Οι Πελασγοί στη Φινλανδία. Ελληνικά και αλβανικά γλωσσικά στοιχεία στη γλώσσα των Φινλανδών

Οι Φινλανδοί θεωρούνται ως λαός μη ευρωπαϊκής καταγωγής και η γλώσσα τους ανήκει στην ουραλοαλταϊκή ομογλωσσία γλωσσών, όπως και η τουρκική γλώσσα. Συγκεκριμένα ανήκει στον φινοουγγρικό κάδο της ουραλικής γλωσσικής οικογένειας και ταξινομείται ως συγκολλητική. Αν αποδειχθεί ότι οι Πελασγοί είχαν φθάσει στη Φινλανδία και ότι η γλώσσα και η μυθολογία των Φινλανδών είναι ελληνογενής, θα είναι η σημαντικότερη απόδειξη για την άφιξη των Ελληνοπελαγών στη Β. Ευρώπη. Οι τυχόν ομοιότητες στη μυθολογία, θρησκεία και γλώσσα μεταξύ Ελλήνων και λοιπών ευρωπαϊκών λαών θα μπορούσαν να ερμηνευθούν μέσω της ινδοευρωπαϊκής θεωρίας. Αν λοιπόν ο πολιτισμός των Φινλανδών είχε επηρεαστεί από τον ελληνικό, αυτό σημαίνει και ότι οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί πολιτισμοί είχαν επηρεαστεί από τον προϊστορικό ελληνικό πολιτισμό. Και αν αποδειχθεί ότι στη γλώσσα και στη μυθολογία των Φινλανδών υπάρχουν και αλβανικά γλωσσικά στοιχεία εκτός από τα ελληνικά, αυτό θα είναι οιωνεί μαθηματική απόδειξη ότι μαζί με ελληνόφωνα φύλα είχαν μεταναστεύσει στη Φινλανδία και αλβανόφωνα φύλα, και συνεπώς οι Πελασγοί του Αιγαίου ήταν και ελληνόφωνοι και αλβανόφωνοι, κάτι που τεκμηριώνει την πανάρχαια παρουσία των Αλβανών στον ελλαδικό χώρο από την προϊστορική ήδη περίοδο, ξεθεμελώνοντας τη θεωρία της καυκάσιας ή δακικής προέλευσης των Αλβανών ή της υποτιθέμενης άφιξής τους στα Βαλκάνια τον μεσαίωνα.

Προϊστορικοί Έλληνες στη Βόρεια Ευρώπη. Οι Υπερβόρειοι και οι Πελασγοί της Φινλανδίας

Σύμφωνα με τις συμβατικές απόψεις της επίσημης αρχαιολογίας και γλωσσολογίας οι Έλληνες έφθασαν στον ελλαδικό χώρο περί το 2000 π.Χ. αποσπασθέντες από την ινδοευρωπαϊκή ομοεθνία λαών, η κοιτίδα των οποίων αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα της προϊστορικής αρχαιολογίας. Στα επίσημα ιστορικά βιβλία αναφέρεται ότι ο πρώτος αποικισμός των Ελλήνων αρχίζει περί το 1000 π.Χ., ενώ η αποικιακή δραστηριότητα των Μυκηναίων και των Μινωιτών (οι τελευταίοι θεωρούνται προελληνικά φύλα αγνώστου προέλευσης!) γράφεται στα “ψιλά” της ιστορίας, ή το πολύ-πολύ γίνεται αποδεκτό ότι ίδρυσαν κάποια “εμπορεία” σε παραθαλάσσιες περιοχές της Μεσογείου, αλλά όχι στα ενδότερα της Ευρώπης, τα οποία κατά συνέπεια έμειναν ανέπαφα από οποιαδήποτε ελληνική επίδραση. Αυτό το ιστορικό ψεύδος ασφαλώς δίνει ένα ισχυρό άλλοθι στην ινδοευρωπαϊκή θεωρία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλων των αναρτήσεων της ιστοσελίδας ΠΕΛΑΣΓΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΛΒΑΝΟΙ – www.greeks-albanians.com σε ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας με προϋπόθεση την αναφορά του αρθρογράφου και της ιστοσελίδας με ενεργό λινκ.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλων των αναρτήσεων της ιστοσελίδας ΠΕΛΑΣΓΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΛΒΑΝΟΙ – www.greeks-albanians.com σε έντυπα μέσα χωρίς τη γραπτή άδεια του κατόχου αυτής της ιστοσελίδας Μάριου Δημόπουλου.

Friday the 4th - . Thanks to Joomla 2.5 templates by FTS