ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟΝ 19o ΚΑΙ 20o ΑΙΩΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Παρουσιάζουμε αποσπάσματα από βιβλία Ελλήνων επιστημόνων του 19ου και 20ου αιώνα, από όπου θα φανεί ότι οι Έλληνες θεωρούσαμε ότι οι Αλβανοί είναι Έλληνες. Αυτό το κάνουμε, για να το δουν οι σύγχρονοι Έλληνες, οι οποίοι θεωρούν τους Αλβανούς ως έναν ξένο λαό προς τους Έλληνες και πολλοί μάλιστα υποστηρίζουν την αντιεπιστημονική θεωρία ότι τάχα οι Αλβανοί είναι ένα Τουρκικό φύλο που ήρθε

από τον Καύκασο τον μεσαίωνα. Ας δούμε αυτά τα αποσπάσματα.

Περί Αλβανών, Πελασγών και Ινδοευρωπαίων

                          ΟΤΑΝ ΜΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

 ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΔΑΚΟΡΟΥΜΑΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΘΟΔΟΥ ΤΩΝ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΩΝ

              ΠΩΣ Η ΠΑΡΕΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗ, ΜΠΟΛΑΡΙ ΚΑΙ ΑΚΡΙΤΑ ΠΙΑΝΕΤΑΙ ΑΔΙΑΒΑΣΤΗ!!!

Πριν λίγους μήνες είχα έναν διάλογο με τον κ. Μπόλαρι και τον γνωστό συγγραφέα Δημήτρη Ευαγγελίδη με αφορμή το άρθρο του κ. Μπόλαρη (μη ειδικού επί της γλωσσολογίας)  που δημοσιεύθηκε στο blogτου Ακρίτα στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.gr/2013/01/blog-post_2.html Στο συγκεκριμένο λινκ μπορείτε να διαβάστε το άρθρο καθώς και τη συζήτηση που είχα με τους εν λόγω κυρίους. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ. Μπόλαρις δεν έχει σπουδάσει γλωσσολογία, αρχαιολογία, ιστορία ή ανθρωπολογία, αλλά εμφανίζεται ως αυθεντία. Αξιοσημείωτο είναι ότι αγνοεί τα βασικά από την ιστορικοσυγκριτική γλωσσολογία. Έτσι αγνοεί ότι ο βούλγαρος γλωσσολόγος Georgiev είχε εκφράσει τη θρακοϊλλυρική θεωρία για την καταγωγή των Μυκηναίων ή ότι αρχαία Μακεδονική γλώσσα ήταν ξεχωριστή γλώσσα και όχι διάλεκτος της ελληνικής!!! Και όμως ο Μπόλαρις χρησιμοποεί αυτόν τον επιστήμονα, για να αποδείξει τη δήθεν δακορουμανική καταγωγή των Αλβανών και της γλώσσας τους. Ομοίως και ο κύριος Ευαγγελίδης είναι ένας απλός συγγραφέας εθνολογικών θεμάτων χωρίς να έχει τις απαραίτητες σπουδές επί του αντικειμένου. Εν πρώτοις, αυτό δεν είναι κακό. Πολλοί ερασιτέχνες επιστήμονες μπορούν νσα συνεισφέρουν στην επιστήμη. Το κακό είναι να μην είσαι ειδικός και να εμφανίζεσαι ως ξερόλας, και κριτής των πάντων. Ο κ. Ευαγγελίδης έχει γράψει βιβλίο στο οποίο υποστηρίζει ότι όλοι όσοι γράφουν σρον λεγόμενο ελληνοκεντρικό χώρο για ιστοριο-γλωσσολογικά ζητήματα είναι παραεπιστήμονες. Ο μόνος προφανώς επιστήμονας είναι ο κ. Ευαγγελίδης, αφού κατέχει το αλάθητο. Για να αντιληφθούμε την ιδεολογία και τα κίνητρα του του κ. Ευαγγελίδη, αρκεί να ανεφέρουμε ότι ξεκίνησε την καριέρα του στον ελληνοκεντρικό χώρο με το βιβλίο «Εθνικισμός και γλώσσα», που εκδόθηκε το 1986 από τον εκδοτικό οίκο Νέα Θέσις (γνωστό ακροδεξιό βιβλιοπωλείο που εξέδιδε τα βιβλία του εθνικοσοσιαλιστή Κώστα Πλεύρη. Στη συνέχεια εξέδωσε ένα δίτομο βιβλίο στον ίδιο εκδοτικό οίκο με θέμα τους Ινδοευρωπαίους ή Άριους (sic), στο οποίο υποστήριζε με φανατισμό την ινδοευρωπαϊκή θεωρία και την δήθεν κάθοδο των Ελλήνων το 2.000 π.Χ. (γνωστή ξεπερασμένη αντιεπιστημονική και ανθελληνική θεωρία). Βεβαίως ο κ. Ευαγγελίδης εμφανίζεται ως υπέρμαχος της ελληνικότητας της Μακεδονίας και με αυτό τον τρόπο πείθει τους «αφελείς» και μη ειδήμονες αναγνώστες του για το δήθεν ορθόν των απόψεών του, ενώ στην ουσία περνάει ανενόχλητος τις ινδοευρωαπϊκές και φοινικικές του πομφόλυγες.

Δύο συλλαβικές κυπριακές επιγραφές του 5ου αιώνα π.Χ. γραμμένες σε Αλβανική γλώσσα

 Η καταγωγή των Κυπρίων

Ένας από τους μεγαλύτερους μύθους των νεοελλήνων ψευδοεπιστημόνων είναι ότι η Κύπριοι είναι Έλληνες, διότι κατάγονται από τους αρχαίους Αρκάδες. Οι ιστορικοί αυτοί παραπέμπουν στον Ηρόδοτο, ο οποίος γράφει ότι οι Κύπριοι κατάγονται από τους αρχαίους Αρκάδες Πελασγούς. Ενισχυτικό είναι ότι οι κυπριακές συλλαβικές γραφές της Κύπρου αποκρυπτογραφήθηκαν στα Ελληνικά πολλές δεκαετίες πριν την αποκρυπτογράφηση της Γραμμικής γραφής Β.

Η αλήθεια είναι όμως πολύ διαφορετική. Οι νεοέλληνες ιστορικοί αποκρύπτουν το όλο απόσπασμα του Ηροδότου. Ας δούμε ολόκληρο το απόσπασμα: «Τούτων δε τοσάδε έθνεα εισί, οι μεν από Σαλαμίνος και Αθηναίων, οι δε από Αρκαδίης, οι δε από Κύθνου, οι δε από Φοινίκης, οι δε από Αιθιοπίης, ως αυτοί Κύπριοι λέγουσι» (VII 90). Άρα οι αρχαίοι Κύπριοι ήταν ένα συνονθύλευμα Ελλήνων από Σαλαμίνα και Αθήνα, Πελασγών Αρκάδων, Φοινίκων και Αιθιόπων. Και φυσικά πριν την άφιξη των εποίκων αυτών από τη Μεσόγειο, το νησί κατοικείτο από άλλους κατοίκους, ακαθορίστου ανατολικής καταγωγής. Σιγά σιγά όλοι αυτοί οι λαοί εξελληνίστηκαν πλήρως από τον αποικισμό των Ελλήνων. Άρα κατά μια χονδρική εκτίμηση, ούτε το 15% των αρχαίων Κυπρίων δεν θα είχε ελληνικό DNA, αν και αυτή η εκτίμηση είναι παρακινδυνευμένη λόγω ανεπάρκειας δεδομένων.

Ο ανθρωπολόγος Άρης Πουλιανός υποστηρίζει την κοινή καταγωγή Ελλήνων και Αλβανών

Ο διάσημος ανθρωπολόγος Άρης Πουλιανός έχει ξεκάθαρα υποστηρίξει την κοινή καταγωγή Ελλήνων και Αλβανών, θέση που έχω υποστηρίξει σε δημοσιεύματά μου από το 1996.

Οι πρώτοι κάτοικοι της Κέρκυρας ήταν Ιλλυριοί

Οι πρώτοι κατοικοι της Κέρκυρας ήταν Ιλλυριοί. Αυτό το γράφει ο Στράβων (269), και λέει ότι το νησί το κατείχαν αρχαιότατα οι Λιβυρνοί, γένος Ιλλυρικό.

Οι Έλληνες Αλβανοί και οι δήθεν Έλληνες Ελληναράδες

ΚΑΤΑ ΠΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΟΥΣ ΑΡΧΑΙΕΛΛΗΝΙΣΤΕΣ ΕΙΜΑΙ ΑΛΒΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΑΛΒΑΝΙΚΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ!!!

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ

 

Στη χώρα του έσχατης ξεφτίλας, της αμάθειας ή ημιμάθειας, στη χώρα του απόλυτου μηδενικού, όπου οι σημερινοί κάτοικοι είναι ανιστόρητα απολίτιστα και ανελλήνιστα όντα, όλα θα τα ακούσεις. Αλλά ότι θα άκουγα και από τους θεωρούμενους αρχαιοελληνιστές ότι είμαι Αλβανός ή πράκτορας των Αλβανών και όλες τις άλλες αρρωστημένες μαλ… που θα διαβάσετε παρακάτω, δεν το περίμενα. Δυστυχώς Έλληνες δεν υπάρχουν. Ο ασθενής είναι ετοιμοθάνατος, και καλύτερα να πεθάνει να ησυχάσουμε, να μην τρέμουν και τα κόκκαλα των προγόνων μας. Οι απόψεις μου που πριν μερικές δεκαετίες θα θεωρούνταν υπερπατριωτικές πανελληνιστικές και έξυπνα εθνικιστικές, από το σύγχρονο οχετό των νεοσκατορωμιών που μας το παίζουν και Έλληνες στο θρήσκευμα (εδώ γελάμε τώρα) θεωρούνται ανθελληνικές και προδοτικές.

Το παραμύθι της προέλευσης των Αλβανών από τον Καύκασο. Οι Αλβανοί του Καυκάσου ήταν Έλληνες από τη Θεσσαλία

Τον τελευταίο καιρό προβάλλεται στο διαδύκτιο κυρίως από Σέρβους, Σκοπιανούς και Έλληνες εθνικιστές η αντιεπιστημονική άποψη ότι οι Αλβανοί ήρθαν τον μεσαίωνα στη Βαλκανική χερσόνησο από τον Καύκασο. Η θεωρία αυτή δεν υποστηρίζεται από κανένα σύγχρονο επιστήμονα, αλλά εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες. Οι Σέρβοι διαδίδουν τη θεωρία αυτή, για να υποστηρίξουν ότι το Κόσοβο είναι Σερβικό, αφού οι Αλβανοί δεν είναι αυτόχθονες στα Βαλκάνια. Οι Σκοπιανοί υποστηρίζουν τη θεωρία αυτή, διότι με αυτό τον τρόπο λύνουν και το πρόβλημα των Αλβανών των Σκοπίων. Η θεωρία ότι οι Αλβανοί ως απόγονοι των Ιλλυριών είναι αυτόχθονες στην περιοχή των Σκοπίων αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για το κράτος των Σκοπίων. Η θεωρία της προέλευσης των Αλβανών από τον Καύκασο λύνει το πρόβλημα αυτό. Τώρα όσον αφορά στους Έλληνες εθνικιστές, αυτοί υποστηρίζουν την εκ Καυκάσου προέλευση των Αλβανών λόγω αντιαλβανισμού.

Αλβανίδες γυναίκες = Όμορφες και Ελληνίδες!!!

Μια νέα ασθένεια της νεοελληνικής κοινωνίας είναι ο αντιαλβανισμός. Πρόκειται για ένα παθολογικό σύνδρομο από το οποίο μόνο παρηκμασμένοι και εκφυλισμένοι λαοί με συμπλέγματα κατωτερότητας πάσχουν. Οι Ελληναράδες του διαδυκτίου γράφουν συνεχώς ότι οι Αλβανοί είναι καγκάσχημοι, με μικρά τετράγωνα κεφάλια και πεταχτά αυτιά. Παρεμπιπτόντως εγώ που έχω ταξιδέψει σε όλη την Αλβανία δεν ανακάλυψα τους Σκιπετάρους αυτούς. Μάλλον θα είναι υποχθόνιοι της κοίλης γης... Και λένε οι Ελληναράδες ότι οι Αλβανοί δεν έχουν καμμιά φυλετική σχέση με τους Έλληνες, καθ' ότι οι Έλληνες είμαστε καθάρια μεσογειακός λαός, ενώ οι Αλβανοί είναι μογγόλοι από τον Καύκασο, μη Ευρωπαίοι. Πέραν του γεγονότος ότι οι Ελληναράδες αυτοί είναι ανέραστοι, πολλοί από αύτους θα είχαν μια Αλβανίδα γιαγιά Αρβανίτισσα και έχουν συμπλέγματα, όπως όλοι οι νεοέλληνες. Έτσι λοιπόν όταν τους λέω ότι οι Αλβανοί είναι Έλληνες, οι Ελληναράδες αυτοί θίγονται και μου επιτίθενται. Ε λοιπόν οι Αλβανοί και Έλληνες φυλετικά είναι και όμορφος φυσιογνωμικά λαός είναι (τουλάχιστον οι κοπελιές τους), όπως μπορεί κάποιος να διαπιστώσει από τις παρακάτω φωτογραφίες. Παρουσιάζω μερικές φωτογραφίες Αλβανίδων τραγουδιστριών, ηθοποιών και φωτο-μοντέλων. Αλλά μη βιαστείτε να πείτε ότι αυτές είναι η εξαίρεση. Οι περισσότερες Αλβανέζες που θα δεις σε μια καφετέρεια ή στον δρόμο (όχι οι επώνυμες vips) είναι κάπως έτσι, όμορφες, γλυκές και συμπαθητικές. Και φυσικά Ελληνίδες, έστω και αν δεν το ξέρουν. Μιλάει ο ειδικός επί ανθρωπολογικών μελετών στο Αλβανικό θηλυκό φύλο...Και όσοι δεν μπορούν να αποδεχθούν την αλήθεια, ξυδάκι...

Η αληθινή καταγωγή των Αλβανών. Απάντηση στο νέο βιβλίο του Δ. Ευαγγελίδη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ

ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΔΑΚΙΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ

ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Πρόλογος

Διάβασα τελικά το περιβόητο βιβλίο του ιχθυολόγου στο επάγγελμα και αυτόκλητου εθνολόγου Δημήτρη Ευαγγελίδη, Σλαβομακεδόνα από την Έδεσσα, με τίτλο «Η καταγωγή των Αλβανών και οι αρβανιτόφωνοι Έλληνες. Συμβολή στο ζήτημα της εθνογένεσης του αλβανικού λαού», το οποίο κυκλοφόρησε προσφάτως από τον εκδοτικό οίκο Ινφογνώμων και πλασαρίστηκε ως το «επιστημονικότερο και πιο ολοκληρωμένο βιβλίο στην παγκόσμια βιβλιογραφία για την καταγωγή των Αλβανών». Δυστυχώς το βιβλίο του Ευαγγελίδη είναι γεμάτο ανακρίβειες, πλαστογραφήσεις, και ο συγγραφέας διακατέχεται από εμμονές και παχυλή άγνοια. Ο Ευαγγελίδης επαναφέρει μια παλιά και περιθωριακή θεωρία για την καταγωγή των Αλβανών, τη δαικική θεωρία. Έτσι αφήσαμε την ψευδοθεωρία του Καυκάσου, και πιάσαμε τη θεωρία ότι οι Αλβανοί ήταν Δάκες που ήρθαν στον μεσαίωνα στη σημερινή Αλβανία.

Από το παραμύθι της δακορουμανικής προέλευσης των Αλβανών στο ανύπαρκτο DNA των Ινδοευρωπαίων και του Γιαχβέ της Βίβλου!

Έχω πολλές φορές αναφέρει ότι ο αντιαλβανισμός αποτελεί τη μεγαλύτερη μορφή ανθελληνισμού. Πρόχειρη απόδειξη το παρακάτω άρθρο. Δέχθηκα ένα μήνυμα από κάποιον «Ελληναρά» με το ψευδώνυμο Genarxhs Iapetos που με έβριζε κατηγορώντας με ότι είμαι Αλβανός και περνάω την αλβανική προπαγάνδα λόγω του ότι υποστηρίζω ότι οι Αλβανοί είναι Έλληνες. Κατά τη γνώμη του οι Αλβανοί είναι Δάκες που ήρθαν από τη σημερινή περιοχή της Ρουμανίας. Στη συνέχεια όμως άρχισε να αποκαλύπτεται ο ανθελληνικός του ρόλος. Μας πληροφόρησε τα εξής λοιπόν:

 1. Οι Πελασγοί δεν ήταν Έλληνες (και καλά ώς εδώ αφού πολλοί επιστήμονες το υποστηρίζουν αυτό). Σημειωτέον, ότι εγώ ο "Αλβανός" υποστηρίζω ότι οι Πελασγοί ήταν Έλληνες. Μακάρι λοιπόν όλοι να είμασταν Αλβανοί σαν και μένα…

2. Οι Μυκηναίοι δεν ήταν Έλληνες αλλά προέλληνες. Στο δεύτερο αυτό ο φίλος ξεπέρασε τα όρια της ανοησίας και του ανθελληνισμού. Η απάντησή μου ήταν η εξής: «Ακόμα και ο φανατικότερος οπαδός της μη ελληνικότητας των Μυκηναίων και οπαδός της θρακοϊλλυρικής θεωρίας, ο Βούλγαρος γλωσσολόγος Vladimir Georgiev, μετά την αποκρυπτογράφηση της Γραμμικής Β παραδέχτηκε ότι οι θεωρίες του ήταν λάθος και ότι τελικά οι Μυκηναίοι ήταν Έλληνες, και έρχεσαι εσύ μετά από 40 χρόνια να μας πεις ότι οι Μυκηναίοι ήταν προέλληνες και ότι οι Έλληνες μάθαμε την Αργοναυτική εκστραυτεία και τα Τρωικά μέσα από μεταφράσεις; Ανθελληνικό σκουπίδι. Είσαι χειρότερους από τους Αλβανούς πράκτορες του διαδυκτίου!!! Αποκαλύφθηκε ο ρόλος σου!!!
Για να γυρίσω στον Georgiev, αυτός το 1957 υποστήριξε ότι ακόμα και η Γραμμική Α ήταν ελληνική. Αυτό το υποστήριξε στο βιβλίο του La Position du dialecte Cretois des inscriptions en Lineaire A'' (Η τάση της κρητικής διαλέκτου των πινακίδων της Γραμμικής Α, Έκδοσις της Ακαδημίας των Επιστημών της Βουλγαρίας, Σόφια 1957). Διάβασε το βιβλίο του πρώτα, για να μην αυνανίζεσαι ιντερνετικώς. Δεν τίθεται λοιπόν θέμα μη Ελληνικότητας των Μηκηναίων, αλλά θέμα Ελληνικότητας των Μινωιτών».

Το νέο βιβλίο του Μάριου Δημόπουλου για την καταγωγή των Αλβανών

Το νέο βιβλίο μου για την καταγωγή των Αλβανών μόλις κυκλοφόρησε!

 

                                                           

 

Άρθρο του ελληνοκεντρικού περιοδικού Ιχώρ για την ελληνική καταγωγή των Αλβανών

Παρουσιάζω άρθρο από το ελληνοκεντρικό περιοδικό «Ιχώρ», εκδότης του οποίου είναι ο γνωστός αρχαιολόγος Ευάγγελος Μπεξής. Το άρθρο ονομάζεται «Οι πρωτοελληνικές ρίζες των Αλβανών» και έχει την υπογραφή του γνωστού μεσαιωνοδίφη ερευνητή Βασίλη Μισύρη. Παρουσιάζω το άρθρο αυτό ως απάντηση σε κάποιους ελληνοχριστιανούς εθνικισταράδες ή ακόμα και αρχαιοελληνιστές που επιτίθενται στη σελίδα μου, υποστηρίζοντας ότι κάνω φιλοαλβανική προπαγάνδα. Οι βδελυροί αυτοί συκοφάντες φτάνουν στο σημείο της γελοιότητας να λένε ότι είμαι Αλβανός. Εδώ, όπως βλέπουμε, το αρχαιοελληνοκεντρικό περιοδικό Ιχώρ αποδεικνύει την ασχετοσύνη τους και την ελαφρότητα του μυαλού τους. Να υποθέσω ότι και ο Βασίλης Μισύρης ήταν Αλβανός, αφού δεν γράφει τις γελοιότητες περί Καυκασίων Αλβανών, αλλά θεωρεί ότι οι Αλβανοί είναι ένα πρωτοελληνικό φύλο. Οι Θεοί των Ελλήνων ας συγχωρέσουν τις ψυχές τους…Όχι, όχι, πολύ χριστιανικό μου ακούγεται αυτό!!! Ας τους ρίξει ο Πελασγικός Ζευς ένα αστροπελέκι να τους εξολοθρεύσει, να καθαρίσει το «ελληνικόν χώμα» από τον κόπρο του Αυγεία της νεοελληνικής κοινωνίας (φαρσοκωμωδίας). Σημειωτέον, ότι για πολλά χρόνια ήμουν τακτικός συνεργάτης του περιοδικού Ιχώρ.

Δείτε το εξώφυλλο του εν λόγω τεύχους του Ιχώρ (τεύχος 40, Δεκέμβριος 2003):

                                                       

Παραθέτω το κείμενο του Βασίλη Μισύρη:

Μια Αλβανία που μυρίζει Ελλάδα και ανθρωπιά!

Τις τελευταίες ημέρες λόγω των επεισοδίων στο γήπεδο της Σερβίας μεταξύ Αλβανών και Ελλήνων, είδαμε πάλι στα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης (ιδίως του διαδικτύου) να παρουσιάζονται οι Αλβανοί με τα μελανότερα χρώματα, και μάλιστα να υβρίζονται με προσβλητικά λόγια. Πείραξε τους σερβόφιλους Έλληνες δημοσιογράφους, ότι οι Αλβανοί με μια ιπτάμενη συσκευή έβαλαν την αλβανική σημαία μέσα στο γήπεδο της Σερβίας. Ας αφήσουμε τις υποκρισίες. Οι Έλληνες δημοσιογράφοι αγνοούν ή εσκεμμένα υποκρύπτουν τι έχει υποφέρει ο αλβανικός λαός από τις θηριωδίες των Σέρβων εναντίον τους, θηριωδίες που δεν συνέβησαν μόνο επί Μιλόσεβιτς αλλά ήδη από τις αρχές του 20ου αιώνα. Επανειλημένες εθνοκαθάρσεις και γενοκτονίες εναντίον του αλβανικού λαού.

Είναι δυνατόν εμείς οι Έλληνες που κατηγορούμε τους Τούρκους για τη γενοκτονία των Ποντίων, να αποδεχόμαστε τη γενοκτονία των Αλβανών από τους Σέρβους;

Αλήθεια, αν σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα Ελλάδας-Τουρκίας σε ένα τουρκικό γήπεδο, οι Έλληνες κάναμε κάτι παρόμοιο με τους Αλβανούς, βάζοντας την ελληνική σημαία με τον χάρτη της Ελλάδας (που να περιέχει τα εδάφη που μας έκλεψαν οι Τούρκοι), τι θα έγραφαν τα ελληνικά ΜΜΕ και πώς θα αντιδρούσαν οι Έλληνες; Να είστε σίγουροι ότι όλοι θα επικροτούσαν την πράξη αυτή ως ηρωική. Γιατί λοιπόν κατηγορείτε τους Αλβανούς;

Άρθρο του περιοδικού Δαυλός για την κοινή καταγωγή Ελλήνων και Αλβανών

Στο περιοδικό Δαυλός δημοσιεύθηκε άρθρο του συγγραφέα Ορέστη Ηλιανού με τίτλο "Έλληνες και Αλβανοί. Οι Ιλλυριοί φυλή ελληνική;" (τεύχος 98, 1990), στο οποίο υποστηρίζεται η κοινή καταγωγή Ελλήνων και Αλβανών και συγκεκριμένα η ελληνική καταγωγή των Αλβανών. Το περιοδικό Δαυλός έχει δημοσιεύσει και άλλα άρθρα επ' αυτού του θέματος, τα οποία θα παρουσιάσουμε σε επόμενες αναρτήσεις. Από όλα αυτά βλέπουμε ότι όλα τα ελληνοκεντρικά έντυπα υποστηρίζουν τη φυλετική και γλωσσική σχέση Ελλήνων και Αλβανών και κανείς μα κανείς δεν μιλά για "Καυκάσιους" Αλβανούς. Αυτό είναι καινούργιο φρούτο του διαδικτύου, που κάποιοι αγράμματοι Ελληναράδες το βρήκαν από προπαγανδιστικές σλαβικές (σερβικές) ιστοσελίδες που θέλουν να μας πείσουν ότι όλοι οι Βαλκάνιοι είμαστε Σλάβοι, και ότι το Κόσοβο και η Μακεδονία είναι σλαβικές περιοχές, αφού εκεί δεν κατοικούσαν Έλληνες ή Αλβανοί!!! Και γεννάται το ερώτημα με αυτά τα καραγκιοζιλίκια που διαβάζουμε στο διαδίκτυο από τους ελληναράδες: Είμαστε Έλληνες ή μήπως ορθόδοξοι Σλάβοι;

Παρουσιάζουμε το εξώφυλλο του συγκεκριμένου τεύχους του Δαυλού καθώς το άρθρο:

                                                           

Οι Αλβανίδες είναι πολύ πιο όμορφες από τις Ελληνίδες! Το άρθρο που θα σοκάρει τους Έλληνες!

Μια νέα ασθένεια της νεοελληνικής κοινωνίας είναι ο αντιαλβανισμός. Πρόκειται για ένα παθολογικό σύνδρομο από το οποίο πάσχουν μόνο παρηκμασμένοι και εκφυλισμένοι λαοί με συμπλέγματα κατωτερότητας. Οι Ελληναράδες του διαδυκτίου γράφουν συνεχώς ότι οι Αλβανοί είναι κανκάσχημοι, με μικρά τετράγωνα κεφάλια και πεταχτά αυτιά. Παρεμπιπτόντως εγώ που έχω ταξιδέψει σε όλη την Αλβανία δεν ανακάλυψα τους Σκιπετάρους αυτούς. Μάλλον θα είναι υποχθόνιοι της κοίλης γης... Και λένε οι Ελληναράδες ότι οι Αλβανοί δεν έχουν καμμιά φυλετική σχέση με τους Έλληνες, καθ' ότι οι Έλληνες είμαστε καθάρια μεσογειακός λαός, ενώ οι Αλβανοί είναι μογγόλοι από τον Καύκασο, μη Ευρωπαίοι. Πέραν του γεγονότος ότι οι Ελληναράδες αυτοί είναι ανέραστοι, πολλοί από αύτους θα είχαν μια Αλβανίδα γιαγιά Αρβανίτισσα και έχουν συμπλέγματα, όπως όλοι οι νεοέλληνες. Έτσι λοιπόν όταν τους λέω ότι οι Αλβανοί είναι Έλληνες, οι Ελληναράδες αυτοί θίγονται και μου επιτίθενται. Ε λοιπόν οι Αλβανοί και Έλληνες φυλετικά είναι και όμορφος φυσιογνωμικά λαός είναι (τουλάχιστον οι κοπελιές τους), όπως μπορεί κάποιος να διαπιστώσει από τις παρακάτω φωτογραφίες. Οι Αλβανοί κατάγονται από τους αρχαίους Έλληνες (Ηπειρώτες, Ιλλυριοί, Πελασγοί) και εμείς οι νεοέλληνες σε μεγάλο ποσοστό καταγόμαστε από τους Αλβανούς που κατέβηκαν τον μεσαίωνα (Αρβανίτες) στον ελλαδικό χώρο, που είχε αδειάσει από λιμούς και επιδρομές των Σλάβων. Παρουσιάζω μερικές φωτογραφίες και βίντεο Αλβανίδων τραγουδιστριών, ηθοποιών και φωτο-μοντέλων. Αλλά μη βιαστείτε να πείτε ότι αυτές είναι η εξαίρεση. Οι περισσότερες Αλβανίδες που θα δεις σε μια καφετέρεια ή στον δρόμο (όχι οι επώνυμες vips) είναι κάπως έτσι, όμορφες, γλυκές και συμπαθητικές. Και φυσικά Ελληνίδες στην καταγωγή, έστω και αν δεν το ξέρουν. Και φυσικά οι Αλβανίδες, όπως μπορεί να διαποστώσει κάποιος από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που παραθέτω είναι πολύ πιο όμορφες από τις δικές μας Ελληνίδες. Αρκεί να σας πω ότι τα τελευταία 10 χρόνια έχουν εμφανιστεί εκατοντάδες πανέμορφες Αλβανίδες τραγουδίστριες, όταν οι δικές μας όμορφες Ελληνίδες τραγουδίστριες είναι μετρημένες στα δάκτυλα. Επομένως δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Ήλθε η ώρα για την αποκατάσταση της εικόνας της Αλβανίας και των Αλβανών από τις διαστρεβλώσεις ορισμένων Ελλήνων εθνικιστών και ρατσιστών.

                                          

 

                                          

Οι Έλληνες Δάρδανοι και οι απόγονοί τους Κοσοβάροι!

Ο ΒΑΛΚΑΝΟΛΟΓΟΣ-ΡΩΜΑΝΙΣΤΗΣ ΑΧΙΛΛΕΥΣ ΛΑΖΑΡΟΥ, Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΛΒΑΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΣΚΙΠΕΤΑΡΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΔΑΡΔΑΝΩΝ

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΥΚΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΣΚΙΠΕΤΑΡΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ

 

Διονύσιος Αλικαρνασσεύς  «Ρωμαϊκή Αρχαιολογία», Λόγος Δεύτερος

II2 «Γένος δε το των Αλβανών μικτόν ην εκ εκ τε των Πελασγών και Αρκάδων και Επειών των εξ Ήλιδος ελθόντων»

«Ην γαρ δη και των Πελασγών γένος Ελληνικόν εκ Πελοποννήσου το αρχαίον»

 

Αινειάδα, Βιβλίο πρώτο

«Όθε κρατούν οι Αλβανοί πατέρες των Λατίνων»

 

Αχιλλεύς Λαζάρου  «Ελληνισμός και λαοί νοτιοανατολικής Ευρώπης»

«Σύμφωνα με την παράδοση, την οποία διασώζουν οι Διονύσιος ο Αλικαρνασσεύς και Ιουστίνος, η παρακαυκάσια Αλβανία είναι δημιούργημα των Αλβανών, κατοίκων της ιταλικής πόλεως Άλβα, οι οποίοι μετανάστευσαν με αρχηγό τον Ηρακλή. Οι επίμαχες λοιπόν λέξεις σχετίζονται με την ελληνική γλώσσα καθώς και με τη λατινική, συνάμα δε με τον απώτερο Ελληνισμό, αφού η ίδρυση της απόμακρης Αλβανίας του Καυκάσου ανάγεται στον κύκλο των άθλων του Ηρακλή».

 

Παναγιώτης Κουπιτώρης «Αλβανικαί Μελέται»

«Επιρρωννύει δε την συγγένειαν των εν Ευρώπη και εν Καυκάσω Αλβανών και η τούτων εξ Ελλήνων καταγωγή. Κατ’ αρχαίας παραδόσεις και υπομνήματα οι συγγραφείς παραδιδόασιν ότι οι εν Καυκάσω πάλαι Αλβανοί κατήγοντο εκ Θεσσαλών των μετά Ιάσονος στρατευσάντων επί τους Κόλχους, και την Ιβηρίαν και Αλβανίαν επελθόντων μέχρι Κασπίας»

 

Ιάκωβος Θωμόπουλος «Πελασγικά»

«Επιρρωνύει δε τέλος την συγγένειαν των εν Καυκάσω Αλβανών προς τους εν Ευρώπη και προς τα Ελληνοπελασγικά φύλα η συνείδησις, ην είχον ούτοι περί της ιδίας καταγωγής ομολογούντες εαυτούς κατά την παράδοσιν απογόνους των εκ Θεσσαλίας μετά Ιάσονος στρατευσάντων επί τους Κόλχους, και την Ιβηρίαν και την Αλβανίαν επελθόντων μέχρι Κασπίας (Tacit. Annal. 6, 34). Η αυτή παράδοσις ιστορεί τους εν τω Ευξείνω υπό τον Καύκασον Αχαιούς, τους νομαδικώς και από της κατά θάλασσαν πειρατείας ζώντας, είτε Φθιώτας Αχαιούς από της στρατιάς του Ιάσονος είτε αποίκους Ορχομενίων Βοιωτών μετά Ιαλμένου πλανηθέντων εκεί μετά την άλωσιν της Τροίας (Στραβ. 416. 495)»

Η Χρυσή Αυγή υποστήριζε ότι οι Αλβανοί είναι Έλληνες

Το ακροδεξιό ναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής τη δεκαετία του 90 υποστήριζε ότι οι Έλληνες και οι Αλβανοί είμαστε ο ίδιος λαός, ενώ στη συνέχεια, για να πάρει ψήφους από το ελληνορθόδοξο ποίμνιο, αποφάσισε να ακολουθήσει φιλοσερβική πολιτική και να γίνουν οι μεγαλύτεροι αντιαλβανοί της Ελλάδας. Επίσης, ενώ η Χρυσή Αυγή δεν υποστήριζε τον Χριστιανισμό αλλά τον Ελληνικό παγανισμό (αρχαία Ελληνική θρησκεία), τώρα εμφανίζεται ως το πιο ελληνορθόδοξο κόμμα. Είναι σαφές ότι το κατάπτυστο κόμμα της Χρυσής Αυγής κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, για να πάρει ψήφους!

Παραθέτω το άρθρο του περιοδικού της Χρυσής Αυγής με τίτλο "ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΜΙΑ ΦΥΛΗ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ'', που δημοσιεύθηκε το 1986.

Αλβανίδες τέκνα της θεάς Αφροδίτης!

Επειδή πολλοί θεωρούν τους Αλβανούς άσχημη φυλή, μια ματιά στις παρακάτω φωτογραφίες Αλβανίδων τραγουδιστριών και μοντέλλων δείχνει το τελείως αντίθετο. Η Αλβανία είναι όαση ομορφιάς όσον αφορά στο γυναικείο φύλο. Και φυσικά τα φυσιογνωμικά τους χαρακτηριστικά είναι ευρωπαϊκά και εν πολλοίς ελληνικά, ώστε κάλλιστα μπορούμε να πούμε ότι οι καλλιπάρειες αυτές θηλυκές υπάρξεις είναι τέκνα της θεάς Αφροδίτης. Και δεν έχω δει τόσες όμορφες vips Ρωμιές!!! Απολαύστε λοιπόν τις πανέμορφες Πελασγοελληνίδες σκιπετάρισες, και αν κάποιος στο διαδίκτυο σας πει ότι οι Αλβανοί είναι τετραγωνοκέφαλοι, στείλτε τον μου για ορθομοριακή θεραπεία με ισχυρές ουσίες αναδόμησης του ανθρώπινου εγκεφάλου!!! Αν και αυτοί μάλλον ανέραστοι αρλουμπολόγοι του ίντερνετ θα είναι, οπότε τους προτείνω να βρουν καμμιά κοπελίτσα να ξελαμπικάρουν.

Λάμπρος Μάλαμας: Έλληνες και Αλβανοί, δύο αδερφοί λαοί

ΔΥΟ ΑΔΕΡΦΟΙ ΛΑΟΙ

Λάμπρου Μάλαμα, Αναφορά στην Αλβανική Λογοτεχνία 1500-1986

 

Τον ελληνικό και τον αλβανικό λαό δεν τους χώρισε ποτέ, σε όλη την ιστορική διαδρομή των αιώνων, καμιά ξένη επιβουλή και τυραννία. Έζησαν πάντα νοερά και ψυχικά ενωμένοι, σαν συγγενείς και φίλοι από το 1500 π.Χ. και δώθε. Οι όποιες κατά καιρούς επιδρομές βαρβάρων δεν μπόρεσαν ν’ αλλοιώσουν τα’ αλληλοσυγχρωτισμένα κι εμβόλιμα στοιχεία του κοινωνικολαικού τους πολιτισμού.

Δημήτρης Ευαγγελίδης: "H καταγωγή των Αλβανών και οι Αρβανιτόφωνοι Έλληνες". Απάντηση στο νέο βιβλίο του Ευαγγελίδη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ

Ο Δημήτριος Ευαγγελίδης, ο οποίος αυτοαποκαλείται εθνολόγος, είναι μια ιδιάιτερη περίπτωση στον χώρο της νεοελληνικής μυθο-ιστοριογραφίας. Ξεκίνησε την καριέρα του ως συγγραφέας του σωβινιστικού βιβλίου ''Εθνικισμός και γλώσσα'' το 1986 από τον γνωστό ακροδεξιό εκδοτικό οίκο Νέα Θέσις. Κοιτάχτε τι έγραφε σε εκείνο το βιβλίο:

''Μετά από αυτά πιστεύουμε ότι διαγράφεται καθαρά το καθήκον που έχουν όλοι οι Έλληνες πατριώτες και ειδικά οι Εθνικιστές να πρωτοστατήσουν σε όλες τις σχετικές προσπάθειες αλλά και να τεθούν στην πρωτοπορία του αγώνα για να σταματήσει ο γλωσσικός κατήφορος...Ζητούμε να παρθούν Δρακόντεια μέτρα εναντίον των δολιοφθορέων της γλώσσας μας, εκούσιων και ακούσιων''!!!

Άκουσον, άκουσον, στα τέλη του 20ου αιώνα ο Ευαγγελίδης ανεκάλυψε το γλωσσικό ζήτημα και ζητάει να λιθοβολήσουμε ακόμα και τους ακούσιους υποτιθέμενους δολιοφθορείς της Ελληνικής γλώσσας!!! Δηλώνει δε και εθνικιστής!!!

Η γενετική επιβεβαιώνει την κοινή καταγωγή Ελλήνων και Αλβανών του Κοσόβου!

Η γενετική επιβεβαιώνει την κοινή καταγωγή Ελλήνων και Αλβανών του Κοσόβου!
Οι Κοσοβάροι απόγονοι των αρχαίων Δαρδάνων της Πελοποννήσου!

Είναι γνωστό πως όλοι οι άνθρωποι έχουν κοινό το 99% του DNA τους, αλλά οι μικρές διαφορές στο υπόλοιπο 1% αρκούν για να δημιουργήσουν τις σημαντικές διαφορές που παρατηρούμε σ' αυτούς, όπως π.χ. στο χρώμα των ματιών, τη διαμόρφωση των χαρακτηριστικών του προσώπου τους κ.α., αλλά και να μας δώσουν ασφαλείς πληροφορίες για την γενετική προέλευσή τους. Κι αυτο γιατί, όπως είναι επίσης γνωστό, ο καθένας από εμάς έχει κληρονομήσει το γενετικό υλικό των προγόνων του. Κι αυτό το γενετικό υλικό μπορεί κανείς να το αξιοποιήσει για να βρεί είτε την χρονικά "πρόσφατη" καταγωγή του η ακόμη και την χρονικά "απώτερη". Οι έλεγχοι πατρότητας μέσω της εξέτασης γενετικού υλικού (DNA) είναι το απλούστερο και συνηθέστερο παράδειγμα στο οποίο το γενετικό υλικό χρησιμοποιείται για να αποδείξει την απ' ευθείας σχέση γονέα-παιδιού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλων των αναρτήσεων της ιστοσελίδας ΠΕΛΑΣΓΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΛΒΑΝΟΙ – www.greeks-albanians.com σε ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας με προϋπόθεση την αναφορά του αρθρογράφου και της ιστοσελίδας με ενεργό λινκ.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλων των αναρτήσεων της ιστοσελίδας ΠΕΛΑΣΓΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΛΒΑΝΟΙ – www.greeks-albanians.com σε έντυπα μέσα χωρίς τη γραπτή άδεια του κατόχου αυτής της ιστοσελίδας Μάριου Δημόπουλου.

Saturday the 31st - . Thanks to Joomla 2.5 templates by FTS