Σαρακατσάνοι: Ο αρχαιότερος λαός της Ευρώπης

Ο σημαντικότερος μελετητής των Σαρακατσάνων από ανθρωπολογικής άποψης είναι ο Άρης Πουλιανός, ο οποίος έχει γράψει και ειδικό βιβλίο με τίτλο «Σαρακατσάνοι: Ο αρχαιότερος λαός της Ευρώπης». Ας δούμε τι γράφει:

«Με το να αποδεικνύουμε ότι οι Σαρακατσαναίοι είναι ο αρχαιότερος λαός της Ευρώπης, σημαίνει ότι αποτελούν κάτι ξεχωριστό ή ότι αποτελούν ξεχωριστή ράτσα; Ασφαλώς όχι! Ράτσα σημαίνει φυλή. Φυλή είναι ζωολογικός όρος που χωρίζει τουλάχιστον σε τρία μεγάλα τμήματα το ανθρώπινο γένος. Φυλετική είναι το τμήμα της Ανθρωπολογίας που μελετά τις υποδιαιρέσεις των Φυλών, τους ανθρωπολογικούς Τύπους, τις Ποικιλίες τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλων των αναρτήσεων της ιστοσελίδας ΠΕΛΑΣΓΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΛΒΑΝΟΙ – www.greeks-albanians.com σε ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας με προϋπόθεση την αναφορά του αρθρογράφου και της ιστοσελίδας με ενεργό λινκ.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλων των αναρτήσεων της ιστοσελίδας ΠΕΛΑΣΓΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΛΒΑΝΟΙ – www.greeks-albanians.com σε έντυπα μέσα χωρίς τη γραπτή άδεια του κατόχου αυτής της ιστοσελίδας Μάριου Δημόπουλου.

Friday the 4th - . Thanks to Joomla 2.5 templates by FTS