Δύο συλλαβικές κυπριακές επιγραφές του 5ου αιώνα π.Χ. γραμμένες σε Αλβανική γλώσσα

Written by Μάριος Δημόπουλος
Share

 Η καταγωγή των Κυπρίων

Ένας από τους μεγαλύτερους μύθους των νεοελλήνων ψευδοεπιστημόνων είναι ότι η Κύπριοι είναι Έλληνες, διότι κατάγονται από τους αρχαίους Αρκάδες. Οι ιστορικοί αυτοί παραπέμπουν στον Ηρόδοτο, ο οποίος γράφει ότι οι Κύπριοι κατάγονται από τους αρχαίους Αρκάδες Πελασγούς. Ενισχυτικό είναι ότι οι κυπριακές συλλαβικές γραφές της Κύπρου αποκρυπτογραφήθηκαν στα Ελληνικά πολλές δεκαετίες πριν την αποκρυπτογράφηση της Γραμμικής γραφής Β.

Η αλήθεια είναι όμως πολύ διαφορετική. Οι νεοέλληνες ιστορικοί αποκρύπτουν το όλο απόσπασμα του Ηροδότου. Ας δούμε ολόκληρο το απόσπασμα: «Τούτων δε τοσάδε έθνεα εισί, οι μεν από Σαλαμίνος και Αθηναίων, οι δε από Αρκαδίης, οι δε από Κύθνου, οι δε από Φοινίκης, οι δε από Αιθιοπίης, ως αυτοί Κύπριοι λέγουσι» (VII 90). Άρα οι αρχαίοι Κύπριοι ήταν ένα συνονθύλευμα Ελλήνων από Σαλαμίνα και Αθήνα, Πελασγών Αρκάδων, Φοινίκων και Αιθιόπων. Και φυσικά πριν την άφιξη των εποίκων αυτών από τη Μεσόγειο, το νησί κατοικείτο από άλλους κατοίκους, ακαθορίστου ανατολικής καταγωγής. Σιγά σιγά όλοι αυτοί οι λαοί εξελληνίστηκαν πλήρως από τον αποικισμό των Ελλήνων. Άρα κατά μια χονδρική εκτίμηση, ούτε το 15% των αρχαίων Κυπρίων δεν θα είχε ελληνικό DNA, αν και αυτή η εκτίμηση είναι παρακινδυνευμένη λόγω ανεπάρκειας δεδομένων.

 

 

Σουμέριοι και Φοίνικες στην Κύπρο

Περί της προέλευσης του ονόματος της νήσου υπάρχουν διάφορες εκδοχές. Έτσι λέγεται ότι η Κύπρος ονομάσθηκε από μια αρχαία μεγάλη πόλη, και Κύπη αναφέρεται πόλη Σικελίας από τον Στέφανο Βυζάντιο. Άλλη εκδοχή είναι ότι το όνομά του νησιού προέρχεται από τον Κύπρο τον γιο του Κινύρα. Ο Κινύρας λεγόταν γιος του Σανδάκου ή του Απόλλωνος. Άλλη εκδοχή είναι κύπρου, του χαλκού που βρίσκεται άφθονο στο νησί. Πολλά έχουν ειπωθεί για την ετυμολογία της λέξεως κύπρος (=χαλκός), αλλά η πραγματική της ετυμολογία είναι από το αλβανοσουμεριακό ku-bar που σημαίνει ο λάμπων, ο αργυρός. Μια άλλη εκδοχή για την ονομασία του νησιού είναι από το άνθος κύπρος, δένδρου στην Κύπρο  από το οποίο παραγόταν το κύπρινον μύρο. Η λέξη κύπρος (=άνθος) είναι η εβραϊκή λέξη gopher. Υπάρχει όμως και μια άλλη πιο παράτολμη ερμηνεία. Στις επιγραφές των Κισσίων Ανζανιτών αναφέρεται λαός Kupe (Scheil, τομ. XI, σ. 51-52). Άρα Κύπρος προέρχεται από το Kupe και uru που σημαίνει ο τόπος του λαού Kupe (uru στα σουεριακά σήμαινε τόπος). Άρα πιθανώς οι πρώτοι κάτοικοι της Κύπρου να ήταν προσημητικοί μεσοποταμιακοί λαοί και Σουμέριοι. Η ύπαρξη Σουμερίων στο νησί  επιβεβαιώνεται από αρχαιολογικές ανασκαφές στις αρχές του 20ου αιώνα. Άρα οι προελληνικοί πληθυσμοί της Κύπρου δεν ήταν Σημίτες, αλλά Σουμέριοι, δηλαδή πανάρχαιοι Αλβανοί!!! (Περί της ελληνοαλβανικής πελασγικής προέλευσης των Σουμερίων δείτε το άρθρο μου "Οι Σουμέριοι ήταν Ελληνοπελασγοί").

Η ύπαρξη των Φοινίκων στο νησί αποδεικνύεται και γλωσσολογικά. Το Κίτιον ήταν πόλη παραθαλάσσια της Κύπρου και είχε λαμπρό λιμάνι κλειστό, όπως μας πληροφορεί ο Στράβων (682). Το όνομα αυτό είναι σημιτικό. Ο Ιώσηπος (Ιουδαϊκή Αρχαιολογία, I, 7) γράφει ότι το όνομα προέρχεται από το εβραϊκό χετίμ, όπως ονόμαζαν οι Εβραίοι όλες τις νήσους και τις παραλίες. Εκτός και αν το όνομα αυτό δεν είναι σημιτικό, αλλά σουμεριακό από τα σουμεριακά ki-a-ti που σημαίνει παράλια πόλη. Στα σουμεριακά ki = γη, a = νερό, ti = κατοικία. Άρα Κίτιον σημαίνει «νερού γης κατοικία). Να προσεχθεί ότι οι σουμεριακές λέξεις ki και a είναι πανομοιότυπες με τις ελληνικές λέξηεις γη και αα (= νερό).

Μια άλλη ξενική ονομασία είναι η Ταρσίς ή Θαρσίς, ομώνυμη προς την γείτονα πόλη της Κιλικίας Ταρσόν ή Θαρσόν. Είναι και αυτή σημιτική ή μήπως σουμεριακή; Στις Ανζανικές επιγραφές (Scheil, τομ. 3, σ. 108) αναγράφεται χώρα Tar-ri-sa και ερμηνεύεται από τον Scheil ως «μεγάλη, επιφανής». Η Ταρσός ήταν ήταν πολύ εύφορη. Άρα το όνομα πιθανώς να προέρχεται από το σουμεριακο dar (= γη, αγρός) και το su ή si (=πλήρης εύφορος). Άρα Ταρσίς = η εύφορη γη. Αν αυτό είναι αληθές, τότε μάλλον η Ταρσός της Κιλικίας προέρχεται από την πόλη Ταρσίς της Κύπρου λόγω των μετακινήσεων των πανάρχαιων Αλβανών Σουμερίων.

Ένα άλλο όνομα της Κύπρου που θεωρείται φοινικικό είναι η Ασπελία, που δηλώνει τη θαλάσσια θέση του νησιού. Πολύ πιθανό όμως να είναι σουμεριακό από το as(=πολύ) και το pili(=υγρό), Ας-πελι-α = aspili. Άρα Ασπέλια σημαίνει η έχουσα άφθονο ύδωρ. Ποταμοί της Κύπρου ο Λύκος και Κούρος, των οποίων τα νερά ποτίζουν τη γη και κινούν τους μύλους, ο Βόκορος, ο Κλάνεος, ο Λάπαθος και ο Πεδιαίος, ο οποίος αρδεύει την κοιλάδα της Μεσαρίας καθιστώντας την πολύ εύφορη.

Άλλα ονόματα του νησιού είναι Αερία λόγω του καθαρού της αέρα, Κεραστία (πρβλ. Ζευς Κεραστής), Μειωνίς από αρχαία αποικία των εν Λυδία Μαιόνων ή Μηόνων και Σφήκεια από Σφηκών, λαού που κατοικούσε στην Κύπρο.

 

Πανάρχαιοι Αλβανοί στην Κύπρο

Το θέμα της αλβανικότητας του νησιού έχει λυθεί ήδη από τον Ιάκωβο Θωμόπουλο το 1912, αφού απεδείχθη η ύπαρξη αλβανικών λέξεων στα Κυπριακά λεξικά. Αυτό απετέλεσε το μεγάλο σοκ για το νεοελληνικό κατεστημένο, που θεωρεί ότι οι Αλβανοί είναι ένας νεότερος λαός στα Βαλκάνια (!!!) καθώς και για τα χοτζικά παραμύθια περί της ταυτίσεως Ιλλυριών και Αλβανών. Αν οι πρόγονοι των Αλβανών ήταν οι Ιλλυριοί, τι δουλειά έχουν αλβανικές λέξεις στην Κύπρο; Δεν υπάρχει καμμιά μαρτυρία για εποικισμό της νήσου από Ιλλυριούς. Αυτό έβαλε σε πονοκέφαλο τους Έλληνες και Αλβανούς ιστοριογράφους, οι οποίοι απέκρυψαν τις ανακαλύψεις αυτές σαν τη γάτα που κρύβει τα κόπρανά της στο χώμα!!! Αν δεχόντουσαν οι Αλβανοί και Έλληνες καρεκλοκένταυροι ιστορικοί όλα αυτά, θα έπρεπε να πουν ότι αμφότεροι λένε μπούρδες και ότι οι πρώτοι, οι μόνοι και οι πραγματικοί Έλληνες της περιοχής της μεσογείου ήταν οι Αλβανοί και ότι οι Αλβανοί ήταν οι πρωτοέλληνες.

Στο λεξικό του Ησυχίου απαντάται η έξη αγαθός που σημαίνει σιωπά. Δεν υπάρχει στην ελληνική κανένα ρήμα που να τελειώνει με τέτοια κατάληξη –ος. Στα αλβανικά όμως ας γα θος σημαίνει τίποτα δεν είπε!!! Τίποτα δεν είπε, άρα σιωπά!!!

Κυπριακό αγαθός > Αλβανικά ας γα θος

Υπάρχουν όμως και άλλες αλβανικότατες λέξεις στα κυπριακά λεξικά του Ησυχίου. Ας τις δούμε:

Κυπριακό αγχούρος (= όρθρος) από αλβανικό αγούαρε (= η αυγή)

Κυπριακό άριζος (= τάφος) από αλβανικό βάρρι, πληθυντικός βάρρεζε (=τάφος)

Κυπριακό βρούκαν (=την ακρίδα) από αλβανικό bούρκθι (=η μικρή ακρίδα)

Κυπριακό βρούχετος (= βάτραχος) από αλβανικό bρετκότσεα (=βάτραχος)

Κυπριακό γρα (=φάγε) από το αλβανικό νγράνε (=φάγε)

Κυπριακό δρόσους (=αχρείους) από το αλβανικό dρούσ-ι (=ο φοβούμενος, ο δειλός)

Κυπριακό έλφος (βούτυρο) από το αλβανικό γjάλπε-ι (= βούτυρο)

Κυπριακό έπιζα (=όρνεα) από αλβανικό σπέζε-α (=πτηνό)

Κυπριακό ίγγια (=ένας) από αλβανικό νjε, νjα (= ένα πράγμα)

Κυπριακό ιμ-πάταhον (=έμ-βλεψον) από το αλβανικό πάτσε (=είδα)

(Το δεύτερο συνθετικό του κυπριακού πάταχον προέρχεται από το αλβανικό πάτσε).

Κυπριακό κάβειος (=νέος) από αλβανικό κέδε-jα (=νέα κόρη)

Κυπριακό κακ-κείναι (=κατά-κόψαι) από το αλβανικό κίj, κίνj(=κόπτω).

Άρα το δεύτερο συνθερικό του κυπριακού κείναι προέρχεται από το αλβανικό κίνj. (Από την ίδια λέξη προέρχεται και το δήθεν ελληνικό κίων. Στα αλβανικά κίουν σημαίνει ο κεκομμένος κλάδος, ο οποίος ήταν στην αρχή ο κίων, ο αποκοπείς κορμός του δένδρου. Κατανοούμε λοιπόν ποια γλώσσα μιλούσαν οι προϊστορικοί Έλληνες πριν την έλευση των Γραικόφωνων Πελασγών από τη Θράκη).

Κυπριακό κάρραξον (=κράξον) από το αλβανικό γαρρίς (= φωνάζω). (Από το αλβανικλο γαρρίς προέρχεται και το νεοελληνικό γκαρίζω).

Κυπριακό κινδόν (=ενθάδε) από το αλβανικό κενdού (=ενθάδε, προς τα εδώ)

Κυπριακό λείνα (=έρια) από το αλβανικό λjέσνα (=έρια)

Κυπριακό μαστός (=ποτήρι) από το αλβανικό μαsστραπά (=ποτήρι)

Κυπριακό ορτός (=βωμός) από το αλβανικό οτάρ, αλjτάρρ-ι (=βωμός)

Κυπριακό ούαρον (βάρον) (=έλαιο) από το αλβανικό βάλj-ι, βάj-ι πληθυντικός βάλjρα, βάjρα (=έλαιο)

Κυπριακό Πείρηθοι (νύμφες) από το αλβανικό Περρίτε (νύμφες)

Κυπριακό πέσον (=όρος) (πρβλ. πέτος = ύψος Ετ. Μ.) από το αλβανικό πjέτε (=όρος, ύψος)

Κυπριακό πρέπον (=τέρας) από το αλβανικό πρέβεα (=τέρας)

Κυπριακό ύεσι (Fέσι) (=στολή) από το αλβανικό βες (=ντύνω).

 

Όλα αυτά αποτελούν οιωνεί μαθηματική απόδειξη της πανάρχαιας παρουσίας των πρωτο-Αλβανών στην Κύπρο. Οι Αλβανόφωνοι αυτοί κάτοικοι θα ήρθαν από την Αρκαδία μαζί με άλλους Γραικόφωνους Πελασγούς που κατέβηκαν από τη Θράκη στη νότια Ελλάδα. Οι Γραικόφωνοι Θρακιώτες Πελασγοί μετέδωσαν τη θρακική  θρησκεία των Ολύμπιων Θεών στους Αλβανόφωνους Αρκάδες. Ένα κύμα αυτών μετέβη στην Ιλλυρία, ενώ ένα άλλο τμήμα στη Ρώμη και στην Κύπρο.

 

Οι πανάρχαιες αποσιωπημένες αλβανικές επιγραφές της Κύπρου

Η οιωνεί μαθηματική απόδειξη της πανάρχαιας παρουσίας των Αλβανών της Κύπρου παύει να είναι οιωνεί και καθίσταται 100% χειροπιαστή. Οι ετυμολογίες μπορεί να απορριφθούν από κάποιους ως τυχαίες συμπτώσεις ή παρετυμολογίες ή κοινές ρίζες της υποτιθέμενης ινδοευρωπαϊκής ομογλωσσίας. Οι επιγραφές όμως ποτέ. Τα γραπτά μένουν και είναι αψευδής μάρτυρας της παρουσίας κάποιου λαού σε μια περιοχή. Έτσι υπάρχει μια κυπριακή συλλαβική γραφή που δεν βγάζει νόημα στα Ελληνικά, αλλά βγάζει στα Αλβανικά. Το ελληνικό γλωσσολογικό κατεστημένο απέκρυψε την επιγραφή αυτή, γιατί αν την έβγαζε στη φόρα θα έπεφταν σαν χάρτινοι πύργοι όλες οι γλωσσολογικές θεωρίες που είχαν ειπωθεί μέχρι τώρα. Η επιγραφή αυτή δίνει το οριστικό τέλος σε όσους υποστηρίζουν ότι η αλβανική γλώσσα ήρθε στον μεσαίωνα στα Βαλκάνια ή όσους εν έτει 2014 ιχθυολόγους που το παίζουν εθνολόγοι με παχυλή άγνοια της γλωσσικής επιστήμης υποστηρίζουν τάχα μου τάχα μου ότι η Αλβανική γλώσσα προήλθε από τη Δακία και ότι οι Αλβανοί είναι Δακορουμάνοι. Αν αυτό δεν είναι αντι-συμβατική άποψη, ποια άλλη είναι;

Αλλά ας εξετάσουμε τιν εν λόγω κυπριακές επιγραφές. Οι επιγραφές αυτές χρονολογούνται τον 5ο αιώνα και είναι γραμμένες διά της γνωστής Κυπριακής γραφής στην εγχώρια γλώσσα των αυτοχθόνων Κυπρίων. Οι επιγραφές αυτές δημοσιευθηκαν το 1911 από τον καθηγητή στη Λειψία Richard Meister στη μελέτη του με τίτλο Kyprische Syllabariuscchriften in nicht grieechischer Sprache (SibtzberKongPreussAkadWiss).

Ας δούμε την πρώτη επιγραφή:

Στίχος 1: βι τι λε? ρα νου. τα να. μου νο τι.

Στίχος 2 α ι λο. ε κι jα νο τι. μα να. κο 

Στίχος 3 το ου. πα κι μι ρα νου. τα να. μου

Στίχος 4 νο τι.

 

Ας δούμε τη δεύτερη επιγραφή:

Στίχος 1: α να. τα σι. σου? σα. ε κι βι jα κι. μα να.

Στίχος 2: α πο ι ε κι. μα ρι. μα να. σου? μι? ρα

Στίχος 3: ι μι κα νι. που ε νε. μι να. πα να μο.

Στίχος 4: πα να μο. τα ρα βι. κα βα λι jα. μα να. μι

 

Στις ανωτέρω επιγραφές να προσεχθούν οι διαχωριστικές τελείες που έχουν βάλει οι εκδότες. Οι επιγραφές αυτές δεν βγάζουν νόημα στα Ελληνικά, βγάζουν όμως νόημα σε όποιον γνωρίζει καλά αλβανικά. Η γλώσσα των επιγραφών είναι αλβανική.

 

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΕΠΙΓΡΑΦΗΣ

βιτιλε? = Ιδάλιον

ράνου = έπεσε

τανα = οι δικοί μας

μουνότι = νίκησαν

αι λο = αυτός έβριζε

ε κι = και όποιος

jο νοτι = καυχιόταν

μάνα = έπειτα

κοτοου = κραύγασε

πακίμι = ειρήνη

ρανου = έπεσε

τανα = οι δικοί μας

μουνοτι = νίκησαν

 

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΠΙΓΡΑΦΗΣ

α να τασι = αν κάποιος τώρα

σου σα = δώσει τόσα

βιjακι = κατέθεσε

μανα = την μνα

α πο ι = βεβαίως αυτός

ε κι = και όποιος

μαρι = έλαβε

μανα = την μνα

σου? μι? ρα = τη δοθείσα

ι = αυτοί

μικάνι = αμάρτημα

πουενε = ποιούσι

μινα = αμφότεροι

πανιμο = παρανομία

ταραβι = όρισε

καβαλιjα = κίβδηλο

μανα = μνα

 

ΛΕΞΙΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΕΠΙΓΡΑΦΗΣ

ρανου = Αλβανικό ρα που σημαίνει πίπτω

τανα = αλβανικό τάνε που σημαίνει ημέτεροι

μουν = αλβανικό μουν  που σημαίνει νικώ (3ο ενικό παρατατικού) (Το ίδιο ρήμα βρέθηκε και στη δεύτερη ετεοκρητική επιγραφή ΜΥΝ

αι = αλβανικό αΐ που σημαίνει αυτός

λο = αλβανικό λούjπου σημαίνει εμπαίζω

ε = αλβανικό ε που σημαίνει και

κι = αλβανικό κι που σημαίνει όποιος

jανοτι = ανερμήνευτο. Ίσως είναι κατάλοιπο από παρουσία σουμεριακών πληθυσμών στην Κύπρο, αφού στα σουμεριακά ia σημαίνει μεγαλύνω, εξυμνώ

μανα = ανερμήνευτο από τα αλβανικά. Ίσως είναι κατάλοιπο από παρουσια σουμεριακών πληθυσμών στην Κύπρο, αφού στις ανζανικές επιγραφές mene σημαίνει έπειτα

κοτοου = αλβανικό κότεμ , κοτόχεμ [που σημαίνει κραυγάζω

πακιμι = αλβανικό πακ, πακιμι που σημαίνει ειρήνη

 

ΛΕΞΙΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΠΙΓΡΑΦΗΣ

α = αλβανικό α που σημαίνει ίσως

να = αλβανικό να που σημαίνει κάποιος

τασι = αλβανικό τασί που σημαίνει τώρα

σου?σα = ανερμήνευτο από την αλβανική. Ίσως σουμεριακό κατάλοιπο, αφού στα σουμεριακά sumή suσημαίνει δίνω

σα = αλβανικό σα που σημαίνει τόσα

βιjάκι = αλβανικά bιjπου σημαίνει καταθέτω (3ο ενικό παρατατικού)

μανα = ανερμήνευτο από αλβανικά. Είναι η αρχαιοελληνική λέξη μνα

πο = αλβανικό πο που σημαίνει ναι, βεβαίως

ι = αλβανικό αΐ που σημαίνει αυτός

μαρι = αλβανικό μαρρ που σημαίνει λαμβάνω

σου?μι?ρα = ανερμήνευτο από την αλβανική. Ίσως σουμεριακό κατάλοιπο, αφού στα σουμεριακά sumή suσημαίνει δίνω

ι = αλβανικά ι που σημαίνει αυτοί

μικανα = αλβανικό μικατ που σημαίνει αμαρτία (αιτιατική μικάτνε, μικάνε)

πουενε = αλβανικό bέj, bόj, bούjπου σημαίνει κάνω

μινα = ανερμήνευτο από τα αλβανικά. . Ίσως σουμεριακό κατάλοιπο, αφού στα σουμεριακά, αφού στα σουμεριακά min σημαίνει και οι δυο

παναμο = σύνθετη λέξη από το αλβανικό αρνητικό μόριο πα και το αλβανικό νόμι = νόμος, άρα παναμο σημαίνει χωρίς νόμο, παρανομία

ταραβι = αλβανικό ταρτίς που σημαίνει ορίζω βάρος, ορίζω αξία, ζυγίζω

καβαλιjα = αλβανικό καbόjπου σημαίνει εξαπατώ

 

Η ΑΛΒΑΝΙΔΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Όλα αυτά αποδεικνύουν περίτρανα την ύπαρξη αλβανόφωνων πληθυσμών στην Κύπρο Έτσι λύνεται και η καταγωγή της Αφροδίτης, η οποία δεν είναι Σημιτοφοινίκισσα, αλλά πανάρχαια Αλβανίδα. Οι νεοέλληνες παρετυμολογούν το όνομα Αφροδίτη από το αφρός και δύω, διότι η Αφροδίτη ανεδύθη από τους αφρούς της θάλασσας. Αυτή η ετυμολογία έχει τόσο βαρύτητα όσο τάχα η ετυμολογία του Αλέξανδρος απόν το α λε σι αντερ που σημαίνει γεννημένος σαν όνειρο. Το δύω γράφεται με υ, όχι με ι. Αλλά και αν ακόμα η Αφροδίτη γραφόταν με υ , το όνομά της θα σήμαινε εκείνη που καταδύεται στους αφρούς και όχι εκείνη που αναδύεται!!! Το όνομα Αφροδίτη ετυμολογείται από τα αλβανικά άφερ που σημαίνει κοντά και ντίτα που σημαίνει ημέρα. Άρα Αφερ-ντίτα = Αφροδίτη. Το ότι αυτή η ετυμολογική εκδοχή είναι η σωστή, επικυρώνεται και από το ιερό σύμβολο της θεάς στις πανάρχαιες ως κλασσικές παραστάσεις της, που είναι το άστρο και το μισοφέγγαρο. Η Αφροδίτη λοιπόν ονοματίστηκε από αλβανόφωνους πληθυσμούς. Και κλείνοντας, για να ευθυμολογήσω, η παρούσα εργασία αποδεικνύει ότι η θεά της ομορφιάς της Κύπρου Αφροδίτη έχει αλβανική καταγωγή, όπως και ό, τι όμορφο υπάρχει στον πλανήτη, όπως απεδείχθη περίτρανα στο άρθρο μου  «Αλβανίδες: Τέκνα της θεάς Αφροδίτης»!!!

 

Μάριος Δημόπουλος

Add comment


Security code
Refresh

Comments  

 
0 #935 Gus 2019-07-24 01:28
What holds rid of it is the worry of appearing
foolish ahead of other people. When we follow some steps, common actions like definitely overcome fear.
Failure is so inflexibhly black oor white, so all orr nothing.My page live casino wikipedia: http://wedotrucking.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=918kiss.poker%2Fdownloads
Quote
 
 
0 #934 Everette 2019-07-23 08:53
These are bland articles which top off a page with guff about a keyword
but read effortlessly. Search engine crawler will see blog site as another page.

Look, hard work three small examples of what's would-be.


Here is my web-site; scr888 download: https://918kiss.poker/downloads
Quote
 
 
0 #933 Belle 2019-07-23 08:31
These special symbols multiply your winnings with fixed range.
Upon coming into the casino, look around or
go to each slot game. If you don't have considerably of finances then play reasonably.my weblog: 918 kiss: https://win88.today/918-kiss-scr888-2018/
Quote
 
 
0 #932 Lauri 2019-07-23 01:30
Hello, i think that i saw you visited my website so i came too “return the favor”.I'm attempting to find things to
improve myy site!I suppose its ook to use a few of your
ideas!!

Feel free to sur tto my web site :: m.2 slot reddit: http://xiaoguo.psend.com/?a%5B%5D=%3Ca+href%3Dhttp%3A%2F%2FSchmidtoceaninstitute.org%2F__media__%2Fjs%2Fnetsoltrademark.php%3Fd%3D918.network%252Fdownloads%252F84-lpe88%3Epresent+progressive+games+online%3C%2Fa%3E
Quote
 
 
0 #931 Kit 2019-07-22 14:18
Be rational and consider what you are searching for in other women. Worry will creep into your mind,
causing you to be open to second guessing your packages. Make a checklist - this saves your and also
energy.

Here is my site: sky777 apk: http://3win8.city/other-games/sky777/24-sky777
Quote
 
 
0 #930 Candra 2019-07-22 11:46
So we bought them my partner and i bided my own time until school on Wednesday.
The bullets eject through broad window inside
the gun. Back link points are found one part of the equation of
In a few words.

Also visit my blog post :: sic bo game strategy: http://airtourcruise.com/phpinfo.php?a%5B%5D=%3Ca+href%3Dhttp%3A%2F%2Focharovan.com%2Fbitrix%2Fredirect.php%3Fevent1%3D%26event2%3D%26event3%3D%26goto%3Dhttp%3A%2F%2Fkasino.games%2Fdownloads%2F315-download-3win8%3E3win8+casino+download%3C%2Fa%3E
Quote
 
 
0 #929 Bernie 2019-07-22 07:46
Its like yyou leartn my thoughts! You aopear to understand so much about this, such as you wrte the guide in it or something.
I believe that you could do with some percent to drive thee message home a little bit,
but instead of that, this is fantastic blog. A great read.
I wipl definitely be back.

My web site ... play8oy
android download: https://918.network/downloads/86-play8oy
Quote
 
 
0 #928 Candida 2019-07-22 07:24
You choose to take the wise road and write a artijcle about doing it.
I know you will hear individuals want say otherwise, but usually are pretty
much worthless! Affiliate marketng doesn't be worth it quickly.


Also visit myy homepage; live22 apk: http://918.credit/downloads/85-download-live22-for-android-ios-and-pc
Quote
 
 
0 #927 Bob 2019-07-21 21:56
Youu keep to actually play with your friends who's friends.
I'm a girl, and I not want little pink things, haha,
and I won't mind boyish games any just no BEN10and stuff haha.cc

Also visit my blog; joker123 hack: http://organicfoodfast.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=3Win8.city%2Fother-games%2Fjoker123%2F22-joker123
Quote
 
 
0 #926 Shawnee 2019-07-20 16:32
The skin a good content of blood potassium. Build websites with
sdarch box optimization as their objective. Nuts are
an anytimke snack, they can be had roasted, raw or even added to salads.


my page: play8oy casino: http://918.credit/downloads/86-download-play8oy
Quote
 
 
0 #925 Grady 2019-07-20 11:08
The cards have their face value, while the aces count as
one and the picture cards as ten. Limit period and in every gambling session, and
take frequent breaks in order to refresh your minds and avoid fatigue.


Here is my homepage - online casino hex: http://Stevehoffmann.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=kslot.app%2Findex.php%2Fgames%2Frollex11
Quote
 
 
0 #924 Shana 2019-07-20 09:59
Unfortunately for Haze, the only experience it delivered was
a disappointing two. The Xbox 360 console
22 live performance: http://wherethedog.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=kslot.app%2Findex.php%2Fgames%2Flive22 can be a
new concept in video games. It sets up an ugly precedent of
the have's maintain not's.
Quote
 
 
0 #923 Les 2019-07-20 04:45
Slim down what we do, feel and think today provide you
with more do, feel, and think tomorrow. Looking smart and elegant would require up much of your serious
amounts of effort. Be vocal and demonstrative along with
wife.

Feel free to visit my page 918kiss blog: http://www.jerseyshoremassage.com/why-people-choose-to-play-casino-online-with-friends/
Quote
 
 
0 #922 Gene 2019-07-18 23:26
Next would come the advertising, invitations, mailings, registrations, or anything else.
We are called casino slots games to play free online: http://subsbooster.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=918kiss.poker%2Fcasino-games%2F67-3win8
be dynamic and prophetic even when that means being depressing.
We don't know the full affect of our prayers.
Quote
 
 
0 #921 Frankie 2019-07-18 13:00
I do not know if it's just me orr if everybody else experiencing problems
with your site. It appears as though slme of the
text within your content are running off the screen. Cann somebody else please comment and
let me know if thiis is happening too them as
well? This may be a issue with my web browser because I've had this happen previously.
Thanks

My homepage :: mega888 apk: https://918.network/casino-games/74-mega888
Quote
 
 
0 #920 Hermine 2019-07-18 11:48
Just make sure it is good, quality subject matter!

Nuts high in fats, providing fats are wonderful as
very good monosaturated and unsaturated saturated fats. Keep your newsletters
interesting so steps read.

Feel free to surf to my web site - ace333
download: https://918kiss.poker/downloads
Quote
 
 
0 #919 Yasmin 2019-07-18 06:15
The Ace Combat series has ruled the skies for mmany a
gaming cosole generation but Mr. Here, they
let you know that they had become backed with giant. Neighborhood just get
rght going without running shoes.

my web blog - joker123 download apk joker123 android: http://75thrangerregiment.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=Ghoulville.com%2F__media__%2Fjs%2Fnetsoltrademark.php%3Fd%3D3win8.city%2Findex.php%2Fdownload%2F28-joker123
Quote
 
 
0 #918 Humberto 2019-07-17 16:44
The Powerball winning numbers aare drawn live Wednesday
and Saturday evenings at 10:59 l'ordre de.m. Winning tickets with 5 out
5 nuumbers using the Megaplier feature wins $1 Million. Conbgrats to the Maryland Mega Millions champ!


Also visit my webpage - sicboy e juice 120ml: http://casinobuyersnetwork.com/online-casino/mobile-gaming-more-chances-of-winning-slot-jackpots.html
Quote
 
 
0 #917 Olive 2019-07-17 09:31
That is youur edge over others all of the market which have nno software programs.
It's hard to change a habit if your teen's behaviour is not
reliable. Take someone on you who couuld be trusted.


my web site: scr 888 free
download: http://belowhalf.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=cuci.today
Quote
 
 
0 #916 Christena 2019-07-17 08:23
I this routine and have hhad success for a long time.
Potatoes are very healthy and cheap . By placing your links carefully and consistently, you will slowly deposit residual dollars.


Feel free to visit myy blog post - live22 casino: http://918.credit/casino-games/live-22
Quote
 
 
0 #915 Micki 2019-07-17 03:05
The more happy customers an author has, the greater his worthiness scores.
Weekly, modify the content extra updates. Doing so will develop return individuals to your net.

Myspace offers you the opportunity to share classifieds.Here is my webpage - newtown ntc33: https://918kiss.poker/casino-games/68-ntc33-newton-casino
Quote
 
 
0 #914 Carrol 2019-07-17 00:19
The always advisable to use white as background for content-based websites.
Optimizing your fonts may possibly you attract more readers because your content a lot more
readable.

Feel free to visit my homepage: live22 casino: http://www.ezyget.com/index.html
Quote
 
 
0 #913 Phil 2019-07-16 19:34
You are be connected to each other using various tools like chatting, emailing, blogging and joining in forums.

It is always his will is going to also be gone through.

Have you read anything good or anything at each and every one?


Here is my webpage: scr888th v 4: http://usonline707casino.com/online-poker-ethics-not-optional/
Quote
 
 
0 #912 Alfred 2019-07-16 15:04
Don't lrave out this - its Murphy's Law lasting memories.

Thee Lakers will have the home court advantage but Orlando has overcame appeal iin thhe latter series.
The seeds should poke through dirt in about 2-3 numerous.


Have a look at my web site - cant
download scr888: http://www.francescascountrypainting.com/how-it-that-they-can-can-to-assist-you-your-actual-perils-getting-online-casino-gambling/
Quote
 
 
0 #911 Domenic 2019-07-16 13:06
Therefore, pick out a subject in order to really like, and are savvy, towards your first web publication. The idea will have the
purpose of making money quickly.

Feel free to surf to my weblog; playboy casino: https://918kiss.poker/casino-games/72-playboy-casino
Quote
 
 
0 #910 Gertie 2019-07-16 07:31
Find to bbe able too keep visitors coming to your
website. Getting oon that coveted first page of Yahoo is now
one of several main goals of ann organization. Titles play a surprisingly big paart iin determining your site's
ranking.

Have a look at my homepage; sic bo instructions: http://Magmetall.ru/go.htm?href=http://3Win8.city/
Quote
 
 
0 #909 Kristopher 2019-07-15 22:56
Wayy cool! Some very valid points! I appreciate you penning this article plus the
rest off the site is very good.

Feel free to surf to my webpage ... 3win8 slot: https://918.network/downloads/87-3win8
Quote
 
 
0 #908 Cristine 2019-07-15 19:26
Hello! I simply wish to offer you a huge thumbs up for the great
information you've got here on this post. I will bbe coming back to your blpg for more soon.

Feel free to visit my web site sky777 casino: https://918.network/casino-games/76-sky777
Quote
 
 
0 #907 Allan 2019-07-15 02:40
Then you can certainly can bridge into a completely new topic.
These serious hair loss products with a markket will have available
more aand much more expensive. Up pops 1000's trainers nearby.which one to choose?


My web blog :: joker123 apk download: https://win88.today/joker123/
Quote
 
 
0 #906 Bradley 2019-07-15 01:31
Higher your page rank, greater valuable your internet site is.
Use market and keyword research to find what people aree searching for answers on. This
would be a good page to assist a lock of hajr on.

My web-site :: live22
download: https://kslot.app/index.php/games/live22
Quote
 
 
0 #905 Rodger 2019-07-14 20:35
For nearly all of the people, making funds are the very first thing for them
to build a site. He somehow found out about advertising and needed to try
it out.

my webpage :: m ntc33: https://918kiss.poker/downloads
Quote
 
 
0 #904 Mike 2019-07-14 15:00
One who knows your personality and also give juet good opinion. Is not really anything bad,
just just a little goofy. Set ihtention iin motion and see the healthy process.


Feel free to surf to mmy web-site; online casino malaysia: https://cuci.today/
Quote
 
 
0 #903 Leif 2019-07-14 12:14
There a great old adage making monbey comes when you make peers.

Somethings in lufe are printed iin sucdh the chance that essential to learn them your true
self.

Here iis my page ...mega
casino: http://918.credit/casino-games/mega888
Quote
 
 
0 #902 Sheri 2019-07-14 08:36
Trading on the internet requires total discipline to carry
out your plan and follow your program. Looking smart and elegant would not take up almost all of your period and effort.
It's best to go and visit making a fleet of.


Also visit my page: live draw hk 22 juni
2017: http://irs-e-file.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=918.credit%2Fcasino-games%2Flive-22
Quote
 
 
0 #901 Anton 2019-07-14 03:03
There are countless ways to get traffic. The placing ads smack in the
middle of interrupting content can be a bad tactic. Another technique to go to one of the companies providing the full support.Also visit my web-site ... sky777 apk: https://918kiss.poker/casino-games/75-sky777
Quote
 
 
0 #900 Domenic 2019-07-13 22:15
My name was replaced with someone else's name and links were
removed. Obtain your page rank, greater valuable your site is.
Have you discover these ads on the online world before?My blog post :: sky casino free bet: http://www.Premiepas.nl/asp/include/inc_clickout.asp?sid=6897757932609631341395153953&clickouturl=http://eng.b2club.ru/buyticket/concertru/?url=http://918.credit/casino-games/sky-777
Quote
 
 
0 #899 Myrtle 2019-07-13 06:12
If you want to know how to income with Squidoo, then you've come into the right put.
It's article creation we'll be talking aout here. This is where you
must be a good quality writer.

Feel free to surf to my site ... lpe88 download android: http://918.credit/downloads/84-download-lpe888
Quote
 
 
0 #898 Randall 2019-07-13 04:49
Give an chance of your luck to favo you by playing oon the website casino.
The same iss true for people wwho decikde to mega casino vegas: http://onenessfestival.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ace333.gdn%2Findex.php%2Fother-games%2Fmega888%2F4-mega888 casino win.
These include how to place and bet and what kinds of bets can work.
Quote
 
 
0 #897 Britney 2019-07-12 08:40
Sorry I have taken so long to write a new article, but I have been racking my brain for opportunities.

But exactly will Norman Osborne affect those events? Didn't
allow it to with this article?

My site - ocean king manual: http://www.teachercity.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=zero.xingyebao.com%2Fbbs%2Fupload%2Fhome.php%3Fmod%3Dspace%26uid%3D24634%26do%3Dprofile%26from%3Dspace
Quote
 
 
0 #896 Florence 2019-07-12 08:22
You to be able to ddo more to ensure good quality traffic.
It's thee reason they syndicate others' blogs and guides.

Are usually all types of opportunities that
you can take benefit of.

Also visit my webpage; mega casino: http://918.credit/casino-games/mega888
Quote
 
 
0 #895 Latia 2019-07-12 08:11
The layout of your blog post is extremely important.
E-zines - There are a number of website owners out there who crave new message.
Not just an individual write good content, or how to publish it also.


Feel free to surf to my homepage; ntc33 download: https://918kiss.poker/downloads
Quote
 
 
0 #894 Katherina 2019-07-12 06:03
However, we are even though it a different world than we ddid 2 or 3 rice.
Most free lessons on the internet are within the mortgage people very much
like you. Start looking for them and go out in work.


my web site; is mega casino legit: http://drsusangannon.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=win88.today%2Fdownload-mega888-android-ios%2F
Quote
 
 
0 #893 Edison 2019-07-11 22:58
Popular blogs are popular purely because they prfovide vlue
to their readers, ie, solutions to problems.
Certain items in life are coded in such a way that essential to learn them ones
self.

My weblog ... m rollex11: http://918.credit/downloads/90-download-rollex11
Quote
 
 
0 #892 Leandro 2019-07-11 02:04
Everybody will be abpe tto overcome any repulsion if it can be believed turn out
too bbe needed. In fact it i helpful for weight
reduction and keeps the arms in shape.

Also vixit my web site :: lucky palace casino: https://win88.today/download-lpe88-android-windows/
Quote
 
 
0 #891 Andres 2019-07-10 22:55
There are some really good courses also in marketplace. So why
let them have essential over a? This why they usully end up
gong to aand liinking to supply. Blog Marketing Tip #1: Provide Answers.Look into my web-site- mega casino: http://918.credit/downloads/83-download-mega888-for-android-and-ios
Quote
 
 
0 #890 Trent 2019-07-10 06:06
It is preferable to have money to make dinero? Viral marketing is the ability
of getting others to spread the word about goods or
choice. There are millions of hungry articlle readers out.

Also vissit my web-site mobile phones on slot: http://www.witchoftheweeds.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=mmgroup.net%2F__media__%2Fjs%2Fnetsoltrademark.php%3Fd%3D918kiss.bid%2Fgames%2Fmega888
Quote
 
 
0 #889 Georgina 2019-07-10 01:42
Ldl cholesterol romantic than naming a star after your cherished?
Multitasking may be needed, however it's also important to spending time with your young ones separately as
well. The story is full of laughs and endearing hours.


My web-site :: 918kiss kredit percuma: http://mdpresence.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=superslot.app%2Findex.php%2Fdownload
Quote
 
 
0 #888 Miriam 2019-07-09 11:30
I have been browsing online more than 4 hours today,
yet I never found any interesting article like yours.
It's pretty worth enough for me. In my opinion, if all website
owners and blotgers made good content as yoou did, the internet will be
much more useful than ever before.

Also visit my homepage live22 download: https://918.network/downloads/85-download-live22
Quote
 
 
0 #887 Teri 2019-07-08 22:12
Now Tetris has as the net slot machine game; Slotris.

The new inclusion into the online sloit games will be the seven reel slots along
with online gambling. Bank on It will take three coins to
max itt inside.

Have a look at my blog; 918kiss: https://win88.today/918-kiss-scr888-2018/
Quote
 
 
0 #886 Denis 2019-07-08 20:09
Prevent mold from growing on the inside first city.
Would like to remove major concrete, you will want to rent a jackhammer for the job.
Not developing a plan can spell problems.

Feel free to visit my weblog :: ace333 apk: http://ace333.gdn/
Quote
 
 
0 #885 Jaxon 2019-07-08 18:25
If you do this with a keywords, maay do easily obtain a good Pr.
And instead of placing your url as linkks use your primary keywords as Anchor Backlinks.


Here is my page casino
slot free games 1000: http://Wserv.Ul.ru/phpinfo.php?a%5B%5D=%3Ca+href%3Dhttp%3A%2F%2Fproevolution.ru%2Fredirect.php%3Fto%3Dhttp%3A%2F%2F918Kiss.poker%2Fcasino-games%2F72-playboy-casino%3Eocean+king+2+thunder+dragon%3C%2Fa%3E
Quote
 
 
0 #884 Carrie 2019-07-08 16:40
If so, you probably already be familiar with regarding the solid reputation strength and performance these mixers
have. Posssibly you jusst had been breakup and want to just hhow to
acquire your boyfriend once again?

My homepage: joker123 download: https://kslot.app/index.php/games/joker123
Quote
 
 
0 #883 Sabina 2019-07-08 10:52
Make sure you research as several article distribution sites you can. This can help
you promote product awareness among your buyers and you make use of it for
free.

Feel free to visit my blog; sky777
download: https://918kiss.bid/games/sky-777
Quote
 
 
0 #882 Barbra 2019-07-08 09:07
There are numerous free Swedish adult dating
sites thhat provide you with lot of interesting individualities.
Beyond your budget go will be reading books and articles even searching on line.


Also visit my site :: ocean king online hack: https://xat.com/web_gear/chat/linkvalidator.php?link=http://918kiss.poker/downloads
Quote
 
 
0 #881 Rashad 2019-07-08 07:57
If so, you probably already be aware of the solid reputation stablity and performance these
mixers have. Strijve to have each display show an existing about the goods
involved.

My page; ace333
download: http://3win8.city/other-games/ace333/27-ace333
Quote
 
 
0 #880 Marty 2019-07-07 19:28
This means over a period of time (thousands sometimes
individuals spins)the paay out will be 98%. Usually, the good ones
ofder variety like roulette, craps,blackjack ,
poker, casino video slot games free download: http://indiacapitalpartners3.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=3Win8.city%2Fdownload%2F33-play8oy machine, bingo and keno.
Quote
 
 
0 #879 Julianne 2019-07-07 13:54
Don't use small words either such as "Lol omg, today was fab" Everybody is conversant in the shortened words.
Lack of relevant information makes might not exactly redundant.
Customers like these and search do additionally.

Review my webpage :: sky
777: https://918kiss.poker/downloads
Quote
 
 
0 #878 Fawn 2019-07-07 05:59
A box will likely then open and you will need to choose the option of saving your file in the computer.

Besides, you once made him/her be seduced
by you. Both items are set up using Adobe Acrobat
Reader.

Here is my webpage; mobile slot joint: http://urbangroovedancewear.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=kslot.app%2Findex.php%2Fgames%2Face333
Quote
 
 
0 #877 Lynn 2019-07-07 05:20
Use keywords with your topic with your headline, buying and
selling paragraphs. Maybe mayy something simply by as
a cost-free marketing tool course. Poatoes are very
healthy and cheap .

Feell frede to visit mmy site: newtown ntc33: http://918.credit/casino-games/ntc33
Quote
 
 
0 #876 Gennie 2019-07-06 21:40
Kim has 392 fans aand keeps them well entertained
and intelligent. It is these programs that can help more tyan anything other.

The search will know from which computer the web link is developed from.


My blog online
poker with real money: http://Difiores.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=medimoda.ru%2Fbitrix%2Fredirect.php%3Fevent1%3D%26event2%3D%26event3%3D%26goto%3Dhttp%3A%2F%2F918kiss.poker%2Fcasino-games%2F67-3win8
Quote
 
 
0 #875 Leroy 2019-07-06 21:34
The persn wants in order to teir targert feel miserable and be defeated.
These commandments which i give you todazy in order to be on your hearts.
Some like to employ a thhe power hedge cutters.


Also vsit my weblog :: live 22: https://win88.today/live22/
Quote
 
 
0 #874 Valorie 2019-07-06 21:02
When someone writes an paragraph he/she keeps
tthe idea of a user in his/her mind that how a user can understand it.
Therefore that's why this post iis amazing. Thanks!


My site: play8oy android download: https://918.network/downloads/86-play8oy
Quote
 
 
0 #873 Veda 2019-07-06 20:16
If have to have like the look and feel of the 'H'
tags, use CSS to design it to selection of. So you're leaving comments, you're getting all those backlinks gathering over moment.My web page - ocean king in vegas: http://www.3glab.net/test.php?a%5B%5D=%3Ca+href%3Dhttp%3A%2F%2Fwww.centerpointenergytexas.biz%2F__media__%2Fjs%2Fnetsoltrademark.php%3Fd%3D918.credit%252Fcasino-games%252Fjoker-123%3Ejoker123+co%3C%2Fa%3E
Quote
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλων των αναρτήσεων της ιστοσελίδας ΠΕΛΑΣΓΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΛΒΑΝΟΙ – www.greeks-albanians.com σε ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας με προϋπόθεση την αναφορά του αρθρογράφου και της ιστοσελίδας με ενεργό λινκ.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλων των αναρτήσεων της ιστοσελίδας ΠΕΛΑΣΓΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΛΒΑΝΟΙ – www.greeks-albanians.com σε έντυπα μέσα χωρίς τη γραπτή άδεια του κατόχου αυτής της ιστοσελίδας Μάριου Δημόπουλου.

Wednesday the 24th - . Thanks to Joomla 2.5 templates by FTS