Από το παραμύθι της δακορουμανικής προέλευσης των Αλβανών στο ανύπαρκτο DNA των Ινδοευρωπαίων και του Γιαχβέ της Βίβλου!

Written by Μάριος Δημόπουλος
Share

Έχω πολλές φορές αναφέρει ότι ο αντιαλβανισμός αποτελεί τη μεγαλύτερη μορφή ανθελληνισμού. Πρόχειρη απόδειξη το παρακάτω άρθρο. Δέχθηκα ένα μήνυμα από κάποιον «Ελληναρά» με το ψευδώνυμο Genarxhs Iapetos που με έβριζε κατηγορώντας με ότι είμαι Αλβανός και περνάω την αλβανική προπαγάνδα λόγω του ότι υποστηρίζω ότι οι Αλβανοί είναι Έλληνες. Κατά τη γνώμη του οι Αλβανοί είναι Δάκες που ήρθαν από τη σημερινή περιοχή της Ρουμανίας. Στη συνέχεια όμως άρχισε να αποκαλύπτεται ο ανθελληνικός του ρόλος. Μας πληροφόρησε τα εξής λοιπόν:

 1. Οι Πελασγοί δεν ήταν Έλληνες (και καλά ώς εδώ αφού πολλοί επιστήμονες το υποστηρίζουν αυτό). Σημειωτέον, ότι εγώ ο "Αλβανός" υποστηρίζω ότι οι Πελασγοί ήταν Έλληνες. Μακάρι λοιπόν όλοι να είμασταν Αλβανοί σαν και μένα…

2. Οι Μυκηναίοι δεν ήταν Έλληνες αλλά προέλληνες. Στο δεύτερο αυτό ο φίλος ξεπέρασε τα όρια της ανοησίας και του ανθελληνισμού. Η απάντησή μου ήταν η εξής: «Ακόμα και ο φανατικότερος οπαδός της μη ελληνικότητας των Μυκηναίων και οπαδός της θρακοϊλλυρικής θεωρίας, ο Βούλγαρος γλωσσολόγος Vladimir Georgiev, μετά την αποκρυπτογράφηση της Γραμμικής Β παραδέχτηκε ότι οι θεωρίες του ήταν λάθος και ότι τελικά οι Μυκηναίοι ήταν Έλληνες, και έρχεσαι εσύ μετά από 40 χρόνια να μας πεις ότι οι Μυκηναίοι ήταν προέλληνες και ότι οι Έλληνες μάθαμε την Αργοναυτική εκστραυτεία και τα Τρωικά μέσα από μεταφράσεις; Ανθελληνικό σκουπίδι. Είσαι χειρότερους από τους Αλβανούς πράκτορες του διαδυκτίου!!! Αποκαλύφθηκε ο ρόλος σου!!!
Για να γυρίσω στον Georgiev, αυτός το 1957 υποστήριξε ότι ακόμα και η Γραμμική Α ήταν ελληνική. Αυτό το υποστήριξε στο βιβλίο του La Position du dialecte Cretois des inscriptions en Lineaire A'' (Η τάση της κρητικής διαλέκτου των πινακίδων της Γραμμικής Α, Έκδοσις της Ακαδημίας των Επιστημών της Βουλγαρίας, Σόφια 1957). Διάβασε το βιβλίο του πρώτα, για να μην αυνανίζεσαι ιντερνετικώς. Δεν τίθεται λοιπόν θέμα μη Ελληνικότητας των Μηκηναίων, αλλά θέμα Ελληνικότητας των Μινωιτών».

Αξίζει να διαβάσετε αυτό το άρθρο, διότι θα μάθετε πολλά. Ακούστε τώρα λογική:

1. «Οι Αλβανοί ήταν ένα Δακικό φύλο. Ο Μάξιμος από τη Μοισία τους βρήκε και τους έστειλε στην Ιλλυρία. Δεν είναι τυχαίο ότι στη Δακία υπάρχουν τόσοι πολλοί Αλβανοί».

Πουθενά δεν γράφει ο Μάξιμος κάτι τέτοιο. Αντίθετα γνωρίζουμε ότι ο αυτοκράτορας της Ρώμης Τραϊανός επίκοισε τη Δακία με πολλούς Ρωμαίους και Ιλλυριούς. Χρησιμοποιεί ως επιχείρημα ότι οι Αλβανοί είναι Δάκες, επειδή πολλοί Αλβανοί ζουν στη Ρουμανία!!! Τι λογική!!! Αλλά αν οι Αλβανοί ήταν Ρουμάνοι τότε θα έπρεπε να υπάρχουν Ρουμάνοι στην Αλβανία όχι Αλβανοί στη Ρουμανία.

2. Μας πληροφόρησε ότι η Γερμανική γλώσσα ανήκει στην υποκατηγορία satem των Ινδοευρωπαϊκών γλωσσών, ενώ ανήκει στην αντίθετη κατηγορία centum. Τρικυμία εν κρανίω ο τύπος!!!

3. Μας αποκάλυψε ότι οι Πελασγοί δεν είναι Έλληνες και απόδειξη τούτου είναι ότι το όνομα Αττική ετυμολογείται από τα Hati + con (αλήθεια πού τα βρήκε αυτά;) ή ότι η λέξη άνθρωπος ετυμολογείται από τα hati+ ro ή το Ετρουρία από το hati+ro+ro!!! Επίισης η λέξη κορυφή ετυμολογείται από το πελασγικό kur και το ύβος. Το πελασγικό kur σημαίνει βουνό!!! Αλήθεια πού το ξέρει, αφού τα πελασγικά κατ’ αυτόν είναι μια άγνωστη γλώσσα; Ετυμολογεί την ελληνική λέξη Ημαθεία ως μη ελληνικά από τα Ματ και Δι που σημαίνει η χώρα των θεών!!!

4. Παρ’ όλες τις αποδείξεις που του παρέθεσα για την ελληνικότητα των Μυκηναίων, αυτός εμμένει ότι οι Μυκηναίοι δεν είναι Έλληνες, επειδή λένε την ελληνική λέξη ίππος ως ίκκος!!!

Δεν χρειάζεται να γράψω άλλα στον πρόλογο. Ο τύπος είναι φαιδρός και εμφανίζεται κρυβόμενος πίσω από ένα ψευδώνυμο ως ειδήμων της γενετικής και της γλωσσολογίας. Επειδή διάβασε μερικά άρθρα σε φόρουμ του διαδυκτίου, νόμίζει ότι έγινε επιστήμονας. Μάλιστα μας πληροφόρησε ότι έχει γράψει βιβλία στα Ιταλικά, και ότι δεν καταδέχεται να γράψει στην Ελλάδα, αλλά κατά τα άλλα γράφει σε φόρουμ του ίντερνετ, όπου γράφουν 20χρονοι πιτσιρικάδες. Μάλιστα μας είπε ότι πρέπει να καεί όλη η Αθήνα και η Ακαδημία Αθηνών, διότι οι Έλληνες επιστήμονες είναι παραεπιστήμονες. Απολαύστε το νέο ψώνιο της εθνολογίας. Δυστυχώς ο τύπος είναι ακόμα έξω!!!

Με θλίψη παρατηρώ ότι οι νεοέλληνες δεν είναι Έλληνες αλλά αντιαλβανοί. Προτιμούν να βλάψουν την Ελλάδα, αρκεί να βλάψουν την Αλβανία. Πάρτε για παράδειγμα την ελληνική εξωτερική πολιτική για το Σκοπιανό. Οι περισσότεροι έλεγαν ότι είναι καλό να υπάρχει κράτος Σκοπίων, διότι η ύπαρξή του θέτει σε ασφάλεια την ειρήνη στα  Βαλκάνια από τη Μεγάλη Αλβανία. Να διαστρεβλώνεται δηλαδή η Ελληνομακεδονική μας ιστορία από τους Σκοπιανούς και να διεκδικούν οι Σκοπιανοί τη μισή Ελλάδα δεν μας πειράζει. Το να πάρουν οι Αλβανοί την περιοχή από τα Σκόπια που τους ανήκει, αυτό μας πειράζει!!! Μα αυτό θα σήμαινε διάλυση των Σκοπίων και αν είχαμε σοβαρούς Έλληνες πολιτικούς και όχι μισθαρνά ανθελληνικά όργανα και προδότες του αισχίστου είδους,, εμείς θα πέρναμε τα υπόλοιπα Σκόπια και όχι απλώς τη Βόρεια Μακεδονία.

Απολαύστε τον διάλογο μεταξύ εμού και του Genarxhs Iapetos. Αφήνω την ορθογραφία του, ως έχει. Ο τύπος έχει την τάση να εναλλάσσει την κεφαλαιογράμματη γραφή με τη μικρογράμματη μέσα σε μια παράγραφο, ακόμα και πρόταση. Το ίδιο κάνει και με τους λατινικούς χαρακτήρες. Τη μια πρόταση τη γράφει με ελληνικό αλφάβητο, την άλλη με λατινικό. Όλα αυτά είναι δείγματα μη νορμάλ ανθρώπου. Αλλά ας απολάυσουμε τη σοφία του.

 

Genarxhs Iapetos

Οι Αλβανοί ήταν ένα Δακικό φύλο. Ο Μάξιμος από τη Μοισία τους βρήκε και τους έστειλε στην Ιλλυρία. Δεν είναι τυχαίο ότι στη Δακία υπάρχουν τόσοι πολλοί Αλβανοί.

ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Αυτά που γράφεις δεν ευσταθούν. Μετά το ψέμα ότι οι Βαλκάνιοι Αλβανοί προέρχονται από τους Αλβανούς του Καυκάσου, λέμε τώρα το ψέμα ότι οι Αλβανοί είναι Δάκες; Και αναρωτιέσαι γιατί υπάρχουν Αλβανοί στη Δακία; Μετά τους Δακικούς πολέμους και την υποταγή της Δακίας, ο αυτοκράτορας της Ρώμης Τραϊανός εποίκισε τη χώρα με πολλούς Ρωμαίους και κυρίως Ιλλυριούς, και έτσι οι Δάκες εκλατινίστηκαν, ενώ δέχτηκαν και πολλά Αλβανικά στοιχεία. Γι' αυτό και υπάρχουν αρκετές Αλβανικές λέξεις στη Ρουμανική.

Χρησιμοποιείς ως επιχείρημα ότι υπάρχουν πολλοί Αλβανοί στη Ρουμανία ως απόδειξη ότι οι Αλβανοί είναι Ρουμάνοι. Αλλά αν οι Αλβανοί ήταν Ρουμάνοι, τότε θα έπρεπε να έχουμε Ρουμάνους στην Αλβανία, όχι Αλβανούς στη Ρουμανία!!! Αγνοείς επίσης ότι πολλοί Αλβανοί είχαν μεταβεί και ζούσαν στη Ρουμανία. Στην τουρκοκρατία οι Αλβανοί διαδραμάτισαν σπουδαίο ρόλο στη Ρουμανία. Η Αλβανικής καταγωγής πριγκιπική οικογένεια Γκίκα ηγεμονεύει στη Μολδοβλαχία για αρκετά χρόνια (1658-1856). Ο τελευταίος της οικογένειας Γκίκα, ο Ιωάννης, γίνεται και ο πρώτος πρόεδρος της πρώτης κυβέρνησης του νέου Ρουμανικού κράτους. Από τη μεγάλη αυτή πριγκιπική οικογένεια των Γκίκα κατάγεται και η περίφημη ποιήτρια του περασμένου αιώνα, η Δώρα Ντ' Ίστρια, που το πραγματικό της όνομα ήταν Έλενα Γκίκα. Βέβαια οι Αλβανοί της Ρουμανίας δεν ήταν μόνο οι πρίγκηπες, αλλά ένας σημαντικός αριθμός. Το 1887 ο Αλβανικός παράγοντας στη Ρουμανία είναι σημαντικός, αφού τον χρόνο αυτό ιδρύεται εκεί η εταιρεία Ντιτούρια (Γνώση) που προπαγανδίζει την εθνική αναγέννηση των Αλβανών. Υπήρχαν πολλοί Αλβανοί στη Ρουμανία, όπως υπήρχαν και πολλοί Έλληνες. Μήπως και εμείς οι Έλληνες είμαστε Δάκες; Άσε την ιστορία, φίλε μου, και ασχολήσου με πιο απλά πράγματα.

 

Genarxhs Iapetos

η συγγενεια Γετων-Δακων με την Αλβανια ειναι εμφανης,

απο την Θερμιδαβα (Germidava) και την καταταξη στην παγκοσμια γλωσσολογια.

Bucuresti = Bukur+nesti = ΟμορφηΕστια.

Αναποδα τα λες φιλε,

Η Αλβανοπολις του Πτολεμαιου ηταν Γετικη Αποικια στην Ιλλυρια.

οπως η Germidava και αλλες,

 

ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Όσον αφορά στις κοινές λέξεις μεταξύ Ρουμάνων και Αλβανών, και γι' αυτό έχουν δοθεί εξηγήσεις. Το αντίθετο συνέβη από αυτό που υποστηρίζεις. Δηλαδή υπήρξε επίδραση της Αλβανικής στη Ρουμανική. Μετά τους Δακικούς πολέμους και την υποταγή της Δακίας, ο αυτοκράτορας της Ρώμης Τραϊανός εποίκισε τη χώρα με πολλούς Ρωμαίους και κυρίως Ιλλυριούς, και έτσι οι Δάκες εκλατινίστηκαν, ενώ δέχτηκαν και πολλά Αλβανικά στοιχεία. Γι' αυτό και υπάρχουν αρκετές Αλβανικές λέξεις στη Ρουμανική, όπως το bukur που σημαίνει όμορφος και η Ρουμανική πόλη ονομάζεται Bukuresti (όμορφη πόλη). Αυτές οι Αλβανικές λέξεις δεν υπάρχουν στα Βλάχικα, κάτι που αποδεικνύει ότι οι Βλάχοι δεν ήρθαν από τη Ρουμανία, αλλά ότι οι Έλληνες εκλατινίσθηκαν, όπως εκλατινίσθηκαν και οι Δάκες.

Διάβασε να δεις το γράφει ο Cavalli-Sforza στο βιβλίο του Genes, Languages and People και μην ξεφτιλίζεσαι δημοσίως. Όσον αφορά στους Αλβανούς, λέει ξεκάθαρα ότι η Αλβανική, η Αρμενική και η Ελληνική ομιλούντο στη Μ. Ασία το 7.000 π.Χ. και ότι οι νεολιθικοί γεωργοί μετανάστευσαν στα Βαλκάνια φέρνοντας τις δύο αυτές γλώσσες. Άρα τα Ελληνικά και τα Αλβανικά ομιλούντο στα Βαλκάνια από το 7.000 π.Χ κατά τον Sforza. Ωστόσο υπάρχει και η παλαιολιθική θεωρία για τις ΙΕ γλώσσες

 

Genarxhs Iapetos

ανημερωτος φιλε,

οι Αλβανοι φιλοι σου δεν σε ενημερωσαν για τις εξελιξεις στην προπαγανδα.

Akoy o cavalli γλωσσολογος και η Αλβανικη Anatolian language.

AYTA TA LES ESY,

Οι Μισοι Γλωσσολογοι και κυριως ο Gustav Mayer λεει καθαρα οπως ολοι οτι Η αλβανικη ανηκει στο Γκρουπ των Βορειων ΙΕ γλωσσων,

Δλδ ειναι συγγενης με την Γερμανικη και Σλαυικη.

Υπαρχουν ομως στοιχεια απο Κελτικη (Ιλλυριοι) και μη ΙΕ γλωσσες απο μικρα Ασια,

O CAVALLI ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΕΤΙΣΤΗΣ ΗΛΙΘΙΕ ΟΧΙ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΟΣ

Η Ελληνικη ειναι απο GRECO-ARYAN.

Η Αλβανικη ειναι Satem και ειναι Βορεια Γλωσσα δλδ ΣΛΑΥΟ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ (Βαλτικες)

 

ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Λες χοντρές μπούρδες. Η θεωρία centum-satem δεν ισχύει. Λες ότι η Αλβανική είναι satem και συγγενής με τη Γερμανική και σλαβική. Βρε άσχετε, η Γερμανική θεωρείται centum, ενώ οι σλαβικές satem. Επίσης κατά τους γλωσσολόγους θεωρούνται satem η φρυγική και η θρακική, ενώ η ιλλυρική centum, ωστόσο κάποιοι ανόητοι ινδοευρωπαϊστες γλωσσολόγοι όπως ο Georgiev μιλούσαν για θρακοϊλλυρική φυλή!!! Επομένως σε μένα όχι μαλ… περί centum, satem. Οι Αλβανοί λένε το εκατό κιντ, και μόνο διαλεκτικά τσιντ.

 

Genarxhs Iapetos

Οι ιλλυριοι ηταν Κελτες + Πελασγοι οπως αναφερεο ο Ηροδοτος (καδμος κτλ.

Μετα οι Πελασγοι Ελληνοποιηθηκαν και αποικισθηκαν απο Ελληνικα στοιχεια τα μερη τους εκτος απο την Τοσκανη.

Η αλβανικη Γλωσσα Satemιζει. που σημαινει ειναι κοντα στην Θρακικη και την Σλαβικη. και γραμματικα ειναι Βορεια Γλωσσα dld batoGermanoSlavic

πχ οταν διαβασα Κολλα με εκανε εντυπωση το Θυρα Porta Dera.

o μετασχηματισμος αυτος ειναι Βορειος Door.. και δεν εχει σχεση με τους Κελτες Πορτ(α)

οπως καταλαβες γλωσσικα μιλαμε για πιο βορεια ΙΕ γλωσσα,

Για τον Θωμοπουλο δεν εχει καμμια σχεση, Αλλο Πελαγονια αλλο Πελασγοι.

οι Πελασγοι δεν Ηταν Αλβανοι αλλα Τυρρενοι,

το ομολογει ο Θουκιδιδης, και αλλοι.

Η Πελασγικη γλωσσα ειναι αγνωση,

Παραδειγμα Αττικη σε μια Ακκαδο-Καυκασια ειναι Hath+ Con = Hatti+κω+νο

Λιγα ειναι γνωστα για την Πελασγικη.

Ο Θωμοπουλος ειναι Λαθος,

παραδειγμα Πελασγικο ειναι το ereb στα Αλβανικα το ερεβος στα Ελληνικα και το Erebu στα Παλαιστινιακα.

Allo Aqua Ωκεα-νος (anti υδωρ) Aswan Aqwa(Hebrew). βλεπε Καδμος = Kadim, μην ξεχνας τους ετεοΚρητες στην Παλαια ονομαζει τους Φιλισταιους Κρητες. τα το οτι οι Πελασγοι ηρθαν απο Αλβανια ειναι Λαθος, Οι πελασγοι ειναι οι ΑρκαδοΚυπριοι πχ Ορχομενος απο Αρκαμαν Arcman. Attikh apo Hatticon Ανθρωπος απο Ηath+ro Εtruria apo Hath+ro+ro Κορυφη απο kur + υβος kουρ ειναι Πελασγικο και σημαινει βουνο/ορος Γαληνος (θεος) ιδια ριζα με το Σαλεμ Ιασω ιδια ριζα με το Ιησους

 

γραφω χρονια σε Φορθμ Γεννετικης, και γλωσσολογιας,

Η ΙΕ θεωρια ακομα δεν εχει τκμηριωθει γιατι εχουμε 3-4 ενδειξεις.

Η 1η ειναι η αγροτικη νεολιθικη απο την μεση ανατολη, (Anatolian Hypothesis)

η 2η ειναι απο τις στεππες βορεια της Μαυρησ θαλασσας, η εισβολη του r1b γονιδιου, και η εισοδος του ορειχαλκου απο αρσενικο (Kurgan Hypothesis)

η 3η ειναι η ποιμενικη μεταναστευτικη 2η αγροτικη επανασταση (R1b and R1a hypothesis)

h 4η ειναι η εποχη του σιδηρου (J2 + I2 )

η Αληθεια ειναι οτι οι Μυκηναιοι ακομα και σημερα ειναι μπερδεμα,
1) αρχαιολογικα ηρθαν απο την Σημερινη Σερβια-Κροατια (Vucocar-Vatin-Cotofeni)

2) γενετικα ειναι απο εκει αλλα και απο τον Ποντο οπως εδειξαν οι γενετικες ερευνες R1b-M23.

3) γλωσσικα ανηκουν στην Greco-Aryan που σημαινει οτι ηρθαν απο την ανατολη και απο την Θρακη.

αντιστοιχα για Αλβανια

οι Ιλλυριοι βασει Ηροδοτου ειναι μιξη Πελασγων και Κελτων
αυτο φαινεται εν μερει μονο στην γενετικη τους,
αλλα και οι Κελτες και Οι Ελληνες και γενικα οπου πηγαν οι Πελασγοι ειχαμε Centum γλωσσες,
Η Αλβανικη ειναι Satem γλωσσα,
Σατεμ γλωσσες ειναι οι Σλαυικη, η χαμενη Θρακικη (Τριβαλοι, Οδρυσσοι Γετες κτλ) η Σκυθικη και η Περσικη και η Ινδικη Sansqrit.
αρα δεν ειναι απο την Ιλλυρικη, αν και εχει στοιχεια,

Οι Πελασγοι.

Οι Πελασγοι ειχαν γονιδια οπως g2a kai J2a και ισως Ε-V13.
apo ayta mono to teleytaio ειναι παρων στο Κοσσοβο.

αντιθετα ειναι εμφανη στους Ιωνες στους ΕτεοΚρητες Ποντιους, Μακεδονες, Θεσσαλους, Ηπειρωτες.

Οι Πελασγοι ηταν 2 η 3 κυματα,

το 1ο κυμα ισως ηταν οι Αρκαδο-Κυπριοι και ο Καδμος αν και ακομα δεν ξερουμε εαν ηταν η οχι Πελασγοι το 3000 'η το 2000 Πχ

το 2ο 'η 1ο κατ αλλους ηταν οι Τρωες,

το 2ο 'η 3ο ηταν οι sea peoples.

Oi Ελληνες,
Οι Ελληνες δεν ηταν Μυκηναιοι, αλλα ηπειρωτες/Θεσσαλοι
καναν αγωνα στον Ελλανα ποταμο και τους αναφερει ο Ομηρος, μαλλον κατι αναμεσα σε Θρακες και Μυκηναιους, για αυτο και στην Μακεδονια υπαρχει r1a me mia grammh poy ftanei μεχρι την Λοκριδα και λιγοστευει παρακατω, ενω στις αποικιες των λοκρων οπως οι Επιζεφυριοι φτανει σχεδον τα ποσοστα θεσσαλιας Μακεδονιας,
αντιθετως το R1a sthn Albania einai Ζ496 (ισως 486) το οποιο ειναι καθαρα βορειο R1a Βαλτικο.
Ολως περιεργος στους Αρβερεσηδες εμφανιζεται μονο στους μισους και οχι στους αλλους μισους, διαβασες Σφορζα.

Η ιστορια των δωριεων ταιριαζει απολυτα με την επιστροφη των Τημενιδων ακομα και γενετικα.

παμε παρακατω,
απο τις αποικιες των Ελληνων στην Epirus Nova και απο τις ιστοριες των Μακεδονων γνωριζουμε την σχεση Ιλλυριων και λοιπων Ελληνων, οπως γνωριζουμε οτι οι Ιλλυριοι ηταν και αυτοι χωρισμενοι σε φυλες.
γνωριζουμε ομως οτι οι Θρακογετες κτισαν 13 αποικιες στο Κοσσοβο και ποσες Αλλες στην σημερινη Αλβανια ενω στους Ιλλυρικους πολεμους του Δημητριου, Οι Ελληνες και οι Ιλλυριοι χαθηκαν στα βουνα. χαθηκαν ομως?
Στην Μακεδονια υπαρχουν περιοχες που επιζουν Κελτικες λεξεις (πραγμα περιεργο) και ιδιως μεσα σε Αρομανικα.
απο την Αλλη γνωριζουμε οτι ο Μαξιμος συναντησε τους Αλβοψενσε στην σημερινη Αλβα Lullia. και τους μισους τους Εδιωξε και τους αλλους μισους τους εστειλε στην σημερινη Αλβανιαδημιουργωντας ετσι 1 δρομο που ανωνει Δυρραχιο με ακτες Δουναβη γεματο απο υποταγμενες ΘρακοΓετικες πολεις,
δεν ειναι τυχαιο που ο 1ος ιστορικα ειναι ο Πτολεμαιος που μιλαει για Αλβανους σε πολη Αλβανοπολη στο Ιλλυρικο ρωμαικο κρατος ενω μεχρι τοτε κανεις ιστορικους δεν τους ειχε αναφερει.

ασ Παμε τωρα στους Αρμπερεσηδες τους καθαρους, δλδ της Χωρας και του αγιου Δημητριου κορωνης.

απο γενετικη ο Διηνεκης αναφερει μια ερευνα που αποδυκνει οτι ειναι περισσοτερο Ιταλλοι μετα Ελληνες και μετα Β βαλκανιοι (Αλβανοσλαυοι)
τι σημαινει αυτο?
στην κορωνη κοντα υπαρχει 1 χωριο Μανιακι.
Η 1η αναφορα σε Αρβανιτες ειναι απο την Αννα Κομνηνη για στρατηγο Μανιακη.
Ξερεις τι σημαινει αυτο?
Οι Αρμπερεσηδες ηταν Στρατος Βυζαντινος στην Κατω Ιταλια που πηγε στην Αλβανια επαναστατησε και εχασε στην Σαλονικη και κατεβηκε στους Παλαιολογους Διπλα.

Ασ παμε τωρα στους Αρβανιτες,
Αυτοι ειναι 3 ειδων,
οι Αρβαντοβλαχοι.
Οι Αρβανιτες
Οι Καγκουρες Αρβανιτες (απο το τραγουδι Καγκουρε Γκιτονι)

οι τελευταιοι ηρθαν το 1200 περιπου μετα απο προσκληση του Λατινου Ηγεμονα του Δουκατου Αθηναν σαν αγροτες και φυλακες μαζι για να δυναμωσουν τον πλυθησμο απο 1αν λιμο οπως λενε καποιοι, επειδη οι Ελληνες αποδεκατιστηκαν αλλοι, τελος παντων.

Οι Αρβανιιτες ηπειρωτες,
Αυτοι ανηκουν και αυτοι στο στρατο του μανιακη.
Δημιουργουσαν φατριες οπως το Σουλι, αλλα βλεπουμε διπλα διπλα Ελληνες Σερβους κτλ μιλαμε για μια περιεργη συνεργασια που για αλλους ξεκινησε απο τον Μανιακι και για αλλους απο τον Καστριωτη,

την Ιστορια απο εκει και περα την Ξερεις.

Τον Αλη τον Εσατ κτλ τους φιλικους Υψηλαντη κτλ.

Οι αρβανιτες δεν θεωρουνται μειονοτητα στο ΝΕΟ Ελληνικο Κρατος γιατι ηταν παροντες στην 1η Εθνικη συνδιασκεψη στην Τροιζηνα κτλ.
αντιθετως χωρια τους θεωρουνται ως Ιεροι Εθνικοι τοποι, και πολλοι αγωνιστες τους ειναι ονοματα κεντρικων οδων,
αντιθετα απο πολλους Μακεδονες Κρητες Ποντιους Θεσσαλους Ηπειρωτες οπλαρχηγους που ειναι αγνωστοι.
οπως πχ ο Ανθιμος Γαζης

απο εκει και περα εχουμε συνεχη διωγμο στην Αλβανια.
οπως η επιθεση στην Μοσχοπολη, μεχρι τα τελευταια στην Παραμυθια.

απο γενετικης αποψεως,

Οι Αλβανοι γενικα εμφανιζουν ομοιοτητες με τους Ελληνες στα γονιδια αλλα και μεγαλες διαφορες,
πχ τα ξανθα ισια μαλλια ειναι Βορειο Ευρωπαικο χαρακτηριστικο, και ειναι χαρακτηριστικο.
επισης τα κοκκινα μαλλια, η χοντρη μυτη και το Μοrton's toe.

apo thn Allh omvw exoyn E-V13 poy einai kat' alloyw Neoliuiko, kai kat' alloyw Arkadokypriako.
τα Γονιδια E-V13 J2 ειναι χαρακτηριστικα (ισως πελασγικα) στον Αλβανικο πλυθησμο και ιδιως στους Αρμπερεσηδες,

Δεν γνωριζω εαν εχει γινει ιδιαιτερη ερευνα αναμεσα στους Αρβανιτες στην Ελλαδα, γιατι στην Αθηνα τα πανεπιστημια ειναι γκαγκα,
αντιθετα στην μακεδονια απο το ΑΠΘ εγιναν σε Ντοπιο πλυθησμο, σε Ποντιους του '22 σε Ποντιους απο ρωσσια, σε Μεγκλενους Βλαχους, σε Κουτσοβλαχους κτλ

απο εκει και περα φιλε ειναι απλο,
εαν δεις στο συνολο την Γενετικη της Τουρκιας και ιδιως κατα Μερη εχει μεγαλη ομοιοτητα με την Ελλαδα,
αυτο γιατι οι περισσοτεροι Τουρκοι δεν ειναι Μογγολοι, αυτοι σταματησαν στο Αζερμπαιζαν και στην Κυλικεια,
ειναι Ελληνο-Ασιατες που αλλαξαν και γιναν Τουρκοι.
το ιδιο και με την Αλβανια,
εχει ικανα ιδιο γενετικο κωδικα με Ελλαδα αλλα αλλαξαν και εγιναν Αλβανοι, και οι 1οι που κυνηγησαν ηταν οπως παντα οι δικοι τους, οι Αρβανιτες του Καστριωτη,
Μην Ξεχνας οτι μπορει ο Ιμπραημ να ηταν Ηπειρωτης,
αλλα ο Βαλλαβαν πασας δεν ηταν Τουρκος ουτε Ελληνας.

λιγα λογια τους Θρακες,
απο την Ομηρικη στην αρχαικη στην Αττικη Δωρικη Ιωνικη στην Κοινη στην κοινη2 στην Ελληνιστικη,
Κραββατος δλδ Κρεββατι Θρακικη Λεξη
καλαμος θρακικη λεξη (ελληνικα συριγξ.
σχιζω θρακικη λεξη, ελληνικα Κειρω
Βρυγικη/Θρακικη
Εδεσσα πολη των νερων (Edu_essa)
Tios Bakchos Θεος βακχος (Σλαβικα Βογ)

ΟΙ ΠΕΛΑΣΓΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΙΝΔΟ_ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ στην ΙΤΑΛΙΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΑΝ ΤΥΡΡΗΝΟΙ (Ετρθσκοι) Μετα raeti και η περιοχη τους Tyrol,
σου ειπα λεξεις Πελασγικες, εχω γραψει στο ιντερνετ για αυτους και την γλωσσα τους.

η γενετικη τους ειναι γνωστη, βρηκαν ΔΝΑ απο τους ταφους,
η λεξη Ημαθεια ειναι μιση Ελληνικη μιση πελασγικη,
δλδ Ματ +ΔΙα = χωρα των θεων
η λεξη βιος ειναι Πελσγικη (vis) στην γλωσσα τους σημαινει 1 χρονος
H lejh ναυς (πλοιο) ειναι πελασγικη
δεν υπαρχει σε καμμια Αλλη ΙΕ γλωσσα, παρα μονο στην Ελληνικη και στην Ελαμιτικη (Βλεπε Noah)

Η Λεξη Γοης Γοησσα, υπαρχει μονο στα Ελληνικα Ιταλικα και !!!! Τουρκικα,
Γοησσα Gusto Guzel (απο που και ως που στα Τουρκικα? ενω δεν υπαρχει στα Turkic kai Onogur.)

μεχρι και τα σκυλια των Ετρουσκων ηρθαν απο το Αιγαιο. οπου η ρατσα αλωπεκις (Πελασγος) ηρθε απο την Μικρα Ασια.

Γενικα να Ξερεις Ελληνες θεωρουμε την μιξη ΙΕ και Πελασγων, και ετος εθνογενεσσης το 800-911 ΠΧ.
δλδ Μυκηναιοι +μυρμιδονες (Λιλιγκι) + Πελασγοι

Νεο Ελληνες απο την 4η Σταυροφορια και μετα κατα αλλους
απο το '21 και μετα κατ αλλους.

θα μπορουσα να σου γραψω και αλλα.
ελπιζω να καταλαινεις τι λεω, και σε οτι μπορω ευχαριστως να δωσω εξηγησεις,

 

ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Φίλε, δεν νομίζω ότι διάβασες τίποτα από ό, τι σου έγραψα, αφού έγραψες: ''παληκαρι με αγραψες ενα κατεβατο'', σαν να μου λες ότι βαρέθηκες να τα διαβάσεις. Και μου αραδιάζεις και εσύ ένα κατεβατό και περιμένεις να το διαβάσω. Εγώ αντίθετα διάβασα αυτά που μου έγραψες, και τα περισσότερα που γράφεις μοιάζουν με σενάρια επιστημονικής φαντασίας και απορώ πού τα βρήκες όλα αυτά, αφού σε κανένα σοβαρό επιστημονικό βιβλίο δεν αναφέρονται. Από εδώ και πέρα ό, τι γράφεις θα μου παραθέτεις βιβλιογραφία και σελίδα, εκτός και αν πήγές σου είναι τα φόρουμς, όπου κάθε τυχάρπαστος σαν τον Ζευς10 γράφουν ό, τι τους κατέβει στο κεφάλι.
Τέλοσπάντων, εγώ σου απαντώ σε αυτά που γράφεις, αλλά αν δεν διαβάσεις και σχολιάσεις όσα σου έγραψα στο προηγούμενο μήνυμα όσο και σε αυτό που σου στέλνω τώρα, δεν συνεχίζω διάλογο, διότι είναι σαν να συνομιλώ με έναν εγωπαθή και μισαλλόδοξο που θέλει να επιβάλλει τις απόψεις του χωρίς να διαβάζει τις αντίθετες απόψεις.

Ας δούμε μερικά από αυτά που γράφεις:

1. η Αληθεια ειναι οτι οι Μυκηναιοι ακομα και σημερα ειναι μπερδεμα,
1) αρχαιολογικα ηρθαν απο την Σημερινη Σερβια-Κροατια (Vucocar-Vatin-Cotofeni)
2) γενετικα ειναι απο εκει αλλα και απο τον Ποντο οπως εδειξαν οι γενετικες ερευνες R1b-M23.
3) γλωσσικα ανηκουν στην Greco-Aryan που σημαινει οτι ηρθαν απο την ανατολη και απο την Θρακη.
Οι Ελληνες δεν ηταν Μυκηναιοι, αλλα ηπειρωτες/Θεσσαλοι

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Παγκοσμίως γίνεται αποδεκτό ότι οι Μυκηναίοι ήταν Έλληνες, αφού μιλούσαν Ελληνικά. Απλώς το όνομα Έλληνας είναι μεταγενέστερο από την Ήπειρο. Όπως οι Αλβανοί προϋπήρχαν του ονόματος Σκιπτάρ, έτσι και οι Έλληνες προϋπήρχαν του ονόματος Έλληνες.

2. Οι Πελασγοι ειχαν γονιδια οπως g2a kai J2a και ισως Ε-V13. apo ayta mono to teleytaio ειναι παρων στο Κοσσοβο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μπα, μπα, βρήκες και γονίδια των Πελασγών; Εγώ νόμιζα ότι οι Πελασγοί ήταν ένας άγνωστος και χαμένος λαός. Εσύ βρήκες και γονίδια;

3. Οι Πελασγοι ηταν 2 η 3 κυματα,
το 1ο κυμα ισως ηταν οι Αρκαδο-Κυπριοι και ο Καδμος αν και ακομα δεν ξερουμε εαν ηταν η οχι Πελασγοι το 3000 'η το 2000 το 2ο 'η 1ο κατ αλλους ηταν οι Τρωες,
το 2ο 'η 3ο ηταν οι sea peoples.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αποδείξεις; Βιβλιογραφία; Ξέχασες και το τέταρτο κύμα, τους εξωγήινους από τον Σείριο!!! Και για να σοβαρευτούμε, οι Πελασγοί δεν ήταν Αρκαδοκύπριοι, οι Αρκαδοκύπριοι ήταν Πελασγοί από την Αρκαδία που συγχωνεύτηκαν με τον ντόπιο πληθυσμό και μετέδωσαν την Ελληνική γλώσσα τους, διότι η Αρκαδοκυπριακή διαβάζεται σύμφωνα με την ελληνική. Η αρχαιολογία και ιστορία είναι πολύ απλή, απλά κάποιοι τσαρλατάνοι για να προκαλέσουν εντυπώσεις μπερδεύουν τα πράγματα. Όσο για τους Πελασγούς έχουμε και την ξεκάθαρη μαρτυρία του Διονυσίου του Αλικαρνασσέως ότι "Ην γαρ δη και το των Πελασγών γένος Ελληνικόν εκ Πελοποννήσου το αρχαίον", και γενικά όλοι οι αρχαίοι τους θεωρούσαν ότι ήταν αυτόχθονες. Οι Πελασγοί είναι οι άνθρωποι που ζούσαν πριν τους Μυκηναίους, άρα όλα αυτά που γράφεις ότι οι Πελασγοί ήταν Τρώες ή sea peoples είναι αποκυήματα της φαντασίας σου και απορώ πού τα διάβασες. Μάλλον τα φόρουμς που διαβάζεις κάνουν κακό στην υγεία!!!

4. Σατεμ γλωσσες ειναι οι Σλαυικη, η χαμενη Θρακικη (Τριβαλοι, Οδρυσσοι Γετες κτλ)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αφού η Θρακική είναι χαμένη, πώς ξέρεις ότι είναι satem; Από εκεί να καταλάβεις τη σοβαρότητα αυτών που υποστηρίζουν αυτά που αντιγράφεις. Αντίθετα υπάρχει η πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοϊωνική θεωρία για τους Θράκες που μπορέις να βρεις στην αγγλική wikipedia. Tο 1975 ο Jean Faucounau ισχυρίστηκε ότι είχε λύσει μέσω στατιστικής αντιπαραβολής τον γρίφο του δίσκου της Φαιστού και ότι το κείμενο του δίσκου ήταν πρωτοϊωνικά. Ο Ρaul Faure βρήκε στην πρωτοϊωνική θεωρία πολλά θετικά σημεία. Ο Jean Faucounau έγραψε δύο βιβλία (Le déchiffrement du Disque de Phaistos, Paris 1999 και Les Proto-Ioniens : histoire d'un peuple oublié, Paris 2001), στα οποία ισχυρίζεται ότι Πρωτοΐωνες ήταν οι Πελασγοί, οι Μινωίτες, οι Τρώες, οι Λούβιοι, οι Κάρες, οι Φιλισταίοι και οι υπερδουνάβιοι Θράκες. Η θεωρία ότι οι Θράκες ήταν πρωτο-Έλληνες (πρωτο-Ίωνες) ενισχύεται και από την μαρτυρία΄του Ξενοφώντα ότι οι Θράκες ήταν συγγενείς των Ιώνων και από τα τόσα κοινά στη θρησκεία Ελλήνων και Θρακών.

4. οι Ιλλυριοι βασει Ηροδοτου ειναι μιξη Πελασγων και Κελτων
αυτο φαινεται εν μερει μονο στην γενετικη τους,

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πουθενά δεν γράφει τέτοια πράγματα ο Ηρόδοτος. Δεν υπάρχει καμιά μαρτυρία ότι οι Ιλλυριοί ήταν Πελασγοί ή Κέλτες, διαφορετικά οι Αλβανοί θα είχαν κάνει προπαγάνδα υπέρ της Πελασγικής θεωρίας. Και γενικά το τι γράφει ο Ηρόδοτος μου είναι αδιάφορο, διότι ήταν μέγας μαλ... Γράφει για παράδειγμα ότι οι Δωριείς ήρθαν από την Αίγυπτο!!! Είναι δυνατόν να τον πάρει κανείς στα σοβαρά; Και όμως τον χρησιμοποιούμε, επειδή μας συμφέρει τι γράφει για τους Μακεδόνες. Τώρα σχετικά με τους Ιλλυριούς υπάρχει η ξεκάθαρη αρχαία παράδοση ότι οι Ιλλυριοί ήρθαν από τη Βοιωτία και ότι ο Ιλλυριός ήταν γιος του Κάδμου και της Αρμονίας και παππού του είχε τον Αγήνορα. Αν οι Ιλλυριοί είχαν Κελτικές επιμειξίες, αυτό δεν τους καθιστά Κέλτες. Αυτά για να σοβαρευτούμε.

5. γνωριζουμε ομως οτι οι Θρακογετες κτισαν 13 αποικιες στο Κοσσοβο και ποσες Αλλες στην σημερινη Αλβανια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αποδείξεις; Βιβλιογραφία;

6. η λεξη Ημαθεια ειναι μιση Ελληνικη μιση πελασγικη,
δλδ Ματ +ΔΙα = χωρα των θεων

Εδώ έγραψες ρέστα παρετυμολογίας. Ούτε οι Αλβανοί και ο Ζευς10 δεν λέει τέτοια. Πού τα βρήκες γραμμένα ρε φίλε. Δώσε βιβλιογραφία. Λοιπόν, οι Αλβανοί λένε ότι η λέξη Ημαθία ετυμολογείται από το ε μαθ που σημαίνει μεγάλος. Στα γεγκικά το μέγας λέγεται μαθ, ενώ στα τοσκικά λέγεται μαδ. Και επειδή οι Αλβανοί είναι μαλ... και δεν μπορούν να επιχειρηματολογήσουν, εγώ σου συνεχίζω τη σκέψη τους. Οι Δωριείς πήγα στην περιοχή της Μακεδονίας, όπου εκεί ζούσαν παλιότερα Ιλλυριοί και Θράκες. Η περιοχή ονομαζόταν από τους Ιλλυριούς εμάθ, δηλάδή χώρα μεγάλη, και οι Δωριείς μετέφρασαν στα Ελληνικά το Ημαθεία ως Μακεδονία, δηλαδή μεγάλη χώρα, από το μακ και δαν.
Για την Ημαθεία από ελληνική πλευρά υπάρχει ετυμολογία από την ελληνική γλώσσα από τη λέξη ημαθόεις, ενώ ο γλωσσολόγος και επιγραφολόγος Fick ετυμολογεί την Ημαθεία από του άμαθος, άποψη που υιοθετεί και ο πατέρας της Ελληνικής γλωσσολογία Γεώργιος Χατζιδάκις.

 

 

Genarxhs Iapetos

Παλληκαρι θελεις να σου ετοιμασω εργασια, ετοιμη τροφη για να γραψεις βιβλιο?.

εχω γραψει ηδη 2, τυπωμενα στην Ιταλια, και σε αλλη γλωσσα, γιατι Ελλαδα πεφτει παππαρα απο λογοκρισια της Ακαδημιας Αθηνων.
Τα γονιδια δεν τα βρηκα

ειναι στην Ιστοσελιδα της G2 HG, Μελος της οποιας ειμαι,

υπαρχουν και αλλα ιστορικα κειμενα,

το πιο απλο διαβασε Yehunda, τακιτο, θουκιδιδη.

και ολες τις Γενετικες ερευνες,
ολα δειχνουν αυτο που λεω,

Η ειρωνεια σου αρκει να δειξει οτι προσπαθεις με παλαι μεσα και τα ψεμματα του Θωμοπουλου και του Κολλα να πολεμησεις για το δικιο σου.

ειναι απλο κανε τεστ ΔΝΑ με 23 marks και θα σου πω ποιος και απου εισαι.

 

το να μου για εξωγηινο κυμα Πελασγων ειναι απλα μια ειρωνια,

Διαβασε Λημνια Στηλη,

Διαβασε τα Παιδια του Λυκαονα που πηγαν,
ποιος ηταν ο Ιαπυξ ,
μετα κανε συγκισεις Γενετικης,

μετα κανε γενετικη των ζωων ΔΝΑ,

ολα αυτο δειχνουν,
ετσι ξερουμε τα γονιδια τους,

Οι ΑΛβανοι κανουν τρελλη προπαγανδα με το Πελασγικο,
Μαλλωνω με μια διμοιρια Αλβανων καθε μερα στο Φορουμ,

τωρα το αλλαξαν, ξερεις τι λενε?

Οτι Οι Ελληνες ειναι Τουρκοι και αυτοι Νεολιθικοι Βαλκανιοι,
απογονοι της Vinca,

mallon eisai pisv sthn propaganda, "h se peisan.

se Λιγο θα μου π[εις οτι Αφροδιτη ειναι απο το Αφερ Δια.

Οσο για κελτες + Πελασγους ξαναδιαβασε τον Ηροδοτο, τον Στραβωνα, για τους Norici και λοιπα,

εισαι ακομα στο 1912,

Dalmatia Ematheia ktl einai λεξεις Ακκαδικες 'η Σουμεριες,
Ματ στην Σουμερικη ειναι η χωρα, η κοιλαδα, η περιοχη,
ακομα και σημερα υπραχει στους αραβες,
η λεξη ορος ειναι Πελασγικη,
Κur Summer
Ur Pelasgian
Κορυφη ειναι μικτη απο Kur+υβος,

Οι αλβανοι ειναι αναγκασμενοι να αρνηθουν την Πελασγικη καταγωγη,
εαν την δεχθουν και ιδιως την ΑρκαδοΚυπριακη τοτε αμεσωσ παραδεχονται οτι ειναι κατα 50% Ελληνες,

για αυτο το παρατησαν και το αλλξαν τωρα.

 

ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

"εχω γραψει ηδη 2, τυπωμενα στην Ιταλια, και σε αλλη γλωσσα, γιατι Ελλαδα πεφτει παππαρα απο λογοκρισια της Ακαδημιας Αθηνων."

Απόδειξη αυτών που γράφεις είναι ή ότι δεν είσαι Έλληνας, αλλά κανένας πρακτοράκος ή ότι είσαι κανένας ημίτρελος που το έχει σκάσει από το Δαφνί. Όλα αυτά που γράφεις είναι ασυνάρτητες αρλουμπολογίες. Έχω να ρίξω τόσο γέλιο από την εποχή που διάβαζα τις παρετυμολογίες του φίλου σου του Ζευς10. Το γεγονός ότι ασχολείσαι με φόρουμς και Αλβανούς του ίντερνετ, δείχνει πόσο "σοβαρός" είσαι. Αν ήσουν σοβαρός, θα έγραφες επώνυμα όπως εγώ και όχι πίσω από ψευδώνυμα, αλλά προφανώς είσαι τρολ του κερατά.
Αυτά που λες για την καταγωγή των Ελλήνων είναι επιεικώς μαλ.., κανένας επίστήμονας δεν τα υποστηρίζει. Σου ζήτησα να μου δώσεις βιβλιογραφία για τις πολαβωμάρες που γράφεις και εσύ απαντάς "Παλληκαρι θελεις να σου ετοιμασω εργασια, ετοιμη τροφη για να γραψεις βιβλιο?". Επομένως ποιος μπορεί να σε πάρει στα σοβαρά; Μου παραθέτεις Ηρόδοτο ότι οι Ίωνες είναι Πελασγοί και οι Δωριείς είναι Έλληνες. Βρε άσχετε, ο Ηρόδοτος γράφει ότι "το Ελληνικόν απεσχίσθη από το Πελασγικόν". Είναι φυσικό να θεωρεί τους Ίωνες ως Πελασγούς. Τους Δωριείς τους ταυτίζει με τους Έλληνες, διότι οι Δωριείς έφεραν το νέο όνομα 'Ελληνες της φυλής μας. Παλιότερα οι επιστήμονες πίστευαν ότι οι Δωριείς ήταν οι πρώτοι Έλληνες που ήρθαν στην Ελλάδα, και ότι πριν το 1100 δεν κατοικούσαν εδώ Έλληνες, αλλά προέλληνες και πίστευαν ότι η γλώσσα των μυκηναϊκών πινακίδων δεν ήταν ελληνική. Μετά όμως από την αποκρυπτογράφηση των μυκηναϊκών πινακίδων από τον Ventris όλος ο επιστημονικός κόσμος δέχεται ότι οι Μυκηναίοι ήταν Έλληνες. Όσο για τους Δωριείς, πολλοί τώρα αμφισβητούν και ότι υπήρξε κάθοδος Δωριέων, αφού οι Δωριείς κατοικούσαν στην Πελοπόννησο ήδη από την Μυκηναϊκή περίοδο και ότι στην πραγματικότητα υπήρξε επιστροφή των Ηρακλειδών.

Τώρα περί των Αλβανών μπορείς να πιστεύεις ό, τι θέλεις. Δεν είμαι εγώ κολλημένος στο 1912 και στον Θωμόπουλο ή στον Κόλλια, αλλά εσύ είσαι κολλημένος στο παραλήρημά σου. Κοίτα λοιπόν τι λέει η σύγχρονη βιβλιογραφία:

1. Ο L.S. Stavrianos, καθηγητής ιστορίας πανεπιστημίου Northwestern, στην ελληνική έκδοση της Μεγάλης Ελληνικής Εγκυκλοπαίδειας, τ.2, σελ. 120-122, γράφει: «Οι Αλβανοί είναι απόγονοι των αρχαίων Ιλλυριών. Οι Αλβανοί συγκαταλέγονται μεταξύ των αρχαιότερων λαών της Ευρώπης. Η αλβανική γλώσσα ανήκει εις τον θρακοϊλλυριακόν κλάδον της ινδογερμανικής γλωσσικής ομοφυλίας. Βάσις της σημερινής αλβανικής είναι η πανάρχαια Ιλλυρική. Ο Δημήτριος Καμάρδα ησχολήθη με την αλβανικήν γλώσσαν και κατέλιπε περισπούδαστας μελέτας, εξ ων σημαντικώτεραι είναι το Δοκίμιον συγκριτικής γραμματολογίας επί της αλβανικής γλώσσης και το Παράρτημα, καταδεικνύουσαι την στενήν συγγένειαν της αλβανικής προς την ελληνικήν».

2. Την πανάρχαια πελασγική καταγωγή των Αλβανών υποστηρίζει η Encyclopedia Americana (vol.1, ed. 1951), ηοποίαγράφει: «The Albanians are among the oldest people in Europe...Descendants of the ancient Pelasgi, the Albanians are one of the Dinaric physical type...Modern Albanians are said to speak a language compounded of Illyrian, Thracian, Latin, Slav and Turkish. By some, the Albanian language is thought to be based upon the speech of the ancient Pelasgi. By others it is believed to be one of the eight chief Indo-European group». Μας λέει λοιπόν εδώ η εγκυκλοπαίδεια ότι οι Αλβανοί είναι ένας από τους αρχαιότερους λαούς της Ευρώπης, απόγονοι των Πελασγών και ότι ανήκουν στον διναρικό ανθρωπολογικό τύπο. Και ότι από κάποιους η Αλβανική γλώσσα θεωρείται ότι βασίστηκε πάνω στη γλώσσα των Πελασγών.

3. Όσον αφορά στον Cavalli-Sforza που αρνείσαι να παραδεχτείς αυτά πουγράφει, στη σελ. 163 του βιβλίου του "Genes, Peoeples, and Languages" γράφει: "It is reasonable to think that isolated languages like Albanian and Armenian (and with less evidence Greek) originated with the first wave of Neolithic farmers from Turkey". Δηλαδή με άλλα λόγια, ο Sforza μας λέει ότι οι Έλληνες και οι Αλβανοί ήρθαν στη Βαλκανική γύρω στο 7.000 π.Χ.

Θα μπορούσα να σου παραθέσω και άλλα, αλλά δεν έχει νόημα. Η διαφορά μας είναι ότι εγώ σου παραθέτω βιβλιογραφία και παραπομπές, ενώ εσύ πουλάς τρέλα.

 

Genarxhs Iapetos

Υπαρχουν Λεξξεις στην Ελληνικη που δεν εχουν ΙΕ ριζα ουτε ετυμολογια,

Γαια απο Πελασγικο Κια
Ταρταρος απο πελασγικο Ταρ.
Ερεβος απο Πελασγικο Εβρε.
Αττικη απο Πελασγικο Hath+con
Ημαθεια.
Λαρισσα
γαλα.
Γαληνος
Ιασω
Ωκεανος

θελεις και αλλες?

σου ειπα φυγε απο Θωμοπουλο και Κολλα.
ειναι ασχετοι.
εχει φυγει η γλωσσολογια και η γενετικη, και εμεις ακομα ασχολουμαστε με μαλακιες Μπαμπινιωτη,

νοιωστο γενετικα οι Αλβανοι ειναι κατα 35-50% Ελληνες (με η χωρις τους Πελασγους) και 23-32% Γετες και 24-28% κελτες (Pannoni Celts = Illyrians)

αλλαα υτοι αλλξαν και γιναν οπως και οι Τουρκοι,
οι Τουρκοι (χωρις κουρδισταν Αρμενια Κυλικεια κτλ) ειναι ιδιατερα ομοιοι Γενετικα και εμφανισιακα με τους Ελληνες, και ομως αλλαξαν,

ειναι οπως η κυπρος,
σχεδον ιδιοι γενετικα,
2 εθνη.

εαν καταλαβαινεις καταλαβαινεις,

τα αλλα ειναι απλα αναμασηση της Αλβανικης προπαγανδας που απο οτι βλεπω την εχεις σε εκτιμηση,

Ιλλυρια ειναι Λεξη Πελασγικη,
απο το Ιllu to Il Ellion, to Illuwanka,
και οχι απο το Ι lire,

 

Ean soy pv tiw poleiw tvn Getvn sthn Albania kossobo ti ua kaneis?

θα συνεχισεις την Αλβανοκεντρικη βλακεια προπαγανδα?

 

απαντηση,
διαβσε Duridanov
διαβασε Armenian hypothesis.
δεν χρειαζεται αλλο.
διαβσε Ευτυχιο απο Αλεξανδρεια.

 

Ηροδοτου Ιστοριαι

Αιολεις γενος Πελασγικον
Ιωνες γενος Πελασγικον
Δωριεις γενοσ Ελληνικον

 

Παγκοσμιως απο γενετικη και γλωσσολογια οι Μυκηναιοι ειναι παρα 'η προ Ελληνικο φυλλο.

 

Τελικα δεν εψαξες τιποτα απο οσα ειπα.

Λυπαμαι αλλα το 1920 γραφαν πολλες μπουρδες,
οτι σου γραφω ειναι βασει συγχρονης γενετικης γλωσσολογιας.

 

Στην περιοχη της Μακεδονιας καθοταν Κρητικοι,
Ελλυμειοι. Πελασγοι Πιεροι/Θρακες Βρυγες, Μακεδνοι και Ηρακλειεις.
Κρητικοι Ηρακλειεις Ελλυμειοι Μακεδνοι ηταν Ελληνικα φυλλα.
Βρυγες ηταν θρακες με γλωσσα ισοτονη στην Ελληνικη.
Παιονες κτλ Ηταν Θρακες αλλα ειχαν και σχεση με το Αγρινιο (Παιων γιος του Αγριου)
Πιεροι Θρακες ηταν ο Ορφεας

ανατολικοτερα ηταν οι Σιροπαικες, οι Οδομαντικες κτλ.

η διαφορα φαινεται και στην Γενετικη,
εαν δεις τους Χαρτες,

Χιλιομετρα πισω εισαι.

 

Σε βαρεθηκα με ολους αυτους

ΤΙ γραφει ο Gustav Mayer πες μου,
και τι οι συγχρονοι Αυστριακοι.
πριν ενα μηνα εγινε δημοσιευση δουλειας 8 ετων στην Βιεννη.

εσυ εκει Τι γραφουν οι Αμερικαοι το 51 και τι ο Σταυριανος,

οσο για αυτο που λες για τον Ψαωαλλι,

Η Anatolian Hypothesiς den pianei την Αλβανικη,

γιατι η συγχρονη γλωσσολογια την χαρακτηριζει γλωσσα Creole,
Δλδ ισως και ανυπαρκτη.

απο την Αλλη μιας και ξερεις τους Πελασγους,
πες μου τους γιους του Λυκαωνα,

και τι λεει ο Διονυσιος.
λεει η οχι οτι οι πελασγοι γενες 17 πριν την Τροια αποικισαν την Ιταλια

θελεις και αλλα?

δεν με απαντησες

εαν σου δωσω 13 αποικιες Γετων+Δακων στην Αλβανια θα αρχισεις να ψαχνεσαι σωστα.

στην ΕΛλαδα εχουμε καφρους, ιδιως στα πανεπιστημια,
τα Κυβερνανε τυποι σαν την Ρεπουση, τον Αδωνη και τον Μπαμπινιωτη.

εσυ που τα ξερεις ολα.
εχεις διαβασει τον Gatepano to Thot parlare Albanesi?

ελα πες μου,

οι Μεσσαπιοι κατηκοισαν την Αλβανια? τους Ιλλυριους και τους Ελληνες?

τι ηταν οι Μεσσαπιοι.

γιατι δεν μιλας με ιστορικα στοιχεια απο αρχαιους?
με γλωσσολογια και γενετικη
και μιλας με υποθτικους ψευτοεπιστημονες εξαρτημενους απο στοες.

αντε πες μου τι λεει ο απολλοδωρος για τους Πελασγους?

εστω τι λεει ο Θυουκιδιδης για την γλωσσα των Πελασγων?

εχεις ψαχτει καθολου στην Ετρουσκικη γλωσσα?

Σημερα 1 τυπος με το ονομα Albanopolis ελεγε αυτα που λες,
και ολοι γελουσαν,
ελεγε οτι οι Ποντιοι και οι Κρητικοι οι Σμυρνιοι ειναι Τουρκοι, και οι Μακεδονες Σκοπιανοι
Ποτε δεν πατησε τουρκος στην Αλβανια,
και οτι οι Αλβανοι ειναι οι μονοι γνησιοι απογονοι των αρχαιων Ελληνων.

και συνεχισε και ελεγε .
μεχρι που ενας Ιταλος του εδειξε την γενετικη των Αρβερεσηδων απο την Χωρα.

Η θεωρια του colin Renfrew βασει της οποιας εινια αυτα που λες οτι λεει ο cavalli, (εγω μονο την εργασια του διαβασα στις απλομαδες)

βασει της οποιας οι Αλβανοι και οι ελληνες επρεπε να ειναι G HG αλλα δυστυχως ειναι μονο 105 οι Ελληνες και σχεδον 0% οι Αλβανοι. εκτος απο την περιοχη της Κορυτσας και γενικα Νοτου που φτανει το 8%
γιατι ραγε?

Μηπως οταν ο Cavalli εγραφε δεν τα ξεραμε αυτα?
Η μηπως ο Cavalli θεωρει το Ε Ηγ σαν Νεολιθικο.

H ergasia toy sthn Γεννετικη ειναι αρκετα σωστη,
αλλα τα υπολοιπα αλλαζουν με τα ευρηματα.
Για παραδειγμα μεχρι χθες δεν ξεραμε την Νεκροπλη της Βαρνας ουτε το Leyla teppe.
Παντως εαν οι Αλβανοι ειναι Νεολιθικοι τοτε ηρθαν απο Ισπανια, γιατι βρεθηκε Ε Νεολιθικο.
Στα βαλκανια δεν Βρεθηκε ακομα κατι ενισχυει την αποψη του Διηνεκη και το πιο Κοντινο βρεθηκε στη Konya στην μικρα Ασια αλλα ειναι το 2000 Πχ.

διαλεξε και παρε.

εγω σου παραθετω στοιχεια.

το Ε-V13 απο που ηρθε και ποτε σε ρωταω?
ti grafei o Apollodvrow, o Dionysiow o Paysaniaw Ο Στραβωνας, ο Ηροδοτος ο Θουκιδιδης.
Τι Βρηκε η αρχαιολογια,
τι λεει η γλωσσολογια,

Ειναι Απλο
η Αλβανικη ειναι Σατεμ αρα δεν ειναι Ιλλυρικη

ΝΟΙΩΣΤΟ.
οι γλωσσολογοι σημερα γελανε με αυτα που λες.
Ιλλυριοι = Pannoni Celts Δλδ Κελτες δλδ Centum.

Πες του σταυριανου τον Γραφω στα @@ μου με αυτα που λεει.
δεν μπορει μια γλωσσα να ειναι και Σατεμ και Κεντυμ.

ΝΟΙΩΣΤΟ, ρωτα τουλαχιστον τον αλλο βλακα τον Μπαμπινιωτη. Αρβανιτης ειανι μπορει να κανει και ομιλια στην τηλεοραση για αυτο. να σου πει για την καλυτερη αναλυση της Αλβανικης απο ποιον εγινε?
απο τονGustav Mayer και απο 2 αυστριακους πριν 1-2 μηνες.

Η αλβανικη τοποθετηθηκε σημερα μονη της αλλα στο ΒαλτογερμανοΣλαυικο γκρουπ.
οχι στο Ανατολικο
και πολλους δεν ειναι γλωσσα αλλα creol γλωσσων
οπως η Ελληνικη ειναι Creol apo Greco-Aryan και Πελασγικης (para-Etruscan)

αυτο που αξιζει να διαβσεις για να ανοιξουν τα ματια σου απο μαλακες Ελληνες καθηγηταραδες και μελετες του 1950
ειναι Μ Gibutas για τα Κουργκαν.
τι γραφει η αρχαιολογια (teodorov) gia thn Nekropolh thw Barnas
thn Armenian Hypouesis για γλωσσολογια
την Greco-Aryan Hypothesis.
1 που δεν θυμαμαι τωρα για το αλογο.
και τους Αρχαιους πυ εγραψα πιο πανω

Αρκαδοκυπριοι μη ΙΕ
Καδμος αδερφος του Αιγυπτου αδερφος του Φοινικα
Ιλλυρος Γιος του Καδμου που εκστρατευσε στην σημερινη Αλβανια και τα βαλε με τους Κελτες.
απο αυτον πηραν το ονομα οι Ιλλυριοι, και απο αυτον οι Ρωμαιοι ονομασαν Ιllyricum μια μεγαλη επαρχια, και απο οι επιστημονες δωσαν το ονομα Ιλλυριανς σε ολους τους Pannoni Basin Κελτες.

pliny the elder
δινει σαφη διαφορα αναμεσα σε Illyria proprie Dicti kai Illyricum

θελεις και αλλα?
οι Ιαπυγες τι και ποιοι Ηταν?

 

ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Σου απαντώ μόνο σε αυτό. Δεν υπάρχει Gustav Mayer, αλλά Gustav Meyer. Ούτε πώς τον λένε δεν ξέρεις!!! Πρόχειρη απόδειξη ότι δεν έχεις διαβάσει το βιβλίο του Meyer. Το βιβλίο του το αγόρασα από Αλβανική μετάφραση. Το βιβλίο του επιγράφεται στα Αλβανικά ''Fjalor etimologjik i gjuhes Shqipe'', δηλ. ''Ετυμολογικό Λεξικό της Αλβανικής''. Το βιβλίο του είναι το πιο ηλίθιο γλωσσολογικό σύγγραμμα που έχω διαβάσει. Δεν κάνει ταξινόμηση της Αλβανικής, αλλά είναι ένα μικρό λεξικό, όπου δείχνει ελληνικές, λατινικές, ιταλικές και τουρκικές λέξεις που υπάρχουν στην Αλβανική.
Ρε παπ…, μου φέρνεις σαν απόδειξη ένα βιβλίο του 1880; Χαχαχα, πόσο γελοίος είσαι!!! Μου θυμίζεις τους φίλους σου τους Αλβανούς που βασίζονται στον επίσης αυστριακό Hahn, ο οποίος έγραψε το Albanian studies, και οποίος έλεγε ότι οι Αλβανοί ήταν οι Ιλλυριοί, οι Ηπειρώτες και οι Μακεδόνες. Ο Hahn ήταν τόσο μαλ... που πίστευε ότι οι Αλβανική (ιλλυρική, ηπειρωτική-μακεδονική) είναι μια μη ινδοευρωπαϊκή πελασγική γλώσσα. Όπως είναι γελοιότητες και έχουν ανατραπεί αυτά που έλεγε ο Hahn, το ίδιο ισχύει και η εργασία του Meyer. Τον Meyer τον ξετίναξε ήδη ο Θωμόπουλος από το 1912. Έγραψε ο Θωμόπουλος: "Το ετυμολογικόν λεξικόν του Meyer ουδεμίαν απολύτως δύναται έχειν επιστημονικήν αξίαν, όσον αφορά τον ορισμόν των Αλβανικών ετύμων. Αλλ' αντί τούτου ο Meyer ένεκα ιδίας προκαταλήψεως εαυτόν μεν ηδίκησε, την δ' επιστήμην παρεπλάνησεν''.

Αφού όμως μου λες για τον Meyer, δες τι έλεγαν άλλοι επιστήμονες της εποχής του.
Τη θεωρία ότι η Αλβανική απορρέει από την Ιλλυρική δέχονταν οι: Thummann, ιστορικός, Diefenbach, ιστορικός, Niehbuhr, ιστορικός, Benfey, φιλόλογος, Miclosich, φιλόλογος, Paul Kretschmer, γλωσσολόγος, Francesco Ribezzo, γλωσσολόγος.
Εκτός αυτών ο Malte Brun στο Annales des Voyages έγραφε ότι ''οι Αλβανοί είναι απόγονοι των Ιλλυριών''. Ομοίως και ο δικός μας ο Παπαρρηγόπουλος έγραψε: ''Μόνοι δε απόγονοι των Ιλλυριών θεωρούνται υπό των πλείστων νεώτερων ερευνητών απόγονοι της φυλής των Ιλλυριών''. Την ίδια άποψη είχε και ο πατέρας της Ελληνικής γλωσσολογίας Γεώργιος Χατζιδάκις στο βιβλίο του ''Περί του Ελληνισμού των αρχαίων Μακεδόνων'', όπου γράφει: ''...των Ιλλυριών και των απογόνων αυτών Αλβανών''.

Αυτές οι άπόψεις ισχύουν μέχρι και σήμερα. Ο αρχαιολόγος J. P. Mallory στο βιβλίο του "Ινδοευρωπαίοι'' γράφει: "Η αλβανική εντοπίζεται σε μια εδαφική έκταση η οποία αποδιδόταν προηγουμένως στους Ιλλυριούς. Αυτό επιτρέπει σε πολλούς γλωσσολόγους να υποθέτουν ότι είναι πιθανόν απόγονος της παλιότερης ιλλυρικής γλώσσας, αν και επηρεάσθηκε πολύ από τη λατινική, την ελληνική, τη σλαβική και την τουρκική''. Αν ήταν σοβαρή η άποψη της Δακικής προέλευσης της Αλβανικής, ο Mallory θα έκανε μια αναφορά, αλλά στο βιβλίο του δεν αναφέρει τίποτα, διότι είναι μια ψευτοθεωρία ανάλογη με την θεωρία περί προέλευσης της Αλβανικής από τον Καύκασο.
Ο Arnold Sherman στη σελίδα 11 του βιβλίου του «Αλβανία, ο τσακισμένος αετός των Βαλκανίων (εκδ. Ίνδικτος) γράφει: «Οι Ιλλυριοί ήταν πιθανότατα οι Πελασγοί που πολύ αργότερα αναφέρουν οι Έλληνες κλασσικοί συγγραφείς ως τους αυτόχθονες κατοίκους των περιοχών της Ελλάδας και ανατολικών νησιών της Μεσογείου. Γνωρίζουμε επίσης ότι η αλβανική γλώσσα...κατά πάσα πιθανότητα είναι η μοναδική επιζώσα γλώσσα από την ομάδα των θρακοϊλλυρικών γλωσσών που κάποτε μιλούσαν οι παλαιότεροι κάτοικοι της Βαλκανικής Χερσονήσου».
Περί της Ιλλυρικής καταγωγής των Αλβανών υποστήριξε και ο ανθρωπολόγος Pittard με ανθρωπολογικά δεδομένα. Γράφει η εγκυκλοπαίδεια Δρανδάκη: ''Ανθρωπολογικαί παρατηρήσεις δεικνύουν ότι οι βόρειοι Αλβανοί, οι Γκέγκηδες, προς βορράν του ποταμού Γενούσου (Σκούμπη) είναι υψηλοί, υπερβραχυκέφαλοι, με σκοτεινόν χρώμα τριχών και οφθαλμών. Τα μηνομονευθέντα ανωτέρω ανθρωπολογικά γνωρίσματα των Γκέγκηδων εχαρακτήρισεν ο Γάλλος ανθρωπολόγος Pittard ως ιλλυρικά''.
Ομοίως και ο δικός μας ανθρωπολόγος Άρης Πουλιανός είπε: «Εγώ θεωρώ πιο Έλληνες τους Αλβανούς. Μοιάζουν τρομερά με εμάς, όλη η Ήπειρος, είτε το κομμάτι της Ελλάδας είτε της Αλβανίας. Το 1982 στο συνέδριο των Ιλλυριών, που έγινε στα Τίρανα, και ήμουν καλεσμένος μαζί με τον καθηγητή Μαρινάτο και την Αρβελέρ, τους είπα τις απόψεις μου, και οι ίδιοι επιμένανε να μιλάω Ελληνικά στο συνέδριο επί Εμβέρ Χότζα. Τους είπα πως είμαστε ένα πράμα, μια φάτσα».

Αφού θες και γλωσσολογικές αποδείξεις για την αλβανικότητα της ιλλυρικής, δεν θα σου παραθέσω τις δικές μου μελέτες, όπου ετυμολογώ την αλβανική από την ελληνική, θα σου παραθέσω ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Κουπιτώρη ''Αλβανικαί Μελέται'': "Οι Ιλλυριοί ονόμαζαν κοροϊδευτικά ''Δευάδαι'' τους Σάιους, έναν Θρακικό λαό, επειδή μεθούσαν και βρέχονταν με οίνο. Γιατλι τους ονόμασαν έτσι; Ο Κουπιτώρης δίνει μια εκδοχή από το το αρχαιοελληνικό ρήμα «δεύεσθαι», που σήμαινε «βρέχομαι με οίνο». Προχωρεί όμως τη σκέψη του. Ο μέθυσος, γράφει, στα Τοσκικά λέγεται dέjμ-υ και dέρ-υ, στα Αρβανίτικα και στη γλώσσα των Αρμπερέσηδων λέγεται i dεjμ-υ, ε dέjμ-ε jα και ε dέjμε-α. Στα γκέγκικα ι dεjτούνε, τοσκικά ι dεjtoυρε = μεθυσμένος. Και για να μην πολυλογώ με διάφορα επιχειρήματα δείχνει ότι το ιλλυρικό Δευάδαι σχετίζεται με τα dέj και dέhεμ. Τα αλβανικά αυτά ρήματα τα ετυμολογεί από τη ρίζα θη (με αρχαία προφορά τhε, αφού το θ προφερόταν ως τ με δασεία h, δηλαδή τχ και το η ως ε) του αρχαιοελληνικού ρήματος θάω, το οποίο σήμαινε πίνω, θηλάζω. Από αυτή τη ρίζα θη, προέρχεται το ρήμα με-θύω, που σε ορισμένους τύπους ήταν "θάξαι¨".

Εσύ λοιπόν που λες ότι η Αλβανική είναι Δακική, για ετυμολόγησέ μου μέσω της ελληνικής τις αρχαίες μακεδονικές λέξεις ''βαβρήν'' που σημαίνει υπόσταση ελαίου, ''αργίπους'' που σημαίνει αετός και ''καρπέα'' που σημαίνει όρχηση Μακεδονική; Αυτές οι λέξεις δεν ετυμολογούνται από την Ελληνική, αλλά μόνο από την Αλβανική. Για παράδειγμα το καρπέα (=Μακεδονικός χορός) προέρχεται από το αλβανικό καρτσέj που σημαίνει χορεύω.

Και και μου αναφέρθηκες στα αρχαία Κυπριακά για πες μου τι είναι αυτή η κυπριακή λέξη που διασώζει ο Ησύχιος; Στα κυπριακά ''αγαθός'' σημαίνει σιωπά. Δηλαδή μια λέξη που ΄μοιάζει με ουσιαστικό είναι ρήμα 3ου ενικού. Τι είναι λοιπόν το κυπριακό ''αγαθός'';
Στα Αλβανικά η φράση ας γjα θος σημαίνει σιωπά (κατά λέξη ''τίποτα δεν είπε''). Ένωσε τώρα τα ας γja θος και νά σου η δήθεν άγνωστη και ανετυμολογητη κυπριακή λέξη αγαθός.
ας+γjα+θος = αγαθός

Δυστυχώς φιλαράκι με τους αγράμματους Σκιπετάρους του διαδυκτίου μπορείς να τα βγάλεις πέρα, με μένα όμως όχι!!!

ΥΓ1. Όσο για τον φίλο σου τον Albanopolis που έγραφε ότι οι Πόντιοι και οι Κρητικοί είναι Τούρκοι, τι να σου πω; Δεν καταλαβαίνεις ούτε καν τι γράφω. Οι Κρητικοί είναι κατά βάσιν Μινωίτες, οι Πόντιοι προσωασιάτες. Οι Πόντιοι δεν είναι Τούρκοι, διότι Τούρκοι κατ' ουσίαν δεν υπάρχουν. Και φυσικά ο Albanopolis δεν θα είπε ότι οι Αλβανοί είναι Έλληνες αλλά Ιλλυριοί.

ΥΓ. 2: Η Αλβανική είναι γλώσσα κρεολή; Χαχαχα. Σε όλους τους γλωσσικούς πίνακες-δέντρα παρουσιάζεται ως ξεχωριστή ινδοευρωπαική γλώσσα. Και η Ελληνική είναι γλώσσα κρεολή από Greco-Aryan και Πελασγική; Χαχαχα, έχω ξεραθεί στα γέλια. Βρε άσχετε, αν το πάμε έτσι όλες οι γλώσσες του κόσμου είναι κρεολές. Το ίδιο και η Λατινική και η Σανσκριτική κ.λπ. αφού .όλες είχαν γλωσσικά υποστρώματα ή επηρεασμούς από άλλες γλώσσες. Φίλε, άσε την επιστήμη και ασχολήσου με τίποτα άλλο.

 

Genarxhs Iapetos

μα τι να σου πω.
εισαι μαλακας
κα ιΑλβανος

οκ διαβασε oliver Jehn Schmitt,

Θελεις και αλλα

gatepano
Thot Parlare Albanese

Ψαωαλλ ιΣφορζα και Battaglia
τι Γονιδια βρηκαν στουςΑλβανους?
το 35-45 % ειναι αφρο-Ασιατικης καταταγωγγης
το 14% ειναι Βαλτικης (goranje torbesh),
καιτο 10 (Gambel) eiani indoi gyftoi

με αποδειξη γενετικης.

αντε σπιτι

poso M81 brhke o Sforza sthn Albania kai Pericic kai ti leei o Battaglia

Ante Albane

Καραγκιοζη
γελαμε ολοι στο φορουμ μετουςΑλβανους,
και εσυ ακομα επιμενεις να λες μαλακιες

το 35-50% των Αλβανων βλακα μα δεν μπορει να ειναι παρα μονο Ελληνικο 'η Ιταλικο,
το Ι2β1 ηλιθιε εχει DYS Μολδοωα Ηλιθιε Ξυπνα γαμω τον υπνο σου.


Εκτος εαν πιστευεις στην Παρθενογενεση των Αλβανικων γονιδιων.

εισαι τρομπας.

Οι ΑΛβανοι ειναι κατα 35-50% Ελληνικης καταγωγης αναλογα την περιοχη, νοιωστο
τα γονιδια δεν πετανε με αεροπλανα,
εχουν πατερα και απογονο.

αλλα εσυ εκει.
πανε ρουφα Αλβανικη παππαρα.

Oliver Schmitt, τελευταια ερευνα,

δεν υπαρχει Αλβανικη και Ιλλυρικη γλωσσικη συγγενεια.

πες μου το Ε-V13 M81 poy Oi Albanoi exoyn 44% kai oi Αρμπερεσηδες 23% πως βρεθηκε στην Αλβανια?
Πεταξε?
το J2b poy oi Arbanompereshdes εχουν 14% και οι ΑΛβανοι 10% πως πηγε Αλβανια? πεταξε?
θελεις και αλλα?
σε ποια κατανομη ανηκει το G2a ths Αλβανιας?
στην των Αλπεων 'η στην Αιγιακη?

ta R1b στην Αλβανια ποσο ειναι -U ποσο M23 και ποσο Μ21?
αντε αγορ μου
αντε να σου πει ο Λοχαγος τι θα πεις,

τετοιους καραγκιοζηδες ειχαμε παντα στην Ελλαδα. σαν του λογου σου.
Ξερολες παππαγαλους

και επειδη κουραζεις

Καραφετ επιμερους για Ποντιους,
το J2a einai apogonow toy J2a των Μινωιτων και Αθηναιων.
το R1b einai Idio με το Χετταιων και ιδιο με των Μυκηναιων και εχουν και Αρμενικο και Αρειο
το R1a einai idio με το Ρ1α των Γκρεκανων, των Μακεδονων που Υπαρχει και στην Αλβανια και υπαρχει και Λαζων και Κουρδων
το G2α ειναι ιδιο με της Αλβανιας της Σμυρνης της Κυπρου της Κρητης της Θεσσαλιας
tyxaio? μηπως οι Ποντιοι καταγονται και αυτοι απο Ιλλυριους?.

αντε αγορι μου ,
αντε συγκρινε κανα DYS
kai meta syndiase to me Istoria και γλωσσα και μην μου λες αρκουδες του σταυριανου

Και μετα μου λες να γραψω βιβλιο στα Ελληνικα,
ρε αντε απο εκει.

και γιατι το Καρπεα απο την Αλβανικη καρτσεj και οχι απο την Ιωνικη Κοτσος και Κοτσαρι?
αντε πες μου

εαν ηταν απο την Αλβανικη τοτε ολα τσε της Αλβανικς θα ηταν -πε στην ελληνικη, ολγω Μετασχηματισμων της ΠΙΕ.
κατι αντιστοιχο στα Γερμανικα με τον νομο του Grim,

οταν Βγαλεις γλωσσικο καννονα ελα πες μου

ΚΡΕΤΙΝΕ ΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΤΕΜ
ΤΑ ΙΛΛΥΡΙΚΑ ΗΤΑΝ ΚΕΝΤΟΥΜ

βλακα που κατεβαζεις αηδιες απο το κεφαλι σου σαν τον Κολλα και τον Θωμοπουλο και τις σπερνεις εδω και εκει

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΕΛΤΕΣ ΝΑ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΣΑΤΕΜ ΓΛΩΣΣΑ.
ΓΙΑΤΙ Η ΚΕΛΤΙΚΗ ΗΤΑΝ ΚΕΝΤΟΥΜ και ΙΤΑΛΟΚΕΛΤΙΚΗ +ΠΕΛΑΣΓΙΚΗ παλι Κεντθμ Γλωσσες δινει
Greco-Aryan DINEI ΚΕΝΤΟΥΜ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΑΜΙΧΘΕΙΚΕ ΜΕ ΠΕΛΑΣΓΟΥΣ<
ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΑΤΕΜ ΗΛΙΘΙΕ.

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑτΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ?

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΝΟΝΑΣ ΤΗ΅ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑΣ

εσυ αποριπτεις τους Καννονες και βγαζεις δικα σου.

 

ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Μια φιλική συμβουλή σου δίνω: Χρειάζεσαι ψυχίατρο. Αφού λες ότι έχεις γράψει και βιβλίο στο εξωτερικό (χαχαχα, εδώ γελάμε!!!), για πες το μας να το διαβάσουμε για να μορφωθούμε.
Ότι σε έχω κονιορτοποιήσει  με επιχειρήματα και σου έχω αποδείξει ότι λες μαλ…, είναι εμφανές. Αν σε φτιάχνει να πιστεύεις ότι είμαι αλβανός, πρόβλημά σου.
Μου πετάς συνεχώς γενετικούς δείκτες, χωρίς να μου παραθέτεις βιβλιογραφία. Επομένως έχω κάθε δικαίωμα να αμφισβητώ αυτά που αναφέρεις. Πλην τούτου, η γενετική είναι μια πρόσφατη επιστήμη και πολλές φορές οι γενετικές μελέτες δείχνουν αντικρουόμενα αποτελέσματα. Χαρακτηριστική η γνωστή ψευδο-μελέτη ότι οι Έλληνες ήρθαν από την Αιθιοπία που μας έπρηξαν οι Σκοπιανοί.
Όσον αφορά στη σχέση Αλβανικής και Ιλλυρικής, σου επαναλαμβάνω τη γνώμη του πιο έγκριτου ινδοευρωπαϊστή, του Mallory, ο οποίος γράφει: "Η αλβανική εντοπίζεται σε μια εδαφική έκταση η οποία αποδιδόταν προηγουμένως στους Ιλλυριούς. Αυτό επιτρέπει σε πολλούς γλωσσολόγους να υποθέτουν ότι είναι πιθανόν απόγονος της παλιότερης ιλλυρικής γλώσσας, αν και επηρεάσθηκε πολύ από τη λατινική, την ελληνική, τη σλαβική και την τουρκική''. Αυτή είναι η κρατούσα άποψη, όσο και αν σε καίει.
Για να δεις πόσο μαλ… είσαι, λες ότι δεν υπάρχει γλωσσική συγγένεια μεταξύ Αλβανικής και Ιλλυρικής, διότι η Ιλλυρική είναι centum και η Αλβανική satem. Αυτό που δεν ξέρεις άσχετε είναι ότι η άποψη ότι η Ιλλυρική είναι centum είναι μια εικασία, διότι ελάχιστα γνωρίζουμε για την ιλλυρική. Όσον αφορά στους γλωσσικούς ινδοευρωπαϊκούς νόμους των γλωσσολόγων τους γράφω στα  παλαιά μου υποδήματα, διότι με παρόμοιες ανοησίες πολλοί υποστηρίζουν ότι η αρχαία Μακεδονική δεν είναι ελληνική. Λένε ότι η εμφάνιση στη μακεδονική των ηχηρών μη δασέων b (β), g (γ), d (δ) αντί της χρήσεως των άηχων δασέων φ, χ, θ της ελληνικής αποδεικνύει ότι η μακεδονική δεν ήταν ελληνική!!! Επειδή η ιλλυρική, η θρακική, οι σλαβικές γλώσσες και άλλες βόρειες γλώσσες χρησιμοποιούν τους φθόγγους b, g, d στη θέση των ελληνικών φ, χ, θ, υποστήριξαν ότι η μακεδονική είναι γλώσσα αλλότρια της ελληνικής και εντάσσεται στην οικογένεια των γλωσσών αυτών. Τέτοιες μαλακίες λένε οι φίλοι σου οι γλωσσολογοι, να τους χαίρεσαι.
Αν δεν σου αρέσει το μακεδονικό καρπέα από το καρτσέj (και μου λες από το ιωνικό κότσος!!! χαχα, και πού πήγε το ρ ρε μαλ...;), δες και αυτά:
μακεδονικό βαβρήν (υπόσταση ελαίου) από το αλβανικό βάj (= έλαιον) και τη μετοχή ρεν (που έπεσε). Άρα βαj+ρεν = βαβρέν = έλαιο που έπεσε. Παίξε το ποντιακό πουλάκι σου τώρα.
Θες και άλλα; Για ετυμολόγησε μου τη μακεδονική λέξη σάρισα (= δόρυ); Ετυμολογείται άνετα από τα αλβανικά σαρτόj (= τραυματίζω με ξίφος) καθώς και από το σάρρεα (= πριόνι).
Για ετυμολόγησέ μου τη μακεδονική λέξη ρύμη (= στενωπός); Ετυμολογείται από το αλβανικό ρήμα ρύj (= εισέρχομαι), η μετοχή του οποίου είναι ρύμε. Επομένως το ουσιαστικό της Μακεδονικής ρύμη είναι παγιωμένος-απολιθωμένος τύπος της αλβανικής μετοχής ρύμε.
Αν τα ήξεραν αυτά φίλε οι Αλβανοί, θα σας είχαν γαμ… κατά κράτος, αλλά είστε τυχεροί που οι Αλβανοί είναι πιο μαλάκες από σας τους νεοέλληνες και αρνούνται την αρχαιοελληνική τους καταγωγή.

Δεν μου απάντησες όμως για το κυπριακό αγαθός (= σιωπά) από τα αλβανικά ας γja θος (= σιωπά).
Θες και άλλα;  Ο ανόητος Αλβανός φίλος σου ο Ζευς10 λέει ότι το Αλέξανδρος είναι αλβανικό από το α λε σε άντερ που σημαίνει γεννημένος σαν όνειρο!!! Και δεν ξέρει ο άσχετος ότι το αλβανικό άντερ ή έντερ προέρχεται από το αρχαιοκρητικό άναιρον. Φυσικά δεν ξέρει ότι η λέξη ανήρ, ανδρός σημαίνει άνδρας.
Για πες μου λοιπόν, πώς ετυμολογείς το όνομα Κασσάνδρα; Ο Ησύχιος έγραφε ότι οι Λάκωνες ονόμαζαν την Αλεξάνδρα ως Κασσάνδρα. Άρα το κασσ έχει την ίδιο σημασία με το ελληνικό αλέξω (= απομακρύνω). Τι είναι λοιπόν αυτό το κασσ; Στα βορειοαλβανικά κjας σημαίνει αλέξω, απομακρύνω. Άρα το κασσ αυτό προέρχεται από το βορειοαλβανικό κjας και αποτελεί επιβίωση στην αρχαία ελληνική πελασγικού τύπου κjας.

Θες και άλλα;
Σου δίνω και ένα παράδειγμα από τα Λατινικά. Η λατινική λέξη haruspex αρχικά σήμαινε τον οιωνοσκόπο, αυτόν που μάντευε από την πτήση των πτηνών. Η λέξη αυτή προέρχεται από τις αλβανικές λέξεις χαρ που σημαίνει διακρίνω και το σπεs σπιζία που σημαίνει όρνεα. Άρα το haruspex προέρχεται από τα αλβανικά har+spes, που σημαίνει αυτός που διακρίνει τα όρνεα, άρα ο οιωνοσκόπος. Αφού μια αρχαϊκή λατινική λέξη ετυμολογείται μέσω της Αλβανικής, αυτό σημαίνει ότι η Αλβανική είναι τόσο αρχαία γλώσσα όσο η Λατινική ή ότι είναι αρχαιότερη της Λατινικής.

Πάρ' το χαμπάρι και βάλ' το καλά στο μυαλό σου. Η Αλβανική είναι γλώσσα ελληνογενής (οιωνεί ελληνική διάλεκτος), ομιλείτο μαζί με την κυρίως Ελληνική σε όλα τα Βαλκάνια και τη Μικρά Ασία, και τελικά περιορίσθηκε στην Ιλλυρία, εκεί όπου σήμερα κατοικούν οι Αλβανοί.

Πάρε και ένα άλλο παράδειγμα από την Κρήτη. Οι ετεοκρητικές επιγραφές δεν ερμηνεύονται με την ελληνική. Ποια ήταν λοιπόν η λαλιά των Ετεοκρητών; Οι Αιγύπτιοι ονόμαζαν τους Κρήτες που έφερναν κρητικά αγγεία ως δώρα στην Αίγυπτο ως Κεφτιού. Γιατί; Στα Αλβανικά κjέφτι σημαίνει ποτήρι, αγγείο. Επομένως οι Αιγύπτιοι άκουγαν την αλβανική λέξη κjέφτι για τα αγγεία, και ονόμασαν τους Κρήτες που έφερναν τα αγγεία ως Κεφτιού.
Ομοίως και η Κρήτη προέρχεται από το αλβανικό κρέτε ή κρύετε που σημαίνει κεφάλι, άρα Κρήτη = Κεφαλόννησος.

Πάρε και άλλο. Στη Δωδώνη οι ιέρειες ονομάζονταν γραίαι. Οι Έλληνες το δικαιολογούν επειδή λένε ότι οι ιέρειες ήταν γριές. Αλλά αν διαβάσεις τα αρχαία κείμενα θα δεις ότι δεν ήταν γριές, αλλά διαφόρων ηλικιών, και νέες. Άρα τι είναι αυτό το γραίαι; Αυτό είναι παραφθορά του αλβανικού γκρούα που σημαίνει γυναίκα. Οι ιέρειες λοιπόν ονομάζονταν στα Αλβανικά γκρούα (= γυναίκες), και οι αρχαίοι Έλληνες το παρέφθειραν σε γραίαι!!!

Πώς νιώθεις; Θες ηρεμιστικά; Ή μήπως ψυχοθεραπεία; Περαστικά σου!!!

 

Genarxhs Iapetos

ΑΣΤΟ ΕΙΔΑ ΠΟΣΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΕΙΣΑΙ,

ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΛΛΑ,

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΗΧΗΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΗΛΙΘΙΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΟΣ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ
ΒΕΡΕΝΙΚΗ
ΚΕΒΑΛΗ / ΚΕΒΛΗ
ΒΡΥΑ
ΒΑΤΡΑΧΙΣ

ΧΑΜΟΥΤΖΗΔΙΚΑ
ΦΕΡΕΝΙΚΗ
ΚΕΦΑΛΗ
ΦΡΕΑΡ
ΑΦΟΡΘΑΚΟΣ

οπως βλεπεις ναι Στα Μακεδονικα το Φ ειναι Β

οποτε η βεβρη που λες ψαξε μηπως εχει κανα Φ μεσα
οπως φεφρη κατι σε παρακειμενο του φευ (βευ)
ΑΣΧΕΤΕ

ΚΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΗΜΑ ΚΕΙΡΩ
(Κειρωμενος, αυτος που τουσ χισαν τα αρχιδια)
ΚΡΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΗΜΑ ΚΕΙΡΩ
(αυτη που αποσχισθηκε, η σχισμενη/αποκομμενη)

ΚΕΙΡΩ στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ σχιζω
Λεξη ΙΕ
αντιστοιχη του Shear

ΕΙΣΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ,
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ.


ΕΙΣΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΛΛΑ

ΕΙΔΕ ΤΟ DERA ΘΥΡΑ
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΤΟ DERA DOOR
ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΕΡΑΣ.

ετσι εισαι και εσυ,
τυφλωνεσαι απο το παθος σου και τισ ηχητικες συμπτωσεις.

 

δεν θελω Ηρεμιστικα γιατι ξερω με τι εχω να κανω

με 1αν καραγκιζη,

σου απαντησα,

ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ.

ΕΑΝ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ ΤΙΣ 13 ΔΑΚΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ.

ΘΑ ΚΑΤΑΠΙΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ?

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΣΕΝΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ,

ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΓΕΛΑΜΕ,

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΕΙ ΛΕΕΙ ΗΧΗΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ.
ΕΣΥ ΟΜΩ΅ΠΗΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ,

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ,

ΥΓ
ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ?
ουτε απο Αλβανικο εθνικι δεν ακουσα μερικα.

Εισαι αρρωστος.

Εγω θα σε ρωτησω μονο αυτο.
Εξεαση DNA Εκανεσ ποτε?
γεντικουσ χαρτεσ ειδες?

Ειναι τυχαιο το οτι 35% -50% των Αλβανων ειναι απο τον Νοτο δλδ απο την ΕΛλαδα, και δεν μπορει απο την ΑΛβανια να ηρθαν στην Ελλαδα? αλλωσ ομιλουμε πει παρθενογενεσσεως?

 

ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Φίλε παίρνεις ναρκωτικά;
Δεν θα σου απαντήσω σε όλες τις μαλ... που γράφεις, αλλά μόνο σε αυτά:

"Ειναι τυχαιο το οτι 35% -50% των Αλβανων ειναι απο τον Νοτο δλδ απο την ΕΛλαδα, και δεν μπορει απο την ΑΛβανια να ηρθαν στην Ελλαδα? αλλωσ ομιλουμε πει παρθενογενεσσεως?"

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Αυτό δεν σου λέω ρε καραγκιόζη, ότι οι Αλβανοί ήρθαν από την Ελλάδα (πρβλ. τον μύθο περί Ιλλυριού που από Βοιωτία εποίκησε την Αλβανία). Άσχετε, ούτε καταλαβαίνεις τι διαβάζεις, αφού ούτε καν διαβάζεις τι σου γράφουν.

2. ΕΑΝ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ ΤΙΣ 13 ΔΑΚΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ.

ΘΑ ΚΑΤΑΠΙΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Άντε λοιπόν γράψε μου τις δακικές αποικίες στην Αλβανία με βιβλιογραφικές παραπομπές. Και παράθεσέ μου αποσπάσματα από τους ξένους επιστήμονες που υποστηρίζουν τις παπαριές που μου ξεφουρνίζεις τόσες μέρες. Έτσι θα με βουλώσεις. Γιατί δεν στέλνεις μήνυμα στην ιστοσελίδα μου να με ταπώσεις και να δείξεις ότι είμαι ανιστόρητος και ότι εσύ έχεις δίκιο; Απλώς διότι όλα τα κατεβάζεις από το κεφάλι σου. Φαντάζομαι ότι θα είσαι κανένας έγκλειστος στο Δρομοκαείτιο και θα σου έχουν δώσει πρόσβαση στο ίντερνετ.

3. ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ?

Όχι φίλε μου. Τι θα καταλάβουν οι Ισπανοί που δεν γνωρίζουν ούτε αρχαία Ελληνικά ούτε Αλβανικά; Αυτό που θα κάνεις είναι να παραθέσεις την ιστοσελίδα μου με τα βιογραφικά μου, για να δουν ότι έχω βγάλει δυο πανεπιστήμια, ένα στην Ελλάδα και ένα στίς ΗΠΑ, και ότι έχω γράψει 4 υπαρκτά βιβλία (και όχι ανύπαρκτα βιβλία σαν και τα υποτιθέμενα δικά σου), και όποιος έχει αντιρρήσεις, ας μπει στην ιστοσελίδα μου να με κονιορτοποιήσει. Εγώ συνομιλώ με ακαδημαϊκούς όχι με κάτι αποτυχημένους αργόσχολους του ίντερνετ, προφανώς 20 χρονών που αντί να βρουν καμμιά γκόμενα αυνανίζονται διαδικτιακώς. Τι σοβαρός είσαι εσύ που ασχολείσαι με φόρουμ που γράφει κάθε τυχάρπαστος; Έχεις δει κανέναν σοβαρό επιστήμονα να γράφει σε φόρουμς; Φαντάζεσαι τον Cavalli Sforza και τον Renfrew να κάθονται να γράφουν σε φόρουμς; Χαχαχα. Από κει να καταλάβεις την γελοιότητά σου!!! Είσαι σαν και αυτούς τους αργόσχολους που κάθονται στα καφενεία και συζητούν για πολιτική και ποδόσφαιρο. Αυτό είσαι και δεν διαφέρεις σε τίποτα άλλο.
Για πες μας και τομ φόρουμ που γράφεις και σε ποιο νήμα γράφεις καθώς και το nickname σου εκεί να γελάσω λίγο.

Αντί να μου αραδιάζεις μαλ…, μάθε τα βασικά της γλωσσικής έρευνας. Έχουμε το επώνυμο Βόγλης στα ελληνικά. Αυτό είναι αλβανικό από το επίθετο βόγκελ που σημαίνει μικρός. Τα ονόματα αυτά ήρθαν με την κάθοδο των Αρβανιτών στον ελλαδικό χώρο. Αλλά ποια είναι η ετυμολογία του βόγκελ; Στα αρχαία ελληνικά η λέξη ολίγος είχε δίγαμμμα. Ήταν δηλαδή Fολίγος, και με προφορά του διγάμματος ως β, βολίγος. Η Αλβανική πήρε λοιπόν τη λέξη βολίγος, πέταξε την άχρηστη γι' αυτήν κατάληξη -ος, και έτσι η λέξη έγινε βολίγ. Μετά έγινε αντιμετάθεση των λ και γ (όπως π.χ. στις λέξεις φαλακρός, καραφλός, ή όπως με την λέξη μορφή που οι Λατίνοι το μετέτρεψαν σε forma). Έτσι η λέξη βολίγ, έγινε βογίλ. Στη συνέχεια έγινε αναβιβασμός τόνου (ίσως από αιολική επίδραση, όπως το μορφή έγινε στα Λατινικά φόρμα). Έτσι το βογίλ έγινε στα Αλβανικά βόγιλ. Γραψτο τώρα με λατινικούς χαρακτήρες: vogil. Να λοιπόν η τάχα Αλβανική λέξη vogel.
Σιγά μην τα καταλάβουν αυτά οι Αλβανοί.
Αυτό είναι γλωσσολογία. Πάρε λοιπόν τις δακικές παπαριές σου και βάλτες εκεί που ξέρεις. Σου έδωσα εξήγηση πώς βρέθηκαν οι αλβανικές λέξεις στα Ρουμάνικα. Λόγω της εποικίσεως Ιλλυριών επί Τραϊιανού στη Δακία. Οι Δάκες εκλατινίσθηκαν και παράλληλα έλαβαν και πολλά στοιχεία της ιλλυρικής-αλβανικής.

Όσον αφορά στις δακικές ή θρακικές ανοησίες περί της καταγωγής της Αλβανικής γλώσσας, απαντήσεις έχουν δοθεί από βιβλία γλωσσολογίας εδώ και δεκαετίες και αυτές οι θεωρίες έχουν απορριφθεί διεθνώς. Δες το παρακάτω απόσπασμα από βιβλίο γλωωσολογίας που απαντά στην παπαριά ότι η Αλβανική είναι θρακική, επειδή βάζει το άρθρο στο τέλος των λέξεων:

''Κατά τα ειρημένα λοιπόν εξάγεται ότι πάσαι αι Ιαπετικαί γλώσσαι έθετον το Άρθρον εν τέλει των λέξεων. Άρα το φαινόμενον τούτο δεν είναι αποκλειστικόν της Αλβανικής γλώσσης ή της Θρακικής - όπως ισχυρίζονται οι γλωσσολόγοι Airt και Veigand, πιστεύοντας ότι οι Αλβανοί είναι απόγονοι των Θρακών και όχι των Ιλλυριών, διά τον λόγον ότι θέτουν τα άρθρα εις το τέλος των ονομάτων, φαινόμενον τούτο της γλώσσης των Θρακών. Το συμπέρασμα τούτο είναι σφαλερόν διά τους ανωτέρω λόγους, ως και διά τους εξής:
Πρώτον, διότι επαμφοτερίζει, ήτοι δύναται να αντιστραφεί εις το οι Θράκες είναι απόγονοι των Αλβανών, διότι έχουν το άρθρο εις το τέλος των λέξεων.
Δεύτερον, διότι η τοιαύτη ή τοιαύτη θέσις του άρθρου εις το τέλος των ονομάτων, δεν έχει τη δύναμιν να υπαγάγη τον μεν εις τον δε. Απόδειξις:
1) Οι Ρωμούνοι και οι Βούλγαροι θέτουσιν τα άρθρα εις το τέλος των λέξεων, και όμως ούτε οι Βούλγαροι κατάγονται από τους Ρωμούνους ούτε οι Ρωμούνοι από τους Βούλγαρους.
2) Οι Ιταλοί και οι Γάλλοι θέτουσι τα άρθρα προ των ονομάτων, εντούτοις όμως ούτε οι Γάλλοι κατάγονται από τους Ιταλούς ούτε οι Ιταλοί από τους Γάλλους''.

Αυτά λέει η επιστήμη, και γι' αυτό τη θρακική ή τη δακική θεωρία την έχει γράψει στα παλαιά των υποδημάτων της
Αυτό είναι επιστήμη, αλλά πού να καταλάβεις εσύ από επιστήμη. Θέλει αρετή και τόλμη η επιστήμη, και να βάλεις τον κώλο σου και να σπουδάσεις σε πανεπιστήμια, και όχι να διαβάσεις μερικά άρθρα σε τυχάρπασατα φόρουμς και να το παίζεις ψώνιο-επιστήμονας.

Genarxhs Iapetos

thermidava -Germidava
Aiadava
Kumudava -Kumedava
Bataldava
Kelladea
Danedava
Bregedava
Itadeva
Klea Kledeva
Pulpudava
Aedava
Quemedava
Skaidava Ablanovo?

ολα αυτα που γραφεις ειναι 'η Συμπτωσεις, 'η Δανεια 'η ΙΕ.

Η δομη της γλωσσας και μετασχηματιστει απο ΙΕ σε Αλβανικα ακολουθουν Βορειες Γλωσσες και Σατεμ

δλδ δεν ειναι Ιλλυρικα

νοιωστο

Πως ειναι το 100 στα γνησια Αλβανικα?

Βογλης?

Μηπως εχει σχεση απο το Σλαυικο (Θρακικο) Bog?

Δυστχως ακομα λες για το Βαβρην
Ακομα δεν καταλαβες οτι οι νομοι της Γλωσσολογιας δινουν την Μακεδονικη ως Διαλεκτο-Γλωσσα μεσα στην ΕΛληνικη οικογενεια με τους δικους της πνευματισμους (aspirations) οπως το Φ να ειναι Β,

Αυτο ειναι βεβαιως Λογικο εαν δεχθουμε την Tumuli 'η thn Kurgan hypothesis γιατι το Φ ειναι ελαχιστο σε ΠΙΕ αντιθετα απο το β V κατι που δειχνει οτι οι Μακεδονες ειναι πιο κοντα στον Δρομο του Ορειχαλκου απο αρσενικο που χαραξαν οι ΙΕ το 3500 πχ , κατι που αποδεικνυεται απο την Γενετικη τους,
αναμε σα σε ολους τους Ελληνες ειναι κατα 60-85% ΙΕ (αναλογα τον τοπο στον Πατριαρχικο δεικτη Y-DNA
κατι που ενισχυει την αποψη οτι οι ΕΛληνες (Γραιοι) δεν ηταν Μυκηναιοι αλλα οι Μυκηναιοι ηταν μιξη ΕΛληνων με Πελασγους και Μικρασιατες (achi-YAWA = βασιλεις Ιωνων στην Greco-Aryan)
Δεν ειναι τυχαιο βλεπεις το
Anahita = βασιλισσα στην Αρεια γλωσσα
το Ανακας -= Βασιλεας στην Ελληνικη

πως επισης το
αγαμεμνων Ελληνικα Centum Γ
Achamenides Αρεια No C no S X
οταν γινει Αshmenides ειαι Satem S

οπως βλεπεις η γενετικη ακομα και η γλωσσολογια δειχνει την επι μερους ασιατικη καταγωγη των Ελληνων,


γενικα τα ευρηματα Γενετικης στους Μυκηναικους Ταφους δινουν Μ-23 σε ολους τους Βασιλικους Ταφους το οποιο ειναι ΙΕ μικρασιατικης Καταγωγης,
το γονιδιο αυτο χαρακτηριζει Χετταιους Λυδους Αρειους Περσες,

Δυστυχως φιλε και 10 βιβλια να εγραψες εγραψες μπουρδες,
Γιατι με το να λες τι ειπε εκεινος και ι ο αλλος δεν απαντας

σε ξαναρωταω

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΣΥ
ΑΧΑΙΟΙ τι ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΙΕ?
ΤΟ Μ-23 ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟΥ΅ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ΅ΤΑΦΟΥΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ.

εχεις διαβασει ΙΕ γλωσσολογια η ακομα μιλας με συγκριτικη?

ΠΟΙΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΠΛΥΘΗΣΜΟΥΣ?

Sforza διαβασες το βιβλιο του?
Battaglia διαβασες το βιβλιο του?

ακομα μου λες για τον Θωμοπουλο

ακου λοιπον Θωμοπουλο που μετανοιωσα τα 16 Ε που εδωσα
Κοτανα = Παρθενα
διφυτον = φιδι με 2 κεφαλια

θες και αλλα?
αυτα ειναι πελασγικα?

Κοτανα λεξη ΙΕ και σημαινει τσαχπινα χαριτωμενη cute chica ΕΙΝΑΙ ΚΕΛΤΟΓΕΝΗΣ ΛΕΞΗ ΗΛΙΘΙΕ ΟΧΙ ΠΕΛΑΣΓΙΚΗ
διφυτον Λεξη ΙΕ

αντε με τον καραγκιοζη,

και μου λες να γραψω στην ΕΛλαδα,
Εδω φιλε εαν δεν καει η Αθηνα και η ακαδημια της δεν θα δει ο τοπος προκοπη.

ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΡΕΠΟΥΣΗΔΕΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥΣ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΛΛΑΔΕΣ.

δεν ειναι τυχαιο οτι οταν Συζηταω με Ισπανους και Γερμανους και ΣΟυηδους Μαθαινω καλυτερα Αρχαια Ελληνικα παρα με Αθηναιους Φιλολογους.

ΝΟΙΩΣΤΟ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ GRECO-ARYAN

ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ CREOL ΓΛΩΩΣΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ
ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΛΑΣΓΙΚΑ.

Προσπαθεισ να μου πεις τι?
τα δανεια απο την αρχαια που εχει η Αλβανικη σημαινει οτι ειναι Ιλλυρικη?

 

ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Σου είπα να μου στείλεις τις Δακικές αποικίες στην Αλβανία με αρχαίες ή σύγχρονες βιβλιογραφικές παραπομπές, και εσύ μου στέλνεις μια λίστα ονομάτων;

thermidava -Germidava
Aiadava
Kumudava -Kumedava
Bataldava
Kelladea
Danedava
Bregedava
Itadeva
Klea Kledeva
Pulpudava
Aedava
Quemedava
Skaidava Ablanovo?

 

Μου γράφεις:
''δλδ δεν ειναι Ιλλυρικα
νοιωστο
Πως ειναι το 100 στα γνησια Αλβανικα?''

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Γιατί ρε άσχετε, έχεις βρει τη λέξη εκατό στα Ιλλυρικά και ξέρεις ότι είναι γλώσσα centum;

Πώς λέγεται η λέξη εκατό στα Αλβανικά; Λέγεται κιντ και την γράφουν qint. Η φωνολογία αυτού του q είναι ποικίλη από περιοχή σε περιοχή της Αλβανίας, κάτι μεταξύ χειλοϋπερωικού ελληνικού κ και τς. Εγώ δεν μπορώ να το προφέρω καλά, αλλά δεν είναι τς. Μόνο κάποιες βόρειες περιοχές της Αλβανίας λένε τσιντ και χρησιμοποιούν άλλο γράμμα και όχι το q, αλλά cint (Το c προφέρεται ως τς στα Αλβανικά).

Τι είναι όμως αυτό το q στην Αλβανική και ποια η διαφορά του από το κ; Οι Αλβανοί παίρνουν ελληνικές λέξεις που μετά το κ υπάρχει ε και ι και το μεταγράφουν με q, ενώ ελληνικές λέξεις που μετά το κ υπάρχει α και ο το μεταγράφουν ως κ. Ακόμα και εμείς οι Έλληνες προφέρουμε διαφορετικά το κ όταν έπεται ε, και ι, το προφέρουμε σαν να υπάρχει ένα ελαφρύ j, π.χ, καλοκαίρι (kalokjeri).
Το ίδιο ισχύει και με την Αλβανική, μόνο αυτό το q το προφέρουν πολύ παχιά.

Δες παραδείγματα από τον Meyer:
qeli από το ελληνικό κελλί
qendis από το ελληνικό κεντέω
qenos από το ελληνικό κενώνω
qithare από το ελληνικό κιθάρα.

Ομοίως κάνει και με τουρκικές λέξεις που δανείζεται, π.χ, το όνομα Κεμάλ το γράφουν Qemal.

Τι κάνουν όμως με τις ελληνικές λέξεις που η αλβανική δανείζεται και μετά το κ υπάρχει α και ο;

Δες παραδείγματα από τον Meyer:
kalamboq από το ελληνικό καλαμπόκι (Πρόσεξε ότι χρησιμοποιούν q στο τέλος της λέξης που είναι μεταγραφή του κι της λέξης καλαμπόκι).
karavidhe από το ελληνικό καραβίδα.
katadhikas από το ελληνικό καταδικάζω
katafronis από το ελληνικό καταφρονίζω.
katandis από το ελληνικό καταντώ.

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι η αλβανική είναι γλώσσα satem; Χαχαχα. Δεν κόβετε τις μαλ… λέω εγώ. Η γριά η Αλβανέζα ακούει την ελληνική λέξη καλαμπόκι και προφέρει ελαφρά το πρώτο κάπα αλλά βαριά το δεύτερο κ, διότι μετά το δεύτερο κ ακολουθεί ι, έτσι λέει καλαμπόκji ή λίγο πιο βαριά από kj, και οι βόρειοι το αλλάζουν τόσο που το προφέρουν τς, δηλαδή καλαμπότσι. Πες λοιπόν όλους αυτούς που έφτιαξαν τη θεωρία περί σάτεμ, να την βάλουν εκεί που ξέρουν, διότι σε μένα δεν περνάνε τέτοιες μαλ...

Ήδη από το 1912 ο Θωμόπουλος είχε ξεφτιλίσει αυτή τη θεωρία για την Αλβανική. Έγραφε:
"Των γλωσσολόγων τινές ανεύρον μετά πολλού κόπου την εξής δήθεν διαφοράν της Αλβανικής από της ελληνικής: Ότι η Αλβανική τρέπει το κ εις τς, λέγουσα π.χ. τσιντ το εκατόν. Αλλ' εν πρώτοις η τροπή και η προφορά αύτη εισίν ουχί κοιναί εν πάση τη Αλβανία, αλλά περιορίζονται εν μικρά μόνον περιοχή της χώρας, μόνον εν ταις Γεγικαίς χώραις Δίβρη και Πρισρένη και εν τη Τοσκική Τσαμερία, οίον τσίντ αντί κjιντ, τσέν αντί κjεν (κύων), τσίj αντί κjίj και το γενικό τσ' μπεν αντί κjε μπεν; (τι κάνεις, πώς είσαι;) προς ο το Κυπριακόν σι βόλε = τι θέλεις. Οι λοιποί Αλβανοί προφέρουσιν το εκατόν κιντ. Έπειτα τροπή του κ εις τς γίνεται και εν τη σημερινή Ελληνική προ του ε, ι, η, υ εν νήσαις και εν Λοκρίδι γενικώτερον, εν τισι δε λέξεσι τσαμένος αντί καμένος, τσήρος ο κηρίς (ιχθύς), τσιμβούρι από του κίμβιξ, τσουκνιάς (είδος αετού) ο αρχαίος κυκνίας, τσούζω, τσουσμός από το κνήζω, κνησμός. Εγένετο δε και εν τη αρχαία Ελληνική οίον,
αϊκ-ή, αΐσσω, όκκος (οφθαλμός), όσσομαι (βλέπω), άσσα αντί ά κια (εκ του κις, τις), ήκα, συγκρ. ήσσ-ων''.

Βάλε λοιπόν εκεί που ξέρεις τη σάτεμ θεωρία και τις ινδοευρωπαϊκές ανοησίες σου, και βάλε τον κώλο σου κάτω να μάθεις τέλεια αρχαία Ελληνικά με όλες τις διαλέκτους της και μάθε και Αλβανικά και τα συζητάμε.

Αφού δεν σου αρέσει ο Θωμόπουλος, διάβασε Λουκά Μπέλλο ''Αλβανικά ή αι τρεις ζώσαι διάλεκτοι της ελληνικής γλώσσης'' να δεις την ελληνικότητα της Αλβανικής. Γράφει ο Μπέλλος: ''Αλλά η επισταμένη της Αλβανικής διαλέκτου μελέτη και ανάλυσις αποδεικνύει ότι οι Αλβανοί ήσαν οι αρχαιότατοι κάτοικοι της Ιλλυρικής ή Ελληνικής χερσονήσου και ουχί όμαιμοι και αδελφοί απλώς των Ελλήνων, αλλ' αυτή εκείνη μεγαλουργός και ευγενής φυλή, πολλάς δε προ του Ομήρου χιλιετηρίδας. Και ότι μεν η αλβανική υπέρ πάσαν άλλην του ινδοευρωπαικού κλάδου γλώσσαν συγγενεύει προς την Ελληνικήν, απομακρυνόμενη και αυτής της Λατινικής, σαφώς υποδεικνύουσι και αυτοί οι απλοί φθόγγοι του αλφαβήτου. Αλλ' όπως αποδειχθεί επιστημονικώς ότι η Αλβανική εστί το αρχαιότατον και ζων κειμήλιον της ελληνικής γλώσσης, πλην της φθογγολογίας και της ετυμολογίας, δέον να βασανισθώσι και οι τύποι και αι άλλαι γραμματικαί λεπτομέρειαι της διαλέκτου''.

Δεν έχω να νιώσω κάτι.
Εσύ πρέπει να νιώσεις ότι ούτε αυτά που λες για την Αλβανική ούτε αυτά που λες για την ελληνική ισχύουν.
Αυτό που δεν ειχαν καταλάβει τόσο ο Θωμόπουλος όσο και ο Μπέλλος λόγω της εποχής που έγραφαν είναι ότι η Πελασγική (Ελληνική-Αλβανική) είναι η βάση των Ινδοευρωπαϊκών γλωσσών, αφού οι γλωσσικοί τύποι τους προηγούνται των λοιπών ινδοευρωπαικών γλωσσών. Αυτή είναι η δουλειά μου, αλλιώς θα σκάναρα τα βιβλία τους, οπότε θα τελείωνε η υπόθεση. Επομένως όλα αυτά που μου γράφεις είναι ασυνάρτητες ανοησίες.

 

Genarxhs Iapetos

οταν κανεις τον κοπο να ψαξεις τι σου στειλα, θα καταλαβεις,

επισης εαν ο Μαυερ λε ιΕλληνικη την καραβιδα και τοκαλαμποκι. σαν Ελληνικες λεξεις ε τι να πω,

Εγω αλλα διαβασα,

*k
ʷ, *gʷ, *gʷʰ
*k, *g, *g
ʰ
*
, *ǵ, *ǵʰ

ΠΑΡΤΑ ΑΡΡΩΣΤΕ,

το θεμα εχει να κανει με τα Palatoverals στην Αλβανικη γλωσσα μαλακα,
οχι με τις Δανεικες Λεξεις

With Albanian, where it has instances of *d in place of a PIE *
ǵʰ or *ǵ, these must go back to a previous *ð. Likewise *θ goes back to *. It is clearly treated differently from PIE *k, *g and *gʰ, which are reflected as *k or *c (for PIE *k) and as *g or *ɟ (for PIE *g or *gʰ). The developments *k > *c ("q") and *g > *ɟ ("gj") must be a secondary development there, because it happened only before *e, *i, and it must have occured only relatively late, because Latin loanwords are also affected by this:

"civitas" > "qytet"
"caelum" > "qiell"
"canis" > "qen"
"centum" > "qind"
"argentum" > "argjend"
"gallus" > "gjel"
"lex" (plural "leges") > "ligj"

but:

"concilium" > "këshill"
"conventus" > "kuvend"
"corona" > "kurorë"

αντεσταχαπιασουαρρωστε,

οπως καταλαβες η Αλβανικη ειναι η πιο νεαρη γλωσσα στην ΙΕ οικογενεια, αυτο γιατι αναπτυχθηκετο 950-1100 AD, αυτο φαινεται στις Δανεικες Λεξεις κυριως απο ΙταλοΛατινικα και Ελληνικα, ο Λογος ειναι οτι τα Δανεια απο Centum γλωσσες ειναι πολλα ετσι αναγκαζεται μπροστα απο εηκτλναβαζει q 'h j.
αυτο τι σημαινει αραγε Καραγκιοζη?

 

ΣΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΕΙΣΕ,

Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΛΕΤΕ ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ Η ΟΠΟΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΥΓΧΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΣΤΑ ASPIRATIONS,
ΓΙΑΤΙ?
ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡA CENTUM PANNONI BASIN CELTIC (ILLYRIAN) ΕΚΑΤΣΕ ΜΙΑ SATEM POIA ARAGE?
Η Διαφορα του Ελληνικου Ι απο το ΑΛβανικο j ειναι εμφανης,

ΣΕΕ ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Ο ΜΑΝΙΑΚΙΣ?
ΙΣΩΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ.

Νοιωστο Ηλιθιε

Η ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΕΙΝΑ ΓΛΩΣΣΑ ΚΡΕΟΛΗ

ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ SOK
ΔΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΑΠΕΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΟ /h/ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΥΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΧΑΡΙΑΝ, ΓΙΑΤΙ ΓΥΡΙΣΕ ΣΕ ΓΛΩΣΣΕΣ ΠΙΕ? ΕΝΩ ΕΧΕΙ 6 ΠΤΩΣΕΙΣ?
ΤΙ ΤΗΝ ΕΠΕΒΑΛΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΕ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΕ 2 ΓΕΝΗ?
ΕΧΕΙΣΔΙΑΒΑΣΕΙΤΙΠΟΤΑΓΙΑΤΗΝ ARMENIAN HYPOTHESIS?

ΠΑΡΕΑΡΡΩΣΤΕΑΠΟΣΠΑΣΜΑ MOY

Albanian 'gjelbert' ("green") versus German "gelb" (yellow, note that the Albanian word must be a Germanic or otherwise Centum loanword, because the PIE root word *g´hel- would have yielded 'dhel-' in Albanian, which can be indeed still seen in the word 'dhëlper', "fox")


ΒΑΛΕΤΑ @@ ΜΟΥΤΩΡΑΣΤΟΣΤΟΜΑΤΟΥΘΩΜΟΠΟΥΛΟΥ,
εσυκαυμενοψαρακιεισαι.

What this means in the case of Albanian is that whatever language it is descended from must have invariably looked anywhere between somewhat to considerably different from modern-day Albanian - also depending on what time slice we talk about

ΗΛΙΘΙΕ ARNAUT ΤΙΣΗΜΑΙΝΕΙ?

ΔΙΑΒΑΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΙΑΚη, ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΟΙ ΑΡΜΠΕΡΕΣΗΔΕΣ ΚΑΝΑΝ ΧΩΡΙΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ,

ΥΠΑΡΧΟΥΝ 3 ΘΕΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ,

ΙΛΛΥΡΙΚΗ
ΔΑΚΙΚΗ
ΘΡΑΚΙΚΗ,

ΓΙΑΤΙ Η ΔΑΚΙΚΗ ΚΑΙ Η ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΙΣΧΥΡΕΣ?
ΤΟ ΨΑΞΕΣ ΕΣΥ ΠΟΤΕ?
ΑΣΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ?

ΗΛΙΘΙΕ ΑΠΟ ΗΤΑΝ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΝΙΑΚΗ?
ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΡΕΟΛΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΣΟΚ ΜΕΤΑ?

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΡΜΠΕΡΕΣΗΔΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ALTAIC COMPONENT? ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ Β ΑΛΒΑΝΟΙ? και μαλιστα 14%? το μεγαλυτερο στην Ευρωπη. μεγαλυτερο απο την Τουρκια.

ΟΤΑΝ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΨΑΞΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΞΑΝΑΕΛΑ,

ΒΡΕΣ ΤΙΣ 13 ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑ,
ΕΣΤΩ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ.
βιβλιογραφια?
ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ
ΠΟΛΥΒΙΟΣ
PLINY
ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ.

ΦΤΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ?

 

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΗΣΕΣ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΙΒΛΙΟ

Well, what does "Centum" and "Satem" mean, anyways?
Basically it's all about the treatment of three sounds found in Proto-Indo-European (*k´, *g´ and *g´h) and the way the are reflected in the respective IE language. In the Centum languages, these sounds are merged with their respective plain velar counterparts (*k, *g, *gh) whereas in the Satem languages they are reflected as fricative sounds (such as /s/, /z/, /ʃ/ or /θ/).


Regarding Dacian, evidence of it's Satem nature comes from words which include reflexes of the above mentioned sounds in PIE. A good example of this is the deity name 'Zalmoxis'. The element 'zalm-' (thought to mean 'bear hide') is a cognate with Germanic 'helm-' (as in English 'helmet') as well as Lithuanian 'šalmas' (also meaning 'helmet'). The PIE root word is *k´el- (to hide, cover). While we are at it, the Albanian cognate is 'thelm'

ΠΑΛΙΟΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΑΚΟΜΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑΘΩΜΟΠΟΥΛΟ,
ΚΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΛΙΓΟ.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΙΕ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΑΛΛΑ ΦΩΤΑ,

ΟΙ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ Ν ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 600-400 πχ
επισης εχει αναπτυχθει μια θεωρια σε σχεση με /h/ το οποιο εαν φυγουμε απο την ARmenian hypothesis εξηγητε μονον
ΠΡΟΣΕΞΕ ΚΡΕΤΙΝΕ με την ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΛΥΘΗΣΜΟΥ ΑΠΟ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ, ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΣΑΤΡΑΠΕΙΑ ΣΚΥΔΡΑ SKUDRA SKUNDER, ΕΤΣΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΞΗΓΗΤΕ ΚΑΙ Το 14% ALTAIC COMPONENT ΣΤΗΝ Β ΑΛΒΑΝΙΑ

 

ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

''Εδω φιλε εαν δεν καει η Αθηνα και η ακαδημια της δεν θα δει ο τοπος προκοπη.

ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΡΕΠΟΥΣΗΔΕΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥΣ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΛΛΑΔΕΣ.

δεν ειναι τυχαιο οτι οταν Συζηταω με Ισπανους και Γερμανους και ΣΟυηδους Μαθαινω καλυτερα Αρχαια Ελληνικα παρα με Αθηναιους Φιλολογους.''

Χαχαχα, φίλε έχω πεθάνει στα γέλια. Περιμένεις να σε πάρει κανείς στα σοβαρά με τις μαλ... που λες; Κάψε λοιπόν την Ακαδημία Αθηνών. Πού κολλάει η ανθέλληνας αριστερή Ρεπούση με τον ψευτοαρχαιοελληνιστή χριστιανοουφολόγο Λιακόπουλο, και με τον πελασγολογο Θωμόπουλο ή με τον Αρβανίτη Κόλλια. Και όλοι αυτοί τι δουλειά έχουν με την Ακαδημία Αθηνών. Είσαι τρικυμία εν κρανίω. Όσο για τους Ισπανούς και Σουηδούς φιλολόγους ακόμα γελάω. Ας μάθουν να προφέρουν σωστά τα αρχαία και νεά Ελληνικά, και μετά θα με διδάξουν Ελληνική. Γελοίε, ε γελοίε. Ξέρουν καλύτερα αρχαία, μεσαιωνικά και νέα ελληνικά από ό, τι ήξερε ο Χατζιδάκις ή ο Μιστριώτης; Βλάξ!!!

 

 

Genarxhs Iapetos

 ειναι απλο
Ρεπουση λεει Μαλακιες
Λαικοπουλοσ λεει Μαλακιες,
Θωμοπουλος Λεει μαλακιες (ακου Κοτανα πελασγικη λεξη)
Κολλας Λεει Μαλακιες.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΑΣΗ ΕΧΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ,

ΟΠΩΣ Ο ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ,
ΠΟΝΤΙΟΣ= αγαθος ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ=ΠΑΟΚΤΣΗΣ,
ΔΛΔ Η ΑΡΓΚΩ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ?
ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΧΑΜΟΥΤΖΗΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ?
ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ?

ΕΤΣΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΡΕΠΟΥΣΗ ΤΟΝ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ ΤΟΝ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΚΟΛΛΑ

 

ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Επειδή με έπρηξες με τις αναπόδεικτες θεωρίες σου, σου λέω τα εξής:

1. Με ρώτησες πώς λέγεται το 100 στα Αλβανικά. Μήπως ξέρεις πώς λέγεται στα Ιλλυρικά; Όχι. Για την ιλλυρική γνωρίζουμε ελάχιστα πράγματα, επομένως η άποψη ότι η ιλλυρική είναι centum είναι μια χαλαρή υπόθεση. Εσύ μέγα επιστήμονα, που στηρίζεις μια ολόκληρη θεωρία πάνω σε αυτό, για απόδειξε ότι η ιλλυρική είναι centum; Βλάκα, ε βλάκα.

2. Επειδή μας τα έπρηξες με την Αλβανική, η wikipedia γράφει "Other linguists link Albanian with Greek and Armenian, while placing Germanic and Balto-Slavic in another branch of Indo-European". Επομένως τι μου λες, ότι τάχα η Αλβανική σχετίζεται με τη Γερμανική και άλλες βόρειες γλώσσες; Πολλοί τη σχετίζουν με την Ελληνική και την Αρμενική. Ποιοι το λένε αυτό; Οι φίλοι σου οι ινδοευρωπαϊστές γλωσσολόγοι. Πηγές για αυτή την άποψη είναι τα εξής βιβλία: i. Adams, D. Q.: The Oxford Introduction to Proto-Indo-European and the Proto-Indo-European World, ii. Holm, Hans J.: The Distribution of Data in Word Lists and its Impact on the Subgrouping of Languages. In: Christine Preisach, Hans Burkhardt, Lars Schmidt-Thieme, Reinhold Decker (eds.): Data Analysis, Machine Learning, and Applications. Proc. of the 31st Annual Conference of the German Classification Society (GfKl), University of Freiburg, 7--9 March 2007. Springer-Verlag, Heidelberg-Berlin
^ HJholm.de A possible Homeland of the Indo-European Languages And their Migrations in the Light of the Separation Level Recovery (SLRD) Method, iii. "Perfect Phylogenetic Networks: A New Methodology for Reconstructing the Evolutionary History of Natural Languages, pg. 396" (PDF). Archived from the original on 5 November 2010. Retrieved 22 September 2010.

3.
Έχεις κολλήσει με τη δακική θεωρία για την Αλβανική. Σου είπα ότι ο πιο φημισμένος ινδοευρωπαϊστής, ο Mallory, ούτε καν αναφέρει τη δαικική θεωρία. Νιώστω, κανείς σοβαρός επιστήμονας δεν λέει τις μαλ… που λες. Η δακική θεωρία είναι μια άποψη μιας μειοψηφίας επιστημόνων και εσύ θες να την παρουσιάσεις ως την κυρίαρχη. Απορώ αν τα παίρνεις από τη Ρουμανική κυβέρνηση. Εκτός απότον Mallory, ο John Fine στο βιβλίο του "The Early Medieval Balkans: A Critical Survey from the Sixth to the Late Twelfth Century The Early Medieval Balkans" γράφει: "Albanian is often seen as the descendant of Illyrian, although this hypothesis has been challenged by some linguists, who maintain that it derives from Dacian or Thracian". Πράγματι αναφέρει τη δακική θεωρία, αλλά αυτή είναι μια άποψη μερικών γλωσσολογων.

4. Για να δεις τη γραφικότητα των φίλων σου των ινδοευρωπαϊστών γλωσσολόγων, και της θεωρίας centum, satem, ας δούμε την άποψη ορισμένων ότι "Illyrian, Dacian, and Thracian, however, may have formed a subgroup". Πρόκειτα ιγια τη γνωστή ΘρακοΪλλυρική θεωρία. Η wikipedia στο λήμα ThracoIllyrian γράφει: "Thraco-Illyrian refers to a hypothesis that the Thraco-Dacian and Illyrian languages comprise a distinct branch of Indo-European. Others such as I. I. Russu argue that there should have been major similarities between Illyrian and Thracian, and a common linguistic branch (not merely a Sprachbund) is probable."
Ερώτηση προς εσένα: Αφού λοιπόν η Ιλλυρική είναι centum και η Θρακική satem, πώς γεννήθηκε και υποστηρίζεται η Θρακοϊλλυρική θεωρία;
Κοίτα όμως τι γράφει παρακάτω η wikipedia: "It is also of significance that Illyrian languages still have not been classified whether they were centum or satem language, while it is undisputed that Thracian was a satem language by the Classical Period (the satem nature of proto-Thracian is disputed, Olteanu 2002)."
 
Η Ιλλυρική λοιπόν δεν έχει με σιγουριά ταξινομηθεί ως centum ή satem. Βλέπεις λοιπόν ότι είσαι 10.000 κιλά ανόητος και άσχετος;

Αλλά και μόνο το ότι ισχυρίζεσαι ότι οι Μυκηναίοι δεν ήταν Έλληνες, δείχνει τη φαιδρότητά σου και ότι θα πρέπει να κλειστείς στο ψυχιατρείο (αν δεν είσαι ήδη έγκλειστος)
Σου παραθέτω αποσπάσματα από φίλους σου Ινδοευρωπαϊστές που δέχονται τις μαλ... περί έλευσης των Ελλήνων το 2.000 π.Χ.
1. Ο Mallory στο βιβλίο του ''Οι Ινδοευρωπαίοι'' γράφει: ''Η αποδοχή της αποκρυπτογράφησης της γραμμικής Β ως ελληνικής μας οδηγεί στο αναπόδραστο συμπέρασμα ότι οι Έλληνες θα πρέπει να ήταν παρόντες στην Ελλάδα γύρω στο 1300 π.Χ...Υπάρχουν επίσης επαρκείς μαρτυρίες που υποδεικνύουν επιδρομή μιας μυκηναικής πολεμικής αριστοκρατίας στην Κρήτη γύρω στο 1450 π.Χ. και επιτρέπουν στους αρχαιολόγους να υποστηρίζουν ότι ελληνόφωνοι μυκηναίοι επέβαλαν την πολιτική τους εξουσία στους μινωίτες''.

2. Ο Robert Drews στο βιβλίο του ''The Coming of the Greeks" καυτηριάζοντας την άποψη κάποιων ελάχιστων επιστημόνων που και ακόμα και σήμερα υποστηρίζουν ότι οι Έλληνες ήρθαν το 1200 π.Χ. στην Ελλάδα γράφει: "Η τελευταία χρονολογία - 1200 π.Χ. - υποστηρίζεται σήμερα από μια μικρή μειοψηφία επιστημόνων που όλοι τους αμφισβητούν την απόδειξη των Michael Ventris και John Chadwick ότι η γλώσσα στις πινακίδες της Γραμμικής Γραφής Β είναι ελληνική. Για την πλειονότητα όμως των ερευνητών η χρονολόγηση της έλευσης των Ελλήνων είναι αβάσιμη. Ακόμα και πριν την αποκωδικοποίηση της Γραμμικής Β από τον Ventris ήταν δύσκολο να στηριχτεί αυτή η άποψη, γιατί η ελληνική μυθολογία δεν γνωρίζει τίποτα περί μετανάστευσης των Ελλήνων στην Ελλάδα. Η μυθολογία ανακαλεί στη μνήμη την κάθοδο των Δωριέων από τη Δωρίδα στην Πελοπόννησο μετά τον Τρωικό πόλεμο και τη μετανάστευση των Αιολών και των Ιώνων στα παράλια της Μικράς Ασίας την ίδια περίπου εποχή, αλλά ταυτόχρονα επιμένει ότι κατά τους ηρωικούς χρόνους οι Έλληνες κατοικούσαν ήδη στην Ελλάδα. Παρότι δεν είναι σοφό να αναπαρίσταται η ιστορία με βάση τους μύθους, είναι πολύ παρακινδυνευμένο να θεωρείται δεδομένο ένα συμβάν το οποίο οι μεταγενέστεροι δεν θυμούνται καθόλου. Επιπλέον, δεν υπάρχουν αρχαιολογικές μαρτυρίες που να επιβεβαιώνουν τη μετανάστευση των Ελλήνων στην Ελλάδα στις αρχές ή κατά τη διάρκεια του δωδέκατου αιώνα π.Χ. Έτσι λοιπόν η άποψη ότι οι Έλληνες πρωτοήρθαν στην Ελλάδα περίπου το 1200 π.Χ. δεν στηρίζεται ούτε στους μύθους ούτε στα αρχαιολογικά ευρήματα και επίσηε δεν συμβιβάζεται με την άποψη της πλειονότητας των μελετητών της Γραμμικής Β ότι η γλώσσα των πινακίδων είναι ελληνική''.

Τους μόνους που έχω δει να αμφισβητούν την ελληνικότητα της Γραμμικής Β και των Μυκηναίων είναι κάτι πυροβολημένοι Αλβανοί σαν τον φίλο σου τον Ζευς10, που θέλουν να αποδείξουν ότι προ του 1200 στην Ελλάδα ζούσαν Θρακοϊλλυριοί ή ότι οι Αχαιοί μιλούσαν Αλβανικά. Αφού και εσύ υποστηρίζεις τη μη ελληνικότητα των Μυκηναίων, φαίνεται ξεκάθαρα ότι είσαι πρακτοράκι, που εξυπηρετείς αλλότρια εθνικά συμφέροντα.

Genarxhs Iapetos

 Η γενετικη μας δειχνει οτι ΙΕ γονιδια ηταν παροντα μετα το 3500,
Η αρχαιολογια μας δειχνει οτι οι Μυκηναιοι ηρθαν το 1900 πχ περιπου,
αλλα οι Ελληνες (Γραιοι ) ηταν παροντεσ απο 2500 πχ περιπου,

Η γενετικη και η αρχαιολογια και η γλωσσολογια (γραμμικη Β) δειχνει 1 περιεργο,
Υπαρχουν Λεξεισ που δεν συναντωνται στα Ομηρικα αλλα σε αλλες ΙΕ γλωσσες, υπαρχει σχεση με την Μικρα Ασια εντονη οπως το γονιδιο Μ-23 που βρεθηκε στους ταφους (αυτο που οι Ποντιοι που κατηγορεις εχουν κοντα 25% οι Γρεκανοι >10%) ενω Μακεδονια Θεσσαλια ελαχιστο και Αλβανια Ηπειρο περισσοτερο αλλα ουτε το μισο

ΟΙ ΜΥΚΗΝΑΙΟΙ ΗΛΙΘΙΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΛΛΗΝΕΣ,
για παραδειγμα η λεξη αλλογο ειναι ΙΚΚΟΣ οπως το ΠΙΕ eqw πραγμα που σημαινει οτι η Εναλλαγη Q-P δεν Ηταν γνωστη στους Μυκηναιους,
Αντιθετως ηταν στουε Ελληνες ιιπος.

Η ΕΝΑΛΛΑΓΗ Q-P ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΕΙ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΧΩΡΟ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΙΕΝΔΟΕΥΡΩΑΠΑΙΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ.και σε 2 οικογενεις
ΚΕΛΤΙΚΗ (ΓΑΛΑΤΙΤΙΚΗ PICTIS BRIGANDI CELTIBERIAN)
ΕΛΛΗΝΙΚΗ (ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΜΥΚΗΝΑΙΚΗΣ)

ΞΕΡΕΙ΅ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙΣ?

ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗ.
ΕΠΕΙΔΗ Ο ΠΑΠΠΑΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ Η ΓΗ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ.
Ο ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΕΙ.

ΑΥΤΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ.

ΔΕΝ ΨΑΧΝΕΣΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΛΕΩ ('η το ξερεις)
ΑΠΛΑ ΜΕ ΠΕΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΠΑΠΠΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΓΗ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ.

ΝΟΜΙΖΩ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΑΝ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΑΓΥΡΙΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΑΠΟ ΣΕΝΑ.

ΕΣΥ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΠΑΠΠΑΣ (ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ MALLORY) ΕΙΠΕ Η ΓΗ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΔΕΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΩ,

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΒΡΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΩ, ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ
ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΝΙΑΚΙΣ. ΠΡΙΝ ΜΕ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ.

 

ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Βλάκα, ηλίθιε, άσχετε!!!
Γράφεις:
''ΟΙ ΜΥΚΗΝΑΙΟΙ ΗΛΙΘΙΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΛΛΗΝΕΣ,
για παραδειγμα η λεξη αλλογο ειναι ΙΚΚΟΣ οπως το ΠΙΕ eqw πραγμα που σημαινει οτι η Εναλλαγη Q-P δεν Ηταν γνωστη στους Μυκηναιους,
Αντιθετως ηταν στουε Ελληνες ιιπος.΄΄

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Καραγκιόζη, άσχετε. Πού διαβάζεις αυτές τις μαλ…; Στα φόρουμς; Τα φόρουμς βλάπτουν σοβαρά την υγεία!!!
Ούτε ξέρεις γιατί μιλάς. Αφού λοιπόν αρέσκεσαι στις ινδοευρωπαϊκές μπούρδες, θα σου απαντήσω με τη γλώσσα των ινδοευρωπαϊστών. Λες για το μυκηναϊκό ίκκος και το αρχαιοελληνικό ίππος.
Ας δούμε τι λέει η γλωσσολογία: ''Οι κυριότερες φωνολογικές μεταβολές που διακρίνουν την Πρωτοελληνική από την Πρωτοϊνδοευρωπαική είναι κυρίως οι εξής: Ο άηχος χυλοϋπερωικός φθόγγος k(w) αντιπροσωπεύεται ως p (π) προ των φωνηέντων a και o, ως t (τ) προ των e, i και ως k (κ) προ ή μετά του u. Στη Μυκηναϊκή Ελληνική έχουμε παραδείγματα διατηρήσεως των χειλοϋπερωικών φθόγγων. Στην Λατινική οι χειλοϋπερωικοί φθόγγοι έχουν διατηρηθεί προ των a, e, o και i (qua, que, quo, quis), ενώ προ του u και προ των συμφώνων ετράπησαν σε απλούς υπερωικούς (cuius < *kwuis). Παραδείγματα: *sekw- > έπ-ομαι, μυκ. e-qe-ta, λατ. sequ-or
Η Μυκηναϊκή Ελληνική αποτελεί την α' ιστορική περίοδο της ελληνικής γλώσσας. Είναι η αρχαικότερη μορφή της. Μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά αρχαικά στοιχεία της Μυκηναϊκής διαλέκτου είναι:
i) Η διατήρηση των χειλουπερωικών φθόγγων: qe = τε
ii) Η διατήρηση του F: wa-tu = Fάστυ, wa-na-ka = Fάναξ
iii) Η διατήρηση της οργανικής πτώσεως -pi (-φι): te-u-ke-pi
iv) Η διατήρηση της γενικής ενικού σε -οιο: te-o-jo = θεοίο
v) Η διατήρηση του παλαιού τύπου τοπικής (-ει) ως δοτικής: po-de = po-dei = ποδεί.''

Δηλαδή κατ' εσέ άσχετε, επειδή η μυκηναϊκή έχει αρχαϊκούς τύπους, δεν είναι ελληνική!!!

Συνεχίζει η επιστήμη της γλωσσολογίας. Σου μεταφέρω την ανάλυση της μυκηναϊκής γλώσσας από επίσημα  γλωσσολογικά βιβλία και όχι από τις αρρωστημένες μαλ… που διαβάζεις στα φόρουμς. Αφού αναλύει όλα τα δεδομένα που δείχνουν την ελληνικότητα της Γραμμικής Β, γράφει και για τα χειλοϋπερωικά: ''Οι χειλοϋπερωικοί φθόγγοι kw, gw, gwh δηλώνονται με το συλλαβόγραμμα q. Η δήλωση των φθόγγων αυτών αποτελεί σημαντικό αρχαϊσμό της γραμμικής γραφής Β:
qe = τε, qe-ro-me-no = τελόμενος/πελόμενος,
qo-u-qo-ta = βουβότας, e-qe-ta = επέτας''.

Ε, και; Αυτό σημαίνει ότι οι Μυκηναίοι δεν ήταν Έλληνες; Και δεν το πρόσεξαν όλοι οι γλωσσολόγοι, οι οποίοι και αναφέρουν το γλωσσικό αυτό φαινόμενο με τα χειλοϋπερωικά, και το πρόσεξες εσύ, και μάλιστα  έβγαλες και το συμπέρασμα ότι οι Μυκηναίοι ήταν προέλληνες; Χαχαχα, πόσα κιλά ανόητος είσαι!!!

Ακόμα και ο φανατικότερος οπαδός της μη ελληνικότητας των Μυκηναίων κσαι οπαδός της θρακοϊλλυρικής θεωρίας, ο Βούλγαρος γλωσσολόγος Vladimir Georgiev, μετά την αποκρυπτογράφηση της Γραμμικής Β παραδέχτηκε ότι οι θεωρίες του ήταν λάθος και ότι τελικά οι Μυκηναίοι ήταν Έλληνες, και έρχεσαι εσύ μετά από 40 χρόνια να μας πεις ότι οι Μυκηναίοι ήταν προέλληνες και ότι οι Έλληνες μάθαμε την Αργοναυτική εκστρατεία και τα Τρωικά μέσα από μεταφράσεις; Ανθελληνικό σκουπίδι. Είσαι χειρότερους από τους Αλβανούς πράκτορες του διαδυκτίου!!! Αποκαλύφθηκε ο ρόλος σου!!!
Για να γυρίσω στον Georgiev, αυτός το 1957 υποστήριξε ότι ακόμα και η Γραμμική Α ήταν ελληνική. Αυτό το υποστήριξε στο βιβλίο του La Position du dialecte Cretois des inscriptions en Lineaire A'' (Η τάση της κρητικής διαλέκτου των πινακίδων της Γραμμικής Α, Έκδοσις της Ακαδημίας των Επιστημών της Βουλγαρίας, Σόφια 1957). Διάβασε το βιβλίο του πρώτα, για να μην αυνανίζεσαι ιντερνετικώς.

Δεν τίθεται λοιπόν θέμα μη Ελληνικότητας των Μηκηναίων, αλλά θέμα Ελληνικότητας των Μινωιτών. Σε παραπέμπω και στο ενδιαφέρον σύγγραμμα του Μηνά Τσικριτσή ''Γραμμική Α. Συμβολή στην κατανόηση της αιγαιακής γραφής'', στο οποίο υποστηρίζει την ελληνικότητα της Γραμμικής Α. Και φυσικά για την Μυκηναϊκή γλώσσα σε παραπέμπω στα βιβλία του καθηγητή φιλολογίας πανεπιστημίου Αθηνών, Προμπονά, αυθεντία στη μυκηναϊκή φιλολογία.

Η επιστήμη δεν γράφεται με παπαριές και threads τυχάρπαστων φόρουμς, όπου ο κάθε καραάσχετος πετάει τη μαλ… του. Η επιστήμη γίνεται με ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια, με δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και με διδακτορικές διατριβές. Εσύ τίποτα από αυτά δεν έχεις κάνει, απλώς είσαι ένα ψώνιο που το παίζει αυτοδίδακτος γενετιστής και γλωσσολόγος.
Για πες μου έναν σύγχρονο σοβαρό γλωσσολόγο ή αρχαιολόγο που να λέει αυτές τις παπαριές που λες ότι οι Μυκηναίοι είναι προέλληνες;

ΥΓ. Και μια τελευταία παπαριά που έγραψες: ''Η γενετικη μας δειχνει οτι ΙΕ γονιδια ηταν παροντα μετα το 3500''. Χαχαχα, ποια ινδοευρωπαϊκά γονίδια, βρε ανόητε; Δυστυχώς τα λένε και μερικοί αρχαιολογοι και γενετιστές αυτά!!! Μια γλωσσική θεωρία είναι ο Ινδοευρωπαϊσμός, μην τον ανάγουμε και σε γενετική. Δηλαδή, οι Ινδοευρωπαίοι το 5.000 π.Χ. πηδιόντουσαν μεταξύ τους, Έλληνες, Ιλλυριοί, Γερμανοί, Ινδοί κ.λπ. και είχαν κοινά γονίδια και μετά χωρίστηκαν; Σενάρια επιστημονικής φαντασίας που ούτε ένα μικρό παιδί δεν τα πιστεύει. Δεν βλέπεις τι έγινε στον μεσαίωνα στη Βαλκανική; Ολόκληροι πληθυσμοί έχασαν την ελληνική λαλιά τους και μιλούσαν Σλαβικά, χωρίς να είναι Σλάβοι (Σλαβομάκεδόνες και νότιοι Βούλγαροι). Πολλοί Έλληνες έχασαν την ελληνική λαλιά τους και μάθαν την Αλβανική, χωρίς να έχουν αλβανικό DNA (Τόσκηδες). Ολόκληροι ελληνικοί πληθυσμοί εκλατινίσθηκαν, οι γνωστοί μας Βλάχοι. Ολόκληροι μικρασιατικοί πληθυσμοί εκτουρκίσθηκαν χωρίς να είναι μογγόλοι. Και εσύ μου μιλάς για ινδοευρωπαϊκά γονίδια; Ή μου μιλάς για ξεχωριστό Ελληνικό DNA ή Θρακικό DNA, και ότι οι Έλληνες, οι Θράκες και άλλοι λαοί ζούσαν επί χιλιετίες μαζί και κάποτε χωρίστηκαν και ήρθαν ως ξεχωριστοί λαοί στα Βαλκάνια; Και αν και ζούσαν επί χιλιετίες στον ίδιο τόπο πώς οι διάφοροι ινδοευρωπαϊκοί λαοί δεν αλληλοεπηρεάστηκαν φυλετικά και γλωσσικά; Γιατί οι Έλληνες κατεβαίνοντας στην Ελλάδα δεν είχαν ιλλυρικά ή θρακικά ή σανσκριτικά στοιχεία στη γλώσσα τους; Όλα αυτά είναι ανοησίες, ιστορίες που ούτε μικρά παιδιά δεν μπορούν να πιστέψουν. Σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Ο ινδοευρωπαϊσμός είναι μια μορφή θρησκείας. Σε λίγο θα ανακαλύψετε και το DNA του Γιαχβέ της Βίβλου...

 

Genarxhs Iapetos

ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ,

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ,

ΒΛΕΠΩ ΕΨΑΞΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΛΟΥΠΕΡΩΕΙΚΑ,

ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΙΔΕΣ ΔΙΑΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΕΛΤΟΓΕΝΕΙΣ,

ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΗΛΙΘΙΕ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΥΤΩΝ?
ΔΛΔ ΠΟΙΟ ΙΕ ΕΙΧΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΕΙΛΟΥΠΕΡΩΙΚΑ?

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΜΠΟΝΟ ΣΤΑ ΙΤΑΛΟΚΕΛΤΙΚΑ?

ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΛΕΟΝ
ΑΥΤΟ ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ,
ΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ,

ΟΤΑΝ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ VATIN VUCOCAR COTOFENI
ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ
ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ R1b ΚΑΙ ΙΚΚΟΣ ΟΛΩΣ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΜΕ ΑΡΠΑΞΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ,

ΚΡΕΤΙΝΕ ΠΟΙΟΙ ΙΕ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΧΕΙΛΟΥΠΕΡΩΙΚΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ?


ΔΕΣ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ,

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΑΙΟΙ (ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΕΙΠΑ ΜΑΛΑΚΑ ΟΧΙΘΡΑΚΟ_ΙΛΛΥΡΙΚΗ) ΕΙΧΑΝ P OI MYKHNAIOI EIXAN K ΓΙΑΤΙ?
ΜΗΠΩΣ ΓΛΩΣΣΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΔΕΣΗ?
ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ Η ΣΥΝΔΕΣΗ GRECO_ARYAN ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΙΚΚΟΣ?

ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗ ΑΣΧΕΤΕ.
ΣΤ ΙΤΑΛΟΚΕΛΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΥΚΗΝΑΙΚΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΛΟΓΩ ΜΙΞΗΣ ΜΕ ΠΛΥΘΗΣΜΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΥ ΕΛΕΓΕΣ ΑΣΙΑΤΕΣ. ΑΡΜΕΝΟΓΥΦΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ.

ΣΤΑ ΙΤΑΛΟΚΕΛΤΙΚΑ ΛΟΓΩ ΕΤΡΟΥΣΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΥΚΗΝΑΙΚΑ ΛΟΓΩ ΠΕΛΑΣΓΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΟΣ ΛΑΟΣ.

ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΜΑΛΑΚΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ,

ΨΑΞΕ ΤΑ ΧΕΙΛΟΥΠΕΡΩΙΚΑ ΣΤΙΣ ANATOLIAN ΓΛΩΣΣΕΣ,
ΨΑΞΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ LILIGI ΛΕΛΛΕΚΕΣ ΣΤΑ ΠΕΛΑΣΓΙΚΑ.

ΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΣ,

ΠΑΠΠΑΓΑΛΕ.
ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ.

ΜΑΛΑΚΑ, ΕΙΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΥΚΗΝΑΙΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΣΥ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ<

ΕΙΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΒΕΒΗΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΤΟΝ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ Φ->Β ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ,

ΠΑΠΠΑΓΑΛΕ,
ΕΚΑΤΣΕΣ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕΣ ΤΟ *qw ΑΠΟ ΤΑ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΚΑ,
ΑΛΛΑ ΕΙΔΕΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΙΣΟ,


ΨΑΞΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΤΟ qw= K και απο που το qw = Π

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑ ΠΑΠΠΑΓΑΛΕ<

ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ,

ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΛΑ ΑΡΧΙΣΕΣ ΜΕ ΣΩΣΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ.

 και για να τελειωνει η Ιστορια,

οπως ειδες,

Η Κρητη ειναι απο το Ελληνικο Κειρω,
Η αφροδιτη απο το Ελληνικη Αφρος και το Δι δλδ θεα.
οι μαλακιεσ των Αλβανων που ασπαζεσε για τοπονυμια ονοματακτλ ειναι παραπλανηση και συμπτωση,

κτλ κτλ
Εδω αλλον πρεπει να ριξουν για παραπληροφορηση,

Οι μυκηναιοι ανηκουν γενετικα και γλωσσικα και εν μερει πολιτιστικα σε αυτουσ που εσυ ονομαζεισ Ασιατες,
μονο 1 μερος τουσ ανηκει στην Ευρωπη, πολιτισμικο αρχαιολογικο και εχει σχεση με την εισοδο του Μπρουντζου απο αρσενικο στην Ευρωπη,

Αντιθετως οι Ελληνες Ηπειρωτες Θετταλοι Μακεδονες ειναι γενετικα γλωσσικα και πολιτιστικα μιξη του πολιτισμου του ορειχαλκου και του πολιτισμου της Vinca.

Η ΙΕ θεωρια ακομα και ελειπης δεν ειναι Θρησκεια, αλλα επιστημη που εχει αποδειχτει αρχαιολογικα, γενετικα και γλωσσικα, δλδ ομαιμον ομογλωττον ομοθρησκον.

οσο για τους ξενους, σε συζητηση με Γερμανο ευχαριστηθηκα αρχαια και σχεση με ΙΕ, ενω απο δικους μας μονο παραπληροφορηση,

Για τους Αλβανους,
εχουν Altaic component 14% το μεγαλυτερο στην ευρωπη, μεγαλυτερο απο τους ουγγρουσ και τους φιλανδους, δλδ πολυ turkic 'η turkish,
αντιθετως οι Ελληνες εχουν απο τα μικροτερα, σχεδον 0% που σημαινει οτι οι Αρβανιτες ισως εχουν μονο γλωσσικη συγγενεια με Shqiptarηδες,
δυστυχως δεν βρηκα ακομα καλη γενετικη αναλυση των αρβανιτων, αλλα βρηκα των αρμπερεσηδων που δειχνει οτι ειναι περισσοτερο Ιταλλοι, μετα Ελληνες και μετα Β Βαλκανιοι.

ΟΣΟ για την αλβανικη γλωωσσα,
1. εχει στοιχεια Ν βαλακινικα που σημαινει οτι ηταν κοντα στον χωρο 1000-2000 χρονια,
2, εχει πολλα στοιχεια αρομανικα, που σημαινει οτι ηταν κατω απο ρωμαικη δλδ δεν ειναι Σλαυογενης,
3. εχει παθει σοκ δλδ δεν ειναι ο εαυτος οπως ηταν επερεπε να εξελιχθει απο ΠΙΕ,
3, η συνδεση της με ρουμανικα μας οδηγαι σε 2 πιθανα,
'η οι Αλβανοι πηγαν ρουμανια, 'η οι ρουμανοι πηγαν Αλβανια,
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ 2ο που συμπιμπτει με χρονικα με την Αλβανοπολη του πτολεμαιου, τον Μαξιμο της Μοεσιας, και την ανακαλυψη των Albocense,

4. Ιστορικα σαν γλωωσα γινεται γνωστη την εποχη του μανιακη στρατηγου,
οι αρμπερσηδες της χωρας ειναι ενδεικτικη ιστορικη αποδειξη, που σημαινει οτι πηρε μορφη μεσα απο οργανωμενο στρατο, μαλιστα πολυπληθη, και μερος της ισωσ ειναι μεταφερομενο, δλδ γλωσσα κρεολη που δημιουργηθηκε απο μιξη πλυθησμων για να καλυψει αναγκες, ,
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΜΑΝΙΑΚΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΟΝΥΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.

ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΑΛΛΑ,
ΑΥΤΑ ΣΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΕΣΥ ΕΡΕΥΝΑ,
ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΠΑΛΑΜΒΑνΕΙΣ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΟΠΩ΅ΤΟ ΚΡΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΛΕΞΗ.

 

ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Από όλα θα σχολιάσω μόνο τις αντιεπιστημονικές σου ετυμολογίες για τα ονόματα Κρήτη και Αφροδίτη. Θα σχολιάσω επίσης τη ψευδοετυμολογία σου ότι ο Ελληνοπελασγός Κάδμος ήταν ανατολίτης και ετυμολογείται τάχα από το αραβικό καδίμ!!! Σε πείραξε που συσχέτισα το όνομα Κρήτη με το αλβανικό κρέτε, κρύετε που σημαίνει κεφαλή (Κρήτη = Κεφαλόννησος), και μου πετάς μια ανυπόστατη ετυμολογία ότι τάχα το όνομα Κρήτη προέρχεται από το ελληνικό κείρω. Αφού λοπιόν πιστεύεις στους ινδοευρωπαϊστές γλωσσολόγους μάθε ότι το όνομα Κρήτη θεωρείται προελληνικό και προϊνδοευρωπαίκό και άρα ανετυμολόγητο. Εσύ βρήκες και ετυμολογία! Αλλά αν το Κρήτη προήλθε από το κείρω, πού βρέθηκε το τ στη λέξη Κρήτη; Ό, τι να’ ναι είσαι φίλε. Αιτιολογείς αυτή την άποψή σου λέγοντας ότι κείρω σημαίνει σχίζω, άρα Κρήτη σημαίνει σχιστή νήσος. Αλλά αυτό θα δικαιολογείτο μόνο για τη Σχερία. Το νησί αρχικά ονομαζόταν Σχερία και μετά Κέρκυρα. Το Σχερία και Κέρκυρα είναι συνώνυμα. Το Σχερία σχετίζεται με το αλβανικό σκjερ που σημαίνει σχίζω, κόπτω. Έτσι η Σχερία υποδηλοί ότι η νήσος φαίνεται ως σχισμή της ηπείρου. Στα Αλβανικά σκέρρεα σημαίνει σχισμή. Και το Κέρκυρα; Για ετυμολόγησέ μου το Κέρκυρα; Στα Αλβανικά υπάρχει κερτσίj το οποίο σημαίνει τέμνω. Η μετοχή του κερτσίj είναι κέρτσουρε που σημαίνει αποκοπείς.

Άρα έχουμε    Σχερία > Αλβ. σκέρρεα

                    Κέρκυρα > Αλβ. Κέρτσουρε

Και τώρα θα πεις, ηχητική σύμπτωση!!! Ναι, ναι, ηχητική σύμπτωση το Σχερία, σύμπτωση το Κέρκυρα, σύμπτωση η μακεδονική λέξη καρπέα (= όρχηση) από το αλβανικό καρτσέj (= χορεύω). Σύμπτωση το αρχαίο Κυπριακό αγαθός (= σιωπά) από τα αλβανικά ας γjα θος (= σιωπά). Σύμπτωση το Ιθάκη από το αλβανικό ιθάκ που σημαίνει οπίσθιος (με την έννοια ότι η Ιθάκη κείται όπισθεν της Κεφαλλονιάς). Σύμπτωση ότι η μακεδονική λέξη σάρισα (= δόρυ) σχετίζεται με το αλβανικό σαρτόj (= τραυματίζω με ξίφος) ή με το σάρρεα (= πριόνι). Σύμπτωση ότι το μακεδονικό ρύμη (= στενωπός) σχετίζεται με το αλβανικό ρύμε (εισερχόμενος). Σύμπτωση ότι το λακωνικό όνομα Κασσάνδρα που αποτελεί μετάφραση του αρχαίου ελληνικού Αλεξάνδρα σχετίζεται με το αλβανικό κjας (= αλέξω, απομακρύνω). Δηλαδή αλβανικό κjas+ άνδρα = Κασσάνδρα (= αυτή που αποκρούει τους άνδρες). Σύμπτωση ότι η λατινική λέξη haruspex (οιωνοσκόπος) προέρχεται από από τις αλβανικές λέξεις χαρ που σημαίνει διακρίνω και το σπεs σπιζία που σημαίνει όρνεα. Άρα το haruspex προέρχεται από τα αλβανικά har+spes, που σημαίνει αυτός που διακρίνει τα όρνεα, άρα ο οιωνοσκόπος. Σύμπτωση ότι οι Αιγύπτιοι ονόμαζαν τους Κρήτες που έφερναν κρητικά αγγεία ως δώρα στην Αίγυπτο ως Κεφτιού. Γιατί; Στα Αλβανικά κjέφτι σημαίνει ποτήρι, αγγείο. Επομένως οι Αιγύπτιοι άκουγαν την αλβανική λέξη κjέφτι για τα αγγεία, και ονόμασαν τους Κρήτες που έφερναν τα αγγεία ως Κεφτιού.

Σύμπτωση και άλλα 100 παραδείγματα που μπορώ να σου παρουσιάσω. Συμπτώσεις συμβαίνουν σε μια ή δυο λέξεις. Όταν αυτό συμβαίνει σε πλήθος λέξεων παύει να είναι σύμπτωση. Απλώς όπως στη νέα Ελλάδα υπάρχουν πάρα πολλά Αλβανικά τοπωνύμια λόγω της καθόδου των Αρβανιτών στην Ελλάδα (π.χ. Κρυεκούκι = κόκκινη κεφαλή), έτσι και στην αρχαιότητα υπήρχαν πάρα πολλά Αλβανικά τοπωνύμια, αφού Αλβανόφωνοι Έλληνες κατοικούσαν εδώ από τα προϊστορικά χρόνια. Και όπως οι νεοέλληνες επανελληνίζουν τα Αλβανικά τοπωνύμια, έτσι και οι αρχαίοι Έλληνες επανελληνίζουν τα Αλβανικά. Π.χ. την Κέρκυρα την εξελλήνισαν σε Δρεπάνη από το δρέπανον διά το δρεπανοειδές σχήμα της νήσου. Αλλά, όπως και εμείς οι νεοέλληνες προτιμάμε τις παλιές ονομασίες και θα συνεχίσουμε να λέμε Κρυεκούκι ή Μαρούσι κ.λπ., έτσι και οι αρχαίοι Έλληνες διατήρησαν το Κέρκυρα.

Και τώρα θα μου πεις ότι αυτά που σου γράφω ούτε οι πιο φανατικοί Αλβανοί δεν τα λένε. Ασφαλώς, διότι πιο μαλ... από τους Αλβανούς δεν υπάρχουν. Αν αποδεχτούν αυτά που λέω, τότε πρέπει να παραδεχτούν ότι είναι ελληνικό φύλο, αλλά κάτι τέτοιο τους πονάει. Το μόνο που ενδιαφέρονται είναι να αποδείξουν το αναπόδεικτο, ότι τάχα οι αρχαίοι Ηπειρώτες ήταν Ιλλυριοί και μιλούσαν Αλβανικά, όταν το θέμα έχει λήξει επιστημονικά και όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου αποδέχονται ότι οι Ηπειρώτες ήταν Δωριείς και ομιλούσαν μια ελληνική διάλεκτο.

Και για να επιστρέψουμε στο θέμα της ετυμολογίας της Κρήτης. Το όνομα Κρήτη σύμφωνα με τους κανόνες της Γραμμικής Β θα ήταν κε-ρε-τε. Άρα αυτό το μυκηναϊκό κερετε σχετίζεται με το αλβανικό κρέτε ή κρυέτε, ομόρριζο με το οποίο είναι και το αρχαιοελληνικό κάρα.

Λίγα λόγια για το όνομα Αφροδίτη. Το όνομα Αφροδίτη δεν θεωρείται ελληνικό, αλλά ανατολίτικο που πέρασε στην Κύπρο και από κει στην Ελλάδα. Όση λοιπόν αξία έχει η ετυμολογία των Αλβανών ότι η Αφροδίτη προέρχεται από τα αλβανικά afer (πλησίον) και dita (= ημέρα), άλλο τόση αξία έχει και η παρετυμολογία των Ελλήνων ότι η Αφροδίτη προέρχεται από το αφρός και δύω, επειδή αναδύθηκε από τους αφρούς!!! Σχολιάζω και τα δύο. Το αλβανικό afer προέρχεται από το ελληνικό ομηρικό αφάρ. Από το ελληνινοπελασγικό αφάρ/afer προέρχεται και το αγγλικό far. Το α στο αφαρ/afer είναι το στερητικό α. ΄Άρα afer σημαίνει όχι μακρυά. Βγάζοντας το στερητικό α, μένει far, που πέρασε στους Άγγλους και σημαίνει μακριά. Το αλβανικό dita προέρχεται από το αρχαιοκρητικό δία που σήμαινε ημέρα. Άρα η Αφροδίτη θα μπορούσε να προέρχεται από τα ελληνικά αφάρ και δία. Αλλά φυσικά δεν ισχύει αυτή η ετυμολογία. Τώρα ας δούμε την παρετυμολογία των Ελλήνων. Αφροδίτη προέρχεται τάχα από τα αφρός και δύω. Αλλά το δύω σημαίνει βυθίζω, όχι αναδύομαι!!! Αν η Αφροδόιτη είχε αυτή την έννοια, τότε θα έπρεοε να ονομαζόταν Αφροαναδίτη!!! Αλλά αυτά είναι μικρές λεπτομέρειες για τους Έλληνες. Εσύ σπας ρέστα!!! Προτείνεις νέα ετυμολογία. Θεωρείς ότι η Αφροδίτη είναι κρεολή λέξη από το ελληνικό αφρός και το υποτιθέμενο (ανύπαρκτο) πελασγικό δι που σημαίνει τάχα θεός. Άρα Αφροδίτη σημαίνει θεά των αφρών!!! Ό, τι να’ ναι!!! Και το τη στο δίτη από πού προήλθε;

Αφού λοιπόν λέτε ότι η Αφροδίτη είναι η αναδυόμενη από τους αφρούς, γιατί δεν ετυμολογείται ομοίως και τη θεά μας την Αθηνά; Τα Αλβανάκια ετυμολογούν το Αθηνά από τα Αλβανικά «ε θάνα» που σημαίνει λόγος, με την έννοια ότι η Αθηνά είναι η θεά της σοφίας. Το όνομα όμως Αθηνά δεν έχει σχέση με τα Αλβανικά. Κάποιοι Ελληνάρες ετυμολογούσαν παλιά το όνομα Αθηνά από το στερητικό α και το ρήμα θάω, με την έννοια ότι η Αθηνά είναι η μη θηλάσασα γάλα. Αλλά αυτά είναι παρετυμολογίες και κανένας δεν τους πήρε στα σοβαρά. Η κύρια ιδιότητα της θεάς Αθηνάς είναι η σοφία και εκεί πρέπει να αναζητήσουμε την ετυμολογία. Οι γκα-γκα ινδοευρωπαϊστές γλωσσολόγοι μάς λένε ότι το όνομα Αθηνά είναι προελληνικό, δηλαδή ότι η Αθηνά μας δεν είναι Ελληνίδα!!! Ας δουν λοιπόν οι ινδοευρωπαϊστές πόσο ελληνίδα  ήταν η Αθηνά. Το όνομα Αθηνά το ετυμολογώ από το δήνος που σημαίνει βουλή, σκέψη. Ο Ησύχιος μας διασώζει τη λέξη αδηνής που σημαίνει άπειρος, αμαθής. Αλλά σε αυτή τη λέξη του Ησυχίου το α είναι στερητικό. Στη λέξη Αθηνά το α είναι επιτατικό, δηλαδή αδηνής σημαίνει ο πεπειραμένος, ο γνώστης. Και πώς δικαιλογείται το θ της Αθηνάς. Γιατι η Αθηνά δεν ονομαζόταν Αδηνά; Διότι στα ελληνικά γίνεται εναλλαγή του δ καιν θ. Έτσι το αδηνής έγινε αθηνής, από όπου προήλθε και το όνομα Αθηνά, που σημαίνει η άγαν δηναία, η πολύβουλος, ή έχουσα φρόνηση. Η λέξη δήνος προέρχεται από το αρχαιοελληνικό ρήμα δήω, δάω που σημαίνει διδάσκω. Επομένως το όνομα Αθηνα σχετίζεται με την κύρια ιδιότητα της θεάς μας που είναι η σοφία. Αυτό δίνει το οριστικό τέλος στη θεωρία των προελληνικών τάχα λέξεων στην Ελληνική.

 Οι Αλβανοί ως καραμπουμπούνες δεν σκέφτηκαν ποτέ ποια είναι η ετυμολογία του ονόματος Παλλάς ούτε τι σημαίνει Αθηνά τριτογένεια. Οι Ελληνάρες μας ετυμολογούν το όνομα Παλλάς εκ του πάλλω, με την έννοια ότι η Αθηνά πάλλει τα δόρατα!!! Αλλά αυτή είναι ετυμολογία για μικρά παιδιά. Το παλλάς λοιπόν σχετίζεται με το αλβανικό πάλσεα που σημαίνει μυελός, εγκέφαλος. Να λοιπόν τι σημαίνει Αθηνά Παλλάδα. Η θεά που βγήκε από το κεφάλι του Δία, και το επίθετο παλλάς σημαίνει ότι σχετίζεται με τη σοφία, άρα τον εγκέφαλο. Γι’ αυτό και στους Λατίνους ονομάζεται Μενερβα από το αλβανικό μεν που σημαίνει νους, από όπου προήλθε και το λατινικό mens. Και για να ξεκαθαρίσω. Λατινικά ως γλώσσα δεν υπάρχουν. Τα λατινικά είναι παρεφθαρμένα ελληνοαλβανικάκια. Τι σημαίνει όμως Αθηνά Τριτογένεια; Οι Ελληνάρες μας λένε ότι τάχα τριτογένεια σημαίνει η γεννηθείσα τρίτη!!! Στα Αλβανικά τρου και πληθυντικός τρουτ σημαίνει εγκέφαλος. Άρα τριτογένεια είναι η γεννηθείσα εκ του εγκεφάλου (τρουτ) καιν όχι η γεννηθείσα τρίτη!!! Αυτή η πελασγική-αλβανική λέξη διασώθηκε και στους Αθαμάνες ως τριτώ με την έννοια της κεφαλής, όπως μας πληροφορεί ο Ησύχιος. Τριτώ όμως σήμαινε και τον τρόμο, φόβο, όπως διασώζει ο Ησύχιος, που σχετίζεται με τα αλβανικά τριστόj ή dριδεμ, dριθτόj που σημαίνουν τρέμω από τον φόβο, και ίσως τριτογένεια να σημαίνει φοβερά, καταπληκτική, όπως γράφει ο Σουίδας.  Άρα η Αθηνά είναι τριτογένεια, δηλαδή η προκαλούσα φόβο, θαυμασμό. Αλλά η ετυμολογία από το τρουτ (= εγκέφαλος) είναι πιο πειστική. Κατά τα άλλα οι νεοέλληνες φαντάζονται ότι η Αθηνά είναι γεννημένη τρίτη!!!

Τώρα πάμε στο όνομα Κάδμος. Κάπου διάβασες ότι το όνομα  Κάδμος ετυμολογείται από το καδίμ και κάτι τρέχει στα γύφτικα. Ή ότι ο Κάδμος ήταν Φοίνικας. Και αγνοείς ότι στην αρχαιότητα η Καρία ονομαζόταν Φοινίκη και υπήρχε και πόλη Φοινίκη στην Ήπειρο. Άλλα λένε οι αρχαίες παραδόσεις. Ο Κάδμος ήταν γιος του Αγήνορα και της Τηλεφάσσης. Με το όνομα Αγήνωρ παρουσιάζονται στην προϊστορία οκτώ πρόσωπα, όλα ελληνικής καταγωγής. Ο Διόδωρος ο Σικελιώτης παρουσιάζει τον Κάδμο Έλληνα, ο οποίος ίδρυσε ιερό του Ποσειδώνα στη Ρόδο και τίμησε την Αθηνά με αναθήματα. Από πού και ως πού ένας σημίτης λατρέυει τον Ποσειδώνα και την Αθηνά; Ο αδερφός του Κάδμου Φοίνιξ μετέβη στη Φοινίκη προς αναζήτηση της αδερφής του Ευρώπης και από αυτόν έλαβε την ονομασία της η περιοχή εκείνη. Το όνομα Κάδμος ήταν πανάρχαιο ελληνικό και προϋπήρχε του Κάδμου του Αγήνορος, όπως επιβεβαιώνει ο Κερέννυϊ. Κατά τον Person πατρίδα του Κάδμου ήταν η Φοινίκη της Καρίας, αργότερα όμως, όταν το Φοίνιξ ταυτίσθηκε με τον λαό των βορειοδυτικών Σημιτών, τότε θεώρησαν τον Κάδμο ως Φοίνικα.

Για την ετυμολογία του ονόματος Κάδμος ο Κορδάτος το ετυμολογεί από το kedem που σημαίνει ανατολίτης. Ο Καρολίδης αναρωτιέται μήπως η λέξη Κάδμος προέρχεται από το αραβικό καδίμ που σημαίνει ξένος! Κάπου το διάβασες αυτό και το έδεσες κομποσχοίνι. Αλλά τι δουλειά έχουν οι Άραβες με τους αρχαίους Έλληνες και Πελασγούς, μόνο εσύ το ξέρεις. Όμως , αν ο Κάδμος ήταν Φοίνικας, τότε θα έπρεπε να υπάρχουν φοινικικά λείψανα στον ελλαδικό χώρο, η δε γλώσσα των κατοίκων της Θήβας θα έπρεπε να ήταν σημιτική. Αυτή τη σκέψη έκανε ο Κεραμόπουλος, ο οποίος ύστερα από χρόνια ανασκαφών στη Θήβα, συμπέρανε ότι βάσει των αρχαιολογικών ευρημάτων δεν δικαιολογείται σχέση μεταξύ Κάδμου και Φοινίκης και ότι το όνομα Κάδμος είναι ελληνικό παραγόμενο από το κόσμος, κεκασμένος.

Υπάρχει όμως και μια πρωτότυπη ετυμολογία μέσα από την αλβανική. Στα Αρβανίτικα υπάρχει η φράση «κεδ’μπ;» που σημαίνει «έχεις δόντι;» (δηλ. έχεις δύναμη;). Στην ερώτηση αυτή έπεται η απάντηση κάδ’μπ, που σημαίνει «έχεις δόντι/δύναμη» . Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ο Κάδμος έσπειρε στην Ιλλυρία τα δόντια του Δράκου της Άρειας Κρήνης, από όπου φύτρωσαν οι άνθρωποι. Άρα η ετυμολογία του Κάδμου από το αλβανικό κεδ’μπ με την έννοια του δοντιού έχει κάποια βάση.

Πιο πειστική όμως φαίνεται η εξής ετυμολογία. Στα κρητικά κάδμος σημαίνει λόφος, και η λέξη αυτή είναι συγγενής με το ινδοευρωπαϊκό kakud(κορυφή), το βενδικό kakud(κορυφή), το λατινικό cacumen(κορυφή, άκρο). Κάδ-μος ονομαζόταν βουνό της Καρίας. Με τη ρίζα kad- (εξέχω, προέχω) σχετίζεται το ελληνικό ρήμα κάζομαι, παρακείμενος κέκαδμαι (= εξέχω, υπερέχω, διακρίνομαι). Άρα Κάδμος είναι όνομα ελληνικό και σημαίνει τον κεκαδμένον, τον κεκασμένον, δηλ. τον έξοχο, τον υπέροχο.

Έχει επίσης εκφρασθεί προσφάτως η γνώμη ότι οι Φοίνικες του Κάδμου ήταν Έλληνες και όχι Σημίτες. Στην εγκυκλοπαίδεια Ήλιος διαβάζουμε: «Η Φοινίκη του Κάδμου δεν ήταν λοιπόν η χώρα των Σημιτών Φοινίκων αλλά η Φοινίκη της Ηπείρου, που δεν απέχει άλλωστε από τον Κάδμο, τον παραπόταμο του Καλαμά (από εκεί κατάγονται οι Φοίνικες της Βοιωτίας). Σύμφωνα με τα πιο πάνω οι Φοίνικες και φορείς μύθων σχετικά με τον Κάδμο και την Ευρώπη θα έπρεπε να θεωρηθούν Έλληνες. Οι Ινδοευρωπαίοι βεβαίως και όχι Σημίτες Φοίνικες της Θήβας μαζί με τους επίσης Ινδοευρωπαίους Φοίνικες της Ηπείρου αποτελούσαν μια εθνική ομάδα». Ο J. Myres στο έργο του «Who were the Greeks» εξέφρασε τη γνώμη ότι οι Φοίνικες του Κάδμου ήταν Κρήτες.

Για να μην πολυλογούμε λοιπόν, η ετυμολογία σου ότι το όνομα Κάδμος προέρχεται από την αραβική λέξη καδίμ είναι για γέλια. Ο Κάδμος ήταν πανάρχαιος Έλληνας και ο αδερφός του Φοίνιξ κετέβη στη Φοινίκη, όπου μετέδωσε τον πολιτισμό, τη ναυτιλία και τη γραφή στους Φοίνικες. Κατά τα άλλα το αλφάβητο ήταν φοινικικό!!! Απλώς οι Φοίνικες περιόριρισαν τα αρχαιοκρητικά συλλαβογράμματα σε 22 συλλαγράμματα και πιθανώς οι Έλληνες πολύ μετά τα Τρωικά  ερχόμενοι σε επαφή με τους Φοίνικες πήραν αυτό το συνεπτυγμένο συλλαβογραφικό σύαστημα (δήθεν αλφάβητο) των Φοινίκων που είχε αρχαιοκρητική προέλευση, και δημιούργησαν το πρώτο πραγματικό αλφάβητο, διασπώντας τα φωνήεντα από τα σύμφωνα σε κάθε φοινικικικό συλλαβόγραμμα, και όχι προσθέτοντας πέντε φωνήεντα, όπως ηλιθίως κάποιοι γλωσσολογοι γράφουν!!! Αν και υπάρχει και η άποψη για την κατευθείαν προέλευση της αλφαβητικής γραφής από τη Γραμμική Β.

Όσο για τους γραφικούς και καραάσχετους Αλβανούς, έχω δει σχόλιά τους, όπου γράφουν ότι οι αρχαίοι Έλληνες ήταν Φοίνικες, επειδή ο Κάδμος ήταν Φοίνικας!!! Μα δεν διάβασαν τα πυροβολημένα εθνίκια ότι ο γενάρχης των Ιλλυριών, ο Ιλλυριός, ήταν γιος του Κάδμου και της Αρμονίας και ξεκίνησε από τη Θήβα, για να εγκατασταθεί στην Ιλλυρλια. Αν εμείς λοιπόν έχουμε λίγο φοινικικό αίμα από τον Κάδμο, τι να πούμε για τους Αλβανούς που είναι όλοι Σημιτοφοίνικες, αφού μπαμπάς του Ιλλυριού ήταν ένας σημίτης; Αλλά φυσικά ούτε ο μπαμπάς του Ιλλυριού ήταν Σημίτης ούτε η μαμά του Ιλλυριού ήταν Σημίτισσα, εκτός και αν το όνομα Αρμονία είναι σημιτικό, οπότε θα απωλέσουμε εντελώς τας φρένας μας!!! Αλλά τόσα ξέρουν οι Αλβανοί από προϊστορία, τόσα λένε!!!

Η γλωσσολογία που κάνω εγώ διαφέρει έτη φωτός και χιλιόμετρα από τη δική σου γλωσσολογία και την Ινδοευρωπαϊκή γλωσσολογία που δεν ετυμολογεί τίποτα, αλλά απλώς συγκρίνει λέξεις και τις ανάγει σε αρχικούς τύπους με αστεράκια. Αυτοί βρίσκονται σε παλαιολιθική εποχή, εγώ σε διαστημική. Θεωρούν για παράδειγμα τη σουμεριακή ως συγκολλητική και άσχετη με τις ινδοευρωπαϊκές γλώσσες. Καλά, οι άνθρωποι είναι γκα. Εγώ έχω αποδείξει σε παλιό δημοσίευμά μου, και θα αποδείξω αναλυτικότερα στην ιστοσελίδα μου, ότι η Σουμεριακή είναι πελασγική, δηλαδή ινδοευρωαπαϊκή, προερχόμενη από τις πανάρχαιες μετακινήσεις των Ελληνο-αλβανο-πελασγών στην ανατολή. Ας πούμε ένα παράδειγμα. Στη σουμεριακή υπάρχει η λέξη gesbir που σημαίνει νύχτα. Ως συγκολλητική, η σουμεριακή αυτή λέξη αποτελεί συγκόλληση δύο άλλων μονοσύλλαβων λέξεων, του ges (= ήλιος) και του bir (= καταστρέφω). Επομένως οι Σουμέριοι λέγοντας «ήλιος-καταστρέφω» εννοούσαν τη νύχτα. Το δεύτερο συνθετικό bir συναντάται στα αλβανικά με την ίδια σημασία. Το αλβανικό και σουμεριακό bir είναι ετυμολογικά συγγενή με το ελληνικό φθείρω (φθειρ – > ptir – > bir). Το πρώτο συνθετικό ges/gis είναι παραφθορά της λέξεως ήλιος (με δίγαμμα Fήλιος – Fέλ-ιος). Βάσει αυτής της αναλύσεως δυνάμεθα να κατανοήσουμε την ετυμολογία της λέξης εσπέρα:

Fεσπέρα (ελληνικό)

vesper (λατινικό)

gesbir(σουμεριακό)

Η λέξη λοιπόν Fεσπέρα ετυμολογείται από τη λέξη Fεσ- (= ήλιος) και περ (= φθείρω). Απλώς τόσο η Ελληνική όσο και η Λατινκή δεν παρέμειναν σε έναν αυστηρό και «πρωτόγονο» φορμαλισμό, στον οποίο παρέμεινε η σουμεριακή. Από τη σύγκριση της ελληνικής λέξης εσπέρα με τις αντίστοιχες ινδοευρωπαϊκές φαίνεται η προτεραιότητα της ελληνικής αναδεικνυομένης ωσαύτως ως μητέρας-γλώσσας των γλωσσών:

Ελλ. Fεσπέρα

Σουμ. Ges-bir

Ιρλ. fes-cor

Λιθ. va-caras

Τουναντίον στα ινδοευρωπαϊκά λεξικά δίδεται περίεργη και ακατανόητη ετυμολογία της λέξης έσπερος από έναν υποθετικό τύπο *ues-peros. Στο λεξικό J.B. Hofmann αναγράφεται: «*ues-perosίσως συγγ. Του νεογερμ. West = Δύσις (ues, συγγ. Τω ελλ. αυ- = εκποδών, μακράν, θέα του δύοντος ήλιου π.β. *ue-kerosεν τοις λιθ. Vakaras, αρχ. Εκκλ. Σλαβ. veceru = εσπέρα). Όπως κατανοούμε, ο ινδοευωπαϊστής γλωσσολόγος Hoffman δεν ετυμολογεί τίποτα.

Ας δούμε ένα άλλο παράδειγμα. Η σουμεριακή λέξη uruan που σημαίνει ουρανός είναι ετυμολογικά συγγενής με την ελληνική λέξη ουρανός. Ο Αριστοτέλης στο «Περί κόσμου» (6, 19) σύγγραμμά του ετυμολογεί τη λέξη ουρανός από τις λέξεις όριον και άνω. Στο λεξικό Hoffmanη η ανωτέρω ετυμολογία χαρακτηρίζεται ως παρετυμολογία, ενώ προτείνεται η ετυμολόγησή του από τον υποθετικό τύπο *Fορσανός που είναι ετυμολογικά συγγενής προς το ουρέω = κατουρώ!!! Μα για κάτουρα είναι οι ινδοευρωπαϊστές. Η σουμεριακή λέξη uruan σημαίνει ουρανός και σχηματίζεται από τη λέξη uru που σημαίνει όριο και τη λέξη an που σημαίνει άνω. Δηλαδή τόσο η αρχαιοελληνική λέξη ουραν-ός (λεσβ. Όρανος, λακ. ωρανός) όσο και η σουμεριακή uruan σχηματίσθηκαν από δύο πρωτοελληνικές λέξεις, τις λέξεις όριον και άν-ω. Άρα ούτε προέλληνικοί ούτε υποτιθέμενοι πρωταρχικοί ινδοευρωπαϊκοί τύποι υπάρχουν. Όλα αυτά θα μπουν στον χρονοντούλαπο της ιστορίας. Αλλά θέλει χρόνο οι παλαιές μεσαιωνικές θεωρίες να νικηθούν. Δεν υπάρχουν λοιπόν ούτε προέλληνες ούτε Ινδοευρωπαίοι, αλλά Πελασγοί, δηλαδή πρωτοέλληνες, που η γλώσσα τους προηγείται των άλλων ινδοευρωπαϊκών γλωσσών αφού συγγενεύει με μια μη ινδοευρωπαϊκή συγκολλητική γλώσσα όπως η σουμεριακή.

Η σουμεριακή είναι βοηθός για την ετυμολογία της αρχαίας ελληνικής.

Πάρε για παράδειγμα τη λέξη Άρτεμις. Η Άρτεμις χωρίζεται σε δύο λέξεις. Στο άρτε και μις. Τι είναι αυτό το άρτε; Στα σουμεριακά ara σημαίνει λαμπρώς και di ή de σημαίνει φέγγω. Αυτό το di προέρχεται από τα ελληνοπελασγικά. Δί-α στα κρητικά σημαίνει ημέρα, dita στα αλβανικά σημαίνει μέρα, και di στα αλβανικά σημαίνει διδάσκω, δίνω το φως της γνώσης. Η σουμεριακή λέξη arde σημαίνει ο φωτίζων την ημέρα. Αυτό το arde έχει διασωθεί στην ελληνική λέξη Άρτεμις. Αλλά το μις του Άρτεμις τι σημαίνει; Το mis στα σουμεριακά σημαίνει νύχτα. Άρα Άρτεμις είναι η arde (= φωτίζουσα) mis (= τη νύχτα). Τι ήταν η Άρτεμη στην Ελληνική μυθολογία; Ήταν η αδερφή του Απόλλωνα. Και ενώ ο Απόλλων προσωποποιούσε το ηλιακό φως, η Άρτεμη πρωσοποποιούσε το σεληνιακό φως. Τι ετυμολογία δίνουν οι ινδοευρωπαϊστές για το όνομα Άρτεμις; Καμμιά!!! Τι ετυμολογία δίνουν οι Ελληνάρες; Τάχα από το ρήμα αρταμέω που σημαίνει σπαράσσω, φονεύω. Ο αλβανόπληκτος Κόλλιας το ετυμολογεί από τα αλβανικά ar και dem που σημαίνει αυτόν που έχει βέλος αιχμηρό. Όλα αυτά δεν πείθουν κανέναν. Αυτές δεν είναι κύριες ιδιότητες της Αρτέμιδος. Η θεά μας  Άρτεμις είναι η θεά της Σελήνης, αυτή που δίδει φως στη νύχτα (αρτε + μις = arde + mis = φωτίζουσα τη νύχτα).

Και πού κολλάει η Αλβανική με τη Σουμεριακή; Πλην των εκατοντάδων Ελληνικών λέξεων που υπάρχουν στη Σουμεριακή, υπάρχουν και εκατοντάδες Αλβανικές λέξεις. Κσι όχι μόνο αυτό, η δομή της Σουμεριακής είναι πανομοιότυπη με αυτήν της Αλβανικής!!! Κατά τα άλλα η Αλβανική είναι η τελευταία γλωσσα των ινδοευρωπαϊκών γλωσσών, που εμφανίσθηκε τον μεσαίωνα και είναι γλώσσα κρεολή!!!

Πάρε μερικά παραδείγματα.

Στα σουμεριακά ama, eme σημαίνει μητέρα. Στα Αλβανικά άμα, έμε σημαίνει μητέρα.

Στα σουμεριακά gum και hum σημαίνει συντρίβω. Στα αλβανικά χουμ σημαίνει αφανίζω, και γουμ τισεμ σημαίνει αφανίζομαι.

Στα σουμεριακά gal σημαίνει υπάρχω, στα αλβανικά νγκάλ σημαίνει ζω, υπάρχω.

Στα σουμεριακά abzu σημαίνει βυθός, στα αλβανικά abs σημαίνει βυθός.

Στα σουμερικά bar σημαίνει άρωμα, στα Αλβανική bar σημαίνει άρωμα.

Στα σουμερικά sar σημαίνει πράσινο, χλόη, στα Αλβανικά σάρε σημαίνει χλόη.

 

Δες και παραδείγματα ελληνικών λέξεων στη Σουμεριακή.

Στα σουμεριακά adea σημαίνει νερό, στα αρχαία Ελληνικά αδά σημαίνει πηγή κατά τον Ησύχιο.

Στα σουμεριακά abba σημαίνει πατέρας, στα Ελληνικά άππας σημαίνει πατέρας.

Στα σουμεριακά al σημαίνει υπερασπίζω, προφυλάσσω, στα Ελληνικά αλ-έομαι σημαίνει προφυλάσσομαι.

Στα σουμεριακά amar σημαίνει λάμπω, στα Ελληνικά αμαρ-υγή σημαίνει φως.

Στα σουμεριακά ari σημαίνει ένδοξος, ευγενής, που σχετίζεται με τα Ελληνικά αρείων, άριστος.

Στα σουμεριακά ara σημαίνει κατάρα, στα ελληνικά αρά σημαίνει κατάρα.

Στα σουμεριακά bal σημαίνει βάλλω, το οποίο είναι πανομοιότυπο με το ελληνικό βάλλω.

Στα σουμεριακά bil σημαίνει θέληση, προερχόμενο από τον βοιωτικό τύπο του βούλομαι που ήταν βείλομαι.

Στα σουμεριακά nige σημαίνει νίκη, ίδια λέξη με την ελληνική.

Στα σουμεριακά gude σημαίνει θρηνώ, και ετυμολογείται από τομ κυπριακό γοδέω που σήμαινε θρηνώ.

 

Δεν έχει νόημα να συνεχίσω. Είναι εμφανές τι συμβαίνει. Ας δούμε και στη θρησκεία των Σουμερίων. Ο μέγιστος θεός των Σουμερίων είναι ο Enlil, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Ελλάνιο Δία. Ο σουμεριακός θεός Enki ήταν ο κύριος της γης και είχε σύζυγο την Ninki, την κυρία της γης. Στα σουμεριακά giσημαίνει γη και προέρχεται συνεπώς από την αρχαιοελληνική λέξη γη, γαία. Το πρώτο συνθετικό En/In σημαίνει θεός και προέρχεται από την πρωτοελληνική ρίζα ιν, που σημαίνει στα πελασγικά θεός. Αυτό φαίνεται καθαρά στη λέξη Ίναχος, θαλάσσιος θεός, που ετυμολογείται από τη ρίζα ιν = θεός και της ρίζα αχ = θάλασσα (πρβλ. Αχ-ελώος, Αχ-ερουσία). Συνεπώς Ίναχ (η κατάλληξη –ος είναι μεταγενέστερη) σημαίνει θάλασσα-θεός, και αυτό αποδεικνύει ότι η Ελληνική στην παλαιότερη φάση της ήταν συγκολλητική όπως και η σουμεριακή. Καμμιά σχέση λοιπόν δεν έχει η Ελληνική με τις ινδοευρωπαϊκές γλώσσες, αφού η Ελληνική έχει παλαιολιθική προέλευση, ενώ οι ινδοευρωπαϊκές Γλώσσες εμφανίσθηκαν μερικές χιλιετίες αργότερα.  Ομοίως ετυμολογούνται όλοι οι θεοι των Σουμερίων, των Ελαμιτών και των Κασσίων.

Και μια και αναφερθήκαμε στους Ελαμίτες, ας δούμε μερικές κοινές λέξεις μεταξύ Ελαμιτών και Ελλήνων

Στη γλώσσα των Ελαμιτών atti σημαίνει οργή και προέρχεται από την ελληνική λέξη άτη.

Στη γλώσσα των Ελαμιτών duni σημαίνει δωρίζω και σχετίζεται με την αλβανική λέξη δουνετία που σημαίνειν δώρο.

Στη λέξη των Ελαμιτών atta σημαίνει πατέρας και προέρχεται από το αρχαιοελληνικό άττα.

Στα ελαμιτικά kis σημαίνει ποιος και προέρχεται από το ιωνικό κις (τις).

Στα ελαμιτικά kurpi σημαίνει χέρι και προέρχεται από το ελληνικό καρπός.

Οι Ελαμίτες έλεγαν nana που σήμαινε είτε…είτε που είναι πανομοιότυπο με το αλβανικό νε…νε που σημαίνει είτε…είτε.

Οι ινδοευρωπαϊστές γλωσσολόγοι σου δεν ξέρουν πού πάνε τα τέσσερα. Και εσύ είσαι τρικυμία εν κρανίω. Μελέτησε πρώτα καλά αρχαία Ελληνικά, Αλβανικά και Σουμεριακά, και θα βρεις την αλήθεια. Διαφορετικά θα περιορίζεσαι σε ινδοευρωπαϊκά αστεράκια ανύπαρκτων υποτιθέμενων τύπων μιας ανύπαρκτης πρωτογλώσσας.

Στο μόνο που συμφωνώ μαζί σου είναι να καέι η Ακαδημία Αθηνών. Αλλά όχι μόνο η Ακαδημία Αθηνών, αλλά και η Ακαδημία Τιράνων. Η Ακαδημία Τιράνων, επειδή ψεύδεται στον αλβανικό λαό για την ελληνικότητα της Ηπείρου ή για το ότι δεν αποκαλύπτουν στον Αλβανικό λαό εργασίες σαν του Αλβανού φιλόλογου, θεμελιωτή της Αλβανικής φιλολογίας, Demetrio Camarda (κάτι σαν τον δικό μας Αδαμάντιο Κοραή), ο οποίος έχει γράψει ολόκληρο βιβλίο για την ελληνικότητα της Αλβανικής γλώσσας και ότι μάλιστα επέμενε στην υιοθέτηση του ελληνικού και όχι του λατινικού αλφαβήτου για την αλβανική γλώσσα. Η Ακαδημία των Αθηνών για τις ανθελληνικές θεωρίες ότι η Ελληνική ιστορία αρχίζει το 2.000 π.Χ. ενώ χάνεται στα βάθη των χιλιετιών και για το ότι δεν έχει εκδώσει σε μετάφραση και ανάλυση τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς.

Add comment


Security code
Refresh

Comments  

 
0 #1543 BoboRilt 2019-07-24 01:16
sildenafil generic viagra super active check this
teva sildenafil citrate 100mg click this link now
sildenafil pills for men 100mg hop over to this web-site

sildenafil citrate 100mg coupons inquiry
sildenafil 20 mg tablet how many can you take sneak a peek at this website
what is sildenafil 100mg tablets I loved this
Quote
 
 
0 #1542 Corine 2019-07-23 19:02
The mot important thing is you are acknowledged and treated choose to
regular roulette players. Theese include not making a fuss thhe
particular final judgment of the live supplier.


My site ... rolex game free online: http://greenmonday-deals.com/casino-on-the-web-betting-why-to-choose-playing-on-line/
Quote
 
 
0 #1541 Carolynpic 2019-07-23 15:41
I really want to fuck myself in the ass on the camera!!!!
I'm waiting for you!!
and my ass wants to fuck!

http://gg.gg/henia/ - http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/77.jpg|https://kutt.it/o36uCb/ -
My cunt is always wet mmm ....
http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/21.jpg|http://gg.gg/henia/ -

Register and write me my nickname Xenia21
Link to my free webcam
https://kutt.it/o36uCb/
Quote
 
 
0 #1540 Softcatalogb 2019-07-23 15:30
программа го скачать
Quote
 
 
0 #1539 Kari 2019-07-23 07:45
Hi there just wanted to give you a quick heads up.
The words in your content seem to be running off thhe
screen in Safari. I'm not sure if this is a format issue or something to do with web browser compatibility buut I figured I'd post to let you know.
The layout look great though! Hope you get the issue resolved soon. Cheers

my webpage 에볼루션카지노: http://bulutlarpusuda.bravejournal.com/entry/20708
Quote
 
 
0 #1538 Karissa 2019-07-22 19:48
It is not my first time to pay a quick visit this web site,
i am browsing this site dailly and get pleasant information from here every day.


Feel free to surf to my web-site; https://www.bankingonafrica.com/groups/muscle-building-foods-what-to-eat-to-build-muscle-1472855839/: https://www.bankingonafrica.com/groups/muscle-building-foods-what-to-eat-to-build-muscle-1472855839/
Quote
 
 
0 #1537 Walterles 2019-07-22 15:47
заработать 1000 долларов,
как правильно выбрать памм счет,
безубыточная стратегия форекс,
секреты торговли бинарными опционами

волны вульфафорекс блогforex analytics
Quote
 
 
0 #1536 Ivy 2019-07-22 14:26
I will immediately snatch your rss as I can't to finhd your e-mail subscription hyperlink or e-newsletter service.Do you've any?
Please permit me know sso that I may just subscribe.
Thanks.

Also visit my website: 코인카지노: https://home.intern.manipulate.org/wiki/Fast_Plans_For_%EC%BD%94%EC%9D%B8%EC%B9%B4%EC%A7%80%EB%85%B8_Across_The_UK
Quote
 
 
0 #1535 EarleSwact 2019-07-22 08:08
Приглашаем Вас на Международный фестиваль йоги и творчества http://fes8.yoga-fest.club/

Фестиваль пройдёт 24-31 августа 2019 г.
Место: Ретрит-центр "Белые Скалы". Краснодарский край.

Программа психологических , телесных, танцевальных, творческих мастер-классов, лекции и сатсанги, концерты, потрясающая живая музыка — распаковка естества в единении с собой и друг другом. Для тех, кому интересен здоровый и экологичный отдых, открытое общение, новые знания и знакомства.

Можно посмотреть короткое видео о мероприятии - https://www.youtube.com/watch?v=wmXoP04XigE

Asana Festival - пространство для трансформации, тотальной перезагрузки тела и ума. Атмосфера большой и дружной семьи, где есть возможность получить новые навыки, глубже познакомиться с самим собой, обрести новых друзей.

Подробная информация о фестивале на сайте http://on17.yoga-fest.club/
Quote
 
 
0 #1534 Lavonne 2019-07-22 07:07
Speaking to friends often helps a lot while
buying; especially talking wirh the ones who have purchased a trailer before.

The phase of courtship is among the many most critical parts in our exists.


Have a look at my website - ntc33 login: https://kslot.app/index.php/games/ntc33
Quote
 
 
0 #1533 DennisPrimi 2019-07-22 03:48
26 лет в интернет рекламе. Мой комплекс, Примеры Услуг и цены http://1541.ru/cms/reklama.php по Рекламе от 40 usd за месяц. С учетом опыта соболезную Заказчикам рекламы в Adwords, Яндекс Директ, Facebook и др. подобных за Напрасную трату денег. За оч редким исключением. Viber/whatsapp +380976131437 скайп evg7773
Quote
 
 
0 #1532 Chloe 2019-07-22 00:30
Titles are actually a powerful tool in successfully optimizing your.

At the end, they wouldn't be able to get a desired result and achieve nothing.
If you can do it, then your blog too can pay
the public.

Feel free to visit my blog post - 3win8: https://918.cafe/downloads/1805-download-3win8
Quote
 
 
0 #1531 Rachelle 2019-07-21 17:45
Inspiring quest there. What occurred after? Thanks!

My web blog :: 우리카지노: http://bb02.cimafoundation.org:8080/mediawiki/index.php/Clear-Cut_Advice_Of_%EB%8D%94%EB%82%98%EC%9D%B8%EC%B9%B4%EC%A7%80%EB%85%B8_Examined
Quote
 
 
0 #1530 Raina 2019-07-21 15:07
It's actually a great and helpful piece of information. I am satisfied that you just shared this useful info with us.
Please stay us up to date likke this. Thank you for sharing.


Here is my web page; 더킹카지노: http://torg.org.ua/user/profile/642519
Quote
 
 
0 #1529 Robertjeags 2019-07-21 10:15
Hello, tired of sitting with no money?
I was just a poor student, and now i make 1100$ - 1400$ every day here: http://9binaryoptions.net/uploads/reviews/easy-ways-to-make-money-from-home.htm - how to make money
It works! Checked. Good luck to all!

This home work is available in all countries! These articles will help you:
how i can make money online
Binary options brokers rating Binary options brokers rating
Start Now!
Quote
 
 
0 #1528 Jossasox 2019-07-21 02:31
DedicateT
Quote
 
 
0 #1527 Shella 2019-07-21 01:03
I wasn't specific a normal, fun-loving teenager could take it easy with a
lot of restrictions. In fact, if you have been here, I made it worse
do by investing in any lottery of your choosing.

Also visit my web site - mega888 singapore: http://flyingdutchmandistillers.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=kslot.app%2Findex.php%2Fgames%2Fmega888
Quote
 
 
0 #1526 AliceHAr 2019-07-21 00:58
привет, я купила хостинг hostiman.ru развели на деньги, перед этим просили паспорт на бесплатной версии, наверное что бы потом продать, а иначе как они отобьют свои деньги? подумала и купила у платный тариф, он оказался на столько медлительным и тормознутым, что просто капец!!!!
попросила деньги назад, отказали и вообще забанили мой аккаунт.

я еще нашла ссылку про хостиман развод https://www.youtube.com/watch?v=HMD5CeNUSDE
а по второй ссылке плохие отзывы хостимана http://hostgid.net/cat/hosters/hostiman/tab/feedbacks/negative
Quote
 
 
0 #1525 RoccoShini 2019-07-20 21:29
Здравствуйте! класный у вас сайт!
Нашел русскую базу кино: смотреть советские мелодрамы бесплатно в хорошем качестве http://kinoserialtv.net/
Тут: фильмы 2018 новинки смотреть хорошем качестве фантастика Лучшая фантастика список 2018 список 2019
Здесь: смотреть комедии список лучших русские смотреть комедию одноклассники в хорошем качестве список 2018
Тут: мелодрамы 2018г российские бесплатно в хорошем http://kinoserialtv.net/melodrama/ рейтинг 2019
Здесь: http://kinoserialtv.net/6885-zhenskiy-doktor-sezon-1-2-2012-2013.html Смотреть Женский доктор (Сезон 1-2) (2012-2013) онлайн бесплатно
Тут: http://kinoserialtv.net/8759-rozygrysh-2015.html
Quote
 
 
0 #1524 Carolynpic 2019-07-20 15:00
I really want to fuck myself in the ass on the camera!!!!
I'm waiting for you!!
and my ass wants to fuck!

http://gg.gg/henia/ - http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/77.jpg|https://kutt.it/o36uCb/ -
My cunt is always wet mmm ....
http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/21.jpg|https://kutt.it/o36uCb/ -

Register and write me my nickname Xenia21
Link to my free webcam
https://kutt.it/o36uCb/
Quote
 
 
0 #1523 Alinaunick 2019-07-20 12:13
Hi!
Have you already received VIP user status on the site and 200 free spins for free?
Now, in honor of our anniversary, you can get VIP status absolutely free, as well as 200 free moves for any of our slots!
The offer is limited, details on the website and free bonus + VIP.
Quote
 
 
0 #1522 korpuswal 2019-07-20 09:12
купить мебель в москве корпусная http://vesta-2.ru/korpusnaya-mebel/tumby-pod-obuv/tumba-pod-obuv-3.html сборщики корпусной мебели вакансии москва
Quote
 
 
0 #1521 Lanora 2019-07-20 04:23
There is definately a great deal to know about this topic.

I love all the points you've made.

Here is my blog http://hpcafrica.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=813948: http://hpcafrica.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=813948
Quote
 
 
0 #1520 Kristasceks 2019-07-20 03:06
This is possible because wholesale cigarettes distributors deals on tax free
and do not include intermediate fees or high running cost like at airports area
or cheapest American cigarettes from worldwide reservation.

Cheap cigarettes online newport
Quote
 
 
0 #1519 froto 2019-07-19 16:30
Уважаеые форумчане!

Сегодня расскажу об одной песне под гитару из армии.
Эта песня внушает большой оптимизм всем слушателям, особенно тем кто служит или служил в армии.
В песне парнишка романтично просит рассказать деваху в письменной форме о том как соскучилась по нему.
Крутяцкий мотив и гитарный перебор создают большой объем куплетам.
Когда наступает куплет, то он начинается с хуком. Собственно сам хук содержит слова "напиши мне". В некоторых вариантах песни словечко "мне" не поют и остается всего лишь "напиши".
Эту песню исполняют очень многие и еще больше людей почитают ее. И почему ни кто еще не сделал ей попсовую или роковую аранжировку?
И вот наступпило время когда в свет в 2019 г выпустилась эта песня в стиле trance house.
Quote
 
 
0 #1518 bubquach 2019-07-19 06:53
какие лекарства нельзя во время беременности
Чтобы облегчить подсчеты беременным девушкам, была придумана специальная формула – минус 3 плюс 7. То есть по этой формуле вам нужно от последнего месяца менструации отнять три месяца, а затем к тому дню, в который наблюдались последние месячные добавить еще семь суток. Так вы и узнаете предполагаемую дату родов.

Давайте разберемся на примере.
почему нельзя париться во время беременности
Допустим, что последняя менструация была у вас 20 февраля (первый день), следовательно, опираясь, на формулу, предполагаемый день рождения вашего малыша будет 13 ноября.

почему нельзя пить алкоголь во время беременности
Но помните, что такой метод является достоверным только для женщин с постоянным менструальным циклом.
https://bubblemom.ru - Беременность, роды, мама и дети. Календарь беременности по неделям

Также по месячным можно определять и пол ребенка.
Quote
 
 
0 #1517 ChesWag 2019-07-18 18:13
https://megaremont.site ремонт квартир, офисов, коттеджей, кафе, нежелых помещений
Quote
 
 
0 #1516 AlWah 2019-07-18 12:41
http://legendaryroom.club/
Sinful
Quote
 
 
0 #1515 fbhackpass.com 2019-07-18 07:49
Hack Fb account now with facebook hack 3.8 download
Quote
 
 
0 #1514 KevinEscob 2019-07-18 03:47
Приветствую!
Нашел увлекательную информацию на этом сайте: http://limonos.ru :
креативные вещи больше креатива
красивые попы девушек http://limonos.ru/krasivye_devushki/
http://limonos.ru/838-poezd-v-yugo-vostochnoy-azii.html Поезд в Юго-Восточной Азии
http://limonos.ru/3634-loshadi-na-prieme-u-hirurga.html
Quote
 
 
0 #1513 Josefa 2019-07-18 02:41
Somebody necessarily assist to make seriously articles
I would state. That is the very first time I frequented your website page and to this point?
I amazed with the research you made to create this actual submit incredible.
Wonderful task!

my webpage - http://societalnetwork.com/index.php?a=profile&u=cliffsaldan: http://societalnetwork.com/index.php?a=profile&u=cliffsaldan
Quote
 
 
0 #1512 Williemae 2019-07-17 23:33
Playing a sport which alpong with unlikely chances will along with
a asociated with trouble than gains. In the event you don't then you must
go tthe exta mile for so when.

my site :: scr8882: http://campstore.ru/bitrix/redirect.php?event1=&event2=&event3=&goto=http://infinitybus.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=3win8.city%2Findex.php%2Fdownload%2F38-918kiss-scr888/
Quote
 
 
0 #1511 Carolynpic 2019-07-17 22:16
I really want to fuck myself in the ass on the camera!!!!
I'm waiting for you!!
and my ass wants to fuck!

http://gg.gg/kenia/ - http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/77.jpg|http://gg.gg/kenia/ -
My cunt is always wet mmm ....
http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/21.jpg|http://gg.gg/kenia/ -

Register and write me my nickname Xenia21
Link to my free webcam
http://gg.gg/kenia/
Quote
 
 
0 #1510 xoritwal 2019-07-17 21:35
косилка для квадроцикла и прицеп тракторный одноосный пто-1500

http://td-l-market.ru/shop/product/navesnoy-pogruzchik-na-traktora-mtz-82-serii
Quote
 
 
0 #1509 Franceshaubs 2019-07-17 21:17
Привет мои хорошие.
Можешь называть меня Котик.
Познакомлюсь с мужчиной для встречи. Приеду к тебе на район или встримся у меня. Живу рядом.
Смотреть здесь
Quote
 
 
0 #1508 WillieViere 2019-07-17 19:21
http://xn--80aaal2calon.xn----7sbafcvrd1a5e1e.xn--80adxhks Дешевые авиабилеты Пантнагар - Москва, авиабилеты, авиабилеты москва, авиабилеты дешево, авиабилеты онлайн, купить авиабилеты, авиабилеты официальный сайт
Quote
 
 
0 #1507 Louis 2019-07-17 16:46
Remember popular blog owners are small business first.
Advertising can do it, your blog too can pay buyers. Always remember that at the
finish of time content rules.

Also visit my web site 3win8 download: https://918.cafe/home/3win81/54-3win8-mobile-slot
Quote
 
 
0 #1506 Sheldon 2019-07-17 15:48
Attractive component of content. I just stumbled upon your
site and in accession capital to assert that I acquire actually loved account your blog posts.

Anyway I will be subscribing in your feeds or even I success you get admission to constantly
quickly.

My web blog; 파워볼게임: http://Www.15august.ch/index.php?section=gallery&cid=20&pId=432
Quote
 
 
0 #1505 Jaimebew 2019-07-17 13:23
http://ebut-bab.info/ девушки эротика
групповое домашнее порно фото порно видео
голые брюнетки в позах
порно фото зрелых анимация
фото голых женщин с большой вагиной

любительское эротика фото форум
русские любительские порно фото смотреть бесплатно
Quote
 
 
0 #1504 DarwinTaw 2019-07-17 00:58
How to glue tape eyelashes step by step: tips and instructions
How to glue tape eyelashes at home
What are the features of tape eyelashes
Preparation before gluing
Step-by-step instructions for self-sticking
How to remove false eyelashes
https://t.co/PqnEFVcpQU


EYE EXTENSION DEVELOPMENT: WHAT I WOULD LIKE TO KNOW

Eyelash extensions - quite a brilliant invention. One app, and you wake up with Audrey Hepburn's eyes for 6-8 weeks? Write me down!

It was my thinking before I first experienced this process. Journals and friends refer to eyelash extensions as old cosmetic procedures. Friends appeared at parties with longer eyelashes than ever and casually said, “Oh, I have extensions!” When I find out about their secret.
https://www.liveinternet.ru/users/6138592/post457222804/
Quote
 
 
0 #1503 Mariovok 2019-07-16 21:10
3 д аниме комикс http://comics-porn.info/
свежие инцест комиксы
эрокомикс вайфунатор
американский порно комикс на русском
секс аниме комикс картун нетворк
опыт взрослой жизни комикс тут
аватар корра хентай комиксы здесь
секс хентай комиксы на русском
Quote
 
 
0 #1502 Athena 2019-07-16 19:16
Great article! We are linking to this great article on oour website.
Keep up the good writing.

my blog ... 그래프게임: http://www.praxis-lebensfreude.at/hallo-welt/
Quote
 
 
0 #1501 Veta 2019-07-16 15:24
What i don't understood is actually how you are no longer actually much more well-appreciate d than you might
be right now. You're very intelligent. You understand thus considerably on the
subject of this topic, made me individually imagine it from numerous various angles.
Its like women and men aren't interested unless it's one thing to accomplish with Lady gaga!
Your personal stuffs great. Always handle it up!

Feel free to surf to my webpage; lofasz: http://ww.origo.hu
Quote
 
 
0 #1500 Carolynpic 2019-07-16 13:28
I really want to fuck myself in the ass on the camera!!!!
I'm waiting for you!!
and my ass wants to fuck!

http://gg.gg/kenia/ - http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/77.jpg|http://gg.gg/kenia/ -
My cunt is always wet mmm ....
http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/21.jpg|http://gg.gg/kenia/ -

Register and write me my nickname Xenia21
Link to my free webcam
http://gg.gg/kenia/
Quote
 
 
0 #1499 Eugenio 2019-07-16 09:59
Peculiar article, just what I was looking for.

Look at my blog post www.ntc33.com login: http://nannycafe.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.Yuxianfa.com%2Fspace-uid-392260.html
Quote
 
 
0 #1498 BoboRilt 2019-07-16 07:37
generic viagra us prices here are the findings
generic viagra medicare for beginners

generic viagra india side effects his response
how much is generic viagra at rite aid Learn More Here
Quote
 
 
0 #1497 Florine 2019-07-15 19:48
While these sites have never offered me any problems nothing is for
certain. For $69.99 at Bed Bath and Beyond you obtain their Barrel
Picnic Gourmet gift baskets. The last Breakers win came against the Sol on May 2.Feel free to visit my site ... 777
apache sky blvd: http://physicianleader.careers/__media__/js/netsoltrademark.php?d=kslot.app%2Findex.php%2Fgames%2Fsky777
Quote
 
 
0 #1496 JamesSledy 2019-07-15 19:12
viagra commercials 2016 you can check here
generic viagra 100mg sildenafil resource

name of generic viagra visit
viagra generic url
Quote
 
 
0 #1495 MarvinUnumb 2019-07-15 15:50
http://whatsapplanding.flyland.ru/
Quote
 
 
0 #1494 iktiyamuqetuz 2019-07-15 15:17
http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ - Amoxil Amoxicillin 500 Mg qpc.beyf.greeks -albanians.com. qqy.tw http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
Quote
 
 
0 #1493 imufeudafohuz 2019-07-15 14:56
http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ - Amoxicillin Buy Amoxicillin Online yky.fjzt.greeks -albanians.com. stm.yh http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
Quote
 
 
0 #1492 Carolynpic 2019-07-15 01:09
I really want to fuck myself in the ass on the camera!!!!
I'm waiting for you!!
and my ass wants to fuck!

http://gg.gg/kenia/ - http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/77.jpg|http://gg.gg/kenia/ -
My cunt is always wet mmm ....
http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/21.jpg|http://gg.gg/kenia/ -

Register and write me my nickname Xenia21
Link to my free webcam
http://gg.gg/kenia/
Quote
 
 
0 #1491 Hector 2019-07-14 22:50
Nice weblog here! Additionally your web site loads up fast!
What host are you the use of? Can I am getting your affiliate hyperlink on your host?
I desire my web site loaded up as fast as yours lol.


My web blog http://kip.lu/bionativeketoreview614456: http://kip.lu/bionativeketoreview614456
Quote
 
 
0 #1490 Lucy 2019-07-14 22:17
You should be a part off a contest for one of the highest quality websites on the
internet. I will recommend this website!

Also visit my weblog;바카라사이트: https://Wiki.Ins.Gob.pe/index.php/Locating_Clear-Cut_Methods_Of_%EC%9A%B0%EB%A6%AC%EC%B9%B4%EC%A7%80%EB%85%B8
Quote
 
 
0 #1489 Aubrey 2019-07-14 20:10
I like this weblog it's a master piece! Glad I discovered
this on google.

My blog post ... https://articleworld.in/59085/muscle-building-for-skinny-guys/: https://articleworld.in/59085/muscle-building-for-skinny-guys/
Quote
 
 
0 #1488 Pat 2019-07-14 19:53
WOW just what I was searching for. Came here
by searching for %meta_keyword%

Here is my blog - https://www.cacrs.com/groups/use-bodybuilding-supplements-to-your-body/: https://www.cacrs.com/groups/use-bodybuilding-supplements-to-your-body/
Quote
 
 
0 #1487 Jasmin 2019-07-14 18:00
Wow that was unusual. I just wrote an very long comment but after I clicked submit my
comment didn't appear. Grrrr... well I'm not writing all
that over again. Anyway, just wanted to say great blog!


Heere is my site - Nyutusonsafaris .com: http://Nyutusonsafaris.com/index.php/component/k2/itemlist/user/337598
Quote
 
 
0 #1486 Xiomara 2019-07-14 14:17
Look, routine three small examples off what's
easy. The publicity, advertising in this particular case, a person simply put inside your blog
will serve profitable requirements. The layout of the blog is extremely important.


My homepage - 918kiss: https://www.ongbaby.com/
Quote
 
 
0 #1485 Stokirabum 2019-07-14 12:33
Hi everyone!
Sorry for offtopic but maybe someone know how to download video from YouTube?
I need to download best friend's wedding video but don't know how.
Thanks in advance!
Quote
 
 
0 #1484 Rigoberto 2019-07-13 23:57
Hi to every body, it's my first viisit of this website; this blog consists oof awesome and
truly good material designed for visitors.

my blog post - live22 casino: https://918.network/casino-games/78-live22
Quote
 
 
0 #1483 Dalton 2019-07-13 23:41
Hello.This post was extremely motivating, particularly because I was investigating for thoughts
on this topic last Thursday.

Feel free to visit my blog post :: http://www.icontheory.com/iconhoa-demo-1/groups/6-ways-to-accelerate-weight-loss-and-drop-pounds-182677805/: http://www.icontheory.com/iconhoa-demo-1/groups/6-ways-to-accelerate-weight-loss-and-drop-pounds-182677805/
Quote
 
 
0 #1482 Jackie 2019-07-13 16:05
When I had questions for my new web hosting company, I
was expecting help - not poker fun at. This can save you from lots of
problems sooner or later. There are people who sell bad trailers and
plans to socialize wary about the subject.

My site :: live casino
jackpot winners: http:///fb_apps/andelska_kava/?a%5B%5D=%3Ca+href%3Dhttp%3A%2F%2F918.credit%2Fcasino-games%2Face333%3Eace333+apk%3C%2Fa%3E
Quote
 
 
0 #1481 Michaelted 2019-07-13 14:23
Mercedes SLC 43 AMG
Mercedes SLC 43 AMG
Quote
 
 
0 #1480 Anh 2019-07-12 18:23
The associated with video gaming was changed for ever when Nintendo released its Wii unit.

Learn more reviews before finally deciding where to join. The secret
is to look for a casino offers professional servicing.


Feel free to visit my webpage; 918
kiss new feature: http://newonlinecasinogame.com/casino/online-gambling-halt-here-to-enjoy-your-leisure/
Quote
 
 
0 #1479 Fae 2019-07-12 14:43
Many will fail while others will succeed with soaring revenue may.

It is fine to offer 100% resell rights when you are already nowadays out
than me. Making easy money on eBay is as common as that.


Also visit my site ... play8oy for
pc: http://ozwash.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=kslot.app%2Findex.php%2Fgames%2Fplay8oy
Quote
 
 
0 #1478 Rebekah 2019-07-12 11:56
Bringing their skinny jeans and a new dance known as
"Jerkin". And, as i am over a food topic. There is not too, ttoo much that grosses
me out food wise, with cash advance exception of certain moving insects.


My weblog :: scr888 error code: http://Signisworldcongress.net/2018/12/play-scr888-gambling-establishments-online/
Quote
 
 
0 #1477 Jamey 2019-07-12 11:44
Many thanks for being my own mentor on this subject. I enjoyed your own article greatly and most of all favored how you handled the areas I considered to be controversial.
You're always very kind to readers like me
and let me in my lifestyle. Thank you.

Feel free to surf to my site ... http://pixelscholars.org/engl202-022/groups/lose-fat-keep-lean-lean-muscle-mass-1294210871/: http://pixelscholars.org/engl202-022/groups/lose-fat-keep-lean-lean-muscle-mass-1294210871/
Quote
 
 
0 #1476 Henrynew 2019-07-11 13:36
Fun Rugs In the Jungle Kids\' Rug

TY 36008" GL Waddles-Pinguin PlГјsch, 15 cm (de)


http://pegasbaby.com/com/shop/view/242378/
Quote
 
 
0 #1475 Mckinley 2019-07-11 13:31
Thanks for sharing excellent informations. Your site is so cool.
I am impressed by the details that you've on this site. It reveals how nicely you understand
this subject. Bookmarked this website page, will come back for extra articles.
You, my pal, ROCK! I found simply the info I already searched
all over the place and simply couldn't come across. What a great web-site.my web blog: https://justclassads.com/user/profile/385992: https://justclassads.com/user/profile/385992
Quote
 
 
0 #1474 Corazon 2019-07-11 11:49
I'm gone to tell my little brother, that he should also go to see this website on regular
basis to obtain updated from latest information.

Also visit my weblog - e games
online casino philippines: http://One.w.skve.org/php_test.php?a%5B%5D=%3Ca+href%3Dhttp%3A%2F%2Fwww.tunes-interiors.com%2FUserProfile%2Ftabid%2F81%2FuserId%2F8730867%2FDefault.aspx%3Ehow+win+online+casino%3C%2Fa%3E
Quote
 
 
0 #1473 uradueni 2019-07-11 08:18
защитное стекло стекло oukitel k6000: https://smartera.in.ua/tempered-glass-oukitel-k6000-k6000-pro
Quote
 
 
0 #1472 SamuelVok 2019-07-10 22:38
День добрый вот хорошая
статья https://ransomcar.ru/ расписанны все возможножные способы проверки авто, будут вопросы пиши
Quote
 
 
0 #1471 Veola 2019-07-10 22:27
I am extremely inspired with your writing skills as well as with the structure to your blog.
Is this a paid topic or did you modify it your self? Anyway keep up the excellent high quality writing,
it is uncommon to see a nice weblog like this one nowadays.


My site - http://kawa.cf/revpumprevpumpcost669643: http://kawa.cf/revpumprevpumpcost669643
Quote
 
 
0 #1470 CecilSoymn 2019-07-10 10:10
iPhone 6, 6S, 5/5s, 4, 4S, SE, Сервисный центр, ремонт iPhone, Наши услуги владельцам Айфонов всех поколений, выполнить ремонт iPhone в Киеве дешево, дешевле, чем стоит, ремонт iPhone 4s/4/5s/5/SE/6/ 6s/6 Plus/3/3G/3GS в Киеве
Quote
 
 
0 #1469 Laureljealk 2019-07-09 21:56
I really want to fuck myself in the ass on the camera!!!!
I'm waiting for you!!
and my ass wants to fuck!

http://gg.gg/kenia/ - http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/77.jpg|http://gg.gg/kenia/ -
My cunt is always wet mmm ....
http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/21.jpg|http://gg.gg/kenia/ -

Register and write me my nickname Xenia21
Link to my free webcam
http://gg.gg/kenia/
Quote
 
 
0 #1468 Zhenyawal 2019-07-09 20:56
Тут можно прочитать про как лучше спать чтобы выспаться, а ещё интересно написано про что с чем стирать в стиральной машине
Quote
 
 
0 #1467 Winona 2019-07-09 15:41
I have been browsing online more than three hours today, yet I never found any interesting
article like yours. It's pretty worth enough for me.
In my opinion, if all web owners and bloggers made good content as
you did, the web will be a lot more useful than ever before.


Also visit my web-site: http://duhism.com/a/?mega_10_boost_cost_443351: http://duhism.com/a/?mega_10_boost_cost_443351
Quote
 
 
0 #1466 Melanie 2019-07-09 15:38
I'll immediately seize your rss as I can not in finding
your e-mail subscription link or e-newsletter service.
Do you've any? Please allow me recognize so that I may subscribe.
Thanks.

Here is my web site ... 더나인카지노: http://ff.kottinghoermanns.at--ff.kottinghoermanns.at/index.php?option=com_akobook&Itemid=49e=1102
Quote
 
 
0 #1465 jessicaub11 2019-07-09 08:13
Hardcore Galleries with hot Hardcore photos
http://anime.porn.bestsexyblog.com/?kaylie

stage porn site porn 2 guys 1 girl porn virtual drawing indian porn video maasti cory chase porn
Quote
 
 
0 #1464 Manie 2019-07-09 05:49
Hello Dear, are you really visiting this website daily, if so after that you will definitely obtain good experience.


Feel free to surf to my webpage ... http://url.letschat.info/mega10boostcost277361: http://url.letschat.info/mega10boostcost277361
Quote
 
 
0 #1463 Bennie 2019-07-08 22:20
Inspiring quest there. What happened after? Take care!

My website; Parkolas: https://www.origo.hu
Quote
 
 
0 #1462 Rafaela 2019-07-08 17:55
Thank you for every other informative site. The place else may just
I get that kind of info written in such an ideal
way? I have a venture that I am simply now working on, and I have been at the look out
for such information.

Feel free to visit my webpage; https://mupt.de/amz/revpumpsideeffects10356: https://mupt.de/amz/revpumpsideeffects10356
Quote
 
 
0 #1461 Jenifer 2019-07-08 15:25
Terrific article! This is the kind of info that should be shared across the web.

Disgrace onn Google for not positioning this
post upper! Come on over and talk over with my sitge .

Thank yyou =)

My web-site - 우리카지노: http://sandbase.semlab.io/wiki/Core_Elements_For_%EB%8D%94%EB%82%98%EC%9D%B8%EC%B9%B4%EC%A7%80%EB%85%B8_Across_The_USA
Quote
 
 
0 #1460 Charlotte 2019-07-08 06:33
Once you create good content thhat sticks, is actually always worth period it loved
create in which. Show your affiliates that youu do quality work and conduct your business honestly.


Feel free to suf to my website :: lpe88 download android: http://918.credit/casino-games/lpe88
Quote
 
 
0 #1459 bubquach 2019-07-08 02:18
фолиевая кислота мг
Также очень важно внимательно прочесть инструкцию, которая прилагается, и четко соблюдать ее указаниям.

Результаты теста на овуляцию.
можно ли фолиевую кислоту
После проведения тесты могут показать такие три варианты результатов:

сколько пить фолиевой кислоты
отрицательный (видна только одна линия или вторая очень светлая); положительный (вторая линия такая же яркая, как первая или темнее ее);
https://bubblemom.ru - Беременность, роды, мама и дети. Календарь беременности по неделям

Иногда результат могут быть ложноотрицатель ными. У этого есть свои причины:
Quote
 
 
0 #1458 Dotty 2019-07-08 01:25
Definitely consider that that you stated. Your favourite justification appeared to be on the net the
simplest factor to take into account of. I say to you,
I definitely get annoyed while people consider issues that they
plainly don't understand about. You controlled to hit the nail upon the top and
outlined out the whole thing with no need side effect , people can take a signal.
Will likely be back to get more. Thank you

Stop by my website; http://go.ozziewebco.com.au/mega10boost990886: http://go.ozziewebco.com.au/mega10boost990886
Quote
 
 
0 #1457 Boris 2019-07-07 21:59
I have been surfing online more than three hours today, but
I by no means discovered any fascinating article like yours.
It's lovely value sufficient for me. In my opinion, if all webmasters and bloggers made just right content material as you probably did, the
internet can be a lot more useful than ever before.

Here is my web blog - 엔트리파워볼 (Kam: http://sagodilaszlo.com/index.php/component/kide/tortenet/-/index.php?option=com_kide)
Quote
 
 
0 #1456 Zhenyawal 2019-07-07 21:00
Тут можно прочитать про как запретить платные подписки на билайне, а ещё интересно написано про как убрать опухший прыщ
Quote
 
 
0 #1455 ahmoobeemwisa 2019-07-07 14:51
http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ - Amoxicillin Online Amoxicillin 500mg Capsules ckk.fpvu.greeks -albanians.com. fly.ya http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
Quote
 
 
0 #1454 eumonimaco 2019-07-07 14:20
http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ - Amoxicillin 500mg Amoxicillin No Prescription oyo.ztdf.greeks -albanians.com. abj.rg http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
Quote
 
 
0 #1453 KevinCom 2019-07-07 08:30
услуги юриста в запорожье

адвокат в дніпрі
Quote
 
 
0 #1452 Normand 2019-07-07 02:44
I like the valuable information you provide in your articles.
I'll bookmark your weblog and check again here
regularly. I am quite sure I'll learn plenty of new stuff right
here! Best of luck for the next!

Here iss mmy site 우리카지노: http://teddybearmindsupport.com/index.php?title=Picking_Out_Effective_Systems_For_%EC%9A%B0%EB%A6%AC%EC%B9%B4%EC%A7%80%EB%85%B8
Quote
 
 
0 #1451 Vince 2019-07-06 18:24
I am now not certain the place you're getting your information, but great topic.
I needs to spend a while learning much more or
understanding more. Thank you for fantastic information I used to be looking for this info for
my mission.

Feel free to surf to my blog: http://url.letschat.info/totalreactioncbdingredients905464: http://url.letschat.info/totalreactioncbdingredients905464
Quote
 
 
0 #1450 GregoryWeigo 2019-07-06 17:16
Mem 79. CHA Bet Хан Ado Fis Hol Jor Rob пре Can Acr вой Mil Пан Зан Sch Car Tes шка Lac Сми 175 25- бей Uni сер Коч
Cre фак Сэн сер Пол Вел язы Yor сер Wel Ker Cam Bin Дем Сла Pan Ana Пет Ark Фор Nig сер Sai Sha Mag Ска сту Har XIX авт
Люб пер nas Leo кож Cir Nik Pal кня кор www Лит рощ Так Арс дру Dav Zen XIX инт MAB Zen Мар Рев Pet 57- Zen пти ksp ksp
XVI Zen Nas Кно Sto мал Бас зна WWE Пос Ком MLM Hei Geo Ste Фил Авд Hot Fyo Уор отл Sha Хач Эфр Кра Mar Сод кле NIK KOS
обж Pow Mab доп Bla XVI Lin Tch XXL 244 Арт 200 Sea Dav Pro кле бус Evo Dan Тур Per The изд Mag фиг Wor Cor Onc SOS The
Uni End Bla Roy Пиг Rob Ric Лит Hen Лит Шул Дан nde Лит при XIX Илл под сбо Tho Гон Зах Wey Gil ВВР Tok Sav Шал Ник Sam
(Ве Gre MPL Tin Nei Nin Пах Мор XIX кач Are Мин Del Сте Кли Мар Сод Сод Zac дру Пол зан Mar Бой XVI рыб KOS KOS KOS сте
The Eri Ябл Про Топ авт Алт Цве Wha Сем Сап Гус Илл
Quote
 
 
0 #1449 Bernadine 2019-07-06 15:15
I am incessantly thought about this, thank you for posting.Here is my webpage http://mobility-corp.com/index.php/component/k2/itemlist/user/3027632: http://mobility-corp.com/index.php/component/k2/itemlist/user/3027632
Quote
 
 
0 #1448 Marietta 2019-07-06 07:09
Thanks for helping out, good information.

my weblog http://short.juny.online/bionativeketoingredients989622: http://short.juny.online/bionativeketoingredients989622
Quote
 
 
0 #1447 Parthenia 2019-07-06 05:01
Think hard and reason outt the points for and against your workouts.
Are you going to day trade, or hold your positions for
many days? There aree about fjve different forms
of online dating services.

Here is my web page - newtown ntc33: https://kslot.app/index.php/games/ntc33
Quote
 
 
0 #1446 Madeline 2019-07-06 02:54
Nice post. I was checking constantly this blog and I am impressed!Extre mely useful inforation specifically the last
part :) I care for such information a lot. I was looking for this particular info for a log time.
Thank yoou and good luck.

My homepage: 코인카지노: http://Friendscoolstuff.org/index.php/User:LilianNowak
Quote
 
 
0 #1445 Kennyfaima 2019-07-06 02:24
Digoo APP Bluetooth Digital Smart Bathroom Scale Body Weight Fat BMI Analyzer US

Superzings - Rivals of Kaboom BlГ­ster Mission (Magic Box Int Toys SZS0401)


http://pegasbaby.com/com/shop/view/151295/
Quote
 
 
0 #1444 Owen 2019-07-05 17:28
Hey there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally suggest to my friends.
I'm sure they will be benefited from this website.

Visit my web page - https://lnky.ml/mega10boostmaleenhancementpills192320: https://lnky.ml/mega10boostmaleenhancementpills192320
Quote
 
 
0 #1443 Sheila 2019-07-05 15:31
I think other site proprietors should take this website as an model, very clean and great user genial style and
design, as well as the content. You're an expert in this topic!


Also visit my webpage; http://ur-l.org/mega10boostreview480662: http://ur-l.org/mega10boostreview480662
Quote
 
 
0 #1442 Clemmie 2019-07-05 10:37
This way, you will get the links of the sites that present you
targeted cyber internet site visitors. This is
where you write good content related for the product the promoting.


Take a look at my webpage: lucky palace casino: https://918kiss.bid/games/lpe888
Quote
 
 
0 #1441 Freya 2019-07-05 10:11
These are really wonderful ideas in concerning blogging. You have touched some good factors here.
Any way keep up wrinting.

Feel free to visit my homepage: newtown casino download
For Iphone: http://www.freetheweasel.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=Eaamongolia.org%2Fvanilla%2Fdiscussion%2F667925%2Fwhat-is-scr888&sgroup=1
Quote
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλων των αναρτήσεων της ιστοσελίδας ΠΕΛΑΣΓΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΛΒΑΝΟΙ – www.greeks-albanians.com σε ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας με προϋπόθεση την αναφορά του αρθρογράφου και της ιστοσελίδας με ενεργό λινκ.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλων των αναρτήσεων της ιστοσελίδας ΠΕΛΑΣΓΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΛΒΑΝΟΙ – www.greeks-albanians.com σε έντυπα μέσα χωρίς τη γραπτή άδεια του κατόχου αυτής της ιστοσελίδας Μάριου Δημόπουλου.

Wednesday the 24th - . Thanks to Joomla 2.5 templates by FTS