16:34
acheter silagra 100
cialis soft
levitra 5 mg
levitra 5 mg
vardenafil achat
vardenafil prix
viagra soft generique
Quote
 
 
0 #4762 JesusPed 2018-11-06 03:14
kamagra oral jelly
viagra sans ordonnance
acheter kamagra oral jelly en france
vardenafil avis
acheter silagra
viagra generique
kamagra soft avis
Quote
 
 
0 #4761 RobertBlush 2018-11-06 02:44
tadalafil
acheter vardenafil en ligne
tadalis 5mg
kamagra 100mg
viagra professional generique 100 mg
achat vardenafil
levitra 5 mg
Quote
 
 
0 #4760 GabrielVievy 2018-11-06 02:37
acheter viagra professionnel
viagra professional 100mg
viagra professionnel
levitra 10 mg prix
acheter finasteride 5mg
viagra professional 50mg
acheter cialis
Quote
 
 
0 #4759 Alex 2018-11-05 22:16
I see you don't monetize your website, don't waste your traffic, you can earn extra bucks
every month. You can use the best adsense alternative
for any type of website (they approve all websites), for more info simply search in gooogle:
boorfe's tips monetize your website

Feel free to visit my web blog :: BestAnton: https://CleverEugenio.blogspot.com
Quote
 
 
0 #4758 JesusPed 2018-11-05 20:52
cialis professional 20mg
kamagra oral jelly
achat levitra en ligne
kamagra oral jelly avis
viagra
levitra prix
vardenafil
Quote
 
 
0 #4757 RobertBlush 2018-11-05 20:22
acheter finasteride 1mg
kamagra oral jelly achat
tadalis 10 mg
acheter viagra sans ordonnance
acheter kamagra en france
kamagra oral jelly pas cher
viagra sans ordonnance
Quote
 
 
0 #4756 Anthonyrep 2018-11-05 15:42
Адвокат. Консультация бесплатно.
ЮРИСТ ПО МЕДИЦИНСКИМ ДЕЛАМ ДНЕПР

Адвокат. консультация бесплатно. КРИМІНАЛЬНО ВИКОНАВЧИЙ КОДЕКС
Quote
 
 
0 #4755 Vladlenbrave 2018-11-05 07:32
детское порно смотреть
легальные наркотики купить
проститутки видео
запрещенное детское порно
цп детское порно
проститутки нижнего новгорода
детское порно онлайн
курьер курительных смесей
Quote
 
 
0 #4754 DavidMEk 2018-11-05 04:26
important link Films en streaming
Quote
 
 
0 #4753 Vladlenbrave 2018-11-05 02:47
купить наркотики через тор
купить огнестрельный
купить огнестрельный пистолет
купить скорость наркотик
зоо порно секс
купить наркотик цена
порно зоофилы
зоофилы смотреть онлайн
Quote
 
 
0 #4752 RobertBlush 2018-11-05 01:37
acheter cialis soft
generique cialis
viagra pas cher
viagra professionnel
viagra professional 100mg
kamagra oral jelly 100mg
kamagra 100mg pas cher
Quote
 
 
0 #4751 JesusPed 2018-11-05 01:36
acheter viagra
viagra sans ordonnance
tadalis
acheter cialis en france
acheter finasteride
pharmacie en ligne viagra
cialis professional pas cher
Quote
 
 
0 #4750 Vlasbrave 2018-11-05 00:04
лсд наркотик купить
гей зоо порно
купить огнестрельный
проститутки нижнего новгорода
проститутки москвы
детские порно ролики
купить огнестрельный макаров
купить огнестрельное оружие цены
Quote
 
 
0 #4749 Vlasbrave 2018-11-04 22:50
проститутки питера
проститутки новгорода
лсд наркотик купить
зрелые проститутки
проститутки омска
детские порно мультики
детский секс порно
курительные смеси доставка
Quote
 
 
0 #4748 Vladlenbrave 2018-11-04 21:55
купить огнестрельное оружие без разрешения
запрещенное детское порно
зоо порно онлайн
проститутки видео
заказать проститутку
купить наркотики красноярск
купить наркотики в интернете
купить огнестрельный револьвер
Quote
 
 
0 #4747 Vlasbrave 2018-11-04 21:39
флер наркотик купить
купить наркотики красноярск
зоо порно онлайн
купить огнестрельный пм
где проститутки
купить наркотики екатеринбург
зоо порно онлайн бесплатно
где купить соль наркотик
Quote
 
 
0 #4746 Vlasbrave 2018-11-04 20:29
детские порно комиксы
детское порно скачать бесплатно
детские порно истории
проститутки краснодара
снят проститутки
купить наркотики в спб
курительные смеси купить
проститутки омска
Quote
 
 
0 #4745 Vlasbrave 2018-11-04 19:14
порно фото зоофилов
купить наркотики через тор
купить наркотики через тор
купить наркотики через тор
порно детские письки
магазин курительных смесей
зоо порно онлайн бесплатно
проститутки тюмени
Quote
 
 
0 #4744 Vladislavbrave 2018-11-04 18:21
курьер курительных смесей
проститутки метро
зоо порно смотреть онлайн
купить огнестрельный пм
проститутки киева
детское порно торрент
порно проститутки
детские порно мультики
Quote
 
 
0 #4743 Vlasbrave 2018-11-04 17:54
купить наркотики через тор
проститутки города
курительные смеси купить
проститутки киева
снят проститутки
порно детские игры
зоо порно смотреть онлайн
купить наркотики
Quote
 
 
0 #4742 Vlasbrave 2018-11-04 16:23
зоо порно секс
купить огнестрельное оружие
зоо порно онлайн бесплатно
детские порно рассказы
детские порно мультики
зоо порно видео бесплатно
детское порно вк
проститутки перми
Quote
 
 
0 #4741 Vlasbrave 2018-11-04 14:51
где купить огнестрельное оружие
русское детское порно
порно рассказы зоофилы
проститутки уфы
проститутки видео
зоо порно рассказы
купить синтетический наркотик
детское порно видео бесплатно
Quote
 
 
0 #4740 Vlasbrave 2018-11-04 13:26
снять проститутку
детское порно видео бесплатно
проститутки красноярска
проститутки екатеринбург
дешевые проститутки
купить винтовку огнестрельную
купить огнестрельное оружие пистолет
детское порно мальчики
Quote
 
 
0 #4739 Vlasbrave 2018-11-04 12:04
детское порно видео
зоо порно смотреть бесплатно
зоо порно фильмы
купить курительную смесь спайс
детское порно смотреть
детское порно видео бесплатно
порно фото зоофилов
курительная смесь скорость
Quote
 
 
0 #4738 Vladimirbrave 2018-11-04 11:59
порно зоофилы
детское порно онлайн
курительная смесь соль
заказать проститутку
скачать зоо порно
купить наркотики красноярск
магазин курительных смесей
гей зоо порно
Quote
 
 
0 #4737 Vladlenbrave 2018-11-04 11:30
купить огнестрельное оружие пистолет
проститутки киева
купить наркотики тор
купить наркотики в интернете
купить наркотики тор
проститутки нижнего новгорода
купить огнестрельный пистолет
купить огнестрельный макаров без лицензии
Quote
 
 
0 #4736 Vlasbrave 2018-11-04 10:47
детское порно вконтакте
детское порно эротика
зоо порно рассказы
курительные смеси доставка
детские порно мультики
проститутки новгорода
проститутки ростова
детское порно вк
Quote
 
 
0 #4735 Vlasbrave 2018-11-04 09:33
порно фото зоофилов
зоофилы бесплатно
скачать зоо порно
продажа курительных смесей
детский секс порно
проститутки киева
проститутки индивидуалки
детские порно комиксы
Quote
 
 
0 #4734 Borisbrave 2018-11-04 08:32
скачать зоо порно
проститутки тюмени
проститутки новгорода
купить наркотики через закладки
порно проститутки
проститутки волгограда
зоофилы бесплатно
детское гей порно
Quote
 
 
0 #4733 Vlasbrave 2018-11-04 08:15
порно детская порнография
проститутки города
смотреть порно зоофилы
курительные смеси
где купить огнестрельное оружие
детский сад порно рассказы
фен наркотик купить
русское зоо порно
Quote
 
 
0 #4732 Vlasbrave 2018-11-04 07:00
легальные наркотики купить
скачать зоо порно видео
детский сад порно рассказы
купить наркотики киев
проститутки новгорода
продажа курительных смесей
зоо порно фото
детский сад порно рассказы
Quote
 
 
0 #4731 Vladlenbrave 2018-11-04 06:32
зоофилы бесплатно
детское порно картинки
купить огнестрельное оружие без лицензии
купить огнестрельный револьвер
зоо порно фильмы
купить огнестрельное ружье
детское порно смотреть онлайн
купить наркотики в спб
Quote
 
 
0 #4730 Vlasbrave 2018-11-04 05:45
где можно купить наркотики
проститутки воронежа
смотреть порно зоофилы
порно зоофилы бесплатно
детское порно эротика
зоо порно скачать бесплатно
детское инцест порно
где проститутки
Quote
 
 
0 #4729 Vlasbrave 2018-11-04 04:20
проститутки видео
проститутки иркутска
купить огнестрельный пистолет
детские порно комиксы
вызвать проститутку
проститутки выезд
русское детское порно
где купить огнестрельное оружие
Quote
 
 
0 #4728 Vlasbrave 2018-11-04 03:07
купить огнестрельное оружие бу
порно детская порнография
купить наркотики в украине
русское зоо порно
спайс наркотики купить
проститутки метро
купить спайс
порно фото зоофилов
Quote
 
 
0 #4727 Vlasbrave 2018-11-04 01:58
снять проститутку
детский секс порно
проститутки самары
детское порно
порно фото зоофилов
проститутки тюмени
купить огнестрельное оружие без лицензии
купить спайс
Quote
 
 
0 #4726 Vladlenbrave 2018-11-04 01:39
детские порно истории
купить огнестрельное оружие бу
зоо порно онлайн бесплатно
купить огнестрельный револьвер
купить огнестрельное ружье
секс зоофилов
купить огнестрельный
проститутки новосибирска
Quote
 
 
0 #4725 Vlasbrave 2018-11-04 00:49
детское порно торрент
купить наркотики в украине
купить наркотики в украине
проститутки москвы
проститутки иркутска
детские порно рассказы
детское порно эротика
купить наркотики екатеринбург
Quote
 
 
0 #4724 Vlasbrave 2018-11-03 23:41
купить наркотики в интернете
купить огнестрельный ак 47
курительные смеси доставка
порно зоофилы
снят проститутки
проститутки тулы
купить кристаллы наркотик
детское порно смотреть онлайн
Quote
 
 
0 #4723 GabrielVievy 2018-11-03 23:16
kamagra 100mg
propecia
viagra professional
viagra professional avis
acheter finasteride sans ordonnance
vardenafil prix en pharmacie
viagra soft 100mg
Quote
 
 
0 #4722 Vlasbrave 2018-11-03 22:26
курьер курительных смесей
купить наркотики в украине
проститутки индивидуалки
зоо порно скачать бесплатно
проститутки красноярска
где можно купить наркотики
купить наркотики
порно видео зоофилы
Quote
 
 
0 #4721 Vlasbrave 2018-11-03 21:43
купить спайс
купить огнестрельный макаров без лицензии
купить огнестрельное ружье
купить боевое огнестрельное оружие
купить огнестрельный
зоо порно
купить огнестрельное оружие в москве
купить огнестрельный пистолет
Quote
 
 
0 #4720 Vladlenbrave 2018-11-03 21:41
детское порно видео онлайн
сайт курительных смесей
курительные смеси и порошки
зоо порно видео
зоо порно рассказы
продажа курительных смесей
зоо порно фильмы
порно зоофилы бесплатно
Quote
 
 
0 #4719 Vlasbrave 2018-11-03 21:16
зоо порно смотреть онлайн
проститутки челябинска
порно детские игры
зоофилы смотреть бесплатно
курительная смесь скорость
купить огнестрельное оружие
порно зоофилы
порно детские письки
Quote
 
 
0 #4718 Vlasbrave 2018-11-03 20:50
детские порно фильмы
детские порно фильмы
лсд наркотик купить
купить огнестрельный пм
купить скорость наркотик
курительные смеси
купить наркотики екатеринбург
курительные смеси
Quote
 
 
0 #4717 Vlasbrave 2018-11-03 20:23
проститутки питера
проститутки воронежа
спайс
купить огнестрельное оружие без лицензии
курительные смеси и порошки
порно проститутки
запретное детское порно
где купить наркотики
Quote
 
 
0 #4716 Vladlenbrave 2018-11-03 20:06
проститутки краснодара
проститутки краснодара
спайс
купить наркотик цена
вызвать проститутку
спайс бесплатно
детские порно фильмы
запрещенное детское порно
Quote
 
 
0 #4715 Vlasbrave 2018-11-03 19:30
детские порно рассказы
детские порно истории
зоофилы смотреть
скачать зоо порно
купить огнестрельное оружие нарезное
детское порно бесплатно
курительные смеси и порошки
проститутки иркутска
Quote
 
 
0 #4714 Vlasbrave 2018-11-03 19:03
курительные смеси
зоофилы бесплатно
проститутки челябинска
детское гей порно
детские порно ролики
курительные смеси купить
купить спайс
зоо порно видео
Quote
 
 
0 #4713 Vlasbrave 2018-11-03 18:37
детское порно торрент
детские порно рассказы
купить соль наркотик
зоофилы смотреть онлайн
купить наркотики киев
зоофилы бесплатно
купить синтетический наркотик
русские проститутки
Quote
 
 
0 #4712 Vladlenbrave 2018-11-03 18:25
зоофилы видео бесплатно
детское порно торрент
где проститутки
где купить огнестрельное оружие
скачать зоо порно видео
зоофилы смотреть онлайн
детское гей порно
секс зоофилов
Quote
 
 
0 #4711 Vlasbrave 2018-11-03 18:10
проститутки индивидуалки
где купить соль наркотик
купить огнестрельное оружие
зоо порно с животными
где можно купить наркотики
купить огнестрельное оружие нарезное
порно зоофилы
зоо порно видео
Quote
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλων των αναρτήσεων της ιστοσελίδας ΠΕΛΑΣΓΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΛΒΑΝΟΙ – www.greeks-albanians.com σε ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας με προϋπόθεση την αναφορά του αρθρογράφου και της ιστοσελίδας με ενεργό λινκ.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλων των αναρτήσεων της ιστοσελίδας ΠΕΛΑΣΓΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΛΒΑΝΟΙ – www.greeks-albanians.com σε έντυπα μέσα χωρίς τη γραπτή άδεια του κατόχου αυτής της ιστοσελίδας Μάριου Δημόπουλου.

Friday the 14th - . Thanks to Joomla 2.5 templates by FTS