Ο Λιαντίνης ξεσκεπάζει τον ανθελληνικό ρόλο του Γρηγορίου του Ε' και της Εκκλησίας κατά την επανάσταση

Το νεοελληνικό ρωμέικο κρατίδιο έχει διαστρεβλώσει πλήρως τα ιστορικά γεγονότα της Επανάστασης του 21, φτιάχνοντας τον γνωστό «ελληνοχριστιανικό» μύθο, όπως αυτόν τον διδασκόμαστε στον σχολείο. Ο Δημήτρης Λιαντίνης ήταν ένας ελληνιστής διανοούμενος και κατέκρινε ανοικτά τον Ιουδαιοχριστιανισμό και το παραμύθι του Ελληνοχριστιανισμού που το επίσημο νεοελληνικό κατεστημένο προωθεί από ιδρύσεως του νεοελληνικού κράτους. Στον παρόν δημοσίευμα παρουσιάζουμε ομιλία του Λιαντίνη για τον ανθελληνικό και προδοτικό ρόλο του Γρηγορίου του Ε και του ιερατείου κατά την επανάσταση. Στο τέλος του άρθρου παρατίθεται βίντεο, όπου μπορείτε να ακούσετε την ομιλία από το στόμα του ίδιου του Λιαντίνη. Πέρα από αυτά που λέει για την επανάσταση, το πιο σημαντικό είναι το εξής σημείο της ομιλίας του: «Είναι τόσο άθλια και βρωμερή η Παιδεία μας που μας τα μαθαίνει αυτά τα ψεύδη εξ απαλών ονύχων. Γιατί λέγεται το υπυργείο μας «Υπουργείο Εθνικής Παιδείας…». Υπάρχει σε καμιά (χώρα) «και θρησκευμάτων»; Υπάρχει σε καμία χώρα του ΟΗΕ η Παιδεία τα αγία των αγίων, γιατί το παιδί σου πώς θα το αναθρέψεις είναι το παν, όλα είναι ζητήματα αγωγής-παιδείας. Υπάρχει σε καμιά χώρα του ΟΗΕ να μπερδεύεται η παιδεία με το αντερί και το ράσο;». Αυτή είναι μια από τις κύριες αιτίες της κακοδαιμονίας της χώρας μας.

Ο ανθελληνικός ρόλος της Εκκλησίας επί Τουρκοκρατίας

Προς το τέλος του βίου της βυζαντινής αυτοκρατορίας αρχίζει να αναγεννάται το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα, γεγονός δυσάρεστο για τους ρωμιοσυνιστές και πατριαρχικούς, οι οποίοι τάχιστα έπρεπε να κάνουν κάτι, ώστε να σταματήσουν αυτή την απροσδόκητη εξέλιξη. Ο διακεκριμένος βυζαντινολόγος Αλ. Διομήδης γράφει: «Ο καλογερισμός επολεμούσε λυσσωδώς κάθε τάσιν αναγεννήσεως του αρχαίου Ελληνικού πνεύματος, την οποίαν εθεώρει ολεθριωτέραν και από την υποδούλωσιν εις τον Τούρκον, διότι εκινδύνευον να μη τηρηθούν αλώβητοι και αμείωτοι αι ιεραί παραδόσεις της Εκκλησίας» (εγκ. Ήλιος, τόμος Ελλάς Α, σελ. 474).

Ο αφορισμός της Επανάστασης του 1821 από το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Είναι γνωστός ο μύθος που έχει πλάσει και συντηρεί η κρατούσα ιδεολογία και η επίσημη ιστοριογραφία, ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία συνέβαλε τα μέγιστα στον απελευθερωτικό αγώνα του υπόδουλου έθνους για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική: η Εκκλησία και το Πατριαρχείο αφόρισε όχι μία αλλά πολλές φορές κάθε απελευθερωτική προσπάθεια των Ελλήνων, ενώ κυνήγησε ανηλεώς κάθε διαφωτιστή που προσπαθούσε να φέρει τα φώτα της Αναγέννησης στον ζοφερό απ’ την τουρκική και εκκλησιαστική σκλαβιά τόπο (πρβλ. Διονύσιο Σκυλόσοφο, Μεθόδιο Ανθρακίτη, Βενιαμίν Λέσβιο, αφορισμό των Κλεφτών του 1805, του Ρήγα Φεραίου, δύο αφορισμούς κατά των Σουλιωτών, το 1820 και το 1821 κ.λπ.).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλων των αναρτήσεων της ιστοσελίδας ΠΕΛΑΣΓΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΛΒΑΝΟΙ – www.greeks-albanians.com σε ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας με προϋπόθεση την αναφορά του αρθρογράφου και της ιστοσελίδας με ενεργό λινκ.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλων των αναρτήσεων της ιστοσελίδας ΠΕΛΑΣΓΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΛΒΑΝΟΙ – www.greeks-albanians.com σε έντυπα μέσα χωρίς τη γραπτή άδεια του κατόχου αυτής της ιστοσελίδας Μάριου Δημόπουλου.

Friday the 4th - . Thanks to Joomla 2.5 templates by FTS