Άρθρα

Η καταγωγή της αλβανικής γλώσσας

 

Σε μια σειρά άρθρων θα ετυμολογώ αλβανικές λέξεις από αρχαίες ελληνικές λέξεις. Αυτό αποτελεί μια άλλη απόδειξη της Ελληνικής καταγωγής της Αλβανικής γλώσσας και ότι στην ουσία τα Αλβανικά είναι μια πανάρχαια Ελληνική διάλεκτος.

 

Για να δείτε το λεξικό της αλβανικής γλώσσας, πατήστε εδώ

Γενικές φθογγολογικές παρατηρήσεις της αλβανικής γλώσσας. Φωνήεντα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΦΘΟΓΓΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΥ

Η Αλβανική έχει μακρά και βραχέα φωνήεντα, όπως η αρχαία Ελληνική. Τα μακρά γράφονταν την εποχή του Θωμόπουλου με διπλό φωνήεν, δηλαδή dάαj(ndaj) που σημαίνει δαίω, χωρίζω, bίιμ (bimë) (που σημαίνει φύμα, βλαστός), βούου που σημαίνει βάλλω, τίθημι κ.λπ.

Γενικές παρατηρήσεις επί της Αλβανικής γλώσσας

Ξεκινάει η πρωτοποριακή μελέτη μας για την ελληνική καταγωγή της Αλβανικής γλώσσας, μελέτη που θα ανατρέψει όσα γνωρίζαμε γύρω από τις βαλκανικές γλώσσες και την καταγωγή των Αλβανικών γλωσσών.

Ξεκινάμε με κάποια βασικά για το αλβανικό αλφάβητο και την ορθογραφία της αλβανικής γλώσσας για τους Έλληνες αναγνώστες που δεν γνωρίζουν Αλβανικά.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟΝ 19o ΚΑΙ 20o ΑΙΩΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Παρουσιάζουμε αποσπάσματα από βιβλία Ελλήνων επιστημόνων του 19ου και 20ου αιώνα, από όπου θα φανεί ότι οι Έλληνες θεωρούσαμε ότι οι Αλβανοί είναι Έλληνες. Αυτό το κάνουμε, για να το δουν οι σύγχρονοι Έλληνες, οι οποίοι θεωρούν τους Αλβανούς ως έναν ξένο λαό προς τους Έλληνες και πολλοί μάλιστα υποστηρίζουν την αντιεπιστημονική θεωρία ότι τάχα οι Αλβανοί είναι ένα Τουρκικό φύλο που ήρθε

από τον Καύκασο τον μεσαίωνα. Ας δούμε αυτά τα αποσπάσματα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλων των αναρτήσεων της ιστοσελίδας ΠΕΛΑΣΓΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΛΒΑΝΟΙ – www.greeks-albanians.com σε ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας με προϋπόθεση την αναφορά του αρθρογράφου και της ιστοσελίδας με ενεργό λινκ.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλων των αναρτήσεων της ιστοσελίδας ΠΕΛΑΣΓΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΛΒΑΝΟΙ – www.greeks-albanians.com σε έντυπα μέσα χωρίς τη γραπτή άδεια του κατόχου αυτής της ιστοσελίδας Μάριου Δημόπουλου.

Friday the 4th - . Thanks to Joomla 2.5 templates by FTS