Η προκήρυξη των Αρβανιτων του 1897. Οι Μπότσαρης, Σέχος και Τζαβελλας ομολογούν ότι οι Αρβανίτες είναι Αλβανικής καταγωγής

Share

ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΗΤΑΝ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΗΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΟ 1897

Όλοι αυτοί οι πλαστογράφοι της Αρβανίτικης ιστορίας θα λάβουν την απάντηση από το στόμα των ίδιων των Αρβανιτών, των εγγονών των Αρβανιτών επαναστατών του ’21. Από τον Σέχο, τον Μπότσαρη και τον Τζαβέλλα, οι οποίοι ήξεραν καλύτερα από κάθε σύγχρονο την καταγωγή τους και την καταγωγή των παππούδων τους. Θα παρουσιάσουμε λοιπόν την Προκήρυξη του Αρβανίτικου Συνδέσμου της Ελλάδος, που συντάχθηκε το 1899 από τους Σέχο, Μπότσαρη και Τζαβέλλα. Η Προκήρυξη δημοσιεύτηκε το Μάιο του 1899 από το περιοδικό Ελληνισμός που εξέδιδε η εθνική εταιρεια Ελληνισμός και επανεκδόθηκε το 1995 από τον Αριστείδη Κόλλια. Παραθέτουμε την προκήρυξη με τη γλωσσική μορφή και την ορθογραφία στην οποία γράφτηκε.

 

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΑΣ

 

ΑΔΕΡΦΙΑ! Σας λέγομε και σας ονομάζομε αδέρφια, γιατί όσο κι αν μας χωρίζουν ο τόπος κι η θρησκεία, δεν παύομε να είμεστε αδέρφια, επειδή όλοι οι αρβανίτες, όπου και αν βρισκομέστε σήμερα, είμαστε απόγονοι των Πελασγών. Σήμερα βρισκόμεστε σ' εποχή που αναγεννιούνται τα έθνη. Κυττάξετε τους Έλληνες! Ήταν σκλάβοι και δούλευαν κάτω από τον Τουρκικό ζυγό. Ξύπνησαν μια μέρα στη φωνή του Ρήγα τους, και σηκώθηκαν, έσπασαν τα σίδερα της σκλαβιάς, έδιωξαν τον τύραννο από το χώμα τους και γίνηκαν βασίλειο. Κυττάξετε τους Σέρβους! Επαναστάτησαν κι ελευτερώθηκαν!  Κυττάξετε τους Μαυροβουνιώτες!...Ημείς μονάχα οι Αρβανίτες, είμεστε ακόμα στον ύπνο, κι οι εχτροί μας μας περικυκλώνουν και θέλουν να μας καταξεσκίσουν και να μας κατακομματιάσουν!  Η Αυστρία έχει το μάτι καρφωμένο στην Αρβανιτιά μας. Η Ιταλία θέλει τον Αυλώνα μας. Το Μαυροβούνι θέλει τη Σκόντρα μας, η Σερβία, η Βουλγαρία κι η Βλαχία αντιμάχονται για τα Μπιτώλιά μας, για το Ντουράτσο μας, την Πρισρένη μας, και για την Κρόιά μας, την πόλη που χρησίμεψε ως πρωτεύουσα του Σκεντέρ μπεή μας! Όλα τα έθνη που είχε πατήσει η Τουρκιά πιο λίγο, πιο πολύ ελευτερώθηκαν κι ημείς, οι αρβανίτες, βρισκόμεστε χωρίς δική μας λευτεριά, και το χειρότερο που χάσαμε την εθνική μας ύπαρξη, και λογαριαζόμαστε από τον κόσμο ως τούρκοι, ενώ δεν είμεστε καθόλου τούρκοι αλλά καθαροί αρβανίτες, απόγονοι των Πελασγών.

 

Παρατήρηση δική μου: Ποιά είναι η Αρβανιτιά που όλοι οι λαοί την επιβουλεύνται; Ποιοί είναι αυτοί οι Αρβανίτες που θεωρούνται Τούρκοι; Οι Τουρκαλβανοί!!! Αντικαταστήστε στην προκήρυξη τη λέξη Αρβανίτης με τη λέξη Αλβανός και τη λέξη Αρβανιτιά με τη λέξη Αλβανία και θα βγάλετε νόημα. Οι Αρβανίτες ήταν λοιπόν Αλβανοί! Οι Αρβανίτες (=Αλβανοί) της Ελλάδας (Σέχος, Μπότσαρης, Τζαβέλλας)  απευθύνονται με αυτή την προκήρυξη στους αδελφούς τους Αρβανίτες (=Αλβανούς) της Αρβανιτιάς (=Αλβανίας). Ας δούμε όμως τι άλλα λένε οι Αρβανίτες στην προκήρυξη αυτή:

 

Ημείς οι αρβανίτες είμασταν πάντοτε οι στήλοι της Τουρκίας. Το αίμα το αρβανίτικο τετρακόσια τόσα χρόνια έτρεξε και τρέχει σαν ποτάμι για τη ζωή της Τουρκίας. Αν ελείπαμε ημείς, η Τουρκία από πολλά χρόνια θα είταν φευγάτη από την Ευρώπη. Και όμως η Τουρκία δεν εννοεί να μας δώσει τη λευτεριά μας.

 

Παρατήρηση δική μου: Οι Αρβανίτες στήλοι της Τουρκίας; Άρα οι Αρβανίτες ήταν Αλβανοί, οι λεγόμενοι Τουρκαλβανοί!!! Αλλά για να δούμε παρακάτω το κείμενο:

 

Ήρθε, αδέρφια, ο καιρός που πρέπει όλοι οι Αρβανίτες νάχωμε μια γνώμη. Πρέπει να αφήσωμε την έχτρα που μας γέννησαν η Τουρκιά κι οι θρησκείες. Την Τουρκιά και τες θρησκείες πρέπει να τες αφήσωμε κατά μέρος. Η Τουρκιά είναι ξένο σώμα και πρέπει να τη πετάξωμε πέρα, η θρησκεία είναι για τον καθένα χωριστά και πρέπει ο καθένας να την βαστάξει όπως την ηύρε. Θα ήταν καλό να είμασταν οι αρβανίτες όλοι μωαμεθανοί ή όλοι χριστιανοί, αλλά αφού βρισκόμεστε σε διάφορες θρησκείες: μωαμεθανοί και χριστιανοί, και σε διάφορες αιρέσεις: ορθόδοξοι, παπιστάνοι, μουσουλμάνοι, μπεκτασλίδες, ρουφαΐδες καλόν είναι να αφήσωμεν τες θρησκείες και τες αιρέσεις κατά μέρος.

 

Παρατήρηση δική μου: Ποιοί είναι αυτοί οι Αρβανίτες που είναι Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι και ανήκουν σε όλες αυτές τις αιρέσεις; Μα ασφαλώς οι Αλβανοί!!! Ας δούμε όμως τη συνέχεια της προκήρυξης:

 

Είπαμαν ότι είμεστε περικυκλωμένοι από εχτρούς. Το μόνο κράτος απ’ όλα όσα ξεφύτρωσαν από τες στάχτες, κι από τα χαλάσματα της Τουρκίας που έχει εγγυημένη την ύπαρξή του απ’ όλη την Ευρώπη είναι η Ελλάδα. Επίτηδες σας λογαριάσαμαν την Ελλάδα σαν εχτρό μας, γιατί η όψη των πραγμάτων έτσι τη δείχνει.  Αλλ' αν βαθύνουμε λίγο στην ουσία, αν συμβουλευτούμε λίγο την ιστορία, αν εξετάσωμε το πράγμα καλά, θα ιδούμε ότι η Ελλάδα δεν έχει καμμιά έχτρα μ' εμάς.

 

Παρατήρηση δική μου: Είναι σαφής η διάκριση που γίνεται στην προκήρυξη ανάμεσα στους Αρβανίτες και τους Έλληνες. Άρα άλλο Αρβανίτες, άλλο Έλληνες. Αλλά για να δούμε παρακάτω την προκήρυξη. Αυτά που λένε οι Αρβανίτες εδώ χαλάνε και την προπαγάνδα των σύγχρονων Ελλήνων και των Αλβανών:

 

Η Ιστορία μας λέγει ότι οι Έλληνες είναι απόγονοι των Πελασγών, των παππούδων μας, ότι Έλληνες κι Αρβανίτες, κατά τους βυζαντινούς χρόνους είχαν μια θρησκεία, ένα βασίλειο, και μια πατρίδα, κι ότι ο Σκεντέρμπεης μιλούσε κι Αρβανίτικα κι ελληνικά κι έγραφε την ελληνική γλώσσα σαν έλληνας, κι ότι η Ελλάδα η σημερινή είναι έργο αρβανίτικο κι ελληνικό.

 

Παρατήρηση δική μου: Άρα οι Έλληνες και οι Αλβανοί/Αρβανίτες είναι συγγενείς λαοί, αφού είναι απόγονοι των Πελασγών. Και όμως η σύγχρονη Ελληνική προπαγάνδα παρουσιάζει τους Πελασγούς ως Έλληνες και τους Αλβανούς ως μη Πελασγούς, ενώ η σύγχρονη Αλβανική προπαγάνδα παρουσιάζει τους Πελασγούς ως Αλβανούς και τους Έλληνες ως μη Πελασγούς!!! Και στην προκήρυξη φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Σκεντέρμπεης ήταν Αλβανός/Αρβανίτης και όχι Έλληνας, αφού, όπως το κείμενο λέει, ήξερε να γράφει και Ελληνικά σαν Έλληνας. Σαν Έλληνας, αφού ήταν Αρβανίτης/Αλβανός. Ας δούμε όμως τη συνέχεια της προκήρυξης:

 

Στον αγώνα του 1821, που έκαμε η Ελλάδα εναντίον της Τουρκίας αγωνίστηκε κι η δική μας φυλή, η αρβανίτικη, και με τη βοήθεια τη δική μας, την αρβανίτικη, ελευτερώθηκε η Ελλάδα. Ανάμεσα σε τόσους ήρωες που ανέδειξε η ελληνική επανάσταση του 1821 όλοι οι θαλασσινοί ήρωες, εξόν μόνον από τους Ψαριανούς, είταν Αρβανίτες. Οι πλειότεροι ήρωες της Στεριάς είταν αρβανίτες. Εξόν από τους χριστιανούς αρβανίτες είταν και τρεις - ήμισυ χιλιάδες αρβανίτες μωαμεθανοί που πολεμούσαν μαζί με τους Έλληνες εναντίον των Τούρκων, και αρχηγοί αυτωνών των αρβανιτών είταν ο Ταφίλ-Μπούζης, ο Γκιολέκας, ο Χόντος, και άλλοι φημισμένοι καπεταναραίοι αρβανίτες. Δεν θα πούμε κανένα ψέμα, αδέρφια, αν πούμε ότι οι Αρβανίτες ελευθέρωσαν την Ελλάδα!

 

Συμπερασμα: Στην επανάσταση του ’21  πολεμούσαν στο πλευρό των Ελλήνων και Αρβανίτες, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι. Και η επανάσταση ήταν Ελληνοαλβανική. Συνεχίζει η προκήρυξη:

 

Στην καρδιά του ελληνικού και του αρβανίτικου λαού είναι ριζωμένο το αίστημα της συγγένειας, που έχουν οι Έλληνες με τους Αρβανίτες. Ο Έλληνας πριν γείνει Έλληνας, είταν Αρβανίτης, δηλαδή Πελασγός. Έλληνας θα ειπή: Αρβανίτης πολιτισμένος.

 

Αφού οι Αρβανίτες στην προκήρυξη αυτή δείχνουν τη συγγένεια που έχουν με τους Έλληνες, εξηγούν στους Αλβανούς αδελφούς τους στην Αλβανία τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ενωθούν με την Ελλάδα. Ας δούμε τη συνέχεια της προκήρυξης:

 

Ελλάδα χωρίς Αρβανιτιά και Αρβανιτιά χωρίς Ελλάδα είναι πράγματα μισά. Όταν η Ελλάδα κι η Αρβανιτιά σμίξουν, τότε θα γείνει μια μεγάλη Ελλάδα  και μια μεγάλη Αρβανιτιά. Τους Έλληνες τους γνωρίζομε και μας γνωρίζουν. Ζήσαμε χιλιάδες χρόνια με τους Έλληνες και ζούμε ακόμα σαν αδέρφια. Χιλιάδες Έλληνες ζούνε μέσα στην Αρβανιτιά και χιλιάδες Αρβανίτες ζούνε μέσα στην Ελλάδα και ποτέ ώς τα σήμερα δεν ήρθαν σε αμάχη, αλλά στην Αρβανιτιά οι Έλληνες με τους Αρβανίτες ζουν σαν αδέρφια και στην Ελλάδα οι Αρβανίτες με τους Έλληνες ζούνε σαν αδέρφια. Ό, τι είναι ελληνικό είναι κι αρβανίτικο κι ό, τι είναι αρβανίτικο είναι κι ελληνικό. Το αίμα νερό δε γένεται! Κυττάξετε, αδέλφια, πόσους μεγάλους λόγους έχομε να γείνωμε ένα με τους Έλληνες, ενώ δεν έχομε κανένα λόγο να ζυγώσωμε τους Ιταλούς, τους Αυστριακούς, τους Σέρβους και τους Βουλγάρους!!! Όταν λέγωμε να γείνωμε ένα με τους Έλληνες, δεν εννοούμε να σμίξωμε τες θρησκείες μας ή την κυβέρνησή μας. Τέτοια σμίξη δεν την εννοούμε, ούτε τη θέλομε! Ημείς θέλομε από την Ελλάδα ν’ ασφαλίσωμε τον τόπο μας, ν’ αναστήσωμε το εμπόριό μας, να φωτιστούμε από την παιδεία της. Ημείς εννοούμε η Ελλάδα να έχη ισχή ως κράτος στην Ελλάδα, κι η Αρβανιτιά στην Αρβανιτιά, και όχι η Αρβανιτιά να είναι υποκείμενη στην Ελλάδα. Εννοούμε την ένωση μόνο σε μια φανερή και συμφωνημένη συμμαχία κι επιμαχία, έχοντας τον ίδιο Βασιλιά, τον ίδιον υπουργό του Πολέμου, και να πολεμάη υποχρεωτικώς η Ελλάδα χάριν της Αρβανιτιάς κι η Αρβανιτιά χάριν της Ελλάδας, μ' ένα λόγο να έχωμε τους ίδιους φίλους και τους ίδιους εχτρούς. Εννοούμε η Αρβανιτιά να έχη ξεχωριστό στράτευμα, ξεχωριστή χωροφυλακή, ξεχωριστή αστυνομία, ξεχωριστή διοίκηση, ξεχωριστό ταμείο, ξεχωριστά δικαστήρια, ξεχωριστή παιδεία. Τέτοιο παράδειγμα έχομε την Αυστρία και την Ουγγαρία, όπου δεν υπάρχει κι η συγγένεια που υπάρχει ανάμεσα Ελλήνων κι Αρβανιτών. Εμπρός αδέρφια! Ελάτε να γείνωμε ένα Ελληνοαρβανίτικο Βασίλειο, και πρέπει να γείνωμε, γιατί έχομε ένα αίμα, μια Πατρίδα κι ένα Θεό!

 

Αυτό ήταν το κείμενο της προκήρυξης που δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Οι Αρβανίτες συντάκτες της προκήρυξης Σέχος, Μπότσαρης και Τζαβέλλας θεωρούν τους Αρβανίτες Αλβανούς και απευθύνονται στους αδελφούς τους Αλβανούς της Αλβανίας. Θεωρούν όμως και τους Έλληνες συγγενείς τους, αφού και οι δύο, Έλληνες και Αρβανίτες/Αλβανοί, είναι Πελασγοί. Η προκήρυξη αυτή ανατρέπει τους ιστορικούς μύθους που επικρατούν για τους Αρβανίτες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αλβανία. Οι Αρβανίτες ήταν Αλβανοί και είναι και Έλληνες, επειδή ακριβώς είναι Αλβανοί. Και αυτό επειδή Έλληνες και Αλβανοί αποτελούν τον ίδιο και τον αυτό λαό, την ίδια και την αυτή φυλή. Το αίμα νερό δε γίνεται. Gjaku uj s' benet.

Add comment


Security code
Refresh

Comments  

 
0 #14 mikou 2016-08-23 14:33
για εμενα οι αρβανιτες ειναι ενα ποσοστο ελληνων και ιλλυριων απλα οι χριστιανοι ενωθηκαν με το ελληνικο κρατος και οι εξισλαμισμενοι με το αλβανικο και πολεμουσαν τους ελληνες το 1821 αλλωστε και οι αλβανοι, κοσοβαροι εχουν ελληνικα γονιδια η dna απο την εισβολη ελληνων στην αρχαιοτητα πελασγων...
Quote
 
 
0 #13 mikou 2016-08-16 15:25
μοναστηρι, αυλωνας, και καποιες αλλες πολεις ηταν ελληνικες και ηπαρχουν αποικιες των ελληνων στην αλβανια, πγδμ, κοσοβο ολες αυτες οι πολεις εχουν ελληνικους πληθυσμους ειτε απο την ελληνικη ηπειρο ειτε απο της αποικιες βεβαια υπαρχει και ενα ποσοστο ιλλυριων....
μοναστηρι και καποιες αλλες πολεις ηταν ελληνικες μην αμε και στης αποικιες των ελληνων στην αλβανια, πγδμ, κοσοβο ολες αυτες οι πολεις εχουν ελληνικους πληθυσμους ειτε απο την ελληνικη ηπειρο ειτε απο της αποικιες βεβαια υπαρχει και ενα ποσοστο ιλλυριων....
Quote
 
 
0 #12 mikou 2016-08-16 15:21
μοναστηρι και καποιες αλλες πολεις ηταν ελληνικες μην αμε και στης αποικιες των ελληνων στην αλβανια, πγδμ, κοσοβο ολες αυτες οι πολεις εχουν ελληνικους πληθυσμους ειτε απο την ελληνικη ηπειρο ειτε απο της αποικιες βεβαια υπαρχει και ενα ποσοστο ιλλυριων....
Quote
 
 
0 #11 mikou 2016-08-16 06:05
για εμενα παντως η επιστολη απευθυνεται στους ελληνες ηπειρωτες υπηρχε ηπειρωτικο κρατος απο τα αρχαια χρονια κοινο ηπειρωτων και στον μεσαιωνα δεσπατατο της ηπειρου οπως και στον μεσαιωνα γιατι λοιπων να μην μιλανε για κατι που ηπαρχει απο τα αρχαια χρονια και ηταν στα χερια κατακτητων ενα μεγαλο μερος των σημερινων αλβανων ειναι εξισλαμισμενοι σπαχιδες,τσαμιδ ες ηπειρωτες....
Quote
 
 
0 #10 mikou 2016-08-16 05:46
κυριε δημοπουλε αρχαιοι ελληνες συγγραφεις λενε οτι μερι το δυρραχειο κατοικουσαν ελληνες αλλοι λενε οτι κατοικουσαμε βορειοτερα μεχρι τον αυλωνα εχετε κανει πολυ καλη δουλεια με την γλωσσα και καποια αλλα πραγματα των αρβανιτων θα ηθελα να σας επισημανω πως και οι καπαδοκες μιλουσαν τουρκικα αλλα δεν ηταν ιδιο εθνος με τους τουρκους.. εχω δει καποιες δημοσιευθεις σας με της στηλη της λημνου και λετε οτι ειναι αλβανικη υπαρχουν 3 μεταφρασεις οχι μια και οι συγχρονοι επιστημονες λενε πως η γλωσσα της στηλης ειναι ετρουσκικη και οι 3 ειναι διαφορετικες μεταξυ τους εχω ακουσει στο ιντερνετ για γενετικες ερευνες ερευνες απογονων αρβανιτων ισως μπορειτε να το ψαξετε...
Quote
 
 
0 #9 Tsiapos Nikolaos 2016-08-01 17:25
Tο αλβανικό έθνος που φτιαχτηκε το 1913 δεν έχει καμία σχέση με Πελασγούς και Ελληνες.
Είναι κάτι ξένο!!!!Αγνώστο υ καταγωγής και μπάσταρδοι απο δω και απο κει που τους μάζεψαν οι βυζαντινοφραγκό τουρκοι στα μέρη μας είτε άδολα είτε σκοπίμως. εξ ου και το αβυσαλέο μίσος εναντίον μας!!!!
Ενώ οι Αρβανίτες που έχουν την επίγνωση του ομαιμου ειναι διαφορετικοι μαζί μας!!! δεν έχει καμία σχεση
Αλλά και οι Πελασγοί εκείνα τα αρχαία χρόνια ήταν είδος υπο εξαφάνιση που τελικα αποροφήθηκε από το δυνατότερο ελληνικό DNA.
Αλλωστε και ο Ηρόδοτος αναφέρει οτι οι Πελασγοί δεν ήταν ικανοί να κάνουν κάτι άξιο λόγου!!!!
και μετα αφού παραδέχεται το κείμενο οτι εχουν οι δύο λαοί Ελληνες και Αρβανίτες ένα αίμα πως γίνεται να είναι διαφορετικοί???
Αυτο ειναι αστείο πράγα!!!!!!
Το ομαιμον χαρακτηριζει το ιδιο γένος.
Ενα αίμα ίσον ένα έθνος!!!
Αρα ή οι Ελληνες είναι Αρβανίτες ή οι Αρβανίτες Έλληνες.
Quote
 
 
0 #8 Tsiapos Nikolaos 2016-08-01 17:19
Το κείμενο πουθενά δεν κάνει λόγο για Αλβανούς!!!!!!!!!
Αλβανοί είναι τεχνιτή εθνότητα του 1913!!
Εσεις σκέφτεστε σημερινά.
Για εκείνους όμως που εγραψαν την επιστολή οι Αλβανοι ηταν κάτι άγνωστο.
Η ιστορία δεν αναγνωρίζει Αλβανικό έθνος πριν το 1913.
Αναγνωρίζει Ιλλυριούς και Ηπειρώτες Ελληνες σε κείνα τα μέρη!!!!
Οι μόνοι γνωστοί Αλβανοί της Ιστορίας είναι οι Καυκάσιοι, οι κάτοικοι της Αλμπα λόνγκα της Ιταλίας και οι Ρωμαίοι λεγεωνάριοι της β΄παρθικής λεγεώνας οι οποίοι επειδή καταάγονταν από την Ιλλυρια όταν αποστρατεύονταν έπερναν κληρο στην πατρίδα τους όπου και ίδρυσαν και το κοινό τους μέρος συνεύρεσης την Αλβανόπολη!!!
Οσο για τους Αρβανίτες για πρώτη φορά αναφέρονται στην Αλεξιάδα!!!!! Αρα ποοοολύ μεταγενέστεροι απο τους Έλληνες οι οποίοι μεγαλουργούσαν ποοολυ νωρίτερα τα αρχαία χρόνια. Αρα οι Ελληνες αποκλειεται να ηταν Αρβανίτες πρωτού γίνουν Έλληνες!!!!!!!!
Quote
 
 
0 #7 Tsiapos Nikolaos 2016-08-01 17:03
για τον Σκεντερμπεη το κεόμενο λέει οτι μιλούσε και έγραφε Αρβανίτικα (οχι Αλβανικά) και Ελληνικά σαν Έλληνας.
Το ότι ήταν Αλβανός που κολλάει????????
Το κείμενο δεν λέει κάτι τέτοιο!!!!!!!!!
Στην προιστορική Ελλάδα εκτός από τους Πελασγούς υπήρχαν και πολλές άλλες φυλές και λαοί οι οποίοι δεν ήταν Πελασγοί και απο τους οπόίους μαζι με τους Πελασγούε διαμορφόθηκε το Ελληνικό γένος της κλασικής αρχαιότητας...
οι Πελασγοί θα μπορούσαμε να πούμε οτι ηταν μια πληθυσμιακή μειονότητα και οχι οοοοοοοολος ο πληθυσμός της χερσονήσου!!!!!!!
μειονότητα η οποία χάθηκε τελικά.
Quote
 
 
0 #6 Tsiapos Nikolaos 2016-08-01 16:21
Πρωτα θελω να επισημανω οτι σαν σκεπτικο ειναι καλο.
Αλλά μου φαινεται οτι σας διαφεύγει κατι το πολυ σημαντικο.
Την εποχην εκείνη κατα την οποία γραφτηκε αυτη η επιστολή! ο όρος έλληνας δεν αποτελούσε εθνικο προσδιορισμό αλλά πολιτικο.
Ελληνες τοτες ήταν μόνον οι κατοικοι του βασιλείου της Ελλάδας και σε αυτην την ένοια αναφέρονται και όσοι έγραψαν αυτην.
Επειτα ο όπρος πισης Αλβανός και Αλβανίοα δεν υπήρχε την εποχήν εκείνη παρα μονον σαν γεωγραφικος .
ΟιΑλβανοι όπως τους ενοείτε εσείς υπάρχουν εδώ και 103 χρόνια και ειναι δημιούργημα τψν Λατίνων..
Quote
 
 
0 #5 Δημόπουλος Μάριος 2015-12-16 16:25
Quoting ANGELIDOU:
Δεν βλέπω πουθενά στο κείμενο της προκηρυξης συσχετισμό των Αρβανιτών με τους Αλβανούς! Παρά μόνο στις παρατηρησεις και τα συμπεράσματα που είναι αβάσιμα! Δεν μπορεί να τεκμηριωθεί η καταγωγή των Αρβανιτών με υποθέσεις!


Καλά σοβαρολογείτε τώρα; Λέει ότι οι Αρβανίτες ήταν οι πυλώνες της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και δεν εννοεί τους Αλβανούς; Λέει ''Κοιταξτε τους Έλληνες που απελευθερώθηκαν με τον Ρήγα μας και μόνο εμείς δεν έχουμε απελευθερωθεί και οι εχθροί μας θέλουν τη Σκόδρα μας και την Πρισρένη μας''!!! Σκόδρα είναι πόλη της Βόρειας Αλβανίας και η Πρισρένη είναι η Πρίστινα του Κοσόβου. Σοβαρευτείτε κυρία μου! Μάλλον έχετε πλήρη μεσάνυχτα από ιστορία!
Quote
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλων των αναρτήσεων της ιστοσελίδας ΠΕΛΑΣΓΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΛΒΑΝΟΙ – www.greeks-albanians.com σε ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας με προϋπόθεση την αναφορά του αρθρογράφου και της ιστοσελίδας με ενεργό λινκ.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλων των αναρτήσεων της ιστοσελίδας ΠΕΛΑΣΓΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΛΒΑΝΟΙ – www.greeks-albanians.com σε έντυπα μέσα χωρίς τη γραπτή άδεια του κατόχου αυτής της ιστοσελίδας Μάριου Δημόπουλου.

Sunday the 22nd - . Thanks to Joomla 2.5 templates by FTS