Η καταγωγή του Ελληνικού αλφαβήτου

Παρουσιάζω την πτυχιακή μου εργασία που κατέθεσα στο τμήμα Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών πριν 14 χρόνια περίπου χρόνια για την καταγωγή του Ελληνικού αλφαβήτου. Η εργασία μου κατατέθηκε στον καθηγητή γλωσσολογίας Γεώργιο Μαγουλά και βαθμολογήθηκε με άριστα. Στην εργασία αυτή υποστηρίζω την ελληνική καταγωγή του αλφαβήτου και προτείνω ότι το αλφαβητικό σύστημα χρησιμοποιείτο από την Μυκηναϊκή περίοδο. Τονίζω επίσης ότι ακόμα και αν δεχθούμε ότι τα σύμβολα του ελληνικού αλφαβήτου προήλθαν από τα φοινικικά, και πάλι το αλφάβητο είναι ελληνική εφέυρεση, διότι το φοινικικό σύστημα γραφής δεν ήταν αλφάβητο, αλλά ένα συλλαβογραφικό σύστημα γραφής (ούτε καν συμφωνογραφικό, όπως μερικοί εσφαλμένα νομίζουν από έλλειψη βασικών γνώσεων γλωσσολογίας). Το ελληνικό αλφάβητο λοιπόν ήταν μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Είναι εντελώς αδιανόητο λαός όπως οι Φοίνικες που ασχολούνταν κυρίως με το εμπόριο να δημιούργησαν το αλφάβητο, κάτι που προϋποθέτει αφηρημένη σκέψη, σκέψη που μόνο οι Έλληνες είχαν εκείνη την εποχή στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή. Στο τέλος όμως της εργασίας μου αναγκάζομαι να παραδεχθώ ότι ορθή είναι η άποψη περί φοινικικού αλφαβήτου, κάτι το οποίο έπρεπε να κάνω, ώστε να γίνει αποδεκτή η εργασία μου από το καθηγητικό κατεστημένο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλων των αναρτήσεων της ιστοσελίδας ΠΕΛΑΣΓΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΛΒΑΝΟΙ – www.greeks-albanians.com σε ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας με προϋπόθεση την αναφορά του αρθρογράφου και της ιστοσελίδας με ενεργό λινκ.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλων των αναρτήσεων της ιστοσελίδας ΠΕΛΑΣΓΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΛΒΑΝΟΙ – www.greeks-albanians.com σε έντυπα μέσα χωρίς τη γραπτή άδεια του κατόχου αυτής της ιστοσελίδας Μάριου Δημόπουλου.

Saturday the 31st - . Thanks to Joomla 2.5 templates by FTS