Ανύπαρκτη η Βουλγαρική εθνική συνείδηση ώς τα μέσα του 19ου αιώνα

Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι βουλγαρική εθνική συνείδηση ήταν ανύπαρκτη μέχρι το 1840 και άρχισε να δημιουργείται χάρη στις μεθοδεύσεις της Ρωσίας, η οποία αποσκοπούσε στην έξοδο στο Αιγαίο. Πρόκειται για τα πανσλαβιστικά σχέδια της Ρωσίας. (Και εδώ δεν μπορούμε παρά να καυτηριάσουμε το γεγονός της πλήρους ιστορικής άγνοιας πολλών σύγχρονων Ελλήνων που θεωρούν τους Ρώσους αδέρφια τους, επειδή δήθεν μας συνδέει η Ορθοδοξία!).

Η ελληνοθρακική καταγωγή των Βουλγάρων

ΜΥΘΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑΤΑΡΙΚΗΣ Ή ΣΛΑΒΙΚΗΣ Ή ΙΡΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ

«Παίονες δ ο Βούλγαροι»

Τζέτζης, Βυζαντινός συγγραφέας, 12ος αι. μ.Χ.

 

I. ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Για την καταγωγή των Βουλγάρων έχουν διατυπωθεί τρεις θεωρίες. Σύμφωνα με την πρώτη θεωρία οι Βούλγαροι (και πιο συγκεκριμένα οι Πρωτοβούλγαροι)  είναι τουρανικής (τουρκοταταρικής) καταγωγής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλων των αναρτήσεων της ιστοσελίδας ΠΕΛΑΣΓΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΛΒΑΝΟΙ – www.greeks-albanians.com σε ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας με προϋπόθεση την αναφορά του αρθρογράφου και της ιστοσελίδας με ενεργό λινκ.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλων των αναρτήσεων της ιστοσελίδας ΠΕΛΑΣΓΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΛΒΑΝΟΙ – www.greeks-albanians.com σε έντυπα μέσα χωρίς τη γραπτή άδεια του κατόχου αυτής της ιστοσελίδας Μάριου Δημόπουλου.

Friday the 4th - . Thanks to Joomla 2.5 templates by FTS