Κοινή ελληνοαλβανική πολιτική εναντίον Σέρβων, Σκοπιανών και Τούρκων

Η Ελλάς και η Αλβανία πρέπει να ενωθούν εις οιανδήποτε μορφή (αρχικώς ως σύμμαχοι) εναντίον του σλαβισμού και του παντουρκισμού. Οι κουφιοκεφαλάκηδες άσχετοι και επικίνδυνοι Έλληνες πολιτικοί διέπραξαν έγκλημα, όταν δεν υποστήριζαν τους Αλβανούς του Κοσόβου, τότε που είχε γίνει το μεγάλο θέμα με τους Σέρβους και την τότε Γιουγκοσλαβία. Κατά την ανόητη λογική τους, αν υποστηρίζαμε ένα ανεξάρτητο αλβανικό μουσουλμανικό Κόσοβο, αυτό θα γινόταν σαν ντόμινο και θα ξεσηκώνονταν και οι Μουσουλμάνοι της Θράκης για αυτονομία. Έτσι υποστήριξαν τους Ορθόδοξους Σέρβους στο θέμα του Κοσόβου. Οι άνθρωποι είναι επιεικώς άσχετοι και όμως κυβερνάνε την Ελλάδα! Με αυτόν τον τρόπο πέτυχαν εντελώς τα αντίθετα πράγματα προς το συμφέρον της Ελλάδας. Εξόργισαν τους Αλβανούς εθνικιστές και το αποτέλεσμα είναι να αυξηθούν οι αλβανικές εθνικιστικές φωνές που φώναζαν το «Μετά το Κόσοβο, η Τσαμουριά».

Το 1943 θα δημιουργείτο Ελληνοαλβανική ομοσπονδία με ελληνική κυριαρχία στη Β. Ήπειρο!

Στο άρθρο μου «Προσπάθειες για δημιουργία Ελληνοαλβανικής ομοσπονδίας (19ος-20ος αιώνας)» (http://www.greeks-albanians.com/top-greeks-albanians/gr-m-ga-fed ) έδειξα τις επανειλημμένες προσπάθειες Ελλήνων και Αλβανών για δημιουργία Ελληνοαλβανικού κράτους από την εποχή του Αλή Πασά μέχρι λίγα χρόνια πριν τη δημιουργία του αλβανικού κράτους το 1912. Το πιο σημαντικό ήταν η υπογραφή πρωτοκόλλου το 1907 για δημιουργία Ελληνοαλβανικής ομοσπονδίας το 1907 μεταξύ Ελλήνων με προεξάρχοντα τον Νεοκλή Καζάζη και του Ισμαήλ Κεμάλ, του μετέπειτα πρώτου πρωθυπουργού της Αλβανίας. Αλλά και μετά τη δημιουργία του Αλβανικού κράτους, δεν σταμάτησαν οι προσπάθειες για δημιουργία Ελληνοαλβανικής ομοσπονδίας. Ο κυβερνήτης της Ελλάδας Πάγκαλος και ο κυβερνήτης της Αλβανίας Ζώγου είχαν έρθει σε ελληνοαλβανική συνεννόηση που παρά λίγο να οδηγήσει σε δημιουργία Ελληνοαλβανικού κράτους. Φυσικά όλα αυτά αποκρύπτονται τεχνηέντως τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Αλβανία, διότι κάποιοι «τρίτοι» θέλουν οι Έλληνες και οι Αλβανοί να είναι χωρισμένοι και εχθροί για τα δικά τους συμφέροντα, ενώ κάποιοι άλλοι μιλάνε για ελληνοσερβική «φιλία»!!! Δεν είδα επί 200 χρόνια να γίνονται απόπειρες για δημιουργία ελληνοσερβικού κράτους, και ευτυχώς διότι τώρα θα ήμασταν ένα σλαβορθόδοξο χριστιανικοβυζαντινό κράτος.

Στο παρόν άρθρο θα αναφερθούμε σε μια εντελώς άγνωστη πτυχή της ελληνοαλβανικής ιστορίας. Οι προσπάθειες για ελληνοαλβανική ομοσπονδία δεν σταμάτησαν στη συνεννόηση Πάγκαλου και Ζώγου, αλλά επαναληφθήκαν το 1942, με όρους πολύ ευνοϊκούς για την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η Βόρεια Ήπειρος θα γινόταν καθαρά ελληνική, ενώ η υπόλοιπη Αλβανία θα ήταν εξάρτημα του ελληνικού κράτους με ορισμένα δικαιώματα αυτονομίας και πλήρη γλωσσική και θρησκευτική ελευθερία.

Προσπάθειες για δημιουργία Ελληνοαλβανικής ομοσπονδίας (19ος-20ος αιώνας)

ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΤΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΜΑΣ ΧΩΡΕΣ

Οι περισσότεροι Έλληνες και Αλβανοί πιστεύουν ότι οι δυο λαοί μας είναι ιστορικά εχθροί. Αυτό αποτελεί ιστορική ανακρίβεια και υπεραπλούστευση, αφού ομιλούν για γεγονότα που συνέβησαν μόνο μετά τη δημιουργία των δύο κρατών μας. Ο Θ. Ι. Πασχίδης στο βιβλίο του ''Οι Αλβανοί και το μέλλον αυτών εν τω Ελληνισμώ'', που εκδόθηκε το 1879, έγραψε: ''Μετά των Αλβανών οι Έλληνες είτε αυτοκρατορούμενοι είτε υπό δεσποτών κρατούμενοι, ουδέποτε εις ρήξιν ήλθον εν τε τη αρχαιότητι και εν τω μεσαιώνι, γνώρισμα ακράδαντον και τέκμαρ αλάνθαστον της προπατορικής μετ' αυτών συγγενείας και της αδιαρρήκτου Αλβανών και Ελλήνων, αμφοτέρων Πελασγών, συναφείας...Οι πάντες όμως συμφωνούσιν ομολογούντες ότι οι Αλβανοί εισίν οι Πελασγοί, και κατά συνέπειαν Έλληνες'' (Με τους Αλβανούς οι Έλληνες είτε υπό αυτοκρατορίες είτε υπό δεσπότες κρατούμενοι, ποτέ δεν ήρθαν σε ρήξη ούτε στην αρχαιότητα ούτε στον μεσαίωνα, ακράδαντο γνώρισμα και αλάνθαστη απόδειξη της προπατορικής συγγένειας και της αδιάρρηκτης συνάφειας Αλβανών και Ελλήνων, Πελασγών και των δύο...Όλοι όμως συμφωνούν ομολογώντας ότι οι Αλβανοί είναι Πελασγοί, και κατά συνέπεια Έλληνες).

Στη μελέτη αυτή θα αναφερθώ σε ένα άγνωστο σχετικά θέμα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αλβανία σχετικά με τις επανειλημμένες προσπάθειες Ελλήνων και Αλβανών για δημιουργια ενός Ελληνοαλβανικού κράτους, από την εποχή του Αλή Πασά μέχρι λίγα χρόνια πριν τη δημιουργία αλβανικού κράτους. Αλλά και μετά τη δημιουργία αλβανικού κράτους, δεν σταμάτησαν οι προσπάθειες για δημιουργία Ελληνοαλβανικού κράτους. Ο κυβερνήτης της Ελλάδας Πάγκαλος και ο κυβερνήτης της Αλβανίας Ζώγου είχαν έρθει σε ελληνοαλβανική συνεννόηση που παρά λίγο να οδηγήσει σε δημιουργία Ελληνοαλβανικού κράτους. Ας δούμε όμως όλες τις προσπάθειες που έγιναν μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών για τη δημιουργία Ελληνοαλβανικού κράτους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλων των αναρτήσεων της ιστοσελίδας ΠΕΛΑΣΓΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΛΒΑΝΟΙ – www.greeks-albanians.com σε ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας με προϋπόθεση την αναφορά του αρθρογράφου και της ιστοσελίδας με ενεργό λινκ.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλων των αναρτήσεων της ιστοσελίδας ΠΕΛΑΣΓΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΛΒΑΝΟΙ – www.greeks-albanians.com σε έντυπα μέσα χωρίς τη γραπτή άδεια του κατόχου αυτής της ιστοσελίδας Μάριου Δημόπουλου.

Friday the 4th - . Thanks to Joomla 2.5 templates by FTS