Από το παραμύθι της δακορουμανικής προέλευσης των Αλβανών στο ανύπαρκτο DNA των Ινδοευρωπαίων και του Γιαχβέ της Βίβλου!

Written by Μάριος Δημόπουλος
Share

Έχω πολλές φορές αναφέρει ότι ο αντιαλβανισμός αποτελεί τη μεγαλύτερη μορφή ανθελληνισμού. Πρόχειρη απόδειξη το παρακάτω άρθρο. Δέχθηκα ένα μήνυμα από κάποιον «Ελληναρά» με το ψευδώνυμο Genarxhs Iapetos που με έβριζε κατηγορώντας με ότι είμαι Αλβανός και περνάω την αλβανική προπαγάνδα λόγω του ότι υποστηρίζω ότι οι Αλβανοί είναι Έλληνες. Κατά τη γνώμη του οι Αλβανοί είναι Δάκες που ήρθαν από τη σημερινή περιοχή της Ρουμανίας. Στη συνέχεια όμως άρχισε να αποκαλύπτεται ο ανθελληνικός του ρόλος. Μας πληροφόρησε τα εξής λοιπόν:

 1. Οι Πελασγοί δεν ήταν Έλληνες (και καλά ώς εδώ αφού πολλοί επιστήμονες το υποστηρίζουν αυτό). Σημειωτέον, ότι εγώ ο "Αλβανός" υποστηρίζω ότι οι Πελασγοί ήταν Έλληνες. Μακάρι λοιπόν όλοι να είμασταν Αλβανοί σαν και μένα…

2. Οι Μυκηναίοι δεν ήταν Έλληνες αλλά προέλληνες. Στο δεύτερο αυτό ο φίλος ξεπέρασε τα όρια της ανοησίας και του ανθελληνισμού. Η απάντησή μου ήταν η εξής: «Ακόμα και ο φανατικότερος οπαδός της μη ελληνικότητας των Μυκηναίων και οπαδός της θρακοϊλλυρικής θεωρίας, ο Βούλγαρος γλωσσολόγος Vladimir Georgiev, μετά την αποκρυπτογράφηση της Γραμμικής Β παραδέχτηκε ότι οι θεωρίες του ήταν λάθος και ότι τελικά οι Μυκηναίοι ήταν Έλληνες, και έρχεσαι εσύ μετά από 40 χρόνια να μας πεις ότι οι Μυκηναίοι ήταν προέλληνες και ότι οι Έλληνες μάθαμε την Αργοναυτική εκστραυτεία και τα Τρωικά μέσα από μεταφράσεις; Ανθελληνικό σκουπίδι. Είσαι χειρότερους από τους Αλβανούς πράκτορες του διαδυκτίου!!! Αποκαλύφθηκε ο ρόλος σου!!!
Για να γυρίσω στον Georgiev, αυτός το 1957 υποστήριξε ότι ακόμα και η Γραμμική Α ήταν ελληνική. Αυτό το υποστήριξε στο βιβλίο του La Position du dialecte Cretois des inscriptions en Lineaire A'' (Η τάση της κρητικής διαλέκτου των πινακίδων της Γραμμικής Α, Έκδοσις της Ακαδημίας των Επιστημών της Βουλγαρίας, Σόφια 1957). Διάβασε το βιβλίο του πρώτα, για να μην αυνανίζεσαι ιντερνετικώς. Δεν τίθεται λοιπόν θέμα μη Ελληνικότητας των Μηκηναίων, αλλά θέμα Ελληνικότητας των Μινωιτών».

Αξίζει να διαβάσετε αυτό το άρθρο, διότι θα μάθετε πολλά. Ακούστε τώρα λογική:

1. «Οι Αλβανοί ήταν ένα Δακικό φύλο. Ο Μάξιμος από τη Μοισία τους βρήκε και τους έστειλε στην Ιλλυρία. Δεν είναι τυχαίο ότι στη Δακία υπάρχουν τόσοι πολλοί Αλβανοί».

Πουθενά δεν γράφει ο Μάξιμος κάτι τέτοιο. Αντίθετα γνωρίζουμε ότι ο αυτοκράτορας της Ρώμης Τραϊανός επίκοισε τη Δακία με πολλούς Ρωμαίους και Ιλλυριούς. Χρησιμοποιεί ως επιχείρημα ότι οι Αλβανοί είναι Δάκες, επειδή πολλοί Αλβανοί ζουν στη Ρουμανία!!! Τι λογική!!! Αλλά αν οι Αλβανοί ήταν Ρουμάνοι τότε θα έπρεπε να υπάρχουν Ρουμάνοι στην Αλβανία όχι Αλβανοί στη Ρουμανία.

2. Μας πληροφόρησε ότι η Γερμανική γλώσσα ανήκει στην υποκατηγορία satem των Ινδοευρωπαϊκών γλωσσών, ενώ ανήκει στην αντίθετη κατηγορία centum. Τρικυμία εν κρανίω ο τύπος!!!

3. Μας αποκάλυψε ότι οι Πελασγοί δεν είναι Έλληνες και απόδειξη τούτου είναι ότι το όνομα Αττική ετυμολογείται από τα Hati + con (αλήθεια πού τα βρήκε αυτά;) ή ότι η λέξη άνθρωπος ετυμολογείται από τα hati+ ro ή το Ετρουρία από το hati+ro+ro!!! Επίισης η λέξη κορυφή ετυμολογείται από το πελασγικό kur και το ύβος. Το πελασγικό kur σημαίνει βουνό!!! Αλήθεια πού το ξέρει, αφού τα πελασγικά κατ’ αυτόν είναι μια άγνωστη γλώσσα; Ετυμολογεί την ελληνική λέξη Ημαθεία ως μη ελληνικά από τα Ματ και Δι που σημαίνει η χώρα των θεών!!!

4. Παρ’ όλες τις αποδείξεις που του παρέθεσα για την ελληνικότητα των Μυκηναίων, αυτός εμμένει ότι οι Μυκηναίοι δεν είναι Έλληνες, επειδή λένε την ελληνική λέξη ίππος ως ίκκος!!!

Δεν χρειάζεται να γράψω άλλα στον πρόλογο. Ο τύπος είναι φαιδρός και εμφανίζεται κρυβόμενος πίσω από ένα ψευδώνυμο ως ειδήμων της γενετικής και της γλωσσολογίας. Επειδή διάβασε μερικά άρθρα σε φόρουμ του διαδυκτίου, νόμίζει ότι έγινε επιστήμονας. Μάλιστα μας πληροφόρησε ότι έχει γράψει βιβλία στα Ιταλικά, και ότι δεν καταδέχεται να γράψει στην Ελλάδα, αλλά κατά τα άλλα γράφει σε φόρουμ του ίντερνετ, όπου γράφουν 20χρονοι πιτσιρικάδες. Μάλιστα μας είπε ότι πρέπει να καεί όλη η Αθήνα και η Ακαδημία Αθηνών, διότι οι Έλληνες επιστήμονες είναι παραεπιστήμονες. Απολαύστε το νέο ψώνιο της εθνολογίας. Δυστυχώς ο τύπος είναι ακόμα έξω!!!

Με θλίψη παρατηρώ ότι οι νεοέλληνες δεν είναι Έλληνες αλλά αντιαλβανοί. Προτιμούν να βλάψουν την Ελλάδα, αρκεί να βλάψουν την Αλβανία. Πάρτε για παράδειγμα την ελληνική εξωτερική πολιτική για το Σκοπιανό. Οι περισσότεροι έλεγαν ότι είναι καλό να υπάρχει κράτος Σκοπίων, διότι η ύπαρξή του θέτει σε ασφάλεια την ειρήνη στα  Βαλκάνια από τη Μεγάλη Αλβανία. Να διαστρεβλώνεται δηλαδή η Ελληνομακεδονική μας ιστορία από τους Σκοπιανούς και να διεκδικούν οι Σκοπιανοί τη μισή Ελλάδα δεν μας πειράζει. Το να πάρουν οι Αλβανοί την περιοχή από τα Σκόπια που τους ανήκει, αυτό μας πειράζει!!! Μα αυτό θα σήμαινε διάλυση των Σκοπίων και αν είχαμε σοβαρούς Έλληνες πολιτικούς και όχι μισθαρνά ανθελληνικά όργανα και προδότες του αισχίστου είδους,, εμείς θα πέρναμε τα υπόλοιπα Σκόπια και όχι απλώς τη Βόρεια Μακεδονία.

Απολαύστε τον διάλογο μεταξύ εμού και του Genarxhs Iapetos. Αφήνω την ορθογραφία του, ως έχει. Ο τύπος έχει την τάση να εναλλάσσει την κεφαλαιογράμματη γραφή με τη μικρογράμματη μέσα σε μια παράγραφο, ακόμα και πρόταση. Το ίδιο κάνει και με τους λατινικούς χαρακτήρες. Τη μια πρόταση τη γράφει με ελληνικό αλφάβητο, την άλλη με λατινικό. Όλα αυτά είναι δείγματα μη νορμάλ ανθρώπου. Αλλά ας απολάυσουμε τη σοφία του.

 

Genarxhs Iapetos

Οι Αλβανοί ήταν ένα Δακικό φύλο. Ο Μάξιμος από τη Μοισία τους βρήκε και τους έστειλε στην Ιλλυρία. Δεν είναι τυχαίο ότι στη Δακία υπάρχουν τόσοι πολλοί Αλβανοί.

ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Αυτά που γράφεις δεν ευσταθούν. Μετά το ψέμα ότι οι Βαλκάνιοι Αλβανοί προέρχονται από τους Αλβανούς του Καυκάσου, λέμε τώρα το ψέμα ότι οι Αλβανοί είναι Δάκες; Και αναρωτιέσαι γιατί υπάρχουν Αλβανοί στη Δακία; Μετά τους Δακικούς πολέμους και την υποταγή της Δακίας, ο αυτοκράτορας της Ρώμης Τραϊανός εποίκισε τη χώρα με πολλούς Ρωμαίους και κυρίως Ιλλυριούς, και έτσι οι Δάκες εκλατινίστηκαν, ενώ δέχτηκαν και πολλά Αλβανικά στοιχεία. Γι' αυτό και υπάρχουν αρκετές Αλβανικές λέξεις στη Ρουμανική.

Χρησιμοποιείς ως επιχείρημα ότι υπάρχουν πολλοί Αλβανοί στη Ρουμανία ως απόδειξη ότι οι Αλβανοί είναι Ρουμάνοι. Αλλά αν οι Αλβανοί ήταν Ρουμάνοι, τότε θα έπρεπε να έχουμε Ρουμάνους στην Αλβανία, όχι Αλβανούς στη Ρουμανία!!! Αγνοείς επίσης ότι πολλοί Αλβανοί είχαν μεταβεί και ζούσαν στη Ρουμανία. Στην τουρκοκρατία οι Αλβανοί διαδραμάτισαν σπουδαίο ρόλο στη Ρουμανία. Η Αλβανικής καταγωγής πριγκιπική οικογένεια Γκίκα ηγεμονεύει στη Μολδοβλαχία για αρκετά χρόνια (1658-1856). Ο τελευταίος της οικογένειας Γκίκα, ο Ιωάννης, γίνεται και ο πρώτος πρόεδρος της πρώτης κυβέρνησης του νέου Ρουμανικού κράτους. Από τη μεγάλη αυτή πριγκιπική οικογένεια των Γκίκα κατάγεται και η περίφημη ποιήτρια του περασμένου αιώνα, η Δώρα Ντ' Ίστρια, που το πραγματικό της όνομα ήταν Έλενα Γκίκα. Βέβαια οι Αλβανοί της Ρουμανίας δεν ήταν μόνο οι πρίγκηπες, αλλά ένας σημαντικός αριθμός. Το 1887 ο Αλβανικός παράγοντας στη Ρουμανία είναι σημαντικός, αφού τον χρόνο αυτό ιδρύεται εκεί η εταιρεία Ντιτούρια (Γνώση) που προπαγανδίζει την εθνική αναγέννηση των Αλβανών. Υπήρχαν πολλοί Αλβανοί στη Ρουμανία, όπως υπήρχαν και πολλοί Έλληνες. Μήπως και εμείς οι Έλληνες είμαστε Δάκες; Άσε την ιστορία, φίλε μου, και ασχολήσου με πιο απλά πράγματα.

 

Genarxhs Iapetos

η συγγενεια Γετων-Δακων με την Αλβανια ειναι εμφανης,

απο την Θερμιδαβα (Germidava) και την καταταξη στην παγκοσμια γλωσσολογια.

Bucuresti = Bukur+nesti = ΟμορφηΕστια.

Αναποδα τα λες φιλε,

Η Αλβανοπολις του Πτολεμαιου ηταν Γετικη Αποικια στην Ιλλυρια.

οπως η Germidava και αλλες,

 

ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Όσον αφορά στις κοινές λέξεις μεταξύ Ρουμάνων και Αλβανών, και γι' αυτό έχουν δοθεί εξηγήσεις. Το αντίθετο συνέβη από αυτό που υποστηρίζεις. Δηλαδή υπήρξε επίδραση της Αλβανικής στη Ρουμανική. Μετά τους Δακικούς πολέμους και την υποταγή της Δακίας, ο αυτοκράτορας της Ρώμης Τραϊανός εποίκισε τη χώρα με πολλούς Ρωμαίους και κυρίως Ιλλυριούς, και έτσι οι Δάκες εκλατινίστηκαν, ενώ δέχτηκαν και πολλά Αλβανικά στοιχεία. Γι' αυτό και υπάρχουν αρκετές Αλβανικές λέξεις στη Ρουμανική, όπως το bukur που σημαίνει όμορφος και η Ρουμανική πόλη ονομάζεται Bukuresti (όμορφη πόλη). Αυτές οι Αλβανικές λέξεις δεν υπάρχουν στα Βλάχικα, κάτι που αποδεικνύει ότι οι Βλάχοι δεν ήρθαν από τη Ρουμανία, αλλά ότι οι Έλληνες εκλατινίσθηκαν, όπως εκλατινίσθηκαν και οι Δάκες.

Διάβασε να δεις το γράφει ο Cavalli-Sforza στο βιβλίο του Genes, Languages and People και μην ξεφτιλίζεσαι δημοσίως. Όσον αφορά στους Αλβανούς, λέει ξεκάθαρα ότι η Αλβανική, η Αρμενική και η Ελληνική ομιλούντο στη Μ. Ασία το 7.000 π.Χ. και ότι οι νεολιθικοί γεωργοί μετανάστευσαν στα Βαλκάνια φέρνοντας τις δύο αυτές γλώσσες. Άρα τα Ελληνικά και τα Αλβανικά ομιλούντο στα Βαλκάνια από το 7.000 π.Χ κατά τον Sforza. Ωστόσο υπάρχει και η παλαιολιθική θεωρία για τις ΙΕ γλώσσες

 

Genarxhs Iapetos

ανημερωτος φιλε,

οι Αλβανοι φιλοι σου δεν σε ενημερωσαν για τις εξελιξεις στην προπαγανδα.

Akoy o cavalli γλωσσολογος και η Αλβανικη Anatolian language.

AYTA TA LES ESY,

Οι Μισοι Γλωσσολογοι και κυριως ο Gustav Mayer λεει καθαρα οπως ολοι οτι Η αλβανικη ανηκει στο Γκρουπ των Βορειων ΙΕ γλωσσων,

Δλδ ειναι συγγενης με την Γερμανικη και Σλαυικη.

Υπαρχουν ομως στοιχεια απο Κελτικη (Ιλλυριοι) και μη ΙΕ γλωσσες απο μικρα Ασια,

O CAVALLI ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΕΤΙΣΤΗΣ ΗΛΙΘΙΕ ΟΧΙ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΟΣ

Η Ελληνικη ειναι απο GRECO-ARYAN.

Η Αλβανικη ειναι Satem και ειναι Βορεια Γλωσσα δλδ ΣΛΑΥΟ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ (Βαλτικες)

 

ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Λες χοντρές μπούρδες. Η θεωρία centum-satem δεν ισχύει. Λες ότι η Αλβανική είναι satem και συγγενής με τη Γερμανική και σλαβική. Βρε άσχετε, η Γερμανική θεωρείται centum, ενώ οι σλαβικές satem. Επίσης κατά τους γλωσσολόγους θεωρούνται satem η φρυγική και η θρακική, ενώ η ιλλυρική centum, ωστόσο κάποιοι ανόητοι ινδοευρωπαϊστες γλωσσολόγοι όπως ο Georgiev μιλούσαν για θρακοϊλλυρική φυλή!!! Επομένως σε μένα όχι μαλ… περί centum, satem. Οι Αλβανοί λένε το εκατό κιντ, και μόνο διαλεκτικά τσιντ.

 

Genarxhs Iapetos

Οι ιλλυριοι ηταν Κελτες + Πελασγοι οπως αναφερεο ο Ηροδοτος (καδμος κτλ.

Μετα οι Πελασγοι Ελληνοποιηθηκαν και αποικισθηκαν απο Ελληνικα στοιχεια τα μερη τους εκτος απο την Τοσκανη.

Η αλβανικη Γλωσσα Satemιζει. που σημαινει ειναι κοντα στην Θρακικη και την Σλαβικη. και γραμματικα ειναι Βορεια Γλωσσα dld batoGermanoSlavic

πχ οταν διαβασα Κολλα με εκανε εντυπωση το Θυρα Porta Dera.

o μετασχηματισμος αυτος ειναι Βορειος Door.. και δεν εχει σχεση με τους Κελτες Πορτ(α)

οπως καταλαβες γλωσσικα μιλαμε για πιο βορεια ΙΕ γλωσσα,

Για τον Θωμοπουλο δεν εχει καμμια σχεση, Αλλο Πελαγονια αλλο Πελασγοι.

οι Πελασγοι δεν Ηταν Αλβανοι αλλα Τυρρενοι,

το ομολογει ο Θουκιδιδης, και αλλοι.

Η Πελασγικη γλωσσα ειναι αγνωση,

Παραδειγμα Αττικη σε μια Ακκαδο-Καυκασια ειναι Hath+ Con = Hatti+κω+νο

Λιγα ειναι γνωστα για την Πελασγικη.

Ο Θωμοπουλος ειναι Λαθος,

παραδειγμα Πελασγικο ειναι το ereb στα Αλβανικα το ερεβος στα Ελληνικα και το Erebu στα Παλαιστινιακα.

Allo Aqua Ωκεα-νος (anti υδωρ) Aswan Aqwa(Hebrew). βλεπε Καδμος = Kadim, μην ξεχνας τους ετεοΚρητες στην Παλαια ονομαζει τους Φιλισταιους Κρητες. τα το οτι οι Πελασγοι ηρθαν απο Αλβανια ειναι Λαθος, Οι πελασγοι ειναι οι ΑρκαδοΚυπριοι πχ Ορχομενος απο Αρκαμαν Arcman. Attikh apo Hatticon Ανθρωπος απο Ηath+ro Εtruria apo Hath+ro+ro Κορυφη απο kur + υβος kουρ ειναι Πελασγικο και σημαινει βουνο/ορος Γαληνος (θεος) ιδια ριζα με το Σαλεμ Ιασω ιδια ριζα με το Ιησους

 

γραφω χρονια σε Φορθμ Γεννετικης, και γλωσσολογιας,

Η ΙΕ θεωρια ακομα δεν εχει τκμηριωθει γιατι εχουμε 3-4 ενδειξεις.

Η 1η ειναι η αγροτικη νεολιθικη απο την μεση ανατολη, (Anatolian Hypothesis)

η 2η ειναι απο τις στεππες βορεια της Μαυρησ θαλασσας, η εισβολη του r1b γονιδιου, και η εισοδος του ορειχαλκου απο αρσενικο (Kurgan Hypothesis)

η 3η ειναι η ποιμενικη μεταναστευτικη 2η αγροτικη επανασταση (R1b and R1a hypothesis)

h 4η ειναι η εποχη του σιδηρου (J2 + I2 )

η Αληθεια ειναι οτι οι Μυκηναιοι ακομα και σημερα ειναι μπερδεμα,
1) αρχαιολογικα ηρθαν απο την Σημερινη Σερβια-Κροατια (Vucocar-Vatin-Cotofeni)

2) γενετικα ειναι απο εκει αλλα και απο τον Ποντο οπως εδειξαν οι γενετικες ερευνες R1b-M23.

3) γλωσσικα ανηκουν στην Greco-Aryan που σημαινει οτι ηρθαν απο την ανατολη και απο την Θρακη.

αντιστοιχα για Αλβανια

οι Ιλλυριοι βασει Ηροδοτου ειναι μιξη Πελασγων και Κελτων
αυτο φαινεται εν μερει μονο στην γενετικη τους,
αλλα και οι Κελτες και Οι Ελληνες και γενικα οπου πηγαν οι Πελασγοι ειχαμε Centum γλωσσες,
Η Αλβανικη ειναι Satem γλωσσα,
Σατεμ γλωσσες ειναι οι Σλαυικη, η χαμενη Θρακικη (Τριβαλοι, Οδρυσσοι Γετες κτλ) η Σκυθικη και η Περσικη και η Ινδικη Sansqrit.
αρα δεν ειναι απο την Ιλλυρικη, αν και εχει στοιχεια,

Οι Πελασγοι.

Οι Πελασγοι ειχαν γονιδια οπως g2a kai J2a και ισως Ε-V13.
apo ayta mono to teleytaio ειναι παρων στο Κοσσοβο.

αντιθετα ειναι εμφανη στους Ιωνες στους ΕτεοΚρητες Ποντιους, Μακεδονες, Θεσσαλους, Ηπειρωτες.

Οι Πελασγοι ηταν 2 η 3 κυματα,

το 1ο κυμα ισως ηταν οι Αρκαδο-Κυπριοι και ο Καδμος αν και ακομα δεν ξερουμε εαν ηταν η οχι Πελασγοι το 3000 'η το 2000 Πχ

το 2ο 'η 1ο κατ αλλους ηταν οι Τρωες,

το 2ο 'η 3ο ηταν οι sea peoples.

Oi Ελληνες,
Οι Ελληνες δεν ηταν Μυκηναιοι, αλλα ηπειρωτες/Θεσσαλοι
καναν αγωνα στον Ελλανα ποταμο και τους αναφερει ο Ομηρος, μαλλον κατι αναμεσα σε Θρακες και Μυκηναιους, για αυτο και στην Μακεδονια υπαρχει r1a me mia grammh poy ftanei μεχρι την Λοκριδα και λιγοστευει παρακατω, ενω στις αποικιες των λοκρων οπως οι Επιζεφυριοι φτανει σχεδον τα ποσοστα θεσσαλιας Μακεδονιας,
αντιθετως το R1a sthn Albania einai Ζ496 (ισως 486) το οποιο ειναι καθαρα βορειο R1a Βαλτικο.
Ολως περιεργος στους Αρβερεσηδες εμφανιζεται μονο στους μισους και οχι στους αλλους μισους, διαβασες Σφορζα.

Η ιστορια των δωριεων ταιριαζει απολυτα με την επιστροφη των Τημενιδων ακομα και γενετικα.

παμε παρακατω,
απο τις αποικιες των Ελληνων στην Epirus Nova και απο τις ιστοριες των Μακεδονων γνωριζουμε την σχεση Ιλλυριων και λοιπων Ελληνων, οπως γνωριζουμε οτι οι Ιλλυριοι ηταν και αυτοι χωρισμενοι σε φυλες.
γνωριζουμε ομως οτι οι Θρακογετες κτισαν 13 αποικιες στο Κοσσοβο και ποσες Αλλες στην σημερινη Αλβανια ενω στους Ιλλυρικους πολεμους του Δημητριου, Οι Ελληνες και οι Ιλλυριοι χαθηκαν στα βουνα. χαθηκαν ομως?
Στην Μακεδονια υπαρχουν περιοχες που επιζουν Κελτικες λεξεις (πραγμα περιεργο) και ιδιως μεσα σε Αρομανικα.
απο την Αλλη γνωριζουμε οτι ο Μαξιμος συναντησε τους Αλβοψενσε στην σημερινη Αλβα Lullia. και τους μισους τους Εδιωξε και τους αλλους μισους τους εστειλε στην σημερινη Αλβανιαδημιουργωντας ετσι 1 δρομο που ανωνει Δυρραχιο με ακτες Δουναβη γεματο απο υποταγμενες ΘρακοΓετικες πολεις,
δεν ειναι τυχαιο που ο 1ος ιστορικα ειναι ο Πτολεμαιος που μιλαει για Αλβανους σε πολη Αλβανοπολη στο Ιλλυρικο ρωμαικο κρατος ενω μεχρι τοτε κανεις ιστορικους δεν τους ειχε αναφερει.

ασ Παμε τωρα στους Αρμπερεσηδες τους καθαρους, δλδ της Χωρας και του αγιου Δημητριου κορωνης.

απο γενετικη ο Διηνεκης αναφερει μια ερευνα που αποδυκνει οτι ειναι περισσοτερο Ιταλλοι μετα Ελληνες και μετα Β βαλκανιοι (Αλβανοσλαυοι)
τι σημαινει αυτο?
στην κορωνη κοντα υπαρχει 1 χωριο Μανιακι.
Η 1η αναφορα σε Αρβανιτες ειναι απο την Αννα Κομνηνη για στρατηγο Μανιακη.
Ξερεις τι σημαινει αυτο?
Οι Αρμπερεσηδες ηταν Στρατος Βυζαντινος στην Κατω Ιταλια που πηγε στην Αλβανια επαναστατησε και εχασε στην Σαλονικη και κατεβηκε στους Παλαιολογους Διπλα.

Ασ παμε τωρα στους Αρβανιτες,
Αυτοι ειναι 3 ειδων,
οι Αρβαντοβλαχοι.
Οι Αρβανιτες
Οι Καγκουρες Αρβανιτες (απο το τραγουδι Καγκουρε Γκιτονι)

οι τελευταιοι ηρθαν το 1200 περιπου μετα απο προσκληση του Λατινου Ηγεμονα του Δουκατου Αθηναν σαν αγροτες και φυλακες μαζι για να δυναμωσουν τον πλυθησμο απο 1αν λιμο οπως λενε καποιοι, επειδη οι Ελληνες αποδεκατιστηκαν αλλοι, τελος παντων.

Οι Αρβανιιτες ηπειρωτες,
Αυτοι ανηκουν και αυτοι στο στρατο του μανιακη.
Δημιουργουσαν φατριες οπως το Σουλι, αλλα βλεπουμε διπλα διπλα Ελληνες Σερβους κτλ μιλαμε για μια περιεργη συνεργασια που για αλλους ξεκινησε απο τον Μανιακι και για αλλους απο τον Καστριωτη,

την Ιστορια απο εκει και περα την Ξερεις.

Τον Αλη τον Εσατ κτλ τους φιλικους Υψηλαντη κτλ.

Οι αρβανιτες δεν θεωρουνται μειονοτητα στο ΝΕΟ Ελληνικο Κρατος γιατι ηταν παροντες στην 1η Εθνικη συνδιασκεψη στην Τροιζηνα κτλ.
αντιθετως χωρια τους θεωρουνται ως Ιεροι Εθνικοι τοποι, και πολλοι αγωνιστες τους ειναι ονοματα κεντρικων οδων,
αντιθετα απο πολλους Μακεδονες Κρητες Ποντιους Θεσσαλους Ηπειρωτες οπλαρχηγους που ειναι αγνωστοι.
οπως πχ ο Ανθιμος Γαζης

απο εκει και περα εχουμε συνεχη διωγμο στην Αλβανια.
οπως η επιθεση στην Μοσχοπολη, μεχρι τα τελευταια στην Παραμυθια.

απο γενετικης αποψεως,

Οι Αλβανοι γενικα εμφανιζουν ομοιοτητες με τους Ελληνες στα γονιδια αλλα και μεγαλες διαφορες,
πχ τα ξανθα ισια μαλλια ειναι Βορειο Ευρωπαικο χαρακτηριστικο, και ειναι χαρακτηριστικο.
επισης τα κοκκινα μαλλια, η χοντρη μυτη και το Μοrton's toe.

apo thn Allh omvw exoyn E-V13 poy einai kat' alloyw Neoliuiko, kai kat' alloyw Arkadokypriako.
τα Γονιδια E-V13 J2 ειναι χαρακτηριστικα (ισως πελασγικα) στον Αλβανικο πλυθησμο και ιδιως στους Αρμπερεσηδες,

Δεν γνωριζω εαν εχει γινει ιδιαιτερη ερευνα αναμεσα στους Αρβανιτες στην Ελλαδα, γιατι στην Αθηνα τα πανεπιστημια ειναι γκαγκα,
αντιθετα στην μακεδονια απο το ΑΠΘ εγιναν σε Ντοπιο πλυθησμο, σε Ποντιους του '22 σε Ποντιους απο ρωσσια, σε Μεγκλενους Βλαχους, σε Κουτσοβλαχους κτλ

απο εκει και περα φιλε ειναι απλο,
εαν δεις στο συνολο την Γενετικη της Τουρκιας και ιδιως κατα Μερη εχει μεγαλη ομοιοτητα με την Ελλαδα,
αυτο γιατι οι περισσοτεροι Τουρκοι δεν ειναι Μογγολοι, αυτοι σταματησαν στο Αζερμπαιζαν και στην Κυλικεια,
ειναι Ελληνο-Ασιατες που αλλαξαν και γιναν Τουρκοι.
το ιδιο και με την Αλβανια,
εχει ικανα ιδιο γενετικο κωδικα με Ελλαδα αλλα αλλαξαν και εγιναν Αλβανοι, και οι 1οι που κυνηγησαν ηταν οπως παντα οι δικοι τους, οι Αρβανιτες του Καστριωτη,
Μην Ξεχνας οτι μπορει ο Ιμπραημ να ηταν Ηπειρωτης,
αλλα ο Βαλλαβαν πασας δεν ηταν Τουρκος ουτε Ελληνας.

λιγα λογια τους Θρακες,
απο την Ομηρικη στην αρχαικη στην Αττικη Δωρικη Ιωνικη στην Κοινη στην κοινη2 στην Ελληνιστικη,
Κραββατος δλδ Κρεββατι Θρακικη Λεξη
καλαμος θρακικη λεξη (ελληνικα συριγξ.
σχιζω θρακικη λεξη, ελληνικα Κειρω
Βρυγικη/Θρακικη
Εδεσσα πολη των νερων (Edu_essa)
Tios Bakchos Θεος βακχος (Σλαβικα Βογ)

ΟΙ ΠΕΛΑΣΓΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΙΝΔΟ_ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ στην ΙΤΑΛΙΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΑΝ ΤΥΡΡΗΝΟΙ (Ετρθσκοι) Μετα raeti και η περιοχη τους Tyrol,
σου ειπα λεξεις Πελασγικες, εχω γραψει στο ιντερνετ για αυτους και την γλωσσα τους.

η γενετικη τους ειναι γνωστη, βρηκαν ΔΝΑ απο τους ταφους,
η λεξη Ημαθεια ειναι μιση Ελληνικη μιση πελασγικη,
δλδ Ματ +ΔΙα = χωρα των θεων
η λεξη βιος ειναι Πελσγικη (vis) στην γλωσσα τους σημαινει 1 χρονος
H lejh ναυς (πλοιο) ειναι πελασγικη
δεν υπαρχει σε καμμια Αλλη ΙΕ γλωσσα, παρα μονο στην Ελληνικη και στην Ελαμιτικη (Βλεπε Noah)

Η Λεξη Γοης Γοησσα, υπαρχει μονο στα Ελληνικα Ιταλικα και !!!! Τουρκικα,
Γοησσα Gusto Guzel (απο που και ως που στα Τουρκικα? ενω δεν υπαρχει στα Turkic kai Onogur.)

μεχρι και τα σκυλια των Ετρουσκων ηρθαν απο το Αιγαιο. οπου η ρατσα αλωπεκις (Πελασγος) ηρθε απο την Μικρα Ασια.

Γενικα να Ξερεις Ελληνες θεωρουμε την μιξη ΙΕ και Πελασγων, και ετος εθνογενεσσης το 800-911 ΠΧ.
δλδ Μυκηναιοι +μυρμιδονες (Λιλιγκι) + Πελασγοι

Νεο Ελληνες απο την 4η Σταυροφορια και μετα κατα αλλους
απο το '21 και μετα κατ αλλους.

θα μπορουσα να σου γραψω και αλλα.
ελπιζω να καταλαινεις τι λεω, και σε οτι μπορω ευχαριστως να δωσω εξηγησεις,

 

ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Φίλε, δεν νομίζω ότι διάβασες τίποτα από ό, τι σου έγραψα, αφού έγραψες: ''παληκαρι με αγραψες ενα κατεβατο'', σαν να μου λες ότι βαρέθηκες να τα διαβάσεις. Και μου αραδιάζεις και εσύ ένα κατεβατό και περιμένεις να το διαβάσω. Εγώ αντίθετα διάβασα αυτά που μου έγραψες, και τα περισσότερα που γράφεις μοιάζουν με σενάρια επιστημονικής φαντασίας και απορώ πού τα βρήκες όλα αυτά, αφού σε κανένα σοβαρό επιστημονικό βιβλίο δεν αναφέρονται. Από εδώ και πέρα ό, τι γράφεις θα μου παραθέτεις βιβλιογραφία και σελίδα, εκτός και αν πήγές σου είναι τα φόρουμς, όπου κάθε τυχάρπαστος σαν τον Ζευς10 γράφουν ό, τι τους κατέβει στο κεφάλι.
Τέλοσπάντων, εγώ σου απαντώ σε αυτά που γράφεις, αλλά αν δεν διαβάσεις και σχολιάσεις όσα σου έγραψα στο προηγούμενο μήνυμα όσο και σε αυτό που σου στέλνω τώρα, δεν συνεχίζω διάλογο, διότι είναι σαν να συνομιλώ με έναν εγωπαθή και μισαλλόδοξο που θέλει να επιβάλλει τις απόψεις του χωρίς να διαβάζει τις αντίθετες απόψεις.

Ας δούμε μερικά από αυτά που γράφεις:

1. η Αληθεια ειναι οτι οι Μυκηναιοι ακομα και σημερα ειναι μπερδεμα,
1) αρχαιολογικα ηρθαν απο την Σημερινη Σερβια-Κροατια (Vucocar-Vatin-Cotofeni)
2) γενετικα ειναι απο εκει αλλα και απο τον Ποντο οπως εδειξαν οι γενετικες ερευνες R1b-M23.
3) γλωσσικα ανηκουν στην Greco-Aryan που σημαινει οτι ηρθαν απο την ανατολη και απο την Θρακη.
Οι Ελληνες δεν ηταν Μυκηναιοι, αλλα ηπειρωτες/Θεσσαλοι

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Παγκοσμίως γίνεται αποδεκτό ότι οι Μυκηναίοι ήταν Έλληνες, αφού μιλούσαν Ελληνικά. Απλώς το όνομα Έλληνας είναι μεταγενέστερο από την Ήπειρο. Όπως οι Αλβανοί προϋπήρχαν του ονόματος Σκιπτάρ, έτσι και οι Έλληνες προϋπήρχαν του ονόματος Έλληνες.

2. Οι Πελασγοι ειχαν γονιδια οπως g2a kai J2a και ισως Ε-V13. apo ayta mono to teleytaio ειναι παρων στο Κοσσοβο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μπα, μπα, βρήκες και γονίδια των Πελασγών; Εγώ νόμιζα ότι οι Πελασγοί ήταν ένας άγνωστος και χαμένος λαός. Εσύ βρήκες και γονίδια;

3. Οι Πελασγοι ηταν 2 η 3 κυματα,
το 1ο κυμα ισως ηταν οι Αρκαδο-Κυπριοι και ο Καδμος αν και ακομα δεν ξερουμε εαν ηταν η οχι Πελασγοι το 3000 'η το 2000 το 2ο 'η 1ο κατ αλλους ηταν οι Τρωες,
το 2ο 'η 3ο ηταν οι sea peoples.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αποδείξεις; Βιβλιογραφία; Ξέχασες και το τέταρτο κύμα, τους εξωγήινους από τον Σείριο!!! Και για να σοβαρευτούμε, οι Πελασγοί δεν ήταν Αρκαδοκύπριοι, οι Αρκαδοκύπριοι ήταν Πελασγοί από την Αρκαδία που συγχωνεύτηκαν με τον ντόπιο πληθυσμό και μετέδωσαν την Ελληνική γλώσσα τους, διότι η Αρκαδοκυπριακή διαβάζεται σύμφωνα με την ελληνική. Η αρχαιολογία και ιστορία είναι πολύ απλή, απλά κάποιοι τσαρλατάνοι για να προκαλέσουν εντυπώσεις μπερδεύουν τα πράγματα. Όσο για τους Πελασγούς έχουμε και την ξεκάθαρη μαρτυρία του Διονυσίου του Αλικαρνασσέως ότι "Ην γαρ δη και το των Πελασγών γένος Ελληνικόν εκ Πελοποννήσου το αρχαίον", και γενικά όλοι οι αρχαίοι τους θεωρούσαν ότι ήταν αυτόχθονες. Οι Πελασγοί είναι οι άνθρωποι που ζούσαν πριν τους Μυκηναίους, άρα όλα αυτά που γράφεις ότι οι Πελασγοί ήταν Τρώες ή sea peoples είναι αποκυήματα της φαντασίας σου και απορώ πού τα διάβασες. Μάλλον τα φόρουμς που διαβάζεις κάνουν κακό στην υγεία!!!

4. Σατεμ γλωσσες ειναι οι Σλαυικη, η χαμενη Θρακικη (Τριβαλοι, Οδρυσσοι Γετες κτλ)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αφού η Θρακική είναι χαμένη, πώς ξέρεις ότι είναι satem; Από εκεί να καταλάβεις τη σοβαρότητα αυτών που υποστηρίζουν αυτά που αντιγράφεις. Αντίθετα υπάρχει η πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοϊωνική θεωρία για τους Θράκες που μπορέις να βρεις στην αγγλική wikipedia. Tο 1975 ο Jean Faucounau ισχυρίστηκε ότι είχε λύσει μέσω στατιστικής αντιπαραβολής τον γρίφο του δίσκου της Φαιστού και ότι το κείμενο του δίσκου ήταν πρωτοϊωνικά. Ο Ρaul Faure βρήκε στην πρωτοϊωνική θεωρία πολλά θετικά σημεία. Ο Jean Faucounau έγραψε δύο βιβλία (Le déchiffrement du Disque de Phaistos, Paris 1999 και Les Proto-Ioniens : histoire d'un peuple oublié, Paris 2001), στα οποία ισχυρίζεται ότι Πρωτοΐωνες ήταν οι Πελασγοί, οι Μινωίτες, οι Τρώες, οι Λούβιοι, οι Κάρες, οι Φιλισταίοι και οι υπερδουνάβιοι Θράκες. Η θεωρία ότι οι Θράκες ήταν πρωτο-Έλληνες (πρωτο-Ίωνες) ενισχύεται και από την μαρτυρία΄του Ξενοφώντα ότι οι Θράκες ήταν συγγενείς των Ιώνων και από τα τόσα κοινά στη θρησκεία Ελλήνων και Θρακών.

4. οι Ιλλυριοι βασει Ηροδοτου ειναι μιξη Πελασγων και Κελτων
αυτο φαινεται εν μερει μονο στην γενετικη τους,

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πουθενά δεν γράφει τέτοια πράγματα ο Ηρόδοτος. Δεν υπάρχει καμιά μαρτυρία ότι οι Ιλλυριοί ήταν Πελασγοί ή Κέλτες, διαφορετικά οι Αλβανοί θα είχαν κάνει προπαγάνδα υπέρ της Πελασγικής θεωρίας. Και γενικά το τι γράφει ο Ηρόδοτος μου είναι αδιάφορο, διότι ήταν μέγας μαλ... Γράφει για παράδειγμα ότι οι Δωριείς ήρθαν από την Αίγυπτο!!! Είναι δυνατόν να τον πάρει κανείς στα σοβαρά; Και όμως τον χρησιμοποιούμε, επειδή μας συμφέρει τι γράφει για τους Μακεδόνες. Τώρα σχετικά με τους Ιλλυριούς υπάρχει η ξεκάθαρη αρχαία παράδοση ότι οι Ιλλυριοί ήρθαν από τη Βοιωτία και ότι ο Ιλλυριός ήταν γιος του Κάδμου και της Αρμονίας και παππού του είχε τον Αγήνορα. Αν οι Ιλλυριοί είχαν Κελτικές επιμειξίες, αυτό δεν τους καθιστά Κέλτες. Αυτά για να σοβαρευτούμε.

5. γνωριζουμε ομως οτι οι Θρακογετες κτισαν 13 αποικιες στο Κοσσοβο και ποσες Αλλες στην σημερινη Αλβανια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αποδείξεις; Βιβλιογραφία;

6. η λεξη Ημαθεια ειναι μιση Ελληνικη μιση πελασγικη,
δλδ Ματ +ΔΙα = χωρα των θεων

Εδώ έγραψες ρέστα παρετυμολογίας. Ούτε οι Αλβανοί και ο Ζευς10 δεν λέει τέτοια. Πού τα βρήκες γραμμένα ρε φίλε. Δώσε βιβλιογραφία. Λοιπόν, οι Αλβανοί λένε ότι η λέξη Ημαθία ετυμολογείται από το ε μαθ που σημαίνει μεγάλος. Στα γεγκικά το μέγας λέγεται μαθ, ενώ στα τοσκικά λέγεται μαδ. Και επειδή οι Αλβανοί είναι μαλ... και δεν μπορούν να επιχειρηματολογήσουν, εγώ σου συνεχίζω τη σκέψη τους. Οι Δωριείς πήγα στην περιοχή της Μακεδονίας, όπου εκεί ζούσαν παλιότερα Ιλλυριοί και Θράκες. Η περιοχή ονομαζόταν από τους Ιλλυριούς εμάθ, δηλάδή χώρα μεγάλη, και οι Δωριείς μετέφρασαν στα Ελληνικά το Ημαθεία ως Μακεδονία, δηλαδή μεγάλη χώρα, από το μακ και δαν.
Για την Ημαθεία από ελληνική πλευρά υπάρχει ετυμολογία από την ελληνική γλώσσα από τη λέξη ημαθόεις, ενώ ο γλωσσολόγος και επιγραφολόγος Fick ετυμολογεί την Ημαθεία από του άμαθος, άποψη που υιοθετεί και ο πατέρας της Ελληνικής γλωσσολογία Γεώργιος Χατζιδάκις.

 

 

Genarxhs Iapetos

Παλληκαρι θελεις να σου ετοιμασω εργασια, ετοιμη τροφη για να γραψεις βιβλιο?.

εχω γραψει ηδη 2, τυπωμενα στην Ιταλια, και σε αλλη γλωσσα, γιατι Ελλαδα πεφτει παππαρα απο λογοκρισια της Ακαδημιας Αθηνων.
Τα γονιδια δεν τα βρηκα

ειναι στην Ιστοσελιδα της G2 HG, Μελος της οποιας ειμαι,

υπαρχουν και αλλα ιστορικα κειμενα,

το πιο απλο διαβασε Yehunda, τακιτο, θουκιδιδη.

και ολες τις Γενετικες ερευνες,
ολα δειχνουν αυτο που λεω,

Η ειρωνεια σου αρκει να δειξει οτι προσπαθεις με παλαι μεσα και τα ψεμματα του Θωμοπουλου και του Κολλα να πολεμησεις για το δικιο σου.

ειναι απλο κανε τεστ ΔΝΑ με 23 marks και θα σου πω ποιος και απου εισαι.

 

το να μου για εξωγηινο κυμα Πελασγων ειναι απλα μια ειρωνια,

Διαβασε Λημνια Στηλη,

Διαβασε τα Παιδια του Λυκαονα που πηγαν,
ποιος ηταν ο Ιαπυξ ,
μετα κανε συγκισεις Γενετικης,

μετα κανε γενετικη των ζωων ΔΝΑ,

ολα αυτο δειχνουν,
ετσι ξερουμε τα γονιδια τους,

Οι ΑΛβανοι κανουν τρελλη προπαγανδα με το Πελασγικο,
Μαλλωνω με μια διμοιρια Αλβανων καθε μερα στο Φορουμ,

τωρα το αλλαξαν, ξερεις τι λενε?

Οτι Οι Ελληνες ειναι Τουρκοι και αυτοι Νεολιθικοι Βαλκανιοι,
απογονοι της Vinca,

mallon eisai pisv sthn propaganda, "h se peisan.

se Λιγο θα μου π[εις οτι Αφροδιτη ειναι απο το Αφερ Δια.

Οσο για κελτες + Πελασγους ξαναδιαβασε τον Ηροδοτο, τον Στραβωνα, για τους Norici και λοιπα,

εισαι ακομα στο 1912,

Dalmatia Ematheia ktl einai λεξεις Ακκαδικες 'η Σουμεριες,
Ματ στην Σουμερικη ειναι η χωρα, η κοιλαδα, η περιοχη,
ακομα και σημερα υπραχει στους αραβες,
η λεξη ορος ειναι Πελασγικη,
Κur Summer
Ur Pelasgian
Κορυφη ειναι μικτη απο Kur+υβος,

Οι αλβανοι ειναι αναγκασμενοι να αρνηθουν την Πελασγικη καταγωγη,
εαν την δεχθουν και ιδιως την ΑρκαδοΚυπριακη τοτε αμεσωσ παραδεχονται οτι ειναι κατα 50% Ελληνες,

για αυτο το παρατησαν και το αλλξαν τωρα.

 

ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

"εχω γραψει ηδη 2, τυπωμενα στην Ιταλια, και σε αλλη γλωσσα, γιατι Ελλαδα πεφτει παππαρα απο λογοκρισια της Ακαδημιας Αθηνων."

Απόδειξη αυτών που γράφεις είναι ή ότι δεν είσαι Έλληνας, αλλά κανένας πρακτοράκος ή ότι είσαι κανένας ημίτρελος που το έχει σκάσει από το Δαφνί. Όλα αυτά που γράφεις είναι ασυνάρτητες αρλουμπολογίες. Έχω να ρίξω τόσο γέλιο από την εποχή που διάβαζα τις παρετυμολογίες του φίλου σου του Ζευς10. Το γεγονός ότι ασχολείσαι με φόρουμς και Αλβανούς του ίντερνετ, δείχνει πόσο "σοβαρός" είσαι. Αν ήσουν σοβαρός, θα έγραφες επώνυμα όπως εγώ και όχι πίσω από ψευδώνυμα, αλλά προφανώς είσαι τρολ του κερατά.
Αυτά που λες για την καταγωγή των Ελλήνων είναι επιεικώς μαλ.., κανένας επίστήμονας δεν τα υποστηρίζει. Σου ζήτησα να μου δώσεις βιβλιογραφία για τις πολαβωμάρες που γράφεις και εσύ απαντάς "Παλληκαρι θελεις να σου ετοιμασω εργασια, ετοιμη τροφη για να γραψεις βιβλιο?". Επομένως ποιος μπορεί να σε πάρει στα σοβαρά; Μου παραθέτεις Ηρόδοτο ότι οι Ίωνες είναι Πελασγοί και οι Δωριείς είναι Έλληνες. Βρε άσχετε, ο Ηρόδοτος γράφει ότι "το Ελληνικόν απεσχίσθη από το Πελασγικόν". Είναι φυσικό να θεωρεί τους Ίωνες ως Πελασγούς. Τους Δωριείς τους ταυτίζει με τους Έλληνες, διότι οι Δωριείς έφεραν το νέο όνομα 'Ελληνες της φυλής μας. Παλιότερα οι επιστήμονες πίστευαν ότι οι Δωριείς ήταν οι πρώτοι Έλληνες που ήρθαν στην Ελλάδα, και ότι πριν το 1100 δεν κατοικούσαν εδώ Έλληνες, αλλά προέλληνες και πίστευαν ότι η γλώσσα των μυκηναϊκών πινακίδων δεν ήταν ελληνική. Μετά όμως από την αποκρυπτογράφηση των μυκηναϊκών πινακίδων από τον Ventris όλος ο επιστημονικός κόσμος δέχεται ότι οι Μυκηναίοι ήταν Έλληνες. Όσο για τους Δωριείς, πολλοί τώρα αμφισβητούν και ότι υπήρξε κάθοδος Δωριέων, αφού οι Δωριείς κατοικούσαν στην Πελοπόννησο ήδη από την Μυκηναϊκή περίοδο και ότι στην πραγματικότητα υπήρξε επιστροφή των Ηρακλειδών.

Τώρα περί των Αλβανών μπορείς να πιστεύεις ό, τι θέλεις. Δεν είμαι εγώ κολλημένος στο 1912 και στον Θωμόπουλο ή στον Κόλλια, αλλά εσύ είσαι κολλημένος στο παραλήρημά σου. Κοίτα λοιπόν τι λέει η σύγχρονη βιβλιογραφία:

1. Ο L.S. Stavrianos, καθηγητής ιστορίας πανεπιστημίου Northwestern, στην ελληνική έκδοση της Μεγάλης Ελληνικής Εγκυκλοπαίδειας, τ.2, σελ. 120-122, γράφει: «Οι Αλβανοί είναι απόγονοι των αρχαίων Ιλλυριών. Οι Αλβανοί συγκαταλέγονται μεταξύ των αρχαιότερων λαών της Ευρώπης. Η αλβανική γλώσσα ανήκει εις τον θρακοϊλλυριακόν κλάδον της ινδογερμανικής γλωσσικής ομοφυλίας. Βάσις της σημερινής αλβανικής είναι η πανάρχαια Ιλλυρική. Ο Δημήτριος Καμάρδα ησχολήθη με την αλβανικήν γλώσσαν και κατέλιπε περισπούδαστας μελέτας, εξ ων σημαντικώτεραι είναι το Δοκίμιον συγκριτικής γραμματολογίας επί της αλβανικής γλώσσης και το Παράρτημα, καταδεικνύουσαι την στενήν συγγένειαν της αλβανικής προς την ελληνικήν».

2. Την πανάρχαια πελασγική καταγωγή των Αλβανών υποστηρίζει η Encyclopedia Americana (vol.1, ed. 1951), ηοποίαγράφει: «The Albanians are among the oldest people in Europe...Descendants of the ancient Pelasgi, the Albanians are one of the Dinaric physical type...Modern Albanians are said to speak a language compounded of Illyrian, Thracian, Latin, Slav and Turkish. By some, the Albanian language is thought to be based upon the speech of the ancient Pelasgi. By others it is believed to be one of the eight chief Indo-European group». Μας λέει λοιπόν εδώ η εγκυκλοπαίδεια ότι οι Αλβανοί είναι ένας από τους αρχαιότερους λαούς της Ευρώπης, απόγονοι των Πελασγών και ότι ανήκουν στον διναρικό ανθρωπολογικό τύπο. Και ότι από κάποιους η Αλβανική γλώσσα θεωρείται ότι βασίστηκε πάνω στη γλώσσα των Πελασγών.

3. Όσον αφορά στον Cavalli-Sforza που αρνείσαι να παραδεχτείς αυτά πουγράφει, στη σελ. 163 του βιβλίου του "Genes, Peoeples, and Languages" γράφει: "It is reasonable to think that isolated languages like Albanian and Armenian (and with less evidence Greek) originated with the first wave of Neolithic farmers from Turkey". Δηλαδή με άλλα λόγια, ο Sforza μας λέει ότι οι Έλληνες και οι Αλβανοί ήρθαν στη Βαλκανική γύρω στο 7.000 π.Χ.

Θα μπορούσα να σου παραθέσω και άλλα, αλλά δεν έχει νόημα. Η διαφορά μας είναι ότι εγώ σου παραθέτω βιβλιογραφία και παραπομπές, ενώ εσύ πουλάς τρέλα.

 

Genarxhs Iapetos

Υπαρχουν Λεξξεις στην Ελληνικη που δεν εχουν ΙΕ ριζα ουτε ετυμολογια,

Γαια απο Πελασγικο Κια
Ταρταρος απο πελασγικο Ταρ.
Ερεβος απο Πελασγικο Εβρε.
Αττικη απο Πελασγικο Hath+con
Ημαθεια.
Λαρισσα
γαλα.
Γαληνος
Ιασω
Ωκεανος

θελεις και αλλες?

σου ειπα φυγε απο Θωμοπουλο και Κολλα.
ειναι ασχετοι.
εχει φυγει η γλωσσολογια και η γενετικη, και εμεις ακομα ασχολουμαστε με μαλακιες Μπαμπινιωτη,

νοιωστο γενετικα οι Αλβανοι ειναι κατα 35-50% Ελληνες (με η χωρις τους Πελασγους) και 23-32% Γετες και 24-28% κελτες (Pannoni Celts = Illyrians)

αλλαα υτοι αλλξαν και γιναν οπως και οι Τουρκοι,
οι Τουρκοι (χωρις κουρδισταν Αρμενια Κυλικεια κτλ) ειναι ιδιατερα ομοιοι Γενετικα και εμφανισιακα με τους Ελληνες, και ομως αλλαξαν,

ειναι οπως η κυπρος,
σχεδον ιδιοι γενετικα,
2 εθνη.

εαν καταλαβαινεις καταλαβαινεις,

τα αλλα ειναι απλα αναμασηση της Αλβανικης προπαγανδας που απο οτι βλεπω την εχεις σε εκτιμηση,

Ιλλυρια ειναι Λεξη Πελασγικη,
απο το Ιllu to Il Ellion, to Illuwanka,
και οχι απο το Ι lire,

 

Ean soy pv tiw poleiw tvn Getvn sthn Albania kossobo ti ua kaneis?

θα συνεχισεις την Αλβανοκεντρικη βλακεια προπαγανδα?

 

απαντηση,
διαβσε Duridanov
διαβασε Armenian hypothesis.
δεν χρειαζεται αλλο.
διαβσε Ευτυχιο απο Αλεξανδρεια.

 

Ηροδοτου Ιστοριαι

Αιολεις γενος Πελασγικον
Ιωνες γενος Πελασγικον
Δωριεις γενοσ Ελληνικον

 

Παγκοσμιως απο γενετικη και γλωσσολογια οι Μυκηναιοι ειναι παρα 'η προ Ελληνικο φυλλο.

 

Τελικα δεν εψαξες τιποτα απο οσα ειπα.

Λυπαμαι αλλα το 1920 γραφαν πολλες μπουρδες,
οτι σου γραφω ειναι βασει συγχρονης γενετικης γλωσσολογιας.

 

Στην περιοχη της Μακεδονιας καθοταν Κρητικοι,
Ελλυμειοι. Πελασγοι Πιεροι/Θρακες Βρυγες, Μακεδνοι και Ηρακλειεις.
Κρητικοι Ηρακλειεις Ελλυμειοι Μακεδνοι ηταν Ελληνικα φυλλα.
Βρυγες ηταν θρακες με γλωσσα ισοτονη στην Ελληνικη.
Παιονες κτλ Ηταν Θρακες αλλα ειχαν και σχεση με το Αγρινιο (Παιων γιος του Αγριου)
Πιεροι Θρακες ηταν ο Ορφεας

ανατολικοτερα ηταν οι Σιροπαικες, οι Οδομαντικες κτλ.

η διαφορα φαινεται και στην Γενετικη,
εαν δεις τους Χαρτες,

Χιλιομετρα πισω εισαι.

 

Σε βαρεθηκα με ολους αυτους

ΤΙ γραφει ο Gustav Mayer πες μου,
και τι οι συγχρονοι Αυστριακοι.
πριν ενα μηνα εγινε δημοσιευση δουλειας 8 ετων στην Βιεννη.

εσυ εκει Τι γραφουν οι Αμερικαοι το 51 και τι ο Σταυριανος,

οσο για αυτο που λες για τον Ψαωαλλι,

Η Anatolian Hypothesiς den pianei την Αλβανικη,

γιατι η συγχρονη γλωσσολογια την χαρακτηριζει γλωσσα Creole,
Δλδ ισως και ανυπαρκτη.

απο την Αλλη μιας και ξερεις τους Πελασγους,
πες μου τους γιους του Λυκαωνα,

και τι λεει ο Διονυσιος.
λεει η οχι οτι οι πελασγοι γενες 17 πριν την Τροια αποικισαν την Ιταλια

θελεις και αλλα?

δεν με απαντησες

εαν σου δωσω 13 αποικιες Γετων+Δακων στην Αλβανια θα αρχισεις να ψαχνεσαι σωστα.

στην ΕΛλαδα εχουμε καφρους, ιδιως στα πανεπιστημια,
τα Κυβερνανε τυποι σαν την Ρεπουση, τον Αδωνη και τον Μπαμπινιωτη.

εσυ που τα ξερεις ολα.
εχεις διαβασει τον Gatepano to Thot parlare Albanesi?

ελα πες μου,

οι Μεσσαπιοι κατηκοισαν την Αλβανια? τους Ιλλυριους και τους Ελληνες?

τι ηταν οι Μεσσαπιοι.

γιατι δεν μιλας με ιστορικα στοιχεια απο αρχαιους?
με γλωσσολογια και γενετικη
και μιλας με υποθτικους ψευτοεπιστημονες εξαρτημενους απο στοες.

αντε πες μου τι λεει ο απολλοδωρος για τους Πελασγους?

εστω τι λεει ο Θυουκιδιδης για την γλωσσα των Πελασγων?

εχεις ψαχτει καθολου στην Ετρουσκικη γλωσσα?

Σημερα 1 τυπος με το ονομα Albanopolis ελεγε αυτα που λες,
και ολοι γελουσαν,
ελεγε οτι οι Ποντιοι και οι Κρητικοι οι Σμυρνιοι ειναι Τουρκοι, και οι Μακεδονες Σκοπιανοι
Ποτε δεν πατησε τουρκος στην Αλβανια,
και οτι οι Αλβανοι ειναι οι μονοι γνησιοι απογονοι των αρχαιων Ελληνων.

και συνεχισε και ελεγε .
μεχρι που ενας Ιταλος του εδειξε την γενετικη των Αρβερεσηδων απο την Χωρα.

Η θεωρια του colin Renfrew βασει της οποιας εινια αυτα που λες οτι λεει ο cavalli, (εγω μονο την εργασια του διαβασα στις απλομαδες)

βασει της οποιας οι Αλβανοι και οι ελληνες επρεπε να ειναι G HG αλλα δυστυχως ειναι μονο 105 οι Ελληνες και σχεδον 0% οι Αλβανοι. εκτος απο την περιοχη της Κορυτσας και γενικα Νοτου που φτανει το 8%
γιατι ραγε?

Μηπως οταν ο Cavalli εγραφε δεν τα ξεραμε αυτα?
Η μηπως ο Cavalli θεωρει το Ε Ηγ σαν Νεολιθικο.

H ergasia toy sthn Γεννετικη ειναι αρκετα σωστη,
αλλα τα υπολοιπα αλλαζουν με τα ευρηματα.
Για παραδειγμα μεχρι χθες δεν ξεραμε την Νεκροπλη της Βαρνας ουτε το Leyla teppe.
Παντως εαν οι Αλβανοι ειναι Νεολιθικοι τοτε ηρθαν απο Ισπανια, γιατι βρεθηκε Ε Νεολιθικο.
Στα βαλκανια δεν Βρεθηκε ακομα κατι ενισχυει την αποψη του Διηνεκη και το πιο Κοντινο βρεθηκε στη Konya στην μικρα Ασια αλλα ειναι το 2000 Πχ.

διαλεξε και παρε.

εγω σου παραθετω στοιχεια.

το Ε-V13 απο που ηρθε και ποτε σε ρωταω?
ti grafei o Apollodvrow, o Dionysiow o Paysaniaw Ο Στραβωνας, ο Ηροδοτος ο Θουκιδιδης.
Τι Βρηκε η αρχαιολογια,
τι λεει η γλωσσολογια,

Ειναι Απλο
η Αλβανικη ειναι Σατεμ αρα δεν ειναι Ιλλυρικη

ΝΟΙΩΣΤΟ.
οι γλωσσολογοι σημερα γελανε με αυτα που λες.
Ιλλυριοι = Pannoni Celts Δλδ Κελτες δλδ Centum.

Πες του σταυριανου τον Γραφω στα @@ μου με αυτα που λεει.
δεν μπορει μια γλωσσα να ειναι και Σατεμ και Κεντυμ.

ΝΟΙΩΣΤΟ, ρωτα τουλαχιστον τον αλλο βλακα τον Μπαμπινιωτη. Αρβανιτης ειανι μπορει να κανει και ομιλια στην τηλεοραση για αυτο. να σου πει για την καλυτερη αναλυση της Αλβανικης απο ποιον εγινε?
απο τονGustav Mayer και απο 2 αυστριακους πριν 1-2 μηνες.

Η αλβανικη τοποθετηθηκε σημερα μονη της αλλα στο ΒαλτογερμανοΣλαυικο γκρουπ.
οχι στο Ανατολικο
και πολλους δεν ειναι γλωσσα αλλα creol γλωσσων
οπως η Ελληνικη ειναι Creol apo Greco-Aryan και Πελασγικης (para-Etruscan)

αυτο που αξιζει να διαβσεις για να ανοιξουν τα ματια σου απο μαλακες Ελληνες καθηγηταραδες και μελετες του 1950
ειναι Μ Gibutas για τα Κουργκαν.
τι γραφει η αρχαιολογια (teodorov) gia thn Nekropolh thw Barnas
thn Armenian Hypouesis για γλωσσολογια
την Greco-Aryan Hypothesis.
1 που δεν θυμαμαι τωρα για το αλογο.
και τους Αρχαιους πυ εγραψα πιο πανω

Αρκαδοκυπριοι μη ΙΕ
Καδμος αδερφος του Αιγυπτου αδερφος του Φοινικα
Ιλλυρος Γιος του Καδμου που εκστρατευσε στην σημερινη Αλβανια και τα βαλε με τους Κελτες.
απο αυτον πηραν το ονομα οι Ιλλυριοι, και απο αυτον οι Ρωμαιοι ονομασαν Ιllyricum μια μεγαλη επαρχια, και απο οι επιστημονες δωσαν το ονομα Ιλλυριανς σε ολους τους Pannoni Basin Κελτες.

pliny the elder
δινει σαφη διαφορα αναμεσα σε Illyria proprie Dicti kai Illyricum

θελεις και αλλα?
οι Ιαπυγες τι και ποιοι Ηταν?

 

ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Σου απαντώ μόνο σε αυτό. Δεν υπάρχει Gustav Mayer, αλλά Gustav Meyer. Ούτε πώς τον λένε δεν ξέρεις!!! Πρόχειρη απόδειξη ότι δεν έχεις διαβάσει το βιβλίο του Meyer. Το βιβλίο του το αγόρασα από Αλβανική μετάφραση. Το βιβλίο του επιγράφεται στα Αλβανικά ''Fjalor etimologjik i gjuhes Shqipe'', δηλ. ''Ετυμολογικό Λεξικό της Αλβανικής''. Το βιβλίο του είναι το πιο ηλίθιο γλωσσολογικό σύγγραμμα που έχω διαβάσει. Δεν κάνει ταξινόμηση της Αλβανικής, αλλά είναι ένα μικρό λεξικό, όπου δείχνει ελληνικές, λατινικές, ιταλικές και τουρκικές λέξεις που υπάρχουν στην Αλβανική.
Ρε παπ…, μου φέρνεις σαν απόδειξη ένα βιβλίο του 1880; Χαχαχα, πόσο γελοίος είσαι!!! Μου θυμίζεις τους φίλους σου τους Αλβανούς που βασίζονται στον επίσης αυστριακό Hahn, ο οποίος έγραψε το Albanian studies, και οποίος έλεγε ότι οι Αλβανοί ήταν οι Ιλλυριοί, οι Ηπειρώτες και οι Μακεδόνες. Ο Hahn ήταν τόσο μαλ... που πίστευε ότι οι Αλβανική (ιλλυρική, ηπειρωτική-μακεδονική) είναι μια μη ινδοευρωπαϊκή πελασγική γλώσσα. Όπως είναι γελοιότητες και έχουν ανατραπεί αυτά που έλεγε ο Hahn, το ίδιο ισχύει και η εργασία του Meyer. Τον Meyer τον ξετίναξε ήδη ο Θωμόπουλος από το 1912. Έγραψε ο Θωμόπουλος: "Το ετυμολογικόν λεξικόν του Meyer ουδεμίαν απολύτως δύναται έχειν επιστημονικήν αξίαν, όσον αφορά τον ορισμόν των Αλβανικών ετύμων. Αλλ' αντί τούτου ο Meyer ένεκα ιδίας προκαταλήψεως εαυτόν μεν ηδίκησε, την δ' επιστήμην παρεπλάνησεν''.

Αφού όμως μου λες για τον Meyer, δες τι έλεγαν άλλοι επιστήμονες της εποχής του.
Τη θεωρία ότι η Αλβανική απορρέει από την Ιλλυρική δέχονταν οι: Thummann, ιστορικός, Diefenbach, ιστορικός, Niehbuhr, ιστορικός, Benfey, φιλόλογος, Miclosich, φιλόλογος, Paul Kretschmer, γλωσσολόγος, Francesco Ribezzo, γλωσσολόγος.
Εκτός αυτών ο Malte Brun στο Annales des Voyages έγραφε ότι ''οι Αλβανοί είναι απόγονοι των Ιλλυριών''. Ομοίως και ο δικός μας ο Παπαρρηγόπουλος έγραψε: ''Μόνοι δε απόγονοι των Ιλλυριών θεωρούνται υπό των πλείστων νεώτερων ερευνητών απόγονοι της φυλής των Ιλλυριών''. Την ίδια άποψη είχε και ο πατέρας της Ελληνικής γλωσσολογίας Γεώργιος Χατζιδάκις στο βιβλίο του ''Περί του Ελληνισμού των αρχαίων Μακεδόνων'', όπου γράφει: ''...των Ιλλυριών και των απογόνων αυτών Αλβανών''.

Αυτές οι άπόψεις ισχύουν μέχρι και σήμερα. Ο αρχαιολόγος J. P. Mallory στο βιβλίο του "Ινδοευρωπαίοι'' γράφει: "Η αλβανική εντοπίζεται σε μια εδαφική έκταση η οποία αποδιδόταν προηγουμένως στους Ιλλυριούς. Αυτό επιτρέπει σε πολλούς γλωσσολόγους να υποθέτουν ότι είναι πιθανόν απόγονος της παλιότερης ιλλυρικής γλώσσας, αν και επηρεάσθηκε πολύ από τη λατινική, την ελληνική, τη σλαβική και την τουρκική''. Αν ήταν σοβαρή η άποψη της Δακικής προέλευσης της Αλβανικής, ο Mallory θα έκανε μια αναφορά, αλλά στο βιβλίο του δεν αναφέρει τίποτα, διότι είναι μια ψευτοθεωρία ανάλογη με την θεωρία περί προέλευσης της Αλβανικής από τον Καύκασο.
Ο Arnold Sherman στη σελίδα 11 του βιβλίου του «Αλβανία, ο τσακισμένος αετός των Βαλκανίων (εκδ. Ίνδικτος) γράφει: «Οι Ιλλυριοί ήταν πιθανότατα οι Πελασγοί που πολύ αργότερα αναφέρουν οι Έλληνες κλασσικοί συγγραφείς ως τους αυτόχθονες κατοίκους των περιοχών της Ελλάδας και ανατολικών νησιών της Μεσογείου. Γνωρίζουμε επίσης ότι η αλβανική γλώσσα...κατά πάσα πιθανότητα είναι η μοναδική επιζώσα γλώσσα από την ομάδα των θρακοϊλλυρικών γλωσσών που κάποτε μιλούσαν οι παλαιότεροι κάτοικοι της Βαλκανικής Χερσονήσου».
Περί της Ιλλυρικής καταγωγής των Αλβανών υποστήριξε και ο ανθρωπολόγος Pittard με ανθρωπολογικά δεδομένα. Γράφει η εγκυκλοπαίδεια Δρανδάκη: ''Ανθρωπολογικαί παρατηρήσεις δεικνύουν ότι οι βόρειοι Αλβανοί, οι Γκέγκηδες, προς βορράν του ποταμού Γενούσου (Σκούμπη) είναι υψηλοί, υπερβραχυκέφαλοι, με σκοτεινόν χρώμα τριχών και οφθαλμών. Τα μηνομονευθέντα ανωτέρω ανθρωπολογικά γνωρίσματα των Γκέγκηδων εχαρακτήρισεν ο Γάλλος ανθρωπολόγος Pittard ως ιλλυρικά''.
Ομοίως και ο δικός μας ανθρωπολόγος Άρης Πουλιανός είπε: «Εγώ θεωρώ πιο Έλληνες τους Αλβανούς. Μοιάζουν τρομερά με εμάς, όλη η Ήπειρος, είτε το κομμάτι της Ελλάδας είτε της Αλβανίας. Το 1982 στο συνέδριο των Ιλλυριών, που έγινε στα Τίρανα, και ήμουν καλεσμένος μαζί με τον καθηγητή Μαρινάτο και την Αρβελέρ, τους είπα τις απόψεις μου, και οι ίδιοι επιμένανε να μιλάω Ελληνικά στο συνέδριο επί Εμβέρ Χότζα. Τους είπα πως είμαστε ένα πράμα, μια φάτσα».

Αφού θες και γλωσσολογικές αποδείξεις για την αλβανικότητα της ιλλυρικής, δεν θα σου παραθέσω τις δικές μου μελέτες, όπου ετυμολογώ την αλβανική από την ελληνική, θα σου παραθέσω ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Κουπιτώρη ''Αλβανικαί Μελέται'': "Οι Ιλλυριοί ονόμαζαν κοροϊδευτικά ''Δευάδαι'' τους Σάιους, έναν Θρακικό λαό, επειδή μεθούσαν και βρέχονταν με οίνο. Γιατλι τους ονόμασαν έτσι; Ο Κουπιτώρης δίνει μια εκδοχή από το το αρχαιοελληνικό ρήμα «δεύεσθαι», που σήμαινε «βρέχομαι με οίνο». Προχωρεί όμως τη σκέψη του. Ο μέθυσος, γράφει, στα Τοσκικά λέγεται dέjμ-υ και dέρ-υ, στα Αρβανίτικα και στη γλώσσα των Αρμπερέσηδων λέγεται i dεjμ-υ, ε dέjμ-ε jα και ε dέjμε-α. Στα γκέγκικα ι dεjτούνε, τοσκικά ι dεjtoυρε = μεθυσμένος. Και για να μην πολυλογώ με διάφορα επιχειρήματα δείχνει ότι το ιλλυρικό Δευάδαι σχετίζεται με τα dέj και dέhεμ. Τα αλβανικά αυτά ρήματα τα ετυμολογεί από τη ρίζα θη (με αρχαία προφορά τhε, αφού το θ προφερόταν ως τ με δασεία h, δηλαδή τχ και το η ως ε) του αρχαιοελληνικού ρήματος θάω, το οποίο σήμαινε πίνω, θηλάζω. Από αυτή τη ρίζα θη, προέρχεται το ρήμα με-θύω, που σε ορισμένους τύπους ήταν "θάξαι¨".

Εσύ λοιπόν που λες ότι η Αλβανική είναι Δακική, για ετυμολόγησέ μου μέσω της ελληνικής τις αρχαίες μακεδονικές λέξεις ''βαβρήν'' που σημαίνει υπόσταση ελαίου, ''αργίπους'' που σημαίνει αετός και ''καρπέα'' που σημαίνει όρχηση Μακεδονική; Αυτές οι λέξεις δεν ετυμολογούνται από την Ελληνική, αλλά μόνο από την Αλβανική. Για παράδειγμα το καρπέα (=Μακεδονικός χορός) προέρχεται από το αλβανικό καρτσέj που σημαίνει χορεύω.

Και και μου αναφέρθηκες στα αρχαία Κυπριακά για πες μου τι είναι αυτή η κυπριακή λέξη που διασώζει ο Ησύχιος; Στα κυπριακά ''αγαθός'' σημαίνει σιωπά. Δηλαδή μια λέξη που ΄μοιάζει με ουσιαστικό είναι ρήμα 3ου ενικού. Τι είναι λοιπόν το κυπριακό ''αγαθός'';
Στα Αλβανικά η φράση ας γjα θος σημαίνει σιωπά (κατά λέξη ''τίποτα δεν είπε''). Ένωσε τώρα τα ας γja θος και νά σου η δήθεν άγνωστη και ανετυμολογητη κυπριακή λέξη αγαθός.
ας+γjα+θος = αγαθός

Δυστυχώς φιλαράκι με τους αγράμματους Σκιπετάρους του διαδυκτίου μπορείς να τα βγάλεις πέρα, με μένα όμως όχι!!!

ΥΓ1. Όσο για τον φίλο σου τον Albanopolis που έγραφε ότι οι Πόντιοι και οι Κρητικοί είναι Τούρκοι, τι να σου πω; Δεν καταλαβαίνεις ούτε καν τι γράφω. Οι Κρητικοί είναι κατά βάσιν Μινωίτες, οι Πόντιοι προσωασιάτες. Οι Πόντιοι δεν είναι Τούρκοι, διότι Τούρκοι κατ' ουσίαν δεν υπάρχουν. Και φυσικά ο Albanopolis δεν θα είπε ότι οι Αλβανοί είναι Έλληνες αλλά Ιλλυριοί.

ΥΓ. 2: Η Αλβανική είναι γλώσσα κρεολή; Χαχαχα. Σε όλους τους γλωσσικούς πίνακες-δέντρα παρουσιάζεται ως ξεχωριστή ινδοευρωπαική γλώσσα. Και η Ελληνική είναι γλώσσα κρεολή από Greco-Aryan και Πελασγική; Χαχαχα, έχω ξεραθεί στα γέλια. Βρε άσχετε, αν το πάμε έτσι όλες οι γλώσσες του κόσμου είναι κρεολές. Το ίδιο και η Λατινική και η Σανσκριτική κ.λπ. αφού .όλες είχαν γλωσσικά υποστρώματα ή επηρεασμούς από άλλες γλώσσες. Φίλε, άσε την επιστήμη και ασχολήσου με τίποτα άλλο.

 

Genarxhs Iapetos

μα τι να σου πω.
εισαι μαλακας
κα ιΑλβανος

οκ διαβασε oliver Jehn Schmitt,

Θελεις και αλλα

gatepano
Thot Parlare Albanese

Ψαωαλλ ιΣφορζα και Battaglia
τι Γονιδια βρηκαν στουςΑλβανους?
το 35-45 % ειναι αφρο-Ασιατικης καταταγωγγης
το 14% ειναι Βαλτικης (goranje torbesh),
καιτο 10 (Gambel) eiani indoi gyftoi

με αποδειξη γενετικης.

αντε σπιτι

poso M81 brhke o Sforza sthn Albania kai Pericic kai ti leei o Battaglia

Ante Albane

Καραγκιοζη
γελαμε ολοι στο φορουμ μετουςΑλβανους,
και εσυ ακομα επιμενεις να λες μαλακιες

το 35-50% των Αλβανων βλακα μα δεν μπορει να ειναι παρα μονο Ελληνικο 'η Ιταλικο,
το Ι2β1 ηλιθιε εχει DYS Μολδοωα Ηλιθιε Ξυπνα γαμω τον υπνο σου.


Εκτος εαν πιστευεις στην Παρθενογενεση των Αλβανικων γονιδιων.

εισαι τρομπας.

Οι ΑΛβανοι ειναι κατα 35-50% Ελληνικης καταγωγης αναλογα την περιοχη, νοιωστο
τα γονιδια δεν πετανε με αεροπλανα,
εχουν πατερα και απογονο.

αλλα εσυ εκει.
πανε ρουφα Αλβανικη παππαρα.

Oliver Schmitt, τελευταια ερευνα,

δεν υπαρχει Αλβανικη και Ιλλυρικη γλωσσικη συγγενεια.

πες μου το Ε-V13 M81 poy Oi Albanoi exoyn 44% kai oi Αρμπερεσηδες 23% πως βρεθηκε στην Αλβανια?
Πεταξε?
το J2b poy oi Arbanompereshdes εχουν 14% και οι ΑΛβανοι 10% πως πηγε Αλβανια? πεταξε?
θελεις και αλλα?
σε ποια κατανομη ανηκει το G2a ths Αλβανιας?
στην των Αλπεων 'η στην Αιγιακη?

ta R1b στην Αλβανια ποσο ειναι -U ποσο M23 και ποσο Μ21?
αντε αγορ μου
αντε να σου πει ο Λοχαγος τι θα πεις,

τετοιους καραγκιοζηδες ειχαμε παντα στην Ελλαδα. σαν του λογου σου.
Ξερολες παππαγαλους

και επειδη κουραζεις

Καραφετ επιμερους για Ποντιους,
το J2a einai apogonow toy J2a των Μινωιτων και Αθηναιων.
το R1b einai Idio με το Χετταιων και ιδιο με των Μυκηναιων και εχουν και Αρμενικο και Αρειο
το R1a einai idio με το Ρ1α των Γκρεκανων, των Μακεδονων που Υπαρχει και στην Αλβανια και υπαρχει και Λαζων και Κουρδων
το G2α ειναι ιδιο με της Αλβανιας της Σμυρνης της Κυπρου της Κρητης της Θεσσαλιας
tyxaio? μηπως οι Ποντιοι καταγονται και αυτοι απο Ιλλυριους?.

αντε αγορι μου ,
αντε συγκρινε κανα DYS
kai meta syndiase to me Istoria και γλωσσα και μην μου λες αρκουδες του σταυριανου

Και μετα μου λες να γραψω βιβλιο στα Ελληνικα,
ρε αντε απο εκει.

και γιατι το Καρπεα απο την Αλβανικη καρτσεj και οχι απο την Ιωνικη Κοτσος και Κοτσαρι?
αντε πες μου

εαν ηταν απο την Αλβανικη τοτε ολα τσε της Αλβανικς θα ηταν -πε στην ελληνικη, ολγω Μετασχηματισμων της ΠΙΕ.
κατι αντιστοιχο στα Γερμανικα με τον νομο του Grim,

οταν Βγαλεις γλωσσικο καννονα ελα πες μου

ΚΡΕΤΙΝΕ ΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΤΕΜ
ΤΑ ΙΛΛΥΡΙΚΑ ΗΤΑΝ ΚΕΝΤΟΥΜ

βλακα που κατεβαζεις αηδιες απο το κεφαλι σου σαν τον Κολλα και τον Θωμοπουλο και τις σπερνεις εδω και εκει

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΕΛΤΕΣ ΝΑ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΣΑΤΕΜ ΓΛΩΣΣΑ.
ΓΙΑΤΙ Η ΚΕΛΤΙΚΗ ΗΤΑΝ ΚΕΝΤΟΥΜ και ΙΤΑΛΟΚΕΛΤΙΚΗ +ΠΕΛΑΣΓΙΚΗ παλι Κεντθμ Γλωσσες δινει
Greco-Aryan DINEI ΚΕΝΤΟΥΜ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΑΜΙΧΘΕΙΚΕ ΜΕ ΠΕΛΑΣΓΟΥΣ<
ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΑΤΕΜ ΗΛΙΘΙΕ.

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑτΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ?

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΝΟΝΑΣ ΤΗ΅ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑΣ

εσυ αποριπτεις τους Καννονες και βγαζεις δικα σου.

 

ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Μια φιλική συμβουλή σου δίνω: Χρειάζεσαι ψυχίατρο. Αφού λες ότι έχεις γράψει και βιβλίο στο εξωτερικό (χαχαχα, εδώ γελάμε!!!), για πες το μας να το διαβάσουμε για να μορφωθούμε.
Ότι σε έχω κονιορτοποιήσει  με επιχειρήματα και σου έχω αποδείξει ότι λες μαλ…, είναι εμφανές. Αν σε φτιάχνει να πιστεύεις ότι είμαι αλβανός, πρόβλημά σου.
Μου πετάς συνεχώς γενετικούς δείκτες, χωρίς να μου παραθέτεις βιβλιογραφία. Επομένως έχω κάθε δικαίωμα να αμφισβητώ αυτά που αναφέρεις. Πλην τούτου, η γενετική είναι μια πρόσφατη επιστήμη και πολλές φορές οι γενετικές μελέτες δείχνουν αντικρουόμενα αποτελέσματα. Χαρακτηριστική η γνωστή ψευδο-μελέτη ότι οι Έλληνες ήρθαν από την Αιθιοπία που μας έπρηξαν οι Σκοπιανοί.
Όσον αφορά στη σχέση Αλβανικής και Ιλλυρικής, σου επαναλαμβάνω τη γνώμη του πιο έγκριτου ινδοευρωπαϊστή, του Mallory, ο οποίος γράφει: "Η αλβανική εντοπίζεται σε μια εδαφική έκταση η οποία αποδιδόταν προηγουμένως στους Ιλλυριούς. Αυτό επιτρέπει σε πολλούς γλωσσολόγους να υποθέτουν ότι είναι πιθανόν απόγονος της παλιότερης ιλλυρικής γλώσσας, αν και επηρεάσθηκε πολύ από τη λατινική, την ελληνική, τη σλαβική και την τουρκική''. Αυτή είναι η κρατούσα άποψη, όσο και αν σε καίει.
Για να δεις πόσο μαλ… είσαι, λες ότι δεν υπάρχει γλωσσική συγγένεια μεταξύ Αλβανικής και Ιλλυρικής, διότι η Ιλλυρική είναι centum και η Αλβανική satem. Αυτό που δεν ξέρεις άσχετε είναι ότι η άποψη ότι η Ιλλυρική είναι centum είναι μια εικασία, διότι ελάχιστα γνωρίζουμε για την ιλλυρική. Όσον αφορά στους γλωσσικούς ινδοευρωπαϊκούς νόμους των γλωσσολόγων τους γράφω στα  παλαιά μου υποδήματα, διότι με παρόμοιες ανοησίες πολλοί υποστηρίζουν ότι η αρχαία Μακεδονική δεν είναι ελληνική. Λένε ότι η εμφάνιση στη μακεδονική των ηχηρών μη δασέων b (β), g (γ), d (δ) αντί της χρήσεως των άηχων δασέων φ, χ, θ της ελληνικής αποδεικνύει ότι η μακεδονική δεν ήταν ελληνική!!! Επειδή η ιλλυρική, η θρακική, οι σλαβικές γλώσσες και άλλες βόρειες γλώσσες χρησιμοποιούν τους φθόγγους b, g, d στη θέση των ελληνικών φ, χ, θ, υποστήριξαν ότι η μακεδονική είναι γλώσσα αλλότρια της ελληνικής και εντάσσεται στην οικογένεια των γλωσσών αυτών. Τέτοιες μαλακίες λένε οι φίλοι σου οι γλωσσολογοι, να τους χαίρεσαι.
Αν δεν σου αρέσει το μακεδονικό καρπέα από το καρτσέj (και μου λες από το ιωνικό κότσος!!! χαχα, και πού πήγε το ρ ρε μαλ...;), δες και αυτά:
μακεδονικό βαβρήν (υπόσταση ελαίου) από το αλβανικό βάj (= έλαιον) και τη μετοχή ρεν (που έπεσε). Άρα βαj+ρεν = βαβρέν = έλαιο που έπεσε. Παίξε το ποντιακό πουλάκι σου τώρα.
Θες και άλλα; Για ετυμολόγησε μου τη μακεδονική λέξη σάρισα (= δόρυ); Ετυμολογείται άνετα από τα αλβανικά σαρτόj (= τραυματίζω με ξίφος) καθώς και από το σάρρεα (= πριόνι).
Για ετυμολόγησέ μου τη μακεδονική λέξη ρύμη (= στενωπός); Ετυμολογείται από το αλβανικό ρήμα ρύj (= εισέρχομαι), η μετοχή του οποίου είναι ρύμε. Επομένως το ουσιαστικό της Μακεδονικής ρύμη είναι παγιωμένος-απολιθωμένος τύπος της αλβανικής μετοχής ρύμε.
Αν τα ήξεραν αυτά φίλε οι Αλβανοί, θα σας είχαν γαμ… κατά κράτος, αλλά είστε τυχεροί που οι Αλβανοί είναι πιο μαλάκες από σας τους νεοέλληνες και αρνούνται την αρχαιοελληνική τους καταγωγή.

Δεν μου απάντησες όμως για το κυπριακό αγαθός (= σιωπά) από τα αλβανικά ας γja θος (= σιωπά).
Θες και άλλα;  Ο ανόητος Αλβανός φίλος σου ο Ζευς10 λέει ότι το Αλέξανδρος είναι αλβανικό από το α λε σε άντερ που σημαίνει γεννημένος σαν όνειρο!!! Και δεν ξέρει ο άσχετος ότι το αλβανικό άντερ ή έντερ προέρχεται από το αρχαιοκρητικό άναιρον. Φυσικά δεν ξέρει ότι η λέξη ανήρ, ανδρός σημαίνει άνδρας.
Για πες μου λοιπόν, πώς ετυμολογείς το όνομα Κασσάνδρα; Ο Ησύχιος έγραφε ότι οι Λάκωνες ονόμαζαν την Αλεξάνδρα ως Κασσάνδρα. Άρα το κασσ έχει την ίδιο σημασία με το ελληνικό αλέξω (= απομακρύνω). Τι είναι λοιπόν αυτό το κασσ; Στα βορειοαλβανικά κjας σημαίνει αλέξω, απομακρύνω. Άρα το κασσ αυτό προέρχεται από το βορειοαλβανικό κjας και αποτελεί επιβίωση στην αρχαία ελληνική πελασγικού τύπου κjας.

Θες και άλλα;
Σου δίνω και ένα παράδειγμα από τα Λατινικά. Η λατινική λέξη haruspex αρχικά σήμαινε τον οιωνοσκόπο, αυτόν που μάντευε από την πτήση των πτηνών. Η λέξη αυτή προέρχεται από τις αλβανικές λέξεις χαρ που σημαίνει διακρίνω και το σπεs σπιζία που σημαίνει όρνεα. Άρα το haruspex προέρχεται από τα αλβανικά har+spes, που σημαίνει αυτός που διακρίνει τα όρνεα, άρα ο οιωνοσκόπος. Αφού μια αρχαϊκή λατινική λέξη ετυμολογείται μέσω της Αλβανικής, αυτό σημαίνει ότι η Αλβανική είναι τόσο αρχαία γλώσσα όσο η Λατινική ή ότι είναι αρχαιότερη της Λατινικής.

Πάρ' το χαμπάρι και βάλ' το καλά στο μυαλό σου. Η Αλβανική είναι γλώσσα ελληνογενής (οιωνεί ελληνική διάλεκτος), ομιλείτο μαζί με την κυρίως Ελληνική σε όλα τα Βαλκάνια και τη Μικρά Ασία, και τελικά περιορίσθηκε στην Ιλλυρία, εκεί όπου σήμερα κατοικούν οι Αλβανοί.

Πάρε και ένα άλλο παράδειγμα από την Κρήτη. Οι ετεοκρητικές επιγραφές δεν ερμηνεύονται με την ελληνική. Ποια ήταν λοιπόν η λαλιά των Ετεοκρητών; Οι Αιγύπτιοι ονόμαζαν τους Κρήτες που έφερναν κρητικά αγγεία ως δώρα στην Αίγυπτο ως Κεφτιού. Γιατί; Στα Αλβανικά κjέφτι σημαίνει ποτήρι, αγγείο. Επομένως οι Αιγύπτιοι άκουγαν την αλβανική λέξη κjέφτι για τα αγγεία, και ονόμασαν τους Κρήτες που έφερναν τα αγγεία ως Κεφτιού.
Ομοίως και η Κρήτη προέρχεται από το αλβανικό κρέτε ή κρύετε που σημαίνει κεφάλι, άρα Κρήτη = Κεφαλόννησος.

Πάρε και άλλο. Στη Δωδώνη οι ιέρειες ονομάζονταν γραίαι. Οι Έλληνες το δικαιολογούν επειδή λένε ότι οι ιέρειες ήταν γριές. Αλλά αν διαβάσεις τα αρχαία κείμενα θα δεις ότι δεν ήταν γριές, αλλά διαφόρων ηλικιών, και νέες. Άρα τι είναι αυτό το γραίαι; Αυτό είναι παραφθορά του αλβανικού γκρούα που σημαίνει γυναίκα. Οι ιέρειες λοιπόν ονομάζονταν στα Αλβανικά γκρούα (= γυναίκες), και οι αρχαίοι Έλληνες το παρέφθειραν σε γραίαι!!!

Πώς νιώθεις; Θες ηρεμιστικά; Ή μήπως ψυχοθεραπεία; Περαστικά σου!!!

 

Genarxhs Iapetos

ΑΣΤΟ ΕΙΔΑ ΠΟΣΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΕΙΣΑΙ,

ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΛΛΑ,

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΗΧΗΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΗΛΙΘΙΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΟΣ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ
ΒΕΡΕΝΙΚΗ
ΚΕΒΑΛΗ / ΚΕΒΛΗ
ΒΡΥΑ
ΒΑΤΡΑΧΙΣ

ΧΑΜΟΥΤΖΗΔΙΚΑ
ΦΕΡΕΝΙΚΗ
ΚΕΦΑΛΗ
ΦΡΕΑΡ
ΑΦΟΡΘΑΚΟΣ

οπως βλεπεις ναι Στα Μακεδονικα το Φ ειναι Β

οποτε η βεβρη που λες ψαξε μηπως εχει κανα Φ μεσα
οπως φεφρη κατι σε παρακειμενο του φευ (βευ)
ΑΣΧΕΤΕ

ΚΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΗΜΑ ΚΕΙΡΩ
(Κειρωμενος, αυτος που τουσ χισαν τα αρχιδια)
ΚΡΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΗΜΑ ΚΕΙΡΩ
(αυτη που αποσχισθηκε, η σχισμενη/αποκομμενη)

ΚΕΙΡΩ στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ σχιζω
Λεξη ΙΕ
αντιστοιχη του Shear

ΕΙΣΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ,
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ.


ΕΙΣΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΛΛΑ

ΕΙΔΕ ΤΟ DERA ΘΥΡΑ
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΤΟ DERA DOOR
ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΕΡΑΣ.

ετσι εισαι και εσυ,
τυφλωνεσαι απο το παθος σου και τισ ηχητικες συμπτωσεις.

 

δεν θελω Ηρεμιστικα γιατι ξερω με τι εχω να κανω

με 1αν καραγκιζη,

σου απαντησα,

ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ.

ΕΑΝ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ ΤΙΣ 13 ΔΑΚΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ.

ΘΑ ΚΑΤΑΠΙΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ?

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΣΕΝΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ,

ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΓΕΛΑΜΕ,

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΕΙ ΛΕΕΙ ΗΧΗΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ.
ΕΣΥ ΟΜΩ΅ΠΗΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ,

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ,

ΥΓ
ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ?
ουτε απο Αλβανικο εθνικι δεν ακουσα μερικα.

Εισαι αρρωστος.

Εγω θα σε ρωτησω μονο αυτο.
Εξεαση DNA Εκανεσ ποτε?
γεντικουσ χαρτεσ ειδες?

Ειναι τυχαιο το οτι 35% -50% των Αλβανων ειναι απο τον Νοτο δλδ απο την ΕΛλαδα, και δεν μπορει απο την ΑΛβανια να ηρθαν στην Ελλαδα? αλλωσ ομιλουμε πει παρθενογενεσσεως?

 

ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Φίλε παίρνεις ναρκωτικά;
Δεν θα σου απαντήσω σε όλες τις μαλ... που γράφεις, αλλά μόνο σε αυτά:

"Ειναι τυχαιο το οτι 35% -50% των Αλβανων ειναι απο τον Νοτο δλδ απο την ΕΛλαδα, και δεν μπορει απο την ΑΛβανια να ηρθαν στην Ελλαδα? αλλωσ ομιλουμε πει παρθενογενεσσεως?"

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Αυτό δεν σου λέω ρε καραγκιόζη, ότι οι Αλβανοί ήρθαν από την Ελλάδα (πρβλ. τον μύθο περί Ιλλυριού που από Βοιωτία εποίκησε την Αλβανία). Άσχετε, ούτε καταλαβαίνεις τι διαβάζεις, αφού ούτε καν διαβάζεις τι σου γράφουν.

2. ΕΑΝ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ ΤΙΣ 13 ΔΑΚΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ.

ΘΑ ΚΑΤΑΠΙΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Άντε λοιπόν γράψε μου τις δακικές αποικίες στην Αλβανία με βιβλιογραφικές παραπομπές. Και παράθεσέ μου αποσπάσματα από τους ξένους επιστήμονες που υποστηρίζουν τις παπαριές που μου ξεφουρνίζεις τόσες μέρες. Έτσι θα με βουλώσεις. Γιατί δεν στέλνεις μήνυμα στην ιστοσελίδα μου να με ταπώσεις και να δείξεις ότι είμαι ανιστόρητος και ότι εσύ έχεις δίκιο; Απλώς διότι όλα τα κατεβάζεις από το κεφάλι σου. Φαντάζομαι ότι θα είσαι κανένας έγκλειστος στο Δρομοκαείτιο και θα σου έχουν δώσει πρόσβαση στο ίντερνετ.

3. ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ?

Όχι φίλε μου. Τι θα καταλάβουν οι Ισπανοί που δεν γνωρίζουν ούτε αρχαία Ελληνικά ούτε Αλβανικά; Αυτό που θα κάνεις είναι να παραθέσεις την ιστοσελίδα μου με τα βιογραφικά μου, για να δουν ότι έχω βγάλει δυο πανεπιστήμια, ένα στην Ελλάδα και ένα στίς ΗΠΑ, και ότι έχω γράψει 4 υπαρκτά βιβλία (και όχι ανύπαρκτα βιβλία σαν και τα υποτιθέμενα δικά σου), και όποιος έχει αντιρρήσεις, ας μπει στην ιστοσελίδα μου να με κονιορτοποιήσει. Εγώ συνομιλώ με ακαδημαϊκούς όχι με κάτι αποτυχημένους αργόσχολους του ίντερνετ, προφανώς 20 χρονών που αντί να βρουν καμμιά γκόμενα αυνανίζονται διαδικτιακώς. Τι σοβαρός είσαι εσύ που ασχολείσαι με φόρουμ που γράφει κάθε τυχάρπαστος; Έχεις δει κανέναν σοβαρό επιστήμονα να γράφει σε φόρουμς; Φαντάζεσαι τον Cavalli Sforza και τον Renfrew να κάθονται να γράφουν σε φόρουμς; Χαχαχα. Από κει να καταλάβεις την γελοιότητά σου!!! Είσαι σαν και αυτούς τους αργόσχολους που κάθονται στα καφενεία και συζητούν για πολιτική και ποδόσφαιρο. Αυτό είσαι και δεν διαφέρεις σε τίποτα άλλο.
Για πες μας και τομ φόρουμ που γράφεις και σε ποιο νήμα γράφεις καθώς και το nickname σου εκεί να γελάσω λίγο.

Αντί να μου αραδιάζεις μαλ…, μάθε τα βασικά της γλωσσικής έρευνας. Έχουμε το επώνυμο Βόγλης στα ελληνικά. Αυτό είναι αλβανικό από το επίθετο βόγκελ που σημαίνει μικρός. Τα ονόματα αυτά ήρθαν με την κάθοδο των Αρβανιτών στον ελλαδικό χώρο. Αλλά ποια είναι η ετυμολογία του βόγκελ; Στα αρχαία ελληνικά η λέξη ολίγος είχε δίγαμμμα. Ήταν δηλαδή Fολίγος, και με προφορά του διγάμματος ως β, βολίγος. Η Αλβανική πήρε λοιπόν τη λέξη βολίγος, πέταξε την άχρηστη γι' αυτήν κατάληξη -ος, και έτσι η λέξη έγινε βολίγ. Μετά έγινε αντιμετάθεση των λ και γ (όπως π.χ. στις λέξεις φαλακρός, καραφλός, ή όπως με την λέξη μορφή που οι Λατίνοι το μετέτρεψαν σε forma). Έτσι η λέξη βολίγ, έγινε βογίλ. Στη συνέχεια έγινε αναβιβασμός τόνου (ίσως από αιολική επίδραση, όπως το μορφή έγινε στα Λατινικά φόρμα). Έτσι το βογίλ έγινε στα Αλβανικά βόγιλ. Γραψτο τώρα με λατινικούς χαρακτήρες: vogil. Να λοιπόν η τάχα Αλβανική λέξη vogel.
Σιγά μην τα καταλάβουν αυτά οι Αλβανοί.
Αυτό είναι γλωσσολογία. Πάρε λοιπόν τις δακικές παπαριές σου και βάλτες εκεί που ξέρεις. Σου έδωσα εξήγηση πώς βρέθηκαν οι αλβανικές λέξεις στα Ρουμάνικα. Λόγω της εποικίσεως Ιλλυριών επί Τραϊιανού στη Δακία. Οι Δάκες εκλατινίσθηκαν και παράλληλα έλαβαν και πολλά στοιχεία της ιλλυρικής-αλβανικής.

Όσον αφορά στις δακικές ή θρακικές ανοησίες περί της καταγωγής της Αλβανικής γλώσσας, απαντήσεις έχουν δοθεί από βιβλία γλωσσολογίας εδώ και δεκαετίες και αυτές οι θεωρίες έχουν απορριφθεί διεθνώς. Δες το παρακάτω απόσπασμα από βιβλίο γλωωσολογίας που απαντά στην παπαριά ότι η Αλβανική είναι θρακική, επειδή βάζει το άρθρο στο τέλος των λέξεων:

''Κατά τα ειρημένα λοιπόν εξάγεται ότι πάσαι αι Ιαπετικαί γλώσσαι έθετον το Άρθρον εν τέλει των λέξεων. Άρα το φαινόμενον τούτο δεν είναι αποκλειστικόν της Αλβανικής γλώσσης ή της Θρακικής - όπως ισχυρίζονται οι γλωσσολόγοι Airt και Veigand, πιστεύοντας ότι οι Αλβανοί είναι απόγονοι των Θρακών και όχι των Ιλλυριών, διά τον λόγον ότι θέτουν τα άρθρα εις το τέλος των ονομάτων, φαινόμενον τούτο της γλώσσης των Θρακών. Το συμπέρασμα τούτο είναι σφαλερόν διά τους ανωτέρω λόγους, ως και διά τους εξής:
Πρώτον, διότι επαμφοτερίζει, ήτοι δύναται να αντιστραφεί εις το οι Θράκες είναι απόγονοι των Αλβανών, διότι έχουν το άρθρο εις το τέλος των λέξεων.
Δεύτερον, διότι η τοιαύτη ή τοιαύτη θέσις του άρθρου εις το τέλος των ονομάτων, δεν έχει τη δύναμιν να υπαγάγη τον μεν εις τον δε. Απόδειξις:
1) Οι Ρωμούνοι και οι Βούλγαροι θέτουσιν τα άρθρα εις το τέλος των λέξεων, και όμως ούτε οι Βούλγαροι κατάγονται από τους Ρωμούνους ούτε οι Ρωμούνοι από τους Βούλγαρους.
2) Οι Ιταλοί και οι Γάλλοι θέτουσι τα άρθρα προ των ονομάτων, εντούτοις όμως ούτε οι Γάλλοι κατάγονται από τους Ιταλούς ούτε οι Ιταλοί από τους Γάλλους''.

Αυτά λέει η επιστήμη, και γι' αυτό τη θρακική ή τη δακική θεωρία την έχει γράψει στα παλαιά των υποδημάτων της
Αυτό είναι επιστήμη, αλλά πού να καταλάβεις εσύ από επιστήμη. Θέλει αρετή και τόλμη η επιστήμη, και να βάλεις τον κώλο σου και να σπουδάσεις σε πανεπιστήμια, και όχι να διαβάσεις μερικά άρθρα σε τυχάρπασατα φόρουμς και να το παίζεις ψώνιο-επιστήμονας.

Genarxhs Iapetos

thermidava -Germidava
Aiadava
Kumudava -Kumedava
Bataldava
Kelladea
Danedava
Bregedava
Itadeva
Klea Kledeva
Pulpudava
Aedava
Quemedava
Skaidava Ablanovo?

ολα αυτα που γραφεις ειναι 'η Συμπτωσεις, 'η Δανεια 'η ΙΕ.

Η δομη της γλωσσας και μετασχηματιστει απο ΙΕ σε Αλβανικα ακολουθουν Βορειες Γλωσσες και Σατεμ

δλδ δεν ειναι Ιλλυρικα

νοιωστο

Πως ειναι το 100 στα γνησια Αλβανικα?

Βογλης?

Μηπως εχει σχεση απο το Σλαυικο (Θρακικο) Bog?

Δυστχως ακομα λες για το Βαβρην
Ακομα δεν καταλαβες οτι οι νομοι της Γλωσσολογιας δινουν την Μακεδονικη ως Διαλεκτο-Γλωσσα μεσα στην ΕΛληνικη οικογενεια με τους δικους της πνευματισμους (aspirations) οπως το Φ να ειναι Β,

Αυτο ειναι βεβαιως Λογικο εαν δεχθουμε την Tumuli 'η thn Kurgan hypothesis γιατι το Φ ειναι ελαχιστο σε ΠΙΕ αντιθετα απο το β V κατι που δειχνει οτι οι Μακεδονες ειναι πιο κοντα στον Δρομο του Ορειχαλκου απο αρσενικο που χαραξαν οι ΙΕ το 3500 πχ , κατι που αποδεικνυεται απο την Γενετικη τους,
αναμε σα σε ολους τους Ελληνες ειναι κατα 60-85% ΙΕ (αναλογα τον τοπο στον Πατριαρχικο δεικτη Y-DNA
κατι που ενισχυει την αποψη οτι οι ΕΛληνες (Γραιοι) δεν ηταν Μυκηναιοι αλλα οι Μυκηναιοι ηταν μιξη ΕΛληνων με Πελασγους και Μικρασιατες (achi-YAWA = βασιλεις Ιωνων στην Greco-Aryan)
Δεν ειναι τυχαιο βλεπεις το
Anahita = βασιλισσα στην Αρεια γλωσσα
το Ανακας -= Βασιλεας στην Ελληνικη

πως επισης το
αγαμεμνων Ελληνικα Centum Γ
Achamenides Αρεια No C no S X
οταν γινει Αshmenides ειαι Satem S

οπως βλεπεις η γενετικη ακομα και η γλωσσολογια δειχνει την επι μερους ασιατικη καταγωγη των Ελληνων,


γενικα τα ευρηματα Γενετικης στους Μυκηναικους Ταφους δινουν Μ-23 σε ολους τους Βασιλικους Ταφους το οποιο ειναι ΙΕ μικρασιατικης Καταγωγης,
το γονιδιο αυτο χαρακτηριζει Χετταιους Λυδους Αρειους Περσες,

Δυστυχως φιλε και 10 βιβλια να εγραψες εγραψες μπουρδες,
Γιατι με το να λες τι ειπε εκεινος και ι ο αλλος δεν απαντας

σε ξαναρωταω

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΣΥ
ΑΧΑΙΟΙ τι ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΙΕ?
ΤΟ Μ-23 ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟΥ΅ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ΅ΤΑΦΟΥΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ.

εχεις διαβασει ΙΕ γλωσσολογια η ακομα μιλας με συγκριτικη?

ΠΟΙΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΠΛΥΘΗΣΜΟΥΣ?

Sforza διαβασες το βιβλιο του?
Battaglia διαβασες το βιβλιο του?

ακομα μου λες για τον Θωμοπουλο

ακου λοιπον Θωμοπουλο που μετανοιωσα τα 16 Ε που εδωσα
Κοτανα = Παρθενα
διφυτον = φιδι με 2 κεφαλια

θες και αλλα?
αυτα ειναι πελασγικα?

Κοτανα λεξη ΙΕ και σημαινει τσαχπινα χαριτωμενη cute chica ΕΙΝΑΙ ΚΕΛΤΟΓΕΝΗΣ ΛΕΞΗ ΗΛΙΘΙΕ ΟΧΙ ΠΕΛΑΣΓΙΚΗ
διφυτον Λεξη ΙΕ

αντε με τον καραγκιοζη,

και μου λες να γραψω στην ΕΛλαδα,
Εδω φιλε εαν δεν καει η Αθηνα και η ακαδημια της δεν θα δει ο τοπος προκοπη.

ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΡΕΠΟΥΣΗΔΕΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥΣ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΛΛΑΔΕΣ.

δεν ειναι τυχαιο οτι οταν Συζηταω με Ισπανους και Γερμανους και ΣΟυηδους Μαθαινω καλυτερα Αρχαια Ελληνικα παρα με Αθηναιους Φιλολογους.

ΝΟΙΩΣΤΟ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ GRECO-ARYAN

ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ CREOL ΓΛΩΩΣΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ
ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΛΑΣΓΙΚΑ.

Προσπαθεισ να μου πεις τι?
τα δανεια απο την αρχαια που εχει η Αλβανικη σημαινει οτι ειναι Ιλλυρικη?

 

ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Σου είπα να μου στείλεις τις Δακικές αποικίες στην Αλβανία με αρχαίες ή σύγχρονες βιβλιογραφικές παραπομπές, και εσύ μου στέλνεις μια λίστα ονομάτων;

thermidava -Germidava
Aiadava
Kumudava -Kumedava
Bataldava
Kelladea
Danedava
Bregedava
Itadeva
Klea Kledeva
Pulpudava
Aedava
Quemedava
Skaidava Ablanovo?

 

Μου γράφεις:
''δλδ δεν ειναι Ιλλυρικα
νοιωστο
Πως ειναι το 100 στα γνησια Αλβανικα?''

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Γιατί ρε άσχετε, έχεις βρει τη λέξη εκατό στα Ιλλυρικά και ξέρεις ότι είναι γλώσσα centum;

Πώς λέγεται η λέξη εκατό στα Αλβανικά; Λέγεται κιντ και την γράφουν qint. Η φωνολογία αυτού του q είναι ποικίλη από περιοχή σε περιοχή της Αλβανίας, κάτι μεταξύ χειλοϋπερωικού ελληνικού κ και τς. Εγώ δεν μπορώ να το προφέρω καλά, αλλά δεν είναι τς. Μόνο κάποιες βόρειες περιοχές της Αλβανίας λένε τσιντ και χρησιμοποιούν άλλο γράμμα και όχι το q, αλλά cint (Το c προφέρεται ως τς στα Αλβανικά).

Τι είναι όμως αυτό το q στην Αλβανική και ποια η διαφορά του από το κ; Οι Αλβανοί παίρνουν ελληνικές λέξεις που μετά το κ υπάρχει ε και ι και το μεταγράφουν με q, ενώ ελληνικές λέξεις που μετά το κ υπάρχει α και ο το μεταγράφουν ως κ. Ακόμα και εμείς οι Έλληνες προφέρουμε διαφορετικά το κ όταν έπεται ε, και ι, το προφέρουμε σαν να υπάρχει ένα ελαφρύ j, π.χ, καλοκαίρι (kalokjeri).
Το ίδιο ισχύει και με την Αλβανική, μόνο αυτό το q το προφέρουν πολύ παχιά.

Δες παραδείγματα από τον Meyer:
qeli από το ελληνικό κελλί
qendis από το ελληνικό κεντέω
qenos από το ελληνικό κενώνω
qithare από το ελληνικό κιθάρα.

Ομοίως κάνει και με τουρκικές λέξεις που δανείζεται, π.χ, το όνομα Κεμάλ το γράφουν Qemal.

Τι κάνουν όμως με τις ελληνικές λέξεις που η αλβανική δανείζεται και μετά το κ υπάρχει α και ο;

Δες παραδείγματα από τον Meyer:
kalamboq από το ελληνικό καλαμπόκι (Πρόσεξε ότι χρησιμοποιούν q στο τέλος της λέξης που είναι μεταγραφή του κι της λέξης καλαμπόκι).
karavidhe από το ελληνικό καραβίδα.
katadhikas από το ελληνικό καταδικάζω
katafronis από το ελληνικό καταφρονίζω.
katandis από το ελληνικό καταντώ.

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι η αλβανική είναι γλώσσα satem; Χαχαχα. Δεν κόβετε τις μαλ… λέω εγώ. Η γριά η Αλβανέζα ακούει την ελληνική λέξη καλαμπόκι και προφέρει ελαφρά το πρώτο κάπα αλλά βαριά το δεύτερο κ, διότι μετά το δεύτερο κ ακολουθεί ι, έτσι λέει καλαμπόκji ή λίγο πιο βαριά από kj, και οι βόρειοι το αλλάζουν τόσο που το προφέρουν τς, δηλαδή καλαμπότσι. Πες λοιπόν όλους αυτούς που έφτιαξαν τη θεωρία περί σάτεμ, να την βάλουν εκεί που ξέρουν, διότι σε μένα δεν περνάνε τέτοιες μαλ...

Ήδη από το 1912 ο Θωμόπουλος είχε ξεφτιλίσει αυτή τη θεωρία για την Αλβανική. Έγραφε:
"Των γλωσσολόγων τινές ανεύρον μετά πολλού κόπου την εξής δήθεν διαφοράν της Αλβανικής από της ελληνικής: Ότι η Αλβανική τρέπει το κ εις τς, λέγουσα π.χ. τσιντ το εκατόν. Αλλ' εν πρώτοις η τροπή και η προφορά αύτη εισίν ουχί κοιναί εν πάση τη Αλβανία, αλλά περιορίζονται εν μικρά μόνον περιοχή της χώρας, μόνον εν ταις Γεγικαίς χώραις Δίβρη και Πρισρένη και εν τη Τοσκική Τσαμερία, οίον τσίντ αντί κjιντ, τσέν αντί κjεν (κύων), τσίj αντί κjίj και το γενικό τσ' μπεν αντί κjε μπεν; (τι κάνεις, πώς είσαι;) προς ο το Κυπριακόν σι βόλε = τι θέλεις. Οι λοιποί Αλβανοί προφέρουσιν το εκατόν κιντ. Έπειτα τροπή του κ εις τς γίνεται και εν τη σημερινή Ελληνική προ του ε, ι, η, υ εν νήσαις και εν Λοκρίδι γενικώτερον, εν τισι δε λέξεσι τσαμένος αντί καμένος, τσήρος ο κηρίς (ιχθύς), τσιμβούρι από του κίμβιξ, τσουκνιάς (είδος αετού) ο αρχαίος κυκνίας, τσούζω, τσουσμός από το κνήζω, κνησμός. Εγένετο δε και εν τη αρχαία Ελληνική οίον,
αϊκ-ή, αΐσσω, όκκος (οφθαλμός), όσσομαι (βλέπω), άσσα αντί ά κια (εκ του κις, τις), ήκα, συγκρ. ήσσ-ων''.

Βάλε λοιπόν εκεί που ξέρεις τη σάτεμ θεωρία και τις ινδοευρωπαϊκές ανοησίες σου, και βάλε τον κώλο σου κάτω να μάθεις τέλεια αρχαία Ελληνικά με όλες τις διαλέκτους της και μάθε και Αλβανικά και τα συζητάμε.

Αφού δεν σου αρέσει ο Θωμόπουλος, διάβασε Λουκά Μπέλλο ''Αλβανικά ή αι τρεις ζώσαι διάλεκτοι της ελληνικής γλώσσης'' να δεις την ελληνικότητα της Αλβανικής. Γράφει ο Μπέλλος: ''Αλλά η επισταμένη της Αλβανικής διαλέκτου μελέτη και ανάλυσις αποδεικνύει ότι οι Αλβανοί ήσαν οι αρχαιότατοι κάτοικοι της Ιλλυρικής ή Ελληνικής χερσονήσου και ουχί όμαιμοι και αδελφοί απλώς των Ελλήνων, αλλ' αυτή εκείνη μεγαλουργός και ευγενής φυλή, πολλάς δε προ του Ομήρου χιλιετηρίδας. Και ότι μεν η αλβανική υπέρ πάσαν άλλην του ινδοευρωπαικού κλάδου γλώσσαν συγγενεύει προς την Ελληνικήν, απομακρυνόμενη και αυτής της Λατινικής, σαφώς υποδεικνύουσι και αυτοί οι απλοί φθόγγοι του αλφαβήτου. Αλλ' όπως αποδειχθεί επιστημονικώς ότι η Αλβανική εστί το αρχαιότατον και ζων κειμήλιον της ελληνικής γλώσσης, πλην της φθογγολογίας και της ετυμολογίας, δέον να βασανισθώσι και οι τύποι και αι άλλαι γραμματικαί λεπτομέρειαι της διαλέκτου''.

Δεν έχω να νιώσω κάτι.
Εσύ πρέπει να νιώσεις ότι ούτε αυτά που λες για την Αλβανική ούτε αυτά που λες για την ελληνική ισχύουν.
Αυτό που δεν ειχαν καταλάβει τόσο ο Θωμόπουλος όσο και ο Μπέλλος λόγω της εποχής που έγραφαν είναι ότι η Πελασγική (Ελληνική-Αλβανική) είναι η βάση των Ινδοευρωπαϊκών γλωσσών, αφού οι γλωσσικοί τύποι τους προηγούνται των λοιπών ινδοευρωπαικών γλωσσών. Αυτή είναι η δουλειά μου, αλλιώς θα σκάναρα τα βιβλία τους, οπότε θα τελείωνε η υπόθεση. Επομένως όλα αυτά που μου γράφεις είναι ασυνάρτητες ανοησίες.

 

Genarxhs Iapetos

οταν κανεις τον κοπο να ψαξεις τι σου στειλα, θα καταλαβεις,

επισης εαν ο Μαυερ λε ιΕλληνικη την καραβιδα και τοκαλαμποκι. σαν Ελληνικες λεξεις ε τι να πω,

Εγω αλλα διαβασα,

*k
ʷ, *gʷ, *gʷʰ
*k, *g, *g
ʰ
*
, *ǵ, *ǵʰ

ΠΑΡΤΑ ΑΡΡΩΣΤΕ,

το θεμα εχει να κανει με τα Palatoverals στην Αλβανικη γλωσσα μαλακα,
οχι με τις Δανεικες Λεξεις

With Albanian, where it has instances of *d in place of a PIE *
ǵʰ or *ǵ, these must go back to a previous *ð. Likewise *θ goes back to *. It is clearly treated differently from PIE *k, *g and *gʰ, which are reflected as *k or *c (for PIE *k) and as *g or *ɟ (for PIE *g or *gʰ). The developments *k > *c ("q") and *g > *ɟ ("gj") must be a secondary development there, because it happened only before *e, *i, and it must have occured only relatively late, because Latin loanwords are also affected by this:

"civitas" > "qytet"
"caelum" > "qiell"
"canis" > "qen"
"centum" > "qind"
"argentum" > "argjend"
"gallus" > "gjel"
"lex" (plural "leges") > "ligj"

but:

"concilium" > "këshill"
"conventus" > "kuvend"
"corona" > "kurorë"

αντεσταχαπιασουαρρωστε,

οπως καταλαβες η Αλβανικη ειναι η πιο νεαρη γλωσσα στην ΙΕ οικογενεια, αυτο γιατι αναπτυχθηκετο 950-1100 AD, αυτο φαινεται στις Δανεικες Λεξεις κυριως απο ΙταλοΛατινικα και Ελληνικα, ο Λογος ειναι οτι τα Δανεια απο Centum γλωσσες ειναι πολλα ετσι αναγκαζεται μπροστα απο εηκτλναβαζει q 'h j.
αυτο τι σημαινει αραγε Καραγκιοζη?

 

ΣΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΕΙΣΕ,

Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΛΕΤΕ ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ Η ΟΠΟΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΥΓΧΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΣΤΑ ASPIRATIONS,
ΓΙΑΤΙ?
ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡA CENTUM PANNONI BASIN CELTIC (ILLYRIAN) ΕΚΑΤΣΕ ΜΙΑ SATEM POIA ARAGE?
Η Διαφορα του Ελληνικου Ι απο το ΑΛβανικο j ειναι εμφανης,

ΣΕΕ ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Ο ΜΑΝΙΑΚΙΣ?
ΙΣΩΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ.

Νοιωστο Ηλιθιε

Η ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΕΙΝΑ ΓΛΩΣΣΑ ΚΡΕΟΛΗ

ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ SOK
ΔΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΑΠΕΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΟ /h/ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΥΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΧΑΡΙΑΝ, ΓΙΑΤΙ ΓΥΡΙΣΕ ΣΕ ΓΛΩΣΣΕΣ ΠΙΕ? ΕΝΩ ΕΧΕΙ 6 ΠΤΩΣΕΙΣ?
ΤΙ ΤΗΝ ΕΠΕΒΑΛΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΕ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΕ 2 ΓΕΝΗ?
ΕΧΕΙΣΔΙΑΒΑΣΕΙΤΙΠΟΤΑΓΙΑΤΗΝ ARMENIAN HYPOTHESIS?

ΠΑΡΕΑΡΡΩΣΤΕΑΠΟΣΠΑΣΜΑ MOY

Albanian 'gjelbert' ("green") versus German "gelb" (yellow, note that the Albanian word must be a Germanic or otherwise Centum loanword, because the PIE root word *g´hel- would have yielded 'dhel-' in Albanian, which can be indeed still seen in the word 'dhëlper', "fox")


ΒΑΛΕΤΑ @@ ΜΟΥΤΩΡΑΣΤΟΣΤΟΜΑΤΟΥΘΩΜΟΠΟΥΛΟΥ,
εσυκαυμενοψαρακιεισαι.

What this means in the case of Albanian is that whatever language it is descended from must have invariably looked anywhere between somewhat to considerably different from modern-day Albanian - also depending on what time slice we talk about

ΗΛΙΘΙΕ ARNAUT ΤΙΣΗΜΑΙΝΕΙ?

ΔΙΑΒΑΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΙΑΚη, ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΟΙ ΑΡΜΠΕΡΕΣΗΔΕΣ ΚΑΝΑΝ ΧΩΡΙΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ,

ΥΠΑΡΧΟΥΝ 3 ΘΕΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ,

ΙΛΛΥΡΙΚΗ
ΔΑΚΙΚΗ
ΘΡΑΚΙΚΗ,

ΓΙΑΤΙ Η ΔΑΚΙΚΗ ΚΑΙ Η ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΙΣΧΥΡΕΣ?
ΤΟ ΨΑΞΕΣ ΕΣΥ ΠΟΤΕ?
ΑΣΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ?

ΗΛΙΘΙΕ ΑΠΟ ΗΤΑΝ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΝΙΑΚΗ?
ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΡΕΟΛΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΣΟΚ ΜΕΤΑ?

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΡΜΠΕΡΕΣΗΔΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ALTAIC COMPONENT? ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ Β ΑΛΒΑΝΟΙ? και μαλιστα 14%? το μεγαλυτερο στην Ευρωπη. μεγαλυτερο απο την Τουρκια.

ΟΤΑΝ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΨΑΞΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΞΑΝΑΕΛΑ,

ΒΡΕΣ ΤΙΣ 13 ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑ,
ΕΣΤΩ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ.
βιβλιογραφια?
ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ
ΠΟΛΥΒΙΟΣ
PLINY
ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ.

ΦΤΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ?

 

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΗΣΕΣ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΙΒΛΙΟ

Well, what does "Centum" and "Satem" mean, anyways?
Basically it's all about the treatment of three sounds found in Proto-Indo-European (*k´, *g´ and *g´h) and the way the are reflected in the respective IE language. In the Centum languages, these sounds are merged with their respective plain velar counterparts (*k, *g, *gh) whereas in the Satem languages they are reflected as fricative sounds (such as /s/, /z/, /ʃ/ or /θ/).


Regarding Dacian, evidence of it's Satem nature comes from words which include reflexes of the above mentioned sounds in PIE. A good example of this is the deity name 'Zalmoxis'. The element 'zalm-' (thought to mean 'bear hide') is a cognate with Germanic 'helm-' (as in English 'helmet') as well as Lithuanian 'šalmas' (also meaning 'helmet'). The PIE root word is *k´el- (to hide, cover). While we are at it, the Albanian cognate is 'thelm'

ΠΑΛΙΟΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΑΚΟΜΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑΘΩΜΟΠΟΥΛΟ,
ΚΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΛΙΓΟ.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΙΕ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΑΛΛΑ ΦΩΤΑ,

ΟΙ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ Ν ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 600-400 πχ
επισης εχει αναπτυχθει μια θεωρια σε σχεση με /h/ το οποιο εαν φυγουμε απο την ARmenian hypothesis εξηγητε μονον
ΠΡΟΣΕΞΕ ΚΡΕΤΙΝΕ με την ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΛΥΘΗΣΜΟΥ ΑΠΟ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ, ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΣΑΤΡΑΠΕΙΑ ΣΚΥΔΡΑ SKUDRA SKUNDER, ΕΤΣΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΞΗΓΗΤΕ ΚΑΙ Το 14% ALTAIC COMPONENT ΣΤΗΝ Β ΑΛΒΑΝΙΑ

 

ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

''Εδω φιλε εαν δεν καει η Αθηνα και η ακαδημια της δεν θα δει ο τοπος προκοπη.

ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΡΕΠΟΥΣΗΔΕΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥΣ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΛΛΑΔΕΣ.

δεν ειναι τυχαιο οτι οταν Συζηταω με Ισπανους και Γερμανους και ΣΟυηδους Μαθαινω καλυτερα Αρχαια Ελληνικα παρα με Αθηναιους Φιλολογους.''

Χαχαχα, φίλε έχω πεθάνει στα γέλια. Περιμένεις να σε πάρει κανείς στα σοβαρά με τις μαλ... που λες; Κάψε λοιπόν την Ακαδημία Αθηνών. Πού κολλάει η ανθέλληνας αριστερή Ρεπούση με τον ψευτοαρχαιοελληνιστή χριστιανοουφολόγο Λιακόπουλο, και με τον πελασγολογο Θωμόπουλο ή με τον Αρβανίτη Κόλλια. Και όλοι αυτοί τι δουλειά έχουν με την Ακαδημία Αθηνών. Είσαι τρικυμία εν κρανίω. Όσο για τους Ισπανούς και Σουηδούς φιλολόγους ακόμα γελάω. Ας μάθουν να προφέρουν σωστά τα αρχαία και νεά Ελληνικά, και μετά θα με διδάξουν Ελληνική. Γελοίε, ε γελοίε. Ξέρουν καλύτερα αρχαία, μεσαιωνικά και νέα ελληνικά από ό, τι ήξερε ο Χατζιδάκις ή ο Μιστριώτης; Βλάξ!!!

 

 

Genarxhs Iapetos

 ειναι απλο
Ρεπουση λεει Μαλακιες
Λαικοπουλοσ λεει Μαλακιες,
Θωμοπουλος Λεει μαλακιες (ακου Κοτανα πελασγικη λεξη)
Κολλας Λεει Μαλακιες.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΑΣΗ ΕΧΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ,

ΟΠΩΣ Ο ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ,
ΠΟΝΤΙΟΣ= αγαθος ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ=ΠΑΟΚΤΣΗΣ,
ΔΛΔ Η ΑΡΓΚΩ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ?
ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΧΑΜΟΥΤΖΗΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ?
ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ?

ΕΤΣΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΡΕΠΟΥΣΗ ΤΟΝ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ ΤΟΝ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΚΟΛΛΑ

 

ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Επειδή με έπρηξες με τις αναπόδεικτες θεωρίες σου, σου λέω τα εξής:

1. Με ρώτησες πώς λέγεται το 100 στα Αλβανικά. Μήπως ξέρεις πώς λέγεται στα Ιλλυρικά; Όχι. Για την ιλλυρική γνωρίζουμε ελάχιστα πράγματα, επομένως η άποψη ότι η ιλλυρική είναι centum είναι μια χαλαρή υπόθεση. Εσύ μέγα επιστήμονα, που στηρίζεις μια ολόκληρη θεωρία πάνω σε αυτό, για απόδειξε ότι η ιλλυρική είναι centum; Βλάκα, ε βλάκα.

2. Επειδή μας τα έπρηξες με την Αλβανική, η wikipedia γράφει "Other linguists link Albanian with Greek and Armenian, while placing Germanic and Balto-Slavic in another branch of Indo-European". Επομένως τι μου λες, ότι τάχα η Αλβανική σχετίζεται με τη Γερμανική και άλλες βόρειες γλώσσες; Πολλοί τη σχετίζουν με την Ελληνική και την Αρμενική. Ποιοι το λένε αυτό; Οι φίλοι σου οι ινδοευρωπαϊστές γλωσσολόγοι. Πηγές για αυτή την άποψη είναι τα εξής βιβλία: i. Adams, D. Q.: The Oxford Introduction to Proto-Indo-European and the Proto-Indo-European World, ii. Holm, Hans J.: The Distribution of Data in Word Lists and its Impact on the Subgrouping of Languages. In: Christine Preisach, Hans Burkhardt, Lars Schmidt-Thieme, Reinhold Decker (eds.): Data Analysis, Machine Learning, and Applications. Proc. of the 31st Annual Conference of the German Classification Society (GfKl), University of Freiburg, 7--9 March 2007. Springer-Verlag, Heidelberg-Berlin
^ HJholm.de A possible Homeland of the Indo-European Languages And their Migrations in the Light of the Separation Level Recovery (SLRD) Method, iii. "Perfect Phylogenetic Networks: A New Methodology for Reconstructing the Evolutionary History of Natural Languages, pg. 396" (PDF). Archived from the original on 5 November 2010. Retrieved 22 September 2010.

3.
Έχεις κολλήσει με τη δακική θεωρία για την Αλβανική. Σου είπα ότι ο πιο φημισμένος ινδοευρωπαϊστής, ο Mallory, ούτε καν αναφέρει τη δαικική θεωρία. Νιώστω, κανείς σοβαρός επιστήμονας δεν λέει τις μαλ… που λες. Η δακική θεωρία είναι μια άποψη μιας μειοψηφίας επιστημόνων και εσύ θες να την παρουσιάσεις ως την κυρίαρχη. Απορώ αν τα παίρνεις από τη Ρουμανική κυβέρνηση. Εκτός απότον Mallory, ο John Fine στο βιβλίο του "The Early Medieval Balkans: A Critical Survey from the Sixth to the Late Twelfth Century The Early Medieval Balkans" γράφει: "Albanian is often seen as the descendant of Illyrian, although this hypothesis has been challenged by some linguists, who maintain that it derives from Dacian or Thracian". Πράγματι αναφέρει τη δακική θεωρία, αλλά αυτή είναι μια άποψη μερικών γλωσσολογων.

4. Για να δεις τη γραφικότητα των φίλων σου των ινδοευρωπαϊστών γλωσσολόγων, και της θεωρίας centum, satem, ας δούμε την άποψη ορισμένων ότι "Illyrian, Dacian, and Thracian, however, may have formed a subgroup". Πρόκειτα ιγια τη γνωστή ΘρακοΪλλυρική θεωρία. Η wikipedia στο λήμα ThracoIllyrian γράφει: "Thraco-Illyrian refers to a hypothesis that the Thraco-Dacian and Illyrian languages comprise a distinct branch of Indo-European. Others such as I. I. Russu argue that there should have been major similarities between Illyrian and Thracian, and a common linguistic branch (not merely a Sprachbund) is probable."
Ερώτηση προς εσένα: Αφού λοιπόν η Ιλλυρική είναι centum και η Θρακική satem, πώς γεννήθηκε και υποστηρίζεται η Θρακοϊλλυρική θεωρία;
Κοίτα όμως τι γράφει παρακάτω η wikipedia: "It is also of significance that Illyrian languages still have not been classified whether they were centum or satem language, while it is undisputed that Thracian was a satem language by the Classical Period (the satem nature of proto-Thracian is disputed, Olteanu 2002)."
 
Η Ιλλυρική λοιπόν δεν έχει με σιγουριά ταξινομηθεί ως centum ή satem. Βλέπεις λοιπόν ότι είσαι 10.000 κιλά ανόητος και άσχετος;

Αλλά και μόνο το ότι ισχυρίζεσαι ότι οι Μυκηναίοι δεν ήταν Έλληνες, δείχνει τη φαιδρότητά σου και ότι θα πρέπει να κλειστείς στο ψυχιατρείο (αν δεν είσαι ήδη έγκλειστος)
Σου παραθέτω αποσπάσματα από φίλους σου Ινδοευρωπαϊστές που δέχονται τις μαλ... περί έλευσης των Ελλήνων το 2.000 π.Χ.
1. Ο Mallory στο βιβλίο του ''Οι Ινδοευρωπαίοι'' γράφει: ''Η αποδοχή της αποκρυπτογράφησης της γραμμικής Β ως ελληνικής μας οδηγεί στο αναπόδραστο συμπέρασμα ότι οι Έλληνες θα πρέπει να ήταν παρόντες στην Ελλάδα γύρω στο 1300 π.Χ...Υπάρχουν επίσης επαρκείς μαρτυρίες που υποδεικνύουν επιδρομή μιας μυκηναικής πολεμικής αριστοκρατίας στην Κρήτη γύρω στο 1450 π.Χ. και επιτρέπουν στους αρχαιολόγους να υποστηρίζουν ότι ελληνόφωνοι μυκηναίοι επέβαλαν την πολιτική τους εξουσία στους μινωίτες''.

2. Ο Robert Drews στο βιβλίο του ''The Coming of the Greeks" καυτηριάζοντας την άποψη κάποιων ελάχιστων επιστημόνων που και ακόμα και σήμερα υποστηρίζουν ότι οι Έλληνες ήρθαν το 1200 π.Χ. στην Ελλάδα γράφει: "Η τελευταία χρονολογία - 1200 π.Χ. - υποστηρίζεται σήμερα από μια μικρή μειοψηφία επιστημόνων που όλοι τους αμφισβητούν την απόδειξη των Michael Ventris και John Chadwick ότι η γλώσσα στις πινακίδες της Γραμμικής Γραφής Β είναι ελληνική. Για την πλειονότητα όμως των ερευνητών η χρονολόγηση της έλευσης των Ελλήνων είναι αβάσιμη. Ακόμα και πριν την αποκωδικοποίηση της Γραμμικής Β από τον Ventris ήταν δύσκολο να στηριχτεί αυτή η άποψη, γιατί η ελληνική μυθολογία δεν γνωρίζει τίποτα περί μετανάστευσης των Ελλήνων στην Ελλάδα. Η μυθολογία ανακαλεί στη μνήμη την κάθοδο των Δωριέων από τη Δωρίδα στην Πελοπόννησο μετά τον Τρωικό πόλεμο και τη μετανάστευση των Αιολών και των Ιώνων στα παράλια της Μικράς Ασίας την ίδια περίπου εποχή, αλλά ταυτόχρονα επιμένει ότι κατά τους ηρωικούς χρόνους οι Έλληνες κατοικούσαν ήδη στην Ελλάδα. Παρότι δεν είναι σοφό να αναπαρίσταται η ιστορία με βάση τους μύθους, είναι πολύ παρακινδυνευμένο να θεωρείται δεδομένο ένα συμβάν το οποίο οι μεταγενέστεροι δεν θυμούνται καθόλου. Επιπλέον, δεν υπάρχουν αρχαιολογικές μαρτυρίες που να επιβεβαιώνουν τη μετανάστευση των Ελλήνων στην Ελλάδα στις αρχές ή κατά τη διάρκεια του δωδέκατου αιώνα π.Χ. Έτσι λοιπόν η άποψη ότι οι Έλληνες πρωτοήρθαν στην Ελλάδα περίπου το 1200 π.Χ. δεν στηρίζεται ούτε στους μύθους ούτε στα αρχαιολογικά ευρήματα και επίσηε δεν συμβιβάζεται με την άποψη της πλειονότητας των μελετητών της Γραμμικής Β ότι η γλώσσα των πινακίδων είναι ελληνική''.

Τους μόνους που έχω δει να αμφισβητούν την ελληνικότητα της Γραμμικής Β και των Μυκηναίων είναι κάτι πυροβολημένοι Αλβανοί σαν τον φίλο σου τον Ζευς10, που θέλουν να αποδείξουν ότι προ του 1200 στην Ελλάδα ζούσαν Θρακοϊλλυριοί ή ότι οι Αχαιοί μιλούσαν Αλβανικά. Αφού και εσύ υποστηρίζεις τη μη ελληνικότητα των Μυκηναίων, φαίνεται ξεκάθαρα ότι είσαι πρακτοράκι, που εξυπηρετείς αλλότρια εθνικά συμφέροντα.

Genarxhs Iapetos

 Η γενετικη μας δειχνει οτι ΙΕ γονιδια ηταν παροντα μετα το 3500,
Η αρχαιολογια μας δειχνει οτι οι Μυκηναιοι ηρθαν το 1900 πχ περιπου,
αλλα οι Ελληνες (Γραιοι ) ηταν παροντεσ απο 2500 πχ περιπου,

Η γενετικη και η αρχαιολογια και η γλωσσολογια (γραμμικη Β) δειχνει 1 περιεργο,
Υπαρχουν Λεξεισ που δεν συναντωνται στα Ομηρικα αλλα σε αλλες ΙΕ γλωσσες, υπαρχει σχεση με την Μικρα Ασια εντονη οπως το γονιδιο Μ-23 που βρεθηκε στους ταφους (αυτο που οι Ποντιοι που κατηγορεις εχουν κοντα 25% οι Γρεκανοι >10%) ενω Μακεδονια Θεσσαλια ελαχιστο και Αλβανια Ηπειρο περισσοτερο αλλα ουτε το μισο

ΟΙ ΜΥΚΗΝΑΙΟΙ ΗΛΙΘΙΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΛΛΗΝΕΣ,
για παραδειγμα η λεξη αλλογο ειναι ΙΚΚΟΣ οπως το ΠΙΕ eqw πραγμα που σημαινει οτι η Εναλλαγη Q-P δεν Ηταν γνωστη στους Μυκηναιους,
Αντιθετως ηταν στουε Ελληνες ιιπος.

Η ΕΝΑΛΛΑΓΗ Q-P ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΕΙ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΧΩΡΟ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΙΕΝΔΟΕΥΡΩΑΠΑΙΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ.και σε 2 οικογενεις
ΚΕΛΤΙΚΗ (ΓΑΛΑΤΙΤΙΚΗ PICTIS BRIGANDI CELTIBERIAN)
ΕΛΛΗΝΙΚΗ (ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΜΥΚΗΝΑΙΚΗΣ)

ΞΕΡΕΙ΅ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙΣ?

ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗ.
ΕΠΕΙΔΗ Ο ΠΑΠΠΑΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ Η ΓΗ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ.
Ο ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΕΙ.

ΑΥΤΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ.

ΔΕΝ ΨΑΧΝΕΣΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΛΕΩ ('η το ξερεις)
ΑΠΛΑ ΜΕ ΠΕΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΠΑΠΠΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΓΗ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ.

ΝΟΜΙΖΩ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΑΝ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΑΓΥΡΙΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΑΠΟ ΣΕΝΑ.

ΕΣΥ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΠΑΠΠΑΣ (ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ MALLORY) ΕΙΠΕ Η ΓΗ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΔΕΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΩ,

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΒΡΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΩ, ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ
ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΝΙΑΚΙΣ. ΠΡΙΝ ΜΕ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ.

 

ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Βλάκα, ηλίθιε, άσχετε!!!
Γράφεις:
''ΟΙ ΜΥΚΗΝΑΙΟΙ ΗΛΙΘΙΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΛΛΗΝΕΣ,
για παραδειγμα η λεξη αλλογο ειναι ΙΚΚΟΣ οπως το ΠΙΕ eqw πραγμα που σημαινει οτι η Εναλλαγη Q-P δεν Ηταν γνωστη στους Μυκηναιους,
Αντιθετως ηταν στουε Ελληνες ιιπος.΄΄

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Καραγκιόζη, άσχετε. Πού διαβάζεις αυτές τις μαλ…; Στα φόρουμς; Τα φόρουμς βλάπτουν σοβαρά την υγεία!!!
Ούτε ξέρεις γιατί μιλάς. Αφού λοιπόν αρέσκεσαι στις ινδοευρωπαϊκές μπούρδες, θα σου απαντήσω με τη γλώσσα των ινδοευρωπαϊστών. Λες για το μυκηναϊκό ίκκος και το αρχαιοελληνικό ίππος.
Ας δούμε τι λέει η γλωσσολογία: ''Οι κυριότερες φωνολογικές μεταβολές που διακρίνουν την Πρωτοελληνική από την Πρωτοϊνδοευρωπαική είναι κυρίως οι εξής: Ο άηχος χυλοϋπερωικός φθόγγος k(w) αντιπροσωπεύεται ως p (π) προ των φωνηέντων a και o, ως t (τ) προ των e, i και ως k (κ) προ ή μετά του u. Στη Μυκηναϊκή Ελληνική έχουμε παραδείγματα διατηρήσεως των χειλοϋπερωικών φθόγγων. Στην Λατινική οι χειλοϋπερωικοί φθόγγοι έχουν διατηρηθεί προ των a, e, o και i (qua, que, quo, quis), ενώ προ του u και προ των συμφώνων ετράπησαν σε απλούς υπερωικούς (cuius < *kwuis). Παραδείγματα: *sekw- > έπ-ομαι, μυκ. e-qe-ta, λατ. sequ-or
Η Μυκηναϊκή Ελληνική αποτελεί την α' ιστορική περίοδο της ελληνικής γλώσσας. Είναι η αρχαικότερη μορφή της. Μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά αρχαικά στοιχεία της Μυκηναϊκής διαλέκτου είναι:
i) Η διατήρηση των χειλουπερωικών φθόγγων: qe = τε
ii) Η διατήρηση του F: wa-tu = Fάστυ, wa-na-ka = Fάναξ
iii) Η διατήρηση της οργανικής πτώσεως -pi (-φι): te-u-ke-pi
iv) Η διατήρηση της γενικής ενικού σε -οιο: te-o-jo = θεοίο
v) Η διατήρηση του παλαιού τύπου τοπικής (-ει) ως δοτικής: po-de = po-dei = ποδεί.''

Δηλαδή κατ' εσέ άσχετε, επειδή η μυκηναϊκή έχει αρχαϊκούς τύπους, δεν είναι ελληνική!!!

Συνεχίζει η επιστήμη της γλωσσολογίας. Σου μεταφέρω την ανάλυση της μυκηναϊκής γλώσσας από επίσημα  γλωσσολογικά βιβλία και όχι από τις αρρωστημένες μαλ… που διαβάζεις στα φόρουμς. Αφού αναλύει όλα τα δεδομένα που δείχνουν την ελληνικότητα της Γραμμικής Β, γράφει και για τα χειλοϋπερωικά: ''Οι χειλοϋπερωικοί φθόγγοι kw, gw, gwh δηλώνονται με το συλλαβόγραμμα q. Η δήλωση των φθόγγων αυτών αποτελεί σημαντικό αρχαϊσμό της γραμμικής γραφής Β:
qe = τε, qe-ro-me-no = τελόμενος/πελόμενος,
qo-u-qo-ta = βουβότας, e-qe-ta = επέτας''.

Ε, και; Αυτό σημαίνει ότι οι Μυκηναίοι δεν ήταν Έλληνες; Και δεν το πρόσεξαν όλοι οι γλωσσολόγοι, οι οποίοι και αναφέρουν το γλωσσικό αυτό φαινόμενο με τα χειλοϋπερωικά, και το πρόσεξες εσύ, και μάλιστα  έβγαλες και το συμπέρασμα ότι οι Μυκηναίοι ήταν προέλληνες; Χαχαχα, πόσα κιλά ανόητος είσαι!!!

Ακόμα και ο φανατικότερος οπαδός της μη ελληνικότητας των Μυκηναίων κσαι οπαδός της θρακοϊλλυρικής θεωρίας, ο Βούλγαρος γλωσσολόγος Vladimir Georgiev, μετά την αποκρυπτογράφηση της Γραμμικής Β παραδέχτηκε ότι οι θεωρίες του ήταν λάθος και ότι τελικά οι Μυκηναίοι ήταν Έλληνες, και έρχεσαι εσύ μετά από 40 χρόνια να μας πεις ότι οι Μυκηναίοι ήταν προέλληνες και ότι οι Έλληνες μάθαμε την Αργοναυτική εκστρατεία και τα Τρωικά μέσα από μεταφράσεις; Ανθελληνικό σκουπίδι. Είσαι χειρότερους από τους Αλβανούς πράκτορες του διαδυκτίου!!! Αποκαλύφθηκε ο ρόλος σου!!!
Για να γυρίσω στον Georgiev, αυτός το 1957 υποστήριξε ότι ακόμα και η Γραμμική Α ήταν ελληνική. Αυτό το υποστήριξε στο βιβλίο του La Position du dialecte Cretois des inscriptions en Lineaire A'' (Η τάση της κρητικής διαλέκτου των πινακίδων της Γραμμικής Α, Έκδοσις της Ακαδημίας των Επιστημών της Βουλγαρίας, Σόφια 1957). Διάβασε το βιβλίο του πρώτα, για να μην αυνανίζεσαι ιντερνετικώς.

Δεν τίθεται λοιπόν θέμα μη Ελληνικότητας των Μηκηναίων, αλλά θέμα Ελληνικότητας των Μινωιτών. Σε παραπέμπω και στο ενδιαφέρον σύγγραμμα του Μηνά Τσικριτσή ''Γραμμική Α. Συμβολή στην κατανόηση της αιγαιακής γραφής'', στο οποίο υποστηρίζει την ελληνικότητα της Γραμμικής Α. Και φυσικά για την Μυκηναϊκή γλώσσα σε παραπέμπω στα βιβλία του καθηγητή φιλολογίας πανεπιστημίου Αθηνών, Προμπονά, αυθεντία στη μυκηναϊκή φιλολογία.

Η επιστήμη δεν γράφεται με παπαριές και threads τυχάρπαστων φόρουμς, όπου ο κάθε καραάσχετος πετάει τη μαλ… του. Η επιστήμη γίνεται με ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια, με δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και με διδακτορικές διατριβές. Εσύ τίποτα από αυτά δεν έχεις κάνει, απλώς είσαι ένα ψώνιο που το παίζει αυτοδίδακτος γενετιστής και γλωσσολόγος.
Για πες μου έναν σύγχρονο σοβαρό γλωσσολόγο ή αρχαιολόγο που να λέει αυτές τις παπαριές που λες ότι οι Μυκηναίοι είναι προέλληνες;

ΥΓ. Και μια τελευταία παπαριά που έγραψες: ''Η γενετικη μας δειχνει οτι ΙΕ γονιδια ηταν παροντα μετα το 3500''. Χαχαχα, ποια ινδοευρωπαϊκά γονίδια, βρε ανόητε; Δυστυχώς τα λένε και μερικοί αρχαιολογοι και γενετιστές αυτά!!! Μια γλωσσική θεωρία είναι ο Ινδοευρωπαϊσμός, μην τον ανάγουμε και σε γενετική. Δηλαδή, οι Ινδοευρωπαίοι το 5.000 π.Χ. πηδιόντουσαν μεταξύ τους, Έλληνες, Ιλλυριοί, Γερμανοί, Ινδοί κ.λπ. και είχαν κοινά γονίδια και μετά χωρίστηκαν; Σενάρια επιστημονικής φαντασίας που ούτε ένα μικρό παιδί δεν τα πιστεύει. Δεν βλέπεις τι έγινε στον μεσαίωνα στη Βαλκανική; Ολόκληροι πληθυσμοί έχασαν την ελληνική λαλιά τους και μιλούσαν Σλαβικά, χωρίς να είναι Σλάβοι (Σλαβομάκεδόνες και νότιοι Βούλγαροι). Πολλοί Έλληνες έχασαν την ελληνική λαλιά τους και μάθαν την Αλβανική, χωρίς να έχουν αλβανικό DNA (Τόσκηδες). Ολόκληροι ελληνικοί πληθυσμοί εκλατινίσθηκαν, οι γνωστοί μας Βλάχοι. Ολόκληροι μικρασιατικοί πληθυσμοί εκτουρκίσθηκαν χωρίς να είναι μογγόλοι. Και εσύ μου μιλάς για ινδοευρωπαϊκά γονίδια; Ή μου μιλάς για ξεχωριστό Ελληνικό DNA ή Θρακικό DNA, και ότι οι Έλληνες, οι Θράκες και άλλοι λαοί ζούσαν επί χιλιετίες μαζί και κάποτε χωρίστηκαν και ήρθαν ως ξεχωριστοί λαοί στα Βαλκάνια; Και αν και ζούσαν επί χιλιετίες στον ίδιο τόπο πώς οι διάφοροι ινδοευρωπαϊκοί λαοί δεν αλληλοεπηρεάστηκαν φυλετικά και γλωσσικά; Γιατί οι Έλληνες κατεβαίνοντας στην Ελλάδα δεν είχαν ιλλυρικά ή θρακικά ή σανσκριτικά στοιχεία στη γλώσσα τους; Όλα αυτά είναι ανοησίες, ιστορίες που ούτε μικρά παιδιά δεν μπορούν να πιστέψουν. Σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Ο ινδοευρωπαϊσμός είναι μια μορφή θρησκείας. Σε λίγο θα ανακαλύψετε και το DNA του Γιαχβέ της Βίβλου...

 

Genarxhs Iapetos

ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ,

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ,

ΒΛΕΠΩ ΕΨΑΞΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΛΟΥΠΕΡΩΕΙΚΑ,

ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΙΔΕΣ ΔΙΑΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΕΛΤΟΓΕΝΕΙΣ,

ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΗΛΙΘΙΕ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΥΤΩΝ?
ΔΛΔ ΠΟΙΟ ΙΕ ΕΙΧΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΕΙΛΟΥΠΕΡΩΙΚΑ?

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΜΠΟΝΟ ΣΤΑ ΙΤΑΛΟΚΕΛΤΙΚΑ?

ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΛΕΟΝ
ΑΥΤΟ ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ,
ΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ,

ΟΤΑΝ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ VATIN VUCOCAR COTOFENI
ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ
ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ R1b ΚΑΙ ΙΚΚΟΣ ΟΛΩΣ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΜΕ ΑΡΠΑΞΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ,

ΚΡΕΤΙΝΕ ΠΟΙΟΙ ΙΕ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΧΕΙΛΟΥΠΕΡΩΙΚΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ?


ΔΕΣ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ,

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΑΙΟΙ (ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΕΙΠΑ ΜΑΛΑΚΑ ΟΧΙΘΡΑΚΟ_ΙΛΛΥΡΙΚΗ) ΕΙΧΑΝ P OI MYKHNAIOI EIXAN K ΓΙΑΤΙ?
ΜΗΠΩΣ ΓΛΩΣΣΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΔΕΣΗ?
ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ Η ΣΥΝΔΕΣΗ GRECO_ARYAN ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΙΚΚΟΣ?

ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗ ΑΣΧΕΤΕ.
ΣΤ ΙΤΑΛΟΚΕΛΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΥΚΗΝΑΙΚΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΛΟΓΩ ΜΙΞΗΣ ΜΕ ΠΛΥΘΗΣΜΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΥ ΕΛΕΓΕΣ ΑΣΙΑΤΕΣ. ΑΡΜΕΝΟΓΥΦΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ.

ΣΤΑ ΙΤΑΛΟΚΕΛΤΙΚΑ ΛΟΓΩ ΕΤΡΟΥΣΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΥΚΗΝΑΙΚΑ ΛΟΓΩ ΠΕΛΑΣΓΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΟΣ ΛΑΟΣ.

ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΜΑΛΑΚΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ,

ΨΑΞΕ ΤΑ ΧΕΙΛΟΥΠΕΡΩΙΚΑ ΣΤΙΣ ANATOLIAN ΓΛΩΣΣΕΣ,
ΨΑΞΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ LILIGI ΛΕΛΛΕΚΕΣ ΣΤΑ ΠΕΛΑΣΓΙΚΑ.

ΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΣ,

ΠΑΠΠΑΓΑΛΕ.
ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ.

ΜΑΛΑΚΑ, ΕΙΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΥΚΗΝΑΙΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΣΥ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ<

ΕΙΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΒΕΒΗΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΤΟΝ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ Φ->Β ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ,

ΠΑΠΠΑΓΑΛΕ,
ΕΚΑΤΣΕΣ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕΣ ΤΟ *qw ΑΠΟ ΤΑ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΚΑ,
ΑΛΛΑ ΕΙΔΕΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΙΣΟ,


ΨΑΞΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΤΟ qw= K και απο που το qw = Π

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑ ΠΑΠΠΑΓΑΛΕ<

ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ,

ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΛΑ ΑΡΧΙΣΕΣ ΜΕ ΣΩΣΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ.

 και για να τελειωνει η Ιστορια,

οπως ειδες,

Η Κρητη ειναι απο το Ελληνικο Κειρω,
Η αφροδιτη απο το Ελληνικη Αφρος και το Δι δλδ θεα.
οι μαλακιεσ των Αλβανων που ασπαζεσε για τοπονυμια ονοματακτλ ειναι παραπλανηση και συμπτωση,

κτλ κτλ
Εδω αλλον πρεπει να ριξουν για παραπληροφορηση,

Οι μυκηναιοι ανηκουν γενετικα και γλωσσικα και εν μερει πολιτιστικα σε αυτουσ που εσυ ονομαζεισ Ασιατες,
μονο 1 μερος τουσ ανηκει στην Ευρωπη, πολιτισμικο αρχαιολογικο και εχει σχεση με την εισοδο του Μπρουντζου απο αρσενικο στην Ευρωπη,

Αντιθετως οι Ελληνες Ηπειρωτες Θετταλοι Μακεδονες ειναι γενετικα γλωσσικα και πολιτιστικα μιξη του πολιτισμου του ορειχαλκου και του πολιτισμου της Vinca.

Η ΙΕ θεωρια ακομα και ελειπης δεν ειναι Θρησκεια, αλλα επιστημη που εχει αποδειχτει αρχαιολογικα, γενετικα και γλωσσικα, δλδ ομαιμον ομογλωττον ομοθρησκον.

οσο για τους ξενους, σε συζητηση με Γερμανο ευχαριστηθηκα αρχαια και σχεση με ΙΕ, ενω απο δικους μας μονο παραπληροφορηση,

Για τους Αλβανους,
εχουν Altaic component 14% το μεγαλυτερο στην ευρωπη, μεγαλυτερο απο τους ουγγρουσ και τους φιλανδους, δλδ πολυ turkic 'η turkish,
αντιθετως οι Ελληνες εχουν απο τα μικροτερα, σχεδον 0% που σημαινει οτι οι Αρβανιτες ισως εχουν μονο γλωσσικη συγγενεια με Shqiptarηδες,
δυστυχως δεν βρηκα ακομα καλη γενετικη αναλυση των αρβανιτων, αλλα βρηκα των αρμπερεσηδων που δειχνει οτι ειναι περισσοτερο Ιταλλοι, μετα Ελληνες και μετα Β Βαλκανιοι.

ΟΣΟ για την αλβανικη γλωωσσα,
1. εχει στοιχεια Ν βαλακινικα που σημαινει οτι ηταν κοντα στον χωρο 1000-2000 χρονια,
2, εχει πολλα στοιχεια αρομανικα, που σημαινει οτι ηταν κατω απο ρωμαικη δλδ δεν ειναι Σλαυογενης,
3. εχει παθει σοκ δλδ δεν ειναι ο εαυτος οπως ηταν επερεπε να εξελιχθει απο ΠΙΕ,
3, η συνδεση της με ρουμανικα μας οδηγαι σε 2 πιθανα,
'η οι Αλβανοι πηγαν ρουμανια, 'η οι ρουμανοι πηγαν Αλβανια,
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ 2ο που συμπιμπτει με χρονικα με την Αλβανοπολη του πτολεμαιου, τον Μαξιμο της Μοεσιας, και την ανακαλυψη των Albocense,

4. Ιστορικα σαν γλωωσα γινεται γνωστη την εποχη του μανιακη στρατηγου,
οι αρμπερσηδες της χωρας ειναι ενδεικτικη ιστορικη αποδειξη, που σημαινει οτι πηρε μορφη μεσα απο οργανωμενο στρατο, μαλιστα πολυπληθη, και μερος της ισωσ ειναι μεταφερομενο, δλδ γλωσσα κρεολη που δημιουργηθηκε απο μιξη πλυθησμων για να καλυψει αναγκες, ,
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΜΑΝΙΑΚΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΟΝΥΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.

ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΑΛΛΑ,
ΑΥΤΑ ΣΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΕΣΥ ΕΡΕΥΝΑ,
ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΠΑΛΑΜΒΑνΕΙΣ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΟΠΩ΅ΤΟ ΚΡΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΛΕΞΗ.

 

ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Από όλα θα σχολιάσω μόνο τις αντιεπιστημονικές σου ετυμολογίες για τα ονόματα Κρήτη και Αφροδίτη. Θα σχολιάσω επίσης τη ψευδοετυμολογία σου ότι ο Ελληνοπελασγός Κάδμος ήταν ανατολίτης και ετυμολογείται τάχα από το αραβικό καδίμ!!! Σε πείραξε που συσχέτισα το όνομα Κρήτη με το αλβανικό κρέτε, κρύετε που σημαίνει κεφαλή (Κρήτη = Κεφαλόννησος), και μου πετάς μια ανυπόστατη ετυμολογία ότι τάχα το όνομα Κρήτη προέρχεται από το ελληνικό κείρω. Αφού λοπιόν πιστεύεις στους ινδοευρωπαϊστές γλωσσολόγους μάθε ότι το όνομα Κρήτη θεωρείται προελληνικό και προϊνδοευρωπαίκό και άρα ανετυμολόγητο. Εσύ βρήκες και ετυμολογία! Αλλά αν το Κρήτη προήλθε από το κείρω, πού βρέθηκε το τ στη λέξη Κρήτη; Ό, τι να’ ναι είσαι φίλε. Αιτιολογείς αυτή την άποψή σου λέγοντας ότι κείρω σημαίνει σχίζω, άρα Κρήτη σημαίνει σχιστή νήσος. Αλλά αυτό θα δικαιολογείτο μόνο για τη Σχερία. Το νησί αρχικά ονομαζόταν Σχερία και μετά Κέρκυρα. Το Σχερία και Κέρκυρα είναι συνώνυμα. Το Σχερία σχετίζεται με το αλβανικό σκjερ που σημαίνει σχίζω, κόπτω. Έτσι η Σχερία υποδηλοί ότι η νήσος φαίνεται ως σχισμή της ηπείρου. Στα Αλβανικά σκέρρεα σημαίνει σχισμή. Και το Κέρκυρα; Για ετυμολόγησέ μου το Κέρκυρα; Στα Αλβανικά υπάρχει κερτσίj το οποίο σημαίνει τέμνω. Η μετοχή του κερτσίj είναι κέρτσουρε που σημαίνει αποκοπείς.

Άρα έχουμε    Σχερία > Αλβ. σκέρρεα

                    Κέρκυρα > Αλβ. Κέρτσουρε

Και τώρα θα πεις, ηχητική σύμπτωση!!! Ναι, ναι, ηχητική σύμπτωση το Σχερία, σύμπτωση το Κέρκυρα, σύμπτωση η μακεδονική λέξη καρπέα (= όρχηση) από το αλβανικό καρτσέj (= χορεύω). Σύμπτωση το αρχαίο Κυπριακό αγαθός (= σιωπά) από τα αλβανικά ας γjα θος (= σιωπά). Σύμπτωση το Ιθάκη από το αλβανικό ιθάκ που σημαίνει οπίσθιος (με την έννοια ότι η Ιθάκη κείται όπισθεν της Κεφαλλονιάς). Σύμπτωση ότι η μακεδονική λέξη σάρισα (= δόρυ) σχετίζεται με το αλβανικό σαρτόj (= τραυματίζω με ξίφος) ή με το σάρρεα (= πριόνι). Σύμπτωση ότι το μακεδονικό ρύμη (= στενωπός) σχετίζεται με το αλβανικό ρύμε (εισερχόμενος). Σύμπτωση ότι το λακωνικό όνομα Κασσάνδρα που αποτελεί μετάφραση του αρχαίου ελληνικού Αλεξάνδρα σχετίζεται με το αλβανικό κjας (= αλέξω, απομακρύνω). Δηλαδή αλβανικό κjas+ άνδρα = Κασσάνδρα (= αυτή που αποκρούει τους άνδρες). Σύμπτωση ότι η λατινική λέξη haruspex (οιωνοσκόπος) προέρχεται από από τις αλβανικές λέξεις χαρ που σημαίνει διακρίνω και το σπεs σπιζία που σημαίνει όρνεα. Άρα το haruspex προέρχεται από τα αλβανικά har+spes, που σημαίνει αυτός που διακρίνει τα όρνεα, άρα ο οιωνοσκόπος. Σύμπτωση ότι οι Αιγύπτιοι ονόμαζαν τους Κρήτες που έφερναν κρητικά αγγεία ως δώρα στην Αίγυπτο ως Κεφτιού. Γιατί; Στα Αλβανικά κjέφτι σημαίνει ποτήρι, αγγείο. Επομένως οι Αιγύπτιοι άκουγαν την αλβανική λέξη κjέφτι για τα αγγεία, και ονόμασαν τους Κρήτες που έφερναν τα αγγεία ως Κεφτιού.

Σύμπτωση και άλλα 100 παραδείγματα που μπορώ να σου παρουσιάσω. Συμπτώσεις συμβαίνουν σε μια ή δυο λέξεις. Όταν αυτό συμβαίνει σε πλήθος λέξεων παύει να είναι σύμπτωση. Απλώς όπως στη νέα Ελλάδα υπάρχουν πάρα πολλά Αλβανικά τοπωνύμια λόγω της καθόδου των Αρβανιτών στην Ελλάδα (π.χ. Κρυεκούκι = κόκκινη κεφαλή), έτσι και στην αρχαιότητα υπήρχαν πάρα πολλά Αλβανικά τοπωνύμια, αφού Αλβανόφωνοι Έλληνες κατοικούσαν εδώ από τα προϊστορικά χρόνια. Και όπως οι νεοέλληνες επανελληνίζουν τα Αλβανικά τοπωνύμια, έτσι και οι αρχαίοι Έλληνες επανελληνίζουν τα Αλβανικά. Π.χ. την Κέρκυρα την εξελλήνισαν σε Δρεπάνη από το δρέπανον διά το δρεπανοειδές σχήμα της νήσου. Αλλά, όπως και εμείς οι νεοέλληνες προτιμάμε τις παλιές ονομασίες και θα συνεχίσουμε να λέμε Κρυεκούκι ή Μαρούσι κ.λπ., έτσι και οι αρχαίοι Έλληνες διατήρησαν το Κέρκυρα.

Και τώρα θα μου πεις ότι αυτά που σου γράφω ούτε οι πιο φανατικοί Αλβανοί δεν τα λένε. Ασφαλώς, διότι πιο μαλ... από τους Αλβανούς δεν υπάρχουν. Αν αποδεχτούν αυτά που λέω, τότε πρέπει να παραδεχτούν ότι είναι ελληνικό φύλο, αλλά κάτι τέτοιο τους πονάει. Το μόνο που ενδιαφέρονται είναι να αποδείξουν το αναπόδεικτο, ότι τάχα οι αρχαίοι Ηπειρώτες ήταν Ιλλυριοί και μιλούσαν Αλβανικά, όταν το θέμα έχει λήξει επιστημονικά και όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου αποδέχονται ότι οι Ηπειρώτες ήταν Δωριείς και ομιλούσαν μια ελληνική διάλεκτο.

Και για να επιστρέψουμε στο θέμα της ετυμολογίας της Κρήτης. Το όνομα Κρήτη σύμφωνα με τους κανόνες της Γραμμικής Β θα ήταν κε-ρε-τε. Άρα αυτό το μυκηναϊκό κερετε σχετίζεται με το αλβανικό κρέτε ή κρυέτε, ομόρριζο με το οποίο είναι και το αρχαιοελληνικό κάρα.

Λίγα λόγια για το όνομα Αφροδίτη. Το όνομα Αφροδίτη δεν θεωρείται ελληνικό, αλλά ανατολίτικο που πέρασε στην Κύπρο και από κει στην Ελλάδα. Όση λοιπόν αξία έχει η ετυμολογία των Αλβανών ότι η Αφροδίτη προέρχεται από τα αλβανικά afer (πλησίον) και dita (= ημέρα), άλλο τόση αξία έχει και η παρετυμολογία των Ελλήνων ότι η Αφροδίτη προέρχεται από το αφρός και δύω, επειδή αναδύθηκε από τους αφρούς!!! Σχολιάζω και τα δύο. Το αλβανικό afer προέρχεται από το ελληνικό ομηρικό αφάρ. Από το ελληνινοπελασγικό αφάρ/afer προέρχεται και το αγγλικό far. Το α στο αφαρ/afer είναι το στερητικό α. ΄Άρα afer σημαίνει όχι μακρυά. Βγάζοντας το στερητικό α, μένει far, που πέρασε στους Άγγλους και σημαίνει μακριά. Το αλβανικό dita προέρχεται από το αρχαιοκρητικό δία που σήμαινε ημέρα. Άρα η Αφροδίτη θα μπορούσε να προέρχεται από τα ελληνικά αφάρ και δία. Αλλά φυσικά δεν ισχύει αυτή η ετυμολογία. Τώρα ας δούμε την παρετυμολογία των Ελλήνων. Αφροδίτη προέρχεται τάχα από τα αφρός και δύω. Αλλά το δύω σημαίνει βυθίζω, όχι αναδύομαι!!! Αν η Αφροδόιτη είχε αυτή την έννοια, τότε θα έπρεοε να ονομαζόταν Αφροαναδίτη!!! Αλλά αυτά είναι μικρές λεπτομέρειες για τους Έλληνες. Εσύ σπας ρέστα!!! Προτείνεις νέα ετυμολογία. Θεωρείς ότι η Αφροδίτη είναι κρεολή λέξη από το ελληνικό αφρός και το υποτιθέμενο (ανύπαρκτο) πελασγικό δι που σημαίνει τάχα θεός. Άρα Αφροδίτη σημαίνει θεά των αφρών!!! Ό, τι να’ ναι!!! Και το τη στο δίτη από πού προήλθε;

Αφού λοιπόν λέτε ότι η Αφροδίτη είναι η αναδυόμενη από τους αφρούς, γιατί δεν ετυμολογείται ομοίως και τη θεά μας την Αθηνά; Τα Αλβανάκια ετυμολογούν το Αθηνά από τα Αλβανικά «ε θάνα» που σημαίνει λόγος, με την έννοια ότι η Αθηνά είναι η θεά της σοφίας. Το όνομα όμως Αθηνά δεν έχει σχέση με τα Αλβανικά. Κάποιοι Ελληνάρες ετυμολογούσαν παλιά το όνομα Αθηνά από το στερητικό α και το ρήμα θάω, με την έννοια ότι η Αθηνά είναι η μη θηλάσασα γάλα. Αλλά αυτά είναι παρετυμολογίες και κανένας δεν τους πήρε στα σοβαρά. Η κύρια ιδιότητα της θεάς Αθηνάς είναι η σοφία και εκεί πρέπει να αναζητήσουμε την ετυμολογία. Οι γκα-γκα ινδοευρωπαϊστές γλωσσολόγοι μάς λένε ότι το όνομα Αθηνά είναι προελληνικό, δηλαδή ότι η Αθηνά μας δεν είναι Ελληνίδα!!! Ας δουν λοιπόν οι ινδοευρωπαϊστές πόσο ελληνίδα  ήταν η Αθηνά. Το όνομα Αθηνά το ετυμολογώ από το δήνος που σημαίνει βουλή, σκέψη. Ο Ησύχιος μας διασώζει τη λέξη αδηνής που σημαίνει άπειρος, αμαθής. Αλλά σε αυτή τη λέξη του Ησυχίου το α είναι στερητικό. Στη λέξη Αθηνά το α είναι επιτατικό, δηλαδή αδηνής σημαίνει ο πεπειραμένος, ο γνώστης. Και πώς δικαιλογείται το θ της Αθηνάς. Γιατι η Αθηνά δεν ονομαζόταν Αδηνά; Διότι στα ελληνικά γίνεται εναλλαγή του δ καιν θ. Έτσι το αδηνής έγινε αθηνής, από όπου προήλθε και το όνομα Αθηνά, που σημαίνει η άγαν δηναία, η πολύβουλος, ή έχουσα φρόνηση. Η λέξη δήνος προέρχεται από το αρχαιοελληνικό ρήμα δήω, δάω που σημαίνει διδάσκω. Επομένως το όνομα Αθηνα σχετίζεται με την κύρια ιδιότητα της θεάς μας που είναι η σοφία. Αυτό δίνει το οριστικό τέλος στη θεωρία των προελληνικών τάχα λέξεων στην Ελληνική.

 Οι Αλβανοί ως καραμπουμπούνες δεν σκέφτηκαν ποτέ ποια είναι η ετυμολογία του ονόματος Παλλάς ούτε τι σημαίνει Αθηνά τριτογένεια. Οι Ελληνάρες μας ετυμολογούν το όνομα Παλλάς εκ του πάλλω, με την έννοια ότι η Αθηνά πάλλει τα δόρατα!!! Αλλά αυτή είναι ετυμολογία για μικρά παιδιά. Το παλλάς λοιπόν σχετίζεται με το αλβανικό πάλσεα που σημαίνει μυελός, εγκέφαλος. Να λοιπόν τι σημαίνει Αθηνά Παλλάδα. Η θεά που βγήκε από το κεφάλι του Δία, και το επίθετο παλλάς σημαίνει ότι σχετίζεται με τη σοφία, άρα τον εγκέφαλο. Γι’ αυτό και στους Λατίνους ονομάζεται Μενερβα από το αλβανικό μεν που σημαίνει νους, από όπου προήλθε και το λατινικό mens. Και για να ξεκαθαρίσω. Λατινικά ως γλώσσα δεν υπάρχουν. Τα λατινικά είναι παρεφθαρμένα ελληνοαλβανικάκια. Τι σημαίνει όμως Αθηνά Τριτογένεια; Οι Ελληνάρες μας λένε ότι τάχα τριτογένεια σημαίνει η γεννηθείσα τρίτη!!! Στα Αλβανικά τρου και πληθυντικός τρουτ σημαίνει εγκέφαλος. Άρα τριτογένεια είναι η γεννηθείσα εκ του εγκεφάλου (τρουτ) καιν όχι η γεννηθείσα τρίτη!!! Αυτή η πελασγική-αλβανική λέξη διασώθηκε και στους Αθαμάνες ως τριτώ με την έννοια της κεφαλής, όπως μας πληροφορεί ο Ησύχιος. Τριτώ όμως σήμαινε και τον τρόμο, φόβο, όπως διασώζει ο Ησύχιος, που σχετίζεται με τα αλβανικά τριστόj ή dριδεμ, dριθτόj που σημαίνουν τρέμω από τον φόβο, και ίσως τριτογένεια να σημαίνει φοβερά, καταπληκτική, όπως γράφει ο Σουίδας.  Άρα η Αθηνά είναι τριτογένεια, δηλαδή η προκαλούσα φόβο, θαυμασμό. Αλλά η ετυμολογία από το τρουτ (= εγκέφαλος) είναι πιο πειστική. Κατά τα άλλα οι νεοέλληνες φαντάζονται ότι η Αθηνά είναι γεννημένη τρίτη!!!

Τώρα πάμε στο όνομα Κάδμος. Κάπου διάβασες ότι το όνομα  Κάδμος ετυμολογείται από το καδίμ και κάτι τρέχει στα γύφτικα. Ή ότι ο Κάδμος ήταν Φοίνικας. Και αγνοείς ότι στην αρχαιότητα η Καρία ονομαζόταν Φοινίκη και υπήρχε και πόλη Φοινίκη στην Ήπειρο. Άλλα λένε οι αρχαίες παραδόσεις. Ο Κάδμος ήταν γιος του Αγήνορα και της Τηλεφάσσης. Με το όνομα Αγήνωρ παρουσιάζονται στην προϊστορία οκτώ πρόσωπα, όλα ελληνικής καταγωγής. Ο Διόδωρος ο Σικελιώτης παρουσιάζει τον Κάδμο Έλληνα, ο οποίος ίδρυσε ιερό του Ποσειδώνα στη Ρόδο και τίμησε την Αθηνά με αναθήματα. Από πού και ως πού ένας σημίτης λατρέυει τον Ποσειδώνα και την Αθηνά; Ο αδερφός του Κάδμου Φοίνιξ μετέβη στη Φοινίκη προς αναζήτηση της αδερφής του Ευρώπης και από αυτόν έλαβε την ονομασία της η περιοχή εκείνη. Το όνομα Κάδμος ήταν πανάρχαιο ελληνικό και προϋπήρχε του Κάδμου του Αγήνορος, όπως επιβεβαιώνει ο Κερέννυϊ. Κατά τον Person πατρίδα του Κάδμου ήταν η Φοινίκη της Καρίας, αργότερα όμως, όταν το Φοίνιξ ταυτίσθηκε με τον λαό των βορειοδυτικών Σημιτών, τότε θεώρησαν τον Κάδμο ως Φοίνικα.

Για την ετυμολογία του ονόματος Κάδμος ο Κορδάτος το ετυμολογεί από το kedem που σημαίνει ανατολίτης. Ο Καρολίδης αναρωτιέται μήπως η λέξη Κάδμος προέρχεται από το αραβικό καδίμ που σημαίνει ξένος! Κάπου το διάβασες αυτό και το έδεσες κομποσχοίνι. Αλλά τι δουλειά έχουν οι Άραβες με τους αρχαίους Έλληνες και Πελασγούς, μόνο εσύ το ξέρεις. Όμως , αν ο Κάδμος ήταν Φοίνικας, τότε θα έπρεπε να υπάρχουν φοινικικά λείψανα στον ελλαδικό χώρο, η δε γλώσσα των κατοίκων της Θήβας θα έπρεπε να ήταν σημιτική. Αυτή τη σκέψη έκανε ο Κεραμόπουλος, ο οποίος ύστερα από χρόνια ανασκαφών στη Θήβα, συμπέρανε ότι βάσει των αρχαιολογικών ευρημάτων δεν δικαιολογείται σχέση μεταξύ Κάδμου και Φοινίκης και ότι το όνομα Κάδμος είναι ελληνικό παραγόμενο από το κόσμος, κεκασμένος.

Υπάρχει όμως και μια πρωτότυπη ετυμολογία μέσα από την αλβανική. Στα Αρβανίτικα υπάρχει η φράση «κεδ’μπ;» που σημαίνει «έχεις δόντι;» (δηλ. έχεις δύναμη;). Στην ερώτηση αυτή έπεται η απάντηση κάδ’μπ, που σημαίνει «έχεις δόντι/δύναμη» . Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ο Κάδμος έσπειρε στην Ιλλυρία τα δόντια του Δράκου της Άρειας Κρήνης, από όπου φύτρωσαν οι άνθρωποι. Άρα η ετυμολογία του Κάδμου από το αλβανικό κεδ’μπ με την έννοια του δοντιού έχει κάποια βάση.

Πιο πειστική όμως φαίνεται η εξής ετυμολογία. Στα κρητικά κάδμος σημαίνει λόφος, και η λέξη αυτή είναι συγγενής με το ινδοευρωπαϊκό kakud(κορυφή), το βενδικό kakud(κορυφή), το λατινικό cacumen(κορυφή, άκρο). Κάδ-μος ονομαζόταν βουνό της Καρίας. Με τη ρίζα kad- (εξέχω, προέχω) σχετίζεται το ελληνικό ρήμα κάζομαι, παρακείμενος κέκαδμαι (= εξέχω, υπερέχω, διακρίνομαι). Άρα Κάδμος είναι όνομα ελληνικό και σημαίνει τον κεκαδμένον, τον κεκασμένον, δηλ. τον έξοχο, τον υπέροχο.

Έχει επίσης εκφρασθεί προσφάτως η γνώμη ότι οι Φοίνικες του Κάδμου ήταν Έλληνες και όχι Σημίτες. Στην εγκυκλοπαίδεια Ήλιος διαβάζουμε: «Η Φοινίκη του Κάδμου δεν ήταν λοιπόν η χώρα των Σημιτών Φοινίκων αλλά η Φοινίκη της Ηπείρου, που δεν απέχει άλλωστε από τον Κάδμο, τον παραπόταμο του Καλαμά (από εκεί κατάγονται οι Φοίνικες της Βοιωτίας). Σύμφωνα με τα πιο πάνω οι Φοίνικες και φορείς μύθων σχετικά με τον Κάδμο και την Ευρώπη θα έπρεπε να θεωρηθούν Έλληνες. Οι Ινδοευρωπαίοι βεβαίως και όχι Σημίτες Φοίνικες της Θήβας μαζί με τους επίσης Ινδοευρωπαίους Φοίνικες της Ηπείρου αποτελούσαν μια εθνική ομάδα». Ο J. Myres στο έργο του «Who were the Greeks» εξέφρασε τη γνώμη ότι οι Φοίνικες του Κάδμου ήταν Κρήτες.

Για να μην πολυλογούμε λοιπόν, η ετυμολογία σου ότι το όνομα Κάδμος προέρχεται από την αραβική λέξη καδίμ είναι για γέλια. Ο Κάδμος ήταν πανάρχαιος Έλληνας και ο αδερφός του Φοίνιξ κετέβη στη Φοινίκη, όπου μετέδωσε τον πολιτισμό, τη ναυτιλία και τη γραφή στους Φοίνικες. Κατά τα άλλα το αλφάβητο ήταν φοινικικό!!! Απλώς οι Φοίνικες περιόριρισαν τα αρχαιοκρητικά συλλαβογράμματα σε 22 συλλαγράμματα και πιθανώς οι Έλληνες πολύ μετά τα Τρωικά  ερχόμενοι σε επαφή με τους Φοίνικες πήραν αυτό το συνεπτυγμένο συλλαβογραφικό σύαστημα (δήθεν αλφάβητο) των Φοινίκων που είχε αρχαιοκρητική προέλευση, και δημιούργησαν το πρώτο πραγματικό αλφάβητο, διασπώντας τα φωνήεντα από τα σύμφωνα σε κάθε φοινικικικό συλλαβόγραμμα, και όχι προσθέτοντας πέντε φωνήεντα, όπως ηλιθίως κάποιοι γλωσσολογοι γράφουν!!! Αν και υπάρχει και η άποψη για την κατευθείαν προέλευση της αλφαβητικής γραφής από τη Γραμμική Β.

Όσο για τους γραφικούς και καραάσχετους Αλβανούς, έχω δει σχόλιά τους, όπου γράφουν ότι οι αρχαίοι Έλληνες ήταν Φοίνικες, επειδή ο Κάδμος ήταν Φοίνικας!!! Μα δεν διάβασαν τα πυροβολημένα εθνίκια ότι ο γενάρχης των Ιλλυριών, ο Ιλλυριός, ήταν γιος του Κάδμου και της Αρμονίας και ξεκίνησε από τη Θήβα, για να εγκατασταθεί στην Ιλλυρλια. Αν εμείς λοιπόν έχουμε λίγο φοινικικό αίμα από τον Κάδμο, τι να πούμε για τους Αλβανούς που είναι όλοι Σημιτοφοίνικες, αφού μπαμπάς του Ιλλυριού ήταν ένας σημίτης; Αλλά φυσικά ούτε ο μπαμπάς του Ιλλυριού ήταν Σημίτης ούτε η μαμά του Ιλλυριού ήταν Σημίτισσα, εκτός και αν το όνομα Αρμονία είναι σημιτικό, οπότε θα απωλέσουμε εντελώς τας φρένας μας!!! Αλλά τόσα ξέρουν οι Αλβανοί από προϊστορία, τόσα λένε!!!

Η γλωσσολογία που κάνω εγώ διαφέρει έτη φωτός και χιλιόμετρα από τη δική σου γλωσσολογία και την Ινδοευρωπαϊκή γλωσσολογία που δεν ετυμολογεί τίποτα, αλλά απλώς συγκρίνει λέξεις και τις ανάγει σε αρχικούς τύπους με αστεράκια. Αυτοί βρίσκονται σε παλαιολιθική εποχή, εγώ σε διαστημική. Θεωρούν για παράδειγμα τη σουμεριακή ως συγκολλητική και άσχετη με τις ινδοευρωπαϊκές γλώσσες. Καλά, οι άνθρωποι είναι γκα. Εγώ έχω αποδείξει σε παλιό δημοσίευμά μου, και θα αποδείξω αναλυτικότερα στην ιστοσελίδα μου, ότι η Σουμεριακή είναι πελασγική, δηλαδή ινδοευρωαπαϊκή, προερχόμενη από τις πανάρχαιες μετακινήσεις των Ελληνο-αλβανο-πελασγών στην ανατολή. Ας πούμε ένα παράδειγμα. Στη σουμεριακή υπάρχει η λέξη gesbir που σημαίνει νύχτα. Ως συγκολλητική, η σουμεριακή αυτή λέξη αποτελεί συγκόλληση δύο άλλων μονοσύλλαβων λέξεων, του ges (= ήλιος) και του bir (= καταστρέφω). Επομένως οι Σουμέριοι λέγοντας «ήλιος-καταστρέφω» εννοούσαν τη νύχτα. Το δεύτερο συνθετικό bir συναντάται στα αλβανικά με την ίδια σημασία. Το αλβανικό και σουμεριακό bir είναι ετυμολογικά συγγενή με το ελληνικό φθείρω (φθειρ – > ptir – > bir). Το πρώτο συνθετικό ges/gis είναι παραφθορά της λέξεως ήλιος (με δίγαμμα Fήλιος – Fέλ-ιος). Βάσει αυτής της αναλύσεως δυνάμεθα να κατανοήσουμε την ετυμολογία της λέξης εσπέρα:

Fεσπέρα (ελληνικό)

vesper (λατινικό)

gesbir(σουμεριακό)

Η λέξη λοιπόν Fεσπέρα ετυμολογείται από τη λέξη Fεσ- (= ήλιος) και περ (= φθείρω). Απλώς τόσο η Ελληνική όσο και η Λατινκή δεν παρέμειναν σε έναν αυστηρό και «πρωτόγονο» φορμαλισμό, στον οποίο παρέμεινε η σουμεριακή. Από τη σύγκριση της ελληνικής λέξης εσπέρα με τις αντίστοιχες ινδοευρωπαϊκές φαίνεται η προτεραιότητα της ελληνικής αναδεικνυομένης ωσαύτως ως μητέρας-γλώσσας των γλωσσών:

Ελλ. Fεσπέρα

Σουμ. Ges-bir

Ιρλ. fes-cor

Λιθ. va-caras

Τουναντίον στα ινδοευρωπαϊκά λεξικά δίδεται περίεργη και ακατανόητη ετυμολογία της λέξης έσπερος από έναν υποθετικό τύπο *ues-peros. Στο λεξικό J.B. Hofmann αναγράφεται: «*ues-perosίσως συγγ. Του νεογερμ. West = Δύσις (ues, συγγ. Τω ελλ. αυ- = εκποδών, μακράν, θέα του δύοντος ήλιου π.β. *ue-kerosεν τοις λιθ. Vakaras, αρχ. Εκκλ. Σλαβ. veceru = εσπέρα). Όπως κατανοούμε, ο ινδοευωπαϊστής γλωσσολόγος Hoffman δεν ετυμολογεί τίποτα.

Ας δούμε ένα άλλο παράδειγμα. Η σουμεριακή λέξη uruan που σημαίνει ουρανός είναι ετυμολογικά συγγενής με την ελληνική λέξη ουρανός. Ο Αριστοτέλης στο «Περί κόσμου» (6, 19) σύγγραμμά του ετυμολογεί τη λέξη ουρανός από τις λέξεις όριον και άνω. Στο λεξικό Hoffmanη η ανωτέρω ετυμολογία χαρακτηρίζεται ως παρετυμολογία, ενώ προτείνεται η ετυμολόγησή του από τον υποθετικό τύπο *Fορσανός που είναι ετυμολογικά συγγενής προς το ουρέω = κατουρώ!!! Μα για κάτουρα είναι οι ινδοευρωπαϊστές. Η σουμεριακή λέξη uruan σημαίνει ουρανός και σχηματίζεται από τη λέξη uru που σημαίνει όριο και τη λέξη an που σημαίνει άνω. Δηλαδή τόσο η αρχαιοελληνική λέξη ουραν-ός (λεσβ. Όρανος, λακ. ωρανός) όσο και η σουμεριακή uruan σχηματίσθηκαν από δύο πρωτοελληνικές λέξεις, τις λέξεις όριον και άν-ω. Άρα ούτε προέλληνικοί ούτε υποτιθέμενοι πρωταρχικοί ινδοευρωπαϊκοί τύποι υπάρχουν. Όλα αυτά θα μπουν στον χρονοντούλαπο της ιστορίας. Αλλά θέλει χρόνο οι παλαιές μεσαιωνικές θεωρίες να νικηθούν. Δεν υπάρχουν λοιπόν ούτε προέλληνες ούτε Ινδοευρωπαίοι, αλλά Πελασγοί, δηλαδή πρωτοέλληνες, που η γλώσσα τους προηγείται των άλλων ινδοευρωπαϊκών γλωσσών αφού συγγενεύει με μια μη ινδοευρωπαϊκή συγκολλητική γλώσσα όπως η σουμεριακή.

Η σουμεριακή είναι βοηθός για την ετυμολογία της αρχαίας ελληνικής.

Πάρε για παράδειγμα τη λέξη Άρτεμις. Η Άρτεμις χωρίζεται σε δύο λέξεις. Στο άρτε και μις. Τι είναι αυτό το άρτε; Στα σουμεριακά ara σημαίνει λαμπρώς και di ή de σημαίνει φέγγω. Αυτό το di προέρχεται από τα ελληνοπελασγικά. Δί-α στα κρητικά σημαίνει ημέρα, dita στα αλβανικά σημαίνει μέρα, και di στα αλβανικά σημαίνει διδάσκω, δίνω το φως της γνώσης. Η σουμεριακή λέξη arde σημαίνει ο φωτίζων την ημέρα. Αυτό το arde έχει διασωθεί στην ελληνική λέξη Άρτεμις. Αλλά το μις του Άρτεμις τι σημαίνει; Το mis στα σουμεριακά σημαίνει νύχτα. Άρα Άρτεμις είναι η arde (= φωτίζουσα) mis (= τη νύχτα). Τι ήταν η Άρτεμη στην Ελληνική μυθολογία; Ήταν η αδερφή του Απόλλωνα. Και ενώ ο Απόλλων προσωποποιούσε το ηλιακό φως, η Άρτεμη πρωσοποποιούσε το σεληνιακό φως. Τι ετυμολογία δίνουν οι ινδοευρωπαϊστές για το όνομα Άρτεμις; Καμμιά!!! Τι ετυμολογία δίνουν οι Ελληνάρες; Τάχα από το ρήμα αρταμέω που σημαίνει σπαράσσω, φονεύω. Ο αλβανόπληκτος Κόλλιας το ετυμολογεί από τα αλβανικά ar και dem που σημαίνει αυτόν που έχει βέλος αιχμηρό. Όλα αυτά δεν πείθουν κανέναν. Αυτές δεν είναι κύριες ιδιότητες της Αρτέμιδος. Η θεά μας  Άρτεμις είναι η θεά της Σελήνης, αυτή που δίδει φως στη νύχτα (αρτε + μις = arde + mis = φωτίζουσα τη νύχτα).

Και πού κολλάει η Αλβανική με τη Σουμεριακή; Πλην των εκατοντάδων Ελληνικών λέξεων που υπάρχουν στη Σουμεριακή, υπάρχουν και εκατοντάδες Αλβανικές λέξεις. Κσι όχι μόνο αυτό, η δομή της Σουμεριακής είναι πανομοιότυπη με αυτήν της Αλβανικής!!! Κατά τα άλλα η Αλβανική είναι η τελευταία γλωσσα των ινδοευρωπαϊκών γλωσσών, που εμφανίσθηκε τον μεσαίωνα και είναι γλώσσα κρεολή!!!

Πάρε μερικά παραδείγματα.

Στα σουμεριακά ama, eme σημαίνει μητέρα. Στα Αλβανικά άμα, έμε σημαίνει μητέρα.

Στα σουμεριακά gum και hum σημαίνει συντρίβω. Στα αλβανικά χουμ σημαίνει αφανίζω, και γουμ τισεμ σημαίνει αφανίζομαι.

Στα σουμεριακά gal σημαίνει υπάρχω, στα αλβανικά νγκάλ σημαίνει ζω, υπάρχω.

Στα σουμεριακά abzu σημαίνει βυθός, στα αλβανικά abs σημαίνει βυθός.

Στα σουμερικά bar σημαίνει άρωμα, στα Αλβανική bar σημαίνει άρωμα.

Στα σουμερικά sar σημαίνει πράσινο, χλόη, στα Αλβανικά σάρε σημαίνει χλόη.

 

Δες και παραδείγματα ελληνικών λέξεων στη Σουμεριακή.

Στα σουμεριακά adea σημαίνει νερό, στα αρχαία Ελληνικά αδά σημαίνει πηγή κατά τον Ησύχιο.

Στα σουμεριακά abba σημαίνει πατέρας, στα Ελληνικά άππας σημαίνει πατέρας.

Στα σουμεριακά al σημαίνει υπερασπίζω, προφυλάσσω, στα Ελληνικά αλ-έομαι σημαίνει προφυλάσσομαι.

Στα σουμεριακά amar σημαίνει λάμπω, στα Ελληνικά αμαρ-υγή σημαίνει φως.

Στα σουμεριακά ari σημαίνει ένδοξος, ευγενής, που σχετίζεται με τα Ελληνικά αρείων, άριστος.

Στα σουμεριακά ara σημαίνει κατάρα, στα ελληνικά αρά σημαίνει κατάρα.

Στα σουμεριακά bal σημαίνει βάλλω, το οποίο είναι πανομοιότυπο με το ελληνικό βάλλω.

Στα σουμεριακά bil σημαίνει θέληση, προερχόμενο από τον βοιωτικό τύπο του βούλομαι που ήταν βείλομαι.

Στα σουμεριακά nige σημαίνει νίκη, ίδια λέξη με την ελληνική.

Στα σουμεριακά gude σημαίνει θρηνώ, και ετυμολογείται από τομ κυπριακό γοδέω που σήμαινε θρηνώ.

 

Δεν έχει νόημα να συνεχίσω. Είναι εμφανές τι συμβαίνει. Ας δούμε και στη θρησκεία των Σουμερίων. Ο μέγιστος θεός των Σουμερίων είναι ο Enlil, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Ελλάνιο Δία. Ο σουμεριακός θεός Enki ήταν ο κύριος της γης και είχε σύζυγο την Ninki, την κυρία της γης. Στα σουμεριακά giσημαίνει γη και προέρχεται συνεπώς από την αρχαιοελληνική λέξη γη, γαία. Το πρώτο συνθετικό En/In σημαίνει θεός και προέρχεται από την πρωτοελληνική ρίζα ιν, που σημαίνει στα πελασγικά θεός. Αυτό φαίνεται καθαρά στη λέξη Ίναχος, θαλάσσιος θεός, που ετυμολογείται από τη ρίζα ιν = θεός και της ρίζα αχ = θάλασσα (πρβλ. Αχ-ελώος, Αχ-ερουσία). Συνεπώς Ίναχ (η κατάλληξη –ος είναι μεταγενέστερη) σημαίνει θάλασσα-θεός, και αυτό αποδεικνύει ότι η Ελληνική στην παλαιότερη φάση της ήταν συγκολλητική όπως και η σουμεριακή. Καμμιά σχέση λοιπόν δεν έχει η Ελληνική με τις ινδοευρωπαϊκές γλώσσες, αφού η Ελληνική έχει παλαιολιθική προέλευση, ενώ οι ινδοευρωπαϊκές Γλώσσες εμφανίσθηκαν μερικές χιλιετίες αργότερα.  Ομοίως ετυμολογούνται όλοι οι θεοι των Σουμερίων, των Ελαμιτών και των Κασσίων.

Και μια και αναφερθήκαμε στους Ελαμίτες, ας δούμε μερικές κοινές λέξεις μεταξύ Ελαμιτών και Ελλήνων

Στη γλώσσα των Ελαμιτών atti σημαίνει οργή και προέρχεται από την ελληνική λέξη άτη.

Στη γλώσσα των Ελαμιτών duni σημαίνει δωρίζω και σχετίζεται με την αλβανική λέξη δουνετία που σημαίνειν δώρο.

Στη λέξη των Ελαμιτών atta σημαίνει πατέρας και προέρχεται από το αρχαιοελληνικό άττα.

Στα ελαμιτικά kis σημαίνει ποιος και προέρχεται από το ιωνικό κις (τις).

Στα ελαμιτικά kurpi σημαίνει χέρι και προέρχεται από το ελληνικό καρπός.

Οι Ελαμίτες έλεγαν nana που σήμαινε είτε…είτε που είναι πανομοιότυπο με το αλβανικό νε…νε που σημαίνει είτε…είτε.

Οι ινδοευρωπαϊστές γλωσσολόγοι σου δεν ξέρουν πού πάνε τα τέσσερα. Και εσύ είσαι τρικυμία εν κρανίω. Μελέτησε πρώτα καλά αρχαία Ελληνικά, Αλβανικά και Σουμεριακά, και θα βρεις την αλήθεια. Διαφορετικά θα περιορίζεσαι σε ινδοευρωπαϊκά αστεράκια ανύπαρκτων υποτιθέμενων τύπων μιας ανύπαρκτης πρωτογλώσσας.

Στο μόνο που συμφωνώ μαζί σου είναι να καέι η Ακαδημία Αθηνών. Αλλά όχι μόνο η Ακαδημία Αθηνών, αλλά και η Ακαδημία Τιράνων. Η Ακαδημία Τιράνων, επειδή ψεύδεται στον αλβανικό λαό για την ελληνικότητα της Ηπείρου ή για το ότι δεν αποκαλύπτουν στον Αλβανικό λαό εργασίες σαν του Αλβανού φιλόλογου, θεμελιωτή της Αλβανικής φιλολογίας, Demetrio Camarda (κάτι σαν τον δικό μας Αδαμάντιο Κοραή), ο οποίος έχει γράψει ολόκληρο βιβλίο για την ελληνικότητα της Αλβανικής γλώσσας και ότι μάλιστα επέμενε στην υιοθέτηση του ελληνικού και όχι του λατινικού αλφαβήτου για την αλβανική γλώσσα. Η Ακαδημία των Αθηνών για τις ανθελληνικές θεωρίες ότι η Ελληνική ιστορία αρχίζει το 2.000 π.Χ. ενώ χάνεται στα βάθη των χιλιετιών και για το ότι δεν έχει εκδώσει σε μετάφραση και ανάλυση τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς.

Add comment


Security code
Refresh

Comments  

 
0 #1778 Karri 2019-09-22 05:35
Howdy would you mind sharing which blog platform you're using?

I'm planning to start my own blog soon but I'm having a
hard time selecting between BlogEngine/Word press/B2evoluti on and Drupal.
The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I'm looking for
something completely unique. P.S Apologies for being off-topic but I had to
ask!

Here is my website - cialis generico: http:///info.php?a%5B%5D=%3Ca+href%3Dhttp%3A%2F%2Fbabecolate.com%2F%3Ebuy+cialis+online%3C%2Fa%3E
Quote
 
 
0 #1777 Ivy 2019-09-21 02:59
It's very straightforward to find out any matter on web as
compared to textbooks, as I found this paragraph at this site.


Here is my page viagra canada: http://waldorfwiki.de/index.php?title=Erectile_Dysfunction_Provigrax:_Provigrax
Quote
 
 
0 #1776 Michal 2019-09-20 11:10
whoah this weblog is magnificent i like studying your articles.

Stay up the good work! You realize, lots of people are hunting round for this
information, you could aid them greatly.

my webpage here (Alda: http://matchless-nineteen.tk/index.php?topic=3648.0)
Quote
 
 
0 #1775 Maggie 2019-09-20 09:59
Hi it's me, I am also visiting this site on a regular
basis, this web site is truly pleasant and the
visitors are genuinely sharing pleasant thoughts.

Feel free to surf to my web-site - canadian pharmacies online: https://canadianpharmacyonli.com/
Quote
 
 
0 #1774 Gariivax 2019-09-20 02:55
Реальные деньги переходи по ссылке
http://bit.ly/2mo1skL - Show more>>>
Quote
 
 
0 #1773 itaJoiva 2019-09-19 17:02
Ciao a tutti vengo dall'italia
Quote
 
 
0 #1772 NormanMok 2019-09-19 15:55
ключи для windows 7 максимальная лицензионный ключ - ключ активации виндовс 7 профессиональна я, ключи windows 7 максимальная свежие серии 2019
Quote
 
 
0 #1771 XRumerTest 2019-09-18 17:52
Whenever you search near something intriguing, inhibit this gone away from
https://sukienphuocminh.com/the-features-of-slot-machines-have-been-a-part-2/
Quote
 
 
0 #1770 Norman 2019-09-18 17:34
Hi would you mind sharing which blog platform you're using?
I'm looking to start my own blog in the near future
but I'm having a tough time deciding between BlogEngine/Word press/B2evoluti on and Drupal.
The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs
and I'm looking for something completely unique. P.S Apologies for getting off-topic but I had to ask!


my blog generic cialis: http:///fb_apps/andelska_kava/?a%5B%5D=%3Ca+href%3Dhttp%3A%2F%2Fbabecolate.com%2F%3Ebuy+cialis+online%3C%2Fa%3E
Quote
 
 
0 #1769 Terri 2019-09-17 22:38
Clothing made of polyester, Lycra, Nylon, CoolMax, and Dry-Fit are a few examples oof technical fabrics.
Don't change your running route plans in the last minute without letting someone are certain.

Also visit my website ... 918kiss test acc: http://www.kdrebusiness.com/how-is-made-out-of-the-potential-to-demand-over-webbased-casino-gaming/
Quote
 
 
0 #1768 Roxana 2019-09-17 18:06
Effortless to do is type in some information and hit the enter key.
The Bible tells us and it's correct that suffering brings obedience to ensure thats true.
This can save you from a lot of problems down the line.

My web blog - best mobile slot app: http://matiaciklic.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=918.credit%2Fdownloads%2F83-download-mega888-for-android-and-ios
Quote
 
 
0 #1767 Softcatalogb 2019-09-17 05:26
скачать программу бесплатно
Quote
 
 
0 #1766 Maritza 2019-09-17 04:08
Hey there! This is kind of off topic but I need some guidance from an established
blog. Is it very difficult to set up your own blog?
I'm not very techincal but I can figure things out pretty quick.

I'm thinking about creating my own but I'm not sure where to begin. Do you have any ideas or suggestions?

Cheers

Feel free to visit my blog post - Lenora: http://ladivorcelawyer.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=win88.today%2F3win8-god-wealth%2F
Quote
 
 
0 #1765 JamesMarly 2019-09-17 01:52
Зимняя рыбалка
Quote
 
 
0 #1764 Carolkex 2019-09-16 23:34
Looking for hook up with a stranger! Ready for any experiments! - https://cutt.us/asholee

Free cam2cam sex
--------------- --------------- -
I really want to fuck myself in the ass on the camera!!!!
I'm waiting for you!!
and my ass wants to fuck!
--------------- --------------- -
|
My cunt is always wet mmm ....
|
--------------- --------------- -
Register and write me my nickname Xenia21
Link to my free webcam
https://cutt.us/home2019
--------------- --------------- -
Fuck me in the ass and pussy on camera for free !!!
https://cutt.us/home2019
--------------- --------------- -
Quote
 
 
0 #1763 Jonas 2019-09-16 21:19
He somehow found out about affiliate marketing and thought try versus eachother.
The more links traded with more sites outside traffic could be expected.


Feel free to surf to my web page ... mega888 apk: https://kslot.app/index.php/games/mega888
Quote
 
 
0 #1762 RichardTouby 2019-09-16 10:34
бот lineage 2 - л2 адреналин, бот для ла2
Quote
 
 
0 #1761 Reinaldo 2019-09-16 02:08
Someone necessarily help to make seriously posts I'd state.

That is the first time I frequented your website page and to this point?
I surprised with the research you made to make this actual submit incredible.
Wonderful activity!

my web-site: order viagra online: http://tmjambitions.co.uk/?a%5B%5D=%3Ca+href%3Dhttp%3A%2F%2Fcanadianopharmacy.com%2F%3Ecanadian+pharmaceuticals+online%3C%2Fa%3E
Quote
 
 
0 #1760 JamesMit 2019-09-15 23:08
Пробить номер телефона - Отработка usa, Курс обучения
Quote
 
 
0 #1759 Carolkex 2019-09-15 09:41
Have you ever tried cybersex? Let’s give each other pleasure tonight! Click the link - https://cutt.us/asholee
My nickname is Henia

I am looking for a guy for sex
--------------- --------------- -
I really want to fuck myself in the ass on the camera!!!!
I'm waiting for you!!
and my ass wants to fuck!
--------------- --------------- -
|
My cunt is always wet mmm ....
|
--------------- --------------- -
Register and write me my nickname Xenia21
Link to my free webcam
https://cutt.us/asholee
--------------- --------------- -
Fuck on camera for free!
https://cutt.us/asholee
--------------- --------------- -
Quote
 
 
0 #1758 Tabitha 2019-09-14 06:51
The first date is the time when you want to meet anybody for on the first try.
You are be linked to each other using various tools like chatting,
emailing, blogging and joining in forums.

my blog - casino 777 live roulette: https://nora.biz/go.php?url=http%3A%2F%2F918.credit%2Fdownloads%2F89-download-ace333
Quote
 
 
0 #1757 Edna 2019-09-14 04:50
Nonetheless, may I ask your form recommendation?

Feel free to surf to my web blog: 다이사이: https://www.opknice.com/
Quote
 
 
0 #1756 EdwardLor 2019-09-14 03:49
синхронный перевод киев - перевод текста с английского на русский, перевод с немецкого на украинский
Quote
 
 
0 #1755 Justinzow 2019-09-13 12:50
горящие туры в оаэ - горящие туры на двоих, горящие туры в шри ланку
Quote
 
 
0 #1754 WarrenJot 2019-09-13 09:50
Fur gunstige Kredite ist ein Vergleich der Angebote unerlasslich, beispielsweise mit Hilfe des Kreditrechners, denn nur so findet sich das Kreditangebot, das bei allen Konditionen am besten zu den eigenen Vorstellungen passt. Hier spielt der Verwendungszwec k eine gro?e Rolle, denn die Bedingungen fur eine gunstige Gebrauchtwagen- Finanzierung sehen ganz anders aus als die fur einen gunstigen Immobilienkredi t.
guenstigekredit evergleich.org
Quote
 
 
0 #1753 Jesussnump 2019-09-13 09:04
Фистинг классический - Минет глубокий, интим массаж объявления москва
Quote
 
 
0 #1752 Cleo 2019-09-12 16:02
This is a good tip especially to those new to the blogosphere.
Brief but very precise info… Appreciate your sharing this one.
A must read post!

my homepage - online
casino malaysia minimum deposit 10: http://Ellybelly.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.shoppharmor.com%2F__media__%2Fjs%2Fnetsoltrademark.php%3Fd%3DWin88.today
Quote
 
 
0 #1751 AlexeyHax 2019-09-12 12:38
Предлагаем микрокредитован ие для всех россиян на лучших условиях в интернете !
Нужны деньги,а до зарплаты еще две недели? Обращайтесь в наш кредит-сервис в любое время. Мы поможем !
Микрокредиты до 100 000 руб. и сроком до полугода.
Примем решение о выдаче займа в течении часа !
Переходите на наш сайт и выбирайте нужные вам условия !
http://creditonlinepro.ru
Quote
 
 
0 #1750 Latonya 2019-09-12 02:15
Thanks for any other wonderful article. Where else may anybody
get that kind of information in such a perfect approach of
writing? I've a presentation subsequent week,
and I am at the search for such information.

Also visit my site - here, Fredric: https://tinbongda.co/thethao/profile.php?id=239465,
Quote
 
 
0 #1749 checkvilDiefs 2019-09-11 15:07
great site

SEPTEMBER
IMVU Hack Credits No Human Verification
IMVU Hack For Money
IMVU Cheats How I Added 50000 Credits
IMVU Credit Cheat No Survey
Quote
 
 
0 #1748 Jason 2019-09-11 06:16
Pretty section of content. I just stumbled upon your weblog
and in accession capital to assert that I get actually enjoyed account
your blog posts. Anyway I will be subscribing to your feeds and even I
achievement you access consistently rapidly.

Feel free to visit my homepage - thai (1766.store: https://1766.store/category/%E0%B8%9D%E0%B8%A3%E0%B8%B1%E0%B9%88%E0%B8%87/)
Quote
 
 
0 #1747 JulieSak 2019-09-10 18:57
Looking for sex
--------------- --------------- -
I really want to fuck myself in the ass on the camera!!!!
I'm waiting for you!!
and my ass wants to fuck!
--------------- --------------- -
|
My cunt is always wet mmm ....
|
--------------- --------------- -
Register and write me my nickname Xenia21
Link to my free webcam
https://cutt.us/home2019
--------------- --------------- -
Fuck on camera for free!
https://cutt.us/home2019
--------------- --------------- -
Quote
 
 
0 #1746 checkvilDiefs 2019-09-10 13:45
I am trying to check web but i can't find search boxx ;/
Quote
 
 
0 #1745 AlexeyHax 2019-09-10 06:15
Предлагаем микрокредитован ие для всех россиян на лучших условиях в интернете !
Нужны деньги,а до зарплаты еще две недели? Обращайтесь в наш кредит-сервис в любое время. Мы поможем !
Микрокредиты до 100 000 руб. и сроком до полугода.
Примем решение о выдаче займа в течении часа !
Переходите на наш сайт и выбирайте нужные вам условия !
кредит быстро
Quote
 
 
0 #1744 Barbara 2019-09-10 03:27
Hey, I think your blog might be having browser compatibility issues.
When I look at your blog site in Ie, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.
I just wanted to give you a quick heads up!
Other then that, fantastic blog!

Feel free to visit my site ... http://ketoproslim.net/: http://www.classya.org/cedu/blog/index.php?postid=582770
Quote
 
 
0 #1743 Loyd 2019-09-10 02:37
Hi to all, how is the whole thing, I think every one is
getting more from this web site, and your views are fastidious designed for new visitors.Feel free to surf to my blog - Ultra
Toned Keto: http://isdiscovery.org/tiki-view_forum_thread.php?comments_parentId=19433
Quote
 
 
0 #1742 DennisPrimi 2019-09-09 20:38
How to choose your sexy Russian wife? http://www.datingsecrets.eu
Quote
 
 
0 #1741 Cameron 2019-09-09 08:25
This web site certainly has all of the information I needed
concerning this subject and didn't know who to ask.

Also visit my web page; uk immigration lawyer - topsite.poketer ra.com: http://topsite.poketerra.com/index.php?a=stats&u=magnoliaphilipp,
Quote
 
 
0 #1740 JulieSak 2019-09-08 20:54
My sex Skype
--------------- --------------- -
I really want to fuck myself in the ass on the camera!!!!
I'm waiting for you!!
and my ass wants to fuck!
--------------- --------------- -
|
My cunt is always wet mmm ....
|
--------------- --------------- -
Register and write me my nickname Xenia21
Link to my free webcam
https://cutt.us/home2019
--------------- --------------- -
Fuck me in the ass and pussy on camera for free !!!
http://gg.gg/myyccaam
--------------- --------------- -
Quote
 
 
0 #1739 goshamaskov 2019-09-08 13:10
Химия для очистки инжектора... Купить промывки форсунок. Купить тестовые жидкости с доставкой...
Quote
 
 
0 #1738 CarmenIdorS 2019-09-08 12:41
Нужен секс на 1-2 раза?
Не вопрос.

Первомайск николаевская область знакомства
Quote
 
 
0 #1737 Otto 2019-09-08 06:13
Hello, i read your blog occasionally and i own a similar one and
i was just curious if you get a lot of spam remarks?
If so how do you prevent it, any plugin or anything
you can recommend? I get so much lately it's driving me
insane so any assistance is very much appreciated.

Stop by my web-site; Keto Go-Fit: http://biblioray.pusku.com/user/QuyenLoewe8409/
Quote
 
 
0 #1736 Darby 2019-09-07 22:13
You made some decent points there. I did a search on the topic and found most individuals will consent with your
website.

my webpage: back: http://www.classya.org/cedu/blog/index.php?postid=707550
Quote
 
 
0 #1735 Madeline 2019-09-07 12:57
I don't even know how I finished up right here, however I believed this submit was once good.
I don't recognize who you're but certainly you are going to a well-known blogger
should you are not already. Cheers!

Look into my web page http://whitegranites.mihanblog.com/post/32: http://www.rinchnach.de/index.php?option=com_easybook
Quote
 
 
0 #1734 elucuklinaa 2019-09-07 08:26
Тестовые и промывочные жидкости... Купить калибровочные, тестовые жидкости. Купить жидкости для промывки форсунок в УЗ ванне. Доставка в регионы.
Quote
 
 
0 #1733 Jolie 2019-09-07 07:40
I dugg some of you post as I cogitated they were very helpful very useful.


Review my homepage - http://ketocleanseregime.org/: https://7civil.com/short/?_keto_cleanse_regime_pills_293281
Quote
 
 
0 #1732 JulieSak 2019-09-07 00:00
Looking for sex
--------------- --------------- -
I really want to fuck myself in the ass on the camera!!!!
I'm waiting for you!!
and my ass wants to fuck!
--------------- --------------- -
|
My cunt is always wet mmm ....
|
--------------- --------------- -
Register and write me my nickname Xenia21
Link to my free webcam
http://lidia.miss-bdsm.mcdir.ru
--------------- --------------- -
Fuck me in the ass and pussy on camera for free !!!
https://cutt.us/home2019
--------------- --------------- -
Quote
 
 
0 #1731 Ebony 2019-09-06 10:56
Hi to all, since I am genuinely keen of reading this weblog's post to be updated regularly.

It includes pleasant stuff.

Review my webpage :: http://rigorxmaleenhancement.com/: http://yineabdullahindondurmasi.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=142928
Quote
 
 
0 #1730 HeatherDam 2019-09-06 10:22
Мы все же справились с заболеванием благодаря этому препарау


продам иматиниб
Quote
 
 
0 #1729 Rosalina 2019-09-05 16:11
Howdy! This post could not be written any better!
Reading through this post reminds me of my previous room
mate! He always kept chatting about this. I will forward this write-up to him.
Fairly certain he will have a good read. Many thanks
for sharing!

Here is my webpage 그래프게임: http://www.anujtradingco.com/pages/services-wide/
Quote
 
 
0 #1728 Isabelle 2019-09-05 12:29
Hi everyone, it's my first visit at this website, and paragraph is genuinely fruitful in support of me, keep up posting these types
of content.

Here is my page: Keto Enhance Review: http://gtublog.com/index.php?a=profile&u=salvadordud
Quote
 
 
0 #1727 Wally 2019-09-05 11:27
You got a very fantastic website, Glad I noticed it through yahoo.


Here is my web-site ... http://vitalsourcecbd.net/: http://www.classya.org/cedu/blog/index.php?postid=598634
Quote
 
 
0 #1726 Tiffanylew 2019-09-05 02:18
My sex Skype
--------------- --------------- -
I really want to fuck myself in the ass on the camera!!!!
I'm waiting for you!!
and my ass wants to fuck!
--------------- --------------- -
|
My cunt is always wet mmm ....
|
--------------- --------------- -
Register and write me my nickname Xenia21
Link to my free webcam
http://gg.gg/sex-home
--------------- --------------- -
Fuck on camera for free!
http://gg.gg/sex-home
--------------- --------------- -
Quote
 
 
0 #1725 korpuswal 2019-09-05 00:03
купить мини гостиную корпусная мебель
Quote
 
 
0 #1724 Hector 2019-09-04 05:15
Unquestionably consider that which you said. Your favourite justification seemed to be on the net the simplest thing to be aware of.
I say to you, I definitely get irked at the same time as people consider concerns that they just do not recognize about.
You managed to hit the nail upon the top and defined out the
entire thing with no need side-effects , people can take a signal.

Will likely be again to get more. Thank you

Look into my page http://evohealcbd.net/: http://lightboxsign.net/link/evohealcbdoilreviews559573
Quote
 
 
0 #1723 Nancynerty 2019-09-04 05:13
Hello my good.
I Lin.
Looking for a guy to meet. I will come to your area or meet me. I live close.
My address
Quote
 
 
0 #1722 Madge 2019-09-03 09:43
Hello there! This is my first comment here so I just wanted
to give a quick shout out and tell you I truly enjoy reading your articles.
Can you suggest any other blogs/websites/ forums that go over the swme
topics? Many thanks!

Here is my webpage; 더킹카지노: http://g2bible.com/index.php?title=A_Guide_To_Clear-Cut_Products_For_%EC%BD%94%EC%9D%B8%EC%B9%B4%EC%A7%80%EB%85%B8
Quote
 
 
0 #1721 Tiffanylew 2019-09-03 03:38
My sex Skype
--------------- --------------- -
I really want to fuck myself in the ass on the camera!!!!
I'm waiting for you!!
and my ass wants to fuck!
--------------- --------------- -
|
My cunt is always wet mmm ....
|
--------------- --------------- -
Register and write me my nickname Xenia21
Link to my free webcam
https://cutt.us/home2019
--------------- --------------- -
Fuck me in the ass and pussy on camera for free !!!
http://gg.gg/sex-home
--------------- --------------- -
Quote
 
 
0 #1720 Rubenren 2019-09-03 00:52
click this site
awriter.org/coo lessay-net-revi ew/ - Patricia E, Edward G. Goldschmidt
Quote
 
 
0 #1719 AnnaMex 2019-09-02 23:04
Результаты лечения нас очень радуют

венклекста купить +в москве
Quote
 
 
0 #1718 Jamesgrear 2019-09-02 15:15
реальный заработок без обмана - заработать на опросах, реально ли заработать деньги в интернете
Quote
 
 
0 #1717 Charlieknige 2019-09-02 14:40
additional resources
aussiessay review - Ryan L. Kennedy, Sam M. Julian
Quote
 
 
0 #1716 Michale 2019-09-01 14:11
I do accept as true with all the ideas you have offered to
your post. They are very convincing and can definitely
work. Still, the posts are very quick for beginners. May just you please extend them a little from subsequent time?
Thank you for the post.

Here is my web page: Back: https://www.vfao.com/register.aspx?Returnurl=http://controlxketodiet.com/
Quote
 
 
0 #1715 ilhamikinnmm 2019-09-01 06:01
Как я отмывал днище лодки и яхты от зелени... Эффективная химия. Купить краски необрастайки.
Quote
 
 
0 #1714 Nancynerty 2019-09-01 04:45
Hi.
I Natusik.
Looking for a guy to meet. I will come to your area or meet me. I live in the next doorway.
My address
Quote
 
 
0 #1713 osipovamilah 2019-09-01 04:10
Химия для клининга regionsv.ru.. Купить химию для мойки катера ниже ватерлинии.
Quote
 
 
0 #1712 Tiffanylew 2019-08-31 20:31
I am looking for a guy for sex
--------------- --------------- -
I really want to fuck myself in the ass on the camera!!!!
I'm waiting for you!!
and my ass wants to fuck!
--------------- --------------- -
|
My cunt is always wet mmm ....
|
--------------- --------------- -
Register and write me my nickname Xenia21
Link to my free webcam
https://cutt.us/home2019
--------------- --------------- -
Fuck me in the ass and pussy on camera for free !!!
http://gg.gg/sex-home
--------------- --------------- -
Quote
 
 
0 #1711 Maynard 2019-08-31 17:35
I don't even know the way I ended up right here, but I assumed this post was once good.
I do not recognize who you are but definitely you are going to a
famous blogger if you are not already. Cheers!

My website Naturally
Him Review | Keeping Men Younger Longer: http://nemoadministrativerecord.com/UserProfile/tabid/57/userId/11860311/Default.aspx
Quote
 
 
0 #1710 avuwasaned 2019-08-30 22:58
http://mewkid.net/order-amoxicillin/ - Amoxicillin No Prescription Amoxicillin 500mg hgt.bool.greeks -albanians.com. dqd.ih http://mewkid.net/order-amoxicillin/
Quote
 
 
0 #1709 NacharyDop 2019-08-30 20:03
viagra cost with insurance tag search
http://rxviagracan.com - herb viagra for sale
viagra 5mg cost announcements
viagra for sale without prescription
- viagra last post
http:juki.host- page.com4083buy +viagra+-+gener ic+and+brand.ht mldiscount-viag ra
Quote
 
 
0 #1708 Vicky 2019-08-30 18:28
This web site is my aspiration, rattling wonderful style and Perfect subject matter.


My homepage - Derma RPX Cream: http://Www2.tok2.com/home/tomo2/bbs/petitg.cgi?&&v=000744&id=5936466
Quote
 
 
0 #1707 Weldon 2019-08-30 18:02
Aw, this was a very nice post. Taking the time and actual effort to produce a top notch article...
but what can I say... I hesitate a whole lot and never seem to get nearly
anything done.

Here is my web blog http://ketoextrastrengthdiet.com/: http://duhism.com/a/?_keto_extra_strength_reviews_478138
Quote
 
 
0 #1706 Tiffanylew 2019-08-29 09:29
Looking for a boyfriend
--------------- --------------- -
I really want to fuck myself in the ass on the camera!!!!
I'm waiting for you!!
and my ass wants to fuck!
--------------- --------------- -
|
My cunt is always wet mmm ....
|
--------------- --------------- -
Register and write me my nickname Xenia21
Link to my free webcam
http://gg.gg/myhomesex
--------------- --------------- -
Fuck on camera for free!
http://gg.gg/home-video
--------------- --------------- -
Quote
 
 
0 #1705 Kellyplorp 2019-08-29 06:02
Нужен любовник или любовница?
Тогда вам на наш портал.

Интим фота девушек белогорска
Москвичка хочет познакомиться
Знакомства интимные отношения
Сексуальные знакомства новопавловск
Знакомства в красноярске с девушками
Quote
 
 
0 #1704 Freeman 2019-08-29 04:57
Initually ask yourself, whether you're a good, reliable, honest,
friendly oor haqrdworking person. There is often a need for quote a few
patience while buyinmg an rv. Take someone
on hand who could be trusted.

my website :: ntc33 login: https://kslot.app/index.php/games/ntc33
Quote
 
 
0 #1703 Daniela 2019-08-28 14:29
This cclick starts from $0.50 whifh can enhance to $40 tto $50.
Online lead generation is smething that no Internet markeyer can do owning.
Marketing and advertising to have money to make
cost?

Also visit my blog post ... ocean king fish table: http://www.nationalhemorrhoiddirectory.org/redirector.php?to_url=http://918kiss.bid/downloads/215-download-joker123-for-android-and-ios
Quote
 
 
0 #1702 Connie 2019-08-27 21:10
Thanks in favor of sharing such a fastidious opinion, piece of writing is
pleasant, thats why i have read it fully

Also visit my website: Discover Life: http://cdbachkhoataynguyen.askbot.com/users/2161/toneystead/
Quote
 
 
0 #1701 Fanny 2019-08-27 12:43
Greetings! Very useful advice in this particular post!
It is the little changes that produce the largest changes. Thanks for sharing!


Visit my web page ... Aleida: http://1134.org/stan/tattoos/gallery2/v/bodyartexpo2007jan/IMG_1393.jpg.html
Quote
 
 
0 #1700 Kristeen 2019-08-27 04:13
You save yourself the trouble of being required to provide directions or facts.
We numerous cases more for you to stay muserable than to keep into the unknown. It
is always his will that willl bee executed.

My web-site ... bsnl triple ace stv 333
details: http://Dmcpress.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=918kiss.poker%2Fcasino-games%2F74-ace333
Quote
 
 
0 #1699 upaumijifz 2019-08-27 00:54
http://mewkid.net/order-amoxicillin/ - Amoxicillin Amoxicillin Without Prescription dyj.gvwl.greeks -albanians.com. kfn.te http://mewkid.net/order-amoxicillin/
Quote
 
 
0 #1698 Tiffanylew 2019-08-27 00:43
Free cam2cam sexI really want to fuck myself in the ass on the camera!!!!
I'm waiting for you!!
and my ass wants to fuck!

|
My cunt is always wet mmm ....
|

Register and write me my nickname Xenia21
Link to my free webcam
https://cutt.us/home2019


Fuck me in the ass and pussy on camera for free !!!
http://gg.gg/c2c-2019
Quote
 
 
0 #1697 admeitipunex 2019-08-27 00:29
http://mewkid.net/order-amoxicillin/ - Buy Amoxicillin Amoxicillin ggh.htqy.greeks -albanians.com. pjw.po http://mewkid.net/order-amoxicillin/
Quote
 
 
0 #1696 iehakiya 2019-08-27 00:05
http://mewkid.net/order-amoxicillin/ - Amoxicillin Online Buy Amoxicillin mbr.afvk.greeks -albanians.com. kei.zp http://mewkid.net/order-amoxicillin/
Quote
 
 
0 #1695 isofizadu 2019-08-26 23:38
http://mewkid.net/order-amoxicillin/ - Amoxicillin 500mg Capsules Amoxicillin 500mg Capsules izu.mtux.greeks -albanians.com. fai.ra http://mewkid.net/order-amoxicillin/
Quote
 
 
0 #1694 RayzondHop 2019-08-26 20:30
cialis from canada no prescription log out
http://pharmshop-online.org - buy generic cialis
cialis and grapefruit
buy cialis
- cialis 3.99
cialis pills forum rules
Quote
 
 
0 #1693 Estelle 2019-08-26 02:36
Very great post. I simply stumbled upon your weblog and wanted to say
tat I've truly ejoyed browsing your weblog posts. After all I'll be subscribing on your rss feed
and I am hoping you write again soon!

Heree is my site; Marquis: https://Win88.today/
Quote
 
 
0 #1692 rardPyday 2019-08-25 18:52
Hello. And Bye.
Quote
 
 
0 #1691 SuperSlotsunick 2019-08-25 14:59
Доброго времени суток!

Не упускайте момент взять самые "вкусности" проекта зеркало Casino-X!

Игорный клуб Casino-X доступен в любом языке и для любых стран!

Казино онлайн - зеркало Casino-X - Бесплатный подарок ради регистрацию

Пример игры - можно играть сразу на этом сайте без регистрации и бесплатно - ЖМИ НА КАРТИНКУ ИГРЫ

Рекомендую фильмы хорошегРѕ качествР° альфа 2018 2gis
Quote
 
 
0 #1690 Coreyguefe 2019-08-25 11:59
this website
awrit25 - Atif Subhi Guirguis, Atif Subhi Guirguis
Quote
 
 
0 #1689 Gordon 2019-08-25 05:07
I like this web site so much, saved to bookmarks.

Also visit my web page; Nutra Holistic Keto: http://biblioray.pusku.com/user/RosellaTipping/
Quote
 
 
0 #1688 MariacIp 2019-08-25 04:54
Добрый день
Доктор посоветовала
Лучшая Интернет Аптека


Imbruvica (Ибрутиниб) – Имбрувика (Ibrutinib) 140 мг
Quote
 
 
0 #1687 Tiffanylew 2019-08-24 19:59
Free cam2cam sexI really want to fuck myself in the ass on the camera!!!!
I'm waiting for you!!
and my ass wants to fuck!

|
My cunt is always wet mmm ....
|

Register and write me my nickname Xenia21
Link to my free webcam
https://cutt.us/home2019


Fuck me in the ass and pussy on camera for free !!!
http://gg.gg/myhomevid
Quote
 
 
0 #1686 MichaelFloro 2019-08-24 18:19
сайт туберкулез - положительный диаскинтест, тест на туберкулез
Quote
 
 
0 #1685 VladislavaCow 2019-08-24 16:38
Test http://goo-gl.ru/skmz - .
Quote
 
 
0 #1684 Nancynerty 2019-08-24 10:28
Hello.
My nickname Milan.
Looking for a guy to meet. I will come to your area or meet me. I live in the next doorway.
I am online
Quote
 
 
0 #1683 Freya 2019-08-24 00:38
Hey there, You have done an incredible job. I'll certainly digg it
and personally suggest to my friends. I'm confident they will be benefited from this web site.


Also visit my web page :: scr888: https://live22.online/en/other-games-2/918kiss-scr888/17-918kiss
Quote
 
 
0 #1682 JeffreyFah 2019-08-23 23:13
хорош веб сайт https://softoroom.net/topic1290.html
Quote
 
 
0 #1681 Bradley 2019-08-22 19:51
How are you dignifying anyone, but only oneself. You could ask people you know for references to a good attorney.
But is it sufficient to obtain you product the client?


My webpage goldfish casino slot games: http://com7.jp/ad/?http://918.credit/downloads/86-download-play8oy
Quote
 
 
0 #1680 Tiffanylew 2019-08-22 16:12
My sex SkypeI really want to fuck myself in the ass on the camera!!!!
I'm waiting for you!!
and my ass wants to fuck!

|
My cunt is always wet mmm ....
|

Register and write me my nickname Xenia21
Link to my free webcam
http://gg.gg/mooms
Quote
 
 
0 #1679 MichellPlera 2019-08-22 15:19
купить браслет без предоплаты наложенным платежом
Quote
 
 
0 #1678 Adrienne 2019-08-22 09:31
As the admin of this web page is working, no hesitation very rapidly it will be famous,
due to its feature contents.

Feel free to visit my website: tourident: https://www.dentalshit.com
Quote
 
 
0 #1677 Lashawn 2019-08-22 07:23
I hope that overall performance motivated you, but I realize in my
heart remains that it is not my best . Also, write your title last to produce that can relevant towards article must wrote.My webpage; live22 casino: https://918kiss.bid/downloads/167-download-live22-apk-to-phone-for-android-and-ios
Quote
 
 
0 #1676 Emmittentem 2019-08-22 01:30
日本片商合法授權 極道光碟屋 台中AV女優光碟店 日本片商合法授權 – AV女優光碟.名器專賣(未滿1 8歲禁止)

http://avgood-store.com/
Quote
 
 
0 #1675 LeonelOnele 2019-08-22 00:55
台灣運動彩-免費賠率比較

https://free.tw-sportslottery.com/
Quote
 
 
0 #1674 Aileen 2019-08-21 16:35
you are truly a excellent webmaster. The web site loading speed is amazing.
It seems that you are doing any unique trick. In addition, The contents are masterpiece.

you've performed a great task in this matter!

Look at my web page :: tourident: https://www.dentalshit.com
Quote
 
 
0 #1673 Phillipmeepe 2019-08-21 12:44
https://newnewnewnew1.com
https://newnewnewnew1.com
Quote
 
 
0 #1672 checkvilDiefs 2019-08-21 07:52
i am Checkvil. This i my login on this forum. it is good ? :)
Quote
 
 
0 #1671 Marian 2019-08-20 20:30
I think this is among the most vital info for me.

And i am glad reading your article. But wanna remark on some general things, The web site
style is wonderful, the articles is really excellent :
D. Good job, cheers

My blog :: SuperKeto: http://jesusandmarypatna.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=3955830
Quote
 
 
0 #1670 Marty 2019-08-20 17:49
Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it.
Look advanced to more added agreeable from you! By the way, how can we communicate?Also visit my web site - 그래프게임: http://Angst-nein-danke.at/index.php/blog/172-elektrokrampfthera
Quote
 
 
0 #1669 DennisPrimi 2019-08-20 11:31
Meet and fall in love with single women http://www.datingsecrets.eu from Russian and Eastern European
Quote
 
 
0 #1668 Robertsen 2019-08-20 02:27
справный вебресурс гидра магазин
Quote
 
 
0 #1667 Tiffanylew 2019-08-19 18:41
My sex SkypeI really want to fuck myself in the ass on the camera!!!!
I'm waiting for you!!
and my ass wants to fuck!

|
My cunt is always wet mmm ....
|

Register and write me my nickname Xenia21
Link to my free webcam
http://gg.gg/mysexcam
Quote
 
 
0 #1666 Cornell 2019-08-19 14:40
Hiya! I know this is kinda off toic but I'd figured I'd ask.
Would you be interested in exchanging inks or mayve guest
writing a blog post or vice-versa? My blog goes over a
lot of the same sunjects as yours and I feel we could greatly benefit from each other.

If you're interested feel free to shoot me an e-mail.

I look fprward to hearing from you! Superb blog byy the
way!

Check out my web blog ... 우리카지노
- Kia: http://Clifpheliwi.Mihanblog.com/post/comment/new/7/fromtype/postone/fid/15376499305ba6ad0aed007/atrty/1537649930/avrvy/0/key/178ed4cfdd0caa85ecba1da2ac083bd7/,
Quote
 
 
0 #1665 YonqTwine 2019-08-19 03:23
Хакерский Форум Творческая Лаборатория DedicateT
Quote
 
 
0 #1664 Brandy 2019-08-19 02:05
Hello there! Would you mind if I share your blog with my twitter group?

There's a lot of folks that I think would really enjoy your
content. Please let mee know. Many thanks

Feel free tto surf to my website 카지노사이트: http://www.createbb.com/forums/member.php?action=profile&uid=476896
Quote
 
 
0 #1663 Roy 2019-08-19 00:38
Hi there Dear, are you actually visiting this website regularly, if so then you will absolutely
obtain pleasant experience.

Also visit my homepage :: pussy888 casino: https://sky777.fun/id/unduh-sekarang/503-unduh-pussy888-android-dan-ios
Quote
 
 
0 #1662 Milan 2019-08-18 19:35
Very nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that I've really enjoyed browsing your blog posts.
After all I'll be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!

Feel free to visit my blog: 007카지노: http://K88Pro.com/k8/profile.php?id=625297
Quote
 
 
0 #1661 VernonNep 2019-08-18 08:21
Make Money when Customers Save Money!!!
No limit on your earnings

Learn About Business Opportunities
Be The First Before Official Opening


http://linlit.com
Quote
 
 
0 #1660 Linnie 2019-08-18 06:11
Every weekend i used to go to seee this web page, because i want
enjoyment, aas this this web site conations trulky pleasant funny material too.


my homepage ... 그래프게임: http://Wikimedia.org.bo/index.php?title=Standards_For_Straightforward_Secrets_Of_%EA%B7%B8%EB%9E%98%ED%94%84%EA%B2%8C%EC%9E%84
Quote
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλων των αναρτήσεων της ιστοσελίδας ΠΕΛΑΣΓΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΛΒΑΝΟΙ – www.greeks-albanians.com σε ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας με προϋπόθεση την αναφορά του αρθρογράφου και της ιστοσελίδας με ενεργό λινκ.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλων των αναρτήσεων της ιστοσελίδας ΠΕΛΑΣΓΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΛΒΑΝΟΙ – www.greeks-albanians.com σε έντυπα μέσα χωρίς τη γραπτή άδεια του κατόχου αυτής της ιστοσελίδας Μάριου Δημόπουλου.

Sunday the 22nd - . Thanks to Joomla 2.5 templates by FTS