Περί Αλβανών, Πελασγών και Ινδοευρωπαίων

Written by Μάριος Δημόπουλος
Share

                          ΟΤΑΝ ΜΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

 ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΔΑΚΟΡΟΥΜΑΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΘΟΔΟΥ ΤΩΝ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΩΝ

              ΠΩΣ Η ΠΑΡΕΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗ, ΜΠΟΛΑΡΙ ΚΑΙ ΑΚΡΙΤΑ ΠΙΑΝΕΤΑΙ ΑΔΙΑΒΑΣΤΗ!!!

Πριν λίγους μήνες είχα έναν διάλογο με τον κ. Μπόλαρι και τον γνωστό συγγραφέα Δημήτρη Ευαγγελίδη με αφορμή το άρθρο του κ. Μπόλαρη (μη ειδικού επί της γλωσσολογίας)  που δημοσιεύθηκε στο blogτου Ακρίτα στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.gr/2013/01/blog-post_2.html Στο συγκεκριμένο λινκ μπορείτε να διαβάστε το άρθρο καθώς και τη συζήτηση που είχα με τους εν λόγω κυρίους. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ. Μπόλαρις δεν έχει σπουδάσει γλωσσολογία, αρχαιολογία, ιστορία ή ανθρωπολογία, αλλά εμφανίζεται ως αυθεντία. Αξιοσημείωτο είναι ότι αγνοεί τα βασικά από την ιστορικοσυγκριτική γλωσσολογία. Έτσι αγνοεί ότι ο βούλγαρος γλωσσολόγος Georgiev είχε εκφράσει τη θρακοϊλλυρική θεωρία για την καταγωγή των Μυκηναίων ή ότι αρχαία Μακεδονική γλώσσα ήταν ξεχωριστή γλώσσα και όχι διάλεκτος της ελληνικής!!! Και όμως ο Μπόλαρις χρησιμοποεί αυτόν τον επιστήμονα, για να αποδείξει τη δήθεν δακορουμανική καταγωγή των Αλβανών και της γλώσσας τους. Ομοίως και ο κύριος Ευαγγελίδης είναι ένας απλός συγγραφέας εθνολογικών θεμάτων χωρίς να έχει τις απαραίτητες σπουδές επί του αντικειμένου. Εν πρώτοις, αυτό δεν είναι κακό. Πολλοί ερασιτέχνες επιστήμονες μπορούν νσα συνεισφέρουν στην επιστήμη. Το κακό είναι να μην είσαι ειδικός και να εμφανίζεσαι ως ξερόλας, και κριτής των πάντων. Ο κ. Ευαγγελίδης έχει γράψει βιβλίο στο οποίο υποστηρίζει ότι όλοι όσοι γράφουν σρον λεγόμενο ελληνοκεντρικό χώρο για ιστοριο-γλωσσολογικά ζητήματα είναι παραεπιστήμονες. Ο μόνος προφανώς επιστήμονας είναι ο κ. Ευαγγελίδης, αφού κατέχει το αλάθητο. Για να αντιληφθούμε την ιδεολογία και τα κίνητρα του του κ. Ευαγγελίδη, αρκεί να ανεφέρουμε ότι ξεκίνησε την καριέρα του στον ελληνοκεντρικό χώρο με το βιβλίο «Εθνικισμός και γλώσσα», που εκδόθηκε το 1986 από τον εκδοτικό οίκο Νέα Θέσις (γνωστό ακροδεξιό βιβλιοπωλείο που εξέδιδε τα βιβλία του εθνικοσοσιαλιστή Κώστα Πλεύρη. Στη συνέχεια εξέδωσε ένα δίτομο βιβλίο στον ίδιο εκδοτικό οίκο με θέμα τους Ινδοευρωπαίους ή Άριους (sic), στο οποίο υποστήριζε με φανατισμό την ινδοευρωπαϊκή θεωρία και την δήθεν κάθοδο των Ελλήνων το 2.000 π.Χ. (γνωστή ξεπερασμένη αντιεπιστημονική και ανθελληνική θεωρία). Βεβαίως ο κ. Ευαγγελίδης εμφανίζεται ως υπέρμαχος της ελληνικότητας της Μακεδονίας και με αυτό τον τρόπο πείθει τους «αφελείς» και μη ειδήμονες αναγνώστες του για το δήθεν ορθόν των απόψεών του, ενώ στην ουσία περνάει ανενόχλητος τις ινδοευρωαπϊκές και φοινικικές του πομφόλυγες.

 

Στην παρούσα συζήτηση, θα φανεί ότι αυτοί που με μένως αντιτάσσονται στην ελληνική (ιλλυρική και πελασγική) καταγωγή των Αλβανών είναι εκφραστές ανθελληνικών θεωριών και υποστηρίζουν ότι η ελληνική ιστορία ξεκινά τάχα το 2000 π.Χ., ότι η Γραμμική Α δεν είναι ελληνική (ανοίγοντας τον δρόμο σε αφροκεντρικές ή σημιτοκεντρικές θεωρίες), ότι οι Πελασγοί δεν ήταν ελληνικό φύλο, αλλά προέλληνες. Υποστηρίζουν επίσης ότι οι Ιλλυριοί και οι Θράκες ήταν ξένα προς τον ελληνισμό φύλα, απορρίπτοντας με αυτό τον τρόπο την ελληνικότητα των αρχαίων Μακεδόνων για την οποία τάχα μάχονται. Είναι φυσικό άνθρωποι χωρίς τις κατάλληλες σπουδές να μην μπορούν να αντιληφθούν τη σοβαρότητα των όσων υποστηρίζουν και τις επιπτώσεις των θεωριών τους. Και φυσικά πίσω από όλα αυτά κρύβεται ο αντιαλβανισμός τους. Κατά τη λογική τους ο απέραντος αυτός λαός των Ιλλυριών εξαφανίστηκε από τις επιδρομές των Σλάβων και οι Αλβανοί είναι νεότερος λαός στην περιοχή, οι οποίοι Αλβανοί προφαβνώς εξαφάνισαν τους Σλάβους (!!!) που κατοικούσαν εκεί, ή η περιοχή ήταν έρημη!!! Φυσικά όλα αυτά είναι γραφικά και αστεία αλλά σε μια αντιαλβανική κοινωνία το να πεις την αλήθεια είσαι φιλοαλβανός, και το να κάνεις αντιαλβανική προπαγάνδα είσαι εοαγγελματίας Ελληναράς. Δεν μας απαντούν όμως οι κ. Μπόλαρις και Ευαγγελίδης που υποστηρίζουν τη μη ελληνική ή ιλλυρική καταγωγή των Αλβανών, τι καταγωγής είναι οι Αρβανίτες. Οκ. Μπόλαρις μάλλον μας δίνει την άποψή του, οι Αλβανοί ήταν Δακορουμάνοι, και κατ’ επέκταση και οι Αρβανίτες έχουν Δακουρουμανική ρίζα. Έτσι, όχι μόνο οι Βλάχοι, αλλά και οι Ααρβανίτες είναι Δακορουμάνοι, άρα η Ελλάς είναι μια ρουμανική επαρχία!!! Ο κ. Ευαγγελίδης δεν μας έχει ξεκαθαρίσει τη θέσςη του για τους Αρβανίτες. Αν οι Αλβανοί είναι Δακορουμάνοι (από τον παρακάτω διάλογο φαίνεται ότι συμφωνεί με τη δακορουμανική θεωρία), πιστεύει ότι και οι Αρβανίτες είναι Δακορουμανικής καταγωγής ή τους θεωρεί εξαλβανισμένους Έλληνες; Εμείς είμαστε ξεκάθαροι: Οι Αρβανίτες ήταν Αλβανοί, δηλαδή γνήσιοι Έλληνες. Όσο για τη Μακεδονία, αν οι Ιλλυριοί και οι Θράκες δεν ήταν ελληνικά φύλα, για ποια ελληνική Μακεδονία ομιλούν;

Μάριος Δημόπουλος

Γλωσσολόγος-Εθνολόγος

Διατροφολόγος, υποψήφιος δρ. Φυσικοπαθητικής

Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition

 

 

Αγαπητέ Ακρίτα,
Δεν γνωρίζω τι ιδιότητα έχει ο κ. Μπόλαρης που υπογράφει αυτό το άρθρο, αλλά η θεωρία του είναι εντελώς εσφαλμένη. Γράφει: "Το κοινό Δακικό γλωσσολογικό υπόβαθρο Αλβανικής καί Ρουμανικής σμπρώχνουν πολλούς γλωσσολόγουν στο να μιλούν γιά την Ρουμανική σαν μία "πλήρως εκλατινισμένη Δακική γλώσσα", ενώ την Αλβανική σαν μιά "μερικώς εκλατινισμένη Δακική γλώσσα" ("Rumanian and Albanian took shape in the Daco-Mysian region; Rumanian represents a completely Romanised Daco-Mysian and Albanian a semi-Romanised Daco-Mysian." -V. Georgiev, 'Albanisch, Dakisch-Mysisch und Rumanisch. Die Herkunft der Albaner' [Linguistique Balkanique, II, 1960, pp. 1 ff. and pp. 15 ff.])". Το να στηριζόμαστε στις απόψεις του Georgiev, του εκφραστή της απορριφθήσεις θεωρίας του θρακοϊλλυρισμού και ενός ανθρώπου με παντελή άγνοια της Αλβανικής, είναι εντελώς άτοπο, αν όχι προπαγανδιστικό. Είμαι γλωσσολόγος και ασχολούμαι εδώ και 20 χρόνια με την καταγωγή των λαών της Βαλκανικής. Οι Αλβανοί είναι απόγονοι Πελασγών και Ιλλυριών, δηλαδή Έλληνες και η Αλβανική γλώσσα προέρχεται από την πρωτοελληνική.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τη νέα μου ιστοσελίδα με ονομασία Πελαγοί-Έλληνες-Αλβανοί. Προς το παρόν έχω γράψει λίγα μόνο άρθρα, διότι η ιστοσελίδα ξεκίνησε προχθές.
http://www.greeks-albanians.com/
Όλοι αυτοί που θεωρούν ότι η Αλβανική δεν σχετίζεται με την ιλλυρική αλλά ότι είναι μια νεοφερμένη γλώσσα στα Βαλκάνια βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου. Ο Luigi Luca Cavalli-Sforza στο βιβλίο του Genes, Peoeples, and Languages (σελ. 163, εκδ. 2000) γράφει: "It is reasonable to think that isolated languages like Albanian and Armenian (and with less evidence Greek) originated with the first wave of Neolithic farmers from Turkey". Δηλαδή με άλλα λόγια, ο Sforza μας λέει ότι οι Έλληνες και οι Αλβανοί ήρθαν στη Βαλκανική γύρω στο 7.000 π.Χ. Αυτό έρχεται κοντά στα δικά μου πορίσματα, μόνο που εγώ δείχνω ότι η Ελληνική και η Αλβανική είναι η μήτρα των ινδοευρωπαϊκών γλωσσών, αφού προηγούνται χρονικά. Καλό θα ήταν λοιπόν εσείς οι Ρωμιοί να συνηθίσετε σιγά σιγά στην ιδέα της παναρχαιότητας της Αλβανικής στα Βαλκάνια και δη στον Ελλαδικό χώρο και σύσσωμοι να αποδεχθείτε την ελληνική προέλευσή της, διότι διαφορετικά θα πρέπει να αποδεχθείτε το αντίθετο, την προέλευση δηλαδή της Ελληνικής εκ της Αλβανικής. Και σιγά σιγά να αποδέχεστε την ιδέα ότι η γλώσσα των "κακών" μεταναστών γειτόνων μας Σκιπτάρ ήταν η γλώσσα πολλών θεωρούμενων ως "προελληνικών" ή τάχα "προϊνδοευρωπαίκών" λαών του Ελλαδικού χώρου, για να μη φθάσω και σε πιο ακραίες θεωρίες που πονάνε, όπως σε "αλβανικά γλωσσικά στοιχεία στη γλώσσα των αρχαίων Μακεδόνων". Δυστυχώς (ή ευτυχώς θα έλεγα) οι γείτονές μας είναι κολλημένοι στο να αποδείξουν το αναπόδεικτο (την ιλλυρικότητα-αλβανικότητα των Ηπειρωτών), αντί να ασχοληθούν με την παναρχαιότητα της αλβανικής, ή υποστηρίζουν φαιδρότητες του τύπου ότι το όνομα Αλέξανδρος ετυμολογείται εκ του a le se enderr και γίνονται περίγελοι, όπως και εμείς γινόμαστε περίγελοι με μελέτες τύπου "Οι Αραουκανοί είναι Έλληνες", "Η Ελληνικότητα των Μάορι" ή η ελληνική τάχα καταγωγή των Καλάς.

Φιλικά,
Μάριος Δημόπουλος
Γλωσσολόγος-Εθνολόγος,
Κλινικός Διστροφολόγος
Συγγραφέας
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition

 
 

κ. Δημόπουλε,
ο κ. Μπόλαρις θα σας διαβάσει και ευελπιστώ να σας απαντήσει. Προσωπική μου άποψη είναι ότι οι Αλβανοί δεν έχουν καμία σχέση με τους Ιλλυριούς ή Πελασγούς, όπως έχουν γράψει αρκετοί επιστήμονες που έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα μεταξύ αυτών ο Wilkes(Οι Ιλλυριοί,εκδόσεις Οδυσσέας σελ 286), Sievers & Fischer(Albanian Identities, σελ 73-77, 110-112 κλπ).
Σε ότι αφορά τον Sforza, ναι μεν γράφει αυτό αλλά δεν τους συνδέει με Πελασγούς ή Ιλλυριούς.

 

Εγώ είπα, εσύ είπες, αυτός είπε. Η ουσία όμως βρίσκεται πάντα στην τεκμηρίωση, άν θέλουμε να είμαστε σοβαροί ανακοινώσεις του στύλ "Είμαι γλωσσολόγος και ασχολούμαι εδώ και 20 χρόνια με την καταγωγή των λαών της Βαλκανικής. Οι Αλβανοί είναι απόγονοι Πελασγών και Ιλλυριών, δηλαδή Έλληνες και η Αλβανική γλώσσα προέρχεται από την πρωτοελληνική", δεν έχουν ΚΑΜΙΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ βαρύτητα παρεκτός καί άν συνοδεύονται από τα αναγκαία στοιχεία που θα μας πείσουν. Πχ, πού είναι τα στοιχεία που δένουν γλωσσολογικά τα Πελασγικά με τα Ιλλυρικά - δύο λαοί που ποτέ δεν ήλθαν σε επαφή, μιάς καί οι Ιλλύριοι είναι εποχής του σιδήρου, γύρω στα 1000 πΧ, ενώ οι Πελασγοί είναι παλιότεροι. Γιά τους Πελασγούς γνωρίζουμε πως σίγουρα δεν ήταν μόνον ένας λαός ούτε μιά μόνον γλωσσική ενότητα, απλώς οι Έλληνες τους ονομάτισαν όλους Πελασγούς, πιστεύω εκ του πελάζω, γειτονεύω, συναναστρέφομαι. Επίσης, πού είναι τα στοιχεία που δένουν τα Αλβανικά με τα Ιλλυρικά. Απο προελληνικές γλώσσες έχουμε πολλά τοπωνύμια, ορισμένα Ινδοευρωπαϊκά αλλά τα πιό πολλά προ-ϊνδοευρωπαϊκά, λέξεις φυτών, ψαριών, ζώων, θεοτήτων κλπ. Δεν έχουμε κανένα στοιχείο γρμματικής ή συντακτικού. Καμία πρόταση δεν έχει διασωθεί πλήν της Στήλης των Καμινίων της Λήμνου που όμως έχει ταυτοποιηθεί σαν συγγενής με την Ετρουσκική. Από την άλλη πλευρά για τα Ιλλυρικά έχουμε κάποια στοιχεία γραμματικής καί λίγες, απελπιστικά λίγες λέξεις γιά φυτά, ανθρωπονύμια, τοπωνύμια, αντικείμενα, υδρονύμια, κλπ. Σύνδεση με την Αλβανική δεν μπορεί να επιτευχθεί μέχρι στιγμής. Εάν η σύνδεση Αλβανικώς καί Ιλλυρικών ήταν κλεισμένο θέμα, οι Αλβανοί επιστήμονες θα μας το είχαν παρουσιάσει. Δυστυχώς τα στοιχεία τους είναι πενιχρότατα! Πεδίον δόξης λαμπρόν γιά όποιον γλωσσολόγο ή έστω "γλωσσολόγο" θελήσει να το αποδείξει και να το αναδείξει, αντί να μας ζητά να γίνουμε κοινωνοί κάποιας μυστικής επιφοίτησης γιά να αποδεχτούμε την όποια μη συμβατή θεωρία του. Γιά όποιον θέλει να εμβαθύνει στο θέμα σοβαρά καί να παρακολουθήσει την γλωσσολογική άποψη καί τις αντικρουόμενες αντιπαραθέσεις των γλωσσολόγων γιά την Αλβανική καί την σχέση της ή μη με τις Θρακική καί Ιλλυρική, το άρθρο του Eric P. Hamp "The Position of Albanian" είναι μιά καλή αρχή. Όσο γιά τον Γκεόργκιεφ, μπορεί να έκανε λάθη σε κάποια θέματα, αλλά είναι σοβαρότατος καί στην περίπτωση της Αλβανικής τα επιχειρήματά του είναι ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΑ καί τα δέχεται απερίφραστα ο Ε.Π. Χάμπ! Το να τον προσπερνούμε διαστρεβλώνοντάς τον λέγοντας πως ο Γκεόργιεφ ήταν δήθεν "εκφραστής της απορριφθήσεις θεωρίας του θρακοϊλλυρισμού", είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ δείγμα προχειρότητας, άν μη δόλου ή καί πλήρους άγνοιας του επιστητού...("θρακοϊλλυρισμού"?!). Γενικά θεωρείται πως η Θρακική είναι μάλλον περισσότερο συγγενής με την Ινδο-Ιρανική (Σάτεμ) ενώ η Ιλλυρική θεωρείται κοντύτερα στις δυτικοευρωπαϊκές (Κέντουμ) Ινδοευρωπαϊκές γλώσσες. Τα γλωσσολογικά στοιχεία που παρέθεσα επάνω συνδέουν την Αλβανική με το Δακικό υπόβαθρο της Ρουμανικής, καί σε αυτό όλοι οι Γλωσσολόγοι πάνω κάτω συμφωνούν.

Αγαπητέ Ακρίτα,
Ευχαριστώ για την απάντησή σας. Παρακαλώ να δημοσιευθεί η απαντησή μου στα όσα γράψατε καθώς και στα όσα μου απάντησε ο κ. Μπόλαρις, ο οποίος αναπόδεικτα και συκοφαντικά γράφει ότι δεν είμαι γλωσσολόγος ή ότι είμαι εθνικοσοσιαλιστής!!! Λεπτομερής απάντηση στα όσα έχει γράψει για μένα καθώς και αναίρεση των όσων γράφει για την δακορουμανική τάχα προέλευση των Αλβανών, θα δημοσιευθεί πιθανότατα αύριο στην ιστοσελίδα μου. Εδώ περιορίζομαι στα εξής. Η απάντησή μου εδώ θα είναι σε πολλά μέρη, διότι δεν μπορεί να σταλεί μήνυμα σε σας πάνω από 4.096 χαρακτήρες.
Ο John Wilkes δεν είναι γλωσσολόγος αλλά καθηγητής Ελληνικής και Ρωμαϊκής Αρχαιολογίας και η ειδίκευσή του είναι στην αρχαιολογία και της Ανατολικής Ευρώπης, και συνεπώς δεν είναι καθ’ ύλην αρμόδιος να κρίνει αν οι Αλβανοί έχουν σχέση με τους Ιλλυριούς ή τους Πελασγούς. Αλήθεια, πώς γνωρίζετε ποια είναι η άποψή του για τους Πελασγούς, αφού στο βιβλίο του δεν κάνει καμμιά αναφορά σε αυτούς; Στη σελίδα 286 που με παραπέμψατε δεν γράφει τίποτα σχετικά με την καταγωγή των Αλβανών. Στη σελίδα αυτή ξεκινά το κεφάλαιο «Η ζωή και ο θάνατος στους Ιλλυριούς». Για την ιλλυρική καταγωγή των Αλβανών γράφει στις σελίδες 34-35, χωρίς να παίρνει κάποια θέση. Στη σελίδα όμως 123 γράφει: «Τις εθνικές συγγένειες των Δαρδανών – από το όνομα των οποίων θεωρείται ότι προέρχεται η σύγχρονη αλβανική λέξη dardhë, που σημαίνει αχλάδι…». Φυσικά το αντίθετο συνέβη. Από το αλβανικό dardhë ετυμολογείται η λέξη Δαρδανία, έχοντας τη σημασία «αχλαδόκαμπος». Αυτό αποτελεί πανηγυρική επιβεβαίωση ότι η γλώσσα των Δαρδάνων ήταν Αλβανική, και ότι κατά συνέπεια οι Αλβανοί ζούσαν χιλιετίες προ της ελεύσεως των Σέρβων στη Δαρδανία (Κόσοβο), κάτι που αποδεικνύει ότι το Κόσοβο είναι πανάρχαια Αλβανική (και άρα Ελληνική) γη. Ελληνοκεντρικές θεωρίες του τύπου «οι Δάρδανοι μιλούσα Γραικικά (δεν λέω Ελληνικά, διότι και τα Αλβανικά Ελληνικά είναι) στερούνται σοβαρότητας. Ο Wilkes γράφει: «Το αν οι Δάρδανοι ήταν ιλλυρικό ή θρακικό φύλο είναι ένα θέμα πολυσυζητημένο». Εν προκειμένω, δεν μας απασχολεί το θέμα τούτο ιδιαιτέρως. Αυτό που μας απασχολεί είναι ότι οι Αλβανοί, είτε είναι Ιλλυριοί είτε είναι Θράκες, είναι πανάρχαιοι στα Βαλκάνια.
Ο πιο αρμόδιος επί του θέματος J.P. Mallory, αρχαιολόγος ειδικευμένος στις ινδοευρωπαϊκές σπουδές, στη σελίδα 90 του βιβλίου του «Οι Ινδο-ευρωπαίοι» (εκδ. Στάχυ) γράφει: «Ωστόσο, υπάρχει μια σημαντική διαφορά ανάμεσα στους Ιλλυριούς των δυτικών Βαλκανίων και στους Θράκες: είναι τουλάχιστον πιθανόν να ομιλείται ακόμη ένας σύγχρονος απόγονος μιας ή περισσοτέρων ιλλυρικών γλωσσών. Η αλβανική, μια γλώσσα την οποία μιλούν σήμερα περίπου πέντε εκατομμύρια, εντοπίζεται σε μια εδαφική έκταση η οποία αποδιδόταν προηγουμένως στους Ιλλυριούς. Αυτό επιτρέπει σε πολλούς γλωσσολόγους να υποθέτουν ότι είναι πιθανόν απόγονος της παλιότερης ιλλυρικής γλώσσας αν και επηρεάσθηκε πολύ από τη λατινική, την ελληνική, την σλαβική και την τουρκική. Πρέπει να επιμείνουμε ότι πρόκειται για υπόθεση και όχι βεβαιότητα». Συνέχεια στο 2ο μέρος.
 
Ο Arnold Sherman στη σελίδα 11 του βιβλίου του «Αλβανία, ο τσακισμένος αετός των Βαλκανίων (εκδ. Ίνδικτος) γράφει: «Οι Ιλλυριοί ήταν πιθανότατα οι Πελασγοί που πολύ αργότερα αναφέρουν οι Έλληνες κλασσικοί συγγραφείς ως τους αυτόχθονες κατοίκους των περιοχών της Ελλάδας και ανατολικών νησιών της Μεσογείου. Γνωρίζουμε επίσης ότι η αλβανική γλώσσα…κατά πάσα πιθανότητα είναι η μοναδική επιζώσα γλώσσα από την ομάδα των θρακοϊλλυρικών γλωσσών που κάποτε μιλούσαν οι παλαιότεροι κάτοικοι της Βαλκανικής Χερσονήσου». Στη σελίδα 14 γράφει ότι οι Αλβανοί ισχυρίζονται ότι «η αλβανική γλώσσα παρέχει τη μόνη λογική εξήγηση για την ονομασία του ελληνικού πανθέου. Ο Δίας για παράδειγμα επιβιώνει μέχρι σήμερα στην αλβανική γλώσσα ως Ζοτ. Η προέλευση του ονόματος Αθηνά ισχυρίζονταν ότι μπορεί εύκολα να προέρχεται από το αλβανικό E-Thena, που σημαίνει «λόγος». Η λέξη Ulyssees, είτε στη λατινική του μορφή είτε στην Ελληνική ως Οδυσσεύς, είναι απλά ένας άλλος τρόπος, για να πει κανείς δρομολόγιο ή ταξίδι στην αλβανική γλώσσα». Αλλά αφού εμείς οι Έλληνες θεωρούμε τόσο περιθωριακές αυτές τις ετυμολογήσεις των Αλβανών, γιατί τις μνηνομονεύει ένας ξένος συγγραφέας; Πού τις έμαθε αυτές τις θεωρίες. Πάντως δεν έχω δει κανένα ξένο επιστημονικό βιβλίο να αναφέρει τις γνωστές παρετυμολογίες γνωστών γραφικών ελληναράδων. Να σημειωθεί εδώ ότι, όπως θα δείξω στην ιστοσελίδα μου, το όνομα Αθηνά δεν είναι προελληνικό, όπως ισχυρίζεται ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης και οι λοιποί ινδοευρωπαϊστές, αλλά ετυμολογείται άνετα από την Ελληνική γλώσσα. Και όσο για τις λέξεις udhe, udhetur, udhetuar, από τις οποίες οι Αλβανοί θεωρούν ότι προέρχεται το όνομα Οδυσσεύς, έχουν ελληνική προέλευση. Το udhe που σημαίνει δρόμος προέρχεται από την ελληνική λέξη οδός. Και για να κλείσω με τον Arnold Sherman, στη σελίδα 9 γράφει ότι: «Η κυρία Rebecca West, σίγουρα μία από τις πλέον οξείες και προκλητικές ιστορικούς που ερεύνησαν ποτέ τα Βαλκάνια, έκανε μνεία στην αρχαία Ιλλυρία…ισχυριζόμενη ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν κατά τα τρία τέταρτα Ιλλυριός». Να λοιπόν που μη Αλβανοί μιλούν για «σκιπτάρικη» καταγωγή του Αλεξάνδρου!!!
Την πανάρχαια πελασγική καταγωγή των Αλβανών υποστηρίζει η Encyclopedia Americana (vol.1, ed. 1951), η οποία γράφει: «The Albanians are among the oldest people in Europe...Descendants of the ancient Pelasgi, the Albanians are one of the Dinaric physical type…Modern Albanians are said to speak a language compounded of Illyrian, Thracian, Latin, Slav and Turkish. By some, the Albanian language is thought to be based upon the speech of the ancient Pelasgi. By others it is believed to be one of the eight chief Indo-European groups…The Albanians claim to be the oldest established of all the Balkan peoples, greatly senior to the Slavs, Bulgars, and Turks, senior even to the classical Greeks. Among the heroes of antiquity claimed by the Albanians are Alexander the Great, and king Pyrrhus». Μας λέει λοιπόν εδώ η εγκυκλοπαίδεια ότι οι Αλβανοί είναι ένας από τους αρχαιότερους λαούς της Ευρώπης, απόγονοι των Πελασγών και ότι ανήκουν στον διναρικό ανθρωπολογικό τύπο. Και ότι από κάποιους η Αλβανική γλώσσα θεωρείται ότι βασίστηκε πάνω στη γλώσσα των Πελασγών. Και μνημονεύει τις απόψεις των Αλβανών που ισχυρίζονται ότι είναι αρχαιότεροι των κλασσικών Ελλήνων και διεκδικούν ως ήρωές τους τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Πύρρο.
Συνέχεια στο 3ο μέρος.

 

Ο L.S. Stavrianos, καθηγητής ιστορίας πανεπιστημίου Northwestern, στην ελληνική έκδοση της Μεγάλης Ελληνικής Εγκυκλοπαίδειας, τ.2, σελ. 120-122, γράφει: «Οι Αλβανοί είναι απόγονοι των αρχαίων Ιλλυριών. Οι Αλβανοί συγκαταλέγονται μεταξύ των αρχαιότερων λαών της Ευρώπης. Η αλβανική γλώσσα ανήκει εις τον θρακοϊλλυριακόν κλάδον της ινδογερμανικής γλωσσικής ομοφυλίας. Βάσις της σημερινής αλβανικής είναι η πανάρχαια Ιλλυρική. Ο Δημήτριος Καμάρδα ησχολήθη με την αλβανικήν γλώσσαν και κατέλιπε περισπούδαστας μελέτας, εξ ων σημαντικώτεραι είναι το Δοκίμιον συγκριτικής γραμματολογίας επί της αλβανικής γλώσσης και το Παράρτημα, καταδεικνύουσαι την στενήν συγγένειαν της αλβανικής προς την ελληνικήν».
Όπως βλέπουμε εδώ κ. Μπόλαρη, ο εν λόγω καθηγητής μιλά για «θρακοϊλλυριακό κλάδο» ινδογερμανικών γλωσσών που εσείς λέτε ότι δεν υπάρχει, και μάλιστα μνημονεύει την περισπούδαστη εργασία του Demetrio Camarda, που αποδεικνύει τη στενή συγγένεια της αλβανικής με την ελληνική. Μάλιστα ο παλιός γνωστός ιστορικός Παύλος Καρολίδης έγραψε στον πρόλογο της Ιστορίας του Παπαρρηγόπουλου ότι ο Camarda θεωρούσε την Αλβανική ως ένα Ελληνικό προομηρικό ιδίωμα. Την εργασία αυτή του Camarda είμαι ο μόνος παγκοσμίως που την έχω επιμεληθεί και θα την παρουσιάσω στην ιστοσελίδα μου. Τα στοιχεία λοιπόν της σύνδεσης της αλβανικής με την ελληνική και την πελασγική, όπως αποδεικνύεται από αυτό το βιβλίο καθώς και από άλλα, είναι μυριάδες. Αν οι Αλβανοί γλωσσολόγοι δεν τα βρίσκουν, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα. Δεν φταίω εγώ αν είναι κολλημένοι με τους Ιλλυριούς και δεν αναδεικνύουν το έργο του Ιταλοαλβανού Camarda, τον οποίο διδάσκουν στα σχολεία τους ως μέγα διδάσκαλο του γένους τους, κάτι σαν τον δικό μας Κοραή, αλλά δεν παρουσιάζουν τη δουλειά του για την ελληνική καταγωγή της Αλβανικής γλώσσας από κομπλεξισμό μήπως και αποδειχθεί ότι είναι Έλληνες.
Ας δούμε τι γράφει ο σπουδαίος ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Άμαντος στη Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια Δρανδάκη, Πυρσός, τόμος 3, σελ. 413: «Είναι ευνόητον ότι οι περισσότεροι των ερευνητών αποκλίνουν υπέρ της γνώμης ότι οι σημερινοί Αλβανοί κατάγονται κατά μέγα μέρος τουλάχιστον εκ των αρχαίων κατοίκων της χώρας, των Ιλλυριών. Τουλάχιστον εις το εσωτερικόν, εις την ορεινήν Αλβανίαν, δεν δυνάμεθα να δεχθώμεν ότι οι αρχαίοι Ιλλυριοί έφυγαν και ότι άλλοι λαοί αντικατέστησαν αυτούς. Τα παμπάλαια πατριαρχικά έθιμα, όλος ο βίος των ορεινών Αλβανών συνηγορεί υπέρ της γνώμης ότι είναι απόγονοι των αρχαίων Ιλλυριών». Ο Άμαντος αναφέρει τα ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά των Αλβανών και γράφει: «Τα μνημονευθέντα ανωτέρω ανθρωπολογικά γνωρίσματα των Γκέγκηδων εχαρακτήρισεν ο Γάλλος ανθρωπολόγος Pittard ως ιλλυρικά». Άρα και από απόψεως φυσικής ανθρωπολογίας οι Αλβανοί κατάγονται από τους Ιλλυριούς. Και συμπεραίνει ο Άμαντος: «Οι Γκέγκηδες πρέπει να θεωρηθούν ως οι γνησιότεροι απόγονοι των Ιλλυριών». Συνέχεια στο 4ο μέρος.
 

Ο κ. Μπόλαρης γράφει: «Όσο γιά τον Γκεόργκιεφ, μπορεί να έκανε λάθη σε κάποια θέματα, αλλά είναι σοβαρότατος καί στην περίπτωση της Αλβανικής τα επιχειρήματά του είναι ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΑ καί τα δέχεται απερίφραστα ο Ε.Π. Χάμπ! Το να τον προσπερνούμε διαστρεβλώνοντάς τον λέγοντας πως ο Γκεόργιεφ ήταν δήθεν "εκφραστής της απορριφθήσεις θεωρίας του θρακοϊλλυρισμού", είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ δείγμα προχειρότητας, άν μη δόλου ή καί πλήρους άγνοιας του επιστητού...("θρακοϊλλυρισμού"?!). Γενικά θεωρείται πως η Θρακική είναι μάλλον περισσότερο συγγενής με την Ινδο-Ιρανική (Σάτεμ) ενώ η Ιλλυρική θεωρείται κοντύτερα στις δυτικοευρωπαϊκές (Κέντουμ) Ινδοευρωπαϊκές γλώσσες». Στο blog του μάλιστα έγραψε: «Δεν μπορείτε να λέτε πως "Ο Georgiev ήταν φανατικός υοστηρικτής της θρακοϊλλυριακής θεωρίας". Άλλο πράγμα είναι να μιλά ο Γκεόργκιεβ γιά "Δακο-Θρακική" που θεωρούνται γενικά της ίδιας γλωσσικής ενότητας (όπως πχ Ισπανικά καί Πορτογαλλικά), καί άλλο "Θρακο-Ιλλύριοι", που ο Γκεόργκιεβ ΠΟΤΕ δεν θα το έγραφε. Αυτο το "Θρακοϊλλυριακή" που καταλογίζετε στον Γκεόργιεφ είναι απόλυτη διαστρέβλωση, σαν να λέμε "Ιταλο-Σλοβενική", ή "Γερμανο-Πολωνική"». Αλήθεια; Ποτέ δεν έγραψε για θρακοϊλλυριακή θεωρία και εγώ διατρεβλώνω την αλήθεια; Ας δούμε τι γράφει ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης στο βιβλίο του «Συνοπτική Ιστορία της Ελληνικής Γλώσσας», έκδ. 1986, σελ, 67-68, όπου υπάρχει κεφάλαιο με τίτλο «Θρακο-ιλλυρική/Ινδοευρωπαϊκή θεωρία».: «Κατά τη θεωρία του Georgiev (“Vorgiechische Sprachwissenschaft”, «Προελληνική Γλωσσολογία»)το δεύτερο στρώμα, οι μεσευρωπαίοι Προέλληνες δεν ήταν απλώς Πρωτο-ινδοευρωπαίοι, αλλά γνήσιοι Ινδοευρωπαίοι και μάλιστα Θρακοίλλυριοί. Έμμεσο συμπέρασμα του ισχυρισμού αυτού είναι ότι οι Βούλγαροι, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στον γεωγραφικό χώρο της θρακοϊλλυρικής εθνότητας, αποτελούν τους άμεσους συνεχιστές της ΙΕ φυλής των Προελλήνων ή Πελασγών, οι δε Έλληνες εμφανίζονται στον χώρο αυτό και στο ιστορικό προσκήνιο πολύ αργότερα. Οι Θρακοϊλλυριοί είναι κατά τον Georgiev οι παλαιότατοι κάτοικοι του Βαλκανικού χώρου, οι δημιουργοί παλαιότατου πολιτισμού, του «προελληνικού», ακόμη δε και αυτού του Κρητομυκηναϊκού. Οι Έλληνες εμφανίζονται μόλις περί τα τέλη της 2ης χιλιετηρίδας, είναι δε οι γνωστοί Δωριείς! Οι Ίωνες και οι Αχαιοί ήταν Θρακοϊλλυριοί, ο Όμηρος και τα λοιπά δημιουργήματα οφείλονται στους Θρακοϊλλυριούς, οι δε Έλληνες τα γνώρισαν από μεταφράσεις! Πρόκειται προφανώς για ακραία, αθεμελίωτη και αναπόδεικτη επιστημονική θέση που τα κενά και οι αντιφάσεις της έτυχαν δριμείας κριτικής¨». Σε επιστολή του μάλιστα στην εφημερίδα Καθημερινή (14 Ιουλίου 1986) ως απάντηση στον Κώστα Πλεύρη που υποστήριζε ότι το αλφάβητο ήταν ελληνικό και χρησιμοποιούσε ως ένα από τα επιχειρήματά του ότι ο Georgiev υποστήριζε την καταγωγή του φοινικικού αλφαβήτου από τη Γραμμική Α γράφει: «Ας σημειωθεί ότι ο κ. Πλεύρης καταφεύγει σε μαρτυρίες του Βούλγαρου γλωσσολόγου Georgiev, του οποίου μάλιστα επαινεί και προβάλλει ως παράδειγμα για μας τους Έλληνες, αγνοώντας προφανώς ότι ο Georgiev δέχτηκε την κρητική θεωρία, γιατί τον εξυπηρετούσε στη δική του θεωρία ότι οι Θρακοϊλλυριοί είναι οι παλαιότατοι κάτοικοι του βαλκανικού χώρου. Να τι μπορεί να πάθει κανείς όταν, όπως ο κ. Κ. Πλεύρης, καλόπιστα μεν αλλά ανυποψίαστα και χωρίς τα απαιτούμενα επιστημονικά εφόδια επιχειρεί να μιλάει για θέματα με τεράστιες προεκτάσεις». (Δεν υιοθετώ τις απόψεις του κ. Μπαμπινιώτη προς τον κ. Πλεύρη). Ομοίως και εσείς κύριε Μπόλαρη ως αρχιτέκτονας που είστε αγνοείτε τη θρακοϊλλυρική θεωρία του Georgiev και δεν καταλαβαίνετε τι σκοπιμότητα είχε ο Georgiev, όταν υποστήριζε ότι οι Αλβανοί δεν είναι αυτόχθονες. Αφού έβγαλε νοκ άουτ τους Έλληνες, βγάζει νοκ άουτ και τους Αλβανούς, και οι μόνοι συνεχιστές των Θρακοϊλλυριών στα Βαλκάνια είναι οι Βούλγαροι, τους οποίους ο Georgiev θεωρούσε αυτόχθονες και όχι Σλάβους ή Τατάρους. Συνέχεια στο 5ο μέρος.

Επίσης αυτό που γράφετε: «Γιά τους Πελασγούς γνωρίζουμε πως σίγουρα δεν ήταν μόνον ένας λαός ούτε μιά μόνον γλωσσική ενότητα, απλώς οι Έλληνες τους ονομάτισαν όλους Πελασγούς, πιστεύω εκ του πελάζω, γειτονεύω, συναναστρέφομαι» είναι αναπόδεικτο, οι Έλληνες δεν ονομάτισαν τους Πελασγούς, διότι απλούστατα οι Πελασγοί ήταν Έλληνες, όπως ρητώς αναφέρει ο Διονύσιος ο Αλικαρνασσεύς: «Ην γαρ δη και το των Πελασγών γένος Ελληνικόν εκ Πελοποννήσου το αρχαίον». Όσο για την αντιεπιστημονική ετυμολόγησή σας του ονόματος Πελασγός εκ του πελάζω (!!!), καλό θα ήταν να μάθετε ότι υπάρχουν δεκάδες πιο σοβαρές ετυμολογικές προτάσεις, και μία αρκετά αποδεκτή από τους επιστημονικούς κύκλους είναι η προτεινόμενη από τον Μ. Σακελλαρίου στην Ιστορία του Ελληνικού Έθνους της Εκδοτικής Αθηνών, σελ. 358-360, όπου ετυμολογεί τη λέξη Πελασγός από τις ρίζες bhel- και –osgho, δηλ. bhelosgho = ανθισμένο κλαδί, όπου εξηγεί λεπτομερώς γιατί πρότεινε αυτή την ετυμολογία. Όσο γι’ αυτό που γράφεται ότι «Τα γλωσσολογικά στοιχεία που παρέθεσα επάνω συνδέουν την Αλβανική με το Δακικό υπόβαθρο της Ρουμανικής, καί σε αυτό όλοι οι Γλωσσολόγοι πάνω κάτω συμφωνούν», αυτό αποτελεί προϊόν φαντασίας σας, αφού αυτή η θεωρία υποστηρίζεται από ελάχιστους και μάλιστα περιθωριακούς όπως τον Georgiev.
Αντί λοιπόν να αναπαράγουμε ψευδοεπιστημονικές δακορουμανικές θεωρίες τύπου Georgiev, πρέπον είναι να αποδεχθούμε την με γενετικά δεδομένα υποστηριζόμενη θεωρία του διαπρεπέστερου σήμερα γενετιστή Luigi Luca Cavalli-Sforza, ο οποίος στο βιβλίο του Genes, Peoples, and Languages (σελ. 163, εκδ. 2000) γράφει: "It is reasonable to think that isolated languages like Albanian and Armenian (and with less evidence Greek) originated with the first wave of Neolithic farmers from Turkey". Δηλαδή με άλλα λόγια, ο Sforza μας λέει ότι οι Έλληνες και οι Αλβανοί ήρθαν στη Βαλκανική γύρω στο 7.000 π.Χ. Και αφού οι Αλβανοί ζουν στα Βαλκάνια από το 7000 π.Χ. τουλάχιστον, αν δεν σχετίζονται οι Αλβανοί και οι Έλληνες με τους Πελασγούς, ποιοι άλλοι θα σχετίζονται. Η επιστήμη προχωρά και απόψεις του τύπου «οι Έλληνες ήρθαν το 2000 π.Χ. στην Ελλάδα από τη Βόρεια Ευρώπη» ή ότι οι Αλβανοί είναι Τουρκο-Καυκάσιοι ή Δακορουμάνοι ανήκουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ασχοληθείτε λοιπόν, κ. Μπόλαρι με την επιστήμη σας, την αρχιτεκτονική καλύτερα, και αφήστε τη γλωσσολογία για τους γλωσσολόγους.
Αυτά για να σοβαρολογούμε.

 

 • σελ 286
  «Κάποιες προσπάθειες να ενταχτούν οι Ιλλυριοί στον βραχύ-

  σελ 287
  -σωμο και μελαμψό ανθρωπολογικό τύπο- στον οποίο ανήκουν οι σύγχρονοι Αλβανοί- μάλλον δεν πρέπει να θεωρηθούν αξιόπιστες


  Ξανακοιτάξτε το.

  Στις σελ 34-35 είναι ξεκάθαρος και αναφέρει για την «τρέχουσα αλβανική θεωρία για την ιλλυρική καταγωγή των σύγχρονων Αλβανών....», δηλαδή η θεωρία που ασπάζονται οι Αλβανοί.
  Σε ότι αφορά το dardhë, το «Albanian English Etymological Dictionary by Vladimir Orel», δεν αναφέρει κάποια σχέση με την λέξη Δαρδανία. Μόνο ο Hahn έγραψε ότι υπάρχει σύνδεση με την Δαρδανία. Ουδείς άλλος γλωσσολόγος δεν το έχει γράψει.

  Σε ότι αφορά τον Μallory, είναι ξεκάθαρος για την Αλβανική γλώσσα(The Oxford Introduction to Proto-Indo-European and the Proto-Indo-European World, Oxford,2006, σελ 26-27):

  «The earliest reference to an Albanian language dates to the fourteenth century
  but it was not until 1480 that we begin to recover sentence-length texts and the
  Wrst Albanian book was only published in 1555. The absorption of so many
  foreign words from Greek, Latin, Turkish, and Slavic has rendered Albanian
  only a minor player in the reconstruction of the Indo-European vocabulary,and of the ‘major’ languages it contributes the least number of Indo-European
  cognates.»


  Πουθενά δεν υποστηρίζει για οποιαδήποτε σχέση με την Ιλλυρική. Το ότι μερικοί γλωσσολόγοι το υποστηρίζουν δεν σημαίνει ότι αυτός το ασπάζεται.

 • κ. Δημόπουλε,

  μήπως η Ελληνική μετάφραση γράφει και κάτι άλλο, διότ στην πρωτότυπη αγγλική ο Mallory είναι ξεκάθαρος για την σχέση της Ιλλυρικής με την σύγχρονη Αλβανική(In Search of the Indo-Europeans Language, Archaeology, and Myth/1991/σελ 74):

  «....surmise and not a certainty.... since there is little if anything to provide clear linguistic proof of the connection between Illyrian and Albanian:the modern
  language is known from written records only from the fifteenth century AD
  onwards, by which time it had undergone massive attrition in vocabulary to the
  above four languages. On the other hand, the linguistic evidence for Illyrian is
  pitifully small except for personal and place names
  . »
 • 1. "Στις σελ 34-35 είναι ξεκάθαρος και αναφέρει για την «τρέχουσα αλβανική θεωρία για την ιλλυρική καταγωγή των σύγχρονων Αλβανών....», δηλαδή η θεωρία που ασπάζονται οι Αλβανοί."

  Αυτό όντως το γράφει. Δεν σημαίνει όμως ότι απορρίπτει την αλβανική θέση. Απλώς δείχνει αντικειμενικότητα. Στο μόνο που παίρνει θέση είναι στην ελληνικότητα της Ηπείρου, αφού γράφει ότι μόνο οι Αλβανοί δέχονται ότι η αρχαία ηπειρωτική γλώσσα δεν ήταν ελληνική.

  2. "Σε ότι αφορά τον Μallory, είναι ξεκάθαρος για την Αλβανική γλώσσα(The Oxford Introduction to Proto-Indo-European and the Proto-Indo-European World, Oxford,2006, σελ 26-27):
  «The earliest reference to an Albanian language dates to the fourteenth century"

  Μα εδώ κύριε Ακρίτα μιλάει για γραπτή πηγή Αλβανικής γλώσσας. Το ότι ήταν προφορική δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχε. Είναι σαν να λέτε ότι οι Έλληνες προ γραφής δεν είχαν λαλιά!!! Και δεν νομίζω ότι όλοι οι αρχαίοι Έλληνες άφησαν γραπτά μνημεία.

  3. Ο Mallory πουθενά δεν υποστηρίζει για οποιαδήποτε σχέση με την Ιλλυρική. Το ότι μερικοί γλωσσολόγοι το υποστηρίζουν δεν σημαίνει ότι αυτός το ασπάζεται.

  Για να το γράφει του δίνει βαρύτητα. Αν πίστευε κάποια άλλη θεωρία, γιατί δεν την αναφέρει; Γιατί δεν αναφέρει για παράδειγμα την δακοθρακική θεωρία;

  Αλλά ας μην γινόμαστε μεσαιωνικοί σχολαστικιστές του τι λέει ο Α ή ο Β. Σημασία έχει τι στοιχεία φέρνει ο καθένας. Το ότι η Αλβανική ομιλείτο στον ελλασδικό χώρο από τα προιστορικά χρόνια φαίνεται από πολλά στοιχεία. Φυσικά απόδειξη δεν υπάρχει. Απόδειξη θα ήταν να είχαμε ένα μαγνητοφωνάκι με τη λαλιά τους.

  3. "Σε ότι αφορά το dardhë, το «Albanian English Etymological Dictionary by Vladimir Orel», δεν αναφέρει κάποια σχέση με την λέξη Δαρδανία. Μόνο ο Hahn έγραψε ότι υπάρχει σύνδεση με την Δαρδανία. Ουδείς άλλος γλωσσολόγος δεν το έχει γράψει."

  Πώς γνωρίζετε ότι κανείς άλλος γλωσσολόγος δεν το υποστηρίζει; Θα το ερευνήσω. Πάντως ο Άμαντος δίνει μια άλλη ετυμολογική εκδοχή στην εγκυκλοπαίδεια Δρανδάκη. Γράφει: "Δαρδανία έχει σχέση με το σημερινό αλβανικό dardhan (=χωρικός). Δεν έχω καταφέρει να βρω αυτή τη λέξη σε κάποιο σύγχρονο αλβανικό λεξικό. Πιθανόν να μην είναι σε χρήση στη σύγχρονη αλβανική.

  4. Πάντως και η Πάπυρος Λαρούς Μπριτάννικα γράφει: "Οι Αλβανοί θεωρούνται απόγονοι των αρχαίων Ιλλυριών, υπόθεση για την υποστήριξη της οποίας η συγκριτική γλωσσολογία προσφέρει μερικά επιχειρήματα. Το ισχυρότερο επιχείρημα είναι η συνέχεια των οικισμών και τοπωνυμίων στην περιοχή που περικλείουν τα σημερινά όρια της Αλβανίας".

  5. «Κάποιες προσπάθειες να ενταχτούν οι Ιλλυριοί στον βραχύσωμο και μελαμψό ανθρωπολογικό τύπο- στον οποίο ανήκουν οι σύγχρονοι Αλβανοί- μάλλον δεν πρέπει να θεωρηθούν αξιόπιστες.»

  Ο Pittard ξεκάθαρα θεωρούσε τους Γκέγκηδες ότι έχουν τον ίδιο ανθρωπολογικό τύπο με τους Ιλλυριούς. Το ίδιο και ο Carleton Coon. Ο Άρης Πουλιανός αναφέρει ότι "στα ίδια συμπεράσματα για την αυτοχθονία των μεσαιωνικών σκελετών (6ου-10ου αιώνα) της περιοχής του καταλήγει ο αξιόλογος Αλβανός ανθρωπολόγος Αλέξανδρος Δήμα".

 
Ο κύριος Μπόλαρης με άλλο προφίλ μου απάντησε:
 

Οι Πελασγοί σύμφωνα με την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους της Εκδοτικής Αθηνών που αναφέρεις είναι προελληνικά φύλλα. Επίσης, πώς έρχεσαι καί παρατάσεις εδώ ετυμολογίες που βασίζονται σε Ινδοευρωπαϊκές ρίζες(τη λέξη Πελασγός από τις ρίζες bhel- και –osgho, δηλ. bhelosgho = ανθισμένο κλαδί), όταν πρεσβεύεις πως δεν υπήρξε ΙνδοευρωπαΪκή πρωτογλώσσα; Ο καιροσκοπισμός έχει καί κάποια όρια. Αναφέρεις το τσιτάτο του Διονυσίου, που στην εποχή του οι Πελασγοί είχαν πλέον αφομοιωθέι πλήρως, άρα καλά κάνει καί τους αναφέρει σαν Έλληνες. Οι Πελασγοί είναι αποδεδειγμένο πως δεν μιλούσαν Ελληνικά καί σχεδόν όλοι οι Αρχαίοι μας το πιστοποιούν αυτό, από τον ¨ομηρο που μιλά γιά πανσπερμία γλωσσ΄βν στην Κρήτη, μέχρι τον Ηρόδοτο, τον Θουκιδίδη, καί άλλους.
"o Eκαταίος ο Μιλήσιος λέει για την Πελοπόννησο ότι πριν από τους Έλληνες, την κατοίκησαν βάρβαροι. Και σχεδόν όλη η Ελλάδα στα αρχαία χρόνια υπήρξε κατοικία βαρβάρων, αν κάποιος λογαριάσει τις μαρτυρίες". (Στράβων,Γεωγραφικά,βιβλίο Ζ')
Για τη γλώσσα των Πελασγών δεν μπορώ να μιλήσω με σιγουριά, αλλά το ότι δεν ήταν Ελληνική μπορεί να το συμπεράνει κανείς πρώτα από τη γλώσσα ενός μέρους της φυλής των Πελασγών, που ζει τώρα στην πόλη Κρότωνα πάνω από τους Τυρρηνούς, και που κάποτε ήταν γείτονες αυτών που τώρα ονομάζονται Δωριείς -τότε που οι Πελασγοί ζούσαν στην περιοχή που ονομάζουμε σήμερα Θεσσαλιώτιδα-δεύτερον από τη γλώσσα των Πελασγών που έχτισαν την Πλακία και τη Σκυλάκη του Ελλήσποντου [...].
Αν όμως πρέπει να συμπεράνουμε απ’ αυτά, οι Πελασγοί θα μιλούν βάρβαρη γλώσσα.
"Αν λοιπόν όλοι οι Πελασγοί είχαν αυτή τη γλώσσα, το Αττικό έθνος, που ήταν Πελασγικό, όταν μεταβλήθηκε σε Ελληνικό, έμαθε και την Ελληνική γλώσσα...Εγώ πιστεύω ότι οι Ελληνικοί λαοί μιλούσαν πάντα την ίδια γλώσσα, αλλά αποδυναμώθηκαν μετά τον χωρισμό τους από τους Πελασγούς, και, ξεκινώντας αρχικά από ένα μικρό πυρήνα, έφτασαν στους τεράστιους αριθμούς που αντιπροσωπεύουν τώρα με την ενσωμάτωση διαφόρων ξένων εθνών, ανάμεσα στα οποία ήταν και οι ίδιοι οι Πελασγοί. Δεν πιστεύω ότι οι Πελασγοί, ένας βαρβαρικός λαός, έγινε ποτέ πολυάριθμος ή ισχυρός" (Ηρόδοτος, βιβλίον 1ο).
 

Μείωσε όσο θέλεις τον Γκεόργκιεβ, αλλά όταν ο Έρικ Ηάμπ δέχεται την άποψή του γιά την Δακοθρακική, όλα τα άλλα τα παίρνω τοιίς μετρητοίς. Ο Καβάλλι Σφόρζα είναι επίσης ένας σοβαρός του οποίου καί πάλι οππορτουνιστικά παραθέτεις τσιτάτο ενώ ξέρεις πως ο άνθρωπος αποδέχεται ΑΠΟΛΥΤΑ την Ινδοευρωπαϊκή γλωσσολογία, καί βασίζεται πάνω της γιά να εξηγ'ήσει τις μετακινήσεις των λαών, αλλά όταν κάνει μιά υπόθεση, που μάλλον δεν ισχύει, δεν μπορεί να την παίρνει καί να την κάνει ο καθένας παντιέρα σαν να είναι δόγμα από τον Πάπα. Ενώ ο Καβάλλι λέγει πχ πως ισως Έλληνες, Αλβανοί καί Φρύγες να προέρχονται από την Μιρκασία, καί μάλιστα γιά τους Έλληνες το αναφέρει πως δεν έχει στοιχεία κάν, δεν μπορούμε εμεις να το δένουμε σκοινί κορδόνι πως ΕΤΣΙ είναι. Υπάρχουν καί άλλοι πολύ πιό ειδικοί από τον Καβάλλι στο θέμα άλλωστε, που αναιρούν την υποθετική σκέψη που έκανε.
Για να τελειώνουμε, τώρα. Ο κάθε πονεμένος μπορεί να βγάζει κάθε τρείς καί πέντε μιά θεωρία γιά οτιδήποτε. Μπορεί να τα πιστεύει όσα λέγει ή μπορεί ν το κάνει γιά να πουλάει βιβλία απλώς. Αυτό δεν έχει σημασία. Η επιστημονική μέθοδος είναι να παραθέτεις τα στοιχεία που έχεις καί να τα φέρνεις τα στοιχεία σε συμφωνία με την θεωρία σου. Αύριο θα έλθει κάποιος Χιλιανός καί θα πεί, ναί, είναι αλήθεια η αρλούμπα που πετούν κάποιοι στην Ελλαδα πως οι Αραουκανοί Ινδιάνοι μιλούσαν Ελληνικά αλλά δεν προέρχονταν οι Αραουκανοί από την Σπάρτη, αλλά οι Έληνες είναι απόγονοι Ινδιάνων της Χιλής. Τέλεια! Απόδειξέ το! Μπορεί να κάθεται ο κάθε Αλβανός ή άλλος κάι να λέγει πως οι Πελασγοί ήταν αρχαίοι Αλβανοί, με το οποίο συμφωνείς, αλλά, πρώτον, φέρε στο τραπέζι τα στοιχεία που να μου περιγράφουν την Πελασγική γλώσσα, καί μετά φέρε τα στοιχεία που κάνουν την Αλβανική να φαίνεται να προέρχεται από την Πελασγική. Τέλος, φέρε καί κάποια αρχαία επιγραφή πού να είναι στην Αλβανική...καί μην ακούσω γιά τον δίσκο της Φαιστού, ή την επιγραφή των Καμινίων! Μετά, φέρε τα στοιχεία που να μας αποδεικνύουν πως οι ιλλύριοι, ένας λαός της εποχής του σιδήρου, μιλούσαν τα Πελασγικά, καί φέρε καί τα στοιχεία που αποδεικνύουν το πως ο ΠΕΛΑΣΓΟΙΛΥΡΙΚΟΑΛΒΑΝΙΚΟΣ αχταρμάς είναι Ελληνικά, καί άν είναι, φέρε μιά σύγκριση γλωσσολογική. Ο Γκεόργκιεφ έφερε. Το να βρίζεις τον Γκεόργκιεφ, δεν μου λέέι τίποτα. Τα επιχειρήματα που τον αναιρούν θέλω να δώ.

"Η επιστήμη προχωρά και απόψεις του τύπου «οι Έλληνες ήρθαν το 2000 π.Χ. στην Ελλάδα από τη Βόρεια Ευρώπη» ή ότι οι Αλβανοί είναι Τουρκο-Καυκάσιοι ή Δακορουμάνοι ανήκουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ασχοληθείτε λοιπόν, κ. Μπόλαρι με την επιστήμη σας, την αρχιτεκτονική καλύτερα, και αφήστε τη γλωσσολογία για τους γλωσσολόγους."

Το από που ήλθαν οι Έλληνες καί το πότε είναι γραμμένο στην Ιστορία του Ελληνικού Εθνους, καί μέχρισ τιγμής τίποτα τρομαχτικά καινούριο δεν έχει προκύψει. Εάν η επιστήμη έχει προχωρήσει πέρα από το σημείο του να αναθεωρηθεί η Ινδοευρωπαϊκή προέλευση της Ελληνικής, καί τον ερχομό των Ελλήνων γύρω στα 2000, να το μάθουμε κι εμείς. Εάν πάλι προχώρημα της επιστήμης θα πρέπει θεωρούνται τα φληναφλήματα διαφόρων εμπόρων μαντζουνιών διαίτης καί ψευδοθεωριών γιά Αλβανοπελασγούς, Αλβανοιλλυριούς καί πελαργούς από τον Σείριο, δεν θα συνενοηθούμε.
Όσον αφορά την γλωσσολογία, το να φέρω γλωσσολογικά επιχειρήματα που αποδεικνύουν την Δακοθρακική-Δακορουμανική προέλευση των Αλβανών, αφόσον τα στοιχεία δεν είναι δικά μου αλλά από καταξιωμένους γλωσσολόγους πχ τον μεγαλύτερο εν ζωή γνώστη καί ειδήμονα της Αλβανικής, τον Δρ. Έρικ Χαμπ, είναι και θεμιτό καί επιβεβλημένο. Από την άλλη, το να παρουσιάζεται κάποιος σαν γλωσσολόγος ενώ την ίδια στιγμή διακυρύττει πως η Ινδοευρωπαίκή γλωσσολογία είναι σαθρή, τότε το πρόβλημα που έχει είναι να αποδείξει ο ίδιος με ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ τα μη συμβατά με την Ιστορία καί γλωσσολιογία αναπόδεικτά του καί όχι να κρύβεται πίσω από yalanci περγαμηνές καί δή λίαν προσεχώς καί του Πανεπιστήμίου της Καλιφόρνίας ή έστω της Καλιφορνικίας.

 

1. Ότι και να λες, αγαπητέ Μπόλαρι σε ξεφτίλισα μέσα από το βιβλίο του ίδιου του Μπαμπινιώτη. Είπες ότι ψεύδομαι ότι ο Georgiev έχει εκφράσει "θρακοϊλλυριακή" θεωρία και σου απέδειξα μέσα από τον Μπαμπινιώτη, ότι αυτή ήταν η βασική του θεωρία, η οποία και δέχθηκε τη γενική επιστημονική κατακραυγή. Μάθε πρώτα τα βασικά της ινδοευρωπαϊκής γλωσσολογίας και μετά συζητάμε. Πολύ σωστά όμως σου φάνηκε περίεργο πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν θρακοϊλλυριοί, όταν οι γλωσσολόγοι κατατάσσουν την ιλλυρική στη δυτική ομάδα centum, ενώ τη θρακική στην ανατολική ομάδα satem. Επίσης οι γλωσσολόγοι κατατάσσουν τη φρυγική στην ομάδα satem. Και δεν σου πέρασε ποτέ από το μυαλό, πώς οι γλωσσολόγοι λένε ότι η Θρακική και η Φρυγική είναι satem και η Ιλλυρική είναι centum, όταν γι’ αυτές τις γλώσσες ελάχιστα γνωρίζουμε. Δεν σου πέρασε από το μυαλό ότι η όλη αυτή θεωρία περί centum/satem μπάζει από παντού.

2. "Οι Πελασγοί είναι αποδεδειγμένο πως δεν μιλούσαν Ελληνικά καί σχεδόν όλοι οι Αρχαίοι μας το πιστοποιούν αυτό, από τον ¨Όμηρο που μιλά για πανσπερμία γλωσσών στην Κρήτη, μέχρι τον Ηρόδοτο, τον Θουκιδίδη, καί άλλους."

Μετά τα ψεύδη σου ότι δεν είμαι γλωσσολόγος ή ότι είμαι εθνικοσοσιαλιστής, έρχεσαι να διαστρεβλώσεις και την αρχαία γραμματεία. Οι αρχαίες Ελληνικές παραδόσεις ξεκάθαρα λένε ότι ο Πελασγός είναι Έλληνας. Ο Όμηρος μιλάει για πανσπερμία γλωσσών στη Κρήτη; Ας δούμε τι γράφει ο Όμηρος κύριε φοιτητή αρχιτεκτονικής: "Άλλη δ' άλλων γλώσσα, μεμιγμένη. Εν μεν Αχαιοί, εν δ' Ετεόκρητες μεγαλήτορες, εν δε Κύδωνες, Δωριέες τε τριχάικες διοι τε Πελασγοί". Δεν μιλάει για πανσπερμία γλωσσών, αλλά διαλέκτων. Διότι αν μεταφράσεις το "γλώσσα" όπως σήμερα, θα πρέπει να θεωρήσεις ότι οι Αχαιοί και οι Δωριείς μιλάγαν μη διαφορετικές γλώσσες!!! Και οι αρχαίοι συγγραφείς χαρακτήριζαν την ιλλυρική «διάλεκτον»!!! Γιατί λοιπόν δέχεσαι την ιλλυρική ως ξεχωριστή γλώσσα; Να σε τι παγίδες πέφτει ένας αρχιτέκτονας που ασχολείται με την αρχαία γραμματεία, χωρίς να έχει επίγνωση της σημασίας των λέξεων σε κάθε εποχή. Συνέχεια στο 2ο μέρος.
Και δεν φτάνει μόνο αυτό, ψεύδεσαι και για τον Θουκυδίδη, ο οποίος ξεκάθαρα γράφει: "Πελασγοί και Έλληνες το αυτό έθνος"! Στη συνέχεια έρχεσαι να πλαστογραφήσεις τον Ηρόδοτο, με το γνωστό του απόσπασμα περί της γλώσσας των Πελασγών, απόσπασμα που διαστρεβλώνουν οι πάσης λογής ανθέλληνες, συμπεριλαμβανομένων τωνν Αλβανών. Ας δούμε πώς αναλύει ο Θωμόπουλος τα κείμενα του Ηροδότου, διότι εκείνος ήταν ιατροφιλόσοφος με βαθιά φιλολογική και γλωσσολογική γνώση που κανένας από τους εν Ελλάδι αναξίως κατέχοντες έδρες γλωσσολογίας δεν έχει!!! Γράφει: "Εξ όσων παρέδωκαν ημίν περί των σχέσεων του Ελληνικού έθνους προς το Πελασγικόν δυνάμεθα ή μάλλον οφείλομεν ασφαλώς συμπεραίνειν, ότι η Πελασγική ήτο συγγενεστάτη προς την Ελληνικήν. Το Ελληνικόν έθνος, λέγει ο Ηρόδοτος, απεσχίσθη από του Πελασγικού». Και αφού παραθέτει το αρχαίο απόσπασμα γράφει: «Τούτο ούτως εχόντων, ο ορθός λόγος επιβάλλει ημίν, ίνα δεχθώμεν στενοτάτην συγγένειαν της Πελασγικής προς την Ελληνικήν.». Και προσθέτω εγώ. Αφού το Ελληνικό έθνος προήλθε από το Πελασγικό, πώς είναι δυνατόν οι Έλληνες να ομιλούσαν διαφορετική γλώσσα από τους Πελασγούς; Ή λοιπόν οι Πελασγοί μιλούσαν μια αρχαϊκή μορφή της Ελληνικής γλώσσας ή μιλούσαν μια συγγενέστατη ινδοευρωπαϊκή. Και αφού λοιπόν κατά όλους τους αρχαίους συγγραφείς οι Πελασγοί ήταν αυτόχθονες στην Ελλάδα, πού πάνε οι Ινδοευρωπαίοι σου. Ο Ηρόδοτος δεν λέει ότι οι Έλληνες ήρθαν από τις ρωσικές στέπες το 2000 π.Χ., αλλά από τους αυτόχθονες Πελασγούς. Κανένας αρχαίος συγγραφέας δεν κάνει νύξη για κάθοδο Ελλήνων και πάνω σε αυτό πάτησε ο Bernal και λέει ότι το ινδοευρωπαϊκό μοντέλο είναι μια πομφόλυγα, οι Έλληνες είναι Αφροσημίτες!!! Πάνω σε αυτό πάτησε ο Κορδάτος, για να υποστηρίξει ότι οι Έλληνες δεν ήρθαν από τον βορρά, αλλά τάχα από τη Μικρά Ασία!!!
Ας δώσω τον λόγο πάλι στον Θωμόπουλο: «Το ότι λοιπόν ο Ηρόδοτος λέγει την γλώσσαν των Πελασγών βάρβαρον ουδόλως αποκλείει την παραδοχήν συγγενείας της Πελασγικής προς την Ελληνικήν, αφού οι Έλληνες εκάλουν βαρβαροφώνους τους ομοεθνείς και ομογλώσσους Ηλείους, βαρβάρους δε τους Αιολείς Έλληνας Λεσβίους. Τουναντίον όσα παραδίδουσιν ημίν οι αρχαίοι αναγκάζουσιν ημάς, ίνα εικάζομεν στενοτάτην την γλωσσικήν συγγένειαν μεταξύ Πελασγικής και Ελληνικής. Διά τούτο η δοξασία τινων εκ των νεωτέρων, καθ’ ην οι Πελασγοί ήσαν δήθεν φυλή όλως ξένη προς τους Έλληνας ήτο εκ των προτέρων επιστημονικώς καταδεδικασμένη». Αυτά γράφει ο μέγας Θωμόπουλος, τον οποίο κανένας Georgiev ή ημεδαπός γλύφτης προς απόκτησιν εδρών μπορεί να φτάσει.
Ας προσθέσω και εγώ κάτι στη σκέψη του Θωμόπουλου. Παραθέτω το κείμενο του Ηροδότου που έγραψες: «"Αν λοιπόν όλοι οι Πελασγοί είχαν αυτή τη γλώσσα, το Αττικό έθνος, που ήταν Πελασγικό, όταν μεταβλήθηκε σε Ελληνικό, έμαθε και την Ελληνική γλώσσα...Εγώ πιστεύω ότι οι Ελληνικοί λαοί μιλούσαν πάντα την ίδια γλώσσα». Ε, λοιπόν, το απόσπασμα αυτό αποδεικνύει πανηγυρικά την ταυτογλωσσία των δύο λαών, αλλά εσύ μη γνωρίζοντας ούτε αρχαία Ελληνικά ούτε την ιστορία της Ελληνικής γλώσσας μπορείς να καταλάβεις. Τι μας λέει λοιπόν; Ότι οι Πελασγοί είχαν την ίδια γλώσσα. Τότε πώς εσύ ισχυρίζεσαι ότι οι Πελασγοί ήταν μια οικιλία λαών που μιλούσαν διαφορετικές γλώσσες; Λέει όμως παρακάτω ο Ηρόδοτος κάτι που δεν πρόσεξες: «Εγώ πιστεύω ότι οι Ελληνικοί λαοί μιλούσαν πάντα την ίδια γλώσσα». Ο Ηρόδοτος λοιπόν νόμιζε ότι οι γλώσσες ήταν στατικές και δεν άλλαζαν. Βλέπεις, ο Ηρόδοτος ήταν ιστορικός, δεν είχε τις γνώσεις της γλωσσολογίας που είχαμε σήμερα. Ακούγοντας λοιπόν μια βάρβαρη τραχιά, ακατέγαστη παλαιότερη μορφή της Ελληνικής γλώσσας, την Πελασγική εν προκειμένω, η οποία και θα είχε τεράστια διαφορά στην προφορά από τη γλώσσα της εποχής του Ηροδότου, ήταν φυσικό να θεωρήσει την Πελασγική βάρβαρη. Συνέχεια στο 3ο μέρος
 

Σε αυτό τον συλλογισμό μας αξίζουν να προστεθούν αυτά που γράφει ο Θωμόπουλος: «Ούτω λέγει μεν ο Όμηρος τους Κάρας βαρβαροφώνους, αλλά το αυτό επίθετον απεδίδετο και προς τους Έλληνας την γλώσσαν Ηλείους. “βαρβαρόφωνοι οι Ηλείοι και οι Κάρες, ως βραχύφωνοι και ασαφή την φωνήν έχοντες” (Ησύχιος). Ο δε Πλάτων εισάγει τον Ηρόδικον αποκαλούντα βάρβαρον την των Λεσβίων φωνήν, την Αιολικήν δηλ. διάλεκτον, την αναμφισβητήτως Ελληνικήν. Βάρβαροι λοιπόν ελέγοντο και Έλληνς υπό ετέρων Ελλήνων μη εννοούντων ακριβώς την γλώσσαν αυτών ένεκα των διαλεκτικών διαφορών. Όσον αφορά τους μη Έλληνας βαρβάρους και την διάκρισιν του ελληνικού από του μη ελληνικού οφείλομεν πάντως λαμβάνειν υπ’ όψιν, ότι οι αρχαίοι μη δυνάμενοι έχειν γνώσεις γλωσσολογικάς ήσαν μάλλον του δέοντος αυστηροί περί την τοιαύτην κρίσιν».
Και προσθέτω εγώ. Αλλά μήπως και οι Αιτωλοί-Ακαρνάνες των Ομηρικών χρόνων ως Έλληνες δεν χαρακτηρίστηκαν από τον Θουκυδίδη «αγνωστώτατοι την γλώσσαν»; Αλλά και ο Πολύβιος γράφει: «Αυτών γαρ Αιτωλών ουκ εισίν Έλληνες οι πλείους. Το γαρ των Αγραών έθνος και το των Αποδοτών, έτι δε των Αμφιλόχων ουκ εστίν Ελλάς». Μήπως λοιπόν οι Αιτωλοί-Ακαρνάνες δεν ήταν Έλληνες, αλλά Ιλλυριοί, όπως διατείνονται οι Αλβανοί ή άγνωστη ινδοευρωπαϊκή (sic), όπως διατείνονται κάποιοι Σκοπιανοί; Όμως, όπως γράφει ο Γεώργιος Χατζιδάκις στο βιβλίο του «Περί του Ελληνισμού των αρχαίων Μακεδόνων» (εκδ. 1896) «αι επιγραφαί των χωρών τούτων βοώσι μεγαλοφώνως κατά των πλημμελών τούτων κρίσεων, αποδεικνύουσαι πάντας τούτους γνησίους Έλληνας».
Στη συνέχεια παραθέτεις απόσπασμα του Στράβωνα για τις απόψεις του Εκαταίου περί βαρβάρων, για να μας πείσεις για τη μη αυτοχθονία των Ελλήνων: «o Eκαταίος ο Μιλήσιος λέει για την Πελοπόννησο ότι πριν από τους Έλληνες, την κατοίκησαν βάρβαροι. Και σχεδόν όλη η Ελλάδα στα αρχαία χρόνια υπήρξε κατοικία βαρβάρων, αν κάποιος λογαριάσει τις μαρτυρίες". (Στράβων, Γεωγραφικά, βιβλίο Ζ'). Πάνω σε αυτό το απόσπασμα έχουν στηριχτεί οι διάφοροι αγράμματοι και ημιμαθείς τσαρλατάνοι, για να στηρίξουν τη φαιδρή και αντιεπιστημονική θεωρία περί προελλήνων μη ινδοευρωπαίων στην Ελλάδα και εμείς εδώ αναμασάμε αυτή την μπούρδα. Γιατί παίρνεις τοις μετρητοίς αυτή τη μαρτυρία του Εκαταίου; Αν είναι έτσι, γιατί δεν παίρνεις τοις μετρητοίς και το κείμενο του Στράβωνα που θέτει την Ήπειρο εκτός Ελλάδας καθώς και τη γνώμη του Θουκυδίδη ότι οι Ηπειρώτες ήταν βάρβαροι; Γράφει ο Χατζιδάκις: «Ομοίως λέγει ο Θουκυδίδης εν Β’ 80 “βάρβαροι δε Χάονες”, εν δε 81 δηλούται ότι και οι Θεσπρωτοί και οι Μολοσσοί ήσαν κατά τον Θουκυδίδην βάρβαροι». Εύγε της μεγαλοφυΐας σου, Μπόλαρι. Ούτε οι Ακαρνάνες Έλληνες, μα ούτε και όλα τα Ηπειρωτικά φύλα τα οποία αν δεν ήταν Ελληνικά, τι δουλειά έχουν στο Ελληνικό κράτος και όχι στο Αλβανικό; Μα ούτε και η Θεσσαλία ήταν Ελληνική, αφού, όπως γράφει ο Δικαίαρχος ή Αθήναιος «φήσουσι τινές ημας αγνοείν την Θεσσαλίαν της Ελλάδος». Να λοιπόν τι μπορεί να πάθει κάποιος, όταν χωρίς τα απαραίτητα επιστημονικά φόντα, την αρχαιογνωσία και τη γνώση των νεοτέρων επιστημονικών δεδομένων καταπιάνεται με τέτοια σημαντικά θέματα, όπως είναι η εθνολογία και η καταγωγή των λαών.
Συνέχεια στο 4ο μέρος

Στη συνέχεια σε ένα ρεσιτάλ αμάθειας και παχυλής άγνοιας γράφεις: «Το από που ήλθαν οι Έλληνες καί το πότε είναι γραμμένο στην Ιστορία του Ελληνικού Εθνους, καί μέχρισ τιγμής τίποτα τρομαχτικά καινούριο δεν έχει προκύψει. Εάν η επιστήμη έχει προχωρήσει πέρα από το σημείο του να αναθεωρηθεί η Ινδοευρωπαϊκή προέλευση της Ελληνικής, καί τον ερχομό των Ελλήνων γύρω στα 2000, να το μάθουμε κι εμείς. Εάν πάλι προχώρημα της επιστήμης θα πρέπει θεωρούνται τα φληναφλήματα διαφόρων εμπόρων μαντζουνιών διαίτης καί ψευδοθεωριών γιά Αλβανοπελασγούς, Αλβανοιλλυριούς καί πελαργούς από τον Σείριο, δεν θα συνενοηθούμε». Ποιοι είναι αυτοί οι έμποροι ματζουνιών διαίτης και τι δουλειά έχουν με τους Ινδοευρωπαίους, δεν κατάλαβα. Αλλά είπαμε. Τρικυμία εν κρανίω. Και στη συνέχεια παραποιείς τις απόψεις του Sforza και τον βγάζεις άσχετο επί του θέματος!!! «Ο Καβάλλι Σφόρζα είναι επίσης ένας σοβαρός του οποίου καί πάλι οππορτουνιστικά παραθέτεις τσιτάτο ενώ ξέρεις πως ο άνθρωπος αποδέχεται ΑΠΟΛΥΤΑ την Ινδοευρωπαϊκή γλωσσολογία, καί βασίζεται πάνω της γιά να εξηγ'ήσει τις μετακινήσεις των λαών, αλλά όταν κάνει μιά υπόθεση, που μάλλον δεν ισχύει, δεν μπορεί να την παίρνει καί να την κάνει ο καθένας παντιέρα σαν να είναι δόγμα από τον Πάπα. Ενώ ο Καβάλλι λέγει πχ πως ισως Έλληνες, Αλβανοί καί Φρύγες να προέρχονται από την Μιρκασία, καί μάλιστα γιά τους Έλληνες το αναφέρει πως δεν έχει στοιχεία κάν, δεν μπορούμε εμεις να το δένουμε σκοινί κορδόνι πως ΕΤΣΙ είναι. Υπάρχουν καί άλλοι πολύ πιό ειδικοί από τον Καβάλλι στο θέμα άλλωστε, που αναιρούν την υποθετική σκέψη που έκανε». Δυστυχώς, όπως και με τον Georgiev, πιάνεσαι αδιάβαστος. Σε ευχαριστώ που μου δίνεις και άλλη ευκαιρία να σε κατατροπώσω. Η άποψη ότι οι Έλληνες προήλθαν από τον βορρά αποτελεί παρωχημένη θεωρία, τόσο παρωχημένη όσο οι βεντούζες και οι αφαιμάξεις στην ιατρική. Το ότι την επαναλαμβάνουν οι κάθε καραάχετοι στα διάφορα βιβλία τους δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Ο φανατικότερος ινδοευρωπαϊστής, ο Mallory γράφει στη σελίδα 82 του βιβλίου του «Ινδοευρωπαίοι»: «Γιατί οι Έλληνες θα πρέπει να από αλλού; Προσπαθώντας να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα πρέπει να παραδεχθούμε ότι στερούμαστε την ιστορική τεκμηρίωση που χρησιμοποιήσαμε για την Ασία και κατά συνέπεια δεν μπορούμε να αποδείξουμε την ύπαρξη ενός προελληνικού πληθυσμού στη βάση σύγχρονων μαρτυριών». Στη συνέχεια όμως τα παραμυθάκια περί προελληνικού γλωσσικού υποστρώματος και άλλες ινδοευρωπαϊκές πομφόλυγες. Συνέχεια στο 5ο μέρος

O Mallory στις σελίδες 211-216 αναγκάζεται να αναφερθεί στις απόψεις του αρχαιολόγου Colin Renfrew, ο οποίος έχει γράψει το βιβλίο «Archeology and Language», το οποίο έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη νέα τάση στη διεθνή επιστήμη, αφού κριτικάρει την ισχύουσα ινδοευρωπαϊκή και θεωρεί ότι οι ινδοευρωπαϊκές γλώσσες διαδόθηκαν κατά τη νεολιθική περίοδο από τη Μικρά Ασία. Επομένως σύμφωνα με αυτή τη θεωρία οι Έλληνες ζούσαν στην Ελλάδα από το 6000 π.Χ. Όλα αυτά ασφαλώς τα αγνοείς από πρώτο χέρι, εφόσον γράφεις «Το από που ήλθαν οι Έλληνες καί το πότε είναι γραμμένο στην Ιστορία του Ελληνικού Εθνους, καί μέχρισ τιγμής τίποτα τρομαχτικά καινούριο δεν έχει προκύψει. Εάν η επιστήμη έχει προχωρήσει πέρα από το σημείο του να αναθεωρηθεί η Ινδοευρωπαϊκή προέλευση της Ελληνικής, καί τον ερχομό των Ελλήνων γύρω στα 2000, να το μάθουμε κι εμείς». Γράφει ο Mallory: «Σ’ έναν κόσμο όπου τα αρχαιολογικά ευρήματα αρνούνται να κραυγάσουν μαρτυρίες για μαζικές ινδοευρωπαϊκές μεταναστεύσεις, θα μπορούσε κανείς να δείξει συμπαθεια στις απόψεις του Colin Renfrew, ο οποίος ανατρέχει στην επέκταση της πρώιμης νεολιθικής στην Ευρώπη ως τη μόνη βασική και εκτεταμένη πολιτισμική και οικονομική αλλαγή που θα μπορούσε να εξηγήσει την εξάπλωση των ινδοευρωπαϊκών γλωσσών…Σύμφωνα με τον Renfrew η πρόγονος της ελληνικής υπήρχε ήδη στην Ελλάδα γύρω στο 6500 π.Χ….Αν οι ινδοευρωπαίοι ήταν στην Κρήτη από το 6000 π.Χ., τότε γιατί δεν μπορούμε να διαβάσουμε τη Γραμμική Α; Γιατί αυτή φαίνεται να έχει εφευρεθεί για μια γλώσσα της οποίας η συλλαβική δομή είναι ριζικά διαφορετική από τη δομή των ινδοευρωπαϊκών λέξεων;». Σκοπίμως παρέθεσα την τελευταία αυτή πρόταση, για να δούμε τη σαθρότητα των επιχειρημάτων της ινδοευρωπαϊκής γλωσσολογίας. Άκου εκεί «έχει εφευρεθεί για μια γλώσσα της οποίας η συλλαβική δομή είναι ριζικά διαφορετική από τη δομή των ινδοευρωπαϊκών λέξεων» (sic). Πώς τεκμηριώνεται αυτό; Ο καθηγητής πανεπιστημίου Κρήτης Μηνάς Τσικριτσής υποστηρίζει ότι έχει καταφέρει να αποκρυπτογραφήσει τη Γραμμική Α ως Ελληνική. Ακόμα και ο φίλος σου ο Georgiev έχει γράψει ένα βιβλίο με τίτλο La Position du dialecte Cretois des inscriptions en Lineaire A (Η τάση της Κρητικής διαλέκτου των πινακίδων της Γραμμικής Α, Σόφια 1957), στο οποίο ισχυρίζεται ότι η Γραμμική Α είναι Ελληνική.. Αλλά αυτή την εργασία του δεν την αναφέρεις, αφού την αγνοείς. Συνέχεια στο 6ο μέρος

Ας δούμε όμως μερικούς Έλληνες διακεκριμένους επιστήμονες που αμφισβητούν την ινδοευρωπαϊκή θεωρία.
1. Ο καθηγητής αρχαιολογίας κ. Χουρμουζιάδης, ο οποίος έχει ανακαλύψει την πινακίδα του Δισπηλιού της Καστοριάς, η οποία χρονολογείται το 5250 π.Χ., έχει χαρακτηρίσει την ινδοευρωπαϊκή θεωρία ως παραμύθι και τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένα αρχαιολογικό δεδομένο που να πιστοποιεί κάθοδο Ελληνικών φυλών από βορρά, αλλά αντίθετα υπάρχει αρχαιολογική συνέχεια στον Ελλαδικό χώρο.
2. Ο καθηγητής φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών Ιωάννης Προμπονάς, αυθεντία στη μυκηναϊκή φιλολογία, έχει γράψει μια μελέτη με τίτλο «Η καταγωγή της Ελληνικής γλώσσας» (περ. Άρδην, τ. 52), στο οποίο υποστηρίζει τα εξής: «Κατά κανόνα, η αρχική κοιτίδα των Ινδοευρωπαίων τοποθετείται στη Βόρεια Ευρώπη. Κατά τη γνώμη μου, όχι ο αφιλόξενος βορράς, αλλά ο χώρος εκατέρωθεν του Αιγαίου με το προνομιούχο κλίμα, όμοιο από το 8.000 π.Χ. (βλ. Θεοχάρη, ΙΕΕ τ. Α΄, σ. 44), και την ιδεώδη γεωμορφολογία θα ήταν ο πιο κατάλληλος να θεωρηθεί ως η αρχική κοιτίδα των Ινδοευρωπαίων. Φυσικά, μια τέτοια θεωρία χρειάζεται τεκμηρίωση γλωσσική, αρχαιολογική και ανθρωπολογική.
Ως προς την ηλικία της ελληνικής γλώσσας, θα αποτολμήσω μια υπόθεση βασιζόμενος κυρίως στη συγκριτική μελέτη της μυκηναϊκής Ελληνικής με τη νέα Ελληνική». Μετά από διάφορους συλλογισμούς γράφει: «Με βάση όλα τα παραπάνω, η γραπτή παράδοση της Ελληνικής γλώσσας αρχίζει από τον 17ο π.Χ. αιώνα και η προφορική της τουλάχιστον από το 6.000 π.Χ.
Το συμπέρασμα αυτό, που βασίζεται σε γλωσσικά δεδομένα, δεν απέχει πολύ από το συμπέρασμα του διακεκριμένου Άγγλου αρχαιολόγου και προϊστοριολόγου Colin Renfrew, ο οποίος πρόσφατα υπεστήριξε ότι η Ελληνική γλώσσα άρχισε να διαμορφώνεται στην ελληνική χερσόνησο γύρω στο 6.500 π.Χ. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η γνώμη του ίδιου σοφού ότι οι διαδοχικοί πολιτισμοί του ελληνικού χώρου είναι προϊόντα τοπικών ανελίξεων. Η κοινώς κρατούσα επιστημονική γνώμη ότι η ελληνική γλώσσα διαμορφώθηκε ανάμεσα στο 2100 με 1900 π.Χ. χρειάζεται αναθεώρηση Πρέπει όμως να παρατηρηθεί και να υπογραμμισθεί ότι λέξεις ή κατηγορίες λέξεων που μέχρι πριν λίγα χρόνια χαρακτηρίζονταν ως «προελληνικές» αποδείχτηκε στη συνέχεια ότι είναι γνήσιες ελληνικές. Π.χ. η συνηθέστατη αρχαία ελληνική κατάληξη –ευς (βασιλεύς κ.λπ) απέδειξε ο Perpillou ότι έχει ελληνική και όχι προελληνική καταγωγή. Το κύριο όνομα Ἀχιλ(λ)εύς έχει πειστικά αποδειχτεί ότι παράγεται από τις λέξεις ἄχος (=λύπη, θλίψη) και λαός (=πολεμική ομάδα): έτσι ονομάστηκε ο πρωταγωνιστής της Ιλιάδας γιατί με την μῆνιν του (=τον θυμό του) προκάλεσε θλίψη στους άλλους πολεμιστές. Ελληνική και όχι προελληνική καταγωγή έχει και το θεωνύμιο Ἀπόλλων (που μαρτυρείται τώρα στα μηκηναϊκά κείμενα με τον τύπο Ἀπέλλων), όπως έδειξε ο Heubeck (βλ. Συντομογραφίες). Ελληνικό και όχι προελληνικό είναι και το μέγαρον (βλ. Ruijgh). Κατά τη γνώμη μου, η θεωρία περί «Προελλήνων Ινδοευρωπαίων» αλλά, ενδεχομένως, και η θεωρία περί «Προελλήνων μη Ινδοευρωπαίων» χρειάζεται επανεξέταση και αναθεώρηση. Μήπως η καλούμενη «Προελληνική» δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια πρωϊμότατη φάση της Ελληνικής;». Αυτά γράφει ο Προμπονάς.
Συνέχεια στο 8ο μέρος

3. Ο καθηγητής ανθρωπολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Ν. Ξηροτύρης σε συνένταυξή του στο περιοδικό Focus με τίτλο «Ποιοι ήταν οι Ινδοευρωπαίοι» (Μάρτιος 2004) τόνισε: «Το πλέον αξιοπερίεργο όμως είναι ότι ενώ στην Σοβιετική Ένωση από την δεκαετία τού 1930 πολιτικά ορθή θεωρείται κατ’ αντιδιαστολή η αυτόχθονη εξέλιξη των πληθυσμών και των πολιτισμών, από το 1965 όμως και μετά παρατηρούμε την αποδοχή της θεωρίας της Ινδοευρωπαϊκής πλέον Φυλής, με γενέτειρα την Ουκρανία και κύριο εκφραστή της την Λιθουανικής καταγωγής καθηγήτρια σε αμερικανικό Πανεπιστήμιο Marija Gimbutas, η οποία μάλιστα θα τιμηθεί για την θεωρία της και με το παράσημο Λένιν. Πρέπει να τονισθεί ότι η Φυσική Ανθρωπολογία δεν ακολούθησε τον ιδεολογικό αυτόν παραλογισμό των δύο πλευρών, απεναντίας αντιτάχθηκε εξ αρχής στα έξω από κάθε επιστημονική λογική πληθυσμιακά, βιολογικά, δημογραφικά κλπ επιχειρήματά του. Σήμερα γνωρίζουμε ότι οι λεγόμενη Ινδοευρωπαϊκή ομοταξία γλωσσών δεν είναι παρά η φυσιολογική εξέλιξη των γλωσσών των παλαιολιθικών εποίκων της Ευρώπης. Επίσης η (άγνωστη ακόμη στην χώρα μας) σύγχρονη γλωσσολογική επιστήμη θεωρεί κοινή την καταγωγή όλων των γλωσσών τού πλανήτη μας (non Stratic Θεωρία), άποψη πού συνταιριάζει απόλυτα με τις σημερινές γνώσεις μάς για την εξέλιξη και μετανάστευση τού ανθρώπου… Η τελευταία τού C. Renfrew υποστηρίζει ότι οι Ινδοευρωπαϊκές γλώσσες μεταδίδονται ομόκεντρα από την Μικρά Ασία με μεταναστεύσεις νεολιθικών πληθυσμών. Βεβαίως η γεωμορφολογία τού εδάφους και η δυνατότητες παραγωγής αγροτικών προϊόντων της περιοχής αυτής δεν ευνοούν μία τέτοιου μεγέθους δημογραφική έκρηξη των πληθυσμών της και βεβαίως τέτοιας εκτάσεως μεταναστεύσεις. οι εργασίες τού L. Cavalli-Sforza και συνεργατών και τού R. Sokal και συνεργατών για την μετανάστευση νεολιθικών πληθυσμών από την Εγγύς Ανατολή προς την Ευρώπη, σε συνδυασμό με τις ραδιοχρονολογήσεις των νεολιθικών οικισμών και την σημερινή κατανομή αιματολογικών δεικτών και γλωσσών, απετέλεσαν την βάση της θεωρίας τού C. Renfrew. Βεβαίως ο επιστημονικός αντίλογος στις παραπάνω θεωρίες είναι και εκτεταμένος και πειστικός, γιατί βασίζεται καθαρά σε μεθοδολογικά αντεπιχειρήματα. Η μελέτη δεικτών τού DNA ευρωπαϊκών πληθυσμών από τον B. Sykes έδειξε ότι η σημερινή ποικιλομορφία τους έχει τις ρίζες της στην παλαιολιθική εποχή, αν και οι 7 γενεαλογικές αλληλουχίες πού υποστηρίζει (οι 7 κόρες της Εύας) δεν φαίνεται με τις σημερινές γνώσεις μας να έχει σταθερό επιστημονικό έρεισμα…
Συνέχεια στο 9ο μέρος
 

Συνεχίζει ο Ξηροτύρης:
"Υπάρχει βασικός αντίλογος στη θεωρία της Μαρίγια Gimbutas; Η θεωρία αυτή δεν ισχύει σήμερα, παρά τις διορθωτικές ερμηνευτικές τροποποιήσεις τις οποίες υπέστη (Πρώτο-Ινδοευρωπαίοι, τρία ή περισσότερα μεταναστευτικά κύματα κλπ). Βασικό μειονέκτημα της η αποδοχή τής διάκριτης πληθυσμιακής ομάδος (Άρειοι, Ινδοευρωπαίοι), παρά την μετακίνηση της γενέτειρας τους στην Ουκρανία, ο συλλήβδην χαρακτηρισμός ως Ινδοευρωπαϊκών διαφορετικών πολιτισμικών στοιχείων, η έλλειψη ανώτερων πολιτισμικών στοιχείων στην γενέτειρα, η αδυναμία δημογραφικής εκρήξεως στην γενέτειρα, η δίκην πολυπλόκου στρατηγικού σχεδίου μετανάστευση των Ινδοευρωπαϊκών πληθυσμών, η δημιουργούσα φραγμούς γεωμορφολογία τού εδάφους, η έλλειψη λογιστικής υποστηρίξεως στους μετακινουμένους όγκους πληθυσμών, η απουσία «Ινδοευρωπαϊκών» στοιχείων στο μεγαλύτερο γεωγραφικό τμήμα της Ευρώπης, η μη λογικά ερμηνεύσιμη βιολογική ποικιλομορφία των πληθυσμών, η έλλειψη πληθυσμιακών αλλαγών στους τοπικούς πληθυσμούς κατά και μετά την εμφάνιση των «Ινδοευρωπαίων», η αποδοχή κοινωνικής ανωτερότητας χωρίς στοιχεία και πολλά άλλα. Ειδικά στην Ελλάδα, οι «Ινδοευρωπαίοι» αποτελούν και σήμερα την κρατούσα ιδεολογία στην γλωσσολογία και στην αρχαιολογία. Αντίθετα οι έρευνές μας σε σκελετικό υλικό έδειξαν την ανυπαρξία οποιασδήποτε πληθυσμιακής αλλαγής κατά την εποχή τού Χαλκού, αλλά επιπλέον και στην Νεολιθική εποχή. Βεβαίως το υπάρχον υλικό μελέτης είναι περιορισμένο σε όγκο, αλλά ενδεικτικό μιας συνέχειας, την οποία είχαμε την ευκαιρία να την διαπιστώσουμε σε ανάλογο σκελετικό υλικό και στην Πορτογαλία. Ελπίζουμε ότι η έρευνα πού αρχίσαμε στην γενετική δομή (αρχαίο- ή παλαιο-DNA) των αρχαίων «ελληνικών» πληθυσμών» ίσως διαφωτίσει την βιολογική εξέλιξη των πληθυσμών τού γεωγραφικού όρου Ελλάς».
Συνέχεια στο 10 μέρος

4. Ο δρ. ανθρωπολογίας Άρης Πουλιανός στο βιβλίο του «Σαρακατσάνοι, ο αρχαιότερος λαός της Ευρώπης» γράφει: «Η μελέτη αυτής της απομονωμένης ομάδας πληθυσμού (των Σαρακατσάνων) μας έδωσε το δικαίωμα να μιλούμε για την ελληνική λαλουμένη ότι προφανώς είναι μητέρα των ευρωπαϊκών γλωσσών. Η ελληνική πρωτοεμφανίσθηκε στην οροσειρά μεταξύ των Άγραφων και Μαυροβουνίου, συμπεριλαμβανομένων και των Σκοπίων, από όπου εξαπλώθηκε προς την Πελοπόννησο, τα νησιά και την υπόλοιπη Βαλκανική, με βασικούς φορείς τους νομάδες Σαρακατσάνους, οι οποίοι ήσαν ανέκαθεν ελληνόφωνοι. Στη συνέχεια φαίνεται η ελληνική να γέννησε τους υπόλοιπους κλάδους της Ινδοευρωπαϊκής ομοεθνίας λαών, που από την ενδοχώρα των Βαλκανίων εξαπλώθηκε μέχρι τα Πυρηναία προς δυσμάς, προς βορράν μέχρι της Βαλτικής και της Σκανδιναβίας, και προς Ανατολάς μέσω της Μικράς Ασίας, αλλά και των Ρωσσικών Στεππών, μέχρι και των Βορείων Ινδιών… Έτσι μπορεί να πει κανείς ότι η ελληνική, έμμεσα με τα ανθρωπολογικά στοιχεία, αποτελεί τη ρίζα των γλωσσών των λεγόμενων ινδοευρωπαϊκών λαών. Με τις μετακινήσεις των λαών αυτών προς Βρρά, Δύση και Ανατολή, οι γλώσσες των δημιουργήθηκαν αρκετά ανεξάρτητα η μία από την άλλη, αλλά χωρίς να εξαφανιστεί ποτέ από τη δομή τους ο αρχικός πυρήνας της ευρωπαϊκής της Πίνδου, δηλαδή της πρωτοελληνικής. Οι γερμανικές θεωρίες περί καθόδου της γλώσσας μας, και των ίδιων των Ελλήνων, από τη Βόρεια Ευρώπη, πρέπει να απορριφθούν παντελώς». Η πιθανή ένσταση του Ακρίτα ότι ο Πουλιανός έχει κατακριθεί από τον Ξηροτύρη, και επομένως η άποψή του δεν έχει βαρύτητα, δεν ευσταθεί, διότι πρόκειται απλώς περί μιας κόντρας ανθρωπολόγων. Απλώς τον Ξηροτύρη τον ξέρουν λίγοι, ενώ ο Πουλιανός μεσουρανούσε παγκοσμίως πριν μερικές δεκαετίες. Όταν λοιπόν ο Πουλιανός ήταν πρόεδρος κατόπιν ψηφοφορίας διαφόρων παγκοσμίων ανθρωπολογικών συνεδρίων, το να λέμε ότι η άποψή του δεν έχει βαρύτητα, δεν είναι σωστό. Εξάλλου και ο ίδιος ο Ξηροτύρης πάνω κάτω παρόμοιες απόψεις έχει με τον Πουλιανό στο θέμα των Ινδοευρωπαίων, αφού ανάγει την ελληνική στην παλαιολιθική περίοδο.
Η ινδοευρωπαϊκή θεωρία είναι μια τσαρλατανιά υποστηριζόμενη δίκην θρησκείας, και αν παραμένει ισχύουσα στους επιστημονικούς κύκλους είναι επειδή θρησκευτικές προκαταλήψεις παραμένουν βαθιά ριζωμένες στο μυαλό του ανθρώπου. Όπως μου απάντησε ένας ινδοευρωπαϊστής γλωσσολόγος, καθηγητής πανεπιστημίου, σε μια κόντρα που είχαμε «οι Ινδοευρωπαίοι είναι σαν τον Θεό. Αν θες τους πιστεύεις». Δυστυχώς όμως εδώ έχουμε να κάνουμε με επιστήμη και όχι με θρησκεία, ώστε να πιστεύουμε σε βιβλικά παραμυθάκια, σε αγγέλους, τριβόλους, πρωτοπλάστους, επταήμερες δημιουργίες και άλλες θρησκευτικές φαντασιώσεις. Επομένως είναι πολύ λογικό ότι στο μέλλον, αν κάποιος πάει σε ένα τμήμα ανθρωπολογίας ή αρχαιολογίας και θέσει θέμα Ινδοευρωπαίων ο υπέύθυνος του τμήματος να τον στείλει στο διπλανό τμήμα παραμυθολογίας, λαογραφίας ή θρησκειολογίας.
 
Και ο κύριος Ξηροτύρης προφανώς θυμωμένος, επειδή ανέφερα ότι ο Πουλιανός είναι πασίγνωστος και εκείνος όχι και τόσο γνωστός εκρήγνυται:
 

κύριοι, λυπάμαι, αλλά είσθε παντελώς άσχετοι. Δέν αρκεί νά διαβάσετε ένα βιβλίο, τό οποίο αμφιβάλλω εάν τό καταλαβαίνετε καί νά μιλάτε μέ τόση σιγουριά γιά θέματα, γιά τά οποία η επιστήμη ακόμη σιωπά, επειδή δέν υπάρχουν στοιχεία.
Ηρεμήστε καί μήν ασχολείσθε μέ θέματα πού δέν κατανοείτε!

Μπορεί να παρανόησα τα όσα γράφει ο κ. Ξηροτύρης, και ζητώ συγγνώμη, αν ανέφερα ως απόψεις του πράγματα που δεν έχει πει. Ίσως όμως η έκρηξή του να οφείλεται περισσότερο στην πρότασή μου "Η πιθανή ένσταση του Ακρίτα ότι ο Πουλιανός έχει κατακριθεί από τον Ξηροτύρη, και επομένως η άποψή του δεν έχει βαρύτητα, δεν ευσταθεί, διότι πρόκειται απλώς περί μιας κόντρας ανθρωπολόγων. Απλώς τον Ξηροτύρη τον ξέρουν λίγοι, ενώ ο Πουλιανός μεσουρανούσε παγκοσμίως πριν μερικές δεκαετίες".
Αλλά μια και ο κ. Ξηροτύρης γράφει: "κύριοι, λυπάμαι, αλλά είσθε παντελώς άσχετοι. Δέν αρκεί νά διαβάσετε ένα βιβλίο, τό οποίο αμφιβάλλω εάν τό καταλαβαίνετε καί νά μιλάτε μέ τόση σιγουριά γιά θέματα, γιά τά οποία η επιστήμη ακόμη σιωπά, επειδή δέν υπάρχουν στοιχεία. Ηρεμήστε καί μήν ασχολείσθε μέ θέματα πού δέν κατανοείτε!", ρωτώ:
Ποια είναι η προσφορά των σύγχρονων Ελλήνων ανθρωπολόγων στην ανθρωπολογική επιστήμη; Πού είναι τα επίσημα ελληνικά ανθρωπολογικά Journals; Αυτό αφορά και στον κ. Νίκο Πουλιανό. Πού είναι η εξέλιξη της γλωσσικής επιστήμης; Μια σύγκριση με την εξέλιξη της ιατρικής και της διατροφικής επιστήμης με την οποία ασχολούμαι δείχνει τη διαφορά. Μέχρι και ανθρωπολόγοι ασχολούνται με τη διατροφή (παραπέμπω στις ενδιαφέρουσες μελέτες του ανθρωπολόγου Leon Abrams, του Stephenson, του οδοντίατρου και βιολόγου Weston Price, της γιατρού Catherine Shanshan, ειδικευθείσης στη μοριακή βιολογία στο πανεπιστήμιο Cornell αλλά και πολλές άλλες), ενώ η "επιστήμη" της διαιτολογίας (που δεν πρέπει να συγχέεται με τη διατροφολογία) θεωρεί ότι η βάση της διατροφής του ανθρώπου πρέπει να είναι τα δημητριακά για τη λήψη ενέργειας (αλήθεια προ νεολιθικής ο άνθρωπος από που αντλούσε ενέργεια;). Επομένως ο κ. Ξηροτύρης, τον οποίο σέβομαι για τις γνώσεις του, θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στις εκφράσεις του, καθ' ότι δεν μιλά με κανέναν φοιτητάκο ή απόφοιτο της φιλοσοφικής σχολής που η μόνη γνώση του είναι να διδάσκει συνακτικό στο σχολείο.
Αφού λοιπόν ο κ. Ξηροτύρης έχει ασκήσει κριτική στη θεωρία της Marija Gimbutas ή του Colin Renfrew, θα πρέπει να μας διεκρινίσει ποια ακριβώς είναι η άποψή του για την αρχαιότητα της Ελληνικής. Επί παραδείγματι ο κ. Προμπονάς ξεκάθαρα τονίζει ότι "Η κοινώς κρατούσα επιστημονική γνώμη ότι η ελληνική γλώσσα διαμορφώθηκε ανάμεσα στο 2100 με 1900 π.Χ. χρειάζεται αναθεώρηση", φλερτάροντας με τη θεωρία του Renfrew.
Έτσι λοιπόν υπέθεσα ότι αφού κατακρίνει τις δύο προαναφερθείσες θεωρίες, αποδέχεται την Paleolithic Continuity Theory. Παραθέτω μερικά αντιποροσωπευτικά links παρακάτω:
http://en.wikipedia.org/wiki/Paleolithic_Continuity_Theory
http://www.continuitas.org/
http://languagecontinuity.blogspot.gr/2011/09/more-on-paleolithic-proto-indo-european.html
http://www.panshin.com/trogholm/wonder/indoeuropean/indoeuropean1.html
Αν λοιπόν "η επιστήμη ακόμη σιωπά, επειδή δέν υπάρχουν στοιχεία", γιατί σε όλα τα Ελληνικά πανεπιστήμια (αλλά και σε ξένα φαντάζομαι) διδάσκονται μονιστικά θεωρίες του τύπου "Οι Έλληνες κατέβηκαν από τον βορρά, όπως δεικνύει το επιχείρημα της φηγοϋ" (sic);

 

Και νά και ο αυτόκλητος εθνολόγος Δημήτριος Ευαγγελίδης, με το ψευδώνυμο Βιβλιόφιλος που χωρίς σπουδές επί του αντικειμένου, προσπαθεί να μας κάνει τον έξυπνο με ειρωνίες χωρίς να συνεισφέρει στη συζήτηση.

Αγαπητέ κε Δημόπουλε, υποθέτω ότι είστε γιος του αγαπημένου και καλού φίλου Δημήτρη Δημόπουλου, ο οποίος δυστυχώς δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας. Με θλίψη μου διαπιστώνω ότι έχετε κατρακυλήσει στο επίπεδο Λιακόπουλου και των υπολοίπων ελλαδεμπόρων οι οποίοι πλούτισαν από την κυκλοφορία και την πώληση πνευματικών σκουπιδιών αποβλάκωσης των νεοελλήνων. Προφανώς ανήκετε στους οπαδούς των λεγομένων "μη-συμβατικών" ψευδο-επιστημονικών θεωριών που γνωρίζουν μεγάλη διάδοση μεταξύ των ημιμαθών και αγραμμάτων που εντυπωσιάζονται με απάτες του τύπου "επιγραφής" (!) του Δισπηλιού, αρχανθρώπων, ομάδων Ε, νεφελείμ, εξωγήινων και των σχετικών. Έτσι εξηγείται και όλη αυτή η αφελής επιχειρηματολογία σας και οι αντιρρήσεις στο εξαιρετικό άρθρο του κ. Μπόλαρη. Διάβασα επίσης ανάμεσα στις ιδιότητές σας και την ειδικότητα "Εθνολόγος-Γλωσσολόγος". Επειδή το αντικείμενο αυτό με ενδιαφέρει και ασχολούμαι εδώ και δεκαετίες, θα ήθελα να διαβάσω κάποια άρθρα, εργασίες, μονογραφίες ή βιβλία σας αρκεί να με ενημερώσετε σε ποια έντυπα έχουν δημοσιευθεί ή τον εκδοτικό οίκο που εκδόθηκαν ώστε να φροντίσω να τα προμηθευτώ για να διαμορφώσω άποψη για το επιστημονικό σας επίπεδο και κυρίως εάν τα όσα γράψατε παραπάνω τα πιστεύετε στα σοβαρά ή απλώς κάνετε τον "δικηγόρο του διαβόλου". Ευχαριστώ.

 

Αγαπητέ κύριε Βιβλιόφιλε,
Όχι δεν είμαι γιος του συγγραφέα Δημήτρη Δημόπουλου, και ευτυχώς βέβαια, διότι πλην του ότι ο Δημήτρης Δημόπουλος ήταν θεωρητικός του εθνικοσοσιαλισμού, στο βιβλίο του "Η Καταγωγή των Ελλήνων" γράφει ένα σωρό ανακρίβειες, και προκάλεσε την έκρηξη οργής του Άρη Πουλιανού που σε δημόσια ομιλία του στον χώρο του αρχαιολόγου Ευάγγελου Μπεξή είπε ότι ξεφτιλίζει την επιστήμη της ανθρωπολογίας και τον χαρακτήρισε πλαστογράφο (έχω σε βίντεο τη σχετική ομιλία του Πουλιανού). Για παράδειγμα ο Δημήτρης Δημόπουλος υποστήριζε ότι οι Μεσογειακοί είναι Έλληνες, οι δε Διναρικοί μη Έλληνες, άρα κατ' αυτόν οι Βούλγαροι είναι τα μόνα εξ αίματος αδέρφια μας, οι δε Αλβανοί ως διναρικοί είναι αλλόφυλοι! Του διέφυγε όμως ότι και οι Σαρακατσάνοι είναι Διναρικοί, τους οποίους έτσι άθελά του βγάζει εκτός Ελληνικότητας!!! Τι να πρωτοπιάσει κανείς από τον Δημήτρη Δημόπουλο; Ότι υποστηρίζει ότι οι Σλάβοι ήταν ένα ελληνικό πρωτομεσογειακό φύλο; (sic). Ή μήπως του ότι χρησιμοποιεί την άποψη του Κρέτσμερ ως απόδειξη τάχα της ελληνικότητας των αρχαίων Μακεδόνων; Άλλα έγραφε ο Κρέτσμερ, αλλά π Δημήτρης Δημόπολος ως μη γλωσσολόγος δεν τα κατάλαβε.
Παρεπιπτόντως ούτε ο Δημήτρης Δημόπουλος πίστευε στην Ινδοευρωπαϊκή θεωρία και θεωρούσε την Ελληνική ως μητέρα γλώσσα. Οι απόψεις του ήταν αντισυμβατικές. Τον κρίνατε και αυτόν λέγοντας ότι δεν ήταν ειδικός και δεν μπορούσε να παρακολουθήσει τη σύγχρονη βιβλιογραφία, την οποία όμως παρακολουθείτε εσείς ως «ειδικός» (οι σπουδές σας;).
Συνέχεια στο 2ο μέρος

Γράφετε προσβλητικά εναντίον μου: "Προφανώς ανήκετε στους οπαδούς των λεγομένων "μη-συμβατικών" ψευδο-επιστημονικών θεωριών που γνωρίζουν μεγάλη διάδοση μεταξύ των ημιμαθών και αγραμμάτων που εντυπωσιάζονται με απάτες του τύπου "επιγραφής" (!) του Δισπηλιού, αρχανθρώπων, ομάδων Ε, νεφελείμ, εξωγήινων και των σχετικών. Έτσι εξηγείται και όλη αυτή η αφελής επιχειρηματολογία σας και οι αντιρρήσεις στο εξαιρετικό άρθρο του κ. Μπόλαρη. Διάβασα επίσης ανάμεσα στις ιδιότητές σας και την ειδικότητα "Εθνολόγος-Γλωσσολόγος". Επειδή το αντικείμενο αυτό με ενδιαφέρει και ασχολούμαι εδώ και δεκαετίες..."
Αντί να απαντήσετε σε όσα γράφω εξ αδυναμίας στρέφεστε στη μέθοδο λασπολόγησης (γνωστή τακτική του ναζισμού). Θα ήθελα και εγώ να διαβάσω τις όλες τις "εθνολογικές" σας εργασίες, αν και έχω διαβάσει μερικές από αυτές. Απαντώ λοιπόν:
1. Η αφελής (sic) επιχειρηματολογία μου δεν είναι δική μου. Απλώς παρέθεσα σωρεία εγκεκριμένων βιβλίων και εγκυκλοπαιδειών που μιλούν για Ιλλυριούς Αλβανούς και όχι για περιθωριακές απόψεις τύπου Μπόλαρη.
2. Ποια η σχέση μου με νεφελιμ και ομάδες Ε, που σε μια προσπάθεια πανικού σας προσπαθείτε να με συνδέσετε; Αυτοί εξάλλου πίστευαν στο ανάδελφον έθνος και ότι οι Έλληνες δεν είναι αυτόχθονες αλλά…ουράνιοι. Είδατε κανέναν από αυτούς να αναφέρονται σε Αλβανούς;
3. Βιβλία για ιστορικά ζητήματα δεν γράφω, μόνο για ιατρικά, και μάλιστα είναι το τελευταίο ιατρικό που γράφω στην Ελλάδα, διότι ξέρετε καλά πώς είναι οι εκδοτικοί οίκοι στην Ελλάδα.
4. Όσο για το "Γλωσσολόγος-Εθνολόγος", δεν έχετε παρά να έρθετε να σας κεράσω έναν καφέ, να σας δείξω το πτυχίο μου, όπου αποφοίτησα αριστούχος από την Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, καθώς και την πτυχιακή μου εργασία με θέμα την καταγωγή του αλφαβήτου, για την οποία παρά το ότι εξέφρασα διαφορετική άποψη από την φοινικική θεωρία, βαθμολογήθηκα με άριστα.
Συνέχεια στο 3ο μέρος

Όσο για τον γνωστό αυτόκλητο "εθνολόγο" Μακεδόνα συγγραφέα που χωρίς σπουδές επί του αντικειμένου γράφει βιβλία και κρίνει τους πάντες που εξέφρασαν "αντισυμβατικές" θεωρίες ως κομπογιαννίτες (sic), ετοιμάζω απάντηση καταπέλτη. Αλήθεια κύριε Βιβλιόφιλε, τι ακριβώς Μακεδόνας είστε; Σλαβομακεδόνας (= δηλαδή γνήσιος Μακεδόνας) ή κανένας εξελληνισμένος από το Βυζάντιο Μικρασιάτης (=ψευτομακεδόνας), που ζει στη Μακεδονία τα τελευταία 100 χρόνια και νομίζει ότι είναι απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου;!!!
Αλλά το εθνικιστικό, κρυπτοναζιστικό λόμπυ του αντιαλβανισμού στην Ελλάδα (και το αντίστοιχο ανθελληνικό στην Αλβανία) ζει και βασιλεύει. Λυπάμαι που σας χαλάω τα σχέδια, καθ' ότι ως βαθύς γνώστης της Ελληνικής αλλά και αρκετά καλός γνώστης της Αλβανικής (αλλά και άλλων γλωσσών) καθώς και γνώστης της σχετικής βιβλιογραφίας, παλαιάς και νέας, μπορώ να έχω καλύτερη άποψη από εσάς, που είστε απλώς βιβλιόφιλος αλλά όχι επιστήμων.
Τέλος λέω να σας καλέσω στην παρουσίαση του νέου μου βιβλίου για τον καρκίνο, που βασίζεται σε 1100 βιβλιογραφικές παραπομπές. Αντισυμβατικό και αυτό, καθ' ότι είμαι εκ φύσεως αντισυμβατικός και όχι γλύφτης της εκάστοτε εξουσίας και του κατεστημένου. Όπως λοιπόν χρησιμοποιώ τόσες πηγές για τα ιατρικά βιβλία, έτσι χρησιμοποιώ και για τα εθνολογικά.
Στόχος της έρευνάς μου στην ιατρική είναι να αποδείξω τις αντιεπιστημονικές θεωρίες της συμβατικής ιατρικής και διαιτολογίας, (αλλά και διάφορες θεωρούμενες ως εναλλακτικές όπως η ψευδοεπιστήμη της ομοιοπαθητικής), θεωρίες που κοστίζουν ζωές και την καταπίεση μη συμβατικών ατοξικών θεραπειών από το ιατροφαρμακευτικό λόμπυ.
Ομοίως στόχος μου από εδώ και πέρα είναι η κριτική των αντιεπιστημονικών θεωριών της συμβατικής γλωσσολογίας-εθνολογίας.
Θα δείτε επίσης στην ιστοσελίδα μου κατακραυγή των ψευτοθεωριών των δήθεν αντισυμβατικών Ελληναράδων, όπως του ότι η Ελληνική είναι η τελειότερη γλώσσα επειδή έχει πολλές πτώσεις και δυικό αριθμό (!!!), (άρα η γλώσσα των Μάο Μάο είναι πλουσιότερη της ελληνικής, διότι έχει περισσότερες πτώσεις!!!), ή ότι η Ελληνική είναι η μόνη γλώσσα που έχει ευκτική (sic), όπως μας πληροφόρησε εσχάτως η κ. Τζιροπούλου (αλήθεια το αλβανικό "rrofte Shqiperia" είναι ή δεν είναι ευκτική;), ότι οι Καλάς είναι Έλληνες (με επίσημες κρσατικές εκπομπές στην τηλεόραση)και άλλες φαιδρότητες. Επίσης φαντασιώνεστε ότι οι Πόντιοι και οι Κύπριοι είναι Ελληνικής καταγωγής, ενώ οι μεν πρώτοι είναι προσωασιάτες, ενώ οι δεύτεροι ένα συνονθύλευμα ανατολικών λαών, και κυρίως Φοινίκων.
Συνέχεια στο 4ο μέρος

Ξεφεύγεται εσείς τώρα κ. Δημόπουλε με το σχόλιο σας για τους...γνήσιους Μακεδόνες και τους ...εξελληνισμένους Μικρασιάτες.
Δηλαδή Έλληνες στην Μακεδονία δεν υπάρχουν ή υπήρχαν; Έχετε καταλάβει ότι αναπαράγεται αυτό που κατακρίνεται;
Τον Εθνοπολιτισμικό Εθνικισμό και Εθνικό Σωβινισμό(όπως τους καθορίζει ο Andrew Heywood στο Political Ideologies), που έχει γίνει σημαία στον Σλαβικό Μακεδονισμό και στον Αλβανιανισμό.

 

Όσον αφορά στον Θωμόπουλο, που τόσο προσπαθείτε να απαξιώσετε, ο καθηγητής γλωσσολογίας πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Μαγουλάς έγραφε: «Παλαιότερα θεωρούσαν τους Πελασγούς Ινδοευρωπαίους και μάλιστα προγόνους των Αλβανών (πβ. το ογκώδες βιβλίο Πελασγικά του Ιάκωβου Θωμόπουλου)». Ας δούμε τι γράφει ο Σαράντος Καργάκος στο βιβλίο του «Αλβανοί, Αρβανίτες, Έλληνες», σελ. 88 και 98: «Δεν πρέπει να αγνοηθεί η προσπάθεια ενός Έλληνα γιατρού, του Ιάκωβου Θωμόπουλου που δημοσίευσε την ογκώδη μελέτη υπό τον τίτλο Πελασγικά. Στο βιβλίο αυτό ο αυτοδίδακτος γλωσσολόγος Ιάκωβος Θωμόπουλος είχε υποστηρίξει τη στενή συγγένεια της ιλλυρικής και της αρχαίας πελασγικής, των οποίων μετεξέλιξη είναι η νεώτερη αλβανική. Προφανής πολιτικός στόχος του Θωμόπουλου ήταν η ένωση Ελλήνων και Αλβανών…Συχνά έχω γράψει ότι η Ελλάς θα έπρεπε από την πρώτη δεκαετία της εμφάνθισής της ως κράτους να γίνει το κέντρο των Βαλκανικών σπουδών.Υπήρχε τότε στην Ελλάδα το κατάλληλο έμψυχο δυναμικό, οι άνθρωποι δηλαδή που γνώριζαν άπταιστα την αλβανική και είχαν την αναγκαία πνευματική υποδομή για να θεμελιώσουν και να κτίσουν ένα σοβαρό επιστημονικό κέντρο. Έτσι κάποιες μεμονωμένες εργασίες, όπως του Παναγιώτη Κουπιτώρη και του Θωμόπουλου έμειναν αναξιοποίητες και χωρίς συνέχεια». Στην πραγματικότητα λίγοι έχουν προσέξει τι πραγματικά πίστευε ο Θωμόπουλος. Εξετάζοντας τη γλώσσα των Χετταίων (στην εποχή του υπήρξε σύγχυση και στην ουσία ο Θωμόπουλος μελέτησε τη γλώσσα των Hurri (του βασιλείου των Mitanni) και των Urartu γράφει: «Την γλώσσαν ταύτην απεδείξαμεν ημίν κατά τους τε γραμματικούς τύπους και τα θέματα αναντιρρήτως Πελασγική ήτοι πρωτοελληνικήν. Και φαίνεται μεν έχουσα εν τισιν η Χεττιτική (εννοεί τη γλώσσα των Hurri και Urartu) τη μορφή προσκολλητικής (agglutinative), αλλά το προσκολλητικόν τούτο, όπερ, ειρήσθω εν παρόδω, υπάρχει εν μέρει και εν τη σημερινή Πελασγική τη Αλβανική, και όπερ διακρίνει δήθεν την γλώσσαν των Χετταίων (εννοεί τη γλώσσα των Hurri και Urartu) από των Ινδογερμανικών, σκεπτέον μήπως αποτελη την αρχαϊκωτέραν μορφήν και αυτών των Ινδογερμανικών γλωσσών, ων τα Πελασικά ιδιώματα εισίν οι πρωτογενείς και αρχαιότεροι αντιπρόσωποι, αρχαιότεροι και αυτής της Σανσκριτικής (σελ. 679). Σε άλλο σημείο του έργου του ονομάζει την Αλβανική οιωνεί Ελληνική διάλεκτο. Και αλλού γράφει: Η αντιπαραβολή της αρχαίας Ελληνικής μεταφράσεως προς το Αλβανικόν κείμενον δεικνύει πόσα και αυτός ο ατημέλητος και όλως δημώδης Αλβανικός λόγος εγκλείει αρχαϊκά Ελληνικά κειμήλια, και πόσον η μελέτη της Πελασγικής Αλβανικής γλώσσης δύναται είναι ωφέλιμος προς τους ασχολουμένους με την αρχαίαν Ελληνικήν γλωσσολογίαν».
Αλλά κατά τους «ειδήμονες» η Ελληνική και η Αλβανική δεν έχουν σχέση μεταξύ τους, διότι η μεν είναι centum, η δε satem, αυτό όμως δεν εμποδίζει τον Γεώργιο Μπαμπινιώτη να γράψει: «Ενδιαφέρον είναι ότι τόσο η δομή όσο και το λεξιλόγιο της Αρμενιακής εμφανίζουν στενότερη συγγένεια προς την Ελληνική. Η στενότερη αυτή συγγένεια των δύο γλωσσών παραμένει πρόβλημα, καθ’ όσον δεν έχει αποδειχθεί ιστορικώς ότι Έλληνες και Αρμένιοι συνέζησαν σε ορισμένο χώρο και ότι διασπάσθηκαν αργότερα». Δυστυχώς ο κύριος Μπαμπινιώτης πιάνεται αδιάβαστος, αφού αγνοεί τη σχετική βιβλιογραφία! Η ελληνική λοιπόν και η αρμενική σχετίζονται, παρ’ όλο που η μια είναι centum και η άλλη satem, αλλά η Ελληνική και Αλβανική (ή η Ιλλυρική και η Αλβανική) για τον ίδιο ακριβώς λόγο θεωρούνται άσχετες!!! Υποκριτές και φαρισαίοι!!!
Σας πείραξε λοιπόν που μιλώ για την παναρχαιότητα της Αλβανικής, καθ’ ότι η Αλβανική είναι γλώσσα των κατώτερων φυλετικά, μη εν Χριστώ αδερφών Αλβανών μεταναστών, τετραγωνοκέφαλων και με πεταχτά αυτιά και μαίνεσθαι εναντίον μου εξαπολύοντας μύδρους πυρούς. Με ρωτάτε ποια είναι τα επιστημονικά μου συγγράμματα. Όταν λοιπόν κύριε Βιβλιόφιλε, γράψετε καμιά πρωτότυπη συγγραφή και όχι αντιγραφές άλλων βιβλίων, πες τε μου και μένα να τις διαβάσω.
Τις δικές μου γλωσσολογικές και εθνολογικές μελέτες μπορείτε να τις διαβάζετε στην ιστοσελίδα μου http://www.greeks-albanians.com/
Αυτά προς το παρόν.
 
Να που με λίγη ώθηση ξεπήδησε ένας ακόμη μεγαλοπρεπής «Βασιλάκης» («...ένας φανατικός «ξερόλας» μπουκωμένος με «μη-συμβατικές» άχρηστες ανοησίες τις οποίες πιστεύει για αδιαμφισβήτητες αλήθειες («το σύνδρομο του Βασιλάκη»...) όπως έχει περιγραφεί ήδη - «"Μη-συμβατικές" θεωρίες: Οι κερδοσκόποι του "ελληνισμού" και ο φενακισμός των αφελών»). Ο εν λόγω σπουδαίος εθνολόγος-γλωσσολόγος («...αποφοίτησα αριστούχος από την Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών...». Και ο γνωστός Άδωνις επίσης. Και λοιπόν; Τουλάχιστον ο Άδωνις δεν ισχυρίζεται ότι είναι εθνολόγος-γλωσσολόγος!) αναπτύσσει μια απίστευτη υπόθεση περί Αλβανοπελασγών με επιχειρήματα του απίθανου Θωμόπουλου, ο οποίος όμως είχε το ελαφρυντικό ότι τα έγραφε πριν από έναν αιώνα (το 1912 !). Και μόνον το επιχείρημα ότι: «...Εξετάζοντας τη γλώσσα των Χετταίων (στην εποχή του υπήρξε σύγχυση και στην ουσία ο Θωμόπουλος μελέτησε τη γλώσσα των Hurri (του βασιλείου των Mitanni) και των Urartu γράφει: «Την γλώσσαν ταύτην απεδείξαμεν ημίν κατά τους τε γραμματικούς τύπους και τα θέματα αναντιρρήτως Πελασγική ήτοι πρωτοελληνικήν...» αρκεί για να αντιληφθεί ένας μέσος αναγνώστης (με την προϋπόθεση ότι έχει σώας τας φρένας) την γελοιότητα αυτών των ...επιχειρημάτων. Με άλλα λόγια ο Θωμ. πιστεύοντας ότι μελετούσε την γλώσσα των Χετταίων έβγαλε συμπεράσματα ότι αυτή είναι αναντιρρήτως ...πελασγική δηλ. πρωτοελληνική. Μόνο που η γλώσσα που μελετούσε ο ατυχής δεν ήταν η χεττιτική, αλλά η Χουρριτική, η οποία ουδεμία σχέση έχει με τις ΙΕ γλώσσες, μια και ανήκε σε εντελώς διαφορετική γλωσσική οικογένεια! Βεβαίως απορώ που ο εθνολόγος-γλωσσολόγος αγνοεί ότι η Χουρριτική ΔΕΝ ήταν η γλώσσα «και των Urartu» όπως αναφέρει. Το φαιδρό πάντως της όλης ιστορίας είναι ότι η Γλωσσολογία αγνοεί την «πελασγική γλώσσα» διότι απλούστατα δεν διασώθηκε ούτε μια λέξη από αυτήν. Πώς λοιπόν ο σοφός Θωμ. κατάλαβε ότι η Αλβανική είναι πελασγική γλώσσα; Μυστήριον! Εάν λοιπόν εμφανιζόταν κάποιος και ισχυριζόταν ότι η γλώσσα των Βάσκων (η οποία δεν έχει άλλη συγγενική γλώσσα στον κόσμο) είναι μια διάλεκτος της Ατλαντικής που μιλούσαν στην χαμένη Ατλαντίδα, ποιο θα ήταν το πρώτο ερώτημα που θα του έκαναν; Και πώς γνωρίζεις την Ατλαντική; Αυθαίρετα λοιπόν ο Θωμ. και οι ευφάνταστοι οπαδοί του ισχυρίζονται ότι η Αλβανική είναι ίδια με την πελασγική (!) και επειδή η (άγνωστη) πελασγική είναι πρόγονος της ελληνικής, άρα ελληνική=αλβανική! Tragic, όπως λέει και η Τασούλα της διαφήμισης!
Είμαι βέβαιος ότι ο εν λόγω εθνολόγος-γλωσσολόγος σύντομα θα αποκρυπτογραφήσει τον δίσκο της Φαιστού, την στήλη της Λήμνου, θα δώσει μια έγκυρη μετάφραση της πινακίδας του Δισπηλιού, θα ερμηνεύσει την στήλη του Αρχοντικού, θα ανακαλύψει την Αμερική, την πενικιλλίνη και (γιατί όχι;) το φάρμακο για τον καρκίνο. Στις απέραντες λεωφόρους της μη-συμβατικής αρλουμπολογίας τα πάντα είναι δυνατά! Ακόμη και οι Σκιπετάροι να ομιλούν πελασγικά!
 

Δυστυχώς μαζί σας, κύριε Βιβλιόφιλε, δεν μπορεί να γίνει επιστημονικός διάλογος. Ο Άδωνις δεν ισχύρίζεται ότι είναι εθνολόγος-γλωσσολόγος, διότι έχει τελειώσει το τμήμα ιστορίας της φιλοσοφικής. Δεν μπορεί να ισχυριστεί πράγματα τα οποία δεν είναι.
Δεν ξέρετε να κάνετε επιστημονικό διάλογο, διότι δεν έχετε επιχειρηματολογία. Από κάθε "αντισυμβατικό", όπως τον αποκαλείται, συγγραφέα απομωνώνεται κάποιες εσφαλμένες απόψεις του (που είναι λογικό να υπάρχουν λόγω της εποχής που γράφουν) και πετάτε στον κάλαθο των αχρήστων όλη την υπόλοιπη δουλειά του. Ύπουλη τύπου Δαβίδ και σφεντόνας μέθοδος, δεν νομίζετε; Έτσι αντί να πιάσετε λέξη προς λέξη το βιβλίο του Θωμόπουλου και να το ανατρέψετε, όπως θα έκανε ένας σοβαρός επιστήμονας, περιορίζεστε σε λεκτικές επιθέσεις εντυπωσιασμού. Αν είχατε όμως κάτσει ποτέ στη ζωή σας να διαβάσετε κανένα επιστημονικό σύγγραμμα, θα βλέπατε τι σημαίνει επιστημονικός αντίλογος. Αν διαβάζατε για παράδειγμα το ογκωδέστατο βιβλίο του Θ. Παπαδημητρακόπουλου με τίτλο "Βάσανος των περί της ελληνικής προφοράς ερασμικών αποδείξεων" θα βλέπατε ότι παίρνει ένα ένα τα επειχηρήματα των ερασμιστών και προσπαθεί να τα ανατρέψει. Δυστυχώς σήμερα δεν βλέπουμε στην Ελλάδα τέτοιου είδους πρωτότυπα επιστημονικά συγγράμματα, αλλά απαντήσεις συναισθηματικού εντυπωσιασμού. Έτσι οι μεν καταφεύγουν σε εκφράσεις του τύπου "κομπογιαννίτες, τσαρλατάνοι, αρλουμπολόγοι, εθνικιστές, ναζιστές κ.λπ.", οι δε σε εκφράσεις τύπου "ανθέλληνες, προδότες, κομμουνιστές, σιωνιστές κ.λπ.". Έτσι ανάλογα με το κοινό που απευθύνεστε, κάποιους οπαδούς θα προσελκύσετε. Με την τακτική όμως που ακολουθείτε, θα έπρεπε να πετάξετε στον κάλαθο των αχρήστων και όλους τους μεγάλους Έλληνες λογίους του παρελθόντος. Γιατί δεν πατάτε στον κάλαθο των αχρήστων και τον Μέγα Κοραή ή τον Οικονόμο Εξ Οικονόμων, ο οποίος και πίστευε στην ξεπεραμένη πια "αιολοδωρική" θεωρία (αν έχετε ιδέα τι είναι αυτό). Γιατί δεν πετάτε στον κάλαθο των αχρήστων και τον μέγα Κουμανούδη, ο οποίος και πίστευε στην αιολική προέλευση της λατινικής γλώσσας;
Δεν πρόκειται να ανακαλύψω την Αμερική, αλλά να αποκαλύψω την ολική γενοκτονία των ιθαγενών από τους Χριστιανούς Δυτικούς, για την οποία όλοι εσείς οι "συμβατικοί" μιλιά. Αφήστε τώρα τα ιατρικά στην ησυχία τους, γιατί δεν έχετε ιδέα επί του θέματος. Πολλές από τις σημαντικές ανακαλύψεις στον χώρο της υγείας έχουν γίνει από "αντισυμβατικούς". Για παράδειγμα, ενώ ήταν γνωστή η θεραπεία του σκορβούτου, η επίσημη ιατρική αρνιόταν να δεχθεί την αλήθεια για δύο ολόκληρους αιώνες, αφήνοντας χιλιάδες κόσμο να αποδεκατίζεται. Και αφήστε τον καρκίνο στην ησυχία του. Μη μιλάτε για πράγματα που αγνοείτε.
Δεν κάνω τον ξερόλα, ομιλώ μόνο για πράγματα τα οποία έχω σπουδάσει και συνεχίζω να σπουδάζω προς απόκτηση διδακτορικού. Άλλοι είναι αυτοί που το παίζουν ξερόλες χωρίς να έχουν επίγνωση των ζητημάτων που καταπιάνονται. Αλλά δυστυχώς ζούμε σε μια εκφυλισμένη οπισθοδρομική, ταλιμπανορθόδοξη κοινωνία, ένα άθλιο ψευδεπίγραφα ελληνικό ρωμέικο κρατίδιο, που το μόνο που ξέρει να μιλά είναι για τον Μέγα Αλέξανδρο και τον ένδοξο βυζαντινισμό μας. Τη νεοελληνική ξεφτίλα στις επιστήμες υγείας την έχω δει όταν κάνω τη σύγκριση με χώρες όπως ΗΠΑ, Καναδά, και Αγγλία, από τις οποίες πολλά έχουμε να μάθουμε, μπας και βγούμε από τον μεσαίωνα της αμάθειας στον οποίο ευρισκόμεθα.

 

Αγαπητέ Ακρίτα διαπιστώνω για μια ακόμη φορά ότι επιχειρείς να ανοίξεις διάλογο με έναν "Βασιλάκη" που τα ξέρει όλα: "Δυστυχώς όλοι στην Ελλάδα έχετε πλήρη μεσάνυχτα γύρω από το μακεδονικό (αλλά και το αλβανικό)", ενώ ο εν λόγω προφανώς γνωρίζει τα πάντα. "Μη μιλάτε για πράγματα που αγνοείτε". Ο τύπος εκτός από ψώνιο είναι και επικίνδυνος: Αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία ("...δικαιώνετε τον αλυτρωτισμό της Μακεδονίας), ανακάλυψε (έναν περίπου αιώνα μετά από το ΚΚΕ) την ύπαρξη Σλαβομακεδόνων, ισχυρίζεται ότι οι ομιλούντες το σλαβικό ιδίωμα δεν είναι ελληνικής καταγωγής (αν και έχουν ελληνική συνείδηση, κάτι είναι και αυτό) και ότι "...Πολλοί από τους θεωρούμενους ως Έλληνες μικρασιάτες δεν είναι Ελληνικής καταγωγής, είναι πληθυσμοί που εκχριστιανίσθηκαν και έμαθαν την Ελληνική επί Βυζαντίου. Ας μην αναπαράγουμε εθνικούς μύθους...".
Υπενθυμίζω ότι η ελευθερία διατύπωσης απόψεων και ο διάλογος έχουν κάποια όρια. Παρ' όλο που έγινε αντιληπτό από τα πρώτα "σεντόνια" του, ότι ο εν λόγω ισχυρίζεται πως κατέχει την απόλυτη και μοναδική αλήθεια, άρα έχουμε να κάνουμε με κάποιον "παράξενο" τύπο από αυτούς που κυκλοφορούν ελεύθερα στο Διαδίκτυο, μόλις τον επανέφεραν στην τάξη από το παραλήρημά του κατέφυγε σε επιθέσεις, απειλές, μειωτικούς χαρακτηρισμούς, χωρίς ποτέ να απαντάει στα ερωτήματα που του έθεταν, κάτι που δυστυχώς το επέτρεψες. Βεβαίως, δικό σου ιστολόγιο είναι και εσύ επιλέγεις το πώς θα το διαχειριστείς. Μια ενδιαφέρουσα και διαφωτιστική ανάρτηση που θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή για μια διαφωτιστική ανταλλαγή απόψεων, απαξιώθηκε πλήρως με την είσοδο ενός "Βασιλάκη" με τις "μη-συμβατικές" αερολογίες και παλαβομάρες του και που επιδιώκει να μας διδάξει με ύφος εκατό καρδιναλίων πράγματα και θάματα που αγνοούμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι αδαείς και αμαθείς. Ο Καθηγητής Ξηροτύρης, που θα μπορούσε να συνεισφέρει εποικοδομητικά "έφυγε τρέχοντας". Λυπάμαι, αλλά θα ακολουθήσω το παράδειγμά του. Αρκετά λοιπόν με τους διάφορους θρασύτατους νεαρούς καλαμοκαβαλλάρηδες του Διαδικτύου. Δεν έχω ούτε τον χρόνο, ούτε την διάθεση να ασχοληθώ άλλο μαζί τους. Είναι ανίατες περιπτώσεις και το μόνο που κάνουν είναι να δοκιμάζουν τα νεύρα μας και να μας γεμίζουν αλογόμυγες. Καλή συνέχεια.

 

Βιβλιόφιλε, ξέρεις πολύ καλά ότι είμαι υπέρ του διαλόγου, ακόμα και εάν ο άλλος θεωρείται από κάποιους δογματικός. Το ξέρω ότι δεν έχεις υπομονή όταν αντιμετωπίζεις τέτοιου είδους επιχειρηματολογία, δεν παύει όμως να είναι γόνιμη για έναν τρίτον.Δυστυχώς και εγώ στεναχωρήθηκα για την αντίδραση του καθηγητή Ξηροτύρη. Αυτό όμως είναι το διαδίκτυο. Ακούγονται όλες οι ιδέες, ακόμα και οι παράξενες για κάποιους.

ΥΓ προς τρίτους:
Ο Βιβλιόφιλος είναι ο Μακεδόνας Δημήτρης Ε. Ευαγγελίδης, συγγραφέας των πολύ καλών βιβλίων «Λεξικό των αρχαίων ελληνικών και περι-ελλαδικών φυλών»,«Λεξικό των λαών του αρχαίου κόσμου», «Μη Συμβατικές θεωρίες», «Αρχαία Μακεδονία: Εθνολογία, Αρχαιολογία, Ιστορία», κλπ
Ετοιμάζει ένα καινούργιο βιβλίο με θέμα την «ιστορική καταγωγή των Αλβανών»

 

Ούτε και εγώ έχω χρόνο να ασχοληθώ άλλο μαζί με τον Βιβλιόφιλο.
Απλώς μια διευκρίνιση.
Γράφει ότι ισχυρίζομαι ότι οι ομιλούντες το σλαβικό ιδίωμα δεν είναι ελληνικής καταγωγής, αν και έχουν ελληνική συνείδηση!!!
Το ακριβώς αντίθετο λέω, αλλά ο εν λόγω κύριος δεν καταλαβαίνει ούτε τι γράφω.

Επίσης γράφει:
"Ο τύπος εκτός από ψώνιο είναι και επικίνδυνος: Αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία ("...δικαιώνετε τον αλυτρωτισμό της Μακεδονίας)"
Ενώ αν ονομαστούν με άλλο όνομα, θα πάψουν να έχουν αλυτρωτικές διαθέσεις; Μα η Ελλάδα φοβάται ένα κρατιδιάκι, που αν θέλει μπορεί να το καταλάβει μέσα σε 3 ώρες; Το πιο σημαντικό θέμα είναι η μη αποδοχή μακεδονικής εθνότητας, κάτι που οι φίλοι του οι Σέρβοι έχουν αποδεχθεί!!! Το ίδιο και το "ελληνικό" κόμμα που έχει ισχυρές πιθανότητες να κυβερνήσει την Ελλάδα: ο Σύριζα!!!
Ας διαβάσει τι γράφει ο Δημήτρης Δημόπουλος για το Μακεδονικό, και μετά συζητάμε.

Γράφει: "Υπενθυμίζω ότι η ελευθερία διατύπωσης απόψεων και ο διάλογος έχουν κάποια όρια."
Το αφήνω ασχολίαστο. Οι αναγνώστες μπορούν να κρίνουν.

Αν διάβαζε την ιστοσελίδα μου θα έβλεπε ότι ετοιμάζω ανασκευή των θεωριών Νακρατζά, Λιθοξόου και Βοσκόπουλου. Εκείνος που γράφει βιβλία κατά των ελληνοκεντριστών, πώς και δεν έχει γράψει κάτι για να ανασκευάσει τα όσα ανθελληνικά γράφουν οι του Ουρανίου Τόξου, αλλά ασχολείται από το πρωί ώς το βράδυ με τους ελληνοκεντριστές;
Σε μια εκπομπή του Χαρδαβελα ο γενετιστής Πάγκαλος ανασκεύασε τη θεωρία των Σκοπιανών περί δήθεν αφρικανικής καταγωγής των Ελλήνων, αλλά στη συνέχεια είπε: "Αποδεχόμαστε ότι υπήρξε κένωση πληθυσμών στη Μακεδονία όπως υπήρξε και στην Κεντρική Ελλάδα και Πελοπόννησο και καλύφθηκε από Αλβανούς". Βέβαια για τη Μακεδονία δεν μας ανέφερε από ποιους καλύφθηκε το δήθεν κενό!!! Στη συνέχεια όμως είπε: "Ας διαλέξουν οι γείτονές μας το όμορφο όνομα Δημοκρατία του Βαρδάρη και ας μην ασχολούνται με γενετικές μελέτες για να αποδείξουν την αρχαιότητά τους, μελέτες που θυμίζουν άλλες εποχές (εννοούσε Γερμανία του Χίτλερ)". Και πολλοί από το πάνελ συμφώνησαν λέγοντας "Έλληνες οι της ημετέρας παιδείας μετέχοντες"!!! Το βίντεο αυτό υπήρχε στο youtube ευτυχώς χωρίς μετάφραση. Αφού όμως ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι τα Σκόπια δεν πρέπει να λέγονται Μακεδονία, όλα τα άλλα περί πληθυσμιακών κενών πέρασαν απαρατήρητα.
Τώρα το ποιοι είναι επικίνδυνοι το βλέπουμε.
Βλέπουμε επίσης και την τρομερή επιτυχία πο έχει η ελληνική εξωτερική πολιτική, η οποία εστιάζεται στο θέμα του ονόματος.

Για ρίξτε μια ματιά σε ένα παλιό μου δημοσίευμα ενός blog μου, όπου σχολιάζω τις αρκετά σωστές τοποθετήσεις του Κυριάκου Βελόπουλου, όπως αυτές παρουσιάσθηκαν σε συνέντευξή του σε σκοπιανό τηλεοπτικό σταθμό.
http://mariosdimopoulos.blogspot.gr/2012/02/blog-post_18.html
Δείτε για να καταλάβετε και τι σημαίνει ορθή εξωτερική πολιτική. (Να διευκρινίσω ότι δεν ταυτίζομαι ιδεολογικά με τον Βελόπουλο. Απλώς ο άνθρωπος ξέρει ιστορία.
 
Και ήλθαν και οι ενισχύσεις. Οι οπαδοί και φίλοι του κ. Ευαγγελίδη.
 
λοιπον συνοψιζω αυτα που εγραψα στο σχολιο το οποιο σβηστηκε, χωρις χαρακτηρισμους για τον λαμπρο επιστημονα Μαριο Δημοπουλο!
1) αυτοαποκαλειται γλωσσολογος-εθνολογος, αλλα αναφερει μονο το πτυχιο της φιλολογιας(αρα απο που προκυπτει η δευτερη ιδιοτητα?)
2)κατηγορει τον Ευαγγελιδη οτι δεν εχει πτυχιο, αρα δεν εχει δει ποτε το βιογραφικο του(πτυχιο απο τη σχολη φυσικων επιστημων του Αριστοτελειου και μεταπτυχιακο πολιτιστικης ανθρωπολογιας(εθνολογιας) στην Πατρα)
3)Κατηγορει ξανα τον Ευαγγελιδη οτι δεν παραθετει στοιχεια να τον αντικρουσει! Αυτα που του αναφερει ο Ευαγγελιδης για τον Θωμοπουλο, τα κανει γαργαρα, λεγοντας απλα, οτι ο Ευαγγελιδης "απομονωνει φρασεις επιλεκτικα"! Συγγνωμη δηλαδη, τι θα επρεπε να κανει? Να σχολιασει φραση φραση τις 1000 σελιδες του βιβλιου του Θωμοπουλου? Αυτα τα λιγα που αναφερει ο Ευαγγελιδης, καθως και καποια αλλα που εχει μεσα στο βιβλιο του, "Μη Συβατικες Θεωριες", ειναι απτα δειγματα, για την αντεπιστημονικοτητα του Θωμοπουλου!
4)Μας λεει οτι ο Μαλορυ αναγκαζεται στο βιβλιο του, να αναφερει τη θεωρια του Ρενφριου, που εχει δημιουργησει νεες τασεις κλπ κλπ! Αυτο που δεν μας λεει, ειναι οτι ο Μαλορυ δεν αναφερει απλα τη θεωρια του Ρενφριου, αλλα κυριολεκτικα την συντριβει, ενω και ο ιδιος ο Ρενφριου απ'οτι ξερω εχει προχωρησει σε αναθεωρηση αρκετων σημειων της αρχικης του θεωριας! Επισης ειναι τουλαχιστον αστειο ν α μιλαει για σαθροτητα του επιχειρηματος του Μαλορυ, σχετικα με τη Γραμμικη Α και να αντιπαραθετει οτι την αποκρυπτογραφησε ως ελληνικη ο...Μηνας Τσικριτσης!!!...
5)Μας αναφερει τον Πουλιανο, μεσα στον καταλογο των, υποτιθεται, σοβαρων επιστημονων που αρνουνται την ινδοευρωπαικη θεωρια! Ας μαθει ο κυριος Δημοπουλος οτι οι πρωτες εκδοσεις του βιβλιου του Πουλιανου, "Η Προελευση των Ελληνων", δεν αρνουνταν τιποτα τετοιο και ξαφνικα, βγηκαν αναθεωρημενες εκδοσεις του βιβλιου, "μη συμβατικες" πλεον, οπου ποτε δεν δικαιολογησε ο Πουλιανος, αυτες τια αλλαγες, δηλαδη αν βρηκε νεα στοιχεια κλπ! Αυτα για την επιστημονικη σοβαροτητα του Πουλιανου, ο οποιος χρονολογει τον "αρχανθρωπο" στα 700.000 χρονια πισω...
6)Μας παραθετει οτι η εκυκλοπαιδεια Παπυρος-Λαρους, δεχεται την καταγωγη των Αλβανων απο τους Ιλλυριους! Εχω και τους 61 τομους της Παπυρος-Λαρους-Μπριτανικα(η παλια, μαυρη εκδοση), εψαξα στα σχετικα ληματα αυτες τις μερες ("Αλβανια" "Ιλλυριοι" κλπ), το μονο που εβρισκα ηταν οτι σχετικα με τη θεωρια αυτη "δεν υπαρχουν ισχυρα επιχειρηματα"! παρακαλω λοιπον να γινει συγκεκριμενος ο κυριος Δημοπουλος και να μας πει, ακριβως σε ποιον τομο και σε ποιο λημα το βρηκε αυτο!
7) Τελος, ενα εκπληκτικο χωριο απο τα σεντονια του κυριου Δημοπουλου
"Το ότι η Αλβανική ομιλείτο στον ελλασδικό χώρο από τα προιστορικά χρόνια φαίνεται από πολλά στοιχεία. Φυσικά απόδειξη δεν υπάρχει. Απόδειξη θα ήταν να είχαμε ένα μαγνητοφωνάκι με τη λαλιά τους."
Θαυμαστε επιστημονικη μεθοδολογια και επιχειρηματολογια...
 

Εγώ θα σου προσθέσω και ένα 8ο:
Κάπου μέσα στην επιχειρηματολογία του ο γιατρός Δημόπουλος αναφέρει τον Σταυριανό και την θέση του που είναι ότι οι Αλβανοί είναι οι απόγονοι των Ιλλυριών.!!!

Αυτά που δεν αναφέρει και αφορούν τις εξής ιστορικές θέσεις του Σταυριανού(The Balkans since 1453):

-Οι Ιλλυριοί είναι ξεχωριστή πολιτισμική οντότητα από την Ελληνική.
-Πρώτος κύριος(και ελληνικός) πολιτισμός ήταν ο Μινωικός το 2200 π.Χ έως το 1100. π.Χ
-Οι Ιλλυριοί και οι Θράκες ήταν βάρβαρα φύλλα.
-Οι Έλληνες Δωριείς προέρχονται από τα Βόρεια, και κατέβηκαν στην Ελλάδα και στον Μυκηναικό κόσμο λόγω των πιέσεων των παραπάνω βαρβαρικών φύλλων.
-Οι Μακεδόνες σύμφωνα με τελευταία αρχαιολογικά και γλωσσολογικά δεδομένα ήσαν Έλληνες(όταν γράφτηκε το βιβλίο δεν είχε ανακαλυφθεί η Βεργίνα)
-Οι Αλβανοί κατέβηκαν στην Ελλάδα κατά την διάρκεια την Βυζαντινής εποχής.
-Πουθενά δεν αναφέρει την λέξη...Πελασγός.

Τώρα να τα ξέχασε σκοπίμως, να μην τα πρόσεξε, είναι δικό του θέμα.
Βλέπεις ότι δεν χρειάζονται χαρακτηρισμοί όταν κάνουμε διάλογο. Παίρνουμε και αναλύουμε τα στοιχεία. Ότι έκανε η Λέφκοβιτς με τον Αφροκεντρισμό.

 

Αγαπητέ Ακρίτα,
1. Μην μου βάζετε ιδιότητες που δεν έχω (γιατρός).
2. Δεν κατάλαβα προς τι όλο αυτό με τον Σταυριανό; Εσείς που χρησιμοποιείτε ως πηγή τον Georgiev για τη δήθεν δακορουμανική προέλευση των Αλβανών, πώς και αγνοείτε ότι ο εν λόγω γλωσσολόγος δεν θεωρούσε τη γλώσσα των αρχαίων Μακεδόνων Ελληνική;
3. Κάθοδος Δωριέων υπήρξε μόνο στη φαντασία σας.
Δείτε τι λέει η σύγχρονη επιστήμη:
"According to Greek legend, the sons of Heracles and his followers were banished from Mycenae and they took possession of the Peloponnesus. The Dorians spoke the same language as the Mycenaeans. One wonders how they remained isolated for so long. The historian John Fine has suggested that the Dorians were not another group of people as all, but simply another Mycenaean people, long oppressed, who spoke another dialect and who simply outlive the Mycenaeans. Many historians today believe that a system-wide collapse brought on by famine or other natural disaster, cimbined with the wanderings of the People of the Sea and internal warfare among Mycenaean chieftains brought the civilization down (AP World History, by Deborah Vess,p 98, 2006).
4. Τι εννοείται λέγοντας για τη Βεργίνα; Τίνος είναι ο τάφος και τι αποδεικνύει για την καταγωγή των Μακεδόνων; Παρακαλώ να γίνεται σαφής.

 

Προς hellenicwarrior84,
1. Γράφει: "ο ιδιος ο Ρενφριου απ'οτι ξερω εχει προχωρησει σε αναθεωρηση αρκετων σημειων της αρχικης του θεωριας" και μετά γράφει "Μας αναφερει τον Πουλιανο, μεσα στον καταλογο των, υποτιθεται, σοβαρων επιστημονων που αρνουνται την ινδοευρωπαικη θεωρια! Ας μαθει ο κυριος Δημοπουλος οτι οι πρωτες εκδοσεις του βιβλιου του Πουλιανου, "Η Προελευση των Ελληνων", δεν αρνουνταν τιποτα τετοιο και ξαφνικα, βγηκαν αναθεωρημενες εκδοσεις του βιβλιου...Αυτα για την επιστημονικη σοβαροτητα του Πουλιανου".
Δηλαδή ο Renfrew έχει δικαίωμα να αναθεωρήσει, ο Πουλιανός όχι; Και αυτό σημαίνει επιστήμη. Να αναθεωρείς τις απόψεις σου, αν βρεις άλλα στοιχεία. Προς ενημέρωση του φίλου μας, από την πρώτη έκδοση του βιβλίου του για την προέλευση των Ελλήνων, βρήκε νέα δεδομένα και μελέτησε νέους πληθυσμούς (όπως τους Σαρακατσάνους) που τον έκαναν να αναθεωρήσει την αρχική του άποψη. Ο φίλος μας είναι ανθρωπολόγος και έχει κάνει ανθρωπολογική έρευνα, για να αποδείξει την ηλικία του αρχανθρώπου;
2. Τελος, ενα εκπληκτικο χωριο απο τα σεντονια του κυριου Δημοπουλου
"Το ότι η Αλβανική ομιλείτο στον ελλασδικό χώρο από τα προιστορικά χρόνια φαίνεται από πολλά στοιχεία. Φυσικά απόδειξη δεν υπάρχει. Απόδειξη θα ήταν να είχαμε ένα μαγνητοφωνάκι με τη λαλιά τους."
Γνωρίζει ο φίλος μας τη διαφορά των λέξεων ένδειξη και απόδειξη; Μπορεί ο φίλος μας να μας φέρει αποδείξεις ότι η μητρική γλώσσα των αρχαίων Μακεδόνων και Ηπειρωτών ήταν Ελληνική; Σύμφωνα επίσης με τη λογική του οι Αχαιοί του 19ου αιώνα δεν μιλούσαν Ελληνικά, αφού δεν τους έχουμε απομαγνητοφωνήσει.
3. Γράφει ότι ο Mallory συντρίβει τον Renfrew!!! Ευσεβείς πόθοι. Ο Μπράιαν Σάικς στο βιβλίο του "Οι επτά κόρες της Εύας", αφού αναφέρεται στις πρωτοποριακές γενετικές μελέτες του Sforza για τη μετακίνηση των νεολιθικών γεωργών γράφει: "Αυτό το ανθρώπινο τσουνάμι δεν έφερε μόνο τη γεωργία στην Ευρώπη, αλλά σύμφωνα με τον διακεκριμένο αρχαιολόγο του Κέμπριτζ Κόλιν Ρένφριου, ήταν υπεύθυνο και για την εισαγωγή και τη διασπορά της οικογένειας γλωσσών στην οποία ανήκουν οι περισσότερες ευρωπαϊκές γλώσσες...Ο Ρένφριου συμπέρανε ότι η πρωταρχική ινδοευρωπαϊκή ευρωπαϊκή γλώσσα εμφανίστηκε στην Ανατολία της Κεντρικής Τουρκίας και από εκεί εξαπλώθηκε στην Ευρώπη από τους πρώτους αγρότες που εισέβαλαν στην ήπειρο (σελ. 218-220). Καμιά αναφορά στον Μάλορυ. Ποιος ασχολείται με τον Μάλορυ; Ο εαυτός του, ο κ. Ευαγγελίδης και hellenicwarrior84!!! Μου είναι αδιάφορο τι πιστεύει ένας κολλημένος ινδοευρωπαϊστής σαν τον Μάλορυ. Οι απόψεις του έχουν τόσο αξία όσο και οι απόψεις ορισμένων που ακόμα και σήμερα αμφισβητούν την ελληνικότητα των Μυκηναίων και θεωρούν ως χρονολογία άφιξης των Ελλήνων το 1200 π.Χ.!!! Γράφει ο Robert Drews στο βιβλίο του "Η έλευση των Ελλήνων": "Η τελευταία χρονολογία - 1200 π.Χ. - υποστηρίζεται σήμερα από μια μικρή μειοψηφία επιστημόνων που όλοι τους αμφισβητούν την απόδειξη του Michael Ventris και John Chadwick ότι η γλώσσα στις πινακίδες της Γραμμικής Γραφής Β είναι ελληνική" (σελ. 33-34).

4. Γράφει: "Επισης ειναι τουλαχιστον αστειο να μιλαει για σαθροτητα του επιχειρηματος του Μαλορυ, σχετικα με τη Γραμμικη Α και να αντιπαραθετει οτι την αποκρυπτογραφησε ως ελληνικη ο...Μηνας Τσικριτσης!!!"
Γιατί έχει διαβάσει ο φίλος το βιβλίο του Τσικριτσή και μπορεί να τον αντικρούσει; Αγνοεί όμως ότι εκτός από τον Τσικριτσή και ο αγαπημένος σας Georgiev ισχυρίζεται ότι έχει ερμηνεύσει τη Γραμμική Α ως ελληνική στο έργο του ''La position du dialecte Cretois des inscriptions en Lineaire A'' (ed. 1957). Αλλά γι' αυτό γαργάρα!!!

 

5. Όσον αφορά στο ότι ο κ. Ευαγγελίδης απέδειξε την αντιεπιστημονικότητα του Θωμόπουλο. Αν μέσα σε ένα βιβλίο 10000 σελίδων κάποιος καταφέρει να βρει 10 λάθη (δικαιολογημένα λόγω της εποχής που έγραψε το βιβλίο του), αυτό σημαίνει ότι ο Θωμόπουλος ήταν παραεπιστήμων; Το γεγονός ότι ολόκληρα βιβλία του Georgiev αποδείχθηκαν εντελώς λάθος, αυτό δεν σας εμποδίζει να τον ονομάζεται σπουδαίο επιστήμονα και να τον χρησιμοποιείται, για να επικυρώσετε τον αντιαλβανισμό σας. Αλήθεια, γνωρίζετε ότι ο Georgiev υποστήριζε ότι η γλώσσα των αρχαίων Μακεδόνων δεν ήταν Ελληνική; Γιατί δεν χρησιμοποιείτε και αυτή την άποψή του;

 

6. Γράφει: "κατηγορει τον Ευαγγελιδη οτι δεν εχει πτυχιο, αρα δεν εχει δει ποτε το βιογραφικο του(πτυχιο απο τη σχολη φυσικων επιστημων του Αριστοτελειου και μεταπτυχιακο πολιτιστικης ανθρωπολογιας(εθνολογιας) στην Πατρα".
Πότε κατηγόρησα εγώ τον κ. Ευαγγελίδη ότι δεν έχει πτυχίο; Αλλά και πάλι δεν κατανοώ τι δουλειά έχει πτυχιούχος σχολής φυσικών επιστημών (τι σημαίνει αυτό; πολύ γενικό δεν είναι;) καθώς και με μεταπτυχιακό πολιτιστικής ανθρωπολογίας να ασχολείται με γλωσσολογία και καταγωγές λαών, και όχι μόνο αυτό, αλλά αντί να είναι σεμνός και ήπιων τόνων, να κρίνει τους πάντες και τα πάντα λες και κατέχει έδρα πανεπιστημίου!!!

κ. Δημόπουλε, γιατί πετάγεστε από το ένα θέμα στο άλλο;
Βάλατε ως επιχείρημα τον Σταυριανό, όπως έβαλα και εγώ.
Ποιο είναι το συμπέρασμα του ιστορικού: ότι Ιλλυριο-Αλβανοί δεν έχουν ουδεμία σχέση με τους Έλληνες.
Μήπως το αμβισβητείται;
Σε ότι αφορά την Βεργίνα μιας και ρωτάτε... http://www.imathia.gr/page.asp?404;http://www.imathia.gr:80/tourism/archaeological/vergina.htm

Και καλό είναι να απαντάτε και στις προηγούμενες ερωτήσεις που σας ζήτησα. Όχι τίποτα άλλο, για το καλό του διαλόγου.

 

Μπορεί ο Σταυριανός να λέει ότι οι Ιλλυριοί δεν έχουν καμιά σχέση με τους Έλληνες, αλλά θεωρεί τους Αλβανούς απογόνους των Ιλλυριών. Παρ' όλα αυτά στο ίδιο λήμα της εγκυκλοπαίδειας διαβάζουμε: "Ο Δημήτριος Καμάρδα ησχολήθη με την αλβανικήν γλώσσαν και κατέλιπε περισπούδαστας μελέτας, εξ ων σημαντικώτεραι είναι το Δοκίμιον συγκριτικής γραμματολογίας επί της αλβανικής γλώσσης και το Παράρτημα, καταδεικνύουσαι την στενήν συγγένειαν της αλβανικής προς την ελληνικήν". Συγκεκριμένα ο Καμάρδα θεωρούσε την Αλβανική ως προερχόμενη από την Ελληνική. Φαντάζομαι ότι και αυτό το απόσπασμα είναι του Σταυριανού.
Δεν μου απαντήσατε όμως για τον Geogiev που δεν θεωρεί την αρχαία μακεδονική ως ελληνική;
Όσον αφορά στον τάφο της Βεργίνας, διαβάστε αυτό:
http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=2439
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
Ο ΤΑΦΟΣ ΣΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ
Μια εικοσαετία μετά το θάνατο τού Φιλίππου Β΄
χρονολογείται τελικά ο τάφος τής Βεργίνας.
καθηγητής κλασικής αρχαιολογίας τού Α.Π.Θ.,
δρ. Παναγιώτης Φάκλαρης,
μαθητής και στενός συνεργάτης τού Μ. Ανδρόνικου.

 

Ο Georgiev όταν έκανε την ανάλυση είχε τα υπόψη του τα πρόσφατα επιγραφικά και αρχαιολογικά δεδομένα(π.χ. κατάδεσμος της Πέλλας);
Μάλλον όχι. Γι'αυτό να μην βγάζουμε συμπεράσματα όταν κάποιος επιστήμονας δεν έχει λάβη για διάφορους λόγους υπόψη τα τελευταία επιστημονικά ευρήμματα.
Σε ότι αφορά την Αλβανική γλώσσα, δεν λέει πουθενά ότι ο Σταυριανός συμφωνεί με τον Καμάρδα.!!!

Για τον τάφο του Φιλίππου υπάρχει πλούσιο υλικό στο blog. Μέχρι στιγμής δεν πείθει η άποψη ότι ο τάφος δεν είναι του Φιλίππου.

Και εδώ κλείνω την κουβέντα μαζί σας, διότι δεν απαντάτε στα ερωτήματά μου. Προφανώς σκοπίμως.

 

ο κυριος Δημοπουλος η δεν καταλαβαινει, η κανει πως δεν καταλαβαινει καποια πραγματα! ξαναρωταω λοιπον και απαιτω συγκεκριμενες απαντησεις!!
1)να μας πει, εφοσον αυτοαποκαλειται εθνολογος, που σπουδασε εθνολογια?
2)επειδη ρωταει για το ποτε κατηγορησε τον κυριο Ευαγγελιδη οτι δεν εχει πτυχιο, να του πω οτι υπαρχει το εξης σχολιο που εγινε στις15 Ιανουαρίου 2013 - 10:38 μ.μ.
"Όσο για τον γνωστό αυτόκλητο "εθνολόγο" Μακεδόνα συγγραφέα που χωρίς σπουδές επί του αντικειμένου γράφει βιβλία και κρίνει τους πάντες" κλπ κλπ
μηπως δεν το εγραψε ο ιδιος αυτο το σχολιο, αλλα τον χακαρε κανεις ωστε να κανει αντιαλβανικη προπαγανδα?
3) αναρωτιεται μετα, για το πως ειναι αρμοδιος ο Ευαγγελιδης να κρινει περι καταγωγης εθνων!! Δηλαδη ειναι αρμοδιος ο φιλολογος Δημοπουλος και δεν ειναι ο εθνολογος Ευαγγελιδης...οκ, πασο
4)Η διαφορα Πουλιανου και Ρενφριου βρισκεται στο γεγονος οτι ο Πουλιανος δεν δικαιολογησε τις αναθεωρησεις στις επανεκδοσεις των βιβλιων του! Μην μου λες για Σαρακατσανους κλπ, εγω μιλαω για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ βιβλιο, το "Προελευση των Ελληνων". Απο την αλλη αρνεισαι οτι ο Μαλορυ κονιορτοποιησε τη θεωρια του Ρενφριου! Ρε ανθρωπε μου, εδω ο ιδιος ο Ρενφριου την αναθεωρησε σε μεγαλο βαθμο! Εμπαζε η θεωρια του, πως να το πω πιο ξεκαθαρα??
Επισης ειναι τουλαχιστον φαιδρο να ισχυριζεσαι οτι με τον Μαλορυ, ασχολουμαι μονο εγω και ο Ευαγγελιδης! Δικαιωμα σου να πιστευεις σε ο,τι περιθωριακο πραγμα να θελεις, αλλα οχι να λες τετοιες αηδιες! Τη θεωρια του Μαλορυ(αλλωστε δεν ειναι καν δικη του θεωρια), την ασπαζεται η συντριπτικη πλειοψηφια αρχαιολογων και γλωσσολογων, σταματα λοιπον να παρουσιαζεις διαστρεβλομενα πραγματα
Κλεινοντας, να πω, μιας και απ'οτι ειδα στην ιστοσελιδα του Δημοπουλου, μεσα στις προτεινομενες ιστοσελιδες(αρα θα τις θεωρει εγκυρες και αξιολογες), υπαρχει και το http://greekgenetics.blogspot.gr/(το οποιο παρακολουθω στενα), υπαρχουν δημοσιευσεις που αποδεικνυουν πραγματα εντελως αντιθετα απο τις θεωριες του Δημοπουλου! Απο το ξεφτιλισμα του Πουλιανου και του αρχανθρωπου των 700000 ετων, εως τις γενετικες συγγενειες των Ευρωπαιων, οπου οι πιο κοντινοι στους Ελληνες φαινονται οτι ειναι οι Ιταλοι και οι πρωην Γιουγκοσλαβοι(και οχι οι Αλβανοι), εως και γενετικα δεδομενα που ενισχυουν τη θεωρια των Ινδοευρωπαιων(και μαλιστα με πιθανοτητα να ισχυουν δεδομενα τοσο της Θεωριας των στεππων, οσο και του Ρενφριου)! Αμα θελει καποιος, στελνω και τα σχετικα λινκ!

 

 

 
 

Add comment


Security code
Refresh

Comments  

 
0 #6029 Wilburelold 2019-09-22 07:50
https://krd-agro.ru/rise/
рис оптом
рис оптом
Quote
 
 
0 #6028 MilenKapenue 2019-09-21 23:22
вечные ссылки
продвижение сайтов
раскрутка сайта
продвижение ссылками
продвижение вечными ссылками
купить вечные ссылки
трастовые ресурсы
крауд ссылки для seo-продвижения


купить вечные ссылки
Quote
 
 
0 #6027 Vyacheslavacito 2019-09-21 22:51
Целый вечер осматривал содержание сети, неожиданно к своему удивлению увидел неплохой веб-сайт. Посмотрите: Sport портал . Для нас этот ресурс произвел незабываемое впечатление. Всех благ!
Quote
 
 
0 #6026 Vsevolodfer 2019-09-21 21:37
Всю ночь серфил данные сети, и к своему восторгу заметил интересный ресурс. Посмотрите: Наука портал . Для меня данный веб-сайт оказался довольно неплохим. Всего хорошего!
Quote
 
 
0 #6025 KatyaMut 2019-09-19 12:54
Делюсь секретами, как купить квартиру напрямую у застройщика в полтора раза дешевле.
Все полезные ссылки ниже.
новостройка 1
квартира в новостройке
квартиры в новостройке недорогие от застройщика
ремонт квартир в новостройке
новостройки цены
Quote
 
 
0 #6024 KatyaMut 2019-09-19 11:49
Делюсь секретами, как купить квартиру напрямую у застройщика в полтора раза дешевле.
Все полезные ссылки ниже.
новостройки рядом
сайт новостройки
новостройки года
новостройки недорого
новостройки новостройка 2
Quote
 
 
0 #6023 VeraLybahal 2019-09-18 23:58
Автомобильные новости, тест-драйвы, статистика продаж,
рейтинг безопасности, галереи фотографий, видео, гонки, тюнинг,
новинки, премьеры, концепты, обзоры, инструкции по ремонту и эксплуатации автомобилей.


Статистика продаж автомобилей
Quote
 
 
0 #6022 Borisdwepe 2019-09-18 03:49
Вы видели подобное этому?! займ на карту
Quote
 
 
0 #6021 ArseniyCer 2019-09-17 20:41
спс то что нужно:) взять деньги под залог птс
Quote
 
 
0 #6020 Bogdanprunk 2019-09-17 20:13
Прекрасная идея, я бы и не подумал займ без справок
Quote
 
 
0 #6019 Florencia 2019-09-17 18:45
I think the admin of this site is genuinely working hard in support of his web page,
as here every information is quality based data.


Also visit my web-site: viagra on line: http://bookmarknode.com/story.php?title=viagra-tablets-12
Quote
 
 
0 #6018 KatyaMut 2019-09-17 15:48
Делюсь секретами, как купить квартиру напрямую у застройщика в полтора раза дешевле.
Все полезные ссылки ниже.
ремонт в новостройке
новостройки с отделкой
ремонт квартир в новостройке
квартиры в комнатные новостройки
квартиры в новостройках недорого
Quote
 
 
0 #6017 heaclebub 2019-09-16 10:43
грузоперевозки гомель могилев https://youtwig.ru/forum/user/77862/ грузоперевозки москва воронеж http://rnd.minzdravrso.ru/about/forum/user/8560/ грузоперевозки по россии 20 тонн http://i-parking.ru/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=15634 грузоперевозки чебоксары объявления http://ananasspb.ru/communication/forum/user/27005/ грузовые перевозки новомосковске http://rus-student.ru/forum/user/856994/ грузовые перевозки краснокаменск http://atombroker.ru/forum/user/37268/ московские грузовые перевозки http://ocrb.ru/about/forum/user/16440/ грузовые перевозки краснодар http://ivanovo-diving.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=7720 руководство грузовыми перевозками http://www.xn--80aadkecby0agi8a.xn--80adxhks/communication/forum/user/2575/ грузоперевозки чита краснокаменск http://pizzarolla.ru/about/forum/user/183099/
Quote
 
 
0 #6016 AnatoliyCer 2019-09-16 02:22
Я с вами, обеими руками за! деньги под залог авто
Quote
 
 
0 #6015 Antonpypop 2019-09-16 02:11
Это вообще реально?! заложить птс
Quote
 
 
0 #6014 AndreyCoome 2019-09-16 01:53
Да вы отлично и качественно подошли к делу! взять кредит онлайн
Quote
 
 
0 #6013 Madge 2019-09-15 15:59
bookmarked!!, I love your blog!

Look at my webpage; international pharmacy: https://canadianpharmacyonli.com/
Quote
 
 
0 #6012 Ronnielam 2019-09-15 06:54
introduction paragraph for an essay - college essay services, papers service
Quote
 
 
0 #6011 Rosaline 2019-09-14 10:59
Admiring the hard work you put into your site and in depth
information you provide. It's nice to come across a blog every once in a while that isn't the same outdated
rehashed material. Excellent read! I've bookmarked your site and I'm adding your
RSS feeds to my Google account.

Feel free to visit my web site ... where
to buy viagra: http://bbs.zhichiwangluo.com/home.php?mod=space&uid=342899&do=profile&from=space
Quote
 
 
0 #6010 Stevehow 2019-09-14 07:08
Продажа песка

Продажа щебня
Quote
 
 
0 #6009 Yuriyjar 2019-09-14 01:24
Почти час пересматривал материалы интернет, неожиданно к своему восторгу открыл нужный веб-сайт. Смотрите: онлайн порно видео . Для нас вышеуказанный вебсайт произвел радостное впечатление. Успехов всем!
Quote
 
 
0 #6008 VillaCiz 2019-09-14 00:51
Defining Social Class. Social class is conceptualized in various ways as a function of the theoretical or political orientation of the writer, much like “per- sonality”
What is social class in sociology
Quote
 
 
0 #6007 Mira 2019-09-12 20:42
constantly i used to read smaller articles or reviews
which as well clear their motive, and that is also happening with this piece of
writing which I am reading here.

my blog post - viagra without a doctor prescription walmart: http://epi.anambaskab.go.id/wiki/index.php?title=Greatest_Homeopathic_Medicine_For_Erectile_Dysfunction_In_India
Quote
 
 
0 #6006 Williambag 2019-09-12 12:28
like this https://www.affiliate-programs.biz/advertising-network-hilltopads/
Quote
 
 
0 #6005 FedorBus 2019-09-12 01:27
Прошлым вечером изучал контент сети, неожиданно к своему восторгу заметил крутой веб-сайт. Я про него: Ссылка гидры . Для нас этот сайт произвел незабываемое впечатление. Хорошего дня!
Quote
 
 
0 #6004 FilippPaplY 2019-09-11 21:24
Гидра ссылка .
Quote
 
 
0 #6003 FomaPaplY 2019-09-11 20:34
Несколько минут смотрел содержимое интернет, случайно к своему удивлению обнаружил неплохой вебсайт. Вот посмотрите: Тор ссылка гидры . Для нас данный вебсайт произвел незабываемое впечатление. До свидания!
Quote
 
 
0 #6002 TrofimBus 2019-09-11 01:33
Сегодня утром осматривал контент интернет, случайно к своему восторгу увидел поучительный ресурс. Я про него: Hydra сайт . Для нас данный сайт показался весьма полезным. До свидания!
Quote
 
 
0 #6001 Scottjeapy 2019-09-11 00:33
shop admin cvv - cc shop online, legit cvv shop
Quote
 
 
0 #6000 Tihondaf 2019-09-10 15:25
Пару минут назад осматривал содержание сети, вдруг к своему удивлению заметил полезный вебсайт. Гляньте: Гидра onion . Для моих близких этот сайт произвел хорошее впечатление. Хорошего дня!
Quote
 
 
0 #5999 NikaMLak 2019-09-10 13:11
Всем добрый день!

Всем известно, что самое трудное в МЛМ-бизесе - привлекать людей, наращивать товарооборот, рекрутировать и обучать новичков, которые потом уходят....
А если все это будет делать робот?
И система сама будет продвигать вас, строить структуру, обучать новичков и все это - совершенно БЕСПЛАТНО?
Так бывает? Теперь - да!

Посмотрите внимательно:

https://clck.ru/HuB7b

После регистрации вам будет предоставлен доступ к коротким видео о системе, и вы сможете быстро разобраться и принять решение.
Это будет стоить вам всего 10 минут времени, но может круто изменить вашу жизнь!
Не упустите шанс...


Может ли МЛМ-бизнес быть автоматическим?
Quote
 
 
0 #5998 KatyaMut 2019-09-10 11:52
Делюсь секретами, как купить квартиру напрямую у застройщика в полтора раза дешевле.
Все полезные ссылки ниже.
новостройки от застройщика под ключ
новостройки от застройщика
отделка квартиры в новостройке
купить 1 новостройку
поселок новостройка
Quote
 
 
0 #5997 Timofeydaf 2019-09-09 04:25
Некоторое время наблюдал контент сети, вдруг к своему восторгу обнаружил полезный сайт. Ссылка на него: Зайти на hydra . Для меня вышеуказанный веб-сайт оказал радостное впечатление. Всем пока!
Quote
 
 
0 #5996 DavidCot 2019-09-08 19:06
Мы умеем отстаивать интересы своих клиентов в рамках досудебного урегулирования, общаясь с банками и гос. органами на одном языке, и, при необходимости, отстаиваем интересы своих клиентов в суде
авангард заблокировал счет
Мы гарантируем, что после разблокировки расчетного счета репутация Вашей организации будет «обелена», а служба «Compliance» банка, где открыт Ваш расчетный счет перестанет проверять Вас по каждой операции. Соответствующие гарантии прописаны в договоре с каждым клиентом.

Вместе с решением проблемы: мы разрабатываем для клиента рекомендации по работе с целью предотвращения повторных блокировок.
https://blokirovke-scheta.net
Quote
 
 
0 #5995 Stasbab 2019-09-08 14:03
Дешовый хостинг. Заказывал у них домены уже больше пол года. Лучший хостинг регистратор https://darkhost.pro , цены ниже чем где либо, тести 30 дней бесплатно! Быстрая техническая поддержка.
Quote
 
 
0 #5994 KingCSGOrouck 2019-09-08 07:58
Привет друзья!

Всем известно, что в наше время всё большую и большую популярность набирают рулетки, связанные с популярным шутером Countre Strike Global Offensive. Наша честная рулетка является отличным способом присоединиться ко всем поклонникам игры. Здесь Вы сможете делать ставки различными скинами и вещами з вашего инвентаря, принадлежащие Countre Strike Global Offensive. Это отличный способ побороться за уникальные и возможно редкие предметы, относящиеся к кс го. Ведь в случае выигрыша вы абсолютно бесплатно получите все вещи, которые были поставлены. Испытать удачу может каждый, ведь минимальная ставка от 1 рубля!


рулетка ксго
Quote
 
 
0 #5993 TarasMUS 2019-09-08 06:16
Целый вечер просматривал материалы сети, неожиданно к своему удивлению увидел восхитительный веб-сайт. Ссылка на него: турбовоздуходув ка . Для меня данный веб-сайт оказал радостное впечатление. До встречи!
Quote
 
 
0 #5992 Craftlib 2019-09-08 04:01
Elle est disponible dans les albums Minecraft - Volume Alpha, disponible depuis mars 2011 8], regroupant la plupart des musiques originelles ainsi que dautres musiques non ajoutГ©es dans le jeu, et Minecraft - Volume Beta, disponible depuis novembre 2013 9], contenant des musiques ajoutГ©es dans le jeu le 13 novembre 2013 0].
diseГ±os de pancartas minecraft
Quote
 
 
0 #5991 Sergeybab 2019-09-08 01:44
Выгодный хост. Заказываю у них хостинг уже более пол года. Лучший хост регистратор https://darkhost.pro , цены ниже чем где либо, тести месяц бесплатно! Быстрая тех поддержка.
Quote
 
 
0 #5990 TelegraMaN 2019-09-07 04:12
НАКРУТКА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛОВ
Мы раскручиваем Ваш ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ. Подписчики, просмотры, автопросмотры.

Цена:
- Подписчики от 200 р. за 1000 человек на КАНАЛОВ, чат или юота.
- Просмотры от 300 р. за 30000 просмотров.
- Автопросмтры от 30000 р. за 30 дней по 5000 просмотров на пост.

Наш сайт: http://jurs.ru/telegram

Мы работаем 24 на 7.
НАКРУТКА подписчиков на ТЕЛЕГРАМ канал
Quote
 
 
0 #5989 Betsey 2019-09-07 02:24
always i used to read smaller articles that also clear their motive,
and that is also happening with this piece of writing which I am reading here.


My blog post: medicine online shopping: http://tribuneazad.com/index.php?title=Suggestions_For_A_Cheapest_Airfare
Quote
 
 
0 #5988 RealtyMut 2019-09-06 03:29
Порядок действий при покупке жилья от застройщика. Как купить новую квартиру и остаться довольным
Недвижимость на сегодняшний день просто пугает своим разнообразием. Но по сравнению с предыдущими годами ценовая категория достаточно приемлемая для всех категорий населения. Например, новая квартира в новостройках Иркутска будет стоить намного дешевле, чем такая же квартира на вторичном рынке города. Поэтому квартиры в новостройках Иркутска все чаще и чаще выбирают среди тысячи предложений на рынке недвижимости Иркутска.
Список практичных материалов:

купить квартиру в новостройке
дома новостройки
новостройки рядом с метро
комнатную в новостройке
новостройки от застройщика недорого
Quote
 
 
0 #5987 KatyaMut 2019-09-05 16:21
Делюсь секретами, как купить квартиру напрямую у застройщика в полтора раза дешевле.
Все полезные ссылки ниже.
новостройки рядом
новостройки рядом
новостройки на карте
купить 1 новостройку
ремонт квартир в новостройке под ключ
Quote
 
 
0 #5986 EllRirl 2019-09-05 01:30
Priligy Rischi Sildenafil 120 Mg viagra Cialis Informacion Kamagra Uk Pay With Paypal
Quote
 
 
0 #5985 Tyrell 2019-09-04 19:03
I visited multiple websites except the audio feature for audio songs present at this website is
truly marvelous.

My page: drugstore online: https://canadianpharmacyonli.com/
Quote
 
 
0 #5984 Guy 2019-09-04 12:21
I like what you guys are up too. This sort of clever work and coverage!
Keep up the good works guys I've added you guys to my personal blogroll.


Feel free to surf to my webpage - generic viagra 100mg: https://tamilhappy.com/user/profile/81225
Quote
 
 
0 #5983 Rostislavfuess 2019-09-03 15:33
На днях просматривал содержание инет, неожиданно к своему удивлению обнаружил восхитительный сайт. Вот: https://zaxvatu.net/muzyka/ . Для моих близких данный сайт показался очень оригинальным. Всего наилучшего!
Quote
 
 
0 #5982 viagra online 2019-09-02 17:33
television buy generic viagra god viagra vessel
Quote
 
 
0 #5981 Romankar 2019-09-02 08:59
Сегодня днем мониторил контент интернет, вдруг к своему удивлению обнаружил познавательный веб-сайт. Ссылка на него: https://zaxvatu.net/world/ . Для моих близких этот ресурс оказал яркое впечатление. До свидания!
Quote
 
 
0 #5980 Isabellatonry 2019-09-02 04:52
trending insta hashtags
instagram viewer
trending instagram accounts
top instagram profiles
instagram hottest profiles
beach instagram tags
Quote
 
 
0 #5979 Faustino 2019-09-01 05:45
This design is steller! You certainly know how to keep a reader amused.
Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost...HaHa!) Fantastic job.
I really enjoyed what you had to say, and more than that, how
you presented it. Too cool!

My web page - canadian pharmacy online: https://canadianpharmacyonli.com/
Quote
 
 
0 #5978 ALenkaJaIta 2019-09-01 04:08
Всем привет! Имеем возможность купить Ваш авто на самых выгодных условиях!
Мы покупаем транспортные средства не только после ДТП, которые практически не подлежат восстановлению, но и в любом состоянии.
Если срочно нужны деньги, то воспользуйтесь услугами по выкупу транспортных средств. Мы решим все вопросы и хорошо, достойно заплатим, в самые короткие сроки.
Не сочтите за рекламу. Сама попадала в ситуацию, когда срочно были нужны деньги. Возможно, и мое сообщение кому то поможет. И я сюда буду заходить и проверять, если что пишите, отвечу прямо тут.


выкуп автомобилей
Quote
 
 
0 #5977 Susan 2019-08-31 23:49
Hey just wanted to give you a quick heads up. The words in your article seem to be running off the screen in Firefox.
I'm not sure if this is a format issue or something to do with internet browser compatibility but I
figured I'd post to let you know. The style and design look great
though! Hope you get the problem solved soon. Many thanks

my web blog: online viagra: http://w.cidesa.com.ve/index.php/What_Is_Mamajuana
Quote
 
 
0 #5976 Pavellethy 2019-08-31 20:36
игровые автоматы играть онлайн .
Quote
 
 
0 #5975 Petrdar 2019-08-31 05:53
Прошлой ночью анализировал материалы инета, неожиданно к своему восторгу увидел красивый сайт. Посмотрите: detonator крем . Для моих близких этот сайт оказал радостное впечатление. Всего хорошего!
Quote
 
 
0 #5974 viagra 2019-08-31 05:30
captain generic viagra online feature viagra online corn
Quote
 
 
0 #5973 OstapZoono 2019-08-30 05:43
Прошлым вечером серфил данные сети, при этом к своему удивлению обнаружил восхитительный ресурс. А вот и он: гель биотрин цена . Для нас этот сайт оказал хорошее впечатление. Всем пока!
Quote
 
 
0 #5972 YuristFom 2019-08-30 03:18
ЮристЪ онлайн.
Наша юридическая компания "ЮристЪ" профессионально занимается разрешением всех юридических вопросов на протяжении многих лет. Отличное знание российского законодательств а и широкая юридическая практика позволяют нашим юристам и адвокатам добиться положительного разрешения дела даже в самых сложных случаях.

Наш сайт: http://jurs.info/g/

Юридическая консультация 24 на 7 ежедневно. Телефон указан на сайте.
Получить юридическую консультацию прямо сейчас!
Quote
 
 
0 #5971 MolosolaAmomentee 2019-08-29 19:55
Hello. And Bye.
Quote
 
 
0 #5970 YuristFom 2019-08-28 22:33
ЮристЪ онлайн.
Наша юридическая компания "ЮристЪ" профессионально занимается разрешением всех юридических вопросов на протяжении многих лет. Отличное знание российского законодательств а и широкая юридическая практика позволяют нашим юристам и адвокатам добиться положительного разрешения дела даже в самых сложных случаях.

Наш сайт: http://jurs.info/g/

Юридическая консультация 24 на 7 ежедневно. Телефон указан на сайте.
Получить юридическую консультацию прямо сейчас!
Quote
 
 
0 #5969 Geremobuive 2019-08-28 11:18
authority http://www.cialisle.com/ buy cialis buy cialis online memory
Quote
 
 
0 #5968 Feftflalo 2019-08-28 10:54
почтово грузовые перевозки http://topsend.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=2386 перевозки грузовые адлер http://lyceum8.su/communication/forum/user/3466/ лакинск грузовые перевозки http://xn--80aamcpvjbjjgsf.xn--p1ai/user/26127/ тэк грузовые перевозки http://xn--j1aadhdbbpr7hb.xn--p1ai/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=80033 пак грузовые перевозки http://admoblkaluga.ru/main/society/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=413644 грузовые перевозки крупногабаритны х http://xn--f1apaaqe.xn--p1ai/forum.php/?PAGE_NAME=profile_view&UID=29369 грузоперевозки байкал пятигорск http://dev.divenphoto.com/communication/forum/user/35145/ грузоперевозки длинномер могилев http://1fx.ru/forum/user/24977/ грузовые перевозки могилев https://www.srogen.ru/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=1182761 грузоперевозки ева онлайн http://frolsound.ru/forum/user/14594/
Quote
 
 
0 #5967 Harleyjop 2019-08-28 07:49
глюколин

гидроксиапатит
Quote
 
 
0 #5966 sildenbuive 2019-08-26 07:54
ohio bill for viagra buy generic viagra viagra natural da herbalife http://viabsbuy.com/ drugs that react with viagra
Quote
 
 
0 #5965 Wilhemina 2019-08-24 10:57
Good day! I know this is somewhat off topic but I was wondering which
blog platform are you using for this website? I'm
getting tired of Wordpress because I've had issues with hackers and I'm looking
at alternatives for another platform. I would be great if you could point me in the direction of a good platform.


Look at my web blog: tourident: https://www.dentalshit.com
Quote
 
 
0 #5964 sildenbuive 2019-08-24 08:44
what is viagra 100mg used for generic viagra viagra and mice generic viagra online krugman viagra and the wealth of nations
Quote
 
 
0 #5963 sildenbuive 2019-08-22 09:06
ist viagra in england rezeptfrei viagra online swiss apotheke org potenzmittel viagra generika buy viagra online herbal viagra tablets
Quote
 
 
0 #5962 SparkKemppi 2019-08-21 19:37
kemppi mastertig mls 3000 vrd сколько стоит кемпи сварочный аппарат... Как видим никель ближе к железу чем медь в особенности по кристаллохимиче ским свойствам. Поэтому никель и железо образуют взаимные растворы неограниченной растворимости и не склонны создавать интерметалличес кие соединения или диффузионные прослойки в зоне сплавления. kemppi minarc 220 tig Но если металл достаточно тонкий, то без присадочного прутка не обойдешься. Аппараты нового поколения экономят энергию в сравнении с трансформаторны ми в 2- 3 раза. В установках старого образца львиная доля ресурсов уходит на прогрев десятков килограммов металла корпуса внутренних узлов. Компактность инверторов исключает перерасход электроэнергии. сварочный полуавтомат kemppi minarcmig evo 170 купить Классификации и одобрения: EN ISO 17632- A: T 50 6 1Ni P M 1 H5 AWS A5. 36: E81T1- M21A8- Ni1- H4 ABS: 5YQ460SA H5 DNV: V Y46MS( H5 GL: 5Y46H5S RS: 5Y46S H5( M21)
Quote
 
 
0 #5961 Ronniephets 2019-08-21 04:28
find
http://awriter.org/aussiewritercom - Sam M. Julian, Scott M. Lunsford
Quote
 
 
0 #5960 Robertmow 2019-08-21 04:09
Clicking Here Site pour TГ©lГ©charger de Vieux Films indiens
Quote
 
 
0 #5959 JosephSor 2019-08-20 09:31
j http://viarowbuy.com viagra generico in farmacia
generic viagra does viagra work for high blood pressure
Quote
 
 
0 #5958 IfaEmailm 2019-08-19 13:52
obviously normal viagra walgreens price loud sign any ball http://christianlouboutinoutletus.us/ generic viagra walmart pharmacy, exactly marketing
Quote
 
 
0 #5957 DavidOvamp 2019-08-19 01:57
Целый вечер познавал материалы инета, и к своему восторгу заметил замечательный вебсайт. А вот и он: adlens акуляры купіць . Для меня этот сайт произвел яркое впечатление. До свидания!
Quote
 
 
0 #5956 Phoebe 2019-08-19 00:28
you are truly a just right webmaster. The website loading pace is
amazing. It sort of feels that you're doing any unique trick.
Furthermore, The contents are masterwork. you've done
a excellent job on this subject!

Have a look at my web site dental: https://www.dentalshit.com
Quote
 
 
0 #5955 Matveybeelt 2019-08-18 18:41
https://blog.4vision.ru/ Информационный блог DJI по всей продукции компании на русском языке: обзор новинок, сравнение моделей, последние новости от компании DJI.
Quote
 
 
0 #5954 Markler 2019-08-18 04:07
Почти час мониторил содержимое сети, и неожиданно к своему восторгу увидел полезный вебсайт. Я про него: https://salda.ws/article/index.php?act=read&article_id=6501 . Для нас вышеуказанный ресурс оказал хорошее впечатление. Всех благ!
Quote
 
 
0 #5953 Makarler 2019-08-18 04:03
Минут пять исследовал данные инет, неожиданно к своему удивлению увидел поучительный ресурс. Вот он: https://salda.ws/article/index.php?act=read&article_id=6501 . Для моих близких этот веб-сайт произвел яркое впечатление. Хорошего дня!
Quote
 
 
0 #5952 KonstantinHab 2019-08-17 20:13
Полчаса разглядывал данные сети интернет, вдруг к своему удивлению увидел нужный сайт. Вот смотрите: instaflex состав . Для моих близких данный веб-сайт оказался довольно нужным. До свидания!
Quote
 
 
0 #5951 IfaEmailm 2019-08-17 10:28
last half otc viagra walmart downtown resist unfortunately tip http://christianlouboutinoutletus.us/ viagra generic at cvs, least sick
Quote
 
 
0 #5950 KirillHab 2019-08-17 05:52
Весь вечер просматривал содержимое инет, неожиданно к своему удивлению обнаружил замечательный вебсайт. Ссылка на него: elaslim купить . Для нас данный вебсайт оказался очень важным. Всего наилучшего!
Quote
 
 
0 #5949 WilliamenDwerb 2019-08-16 06:01
Добрый день уважаемые форумчане, интересная группа в VK, рекомендуем зайти и конечно бесплатно поиграть в новые браузерные игры.
браузерные и клиентские игры скачать
Quote
 
 
0 #5948 DavidOvamp 2019-08-16 00:03
Минуту назад разглядывал контент сети интернет, случайно к своему восторгу увидел красивый вебсайт. Вот ссылка: instantly ageless официальный сайт . Для моих близких этот ресурс оказал хорошее впечатление. Всего хорошего!
Quote
 
 
0 #5947 IgorClort 2019-08-15 21:08
Успейте закупиться на HYDRA

http://hydra2web.com.de/market/1057

http://hydraruzxpnew4af.promo/market/1057

Мы раздаём промокоды 1000, 2000 и 5000 рублей которые вы сможете потратить на любой доступный товар на витрине «GangBang shop» ( внимание промокод не действует на предлаказы, с одного аккаунта можно воспользоваться одним промокодом)
~~~~~~~~
1000?
~~~~~~~~
H3727G
HDJ432
DrEh64
ShsU63
DhehR4
36dhG7
~~~~~~~~
2000?
~~~~~~~~
Hdh673
Djd734g
Asdj73f
Dnhg7G
~~~~~~~~
5000?
~~~~~~~~
57dhhHJ
B3838hJ
46GsJG7
Quote
 
 
0 #5946 Darrellfup 2019-08-15 11:19
diving olympic schedule - scuba diving info, kelp diving
Quote
 
 
0 #5945 Kiafap 2019-08-14 22:53
cafergot tablets
Quote
 
 
0 #5944 Mox 2019-08-14 06:56
Здравствуйте
Возможно Вас это заинтересует

нории нв

Эта тема Важна на сегодняшний день
Нории производятся для транспортировки на высоту. Сегодня хорошо используется этот тип конвейеров для Бобовых культур. Обратите внимание по ссылке на изделие как оно перемещает, изумительно интересная конструкция.
Quote
 
 
0 #5943 Mox 2019-08-13 13:15
Здравствуйте
Возможно Вас это заинтересует

нории ленточные

Эта тема Важна на сегодняшний день
Нории производятся для поднятия в верх. На сегодняшний день хорошо используется этот тип конвейеров для Зерна. Обратите внимание по ссылке на изделие как оно перемещает, очень интересная конструкция.
Quote
 
 
0 #5942 smign 2019-08-13 09:13
Нашел один сайт по конвейерам, что скажите, кто сталкивался?


конвейер производство за качество можно сказать круто
Quote
 
 
0 #5941 AdeEmailm 2019-08-12 10:49
especially spend https://tadapox.wixsite.com/silagra buy silagra 100 mg pills, pray preparation
overall sun buy silagra by cipla small mistake
Quote
 
 
0 #5940 toliomsTrauff 2019-08-11 04:09
as contra indicações do cialis cialis what does sildenafil inhibit
Quote
 
 
0 #5939 Kennith 2019-08-10 21:44
I'm amazed, I have to admit. Rarely do I encounter a blog that's both educative
and engaging, and without a doubt, you've hit the nail on the head.
The issue is an issue that not enough men and women are speaking intelligently
about. I'm very happy I stumbled across this during my search for something relating to this.


My website :: parkolas: https://www.origo.hu
Quote
 
 
0 #5938 Kiafap 2019-08-10 21:07
cafergot
Quote
 
 
0 #5937 Frederick 2019-08-10 03:30
Thankѕ , I have recently been looқing for infoгmatiοn apⲣroximately this subject for a whilе and yours iis the greatest I have came upon so far.
But, what in regarⅾs to the bottom line?
Are you рositive in regards to the supply?

my ѡeb blog :: insta password: http://jeanpaulspa.com/2015/12/give-the-gift-that-gives-back-this-year/
Quote
 
 
0 #5936 AutumnEreli 2019-08-09 13:49
porn pics
stockings porn
redwap.me
trans porn
4k porn
small porn
Quote
 
 
0 #5935 ArtemPaisy 2019-08-09 05:13
Два часа назад серфил данные инет, случайно к своему удивлению обнаружил прелестный сайт. А вот и он: https://zen.yandex.ru/media/soveti_hobbi/sluhi-o-beremennosti-jeny-aleksandra-cekalo-5d485e6fdfdd2500adffcd35 . Для моих близких этот веб-сайт показался весьма неплохим. Успехов всем!
Quote
 
 
0 #5934 toliomsTrauff 2019-08-08 13:33
is it legal to order sildenafil online in canada http://cialsagen.com/ order cialis online, cialis from canadian pharmacy no prescription
Quote
 
 
0 #5933 ArkadiyTen 2019-08-07 13:41
Повседневная жизнь любого известного человека наполнена не только делами, но и слухами. О Терсенове Архимеде Аристотелевиче говорят и пишут многое, и далеко не все соответствует действительност и. Какие-то эпопеи с алмазами – одно из последних достижений «желтой прессы», он там предстает чуть ли не главным контрабандистом . Нет ничего общего с реальностью, где господин Терсенов не только успешный бизнесмен, но и меценат, спонсор ряда социально значимых проектов в России. Несмотря на гражданство Греции, он никогда не забывает о первом доме, в котором вырос и возмужал.
Quote
 
 
0 #5932 Jadaglita 2019-08-07 05:00
being porn
porn movies
redwap.me
lee porn
porn time
porn hub
Quote
 
 
0 #5931 Rolland 2019-08-06 21:26
Hello, just wanted to tell you, I loved this post.

It was helpful. Keep on posting!

Here is my web blog; paris: https://www.foxnews.com/
Quote
 
 
0 #5930 toliomsTrauff 2019-08-05 20:14
cialis nep http://cialisbhg.com cheap cialis, can you really order cialis online
Quote
 
 
0 #5929 AndreyGaima 2019-08-05 11:59
Превосходная коллекция аниме в хорошей озвучке бесплатно только на этом сайте
онгоинги
Quote
 
 
0 #5928 AndreyGaima 2019-08-04 13:06
Превосходная коллекция аниме в прекрасной озвучке бесплатно только на этом сайте
фансабер
Quote
 
 
0 #5927 Aleksandrrox 2019-08-03 20:09
https://stiebel-gmbh.ru/ Фирменный магазин Stiebel Eltron в России: покупка и доставка продукции Stiebel по всей РФ. Водонагреватели , конвекторы, тепловентилятор ы.
Quote
 
 
0 #5926 Alexeyseile 2019-08-03 19:47
Интересная коллекция аниме в хорошей озвучке бесплатно без регистрации только на этом сайте
найти аниме
Quote
 
 
0 #5925 toliomsTrauff 2019-08-03 10:42
cialis 10mg alcohol buy generic cialis cialis generico en venezuela
Quote
 
 
0 #5924 Kiafap 2019-08-02 04:15
cafergot medication
Quote
 
 
0 #5923 toliomsTrauff 2019-08-01 04:44
taking viagra with prozac generic for viagra what is stronger viagra or cialis
Quote
 
 
0 #5922 Kiafap 2019-07-31 16:19
cafergot pills
Quote
 
 
0 #5921 Shanna 2019-07-31 00:43
I am sure this paragraph has touched all the internet users, its really really
pleasant paragraph on building up new blog.

My homepage dentist: https://www.ebay.com
Quote
 
 
0 #5920 TyroneExpic 2019-07-30 09:26
Проститутки Питера идеальный вариант для мужчин, которые предпочитают ярких и страстных шлюх, которые за определенную плату готовы на все. Девушки по вызову смогут довести вас до полного изнеможения, поскольку знают, как доставить клиенту неземное удовольствие. Источник https://prastitutki-spb.top/
Quote
 
 
0 #5919 Kiafap 2019-07-30 04:27
cafergot internet pharmacy
Quote
 
 
0 #5918 Faithrom 2019-07-29 14:55
better porn
jav porn
kompoz.me
porn tubing
mine porn
angel porn
Quote
 
 
0 #5917 TimofeyExpic 2019-07-29 14:53
Эротический массаж является современным и интересным вариантом проведения досуга. Частные массажистки и массажисты помогут в этом. Специфика заведения такова, что клиент получает полное удовлетворение без каких-либо обязательств. Возможно проведение сеансов с выездом на дом. Посмотреть объявления с фото сотрудников можно заранее на сайте. Опытные массажисты проведут сеансы в любой из выбранных техник, индивидуалки с удовольствием окажут услуги на вашей территории или в салоне.Источник https://dosug-men.com/
Quote
 
 
0 #5916 toliomsTrauff 2019-07-29 12:06
sildenafil deutschland online apotheke http://cialisbhg.com cialis for sale, tadalafil 5 mg nasД±l
Quote
 
 
0 #5915 HeatherDam 2019-07-29 07:09
очень быстрая доставка у нас была из этой аптеки


эверолимус стоимость
Quote
 
 
0 #5914 best online pharmacy 2019-07-28 03:06
canadian pharmacy
http://canadianpharmaciesoffer.com/
canadian pharmacies shipping to usa
Quote
 
 
0 #5913 toliomsTrauff 2019-07-26 12:13
can you take more than 20 mg tadalafil http://viagrraver.com sildenafil generic, what to say to dr to get viagra
Quote
 
 
0 #5912 Stuartirork 2019-07-26 00:36
forex торговые стратегии

faq перевод
Quote
 
 
0 #5911 Romannex 2019-07-23 13:35
Ночью исследовал данные инета, при этом к своему восторгу открыл лучший вебсайт. Гляньте: www.lylyta.com . Для меня данный ресурс произвел незабываемое впечатление. До встречи!
Quote
 
 
0 #5910 toliomsTrauff 2019-07-23 11:41
best buy cialis http://viagrabs.com couples taking sildenafil
Quote
 
 
0 #5909 toliomsTrauff 2019-07-22 04:59
where can i buy sildenafil in spain viagra what are side effects of tadalafil
Quote
 
 
0 #5908 PotapWaf 2019-07-22 00:53
ТЕРСЕНОВ АРХИМЕД АРИСТОТЕЛЕВИЧ дата рождения 26.10.1981. родился в Грузии жил с юных лет в с. Шпаковское (ныне г.Михаиловск) Ставропольский край. На данный момент проживает в Греции
Quote
 
 
0 #5907 PlatonWaf 2019-07-21 00:39
ТЕРСЕНОВ АРХИМЕД АРИСТОТЕЛЕВИЧ дата рождения 26 октября 1981. родился в Грузии жил с юных лет в с. Шпаковское (ныне г.Михаиловск) Ставропольский край. На данный момент проживает в Греции
Quote
 
 
0 #5906 CepRits 2019-07-20 15:14
kaito crypton crypton v3гЂђkaitov3гЂ‘ ボーカロイ гѓ‰ ( vocaloid3 г‚ЇгѓЄгѓ—гѓ€гѓі ) 10000е††д»ҐдёЉй ЂЃж–™з„Ўж–™ slgデザイン iphone7 гѓЏгѓЄг‚№гѓ„г‚Ј гѓјгѓ‰
ethernet cable walmart
Quote
 
 
0 #5905 JamesHop 2019-07-20 06:36
Народ, столкнулся с серьезной проблемой в наше время... короче помогите найти рабочее зеркало hydra. Заранее благодарю)

сайт гидры
Quote
 
 
0 #5904 Angelita 2019-07-19 16:29
Hi there, You've done an incredible job. I'll certainly digg it and personally recommend
to my friends. I'm confident they will be benefited
from this website.

Here is my homepage :: indoor
doors: http://2479777.ru
Quote
 
 
0 #5903 Osipblist 2019-07-18 01:05
Криптовалюты давно и прочно вошли в повседневную жизнь бизнесменов. Технологии блокчейн, изначально используемые в Bitcoin, имеют немало нюансов, рассказать о которых может Архимед Аристотелевич Терсенов. Основная цель – четкая структуризация и учет, базирующиеся на сугубо научном подходе. Без глубоких, энциклопедическ их знаний, разобраться сложно, господин Терсенов с удовольствием делится личным опытом со всеми.
Он принимает участие в ряде конференций по всему миру, не только выступая, но и организуя, почетная роль спонсора – заслуженное признание заслуг.
https://newsmirus.ru/ekonomics/tersenov-arkhimed-mezhdunarodnyy-krip
Quote
 
 
0 #5902 EvanWar 2019-07-16 05:46
daddy porn
porn actress
http://transformnation.info/__media__/js/netsoltrademark.php?d=2beeg.net/bd/ashley-adams-hidden-cam.html
teen porn
porn home
anal porn
Quote
 
 
0 #5901 FabianSparp 2019-07-16 04:39
his explanation freeware full game download
Quote
 
 
0 #5900 Kennethenhak 2019-07-15 23:39
Привет всем участникам! интересный у вас сайт!
Нашел сериальную базу кино: сериал зона смотреть онлайн в хорошем
Здесь: фэнтези смотреть бесплатно в хорошем качестве http://inspacefilm.ru/fentezi/ рейтинг 2018
Здесь: Лучшие драмы бесплатно http://inspacefilm.ru/drama/ список 2018
Тут: Лучшие русские документальные фильмы Лучшие документальные фильмы бесплатно список 2019
Тут: http://inspacefilm.ru/2994-mertvye-do-vostrebovaniya-pushing-daisies-sezon-1-2-2008-2009.html Смотреть Мёртвые до востребования / Pushing Daisies (Сезон 1-2) (2008-2009) онлайн бесплатно
Здесь: Очень приятно, Бог / Kamisama Hajimemashita (Сезон 1) (2012) онлайн Смотреть Очень приятно, Бог / Kamisama Hajimemashita (Сезон 1) (2012) онлайн бесплатно
Тут: http://inspacefilm.ru/5117-vladimir-putin-tancuet-v-tizere-vtoroy-chasti-zheleznogo-neba.html
Quote
 
 
0 #5899 AlexeyDut 2019-07-15 20:26
Если нужна мебель в Санкт петербурге, то посмотрите вот здесь!!! https://spb.mebel24you.ru
Quote
 
 
0 #5898 Aidanfloog 2019-07-15 15:17
free porn
lust porn
http://gkatmusic.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=anybunny.tv/search/japon-olgun-movies.html
porn video com
czech porn
monster porn
Quote
 
 
0 #5897 JamesTub 2019-07-15 01:34
kamagra oral jelly amazon nederland texas
kamagra oral jelly
kamagra oral jelly uses
kamagra 100mg
kamagra shop erfahrungen 2015
kamagra store coupon code
kamagra 100mg oral jelly price in india
kamagra oral jelly ohne wirkung
Quote
 
 
0 #5896 CharlesFAR 2019-07-14 23:26
super kamagra opinie forum
buy kamagra
kamagra oral jelly india online
kamagra online
kamagra 100mg oral jelly india
come si usa kamagra oral jelly
kamagra soft tablets 100mg
kamagra store
Quote
 
 
0 #5895 KirillLap 2019-07-14 22:10
Эдуард Кагосян, Татулян, Роберт Татулян правая рука деда Хасана, Продажная прокуратура Краснодара, беспредел Каликановой, прокурор Каликанова, Краснодарские прокуроры, суд в Краснодаре, беспредел прокуратуры Краснодара, осуждение не виновных, суд присяжных в Краснодаре, жители Сочи, Краснодарский край, беспредел прокуроров и следователей, продажные судьи, коррумпированны й суд Краснодара, осуждённый Денис Мурдалов, осуждённый Петр Пинчук, осуждённый Тимур Матуа, не виновные по делу Карася, убийство Карася, убийство Эдуарда Кагосяна,
https://laivsmi.ru/persona/kak-sazhayut-nevinovnykh-v-sochi-ili-proku/
Quote
 
 
0 #5894 Jackfloog 2019-07-14 20:02
porn home
hairy porn
https://bukkit.org/proxy.php?link=https://www.geeb.xyz/post/293618_foot-fetish-milfs-eve-sweet--samantha-jolie-sharing-a-hard-cock.html
japanese porn
dp porn
sex porn
Quote
 
 
0 #5893 xoritwal 2019-07-14 13:26
погрузчик на мтз и челюстник на трактор

http://td-l-market.ru/shop/product/kosilka-pritsepnaya-avtonomnaya-at-145
Quote
 
 
0 #5892 Jamessit 2019-07-14 10:01
Фуршетные юбки

кожаные панели цена
Quote
 
 
0 #5891 Patrickcox 2019-07-14 05:09
kamagra forum gdzie kupic
kamagra 100 mg
kamagra oral jelly india price
kamagra 100 mg
kamagra 100mg
kamagra kopen in de winkel utrecht
kamagra oral jelly 100mg uk
kamagra 100mg oral jelly amazon
Quote
 
 
0 #5890 LukeGlill 2019-07-14 04:58
real porn
boobs porn
http://boyslickass.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=hotmoza.tv/find/xxxsunny-lone-video-com-mp3.html
old elder porn
teen porn video
loving porn
Quote
 
 
0 #5889 JamesTub 2019-07-14 01:25
kamagra oral jelly in thailand
buy kamagra
kamagra usa
buy kamagra
kamagra uk next day
kamagra jelly ingredients
kamagra 100mg tablets review
kamagra 100mg oral jelly usa
Quote
 
 
0 #5888 KonstantinLap 2019-07-14 00:14
Денис Мурдалов, Петр Пинчук и Тимур Матуа, подсудимые по делу о «Сочинской вендетте», были арестованы при полном нарушении закона. К ним применялись незаконные методы допроса, издевательства, чтобы выбить нужные показания. Убийство Эдуарда Кагосяна, при полном попустительстве продажной Краснодарской прокуратуры, никогда не будет раскрыто. Ведь виновные уже назначены, и тут ведущая роль отводится прокурору Каликановой, которая не гнушается ничем. Замена показаний, изъятие из дела материалов, давление на свидетелей – это лишь часть арсенала, задействованног о на суде. А единственный у кого был мотив и выгода, бизнесмен Роберт Татулян, по прозвищу «Робсон», к которому и перешла вся сфера влияния и бизнес, остаётся на свободе. Почему такая лояльность к этому человеку? Надо ли задаваться этим вопросом? По-моему и так все понятно.....
https://laivsmi.ru/persona/kak-sazhayut-nevinovnykh-v-sochi-ili-proku/
Quote
 
 
0 #5887 CharlesFAR 2019-07-13 23:11
kamagra gold reviews
buy kamagra
kamagra
kamagra 100mg
kamagra 100mg oral jelly suppliers
kamagra oral jelly amazon
kamagra kopen afhalen amsterdam
kamagra oral jelly 100mg factory discount prices
Quote
 
 
0 #5886 ETHsus 2019-07-13 21:10
- What Is Bitcoin Wallet Address Google Bitcoin Bitcoin Value Alert Crypto Currency Guide future bitcoin price How To Buy Bitcoin Through Blockchain What Is Bitcoin Connect Bitcoin Stock Forecast Bitcoin Value Alert Companies That Accept Bitcoin What Is Bitcoin Wallet Address future bitcoin price 12. Chilada babun - watch endemic Chelada Babun, also called Gelada Baboon, in the Semain
ethereum mining calculator
Quote
 
 
0 #5885 Jordanfloog 2019-07-13 09:11
porn home
porn model
https://dev.promt.ru/rk.php?id=239&site_id=en&event1=banner&event2=click&event3=239&goto=https://www.kings-porno.com/wwwbangaladesh-dhaka-school-girls-xxvideoscom.html
homemade porn
stepmom porn
asian porn
Quote
 
 
0 #5884 Patrickcox 2019-07-13 03:42
kamagra oral jelly wirkungsweise
kamagra oral jelly
kamagra soft / chewable 100 mg
kamagra oral jelly
kamagra 100mg side effects
kamagra oral jelly 100mg sildenafil citrate
kamagra oral jelly 100mg usa
kamagra 100mg chewable tablets usa
Quote
 
 
0 #5883 JamesTub 2019-07-12 23:45
kamagra 100mg chewable tablets usa
kamagra online
kamagra 100mg oral jelly suppliers indianapolis in
kamagra 100mg
kamagra jelly use
direct kamagra uk
kamagra vs kamagra gold
kamagra oral jelly gГјnstig kaufen deutschland
Quote
 
 
0 #5882 CharlesFAR 2019-07-12 21:18
kamagra 100mg tablets india
kamagra online
kamagra 100mg soft tabs chewable tablets
kamagra online
kamagra kopen rotterdam
kamagra forum srbija
kamagra 100 chewable review
kamagra store reviews
Quote
 
 
0 #5881 DanielSob 2019-07-12 19:10
панели с каретной стяжкой купить

г москва дмитровское шоссе 100 стр 2
Quote
 
 
0 #5880 Angelfloog 2019-07-12 17:15
xvideos porn
alls porn
https://www.google.tn/url?q=https://liebelib.net/forced-to-hold-orgasm.html
porn time
bbw porn
teen porn
Quote
 
 
0 #5879 toliomsTrauff 2019-07-11 16:23
cialis and penile sensitivity buy viagra was kostet tadalafil in der schweiz
Quote
 
 
0 #5878 Evdokimmek 2019-07-11 12:26
наркотики ск соли
купить соль в могилеве
бийск купить спайс
где купить спайса в москве
купить курительные смеси спайс бошки кристаллы
москва телефон покупки курительного микса
Quote
 
 
0 #5877 Evgeniymek 2019-07-10 18:43
купить спайс читы
кристаллы спайс купить
купить курительные смеси
соль ск кристаллы
купить нюхательную соль
ск микс
Quote
 
 
0 #5876 Hunterfloog 2019-07-09 20:14
summer porn
lesbian porn
http://www.utzqualityfoods.biz/__media__/js/netsoltrademark.php?d=pornolaba.mobi/videos/bouddi-sxx-hot/
free porn tube
hardcore porn
loli porn
Quote
 
 
0 #5875 slavaHax 2019-07-09 19:38
Сегодня нефтегазовые доходы сверх бюджетного правила
вкладываются в покупку валюты, различные финансовые активы,
в том числе, иностранные. Доходность от размещения средств
ФНБ в 2018 году составила всего 1,6% и даже не покрывает
инфляции.

Вместо того, чтобы лежать в низкодоходном резерве, эти деньги
могли бы работать на реальную экономику и повышение
благосостояния граждан.

Законопроект СПРАВЕДЛИВОЙ РОССИИ предлагает направлять
в ФНБ лишь 10% дополнительных нефтегазовых доходов.
Остальные 90% формируют новый Фонд национального сбережения,
откуда ежегодно в равных долях распределяются между всеми
гражданами страны.

Подробнее читайте на нашем сайте ?? http://www.spravedlivo.ru/9688610
Quote
 
 
0 #5874 Alfredohok 2019-07-09 11:08
изготовление стяжки цена

мягкая панель над кроватью купить
Quote
 
 
0 #5873 Cameronfloog 2019-07-09 04:17
futa porn
mia porn
http://iwashi.biz/jumper.php?url=https://www.porno-zona.com/seach/naija-nude.html&id=249314
ass porn
trannies porn
babes porn
Quote
 
 
0 #5872 Marionflecy 2019-07-09 02:22
l2 bot - adrenaline bot settings, adrenaline plugins
Quote
 
 
0 #5871 ninadaync 2019-07-08 20:01
Кликай => forex24.ws

С помощью советника вы:

1. Без труда определите точку входа в режиме реального времени;

2. Выставите Stop Loss;

3. Зафиксируете прибыль.

Минимальный депозит: всего от 100$

Навык: можно без опыта, советник сам анализирует график и даёт живые сигналы, всё что остаётся - это выставить ордера!

Сможет любой - начать можно с нуля!

Кликай => Скачать советник

---------

Добавлено: 19/06/2019
___________
Реальный форекс forex24.ws
Quote
 
 
0 #5870 Patrickcox 2019-07-08 17:09
kamagra oral jelly kaufen amazon
kamagra 100 mg
kamagra jelly india
buy kamagra
kamagra oral jelly for sale in usa
kamagra oral jelly reviews
kamagra 100 gold ajanta
direct kamagra uk
Quote
 
 
0 #5869 JamesTub 2019-07-08 11:01
kamagra oral jelly for sale in usage
buy kamagra
kamagra 100mg reviews
kamagra online
kamagra oral jelly available in india
super kamagra kaufen
kamagra 100mg tablets for sale in use
kamagra oral jelly for sale
Quote
 
 
0 #5868 Gavinfloog 2019-07-08 06:58
porn 1080
porn pics
http://www.rhino.ca/exit.php?url=https://www.sexo-hub.com/top/south-indian-xx-movie-pyasi-jawani.html
porn gallery
nude porn
furry porn
Quote
 
 
0 #5867 toliomsTrauff 2019-07-08 00:48
getting sildenafil in italy http://viaqraonlinegen.com viaqraonlinegen .com, spiked sildenafil
Quote
 
 
0 #5866 MasonsibIa 2019-07-07 16:00
alls porn
anna porn
http://hemicuda-france.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.xshaker.net/tube/6o-honey.html
teen's porn video
granny porn
real porn
Quote
 
 
0 #5865 PhillipGaw 2019-07-07 00:12
силиконовая краска вебер

изотек
Quote
 
 
0 #5864 AnthonyLow 2019-07-06 23:12
Купить ершик 10х80х300

теплокнауф 037
Quote
 
 
0 #5863 Frankglula 2019-07-06 04:29
овощной набор

Овощной набор
Quote
 
 
0 #5862 korpuswal 2019-07-05 17:16
купить дорогой диван в москве от производителя http://vesta-2.ru/tumba-pod-obuv-9.html корпусная мебель для гостиной недорого в москве
Quote
 
 
0 #5861 Patrickcox 2019-07-05 10:25
kamagra oral jelly in thailand
kamagra 100mg
kamagra online
kamagra oral jelly
kamagra oral jelly wirkungszeit
kamagra kopen amsterdam
kamagra soft chewable tablets 100 mg
kamagra bestellen
Quote
 
 
0 #5860 CharlesFAR 2019-07-05 07:31
kamagra oral gel
kamagra
kamagra gold
kamagra online
kamagra winkel utrecht
kamagra 100mg oral jelly india
kamagra gel forum hr
kamagra oral jelly cvs
Quote
 
 
0 #5859 JamesTub 2019-07-05 04:05
kamagra oral jelly beste wirkung
buy kamagra
kamagra4uk review
buy kamagra
kamagra 100
the kamagra store hoax
the medical supply store kamagra
kamagra jelly india
Quote
 
 
0 #5858 Acurajed 2019-07-05 01:01
Best treadmill deals for your home from NordicTrackВ®. Commercial and folding treadmills with stunning features. Call 888.308.9616 or visit our website for free
Arthrit
Quote
 
 
0 #5857 guyihatub 2019-07-04 14:12
http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ - Online Amoxicillin Amoxicilline 500 Mg Online isg.kync.greeks -albanians.com. hod.tw http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
Quote
 
 
0 #5856 omejafono 2019-07-04 13:30
http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ - Amoxicillin Without Prescription Buy Amoxicillin rki.wdhn.greeks -albanians.com. yrm.ow http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
Quote
 
 
0 #5855 Patrickcox 2019-07-04 08:08
buy kamagra oral jelly online in india
kamagra 100mg
kamagra shop erfahrungen 2015
buy kamagra
kamagra 100mg tablets
kamagra oral jelly india online
kamagra usage
kamagra kopen belgie
Quote
 
 
0 #5854 CharlesFAR 2019-07-04 05:21
kamagra 100mg side effects
kamagra 100mg
kamagra forum srpski
kamagra 100 mg
kamagra4uk review
kamagra gold 100mg reviews
kamagra 100mg tablets indian
kamagra oral jelly customer reviews
Quote
 
 
0 #5853 JamesTub 2019-07-04 02:08
kamagra kopen waar
buy kamagra
kamagra 100 tablets usage
kamagra 100 mg
kamagra forum romania
the kamagra store scam
kamagra shop deutschland test
kamagra gold 100mg rendeles
Quote
 
 
0 #5852 DmitriyNag 2019-07-04 00:49
Два часа назад анализировал содержание сети интернет, и неожиданно к своему удивлению заметил четкий веб-сайт. Это он: https://seothebest.ru/ . Для моих близких этот веб-сайт показался весьма нужным. До встречи!
Quote
 
 
0 #5851 JaT 2019-07-03 14:34
хороший сайт, если кому нужна помощь в оформлении документов, то что нужно
https://spectehniks.com/service-shtabeler.html
Quote
 
 
0 #5850 ajisovcihej 2019-07-03 10:56
http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ - Amoxicillin Purchase Amoxil lvg.znyb.greeks -albanians.com. mvg.og http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
Quote
 
 
0 #5849 CharlesAmomentee 2019-07-02 12:41
Hello. And Bye.
Quote
 
 
0 #5848 Qrltem 2019-07-02 06:26
Causes Of Diabetic Amputation Insulin Injections Having an arranged schedule what your give canine insulin injections is choice. There arent any oral medications available to manage dog type ii diabetes. Your vet will show you the right way to perform botox cosmetic injections. Stick your schedule they she allows. Causes Of Diabetic Amputation Making the blood test into a science experiment
Botox injection sites for frown lines
Quote
 
 
0 #5847 Daniilapoff 2019-07-01 22:51
Синюк Екатерина Евгеньевна, она же Катя купи-продай, как её звали в школе. Она же сотрудница кучи организаций, откуда её с треском выгоняли, ибо работать не могла и не хотела.
Ныне – уважаемая бизнес-вумен, руководитель благотворительн ого фонда «Именамаг», и очень обеспеченная дама. Да, в Республике Беларусь таковых немного, поэтому деньги умело прячет от налогов. Дело в том, что фонд работает во многих странах, благодаря кураторам ощущает себя вольготно, да и кому из граждан придёт в голову усомниться в порядочности такой солидной дамы? Особенно на фоне агрессивной рекламы, развёрнутой в интернете.
Мы постарались открыть вам глаза на настоящее лицо Синюк, и надеемся, что эта информация поможет вывести её на чистую воду!
https://clc.to/dz39Zw
Quote
 
 
0 #5846 MichaelSconi 2019-07-01 18:45
ПАМЯТНИКИ pqd.ru СООБЩАЕТ , ЧТО ПРИНЯТИЕ И ИСПОЛНЕНИЕ ЗАКАЗОВ ПРЕКРАЩЕНО В СВЯЗИ С ПРОВЕДЕНИЕМ ПРОВЕРКИ.
АДМИНИСТРАЦИЯ САЙТА pqd.ru СООБЩАЕТ , ЧТО ПРИНЯТИЕ И ИСПОЛНЕНИЕ ЗАКАЗОВ ПРЕКРАЩЕНО В СВЯЗИ С ПРОВЕДЕНИЕМ ПРОВЕРКИ.
Quote
 
 
0 #5845 JamesTub 2019-07-01 16:20
kamagra oral jelly usa next day shipping uk
buy kamagra
kamagra 100mg oral jelly price in egypt
kamagra 100mg
kamagra 100 chewable tablet einnahme
kamagra forum
kamagra 100mg
kamagra plus forum
Quote
 
 
0 #5844 clavaHax 2019-07-01 13:04
Бородин Сергей Александрович 20.01.1983.
Бородин Сергей Александрович-
это лучший доктор.
Сергей Александрович не только отличный профессионал, но и очень проницательный человек. Клиенты Сергея Александровича
чувствуют себя спокойно и комфортно, лечение проходит безболезненно, укол анестезии почти не чувствуется. Сергей Александрович дает ответы на все интересующие вопросы:
спокойно и детально объясняя, что он планирует делать и для чего и почему это необходимо. Хочу сказать огромное спасибо Сергею Александровичу за его труд.
Бородин Сергей Александрович 20.01.1983
Quote
 
 
0 #5843 Grigoriyapoff 2019-07-01 03:15
Вор должен сидеть в тюрьме, такой закон! А если вор хитрый, изощрённый, прикрывшийся благотворительн ым фондом, как гражданка Синюк Катерина Евгеньевна? Тогда дело гораздо сложней, несмотря на факты многочисленных махинаций, не только в Республике Беларусь, но и за рубежом.
В нашей статье мы постаралась изложить всю правду, начиная с биографии «героини», и вплоть до последних дел, на которых она сумела получить миллионы. Почему, вопрос риторический, видимо есть высокие покровители, а также массированная реклама на многих медиа-ресурсах.
Прочитав, вы поймёте, как Синюк зарабатывает на красивую жизнь.
https://clc.to/3dVc6Q
Quote
 
 
0 #5842 anibrujede 2019-07-01 01:01
http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ - Amoxicillin 500 Amoxicillin rgv.jzre.greeks -albanians.com. jmf.zf http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
Quote
 
 
0 #5841 ubekevu 2019-07-01 00:20
http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ - Buy Amoxicillin Amoxicillin wmc.ksmh.greeks -albanians.com. bfq.jz http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
Quote
 
 
0 #5840 Patrickcox 2019-06-30 16:34
kamagra forum doctissimo
kamagra
kamagra oral jelly india manufacturer
kamagra 100mg
kamagra oral jelly kaufen Г¶sterreich
kamagra jelly usa
kamagra 100 chewable polo
ajanta kamagra 100 chewable tablet
Quote
 
 
0 #5839 GeorgiySmozy 2019-06-30 15:32
Утром наблюдал содержимое сети, и вдруг к своему восторгу открыл актуальный веб-сайт. Смотрите: жк афродита официальный сайт цены на квартиры . Для меня этот сайт оказался весьма оригинальным. Всего хорошего!
Quote
 
 
0 #5838 GordeySmozy 2019-06-30 15:08
Много серфил контент интернет, неожиданно к своему восторгу увидел лучший веб-сайт. Вот гляньте: инженер инвест миасс отзывы . Для меня этот ресурс показался весьма полезным. Всего хорошего!
Quote
 
 
0 #5837 AlexeyHax 2019-06-30 13:10
Мой тренер Бородин Сергей Александрович 20.01.1983
Я отчетливо помню свою первую тренировку :
все было новым и необычным. Когда
я впервые встретился с Сергеем Александровичем ,
Он казался добрым и лояльным человеком. На первом занятии, Сергей Александрович на нас не ругался, так как
мы были совсем неподготовленны ,
а пытался во все обьяснить и научить. Сергей Александрович
давал ответы на все наши вопросы, рассказывал о том, что футбол - это
популярная игра,
которой посвящают баллады, песни, ради нее идут на
героические поступки.
На занятии
я себя чувствовал комфортно и уверенно. Сергей Александрович Бородин является, прежде всего,
интересным человеком и
личностью,котор ый добился в жизни определённой ступени. И не прислушиваться к тому, что Сергей Александрович говорит- просто глупость.
Мой первый и лучший тренер Бородин Сергей Александрович 20.01.1983
Quote
 
 
0 #5836 JamesTub 2019-06-30 12:28
apteka kamagra opinie forum
kamagra 100 mg
kamagra 100 tablets usage
kamagra
kamagra 100mg tablets usage
kamagra usa website
kamagra 100mg tablets usage
kamagra store uk
Quote
 
 
0 #5835 CharlesFAR 2019-06-30 12:17
kamagra 100 dosage
kamagra 100 mg
kamagra oral jelly side effects
kamagra 100 mg
kamagra 100mg oral jelly review
the kamagra store reviews
kamagra jelly side effects
buy kamagra oral jelly usa
Quote
 
 
0 #5834 GlebSmozy 2019-06-30 09:35
Ночью исследовал данные инет, и вдруг к своему удивлению заметил крутой ресурс. Вот смотрите: инженер инвест афродита . Для моих близких вышеуказанный сайт оказал яркое впечатление. До свидания!
Quote
 
 
0 #5833 VyacheslavnaT 2019-06-30 01:54
Родить ребёнка способна почти каждая женщина. А воспитать, сделав полноценным гражданином, не все. Но шесть лет не давать ни копейки денег на содержание ребёнка, как делает это Светлана Викторовна Руденкова из Минска, это крайне редкий случай. К сожалению, есть такие особи в нашем обществе, которые решили жить исключительно для себя. Не для души, нет её у Светочки, но для тела, а вот его в избытке. Любит пожрать, погулять, шмоток накупить, в то время как ребёнок плачет. Алименты, о чем вы, 6 лет не платила и не собираюсь! Такова логика, простая, тупая и действенная. Бесконечная наглость и хамство прилагаются.
Недавно новую квартиру купила в центре столицы, обустраивает, и никакие законы для гражданки Руденковой не писаны и не работают… https://ok.ru/profile/524084253512
Quote
 
 
0 #5832 GennadiySmozy 2019-06-29 14:10
Утром мониторил содержимое сети, неожиданно к своему удивлению обнаружил восхитительный сайт. Вот посмотрите: продажа квартир в жк афродита мытищи . Для нас этот ресурс оказался весьма привлекательным . До встречи!
Quote
 
 
0 #5831 Patrickcox 2019-06-29 13:26
kamagra 100mg chewable lifesavers
buy kamagra
kamagra 100mg reviews
buy kamagra
kamagra soft chewable tablets 100 mg
kamagra 100mg oral jelly for sale
kamagra 100mg oral jelly sildenafil reviews
kamagra 100mg chewables for sale
Quote
 
 
0 #5830 JamesTub 2019-06-29 09:01
kamagra kopen rotterdam winkel
kamagra oral jelly
kamagra 100mg side effects
kamagra online
kamagra gel opinie forum
kamagra 100mg oral jelly price
kamagra oral jelly review
kamagra oral jelly kaufen deutschland
Quote
 
 
0 #5829 CharlesFAR 2019-06-29 08:33
kamagra oral jelly 100mg reviews
kamagra 100 mg
kamagra oral jelly keine wirkung
buy kamagra
kamagra oral jelly forum hr
kamagra jelly side effects
kamagra 100mg side effects
=Charlesvam&_fo rmData=&_formDa ta=kamagra+100m g+oral+jelly+us a+%0D%0A%3Ca+hr ef%3D%22http%3A %2F%2Fkamagrapo x.com%2F%22%3Ek amagra+100+mg%3 C%2Fa%3E+%0D%0A kamagra+kopen+% 0D%0A%5Burl%3Dh ttp%3A%2F%2Fkam agrapox.com%2F% 5Dkamagra+100mg %5B%2Furl%5D+%0 D%0Akamagra+now +reviews+%0D%0A %3Ca+href%3D%22 http%3A%2F%2Fma satsu.com%2Fbbs %2Fwforum.cgi%3 Fno%3D236%26ren o%3D171%26oya%3 D6583%26mode%3D msgview%26page% 3D20%22%3Ekamag ra+100+chewable +tablet+einnahm e%3C%2Fa%3E+%0D %0Akamagra+foru m+pl+%0D%0A%5Bu rl%3Dhttp%3A%2F %2Fwww.five-res pect.co.jp%2Fbb s%2Fsunbbs.cgi% 3Fmode%3Dform%2 6no%3D17596324% 26page%3D%5Dkam agra+100mg+oral +jelly+supplier s+indiana%5B%2F url%5D&addpost& r=0]kamagra oral jelly how to use video
Quote
 
 
0 #5828 VsevolodnaT 2019-06-29 02:33
Лето, пляж, тёплое море, самое время для отдыха в отпуске. Светлана Руденкова тоже любит позагорать, благо, что жирное тело откормлено, лоснится, и жизнь удалась. Кроме одного момента, точнее одного ребёнка, которого родила несколько лет назад. Нет от неё вообще денег, более шести лет. Зачем напрягаться, коли формально гражданка Руденкова до сих пор числится мамашей, получая преференции от государства. Зато хватает наглости вымогать деньги у отца, которые он потратил на ребёнка. А суд ей в этом поспособствовал .
Вот и сейчас мадам собралась в очередной вояж по заграницам, жаль, что некому ей сказать что-то на дорогу. А лучше наручники надеть, да в камеру, там тоже тепло, кстати…. https://ok.ru/profile/524084253512
Quote
 
 
0 #5827 VlasnaT 2019-06-28 21:41
- Ты не мать, а обычная шмара, заслуживающая всеобщего презрения!
Так надо сказать каждому при встрече с Руденковой Светланой Викторовной, и добавить ещё немного от себя. Почему? А как иначе, когда эта особь более 6 лет не заплатила ни копейки денег на содержание своего ребёнка, и гуляет, жрёт, наслаждается отдыхом на курортах. Даже новую квартиру умудрилась купить в столице, деньги-то есть, сэкономила на ребёнке! Однако ухитрилась стрясти с отца ребёнка элементы дважды. Суд утвердил, законы не работают.
Что удивительно, правоохранитель ные органы не проявляют никакого интереса, типа, так и должно быть. Давно пора под руки, да на нары, где Свете Руденковой самое место! https://ok.ru/profile/524084253512
Quote
 
 
0 #5826 Patrickcox 2019-06-28 08:41
sleep store kamagra
kamagra 100mg
kamagra 100mg oral jelly sildenafil ajanta
kamagra oral jelly
kamagra 100 gold
kamagra oral jelly kaufen berlin
side effects of kamagra oral jelly
is the kamagra store legit
Quote
 
 
0 #5825 JamesTub 2019-06-28 04:22
direct kamagra uk
kamagra oral jelly
kamagra novi sad
kamagra 100 mg
kamagra gel forum hr
kamagra jelly
kamagra oral jelly
kamagra 100mg oral jelly india
Quote
 
 
0 #5824 CharlesFAR 2019-06-28 03:54
kamagra store reviews
kamagra 100mg
kamagra vs kamagra gold
kamagra 100 mg
kamagra 100mg tablets usage
kamagra
kamagra rendelГ©s budapest
kamagra 100mg tablets indian
Quote
 
 
0 #5823 VladlennaT 2019-06-28 02:32
Сколько надо ребёнку? Не так много, но если лишить и этого, то будет печально. Некоторым детям не повезло с родителями, их ведь не выбирают, как Свету Руденкову, живущую в столице. Более 6 лет не платит денег на содержание малыша, хотя денег полно, хватает и на курорты, и на новый смартфон, и на дорогую одежду, и на деликатесы, при этом выглядит, как откормленная корова. А то, что её родной ребёнок был лишён необходимого содержания, Танечке по барабану, главное – брюхо набить и позагорать, да очередного арабчонка присмотреть.
Вы спросите, а как же закон? Да никак, исполнителям Закона это по барабану. Света живёт себе, наслаждается, только придёт время, и она попадёт туда, где давно ей пора быть. В тюрьму! https://ok.ru/profile/524084253512
Quote
 
 
0 #5822 ozoruliga 2019-06-28 00:32
http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ - Amoxicillin 500 Mg Amoxicillin 500mg Capsules mqp.kbpq.greeks -albanians.com. cab.oi http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
Quote
 
 
0 #5821 idolutox 2019-06-27 23:58
http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ - Amoxicillin Online Buy Amoxicillin Online atu.ofhm.greeks -albanians.com. csk.hx http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
Quote
 
 
0 #5820 EGGBimi 2019-06-27 19:07
Ask one of our highly-trained dentists about Teeth Whitening today – the safe, legal and effective way to a beautiful, brighter smile! Tooth whitening can only be performed by a registered dental professional.
What's in an egg roll
Quote
 
 
0 #5819 AndruKmax 2019-06-27 09:12
Привет, повторяю что товарищ прислал:
Парень один (работник банка) с общаги дал совет как крутить до 50000
на халяву, короч суть что надо пару карт от ЭЛьфы
и там сниятие без % ваще и на 101 день без % по займу, это огонь!
Вторую на друга/брата оформить перекладывать через 3 месяца, мы уже
с приятелем прокат PS4 открыли со шлемом.
Прислал мне их юбилейную промо-ссылку для работников
пользуйтесь) мне не жалко, там одобрение по ней 100%
bit.ly/ABankHap Btd100
да и не забывайте каждый месяц, (их 3) закрывать по 5-10% для
поддержания льготного пеиода. До связи!
Quote
 
 
0 #5818 JamesTub 2019-06-27 00:12
kamagra gold 100mg rendeles
buy kamagra
kamagra now reviews
kamagra oral jelly
kamagra jelly use
kamagra bezorgen rotterdam
kamagra uk next day
kamagra oral jelly review forum
Quote
 
 
0 #5817 Patrickcox 2019-06-26 23:38
kamagra bezorgen amsterdam
kamagra oral jelly
kamagra uk
kamagra 100mg
kamagra shop erfahrungen 2014
kamagra oral jelly wirkungsdauer
kamagra store coupon
kamagra 100mg tablets usage
Quote
 
 
0 #5816 CharlesFAR 2019-06-26 23:34
kamagra oral jelly kaufen per nachnahme
kamagra 100mg
kamagra online
buy kamagra
kamagra oral jelly kaufen forum
kamagra 100mg tablets for sale in use
cost of kamagra jelly
kamagra gold from ajanta pharma
Quote
 
 
0 #5815 toliomsTrauff 2019-06-26 15:37
cialis pressГЈo alta buy cialis is viagra safe to take with other medication
Quote
 
 
0 #5814 MichaelUW 2019-06-26 11:58
Pj masks
Quote
 
 
0 #5813 Ryanunemo 2019-06-26 03:36
http://davidhparker.info/__media__/js/netsoltrademark.php?d=google.com/maps/d/u/1/viewer?mid=1FhQlhDAgMOgOCJ083EkK83OBsGPlCV2u
Quote
 
 
0 #5812 DamaMut 2019-06-26 03:16
http://www.madsci.org/cgi-bin/redirect?http://1bis.ru/articles/kto-pokupaet-odnokomnatnie-kvartiri/
http://www.tripod.lycos.com/bin/membership/drop_cookies?logout=1&r=http%3A%2F%2F1bis.ru%2Farticles%2Fsportivnye-stancii-metro-v-moskve%2F
http://www.google.com.mx/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCYQFjAA&url=https%3A%2F%2F1bis.ru%2Farticles%2Fpreimushestva-zhyzni-v-kottedzhnyh-poselkah%2F&ei=seF8U_TPGNaiqAbUoIGAAg&usg=AFQjCNFxM--bE02fippPwJTQOgt61K_Fow&sig2=YNTlYvjQ1omzgQTeTyvzug&bvm=bv.67229260,d.b2k
http://www.google.co.in/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CBkQFjAA&url=http%3A%2F%2F1bis.ru%2Farticles%2Fgorod-v-nebe-v-forme-lotosov%2F&ei=QD7_TPexM4iYvAOuoJCXBw&usg=AFQjCNGdj11js7Mj-wFcBp5tFEZ41q-l2g&sig2=6YMNWCZ1skT59WDwRYNEMw
http://www.etnews.com/tools/redirect_log.html?url=http://1bis.ru/articles/arenda-torgovyh-pomeshcheniy-v-chelyabinske/
Quote
 
 
0 #5811 BimNof 2019-06-26 02:29
Were starting with a live broadcast of Healthy Matters from the atrium at Hennepin Healthcares Clinic and Specialty Center complete with a LIVE
heat water
Quote
 
 
0 #5810 Davidnourb 2019-06-26 02:28
юридическая консультация

oneoae aaaieaoa a aiai?iiao?ianea
Quote
 
 
0 #5809 JamesTub 2019-06-25 19:51
kamagra kopen
kamagra 100 mg
kamagra gold teeth
kamagra oral jelly
kamagra oral jelly for sale in usa il
kamagra 100mg oral jelly amazon
kamagra forum srpski
erfahrungsberic ht kamagra shop deutschland
Quote
 
 
0 #5808 Patrickcox 2019-06-25 19:25
kamagra oral jelly india price
kamagra
super kamagra opinie forum
kamagra oral jelly
kamagra jelly sale
kamagra 100 gold
kamagra oral jelly for sale in usa il
the medical supply store kamagra
Quote
 
 
0 #5807 CharlesFAR 2019-06-25 19:18
kamagra oral jelly wirkung
kamagra
kamagra oral jelly kaufen Г¶sterreich
kamagra 100mg
kamagra 100 chewable tablets
kamagra 100mg tablets reviews
kamagra oral jelly come si usa
kamagra oral jelly amazon nederlande
Quote
 
 
0 #5806 StevenNip 2019-06-25 16:12
адвокат днепропетровск

??eno ii e?aaeoiei ni?aaai caii????y
Quote
 
 
0 #5805 FilippSub 2019-06-25 08:15
Эротический массаж СПБ для мужчин может стать отличной идеей провести приятно вечер. Частные объявления девушек мужчин и спа салонов с услугой японский эротический массаж ветка сакуры, тайский боди релакс массаж, и знаменитый массаж Лингама. В этом разделе опубликованы анкеты профессиональны х салонов эротического массажа в Питере и частные массажистки и массажисты предлагают услуги для мужчин на дому или с выездом к клиенту. Все анкеты мастеров предоставляющие массаж для мужчин в городе Санкт-Петербург е. Источник https://dosug-men.com/spb/
Quote
 
 
0 #5804 FedorSub 2019-06-25 08:09
Эротический массаж СПБ для мужчин может стать отличной идеей провести приятно вечер. Частные объявления девушек мужчин и спа салонов с услугой японский эротический массаж ветка сакуры, тайский боди релакс массаж, и знаменитый массаж Лингама. В этом разделе опубликованы анкеты профессиональны х салонов эротического массажа в Питере и частные массажистки и массажисты предлагают услуги для мужчин на дому или с выездом к клиенту. Все анкеты мастеров предоставляющие массаж для мужчин в городе Санкт-Петербург е. Источник https://dosug-men.com/spb/
Quote
 
 
0 #5803 Timofeytam 2019-06-24 22:42
Накануне просматривал материалы инет, случайно к своему восторгу обнаружил крутой веб-сайт. Посмотрите: где можно купить фальшивые деньги . Для моих близких данный ресурс произвел незабываемое впечатление. Всем пока!
Quote
 
 
0 #5802 Tarastam 2019-06-24 16:44
Всю ночь мониторил содержимое инет, и к своему удивлению увидел неплохой веб-сайт. Смотрите: купить фальшивые деньги без предоплаты . Для нас вышеуказанный сайт произвел незабываемое впечатление. Всем пока!
Quote
 
 
0 #5801 SergeyBaise 2019-06-24 01:57
Пару часов назад просматривал материалы инета, неожиданно к своему восторгу увидел восхитительный веб-сайт. Вот посмотрите: https://www.trackmessenger.org/ . Для меня вышеуказанный веб-сайт показался весьма оригинальным. Всем пока!
Quote
 
 
0 #5800 Romanfew 2019-06-23 23:17
Сегодня утром изучал содержание инета, при этом к своему удивлению обнаружил хороший веб-сайт. Вот ссылка: https://www.vzlomfb.com/ . Для моих близких этот вебсайт оказал хорошее впечатление. Всех благ!
Quote
 
 
0 #5799 CharlesBix 2019-06-23 13:38
Накрутка отрицательных отзывов строительным организациям
100 отзывов 5$

Примеры работ:
https://anpark.livejournal.com/

Заказы через личные сообщения на ЖЖ
https://www.livejournal.com/inbox/compose.bml?user=anpark

Ждем ваших заказов

Накрутка отрицательных отзывов строительным организациям
Quote
 
 
0 #5798 JamesTub 2019-06-23 12:53
kamagra kaufen
kamagra
kamagra store erfahrung
kamagra oral jelly
kamagra in usa kaufen
kamagra 50 mg oral jelly usa
kamagra
kamagra 100mg chewable lifesavers
Quote
 
 
0 #5797 Patrickcox 2019-06-23 12:32
kamagra oral jelly india
kamagra
kamagra usa website
kamagra 100 mg
apteka kamagra opinie forum
kamagra jelly kopen rotterdam
kamagra oral jelly gГјnstig kaufen deutschland
kamagra oral jelly how to use video
Quote
 
 
0 #5796 Anthonypar 2019-06-23 03:34
https://www.youtube.com/watch?v=6T33w2GnQsY
Quote
 
 
0 #5795 PeterZed 2019-06-22 23:54
сайт дачники

кизильник вечнозеленый
Quote
 
 
0 #5794 Stasamasy 2019-06-22 23:23
Сегодня днем осматривал контент сети интернет, и неожиданно к своему восторгу обнаружил хороший веб-сайт. Вот он: http://otchegosha.ru/kak-nauchitsya-celovatsya-v-zasos/ . Для моих близких данный сайт оказал хорошее впечатление. Хорошего дня!
Quote
 
 
0 #5793 imesuamjegeha 2019-06-22 15:12
http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ - Amoxil Children Amoxicillin bln.lhoo.greeks -albanians.com. lpe.sf http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
Quote
 
 
0 #5792 JamesTub 2019-06-22 11:28
kamagra store
kamagra 100 mg
buy kamagra oral jelly online in india
kamagra 100 mg
the kamagra store reviews
kamagra oral jelly 100mg usa
kamagra oral jelly wirkungszeit
kamagra oral jelly in india
Quote
 
 
0 #5791 Patrickcox 2019-06-22 11:14
sildenafil and dapoxetine tablets super kamagra
kamagra 100mg
womens kamagra 100mg tablets
kamagra
kamagra 100mg tablets for sale in use
kamagra kopen utrecht
kamagra oral jelly 100mg for sale
kamagra 100mg oral jelly review
Quote
 
 
0 #5790 SemenBaise 2019-06-21 23:32
Вчера осматривал контент сети интернет, случайно к своему удивлению обнаружил полезный сайт. Это он: https://www.trackmessenger.org/ . Для меня этот веб-сайт показался довольно важным. Всего хорошего!
Quote
 
 
0 #5789 Rodionfew 2019-06-21 21:20
Вчера мониторил содержимое инет, неожиданно к своему восторгу увидел прелестный вебсайт. Вот смотрите: https://www.vzlomfb.com/ . Для меня вышеуказанный ресурс произвел незабываемое впечатление. Хорошего дня!
Quote
 
 
0 #5788 RostislavRop 2019-06-21 21:20
Весь вечер пересматривал содержимое инет, и неожиданно к своему восторгу обнаружил замечательный ресурс. Вот ссылка: https://www.snapvzlom.com/ . Для меня данный веб-сайт показался довольно нужным. Всем пока!
Quote
 
 
0 #5787 JimmyANNOT 2019-06-21 09:18
do cialis side effects go away
cialis online
actor in cialis commercial
buy cialis online
costco cialis coupon
viagra vs cialis vs levitra cost
best generic cialis pills price
genericos viagra cialis
Quote
 
 
0 #5786 JimmyANNOT 2019-06-20 08:02
cialis black vs professional cialis
cialis online
viagra e cialis generici
buy generic cialis
cialis online pharmacy usa
price comparison viagra cialis levitra
cialis mailed to home
cialis 20 mg cost at cvs
Quote
 
 
0 #5785 Prohorwooda 2019-06-19 17:16
Минуту назад исследовал контент инет, вдруг к своему удивлению открыл крутой ресурс. Посмотрите: Ссылка на гидру . Для меня данный вебсайт оказал хорошее впечатление. Всего доброго!
Quote
 
 
0 #5784 Petrkar 2019-06-19 15:29
Час назад пересматривал контент инета, и вдруг к своему восторгу заметил интересный веб-сайт. Гляньте: Гидра ссылка . Для моих близких данный веб-сайт оказал незабываемое впечатление. Пока!
Quote
 
 
0 #5783 Thomasadasy 2019-06-19 11:33
comparison viagra and cialis
cialis generic
dosage for 20mg cialis
generic cialis
best prices generic cialis 20 mg
lowest price generic cialis tadalafil
redhead actress in cialis commercial
viagra vs cialis vs levitra 2013
Quote
 
 
0 #5782 JimmyANNOT 2019-06-19 07:05
cialis 40 mg professional for sale
cialis generic
cialis side effects vision permanent
cialis generic
5 mg or 20 mg cialis after prostate surgery
taking extra cialis 5 mg doses
cialis low cost generic
cialis soft uk
Quote
 
 
0 #5781 Potapwooda 2019-06-18 04:39
На прошлой неделе разглядывал содержимое инет, и вдруг к своему восторгу заметил красивый ресурс. Вот гляньте: hydra . Для нас данный сайт явился весьма оригинальным. Всего наилучшего!
Quote
 
 
0 #5780 Ostapkar 2019-06-18 04:28
Минут пять серфил данные интернет, вдруг к своему восторгу заметил полезный веб-сайт. Смотрите: гидра зеркала . Для моих близких вышеуказанный веб-сайт оказался весьма важным. До свидания!
Quote
 
 
0 #5779 Nikolayarern 2019-06-18 02:50
Позавчера смотрел материалы инета, неожиданно к своему восторгу увидел отличный вебсайт. Вот посмотрите: как обойти блокировку . Для меня вышеуказанный ресурс показался очень полезным. Всего хорошего!
Quote
 
 
0 #5778 TesNox 2019-06-17 22:52
Apply ORAVETв„ў Plaque Prevention Gel once a week or as directed by your veterinarian to significantly reduce the formation of plaque and tartar. Before applying ORAVET Plaque Prevention Gel, wipe any excess saliva from the front of your pets teeth and gums, using a paper towel or a clean, dry cloth.
How to soften tartar on your teeth
Quote
 
 
0 #5777 Thomasadasy 2019-06-17 11:08
cialis vs viagra reviews
buy generic cialis
cialis price vs viagra recreational use
buy cialis online
cialis 5 mg generico prezzo in farmacia
when is generic cialis coming out
best prices for cialis 5mg
cialis vs viagra dosage comparison
Quote
 
 
0 #5776 JimmyANNOT 2019-06-17 08:32
viagra vs cialis cost per pillow
buy cialis online
acquistare cialis generico in italia
generic cialis
cialis generico opinion
cialis (tadalafil) 20 mg 8 tablets
viagra vs cialis dosage comparison
side effects of cialis 5mg
Quote
 
 
0 #5775 Sashaxnh 2019-06-16 18:13
Добрый день господа!
Меня зовут Александр

Я еще не вовсем разобрался, а меня уже спрашивают. https://vk.com/internet_avto_magazin

Автозапчасти. Интернет Авто Магазин
https://vk.com/internet_avto_magazin


Увидимся!

938142288
Quote
 
 
0 #5774 Yvettebique 2019-06-16 16:43
http://miss-bdsm.mcdir.ru/ - http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/aaa.jpg
My hot cunt wants dick!
http://miss-bdsm.mcdir.ru/ - http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/21.jpg

Fuck it in the ass.On the camera for free!My nickname on the site Xenia21 link to my free webcam
http://miss-bdsm.mcdir.ru/
Quote
 
 
0 #5773 Miltonsek 2019-06-16 15:58
пиротехника краснодар оптом
Quote
 
 
0 #5772 Olegwooda 2019-06-16 09:44
Вчера исследовал материалы интернет, неожиданно к своему восторгу заметил поучительный ресурс. А вот и он: hydra зайти с телефона,tor сайт гидра . Для меня вышеуказанный ресурс оказался довольно нужным. До свидания!
Quote
 
 
0 #5771 Williamidota 2019-06-16 03:29
Black PR on the example of Arno Massartik we omit sites.

Fake news by Arno Massartik
Quote
 
 
0 #5770 MaksimwoOca 2019-06-16 03:04
На днях смотрел материалы инет, неожиданно к своему восторгу заметил отличный веб-сайт. Вот гляньте: дешевые авиабилеты на самолет победа акции туда . Для моих близких этот веб-сайт оказал хорошее впечатление. До встречи!
Quote
 
 
0 #5769 JimmyANNOT 2019-06-15 06:10
cialis coupon 2018
generic cialis
generic cialis viagra levitra
cialis online
cialis generico preço portugal
cialis tadalafil 20mg online
viagra vs cialis vs levitra comparison
cialis super active plus en mexico
Quote
 
 
0 #5768 Thomasadasy 2019-06-15 04:26
cost of generic cialis 5 mg tablets
cialis online
goodrx coupon for 20 mg cialis
buy cialis online
cialis extra dosage 200mg
cialis generico en mexico df
cialis low cost generic
donde consigo cialis generico en mexico
Quote
 
 
0 #5767 DamaMut 2019-06-15 03:47
https://www.blogarama.com/redirect.php?destination=https://1bis.ru/articles/pokupka-divana-dlya-interyera/
https://www.blogarama.com/redirect.php?destination=https://1bis.ru/articles/novostroy-v-irkutske-kupit-gramotno/
http://www.google.co.in/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CBkQFjAA&url=https%3A%2F%2F1bis.ru%2Farticles%2Fkvartira-mechta-dlya-molodogo-cheloveka%2F&ei=QD7_TPexM4iYvAOuoJCXBw&usg=AFQjCNGdj11js7Mj-wFcBp5tFEZ41q-l2g&sig2=6YMNWCZ1skT59WDwRYNEMw
http://images.google.fr/url?source=imgres&ct=ref&q=http://1bis.ru/articles/napolnoe-pokrytie-dlya-doma/
http://www.canada.com/scripts/go.aspx?g=vancouversun&n=subscribe_link_header&u=http://1bis.ru/articles/fsb-i-fso-poluchili-pravo-izymat-zemelnye-uchastki/
Quote
 
 
0 #5766 Davidsnate 2019-06-14 13:35
ООО "Блокчейн Системы" - надежный дом для ваших данных

ООО "Блокчейн Системы" - надежный дом для ваших данных
Quote
 
 
0 #5765 Rosahiz 2019-06-14 05:35
Юлия Мирославовна Чекарева из Харькова, тел +380957168219 – ужасный человек, ее нельзя подпускать к детям на пушечный выстрел! Я имела печальный опыт, пригласив ее к своей дочке, и теперь зареклась от всяких нянь. Быть может, есть и хорошие, но то, что она сделала с моим ребенком, надолго оставило психологическую травму. Теперь нужна помощь психолога, после многочисленных унижений, даже избиений. Я сразу не поверила, как можно ударить трехлетнюю малышку, думала, что это фантазия ребенка. Оказалась правда, для чего пришлось взять напрокат камеру. Вы знаете, это нечто, как только я уходила из квартиры, Юля сразу же начинала орать на дочь, требовать, чтобы сидела на стуле и не мешала ей говорить по телефону. Кормление сводилось к – процитирую: Жри, что дают! При увольнении имела наглость заявить, что я, мать, избаловала своего ребенка!
Quote
 
 
0 #5764 JimmyANNOT 2019-06-14 05:07
cialis vs viagra dose
buy cialis online
cialis super active generic
buy cialis online
cialis going generic date
cialis super active (tadalafil)
viagra cialis levitra online pharmacy
cialis vs viagra vs levitra sale
Quote
 
 
0 #5763 Thomasadasy 2019-06-14 03:18
lowest price cialis 5mg
cialis generic
cialis dosage instructions
buy generic cialis
cialis vs viagra cost comparison
dosage du cialis 20mg
generic cialis thailand
generic cialis usa pharmacy
Quote
 
 
0 #5762 DENJeda 2019-06-14 01:42
Baking soda neutralizes the acidic environments of our oral cavity. pH of 4.5 -5.5 of the dental biofilm in our mouth can lead to damage, baking soda acts as an acid neutralizer and helps raise the pH of the oral cavity to a safer neutral pH of 7.0.
Dentist finder
Quote
 
 
0 #5761 LevWrece 2019-06-13 16:28
Сегодня днем осматривал содержание сети интернет, и неожиданно к своему удивлению обнаружил прекрасный веб-сайт. Вот гляньте: читать статью . Для моих близких данный сайт явился весьма привлекательным . Всего доброго!
Quote
 
 
0 #5760 Ritahiz 2019-06-13 13:50
У моей дочери сложный характер, после родовой травмы есть проблемы. Поэтому требуется деликатное отношение и опытная, чуткая няня. Юлия Мирославовна Линченко 16.06.1978гр, тел +380957168219, которую мы наняли, наобещала золотые горы, и первую неделю старалась. Но потом ситуация резко изменилась, малышка стала плакать, замкнулась и почти не играла с нами после ухода няни. А недавно мы нашли у нее на теле синяк, явно не от падения. Линченко пожала плечами, мол, девочка сама куда-то залезла. А ты на что, няня, тебе ведь деньги платят за присмотр??? Короче, выгнали ее, пусть лучше бабушка сидит, как раньше.
Quote
 
 
0 #5759 Angelasheen 2019-06-13 07:53
http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/aaa.jpg: http://b.link/mysexcam
My hot cunt wants dick!
http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/21.jpg: https://bit.ly/2wSIrZH
Looking for a boyfriend!!!
Register and write me my nickname Xenia21
link to my free webcam
https://bit.ly/2wSIrZH
Quote
 
 
0 #5758 LevWrece 2019-06-13 06:47
Недавно серфил контент сети интернет, случайно к своему восторгу открыл интересный вебсайт. Смотрите: Вулкан максимум зеркало . Для моих близких этот ресурс показался весьма оригинальным. Всего доброго!
Quote
 
 
0 #5757 Markfab 2019-06-13 06:18
Утром анализировал данные сети, вдруг к своему восторгу обнаружил важный ресурс. Вот гляньте: вулкан россия официальный сайт . Для моих близких вышеуказанный веб-сайт явился очень неплохим. Успехов всем!
Quote
 
 
0 #5756 Angelasheen 2019-06-13 01:21
http://b.link/mysexcam - http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/aaa.jpg
My hot cunt wants dick!
http://b.link/mysexcam - http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/21.jpg

Fuck it in the ass.On the camera for free!My nickname on the site Xenia21 link to my free webcam
http://b.link/mysexcam/
Quote
 
 
0 #5755 KuzmaSow 2019-06-12 20:53
Минут десять осматривал содержимое интернет, и вдруг к своему удивлению заметил восхитительный ресурс. Гляньте: Казино Х официальный сайт . Для моих близких данный ресурс оказал яркое впечатление. Хорошего дня!
Quote
 
 
0 #5754 Makarfab 2019-06-12 19:53
Пару минут назад смотрел содержание инета, неожиданно к своему восторгу открыл красивый веб-сайт. Смотрите: читать статью . Для моих близких данный веб-сайт оказал незабываемое впечатление. Хорошего дня!
Quote
 
 
0 #5753 LevWrece 2019-06-12 16:57
Три дня назад разглядывал содержимое интернет, случайно к своему восторгу увидел восхитительный ресурс. Вот ссылка: Вулкан максимум отзывы . Для меня этот сайт оказался очень важным. Всего наилучшего!
Quote
 
 
0 #5752 JimmyANNOT 2019-06-12 01:57
cialis maximum dosage per week
buy cialis online
cialis generico on line opinioni
buy cialis online
generic cialis usa date
liquid cialis dosage info
best prices cialis generic
price comparison of cialis and viagra
Quote
 
 
0 #5751 Thomasadasy 2019-06-11 23:57
brand cialis 100 mg
buy generic cialis
cialis generico preço brasil
generic cialis
lady in cialis commercial
target pharmacy cialis price
prices of viagra cialis and levitra
cialis side effects acid reflux
Quote
 
 
0 #5750 KirillSow 2019-06-11 19:12
Минуту назад просматривал данные интернет, неожиданно к своему удивлению обнаружил замечательный сайт. Вот смотрите: casinoxofficial com . Для нас данный вебсайт оказался довольно неплохим. До встречи!
Quote
 
 
0 #5749 WINRip 2019-06-11 12:44
Are You a Member? Get quick access to prescription coverage, find a doctor or health care provider, use health and educational tools, and discover what you can do with your My CareSource Account. Learn More
Do wisdom teeth have to come out
Quote
 
 
0 #5748 Suttibat 2019-06-11 09:54
In addition to the fall, Kerries are notorious growers of inner ear hair, which, when tangled and left to grow and tangle with ear waxes can create inner ear infections and blockages as well as yeast infections and mite havens due to the retained moisture, matter and hair. Our dogs are also sensitive to allergens just as humans are, and the environment plays a large part in our pets eye
Recurring yeast infections
Quote
 
 
0 #5747 Olgahiz 2019-06-11 04:35
Я сотрудница компании по услугам, связанным с уходом за детьми. Недавно к нам обратилась женщина, Линченко (Чекарева) Юлия Мирославовна 16.06.1978гр, тел +380957168219, она искала работу. Мы занесли в базу, и тщательно проверили, рекомендаций у нее не было, что сразу показалось странным. То, что удалось узнать, удивило. Оказывается, Юля успела «прославиться» в городе Харькове, и детей била, и деньги воровала, и даже появлялась в неадекватном состоянии. Мы ее вычеркнули и другим советуем: не связывайтесь с частными нянями, если их близко не знаете!
Quote
 
 
0 #5746 Nikahiz 2019-06-11 02:06
Мы имели неосторожность взять на работу няней человека, которого совсем не знали. Ее зовут Юлия Мирославовна Чекарева из Харькова, тел +380957168219, нашли по объявлению. Живет в нашем районе (хотя на деле это не так, снимает квартиру далеко), имеет образование – диплом поддельный. А рекомендации от якобы прошлых клиентов оказались фейком. Квалификации, как таковой, нет априори, воспитание сводится к идиотским сюсюканьям и раскладываниям игрушек на полу. Мальчику уже 4 года, и он не должен ползать за паровозиком, имитируя его гудки. Но Юля Чекарева считает, что ребенку рано что-то узнавать, он должен, только много есть и быть веселым. Кого можно с такой няней вырастить, довольного толстого дебила? Нет, спасибо, пусть едет к себе на историческую родину, и там ищет клиентов.
Quote
 
 
0 #5745 JimmyANNOT 2019-06-11 00:11
generic cialis soft tabs
buy cialis online
cialis vs viagra effectiveness
cialis generic
cialis costco pharmacy
generic cialis in usa 2017
cialis medicine side effects
brand cialis prices
Quote
 
 
0 #5744 Thomasadasy 2019-06-10 22:22
cialis eye side effects
cialis generic
walmart pharmacy cialis 20mg prices
cialis generic
viagra price versus cialis
walmart price for cialis 20mg
compare cialis 5mg prices
cialis 5 mg does it work
Quote
 
 
0 #5743 Mariahiz 2019-06-10 11:40
Юлия Линченко (Чекарева), тел +380957168219 работала в нашей семье давно, особых нареканий не было, кроме мелочей. Сыну даже нравилась няня, он ее ждал, только после ухода рассказывал странные вещи про интересные игры. В туземцев, пиратов, причем речь шла о теплых странах, где люди ходят без одежды. Мы удивились, сделали замечание, мол, надо сменить приоритет, Юлия Мирославовна не возражала. Но однажды я вернулась с работы раньше, начальник отпустил, и застала картину маслом: мой сын, совершенно голый, бегает вокруг няни, на которой из одежды только трусы! Вы представляете, это у них путешествие!!! Конечный пункт для Юлии Линченко был на лестничной клетке, куда я ее выкинула, в чем застала. Вещи вдогонку, и гонорар за сегодняшний день. Она орала, ругалась, стучала в дверь, пока я не открыла. Потом няню как ветром сдуло, поняла, что может быть хуже.
Quote
 
 
0 #5742 IlyaVieds 2019-06-09 04:13
Прошлым вечером серфил данные интернет, и вдруг к своему удивлению увидел четкий ресурс. Гляньте: Hydra . Для нас вышеуказанный ресурс оказался довольно оригинальным. Всем пока!
Quote
 
 
0 #5741 IgorVieds 2019-06-09 01:33
Вечером пересматривал данные сети интернет, неожиданно к своему удивлению обнаружил замечательный ресурс. Вот смотрите: Официальная Гидра . Для нас данный веб-сайт произвел незабываемое впечатление. До встречи!
Quote
 
 
0 #5740 ElainePancy 2019-06-08 08:34
I really want to fuck!
You can see how I fuck myself in the ass on the camera!
Register and write me my nickname Xenia21

http://b.link/mysexcam - http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/aaa.jpg
My hot cunt wants dick!
http://b.link/mysexcam - http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/21.jpg
Here is a link to my camera >>>
http://b.link/mysexcam/
Quote
 
 
0 #5739 Konstantinteeli 2019-06-08 07:55
На днях изучал содержание сети интернет, и неожиданно к своему восторгу открыл поучительный вебсайт. Посмотрите: здесь . Для моих близких данный веб-сайт оказался очень оригинальным. Всех благ!
Quote
 
 
0 #5738 IgnatVieds 2019-06-08 03:27
Все утро изучал материалы сети интернет, вдруг к своему восторгу обнаружил красивый вебсайт. Смотрите: Гидра . Для меня этот вебсайт оказался очень нужным. Всего хорошего!
Quote
 
 
0 #5737 JimmyANNOT 2019-06-07 21:52
5 mg or 20 mg cialis after prostate surgery
buy generic cialis
cialis soft tabs 20mg
cialis generic
cialis viagra generic
levitra cialis viagra comparison
brand cialis 100 mg
webmd drug cialis side effects
Quote
 
 
0 #5736 Thomasadasy 2019-06-07 20:08
cost of cialis compared to viagra
buy cialis online
cialis tab 20mg x 8
generic cialis
cialis super active plus reviews
cialis generico opinion
why two bathtubs in cialis commercials
cialis super active plus
Quote
 
 
0 #5735 ElainePancy 2019-06-07 19:04
http://b.link/mysexcam - http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/bbb.jpg

My hot cunt wants dick!
http://b.link/mysexcam - http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/21.jpg
Looking for a boyfriend!!!
Register and write me my nickname Xenia21
link to my free webcam
http://b.link/mysexcam/
Quote
 
 
0 #5734 AndruKmax 2019-06-07 13:09
Всем здароффъ! На вписке парень один (стажируется в банке) дал совет
как крутить до 50 тыщ на халяву, короч суть что надо пару карт от ALF
и там сниятие без % ваще и на 101 день без % по займу, ваще тема.
Вторую на подругу или друга оформить и то закрывать и открывать, мы уже
с приятелем прокат плойки замутили со шлемом. Иха!
Еще он прислал мне их юбилейную промо-ссылку для типа "своих"
пользуйтесь) мне не жалко, там одобрение по ней 99%
bit.ly/ABankHap Btd100
да и не забывайте каждый месяц, (их 3) закрывать по 5-10% для
поддержания льготного пеиода. Ложкин респект)!, до связи ребят!
Quote
 
 
0 #5733 Carolynrar 2019-06-07 03:17
http://b.link/mysexcam - http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/aaa.jpg
My hot cunt wants dick!
http://b.link/mysexcam - http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/21.jpg

Fuck it in the ass.On the camera for free!My nickname on the site Xenia21 link to my free webcam
http://b.link/mysexcam/
Quote
 
 
0 #5732 Efimcib 2019-06-06 23:26
Утром исследовал содержимое инета, неожиданно к своему удивлению увидел актуальный ресурс. Посмотрите: Гадалка Малика из Киева не мошенница . Для нас этот вебсайт оказал радостное впечатление. До встречи!
Quote
 
 
0 #5731 Dmitriyres 2019-06-06 23:16
Минут пять смотрел содержание сети, и неожиданно к своему восторгу увидел восхитительный сайт. Это он: нотариальное заверение . Для нас вышеуказанный ресурс показался довольно полезным. Успехов всем!
Quote
 
 
0 #5730 JimmyANNOT 2019-06-06 21:03
cialis coupon 2016 200.00
cialis online
cialis and viagra dosages
buy generic cialis
walgreen cialis prices without insurance
buy generic cialis online reviews
viagra vs cialis costs
cialis side effects dangers or levitra
Quote
 
 
0 #5729 Thomasadasy 2019-06-06 19:33
5mg tadalafil generic cialis daily
buy generic cialis
buy cialis tablets 20mg
cialis generic
cialis 20 mg/90 pills
buy viagra cialis levitra online
generic cialis prices
cialis with dapoxetine review
Quote
 
 
0 #5728 Kristina sex 2019-06-06 06:00
Очень глубокая чистка лица дома, одной процедуры хватит надолго! Рецепт
--------------- ---------
Пока, пока...
Quote
 
 
0 #5727 Cindyger 2019-06-05 20:14
I really want to fuck!
You can see how I fuck myself in the ass on the camera!
Register and write me my nickname Xenia21

http://b.link/mysexcam - http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/77.jpg
My hot cunt wants dick!
http://b.link/mysexcam - http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/21.jpg
Here is a link to my camera >>>
http://b.link/mysexcam/
Quote
 
 
0 #5726 Thomasadasy 2019-06-05 17:38
cialis 5mg dosage instructions
buy cialis online
super active cialis reviews
cialis generic
cialis vs viagra dosages
free cialis coupon 2015
liquid cialis dose recommendations
buy cialis in the united states
Quote
 
 
0 #5725 REMONTTedy 2019-06-05 12:29
Ohio geography + Video
Ohio geography Ohio geography Ohio geography Ohio, constituent state of the United States of America, on the northeastern edge of the Midwest region. Lake Erie lies on the north, Pennsylvania on the east, West Virginia and Kentucky on the southeast and south, Indiana on the west, and Michigan on the northwest. Ohio ranks 34th in terms of total area among the 50 states, and it is one of the smallest states west of the Appalachian Mountains. The state ranks near the top, however, in population. Ohio’s capital, after being located in Chillicothe and Zanesville during the early years of statehood, ...
The post Ohio geography + Video appeared first on VPS.


Atlanta Finance
Quote
 
 
0 #5724 JamalBaisp 2019-06-05 11:57
Фуршетные юбки

норд хаус дмитровское шоссе 100 магазин
Quote
 
 
0 #5723 IvanHoups 2019-06-05 07:21
Минут пять серфил содержимое инет, неожиданно к своему восторгу заметил нужный сайт. Вот посмотрите: сериал ростов . Для меня этот вебсайт оказался очень привлекательным . До встречи!
Quote
 
 
0 #5722 Zahargem 2019-06-05 04:27
Несколько минут смотрел содержание интернет, случайно к своему восторгу заметил крутой вебсайт. Смотрите: фильмы 2008 . Для моих близких этот ресурс явился довольно важным. Всем пока!
Quote
 
 
0 #5721 Mariam CaL 2019-06-05 03:18
Не Заводится Машина (Стартер)

это интересно...
Quote
 
 
0 #5720 Denisres 2019-06-04 22:37
Ночью анализировал содержимое интернет, случайно к своему восторгу обнаружил интересный вебсайт. Вот гляньте: Агентство юридических переводов GTS ➊+➊ Киев . Для нас данный веб-сайт оказал незабываемое впечатление. Успехов всем!
Quote
 
 
0 #5719 CoonanAmomentee 2019-06-04 18:58
Hello. And Bye.
Quote
 
 
0 #5718 Cindyger 2019-06-04 16:57
http://b.link/mysexcam - http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/77.jpg
My hot cunt wants dick!
http://b.link/mysexcam - http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/21.jpg
Looking for a boyfriend!!!
Register and write me my nickname Xenia21
link to my free webcam
http://b.link/mysexcam/
Quote
 
 
0 #5717 JimmyANNOT 2019-06-04 16:21
cialis dosage info
cialis generic
daily dose of 20 mg cialis
cialis generic
printable coupons for cialis 20 mg
walmart price for cialis 20mg
cialis going generic in 2017 in usa
prices for cialis 5 mg at walmart
Quote
 
 
0 #5716 Egorcib 2019-06-04 16:14
Целый день смотрел контент сети интернет, и вдруг к своему восторгу открыл неплохой ресурс. Гляньте: Создание бизнес сайтов от команды Sensifico . Для моих близких этот вебсайт оказал незабываемое впечатление. Хорошего дня!
Quote
 
 
0 #5715 KevinEscob 2019-06-04 15:47
Привет!
Нашел интересную информацию на этом сайте: http://limonos.ru :
интересное русское видео посмотреть интересное видео
фото природы на рабочий стол скачать фото природы
http://limonos.ru/3964-mongolskiy-altay.html Монгольский Алтай
http://limonos.ru/1017-19-udivitelnyh-zontov-dlya-oseni.html
Quote
 
 
0 #5714 Thomasadasy 2019-06-04 13:59
cialis soft tabs review
buy generic cialis
cialis 5mg daily use
generic cialis
can you buy generic cialis over the counter
cialis going generic in 2017 in usa
viagra vs cialis vs levitra reviews
viagra e cialis generici
Quote
 
 
0 #5713 Thomasadasy 2019-06-03 17:00
precio cialis generico en farmacias
generic cialis
buy generic cialis online
cialis generic
cialis generico precio peru
viagra price vs cialis
buy generic cialis online with paypal
cialis tab 20 mg
Quote
 
 
0 #5712 Leonardcib 2019-06-03 02:31
Час назад пересматривал данные инета, неожиданно к своему удивлению обнаружил прекрасный ресурс. Вот: . Для нас данный сайт явился довольно важным. До свидания!
Quote
 
 
0 #5711 LindaDop 2019-06-03 02:08
http://b.link/mysexcam - http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/77.jpg

Looking for a boyfriend!!!
Register and write me my nickname Xenia21
link to my free webcam
http://b.link/mysexcam/
Quote
 
 
0 #5710 Daniilres 2019-06-03 01:12
Почти час познавал данные инета, и неожиданно к своему восторгу увидел нужный сайт. Это он: Письменный перевод GTS 1+1 Киев . Для моих близких этот веб-сайт явился очень нужным. Удачи!
Quote
 
 
0 #5709 Thomasadasy 2019-06-02 15:44
cost viagra versus cialis
cialis online
cialis coupon printable cvs
generic cialis
cheapest viagra cialis levitra
cialis professional reviews
real generic cialis
price comparison between viagra and cialis
Quote
 
 
0 #5708 TammyHor 2019-06-01 22:33
http://b.link/mysexcam - http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/77.jpg

Looking for a boyfriend!!!
Register and write me my nickname Xenia21
link to my free webcam
http://b.link/mysexcam/
Quote
 
 
0 #5707 EkatAmola 2019-06-01 21:59
Говорят удалили, просили повторить юбилейную от подруги сотр.банка, по ней 99% одобрений (давали для своих и родственников),
сис.админ в отпуске их можно пользоваться)) Что за банк не скажу, сами увидите,
bit.ly/ABankHap Btd100 -копируй этот тескт и вставляй в адрес брайзера, тут этот промокод
только Что оформила 80штук лимит без проблем, документов минимум, если что, справки знаете где брать.
У меня не просили. Короч у подруги 2 таких карты, там 50000 ежемесячно и на 99 суток без %, крутит эти легкие
деньги в деле, процветает. Ну а я - я догоняю, вперед и вы со мной! Ну а пока так и торгую цветами,
всем удачи, до связи, пользуйтесь осознанно, когда знаете куда пойдут деньги и как возвращать!
Потом напишу как симкарту халявную достать. всем добра!
Quote
 
 
0 #5706 Thomasadasy 2019-06-01 18:16
cialis dosage compared to viagra
buy generic cialis
best deals on generic cialis
cialis online
tab cialis 20mg price in pakistan
cialis dosagem diaria
viagra stendra cialis levitra side effects
best price on 20 mg cialis brandon ms
Quote
 
 
0 #5705 JimmyANNOT 2019-06-01 16:01
cialis dosage recommendations
buy cialis online
cialis generic date usa
cialis generic
cialis mail in rebate
cialis viagra side effects
retail cost of cialis 5mg for daily use
cialis soft tabs 40 mg
Quote
 
 
0 #5704 Georgiydep 2019-06-01 03:09
Прошлым вечером разглядывал данные интернет, неожиданно к своему удивлению открыл красивый ресурс. Вот ссылка: центр форум . Для меня этот ресурс произвел хорошее впечатление. Удачи!
Quote
 
 
0 #5703 CharlesCoism 2019-06-01 01:29
Благодарим за Ваш ответ на форуме http://securityvideo.ru Спасибо!
Quote
 
 
0 #5702 Glebjen 2019-06-01 00:22
Все утро мониторил материалы сети интернет, и к своему восторгу заметил замечательный ресурс. Гляньте: комплексное seo продвижение . Для нас этот ресурс явился довольно привлекательным . Хорошего дня!
Quote
 
 
0 #5701 Gennadiyopite 2019-05-31 19:50
Целый вечер изучал содержание сети интернет, и к своему восторгу заметил актуальный ресурс. Вот ссылка: копируй . Для моих близких данный ресурс показался очень полезным. Хорошего дня!
Quote
 
 
0 #5700 JimmyANNOT 2019-05-31 17:17
viagra cialis levitra reviews
cialis generic
cialis super active gГ©nГ©rique 20 mg
cialis online
generic brand for cialis 5mg daily cialis
how long does it take a 5 mg cialis to work
coupons cialis 5mg
cialis generico brasil preço
Quote
 
 
0 #5699 Melvinbarly 2019-05-31 12:20
Nous avons selectionne le meilleur des liquides internationaux, le top des liquides made in France, les ultra fruites Malaisiens ou Canadiens. Retrouvez les aromes et liquides classiques au gouts tabac, faites le plein d’aromes fruites, les liquides mentholes et les liquides gourmands. Nous vous proposons les plus grandes marques : Alfaliquid, Absolu, Green Vapes ou encore le French liquide.
Eleaf

reconstructible
Quote
 
 
0 #5698 ShaneelOda 2019-05-30 17:44
hdpuls

https://hdpuls.ru/filmy/4404-bratja-iz-grimsbi.html
Quote
 
 
0 #5697 HazelElesk 2019-05-30 10:11
http://b.link/mysexcam - http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/77.jpg

Fuck it in the ass.On the camera for free!My nickname on the site Xenia21 link to my free webcam
http://b.link/mysexcam/
Quote
 
 
0 #5696 KeithWax 2019-05-30 09:18
торговые сигналы,

вложение инвестиций,
Quote
 
 
0 #5695 VyacheslavRealt 2019-05-30 08:42
Минут десять анализировал данные сети интернет, случайно к своему удивлению увидел четкий сайт. Я про него: лечение и удаление вирусов . Для моих близких этот сайт показался довольно важным. До свидания!
Quote
 
 
0 #5694 VikaUnset 2019-05-29 09:17
Минуту назад мониторил данные сети интернет, неожиданно к своему восторгу увидел замечательный сайт. А вот и он: сайт знакомств . Для моих близких этот ресурс произвел яркое впечатление. Успехов всем!
Quote
 
 
0 #5693 CharlesNig 2019-05-29 08:48
Security Camera - IP Camera for video surveillance

Home security: Cloud-based home security camera
Quote
 
 
0 #5692 Thomasadasy 2019-05-29 07:57
cialis coupon rite aid
buy generic cialis
generic cialis lowest prices
buy generic cialis
cialis 20 mg tablets price
Quote
 
 
0 #5691 CocoWrine 2019-05-28 19:46
If you’re pregnant and have what is is referred to as pregnancy mask (hyperpigmentat ion), it is best that you wait to have microdermabrasi on treatments at least six months after you give birth. If you have Herpes Simples I and II, microdermabrasi on can cause an outbreak of this pre-existing condition. For
Deep tissue massage pregnancy
Quote
 
 
0 #5690 DwightWak 2019-05-28 18:46
Блокноты с логотипом на заказ

Блокноты с логотипом
Quote
 
 
0 #5689 JimmyANNOT 2019-05-28 16:17
price comparison of viagra cialis levitra
generic cialis
cialis super active gГ©nГ©rique 20 mg
cialis generic
walgreens coupons for cialis
Quote
 
 
0 #5688 JimmyANNOT 2019-05-27 16:59
walmart pharmacy prices cialis
cialis online
super active cialis 20 mg for sale
cialis generic
cost viagra versus cialis
Quote
 
 
0 #5687 Thomasadasy 2019-05-27 11:43
printable cialis coupon walgreens
buy cialis online
cialis 20mg tablets prices
buy generic cialis
cialis generic 2018 expire patent
Quote
 
 
0 #5686 Donaldgor 2019-05-27 00:27
Позавчера познавал содержание сети интернет, и неожиданно к своему удивлению открыл четкий ресурс. Вот смотрите: снять запрет с авто . Для нас вышеуказанный сайт явился весьма нужным. Всем пока!
Quote
 
 
0 #5685 MichaelDib 2019-05-26 22:32
Накануне изучал содержание сети, неожиданно к своему восторгу открыл лучший веб-сайт. Вот смотрите: купить паспорт рф . Для меня этот сайт оказал яркое впечатление. Пока!
Quote
 
 
0 #5684 CarineDeswap 2019-05-26 14:54
Hello! Do you want to meet the most beautiful girls?
If so, do not hesitate to come to us.
http://carine.ml
Here you will always find a girl for yourself, love and pleasure.
just type carine.ml
Quote
 
 
0 #5683 Pozziwak 2019-05-26 08:58
The goal of the business is to provide the best therapeutic massage to help people reduce back pain, sciatic nerve pain, neck pain, shoulder pain, headache and help people reflesh their body and brain.
What is foot reflexology massage
Quote
 
 
0 #5682 Kristina sex 2019-05-26 01:36
Что делать после развода?! Материальные проблемы?! Рецепт необычной лифтинг маски!
--------------- ---------
всем успеха..
Quote
 
 
0 #5681 JimmyANNOT 2019-05-25 22:02
cialis generic india daily use
generic cialis
super active cialis 20 mg for sale
buy cialis online
price cialis 5mg australia
Quote
 
 
0 #5680 Thomasadasy 2019-05-25 16:41
comprar viagra cialis levitra generico the health report online com
generic cialis
cialis generico mexico df
cialis online
cialis directions for 20mg tablet
Quote
 
 
0 #5679 RickeyShoub 2019-05-25 09:01
вложение инвестиций,

торговые сигналы,
Quote
 
 
0 #5678 JimmyANNOT 2019-05-25 00:35
generic cialis in usa
buy generic cialis
is generic cialis safe
buy generic cialis
when is cialis going generic in the us
Quote
 
 
0 #5677 Thomasadasy 2019-05-24 19:00
purchase cialis in usa
buy generic cialis
best deal on generic cialis
cialis online
cialis vs viagra reddit
Quote
 
 
0 #5676 Mariam CaL 2019-05-24 09:33
Hyundai Porter II. 2012 год. Пробег 145 000 км.

Пока, пока...
Quote
 
 
0 #5675 JimmyANNOT 2019-05-24 02:21
buy generic cialis in canada
cialis online
cialis 5 mg generico prezzo in farmacia
cialis online
cialis 100mg plus dapoxetine 60mg)
Quote
 
 
0 #5674 Thomasadasy 2019-05-23 20:39
viagra dosage vs cialis dosage
cialis generic
reviews for cialis professional
buy cialis online
cialis 5 mg daily cost cvs
Quote
 
 
0 #5673 JoshuaDrush 2019-05-23 14:56
интермаркет спб

краскопульты huberth
Quote
 
 
0 #5672 EkatAmola 2019-05-23 11:09
Приветики*, раздобыла значит тут юбилейную (внутренюю для персонала) ссылку
от подруги сотр.банка, ьак вот по ней 99% одобрений (давали для своих и родственников),
сис.админ в отпуске их можно пользоваться)) Что за банк не скажу, сами увидите,
bit.ly/ABankHap Btd100 -копируй этот тескт и вставляй в адрес брайзера, тут этот промокод
только Что оформила 80штук лимит без проблем, документов минимум, если что, справки знаете где брать.
У меня не просили. Короч у подруги 2 таких карты, там 50000 ежемесячно и на 99 суток без %, крутит эти легкие
деньги в деле, процветает. Ну а я - я догоняю, вперед и вы со мной! Ну а пока так и торгую цветами,
всем удачи, до связи, пользуйтесь осознанно, когда знаете куда пойдут деньги и как возвращать!
Потом напишу как симкарту халявную достать. всем добра!
Quote
 
 
0 #5671 RobertDrame 2019-05-22 14:03
Предварительная юридическая консультация бесплатно в Запорожье Днепропетровске Юридическая консультация по земельному праву в Запорожье Днепропетровске

http://advocatdnepr.com.ua/index.php/services
Quote
 
 
0 #5670 Danielnep 2019-05-22 06:45
https://www.amazon.com/dp/B07N5LKMYR
Quote
 
 
0 #5669 StevePuh 2019-05-21 23:46
https://hdzo.ru/film/14235-potomki-hon-gil-dona.html

https://hdzo.ru/multfilm/12146-ognedyshaschij.html
Quote
 
 
0 #5668 GregoryDioni 2019-05-21 20:46
hdron.tv

http://hdron.tv/hdron.tv/12230-nezabyvaemyy-roman-1957-film-smotret-onlayn.html
Quote
 
 
0 #5667 Slavavek 2019-05-21 20:37
Продам газиву 3уп по 23т, куросурф 4уп по 9т,мабтера 1400мг 2уп по 21т.
В Москве.
Whatsapp 8(916)790-41-31
E-mail:
Слава
Quote
 
 
0 #5666 Jefferygak 2019-05-21 14:47
Всем привет.
Решил заняться инвестированием ,но не знаю с чего начать.
В какие проекты и как инвестировать?
Жду ваши предложения.
Интересуют только проверенные проекты и методы.
Quote
 
 
0 #5665 Slavslazy 2019-05-21 13:36
Продам газиву 3уп по 23т, куросурф 4уп по 9т,мабтера 1400мг 2уп по 21т.
В Москве.
Whatsapp 8(916)790-41-31
E-mail:
Слава
Quote
 
 
0 #5664 AprilIsown 2019-05-21 04:46
https://vk.com/public175040332 - секс видео знакомства онлайн
https://vk.com/public174978183 - русский вирт чат рулетка
https://vk.com/public177966620 - вирт секс с геями по ватсапу
https://vk.com/public175040497 - секс парой сайт знакомств
https://vk.com/public174978730 - лесби вирт

секс знакомства с девушкой в королеве
секс парой сайт знакомств
знакомства муж муж секса
Quote
 
 
0 #5663 Thomasadasy 2019-05-21 02:02
cost of viagra vs cialis vs levitra
cialis online
retail cost of cialis 5mg for daily use
cialis generic
lowest priced generic cialis
Quote
 
 
0 #5662 Maximssa 2019-05-20 22:14
Добрый день друзья! Меня зовут Максим.

От всей души Вам всех благ!
Максим
https://vk.com/computernaia_pomosh
Компьютерная помощь

Пока не во всем разобрался, а меня уже спрашивают: https://vk.com/computernaia_pomosh
Quote
 
 
0 #5661 JamesGow 2019-05-20 18:38
Здравствуйте уважаемые форумчане, подскажите где можно скачать или слушать музыку,
в основном всегда качаю здесь:


https://musicmy.top - музыка скачать бесплатно новинки
Quote
 
 
0 #5660 JimmyANNOT 2019-05-20 09:13
cialis super active+ 20mg pills
generic cialis
cialis soft gel caps
buy cialis online
generic cialis from us pharmacy
Quote
 
 
0 #5659 Thomasadasy 2019-05-20 04:53
cialis 5 mg daily dosage
cialis online
cialis dosage 10 vs 5 mg
buy cialis online
cialis 20 mg coupon card
Quote
 
 
0 #5658 Robertjeags 2019-05-20 00:58
Guys, tired of sitting with no money?
I was just a poor student, and now i make 1000$ - 1500$ every day here: http://9binaryoptions.net/uploads/reviews/online-money-making.htm - online jobs at home
It works! Checked. Good luck to all!

This Additional income in the network is available in all countries! These articles will help you:
make money from home fast
БинарныРµ опционы отзывы http://9binaryoptions.net/binarnye-opciony-otzyvy.html
Start Now!
Quote
 
 
0 #5657 Joshuahes 2019-05-19 19:46
Совершение исполнительных надписей в Запорожье

https://law-firm-1387.business.site/
Quote
 
 
0 #5656 Jimmyved 2019-05-19 18:51
Здравствуйте.
Вот хороший проект,проверен ный ему уже 5 лет http://skywayinvestgroup.info
Quote
 
 
0 #5655 Jefferygak 2019-05-18 20:02
Всем привет.
Решил заняться инвестированием ,но не знаю с чего начать.
В какие проекты и как инвестировать?
Жду ваши предложения.
Интересуют только проверенные проекты и методы.
Quote
 
 
0 #5654 HenryZoold 2019-05-18 14:11
ФЕЙК спам группа VK

ФЕЙК спам группа VK
Quote
 
 
0 #5653 JimmyANNOT 2019-05-18 13:07
viagra and cialis price comparison
buy generic cialis
cialis price vs viagra cost
cialis generic
best prices for cialis 5mg
Quote
 
 
0 #5652 JamesGow 2019-05-18 05:02
Здравствуйте уважаемые форумчане, подскажите где можно скачать или слушать музыку,
в основном всегда качаю здесь:


https://musicmy.top - новинки музыки 2018 скачать
Quote
 
 
0 #5651 JimmyANNOT 2019-05-17 17:03
cialis price compared to viagra
cialis online
specialist in cytotechnology salary
buy cialis online
generic brand for cialis 5mg online
Quote
 
 
0 #5650 Thomasadasy 2019-05-17 14:23
cialis generic release in us
buy cialis online
cialis dosage 10 mg
cialis online
cialis coupons printable
Quote
 
 
0 #5649 Vitaliybar 2019-05-17 09:06
детское порно
porno
порно с детьми
порно с детьми
sex
Quote
 
 
0 #5648 DianardinAmomentee 2019-05-17 08:54
Hello. And Bye.
Quote
 
 
0 #5647 AndrewwhigH 2019-05-17 06:59
best gas tankless water heater
best natural gas tankless water heater
natural gas tankless water heaters
best gas tankless water heater
gas vs electric tankless water heaters
natural gas tankless water heaters
Quote
 
 
0 #5646 Baronessavaw 2019-05-17 05:07
Мы предлагаем лучшие цены на весь ассортимент продукции.
Купить недорогие фитинги резьбовые.
Наш магазин продает только сертифицированн ую сантехнику.
Подробности по ссылке...
Quote
 
 
0 #5645 Viktorbar 2019-05-17 00:07
porno
секс
секс с малолетней
голые
porno
Quote
 
 
0 #5644 Homerjania 2019-05-16 21:48
стройдвор таганрог

строительный двор москва официальный сайт
Quote
 
 
0 #5643 Dgovana CaL 2019-05-16 19:44
BRABUS 850 6.0 Biturbo CLS – Рёв мотора и езда по треку.

очень полезно...
Quote
 
 
0 #5642 JimmyANNOT 2019-05-16 19:14
cialis retail price usa
generic cialis
cialis eye side effects
cialis online
maximum safe dose of cialis
Quote
 
 
0 #5641 Thomasadasy 2019-05-16 16:40
generic cialis shipped fedex
cialis online
5 mg cialis vs 20 mg cialis
cialis online
generic cialis 40 mg soft tabs 40 mg
Quote
 
 
0 #5640 JimmyANNOT 2019-05-15 22:46
cost of cialis daily 5 mg
cialis online
cialis soft tabs side effects
generic cialis
generic date for cialis
Quote
 
 
0 #5639 Thomasadasy 2019-05-15 19:53
cialis coupon codes discount
buy generic cialis
cialis super active generico tadalafil 20 mg
cialis generic
cialis e viagra generico
Quote
 
 
0 #5638 Shiela 2019-05-15 12:18
I know this site offers quality based posts and extra information, is there any other site which
presents such things in quality?

Review my web site :: Stock market training: https://ncfmacademyhyderabad.in
Quote
 
 
0 #5637 Vangogadix 2019-05-15 08:38
Перестал включаться компьютер?
Квалифицированн ая компьютерная помощь
Меня зовут Дмитрий, я занимаюсь ремонтом компьютеров на дому и в офисах в Королёве
Подробности по ссылке...
Quote
 
 
0 #5636 JimmyANNOT 2019-05-15 01:32
prices for cialis 5mg
cialis online
cialis commercial actors
cialis generic
is generic cialis available in the us
Quote
 
 
0 #5635 ValeriyadjUp 2019-05-15 01:20
Полчаса серфил содержание инета, и неожиданно к своему удивлению увидел восхитительный вебсайт. Ссылка на него: зайти на гидру . Для меня вышеуказанный вебсайт явился довольно важным. Всего наилучшего!
Quote
 
 
0 #5634 Thomasadasy 2019-05-14 22:39
viagra cialis levitra online pharmacy
cialis generic
best prices on generic cialis 40 mg
generic cialis
cialis 20mg
Quote
 
 
0 #5633 JimmyANNOT 2019-05-14 03:36
cialis generico opinion
cialis generic
cialis 5mg best price india
cialis online
cialis dangerous side effects
Quote
 
 
0 #5632 VasiliyadjUp 2019-05-14 03:22
Много серфил контент сети, неожиданно к своему восторгу заметил лучший веб-сайт. Посмотрите: gydra . Для моих близких вышеуказанный веб-сайт оказал радостное впечатление. Хорошего дня!
Quote
 
 
0 #5631 LindaBut 2019-05-14 01:50
I really want to fuck!
You can see how I fuck myself in the ass on the camera!
Register and write me my nickname Xenia21
Here is a link to my camera >>>
http://b.link/mysexcam/
Quote
 
 
0 #5630 Thomasadasy 2019-05-14 00:47
cialis soft tabs australia
generic cialis
cialis generico precio espaГ±a
generic cialis
cialis tadalafil 20 mg 30 lu adet tablet
Quote
 
 
0 #5629 ValentinMex 2019-05-13 21:49
Утром познавал содержание сети интернет, и неожиданно к своему удивлению открыл прелестный ресурс. А вот и он: муж час . Для меня вышеуказанный вебсайт оказал яркое впечатление. Хорошего дня!
Quote
 
 
0 #5628 Thomasadasy 2019-05-13 04:02
cialis 20 mg cost at cvs
buy cialis online
best prices cialis 5mg
cialis online
cialis prices at walmart
Quote
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλων των αναρτήσεων της ιστοσελίδας ΠΕΛΑΣΓΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΛΒΑΝΟΙ – www.greeks-albanians.com σε ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας με προϋπόθεση την αναφορά του αρθρογράφου και της ιστοσελίδας με ενεργό λινκ.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλων των αναρτήσεων της ιστοσελίδας ΠΕΛΑΣΓΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΛΒΑΝΟΙ – www.greeks-albanians.com σε έντυπα μέσα χωρίς τη γραπτή άδεια του κατόχου αυτής της ιστοσελίδας Μάριου Δημόπουλου.

Sunday the 22nd - . Thanks to Joomla 2.5 templates by FTS