Η επί χιλιετίες αδιάκοπη ανθρωπολογική συνέχεια των Ελλήνων και το παραμύθι του Φαλμεράιερ

Η θεωρία του Φαλμεράιερ

Ο Φαλμεράιερ έζησε το 1790-1861, την εποχή του ελληνικού αγώνος της ανεξαρτησίας, και εντελώς δογματικά, χωρίς δηλαδή να προηγηθεί σοβαρή επιστημονική έρευνα, και ως εκ τούτου αντιεπιστημονικά προσπάθησε να υποστηρίξει τη θεωρία του εκσλαβισμού της Ελλάδας. Αυτό που δεν είναι εντελώς κατανοητό από όλους τους Έλληνες, είναι ότι ο Φαλμεράιερ ασχολήθηκε μόνο με την καταγωγή των κατοίκων της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, δηλαδή με τους κατοίκους που ζούσαν στα όρια του νεοδημιουργηθέντος ελληνικού κράτους. Ο σκοπός του ήταν εμφανής. Να διαλύσει το φιλελληνικό ρεύμα που υπήρχε εκείνη την εποχή υπέρ της Ελλάδας. Άγνωστο είναι επίσης ότι ενώ αρχικώς ο Φαλμεράιερ υποστήριξε ότι οι Έλληνες είναι σλαβικής καταγωγής, στη συνέχεια αναθεώρησε την άποψή του και υποστήριξε ότι οι Αλβανοί κατέβηκαν στην κυρίως Ελλάδα τον 14ο αιώνα, έδιωξαν τους Σλάβους, οπότε οι Έλληνες δεν είναι Σλάβοι αλλά Αλβανοί! Φυσικά ο Φαλμεράιερ θεωρούσε τους Αλβανούς ως έναν λαό εντελώς ξένο προς τους Έλληνες, διότι ο κύριος σκοπός του ήταν η απόδειξη της θέσης περί βιολογικού αφανισμού των Ελλήνων. Βέβαια δεν είναι οι Έλληνες τάχα Αλβανοί, αλλά αντιθέτως στις φλέβες των Αλβανών τότε έρρεαν μυριάδες τόνοι αρχαιοελληνικού αίματος και οι τότε Αλβανοί δεν είχαν ξεχωριστή εθνική συνείδηση, αλλά αποτελούσαν αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής φυλής, γι’ αυτό και ο βυζαντινός χρονογράφος Χαλκοκονδύλης έγραφε ότι : «Αρχήν δ’ εγώ ουδέ προσίεμαι τον λόγον, ως είησαν Ιλλυριών γένος οι Αλβανοί. Αλβανούς γαρ έγωγε μάλλον τε τοις Μακεδόσι προστίθεσθαι αν λέγοιμι ή άλλω τινί των κατά την οικουμένην εθνών. Ουδενί τε γαρ συμφέρονται, ότι μη τω Μακεδόνων γένει» (βιβλ. Β’, σελ. 532, εκδ. Βόννης). Δηλαδή ο Χαλκοκονδύλης θεωρούσε τους Αλβανούς απογόνους των αρχαίων Μακεδόνων και όχι των Ιλλυριών, όπως τους θεωρούσαν οι άλλοι βυζαντινοί συγγραφείς, δηλαδή θεωρούσε τους Αλβανούς ακόμα περισσότερο κοντά στον ελληνισμό, ώστε να τους θεωρεί απογόνους της ένδοξης φυλής των Ελλήνων Μακεδόνων και του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η πανάρχαια καταγωγή των κατοίκων της Κρήτης

Απόγονοι των Μινωιτών οι σημερινοί Κρήτες. 14.000 χρόνια αδιάκοπη φυλετική συνέχεια

Ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον καθηγητή Ιατρικής και Επιστημών Γονιδιώματος του Πανεπιστημιου Washington κύριο Γεώργιο Σταματογιαννόπουλο ανέλυσε δείγματα DNA από σκελετούς που βρέθηκαν σε σπηλιά στο οροπέδιο Λασιθίου στην Κρήτη τα οποία συνέκρινε με δείγματα από άλλους 135 σύγχρονους και αρχαίους ανθρώπινους πληθυσμούς. Όπως αναφέρουν οι ερευνητές στο άρθρο τους που δημοσιεύεται σε τεύχος της επιθεώρησης «Nature Communications», ο Μινωικός πολιτισμός αναπτύχθηκε κατά την Εποχή του Χαλκού από αυτόχθονες κατοίκους της Κρήτης, οι οποίοι ήταν απόγονοι των πρώτων ανθρώπων που αποίκισαν το νησί, 9.000 χρόνια περίπου πριν από σήμερα. Έτσι ανατρέπεται η παλιά άποψη του αρχαιολόγου Arthur Evans ότι οι Μινωίτες ήταν απόγονοι των αρχαίων Αιγυπτίων ή άλλες νεότερες απόψεις που θέλουν τους αρχαίους Μινωίτες ως απόγονους Βερβέρων της Αφρικής.

Οι Πομάκοι είναι Έλληνες

ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΜΑΚΟΥΣ ΩΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ!!!

ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙ-ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΨΕΥΤΟΑΡΧΑΙΟΘΡΗΣΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Το πρώτο Ελληνικό Σύνταγμα ξεκίναγε με το εξής «διαβολόσταγμα»: «Έλληνας είναι όποιος πιστεύει στον Χριστό». Πάνω σε αυτό το κατάπτυστο άρθρο του συντάγματος στηρίχτηκε η ιδεολογία και η πολιτική του νεοελληνικού κράτους, αποτέλεσμα του οποίου ήταν και το κατάπτυστο σλόγκαν της επάρατης δικτατορίας Παπαδόπουλου «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών». Πάνω σε αυτό στηρίχτηκε η εθνολογική σύνθεση του νέου Ελληνικού κράτους. Η ανταλλαγή πληθυσμών για παράδειγμα έγινε με βάση καθαρά θρησκευτικά κριτήρια. Το Ελληνικό κράτος έδιωχνε μουσουλμάνους (πολλοί εκ των οποίων ήταν ελληνικής καταγωγής) και έφερνε Χριστιανούς από τη Μικρά Ασία ακαθορίστου φυλετικής καταγωγής. Διώχναμε Έλληνες και φέρναμε Χριστιανούς!!! Ο δήθεν εθνάρχης Βενιζέλος πήγαινε στη νότια Αλβανία και έλεγε «Όσοι Αλβανοί είστε Χριστιανοί είστε Έλληνες. Οι Μουσουλμάνοι Αλβανοί είστε αλλόφυλοι», λες και η θρησκεία έχει να κάνει με την καταγωγή. (Εδώ απλώς να τονίσουμε ότι οι Μουσουλμάνοι Τόσκηδες Μπέηδες έστειλαν το 1847 γράμμα στον Όθωνα, την κυβέρνησή του και τη Βουλή των Ελλήνων, λέγοντας τους ότι νιώθουν Έλληνες και ότι θέλουν να ενωθούν με την Ελλάδα). Τώρα λοιπόν γίνεται κατανοητό γιατί πολλοί ενοχλούνται με την άποψή μου ότι οι Αλβανοί είναι ένα ελληνικό φύλο. Οι Αλβανοί δεν είναι Χριστιανοί. Είναι Μουσουλμάνοι. Άρα είναι Τούρκοι!!!

Τσάκωνες: Οι πανάρχαιοι Έλληνες της Πελοποννήσου και η σχέση της τσακωνικής με την αλβανική γλώσσα

Η καταγωγή των Τσακώνων

Η άποψη ότι οι Έλληνες εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια του μεσαίωνα ανατρέπεται από το γεγονός της ύπαρξης των Τσακώνων, μιας ελληνικής πληθυσμιακής ομάδας που ζει στη νοτιοανατολική Πελοπόννησο και διατήρησε μια αρχαία ελληνική διάλεκτο. Η Τσακωνιά περιλαμβάνει το νοτιοανατολικό τμήμα της επαρχίας της Κυνουρίας του νομού Αρκαδίας, που εκτείνεται από τις ανατολικές υπώρειες του Πάρνωνα (Μαλεβός) μέχρι τις ακτές του Αργολικού κόλπου. Η πρώτη αναφορά για τους Τσάκωνες ή Τζέκωνες έγινε από τον Βυζαντινό αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Ζ’ που τους στρατολόγησε σαν «απελάτες» και δεν δίστασε να τους ταυτίσει με τους Λάκωνες. Με το όνομα «Τσακωνιά» από τον 13ο αιώνα, όπως φαίνεται από τις γραπτές πηγές της περιόδου της Φραγκοκρατίας, προσδιορίζεται μια περιοχή που περιελάμβανε και εδάφη της Λακωνίας. Οι Βυζαντινοί δεν μπορούσαν να αποδεχτούν τη γλωσσική τους ιδιαιτερότητα, αφού ο πατριάρχης Ισίδωρος και ο λόγιος Μάζαρις χαρακτήριζαν ως βαρβαρική την τοπική ελληνική διάλεκτο που μιλιόταν στην περιοχή. Αυτό το έκαναν με την έπαρση του πρωτευουσιάνου, με την ίδια έπαρση που οι αρχαίοι Αθηναίοι αποκαλούσαν μερικές φορές τους Ηπειρώτες και τους Μακεδόνες ως βαρβάρους. Και όμως η σύγχρονη γλωσσολογία και αρχαιολογία έχει αποδείξει ότι η γλώσσα των αρχαίων Ηπειρωτών και των αρχαίων Μακεδόνων ήταν μια από τις αρχαίες ελληνικές διαλέκτους. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τα τσακωνικά. Επομένως, η λέξη βάρβαρος και βαρβαρική γλώσσα δεν σήμαινε απαραίτητα τον αλλόφυλο ή τον αλλόγλωσσο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλων των αναρτήσεων της ιστοσελίδας ΠΕΛΑΣΓΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΛΒΑΝΟΙ – www.greeks-albanians.com σε ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας με προϋπόθεση την αναφορά του αρθρογράφου και της ιστοσελίδας με ενεργό λινκ.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλων των αναρτήσεων της ιστοσελίδας ΠΕΛΑΣΓΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΛΒΑΝΟΙ – www.greeks-albanians.com σε έντυπα μέσα χωρίς τη γραπτή άδεια του κατόχου αυτής της ιστοσελίδας Μάριου Δημόπουλου.

Friday the 4th - . Thanks to Joomla 2.5 templates by FTS